Smakar all barnmat på burk urk?

I så fall tänker då inte jag köpa sån mat och ge Emilia. Jag har gjort egna pureér av potatis, palsternacka och brocolli och gett Emilia, kryddat med kryddor som t ex vitpeppar, basilika och timjan. Idag till lunch så tog jag en burk potatis och palsternacka, jag smakade på den och det var allt annat än gott. Kryddade lite men det blev inget vidare ändå. Men Emilia fick äta lite och visst fick hon i sig lite, men det känns inte roligt att ge henne mat som jag tycker smakar blä. Kan tillägga att jag är inte kräsen vad gäller mat, jag äter det mesta och min förhoppning är att Emilia ska göra det med. Men det får ju finnas gränser. Nej det får bli hemlagad mat i fortsättningen, frysa i i portionsburkar och ta med sånna om vi ska iväg.

Flickan som lekte med elden!

Den såg vi här hemma igår. Dessa filmer gör en riktigt förbannad och de är så jäkla bra. Dock lite skumt slut tycker jag, satt som ett levande frågetecken när eftertexten började rulla, men man får väl säkert svaren i sista filmen. Sen ska jag läsa böckerna så fort jag läst färdigt sista "Hamilton".

Annars då? Jo tack bara bra. Trött som hejsan, men det är ju inget ovanligt. Igår satte vi upp en tavellist i vardagsrummet och Micke's mormor och morfar var här och fikade. Sen lagade vi mat, åt och kollade på film.

Idag vet jag inte vad som händer riktigt. Emilia ligger och sover lite nu och ska väl äta lite när hon vaknar och så ska jag nog plocka lite här hemma. Badrummet borde städas med, får se om det blir idag.

Återkommer sen...

Ole dole doff!

Amningen har varit problemfri! Fram till nu... början till mjölkstockning i höger bröst och sen i vänster och sen i höger och sen i vänster... ORKAR INTE! Det är verkligen så att när det släpper i höger så kommer det i vänster och tvärt om. Går som tur är inte så längt att jag får feber, utan bara som ömma knölar.

Imorse förresten så vaknade jag och amningsinlägget låg inte rätt så jag var sjöblöt, men det är väl skönt att det är åt det hållet att jag har mycket mat eftersom jag vill amma. Det var inte bara jag som var blöt för den delen, Emilia var blöt för tredje morgonen på raken. Inte sjöblöt, men dock blöt. Samma sida som läcker varje natt. Ska väl inte behöva gå upp på natten och väcka henne för att byta blöja heller!? Hade en 3:a på inatt med eftersom Micke tog en sån efter han badat Emilia igår kväll och då tyckte jag det var onödigt att byta bara för att. Så inatt ska vi antingen testa en 2:a eller en av de nya 3:orna. Så får vi se om det gör skillnad.

Lillan är så duktig nu, hon äter så bra och mumsar för fullt. Men det dröjer nog innan hon äter fulla portioner, men det gör ju inget alls, huvudsaken är att hon får kläm på själva ätandet. Nu har hon ätit potatis och brocolli i 2 dagar och det verkar vara gott. Längtar tills "mosboken" kommer så vi kan få lite inspiration till mat.

Hon är så underbar lilla Emilia, hon jollrar och pratar och testar olika nya ljud och hon älskar att tjuta och ibland låter hon som en kanariefågel. Hon vrider och vänder på sig, men hon har axeln ivägen för att komma över från rygg till mage än. Men hon "snurrar runt" på ryggen och ligger inte kvar där man lägger henne från början. Hon har blivit mobil så att säga.


Fredag, fredag och snart Idol!

Idag har jag tagit det lugnt. Micke har sovit hela dagen eftersom han skall jobba inatt igen, 6:e natten på raken. De tvingar in dem att jobba övertid så det är inte mycket att göra.
TV:n har varit på nästan hela dagen och jag har myst med Emilia. Ätit lite och druckit kaffe och börjat måla lite tavlor som ska upp på väggen här hemma sen, får se hur de blir.

Imorse när jag tog upp Emilia så hade blöjan läckt för andra natten i rad, irriterande att de inte ska klara av en natts sömn. Har gått över till storlek 3 nu och de är ju större än storlek 2 men läcker ändå. Ska prova med 2:an på natten igen och se hur det funkar.

Orkar inte skriva mer idag, återkommer imorgon. Nu blir det lite mat och Idol!

Efter sol kommer regn!

Vart på promenad med Åsa och Linus, alltid lika trevligt. Vädret kunde ju varit bättre, det började bra med solsken men sen kom regnet och vi blev blöta. Men nu är vi tillbaka inne i värmen igen. Emilia ligger i babygymmet och grejar, hon flyttar hela gymmet och ligger och biter på själva ställningen. Allt och då menar jag verkligen ALLT ska in i munnnen nu för tiden, så sött. Snart är det dags för lite mat till henne också, vet inte än vad det blir idag, kanske potatis och brocolli eller potatis och morot. Jag och Micke ska äta pannkakor, det är gott det.


Akta dig för ALLT!

Läste ni på Aftonbladet idag att det börjar dö folk av svinvaccinet? Snacka om skräckpropaganda och att göra folk osäkra. Tar du inte vaccinet kan du dö, tar du vaccinet kan du dö. Vad ska man göra? Jag är personligen väldigt kluven i detta, jag står med en fot på varje sida.

Å ena sidan! Om man inte tar vaccinet så kan man bli sjuk och smitta ner andra och har man otur bli riktigt dålig och till och med dö. Men vänta lite nu, dör inte folk i den årliga flunsan? Dör inte folk i trafiken varje dag? Dör inte folk av diverse saker varje dag? Svaret är ja på samtliga. Det enda vi vet med säkerhet här i livet är just att vi en gång ska dö. Hemskt men sant!

Å andra sidan! Om man tar vaccinet så kan man tydligen också dö... man kan drabbas av massor med biverkningar men man slipper med största sannolikhet att bli sjuk i svinflunsan. Dessa biverkningar ja, det är ju en låååång lista med anmälda biverkningar på vaccinet och dessa är ju inte roliga. Men vänta lite nu, har Alvedon biverkningar? Ja det har ju ALLA mediciner och vacciner. Läser man i FASS så är det så mycket biverkningar på mediciner så det är sjukt. Det verkar vara garderat så vad du än känner efter att ha intagit medicin så står det med på listan. Så är det ju också med svinvaccinet så klart.

Är då vaccinet utprovat och säkert? En viss del är väl det, men eftersom detta virus är nytt så är ju inte just den lilla delen av vaccinet utprovat. Men så var det väl förmodligen när vaccinet för den årliga flunsan togs fram också, men den flunsan är inte lika smittsam, därför skrevs det inte om det.


Ska vi vaccinera oss? Vet inte, på ett sätt vill jag och på ett annat sätt vill jag inte. Jag vill ju på ett sätt göra det jag kan för att minska spridningen av smittan, skydda Emilia och slippa flunsan. Men samtidigt så finns rädslan för framtiden, ska jag behöva ta denna sprutan varje år sen? Hur många mer sånna här virus kommer inte komma som man ska vaccinera sig emot? Man kan ju inte vaccinera sig mot allt heller. Nej, jag vet inte än hur vi ska göra.

Nu ska jag åka och byta till vinterdäck!

Operation "vinterdäck på" 295 kr

Japp, då var det dax för detta årliga ont, vinterdäck. Jag drar alltid på det in i det sista, men i år är jag faktiskt tidigare än på länge. Brukar alltid bryta mot lagen ett par dagar innan vinterdäcken kommer på, men inte i år. Jag har blivit ansvarsfull sen jag blev förälder *asg* Ska i alla fall bort till Skövde Bilringar och få vinterdäcken på bilen idag.

Händer annars idag då? Vet inte riktigt än, promenad sen tror jag i alla fall. Ska nog plocka lite här hemma idag med, pappa kommer ju nästa helg så då måste det vara städat i rummet där nere. Tvätta Emilia's sängkläder för hennes blöja hade läckt inatt så det var blött i sängen imorse. Sen är det ju torsdag i dag och "Mammas pojkar" på tv, det får jag ju inte missa.

Måste hämta mer kaffe *mums*

Så trött på att vara så energilös!

Känner mig så uppgiven, orkar ingenting och jag vet ju att jag inte blir piggare av att bara sitta inne och inte göra någonting, ändå gör jag det. Så försöker jag tänka positivt och det går bra en stund, sen är jag tillbaka i samma spår igen det vill säga oro, nedstämdhet och så vidare.
Jag oroar mig för framtiden, för nutiden och det som varit och det är väl därför jag är så trött i kroppen för hjärnan skiljer ju inte på tanke och handling, den blir trött oavsett.
Ska till min "överlevnadscoach" idag, orkar egentligen inte åka dit, men det är ju dagar som denna jag behöver det som mest. Jag är så trött på att må så här, men det är ju mer sällan nu. Men bättre än så här kommer det väl inte bli utan att jag hjälper mig själv. Medicinerna bör ju ha börjat verka nu och jag vet ju hur jag ska stoppa de negativa tankarna. Synd att man inte kunde gå in i hjärnan och skruva åt nån skruv så det blev bra igen.


Nu var den beställd!

Nu har vi beställt "Första och andra mosboken!" så vi kan laga god mat till Emilia. Det börjar gå rätt bra för henne att äta nu. Hon har nu provat potatis, potatis/palsternacka och potatis/majs. Så dricker hon lite vatten ur pipmugg och det tycker hon är jättekul.

Idag har jag och Emilia varit iväg nästan hela dagen. Först till RUSTA där vi köpte julstjärnor och lite annat smått, sen till Elins Esplanad där jag mötte Louise som var där med en kompis. Gick in på Clas Ohlson och köpte lite akrylfärg, ska måla några tavlor tänkte jag, kan ju bli spännande. På Lindex hittade jag en sååå söt pyjamas till Emilia, en röd med Brummelisa på. Sen blev det MAXI och veckohandling innan vi åkte hem igen och packade upp.

Sen har vi inte gjort så mycket, ätit mat och kollat på TV och tvättat lite, ska ner och hänga upp tvätten nu och sen krypa i säng.


Så nu har jag fixat designen lite bättre...

Så där ja, då har jag så meningsfullt ägnat 2 timmar åt att testa mig fram i att designa bloggen och det blev ett beige resultat med snäckor. Får lite flashbacks till den tiden i mitt liv jag ägnade åt att koda hemsidor i HTML, jag blir lika sur nu som då när jag inte får till det som jag vill.

Fostra barnen!

Jag vet inte om jag överreagerar eller vad det är och jag kanske kommer få äta upp en del av det jag nu kommer skriva om. Men jag måste bara ventilera mig lite.

Jag har många i min närhet som har barn i olika åldrar och de flesta har en liknande syn på uppfostran som jag har. Men så finns det några som inte har det, de har långt ifrån min syn på att fostra barn. Det kan bli rätt frustrerande för mig att träffa dessa föräldrar och barn. Jag ska ta ett exempel:

Det är en sammankomst och det bjuds på fika. Bland gästerna är det mest vuxna och barnet/barnen är 2-3 år. Alla sitter vid bordet och "värdarna" dukar fram. Kakfatet hinner inte ens ställas ner på bordet innan barnet/barnen dyker på fatet och säger: "Mina, jag ha!" varpå föräldrarna ifråga låter barnet ta vad det vill ha från fatet.

JAG tycker detta är fel, JAG tycker att barn (och vuxna) väntar på "Varsågod" innan man tar, det är för mig en självklarhet. Vissa säger då att "Men hon/han är ju bara 2-3 år, det gör väl inget" och det är ju upp till var vuxen att tycka så. Men jag undrar då, vart går gränsen för att barnet helt plötsligt ska vänta på "varsågod" om man nu vill att barnet ska göra det senare i livet? Är det inte lättare att försöka visa barnet från början hur man "uppför" sig?

Detta gäller även många andra bitar vad gäller barnuppfostran tycker jag. Jag känner bara att det måste vara mycket lättare att "lära" saker från början än att behöva "lära om" när barnet är ex. 4 år. Måste ju bli väldigt konstigt för barnet om inte annat att få göra en sak under lång tid och sen helt plötsligt så får man inte göra så längre.

Så nu har jag ventilerat mig lite, nu ska jag dricka kaffe!


Söndagar är tråkiga!!

Söndagar är sååå himla tråkiga, framför allt när Micke jobbar natt för då sover han så länge. Så idag har jag knappt gjort något alls. I och för sig har jag inte mått så himla bra heller, har ont i sidan av ryggen och varit seg och lite smått illamående, men det är bättre nu.

Mickes mamma, pappa och syster med dotter var här en sväng förut, men jag var inte så social idag kände jag. Satt mest och pratade med Emilia jag. Så kan det vara ibland. Vissa dagar känner jag helt enkelt inte för att prata med människor.

Vi lagade jättegod mat förut. Chilikyckling med ingefära, det var såååå himla gott och sen kollade vi på "Twilight", en annorlunda vampyrfilm, den var rätt OK. Nu ska jag gå och lägga mig och sova.

Ses imorgon!!

Vi har äntligen gjort i ordning...

... i tvättstugan så vi har fått ett bra skötbord. Har borrat och sågat och skruvat idag och fått klart och det blev så bra. En bänkskiva ovanför tvättmaskin och tumlare och två hyllor ovanför.
Innan vi gjorde det så putsade jag fönster i vardagsrummet och Micke krattade löv och ställde i undan utemöblerna. Sen åt vi lite lunch innan vi satte igång med tvättstugeprojektet. Sen åt vi lite spaghetti och köttfärssås. Så nu är vi bra trötta efter en hård dag i arbete.

Nu ska vi kolla in "Robinson" och sen "CSI Miami" och så blir det nog något gott att smaska på.

Hon var så duktig lilla tjejen idag :o)

Idag åt Emilia riktigt bra vid "smakstunden". Hon börjar få kläm på hur hon ska gära för att svälja och så och jag är en så stolt och lycklig mor.

Under eftermiddagen har jag städat på kontoret, fått lite ordning på papper och saker. Slängt massa skräp som bara legat och tagit plats. Nu ska vi snart åka in till stan och kolla på "Stad i ljus", tydligen massa ljuskreationer inne i Skövde centrum. Så ska vi köpa med oss mat hem och sen blir det mys i soffan.

Då var jag förflyttad hit!

Det tog lite tid men nu är det klart. ALLA inlägg från min gamla blogg på bloggspace.se är flyttade hit. Verkar bättre att ha blogg här då man kan designa sin egen blogg. Har ju inte gjort det än, men det kommer på sikt, jag är småbarnsförälder och har väl inte hur mycket tid som helst över... hi hi.

Alla som tittar in här är välkomna hit. Ni som inte läst min gamla blogg innan är välkomna att läsa mina inlägg från början och ni andra kan ju bara fortsätta läsa här :o)


Inlägg nummer 100!! (2009-11-19)

Tänk vad tiden rusar iväg, nu sitter jag och skriver inlägg nummer 100. Jag ska snart sova men tänkte att jag måste skriva lite först {#}

Micke var iväg och köpte lite lister och grejjer på Borgunda förut, skulle köpt en bänkskiva att sätta upp i tvättstugan också, men det hade de inga där ute så vi får åka till Beijer imorgon. Vi behöver en skiva dit så vi får ett bättre skötbord, har det på tvättmaskinen nu.

Sen har vi ätit jättegod soppa "Ängamat", det är så himla gott. Kollat på "Mammas pojkar", Bobby's mamma är ju för rolig, tror att hon kan bestämma över vem han ska välja. Sen var det "Criminal Minds", det var slibbigt idag. En massmördare som skar ut ögonen på sina offer.

ZZZZZZZzzzzzzz


Torsdag och dagen bara flyger förbi! (2009-11-19)

Vakna, amma, upp ur sängen, toabestyr för mig och Emilia, frukost för mig (tänk om man fått hotellfrukost), kolla datorn snabbt, pumpa ur mjölk, kyla, frysa in, amma, promenad (i alla fall 30 minuter i regnet), byta blöja, koka palsternacka, mosa och frysa in den, ta fram potatispuré till Emilia, värma den och blanda med lite palsternacka, glömde oljan, värma matlåda till mig, äta, mata Emilia, äta, mata Emilia osv (ja ni fattar), torka av Emilia all mat som kommit utanför munnen (det vill säga det mesta) diska och torka av allt i närheten där Emilia suttit, amma igen, lägga en sovande Emilia i vagnen, satt i soffan en kort kort stund, tar upp en vaken Emilia ur vagnen, underhålla henne en stund på lekmattan, byta blöja och nu ska jag gå och sätta på kaffe och väcka Micke.

Så har min dag sett ut hittills idag...


Har nu gått en promenad i det underbara höstregnet.

Jag och Emilia har gått en promenad med Åsa och Linus, det var ett tag sen sist. Det var riktigt härligt och blöta blev vi, men vad gör väl det?

Innan promenaden så fick Emilia lite potatis och det går som det går, bara att kämpa på. Gjorde i ordning puré som jag frös in i iskubslådor också. Bra att ha färdigt. Ska göra samma med palsternacka och morot tänkte jag.

Nu ska jag laga köttfärssås som vi ska äta senare. Märks det att jag mår lite bättre nu eller? Fast jag mår inte super än, det är lite jobbigt idag.

Ska eventuellt till Malin sen, hon ville kanske köpa ett rouge och ville kolla lite färger, ska ju beställa lite Mary Kay produkter. En av sakerna jag ska beställa är "tillfälligt slut" och det gör mig irriterad, vill ha den ju.

Si jo läjter!


Så var det en sån där dag igen... (2009-11-18)

... inte alls på bra humör idag. Tänker för mycket och känner inte för att göra någonting. Skulle bara vilja dra täcket över huvudet och somna och vakna när jag mår bra igen. Men det går ju inte, har ju Emilia att ta hand om och Micke ligger och sover eftersom han jobbar natt. Vad gör man???

Skriver mer senare...


Idag har jag inte suttit ner många minuter... (2009-11-17)

Har haft en fartfylld dag. Först åkte jag och Emilia till MAXI och handlade. Har köpt hem grejjer nu så jag ska prova att äta mjölkfri kost och se om Emilia's kräkningar minskar. Väl hemma igen så blev det lite fika till mig och potatissmakis till lillan. Sen tvättade jag lite och plockade med lite färdig tvätt. Ut på promenad och det var skönt. Sen hem igen och tog en frukt och väckte Micke och sen åkte jag iväg själv in till stan och hämtade en presentbox från Libero, åkte och kollade lite lister på Coop, bänkskivor på RUSTA och så var jag på Babyproffsen och handlade lite saker till Emilia. Äntligen hittade jag en "haklapp" med ärmar som är vattentät, en haklapp med sån där uppsamligskant på, ett torkställ till flaskor och plastad frotté. Skulle köpt ett påslakanset med Tummen också, men den färgen vi ville ha var slut.

Hemma igen blev det mat och sen bada lillan och sen TV och nu är jag så trött så sängen lockar och så måste jag ju läsa lite i min spännande bok också innan jag somnar.


Jaha, då hade vi provat det också. (2009-11-16)

Seg dag idag och jag har inte fått något gjort, men promenad kom jag ut på i alla fall.

Emilia fick prova lite potatis idag. Första försöket gick sådär, det slutade med att hon kräktes och då prova vi att göra purén lite lösare och då gick det bättre. Sen fick hon lite bröstmjölk i pipmugg också och det var gott det. Hon försökte att hålla i pipmuggen själv, så duktig vår lilla tjej.

I övrigt så har jag fått underhålla lilla fröken under dagen och lagat lite mat emellan varven och kollat vad som ska handlas inför kommande veckan.

Imorgon ska jag kolla upp hur långt de kommit med vaccinationerna mot baconsjukan också. Funderar på om jag och Micke ska ta den för att skydda Emilia lite. Men jag är väldigt tveksam.

Boken och sängen lockar, natti natt!


Ugnspannkaka i ugnen! (2009-11-15)

Så underbart att ha ugnen igång igen, tog ju ett bra tag innan vi började använda den men nu har vi gjort något i ugnen varje dag i en vecka. Det är så smidigt. Och idag blir det frasig ugnspannkaka, gott gott.

Har ont i huvet idag så jag har legat på soffan mest hela dagen. Var ute på en kort promenad med Emilia och Micke förut och gick förbi affären och köpte smör, mjölk, bröd och mmmmm marabou mjölkchoklad. Blir väl till att äta pannkaka först och sen choklad.

Ha en bra kväll alla!


Nej det gick inte mycket bättre idag. (2009-11-14)

Ja, alltså med Emilia och gröten. Men det är väl bara fortsätta hur frustrerad jag än må bli. Förstår inte att det ska vara så jobbigt för mig.

Vad har vi annars gjort idag då? Jo vi kom ju inte upp när vi skulle så det blev inget Beijer idag. Så vi har varit hemma och fixat lite smått, jag satte upp tvättlinor i bastun och Micke satte upp en list i sovrummet. Sen har vi lagat god mat och ätit precis. Så nu ska vi nog bara ta det lugnt, lyssnar på lite musik nu och jag försöker komma på nåt gott att smaska på ikväll, jag min lilla gottegris är så sötsugen hela tiden.

Imorgon ska Micke sova länge eftersom han börjar jobba i morgon natt igen, trist när han jobbar natt och behöver sova hela dagar. Men jag får väl mysa med Emilia istället.


Jag är immun mot alvedon! (2009-11-13)

Jag har gjort något med min rygg men jag vet inte vad... Har så förbenat ont på vänster sida i ryggen vid de nedre revbenen. I vissa lägen vill jag bara skrika. Så idag har jag knappt gjort något alls, har nätt och jämt kunnat bära Emilia och alvedon hjälper inte så hur jag ska kunna sova inatt det undrar jag.

Har varit och hämtat lite färgprover till köket idag, men vi hittade en riktigt snygg tapet med, får se vad det blir. Sen hälsade vi på Mickes föräldrar och tog en fika. På väg hem åkte vi förbi Maxim och köpte PIZZA *mums* och åkte hem och åt och kolla på Idol. Rätt som åkte ut idag, han är duktig Eddie men han behöver lite mer träning tror jag. Sen blev det den näst sista Johan Falk filmen, de är sjuuukt bra dessa filmer, hoppas de gör ett gäng sånna till.

Nu lockar sängen, ska försöka komma upp imorgon och få med Micke upp och åka till Beijer Bygg och köpa det sista till köket.


Varför tillverkas bänkskivor som inte tål någonting? (2009-11-12)

Ja det undrar jag. Vi köpte en bänkskiva från Marbodal för vi hittade ingen på IKEA som var rätt i färg. Den bänkskivan vi köpte var rätt dyr och vi trodde givetvis att det var bra kvalité, men det visar sig att det inte är. Det har blivit lite repor i bänlskivan och vi har inte ens haft den i 6 månader. Vi har en låda i zink som vi har potatis i och idag när jag skulle skala potatis så ställde jag denna låda på bänken. När jag sedan ställde undan den så såg jag att det blivit repor!!! {#}

Visst ska väl en bänkskiva i ett kök tåla lite mer än så?! Visst att man inte ska stå och hacka grönsaker på den, men nog ska man kunna ha en låda stående på och den ska även kunna flyttas på bänken UTAN att det bli märken. Är ju liksom inte så lätt att byta bänkskivan heller eftersom kaklet gå ner emot den.

 

Nu blir det snart tv, har ju fastnat i "Mammas pojkar", så sjukt kul att kolla på när de gör bort sig och sen är det "Criminal Minds".


Då har vi provat idag igen. (2009-11-12)

Nu ligger Emilia och vilar lite efter maten. Hon fick lite gröt idag med, jag blandade pulvret med bröstmjölk idag och det gick lite bättre. Men hon kväljer ju sig och vill gärn inte svälja, men vi får prova lite var dag så kanske hon får kläm på det till slut. Bra för mig att öva på mitt tålamod också {#}

Har funderat på det här med blöjor också. Ja, jag vet att jag funderar väldigt mycket, men sån är jag. Som sagt det här med blöjor. Vi har ju Libero till Emilia och hon har aldrig haft nåt eksem eller så, så vi kommer fortsätta med det märket. Vi har nummer 2 till henne eftersom hon är så liten och de är fortfarande bra i storlek, så länge hon ligger och sitter i sin matstol och så. Men nu när hon börjar träna på att sitta lite själv så lutar hon säg väldigt mycket framåt och då stramar blöjan åt i midjan och trycker på magen. Det är ju inte bra. Så idag har vi provat med nummer 3 istället så ska vi se om det bli någon skillnad. Hoppas på att de fungerar bättre för annars vet jag inte hur vi ska läsa det. Känner att hon är för liten för att använda up&go.


Avklarat än så länge! (2009-11-12)

Idag har jag avklarat frukost och promenad och mys med lillan. Ska nu ta och ordna lite gröt till Emilia och lite lunch till mig.

Det är så ljust och härligt ute idag trots att solen döljer sig bakom molnen. Det ligger nämligen ett tunt snötäcke över landskapet, jag som hade tänkt kratta undan löv på gräsmattan.


Kom på en sak till! (2009-11-11)

Emilia gjorde sitt första försök till krypande förut. Hon låg lite på mage i soffan och sköt ifrån med knäna så hon flyttade sig lite. Så söt så söt, men sen blev hon arg och ville inte ligga på mage mer.


Idag har jag fått mängder... (2009-11-11)

...med kräk på mig. Emilia har kräkts massor idag och vid 2 tillfällen riktigt mycket. Hon kräktes ner hela sig själv, mig och min sida sängen. Sen kräktes hon ner sig själv och mig igen när vi satt i soffan. Vet inte om detta är något tillfälligt att hon kräks så mycket. Micke trodde att det har med gröten att göra, men jag tycker det verkar konstigt då hon fick så yttepyttelite i sig när hon fick gröt idag och att hon sen kräks så många timmar efteråt.

Jag vet ju att det är vissa barn som kräks mer än andra och Emilia är väl ett av dem. Det är så jobbigt bara för jag HATAR kräklukt, det är bland det värsta jag vet.


Fick mig ett gott skratt på promenaden! (2009-11-11)

Tvingade mig själv ut på en promenad förut. Måste verkligen komma igång nu. När jag gick förbi ett hus alldeles i närheten här så sitter det 3 militärer på gräsmattan och äter!! Tror ni jag skrattade eller?! Varför sätter man sig på en gräsmatta utanför ett hus och äter. Men de håller ju på och leker krig här, det smäller och pangar hela dagarna. Vi bor inte långt ifrån ett övningsfält nämligen. Det var skönt med en promenad i alla fall.


Jag tror jag kommer bli tokig! (2009-11-11)

Ska det vara så svårt att få ett litet barn att äta fast föda?? Hur ska man göra? Jag har ju inget tålamod. Emilia fick lite gröt idag igen, men det var inte populärt. Hon spottar ut och kväljer sig. Testade bara några yttepyttesmå skedar. Hon skrattar hela tiden så det verkar ju inte vara det värsta som hänt henne. Men vad frustrerad jag blir. Ska man ge det ytterligare ett försök imorgon tro?


Svårt att somna igår... (2009-11-11)

Emilia hade så svårt att somna igår eller rättare sagt hon ville nog inte somna. Hon låg och jollrade, sparkade av sig täcket och lekte med nappen. Till slut tog jag på henne strumpor och då somnade hon och sov gott hela natten.

Har tänkt att vi ska prova lite gröt idag igen. Även om vi har gjort det tidigare så känns det som första gången idag och jag är jättenervös. Löjligt va?! Är väl helt enkelt rädd för att hon inte ska vilja ha och jag kommer känna mig värdelös. Varför tänker jag så egentligen? Blir ju bara jobbigt, varför inte bara ta det som det kommer?? Blir så less på mig själv ibland.


Banangröt... (2009-11-10)

Har jag köpt idag till Emilia, får se om hon tycker om den. Tänkte att vi ska prova lite imorgon.

Funderade lite på det här med saker till barn, köpte ju för ett tag sen en haklapp med ärmar till Emilia. Och den var ju bra. Eller inte!!! Den släpper ju igenom så kläderna blir blöta!!! Så kollade jag på IKEA hemsida och såg att de hade sånna haklappar med ärmar på. JIPPI tänkte jag och när vi var där i fredags skulle jag köpa sånna, samma tyg som i den vi har. Vad är meningen med en haklapp som inte håller emot fukt??

Så är det någon som läser detta som vet vart man får tag i haklapp med ärm som inte släpper igenom fukt så var snäll och tala om det för mig!!!


Ny vecka! (2009-11-09)

Sov länge idag, skönt. Hade verkligen ingen ork att gå upp imorse. Men nu är jag uppe och huvudvärken är borta. Tror vi ska ta det rätt lugnt idag, inga större saker på gång i alla fall.

Emilia ligger på sin lekmatta och gör massa underliga ljud med munnen, hon upptäcker nya ljud varje dag nu. Så skönt förresten att hon slapp feber efter sprutan i torsdags och hennes snuva är borta igen.


Det gör så ont! (2009-11-08)

Mitt huvud gör ont. Jag och Emilia har legat på soffan hela dagen. Micke var iväg och firade sin pappa men jag orkade inte följa med. Men han tog med sig lite tårta hem till mig och det var gott.

Har funderat en hel del när jag legat på soffan idag faktiskt, jag är ju rätt bra på att fundera. Vad har jag funderat på undrar du säkert nu. Jo jag har funderat på hur det kommer sig att jag åker berg-o-dalbana i mitt inre. Ena dagen är jag glad och full av energi och allt känns så himla bra och jag tror på mig själv. Nästa dag så är det totalt tvärt om. Det är så himla jobbigt. Känns som jag är ensam i världen om att ha det såhär. Jag borde ju må bra, jag har världens underbaraste man och dotter, en fantastisk familj och massor med underbara vänner och massor med bra saker. Men ändå så mår jag som jag mår ibland...

Ska gå och lägga mig och läsa lite innan jag ska sova och jag håller tummarna för att jag mår bättre imorgon.


Micke's första fars dag! (2009-11-08)

Emilia säger grattis till sin pappa på fars dag. Han ligger och sover, ska ju jobba i natt. Själv sitter jag här och är sååå seg idag. Ser mig omkring och konstaterar att jag skulle behöva fixa lite här hemma, det känns aningen rörigt men jag vet inte om jag orkar, dagen får utvisa detta.


Hälsat på hos pappa och Karin! (2009-11-07)



Denna elefanten köpte vi till Emilia på IKEA, visst är den söt!

 

Nu kom vi hem från en tripp till Göteborg och Lerum. Vi åkte ner igår och var först på IKEA och handlade lite saker och sen åkte vi hem till pappa och Karin i Lerum. Det blev lugnt igår kväll, åt lite god mat, kollade på tv och sen var det sängen. Kollade på utröstningen i Idol, vad skönt att Eddie inte hängde löst, det hjälpte nog att jag höll tummar och tår för hans skull.

Idag har vi inte gjort så mycket alls, umgicks med pappa och Karin och åkte därifrån vid fyratiden och stannade till hos brorsan på väg hem och åt lite mat och fikade innan vi for vidare hemåt. Så nu är vi hemma och har packat upp och ska sätta oss vid tv:n och kolla på CSI Miami.

 


God förmiddag! (2009-11-06)

Sovit rätt gott inatt. Emilia har börjat vakna till lite en gång varje natt runt kl. 3.30. Hon ligger och jollrar lite och sen börjar hon gnälla lite, jag går upp och ger henne nappen eller klappar lite på henne och sen somnar hon om igen och sover gott till morgonen. Hon har ingen feber än, hoppas den fortsätter hålla sig borta.

Ikväll är det Idol, undrar vem som kommer åka ut nu. Tror på Rabih, han är inte i klass med de andra. Ska i alla fall hålla tummarna för att Eddie slipper hänga löst ikväll.


Avslappning... (200-11-05)

Så nu är det kväll och jag har varit hos min "överlevnadscoach". Jag fick prova att göra en avslappningsövning eftersom jag har huvudvärk så ofta. Den övningen var superavslappnande så den ska jag försöka göra i alla fall en gång om dagen.

Idag har vi invigt vår nya ugn, vi gjorde en supergod kasslergratäng.

 

Än så länge har inte Emilia visat något efter sprutorna, hoppas hon slipper feber och så. Men det kan ju komma 2 dygn efter vaccination så vi får väl vänta lite. Vi har alvedonsuppar i beredskap.

Ikväll blir det "Criminal Minds", älskar den serien. Ska nog kolla på "Mammas pojkar" innan också, det är sååå himla kul att se dem göra bort sig, man får ett gott skratt.


Gick faktiskt bra idag! (2009-11-05)

Nu har vi varit på BVC och det gick faktiskt bra idag, skönt. Emilia har gått upp bra i vikt och följer sin kurva jättebra. 5685 gram och 62,8 cm är hon nu. Så fick hon en spruta i varje ben precis som sist och hon var såååå duktig. Grät lite grann bara men så fort hon fick komma till mig så slutade tårarna rinna.

Vi fick en ny flask med D-vitamin droppar och en ny tid för 6-månaderskontroll och då är det läkarundersökning igen.

Nu ska jag äta lite lunch och sen ska jag iväg igen, ska till min "överlevnadscoach" idag. Inte för att jag är så sugen, men det är väl lika bra att gå när jag ändå har tid, brukar ju bli bra bara jag kommer dit.


Frukost i lugn och ro... (2009-11-05)

...trodde jag... men så blev det inte idag. Emilia brukar alltid sova på förmiddagen fram till 10-11 och antingen så ligger jag också kvar och slappar eller så går jag upp och äter frukost i godan ro. Som jag alltså tänkt göra idag. Men ett liv med små barn blir inte riktigt alltid som man tänkt utan mer som de gör det till och det kan ju bli lite frustrerande ibland. *förlåt Emilia*

Det är verkligen helt underbart att vara mamma, men ibland så vill man äta frukost i lugn och ro. Men jag ska väl inte klaga allt för mycket, det finns de föräldrar som har det värre. De som inte får sova på nätterna, som har barn som bara skriker, som inte vill ligga själva, som inte äter, som inte är nöjda med något alls. Och så är ju inte Emilia. Hon har sina dagar med lite mer gnäll, vilket för oss blir mycket i jämfört med vad vi är vana vid, men som i jämförelse med ett annat barn kan vara en droppe i havet.

Men nu ska vi ta på oss och gå till BVC om en stund, återkommer med rapport senare.


Nu laddar jag... (2009-11-04)

...inför imorgon och BVC besöket. Fasar för detta, men måste ju gå dit eftersom det är dax för spruta.

Känner inget förtroende alls för det BVC vi går hos just nu. Har mått skitdåligt och känt mig som en usel mamma varje gång vi varit där hittills. Hoppas att det blir annorlunda imorgon. Känner att BVC ska finnas som ett stöd och kunna hjälpa en att koppla av som förälder när man står inför nya situationer men det har jag inte märkt av ännu.

Men som min kära vän Jennie sa när vi pratade häromdagen, att jag och Micke är proffs på Emilia och vet vad som är bäst för henne. Jennie sa också att hon går till BVC för att väga, mäta och vaccinera, i övrigt så vänder hon sig till andra ställen. Det tycker jag var så bra sagt.


Garderoben tar äntligen form... (2009-11-04)

Micke är iväg på magnetröntgen idag och då passar jag och Emilia på att grejja lite här hemma. Borrmaskin, plugg, skruv och annat åkte fram och upp kom 3 stänger i lilla klädkammaren här uppe. Så nu är det klart, alla jackor och alla skor befinner sig nu där de ska vara, på övervåningen!

Snart kommer Micke hem igen då får vi se vad han säger om min och Emilia's kreativitet. Emilia satt ju i och för sig bara i sin matstol och tittade på mig men vi kan säga att hon var lite av en arbetsledare.

Nu ska jag fortsätta med lite annat, lika bra att fortsätta när ångan är uppe {#}


5 månader! (2009-11-04)

Idag är Emilia 5 månader! Fattar inte vart tiden tog vägen. Vad har vi gjort? Svar: Huuuur mycket som helst har ju verkligen hänt på dessa 5 månader, helt sjukt!

Har idag installerat alla program på datorn för videokameran, så nu ska jag kunna lägga in lite videoklipp här i bloggen också, kan ju vara roligt. Missa inte klippet på Emilia när hon "smackar" som jag la in tidigare idag.

 

Satt här och rensade i lite papper på skrivbordet, som vi för övrigt har bestämt att det INTE ska ligga högar med papper på!! Så det kan bli ibland {#} ... Hittade i alla fall en inbjudan till att träffas med föräldrautbildningsgruppen från MVC och såg att det var igår!! Ojdå, det var ju synd. Inte mycket att göra åt idag direkt.

 

LUNCHDAX!


Emilia's "smackis"-film! (2009-11-04)

Får inte det att fungera, publicerar den senare!


Skulle det vara humor? Pinsamt enligt mig!!! (2009-11-03)

Igår var det premiär för det nya humorprogrammet "Silent Library" som i Japan är "hetare än termoskaffe". Humor?? ursäkta men jag kallar inte det för humor, PINSAMT är ordet. Eller håller jag på att bli gammal?? Vi skrattade inte en enda gång varken jag eller Micke. Det är trist hur lågt humorn har sjunkit.

Nog om det, idag har jag och Emilia bara myst. Gick inte upp förän kl. 10.30 och satte oss i soffan, jag bestämde mat för den kommande veckan och Emilia låg och jollrade och "smackade" bredvid mig. Hon är så rolig, hon "smackar" som hejsan mer eller mindre jämt. Det är tydligen roligt att göra det.

Vid kl. 15.00 gick jag ner och lade Emilia i sängen hos Micke och jag åkte till Maxi och handlade. Det är sååå trist att handla och det är vansinnigt dyrt. Skulle köpa duschcréme till Micke men de hade inte kvar den doften han brukar ha så jag började leta efter någon annan som luktade gott. Jag luktade på ALLA sorter, men det var inte någon som luktade gott. Fattar inte varför de inte bara kan ha duschcréme som luktar manligt fräscht!

Väl hemma igen blev det lite kaffe och slappande framför tv:n. Ikväll händer det inte mycket, ska fixa lite kvällsmat nu och sen blir det lugnt framför tv:n. Har funderat på hur mycket tid vi tillbringar framför denna tekniska pryl och det är på tok för mycket, borde kunna göra något vettigare, men det är svårt.


Tankar om... (2009-11-02)

Nu tänker jag igen... på det här med barn och mat. Är lite orolig för det där med att börja testa mat till Emilia. Vill ju att hon ska tycka det är roligt att äta. Hon har ju inte ätit gröt nu sen i onsdags och jag vet inte riktigt hur länge vi ska hålla upp och om vi ska prova gröt då igen eller något annat. Ska ju till BVC på torsdag förmiddag och jag fasar för detta. Jag har ju mått skit efter var gång vi varit där tidigare, känner ju inte direkt något stöd därifrån får se vad hon säger denna gång. Känner sen vi var där sist att vi har en press på oss att Emilia måste börja med mat och vad ska vi då göra om hon inte är redo? Vi kan ju inte tvinga i henne mat.

Jag vill ju som sagt att hon ska tycka det är roligt med mat och att hon ska lära sig att tycka om all slags mat. Jag tror att det underlättar att jag och Micke äter det mesta och kommer därför servera det mesta till Emilia och eftersom vi tycker om det så hoppas vi på att hon kommer tycka om det. Jag tror lite (inte i alla fall) att kräsna föräldraar lättare får kräsna barn.

Nej, nu ska vi äta pannkakor. Hejs svejs! 


Hon "smackar"! (2009-11-02)

Idag låg jag och Emilia kvar länge i sängen och det var riktigt härligt. Jag slumrade till ibland och så vaknar jag av att hon ligger och "smackar", så himla sött. Sen ska ju allting in i munnen också, täcket, mina fingrar, lakanet, pyjamasen osv. Hon är så söt så man dör nästan när man ser på henne.

 

Idag är det blött ute på grund av att det kommer lite regn emellanåt, trist. Tänkte det kunde varit lite sol, nu har man ju ingen lust att gå ut direkt. Men jag har, än så länge, ingen huvudvärk idag. Första dagen på länge som jag vaknar utan huvudvärk. Får se vad vi hittar på här idag jag och lillan, Micke sover ju några timmar till.


Slut på filmen... (2009-11-01)

Kollade just på "På smällen" och fick mig många härliga skratt. Härlig film, har inte sett den innan. Så himla gulligt när de får lilla bebisen i slutet och det är sååå häftigt att ha upplevt den känslan. Blir helt pirrig inom mig och känner en sån obeskrivlig kärlek till Emilia.

Nu ska jag snart sova, men det är så tomt nu när Micke jobbar natt, har ju lillan men hon sover ju i sin säng, visserligen en meter ifrån vår säng, men det känns ibland som 100 mil.

 


En kväll med film och tv... (2009-11-01)

Har kollat på en riktigt bra film och nu är det "Ensam mamma söker" som gäller, sen blir det nog en film till.

Pappa och Karin va här förut och det var trevligt. Brorsan och familjen kunde inte komma.


Barnmos (2009-11-01)

Har funderat på detta en hel del gällande barn och mat. Jag har ju tänkt att vi ska vara sånna där föräldrar som lagar mycket barnmat själva och då får man ju hoppas på att barnen också vill äta den. 

Har vid såååå många tillfällen stått och tittat i mataffären på hyllorna där barnmatsburkarna står uppradade en efter en med färgglada etiketter med bild på vad burken innehåller. Det kan vara allt från Pasta med grönsaker till Couscous med kyckling och tomat, det låter ju gott. Men jag vet inte om jag själv skulle vilja äta sån mat. Är lite skeptisk till den typen av mat. Vad är det i dessa burkar egentligen??

Nu ska jag inte dömma ut denna mat helt och hållet för det är ju superbra att ha vid vissa tillfällen, men jag skulle inte vilja ge det på "heltid" liksom. Så jag kommer istället laga mat till Emilia, göra storkok och frysa in precis som jag gör till mig och Micke. Då vet jag ju vad som finns i maten hon äter.

Tänkte att jag ska köpa "Mosboken" av Johanna Westman. Den verkar vara bra med blandade recept i.


Det var det det! (2009-10-31)

Lördag kväll och jag har precis gjort en stooooor laddning med cheescake. Imorgon kommer min pappa och hans sambo och min bror med familj och firar Micke så då måste vi ju ha lite fika. Men jag måste erkänna att jag gjorde en extra som jag kan mumsa på, det är så himla gott, mycket godare än vanlig glass.

Idag har jag inte gjort så mycket, det blev inga fönster putsade trots att jag tänkte att jag skulle göra det, konstigt... Däremot gick jag och Emilia en promenad med Åsa och Linus i det fina vädret. Det var allt för länge sen vi träffades nu och ändå bor vi så nära. Det var kul att få prata lite med Åsa, alltid lika trevligt.

På tal om vänner så måste jag säga att jag är så lyckligt lottad. Jag har bott här uppe i Skövde i 4 år nu och jag har mer vänner här än jag någonsin haft. Det som är tråkigt är att jag inte har någon vän kvar från barndomen som man delar massa minnen med och det gör lite ont ibland. Från gymnasietiden har jag en vän kvar, men tyvärr så blir det så sällan vi träffas. Hon har familj och jag har familj och det verkar alltid komma något i vägen och det känns ledsamt. Men vi pratar desto mer i telefon om det ena och det tredje och kan prata i flera timmar.

Nej nu ska jag ta tag i min man och hacka lite grönsaker till tacos. Micke sitter just nu i soffan med vår underbart söta dotter. Blir nog lite "AFV" och "SCI Miami" ikväll.


Om jag fattade rätt... (2009-10-31)

Kollade på Idol igår men missade sen själva slutklämmen för jag kollade på en film på en annan kanal. Men jag såg idag att Erika åkte ut och det var det jag misstänkte att hon skulle göra. Men jag trodde att hon skulle få sjunga emot Rabih, han var verkligen inte bra igår, han sjöng ju inte ens i takt. Men vad jag förstod idag så fick Eddie, ännu en gång sjunga en andra gång. Varför då? Han blir ju bättre och bättre för varje fredag tycker jag. Men men...

 

Idag är det lördag och jag sitter här med lilla fröken i knät. Micke är lite bakis efter gårdagen, som man bäddar...

Emilia är så duktig nu, hon håller så bra i sina leksaker och flyttar dem mellan händerna. Det är så häftigt att följa hennes utveckling dag för dag. Jag älskar verkligen att vara mamma.

Vad ska man hitta på idag då tro, jag ska nog grejja lite, putsa fönster kanske. Ikväll blir det i alla fall tacos till mat, det är gott det.


Fredag kväll (2009-10-30)

Nu har vi ätit mat och Micke gör sig klar för att gå på konsert. Mustach spelar ikväll, jag hade med velat gå, men kände att jag inte är redo att lämna bort Emilia än. Så vi ska vara hemma och kolla på Idol och äta glass och godis.


Kronisk huvudvärk... (2009-10-30)

Det verkar som om jag har drabbats av just kronisk huvudvärk. En sån där jobbig värk som molar och inget verkar hjälpa. Men nog om det...

Idag är det fredag och solen lyser med sin frånvaro bakom molnen. Sov länge idag och åt sedan en god frukost. Hade tänkt åka in till stan en sväng, men Emilia är lite snuvig så vi hoppar nog över det. Åker nog en sväng till Borgunda bygghandel istället och köper lite skruv och plugg, det är ju kul det med.


Trodde jag... (2009-10-29)

Alltså jag tror att jag blir tokig! Trodde att Emilia hade börjat äta gröt utan problem förra veckan då hon på onsdagen åt en hel smakportion. men på torsdagen och fredagen ville hon knappt äta något så jag tänkte att vi håller upp ett par dagar. Och i måndags provade vi igen, då var hon inte jätte på men fick i sig en del, sen blev det ju som ni vet besök på sjukhuset och vi provade där inne i tisdags men då ville hon knappt ha något alls, hon puttar ut skeden och gröten med tungan och hostar och kväljer sig och det var samma i onsdags. Jag undrar varför hon gör så? Är hon kanske inte riktigt redo för mat eller? Det kan väl inte vara så att hon helt plötsligt inte tycker om gröten!?

Inte vet jag, men jag blir jätte stressad över detta. Nästa vecka ska vi till BVC och jag har ångest inför det eftersom jag vet att det kommer bli prat om smakisar. Jag har en känsla av att jag inte kommer få något som helst stöd från BVC och det gör att jag helst inte vill gå dit. Jag hoppas att jag kommer kunna förklara för henne att jag känner som jag känner och att jag vill få stöd.

Vi ska i alla fall hålla upp med mat nu i en vecka och sen prova igen, då kanske med potatis istället och se om det går bättre. Hon är ju lite snuvig nu också och det kanske påverkar henne lite.


Bättre idag... (2009-10-29)

Torsdag och solen sken förut. Jag ler i hopp om att känna mig bättre och det verkar funka lite i alla fall för jag mår lite bättre idag.

Min morbror har precis varit här och hälsat på, han var i Skövde med jobbet och kom förbi på en fika, det var jättekul. Till våren ska vi åka upp till Stockholm och hälsa på dem en helg.

Nu vet jag inte vad jag ska hitta på riktigt, ska nog ta en kopp kaffe till innan jag bestämmer mig.


Ingen bra dag idag... (2009-10-28)

Mår inget bra idag. Känner mig mer nere än på länge, har fullständigt tappat energi och lust till allt. Borde åka och handla men då måste jag kolla vad vi behöver handla och det har jag ingen lust med. Ont i huvudet har jag och olustkänsla i hela kroppen. Jag som trodde förra veckan att jag var på fötter igen, men det var tydligen för mycket begärt. Hatar att må såhär. Finns det inget man kan göra?


Då var vi hemma från sjukhuset! (2009-10-28)

Det var inte jag som fick bli inlagd på sjukhus denna gången, jag skrev ju i måndags att jag misstänkte att jag kanske hade njursten, men det var falskt alarm. Däremot så fick vi åka in med Emilia. Hon kräktes massor och då menar jag MASSOR i måndags efter lunch. Hon är ju ett "kräkbarn" men dessa mängder var vi inte vana vid. Efter detta blev hon väldigt medtagen och blek och hade massor med kväljningar och kraftig undertemp så det blev en tur in till barnmedicin på KSS. Hon hade då 35,8 i temp och var inte alls kry. Hon blev inlagd och de satten en nål i armen med nallar på och tog en massa prover och gumman var såååå duktig. De hörde ett blåsljud på hjärtat och de gjord ett ultraljud på hjärtat, men det var inget fel. Emilia blev piggare under kvällen och när vi tittat på CSI så åkte Micke hem eftersom endast en av oss fick stanna. Jag som ammande mamma var det enda alternativet. Emilia sov gott hela natten och jag vaknade mellan varven.

Igår förmiddag kom Micke tillbaka och kl. 14.00 gick vi ner till röntgen och gjorde ett ultraljud på magen, men de hittade inget konstigt. Så vi gick tillbaka till avdelningen och åt lite mat och inväntade läkaren. När hon kom så pratade vi lite och hon ville att det skulle tas ett blodprov för att kolla nån allergi men sen kunde vi åka hem. Sen kom sköterksan och tog lite blod och Emilia fick ett microlax för att tömma tarmen och sen fick vi åka hem.

Så vi vet inte riktigt vad det var som hände i måndags men oroliga blev vi. Men nu är vi som sagt hemma igen och har sovit gott i våra egna sängar.


Aj det gör ont! (2009-10-26)

Sovit har jag gjort men igår kväll fick jag ont i höger sida, en dov smärta som strålar ner i sidan och ner emot ljumsken. Tänkte att det går väl över inatt men det har det inte gjort. Jag tror att det kanske kan vara njursten. Men jag hatar ju läkare och vill helst inte kontakta dem så jag avvaktar nog lite och ser vad som händer. Ringer kanske sjukvårdsrådgivningen sen.


Nu är kalaset klart... (2009-10-25)

Det blev bullar, kakor och cheescake med hallon mmmm va gott och det bästa av allt är att vi har en hel cheescke kvar {#}

Mat har vi ätit med, det blev pepparrotspasta med kallrökt lax och det smakade riktigt bra. Nu ska vi kolla på "Ensam mamma söker" och sen blir det nog film och cheescake såklart.


Måste visa! (2009-10-25)

Den här haklappen köpte vi igår till Emilia, tycker den är så söt!


Söndag (2009-10-25)

Igår hade jag fullt upp. Först var jag och Emilia iväg på "tjejlördag". Det var BH-visning, massage och kläder. Jag ville så gärna köpt en BH men det är ju ingen idé när jag fortfarande ammar, nu är det ju Dolly Parton bröst på morgonen och något helt annat på kvällen *hihi*. Sen åkte jag hem och hämtade Micke och vi åkte till Elins Esplanad och fikade och shoppade lite. Vi köpte en jättefin haklapp till Emilia och en rosa halsduk och sen köpte vi fika tills idag för idag blir det kalas. Micke fyller år imorgon.

Hemma igen så lagade vi mat, köttfärsgryta blev det *mums* och så gjorde vi två stycken cheescake till idag. Sen kollade vi på film, "YES man". Oh vi skrattade som hejsan, den var riktigt rolig.

Idag ska vi som sagt ha kalas men först ska vi städa lite.


Segfredag... (2009-10-23)

Har verkligen inte gjort nåt idag mer än suttit här vid datorn. Jag har sorterat kort på datorn så det blev lite mer ordning på dem, det behövs ibland.

Emilia är på väg in i ett utvecklingssprång. Hon är sig inte lik, hon är världens drama queen. Hon gråter en hel del och det brukar hon inte göra och hon tar verkligen i för kung och fosterland. Sen helt plötsligt börjar hon skratta, så söt. Men jag har beslutat att vi ska hålla upp med gröten några dagar tills hon lugnat sig lite, ingen idé att kämpa var dag utan resultat, hon verkar inte vilja ha.

Ikväll blir det Idol och sen Criminal Minds som vi spelade in igår eftersom Micke och Håkan fixade i köket. Nu är fläkten och belysningen uppe så nu är det inte så mycket kvar. Ska lägga ut före-, under- och efterbilder sen när det är helt klart.


Sleeping beauty... (2009-10-23)

Emilia vaknade tidigt idag och låg och sparkade av sig täcket och jollrade. Så hon fick komma över till mig. När jag gick upp sov hon vidare i vår säng och när hon vaknade så låg hon och pratade.


Sugen på glass! (2009-10-22)

Men vi har ingen hemma och jag orkar inte gå till affären och köpa. Idag har jag verkligen ingen ork, hara bara slappat hela dagen. Hoppas jag har mer energi imorgon.

Ska nog kolla tv hela kvällen.

18.30 - "Unga mödrar"

19.00 - "2 ½ män"

20.00 - "Mammas pojkar" Så himla kul att sitta och reta sig på alla tjejerna och mammorna är ju för roliga.

21.00 "Criminal Minds" eller "Lyxfällan" Tror jag spelar in "Criminal Minds" så Micke kan se det med sen.


Nähä... (2009-10-22)

När man tror att allt börjar flyta så blir det bakslag. Alltså, det är inte lätt det här att vara förälder. Och vad frustrerad jag blir när Emilia gråter, det skär i hjärtat. Igår åt hon gröten jättebra men idag gick det inte alls bra. Fick inte ens i sig en halv smakportion, sen började hon skrika och sen gråta. Tänkte det var blöjan, men det hjälpte inte att byta den. Sen ammade hon utan problem och somnade. Kanske är hon på väg in i någon utvecklingsfas eller om det är magen som spökar? Blir inte klok på detta.


Skräpväder! (2009-10-22)

Varför kan det inte vara lite sol ute? Det är så trist med detta höstrusk. Får ha lampor tända inne för att se någonting. Får se om jag går någon promenad idag, så länge det inte regnar så är det ju okej. Först ska jag i alla fall dricka kaffe och vänta på att Emilia vaknar. Hon har sovit jättegott inatt trots att vi flyttat på sängen.


Så stolt... (2009-10-21)

Jag är så stolt över vår dotter. Idag åt Emilia en hel smakportion med gröt utan ett enda gnäll på vägen. Hon gapar efter skeden och smaskar och sväljer. Tänk att man kan bli glad för så lite.

 

Jag har hitills idag tvättat, tumlat och hängt tvätt. Promenad gick vi innan lunch, det var skönt. Och sen har jag fixat spjälsängen, höjt upp långsidan och ställt sängen där den ska stå. Har ju haft den precis brevid min säng tills idag. Hoppas hon sover gott ändå. Hon provligger den lite just nu faktiskt och jag tror hon somnade till.

Potatisen kokar...


Titta mamma! (2009-10-21)

Emilia har upptäckt sina sängkompisar Laban och Labolina och studerar dem gärna en stund när hon har vaknat. Gullunge!!


Nyvaken Emilia! (2009-10-21)

Godmorgon mamma!

Så här söt va Emilia när hon vaknade på förmiddagen och jag kom ner till henne.


Goten förmiddag! (2009-10-21)

Vaknade i morse och tittade ut genom fönstret och det är världens snöfall ute! Satte mig upp i sängen och gnuggade mig i ögonen och tittar ut igen, jo det snöar. Men så tog jag på mig glasögonen och tittade igen, det var dimma. Snacka om att jag ser dåligt utan glasögon *asg*

Igår städade jag klart i garderoben och lade i ordning alla kläder och rensade ut lite kläder som jag inte använder. Finns massor med kläder som jag inte använt på flera år, men jag har inte hjärta att slänga ut dem för "de kan ju komma till användning nån gång"! Varför tänker jag så? Varför inte bara rensa ut ALLA kläder som jag inte använder?

Nu vakna lilltjejen, ligger där nere och "pratar", hon är såååå söt.

Undra jag om vi skulle ta en promenad i dimman, är ju alltid skönt att röra på sig. Vi får se, ska fundera lite på det. Ska ta och sortera lite recept sen, började lite med det igår.


Vad underbart! (2009-10-20)

Det är så underbart att jag börjar få energi igen. Idag åkte jag och Emilia iväg innan lunch och handlade mat för den kommande veckan. Köpte 20 liter läsk!!! Det är väl inte så nyttigt tänker ni, men det var kanonbra pris på ICA, 10 stycken 2 liters Coca Cola, Fanta eller Sprite för 100 kronor plus pant. Så nu behöver vi inte köpa läsk på ett tag framöver. Köpte en fin ljung och satte utanför ytterdörren, måste ju göra lite höstfint.

Tvättat har jag gjort med men inte hängt upp tvätten än, ska göra det snart. Snart kommer Micke hem från jobbet och då ska vi laga lite mat och sen ska jag plocka lite här hemma. Började rensa lite i garderoben igå och ska fortsätta idag.


Funderingar... (2009-10-19)

Sitter här med en god kopp kaffe och tänker lite. Emilia ligger på sin lekfilt bredvid mig på golvet och har somnat. Jag har en rätt bra dag idag, tror att medicinen börjar hjälpa lite smått, vet inte om jag skrivit det innan men jag äter ju Citalopram (antidepressiv medicin), har ätit dem i en månad nu och jag känner att jag har mer energi på nåt sätt. Men jag vill må bättre, men jag vet ju att det tar tid. Och det är ju så mycket som hänt i sommar. Och det här med att vara förälder är ju inte alltid en dans på rosor. Man börjar få rutin på en sak och ja, då är det dags för något nytt. Så får man rutin på det och ja... nya saker igen.

Just nu är det ju det här med att Emilia ska äta gröt. Nu har vi i hittat en tidpunkt på dagen som fungerar bra i alla fall, runt 13-tiden är lagom. Det går rätt bra, men jag undrar hur lång tid det kommer ta innan hon äter en hel portion? Jag vet ju att det är olika från barn till barn men ändå undrar jag. Idag gjorde jag först en halv smakportion och den åt hon under tiden jag åt lunch. Men hon verkade vilja ha mer så jag gjorde en halv portion till och hon åt väl nästan halva den sen blev hon gnällig. Men det var inte för att hon var mätt för efter det ammade hon. Kanske är det så att hon tycker det är jobbigt att äta eller att det är jobbigt att sitta i stolen eller är det så det är i början?? Inte vet jag och inte kan hon svara på det heller. Men det är väl bara att ge det tid och vänta. Rätt som det är äter hon väl en hel portion och då är det dags för andra smakisar.


Här kommer bilden... (2009-10-19)

Titta vad söt hon är när hon sover i sin matstol! Visst ser det bekvämt ut!?

 

Ny vecka, nya utmaningar! Veckan börjar med att jag vaknar och tar över Emilia till min säng. Då börjar jag tänka på min mamma. Hon dog i en bilolycka den 6 april 1994 och jag var bara 15 ½ år då. Hon åkte på morgonen och kom aldrig hem. Hon var på sitt jobb och på väg hem så mötte hon en bil som kom över på mammas sida, mamma körde undan på sin vägren men den mötande bilen kom i samma riktning så det small. Mamma fick bl.a svåra skallskador och blev opererad. Min pappa, bror och jag kom in till sjukhuset och ca. 4 timmar efter olyckan fick vi träffa mamma. Hon var fortfarande medvetslös och jag höll hennes hand. Några minuter efter att vi kommit in på hennes rum kom en av läkarna in och talade om att hjärnan inte hade någon aktivitet och att det inte fanns något mer att göra så de stängde av respiratorn och mammas liv var över. Hon blev bara 49 år.



Mitt liv har efter detta åkt berg- o dalbana. Det är ju bl.a på grund av mammas död som jag får leva med min depression.

Nu har jag min egen familj och det gör ju att jag påminns om att min mamma aldrig får träffa Micke och Emilia. Hon har missat så mycket i mitt liv och jag funderar ofta på hur mitt liv hade sett ut om hon hade levat. Mitt motto i livet är "Inget ont som inte har något gott med sig". Jag hade så gärna velat ha min mamma i livet, att hon skulle få vara med och träffa min familj. Men nu är det inte så. Kanske var det meningen för att jag hade ju förmodligen inte varit den jag är idag och troligtvis inte träffat Michael och inte fått Emilia. Känns så hemskt på något sätt att tänka så, men jag måste ju se något possitivt i att mamma inte finns i livet.

Om ni visste hur avundsjuk jag kan bli på dem som har sin mamma kvar. De fikar, åker och shoppar och pratar. Tänk om jag kunde få en upplevelse med min mamma, tänk att bara få en sista fika och att hon fick träffa min familj! Det hade vart helt underbart. Jag har många kvinnor runt omkring mig som blivit lite "mamma" för mig, som jag ser upp till. Bl. a min pappas sambo Karin. Men de bro ju långt ner i Lerum så vi har ju inte den kontakten att vi träffas för en fika. Och svärmor kommer jag nog aldrig få den kontakten med att vi kommer umgås bara hon och jag.

Nej, nu vakna lilltjejen. Får skriva mer sen.


Sova snart... (2009-10-18)

Har precis kollat på en Wallander film, de är så himla bra. I övrigt så har dagen varit bra. Vi åt frukost och efter det tog vi en promenad i det underbara vädret. Sen har vi sågat och fixat med socklarna i köket, men nu är det äntligen klart med dem. Så nu är vi ett steg närmare ett helt färdigt kök. Emilia är med i köket när vi ordnar, hon ligger på sin lekfilt och "pratar" för fullt.

När vi satt och åt middag så satt Emilia med i sin stol som hon brukar, hon var då sååå himla trött så hon somnade sittade i stolen. Jag tog kort på det, men jag har inte lagt in det i datorn än utan ska göra det imorgon och då lägger jag in en bild på henne så ni får se.

Men nu ska jag gå och lägga mig i vår härliga säng. Natti natti.


Igår och idag! (2009-10-17)

Idag är det lördag, men jag börjar med gårdagen.

Gick upp och gjorde oss iordning och 10.15 gick vi ut och mötte upp Åsa och Linus för att gå till Öppna förskolan där NTF hade information om bilbarnstolar. Det var intressant. Blev ingen promenad eftersom det regnade så vi gick hem och fikade lite. Sen mådde jag inte så bra igår, blev stressad och allt bara hopa sig i huvudet på mig och jag hade svårt att reda ut tankarna, men så ringde pappa och vi pratade en stund och sen kändes det bättre. Så vi fixade lite i köket innan vi gjorde varma mackor och kollade på Idol. Äntligen åkte rätt person ut! Visst har Camilla en bra röst, men det platsar inte i Idol.

 

Vaknade imorse och vår lilla tjej var ledsen. Men det gick över rätt snabbt. Hon fick en torr blöja och så fick hon ligga bredvid Micke och snart somnade hon gott så nu ligger de och sover båda två och jag sitter här med ett stort glas varmt te. Ska snart gå ner och väcka dem och så ska vi fixa i köket, måste ju bli klara någon gång. Blir nog en promenad sen också, det är klarblå himmel.


Kärlek! (2009-10-15)

Jag kunde aldrig tro att man kunde älska något så mycket som jag älskar vår lilla Emilia. Det är en så speciell kärlek jag känner för henne som jag bara tror en förälder kan förstå.

Jag sitter och tittar in i hennes blå ögon och busar med henne och får det varmaste av alla leenden tillbaka, ett lite joller och en liten hand som sträcker sig emot mitt ansikte och herre gud vad det värmer. Skulle kunna sitta så i timmar. Jag är så oerhört tacksam för att vi har fått henne och det är ju tack vare att jag träffade Micke den där soliga måndagen, den 11 juli för 4 år sen. Tänk vad bra det blev.

 

Jag älskar verkligen min underbara man och vår dotter! Tack för att ni två finns.


Solsken! (2009-10-15)

Idag har jag en bra dag. Kom upp i hyffsad tid och åt frukost, plockade in lite tvätt och sen blev det en promenad i det fina vädret med hela familjen, härligt. Micke var och lämnade in Saaben på service på morgonen så jag ska promenera och hämta den innan kl. 17. De fick byta bakvagnsbussningar på bilen också för de var helt slut. Trist att lägga pengar på sånt, men vad gör man?

 

Lagat en rejäl laddning med grönsakssoppa som jag ska äta av senare *mums* Tänk om jag kunde ha sånna här dagar oftare, vad skönt det skulle vara.

Nu sitter vår underbara dotter i mitt knä och är söt. Hon äter bättre och bättre nu för var dag så jag är en stolt mor.


En härlig dag! (2009-10-14)

En härlig dag har det varit idag. Väldigt trött på morgonen, men det är ju inget ovanligt. Var i alla fall tvungen att stiga upp ur den underbara sängen för jag skulle vara hos min "överlevnadscoach" kl. 11.00. Det var skönt att få prata med honom lite och få lite tips och stöd. Han är så rolig, han sa att vissa människor har diagnosen idiopatisk och det betyder på ren svenska "inte fan vet jag vad du lider av". {#} 

På väg hem åkte jag till Babyproffsen och köpte en haklapp till Emilia, en sån där med ärmar på. Hade velat ha en med Laban men den var slut så det blev söta Tummen istället. Den invigdes när jag kom hem och Micke matade Emilia med lite gröt, det gick så bra så. Så åt jag lite lunch och vid 14-tiden gick jag, Emilia, Åsa och Linus en promenad. Det är alltid lika roligt att träffa dem och mycket prat blir det.

Väl hemma igen blev det rätt lugnt. Lite middag och mys med Emilia. Inget att ha på tv idag så det blir kanske tidigt i säng.


Lång dag... (2009-10-13)

Idag tog vi sovmorgon igen och rätt sen frukost. Sen gjorde jag mig iordning och Emilia tog en liten tupplur innan det var dags för lite gröt, börjar gå bättre och bättre, tror hon börjar fatta grejen nu. Men vi måste verkligen köpa en sån där haklapp som täcker armarna för det blir ju en hel del kladd. {#}

Efter amning och blöjbyte begav vi oss in till staden och mötte upp mammor och barn i föräldrautbildningen. Jag bara träffat 2 av dem efter att bebisarna kommit så det var kul att träffa de övriga, det var bara en som inte kunde komma. Vi gick i barnvagnskaravan in på Rådhuscafét och ockuperade ett helt rum. Jag hade ju lovat mig själv att jag inte skulle bli en sån mamma som gick i barnvagnskaravan. men vad gör man? Det var trevligt med fika och en pratstund, behöver jag säga att det endast bestod av barnprat!? Emilia var bland de äldsta bebisarna men hon var minst av alla vår lilla tjej.

En sväng på på Commerse och inköp av 2 par strumpor till Emilia och sen åkte vi till Maxi för veckohandling innan vi åkte hem.

Nu ropar sängen, natti.


Uppdrag smakportion utfört! (2009-10-12)

Japp, då va det gjort. Den 11 oktober fick Emilia sin första smakis {#} Det var ju mer som hamndae utanför munnen än i munnen, men lite fick hon allt i sig. Hon fick lite kväljningar till slut, men på det stora hela så vart det ett lyckat första försök.

Annars så fick vi röjt lite här hemma igår. Så nu är det lite mer ordning på saker och ting. Idag var Micke iväg till tippen med ett lass skräp. Skönt att bli av med det.

I övrigt så är jag sjukligt trött, det kan inte vara normalt att vara så här trött. Jag är aldrig utvilad på morgonen oavsett om jag sover 6, 8 eller 12 timmar. Och på dagarna har jag noll energi och noll lust till att göra saker. Känner mig hemsk som inte ens hör av mig till mina vänner, men jag orkar verkligen inte. Och idag har Emilia en gnällig dag och det gör ju inte saken lättare att orka.


Haj how! (2009-10-10)

Calle var grym igår på fredagsfinalen, även Tove, Erik och Mariette rockade. Synd att det blev Karolina och inte Camilla som åkte ut, men Karolina valde fel låt. Men nog om Idol.

 

Idag har vi sovit halva dagen, så skönt med sovmorgon ibland. Åt "frukost" och tog oss sedan ut i höstvädret och rensade landet utanför ytterdörren. Ska nog lägga plattor där till våren, mycket lättare att hålla snyggt. Tvättat har vi gjort också och Michael åkte iväg och slängde lite skräp.

Ikväll blir det tacos *mums* och ostbågar efter det {#} Nu ska jag gå och hacka grönsaker.


Smakisar på G! (2009-10-09)

Ja då var det dags, Emilia har passerat 4 månader och nu ska det börjas med smakisar. Känns konstigt! Hade någon sagt till mig innan vi fick Emilia att jag skulle känna såhär inför att introducera mat så hade jag bara skrattat. Men det gör jag inte nu...

Vadå, det är väl inget! tänker du säkert nu, men för mig så känns det som ett enormt steg att ta. Kanske för att man får så olika information överallt och att jag inte har full koll på läget. Emilia ammar nu 6 gånger per dag med ca. 3 timmars mellanrum. Men enligt BVC så ska hon vid 6 månaders ålder enbart ha 4 mål varav 1 ska vara lunch och 1 ska vara gröt och så kan jag amma morgon och kväll. Men jag kan ju inte gå från 6 till 4 utan måste ju gå ner till 5 först och då får jag inte ihop det med tiderna.

Säg att hon ska få gröt på eftermiddagen och amma 4 gånger. Om hon vaknar och ammar kl. 08, då är ju hon hungrig ca kl. 11 och ammar hon då så får jag ju ge gröt vid ca kl. 14 och amma vid kl. 18 och och kl. 21. Det tror jag kan funka, MEN då tycker BVC att hon ska äta gröt vid kl. 15 och det får jag inte ihop. Men vi måste väl kunna skjuta på den tiden sen eller? Annars så får jag amma vid kl. 8 och en gång till vid kl. 9  för att sedan amma igen vid strax efter kl. 12 för då kan hon få gröt vid kl. 15 och sen amma kl. 18 och kl. 21. Men då blir det ju 6 mål per dag. Men det känns som om hon behöver det än, oh jag blir tokig!! Får fundera lite mer på det här tror jag...


Lite mer än 5 mjölkpaket! (2009-10-09)

Ja, så mycket väger Emilia nu 4 månader gammal. Var på BVC på förmiddagen idag och nu väger hon 5200 gram och är 60,7 cm lång.

 

Nu har Michael tätat vår balkongdörr så nu blåser det inte in kallt där längre. Handtag på plats på vitrindörrarna i köket, så nu händer det lite var dag.


Köket tar form. (2009-10-08)

Då var ännu en dag till ända och sängen hägrar. Nu börjar vi få ordning på värmesystemet så nu har vi lite varmare inne.

Idag har jag varit på Maxi och handlat, köpte havregröt till Emilia nu så det ska vi väl kanske börja med nästa vecka. Känns konstigt att hon ska börja äta mat nu, hon är ju sååå liten än. Imorgon ska vi till BVC och väga och mäta, ska bli kul att se vad hon väger och om hon följer sin kurva.

Idag har lillan haft en kräkdag, bytt body 3 gånger... Mycket tvätt blir det, tack till dig som uppfann tvättmaskinen {#} Lite gnällig har hon varit idag med, men hon är ju för himla söt. Nu börjar hon sitta med i matstolen när vi äter och hon tittar intresserat på oss.

Michael och Håkan fixar i köket, kaklet är helt färdigt nu och det är sååå himla snyggt. Har oljat det idag så det har fått rätt färg, det är ju sten så det måte behandlas med olja ett par gånger per år.

Ska nog ta och krypa ner i min goa säng nu och sova lite.


Uppdatering! (2009-10-07)

Det var ett tag sen jag bloggade nu. Ska uppdatera vad vi pysslat med.

I fredags packade vi in oss i bilen och styrde färden till Lerum och min pappa och hans sambo Karin. Där åt vi gott och gick och la oss rätt tidigt. Emilia sov i sin nya resesäng och det gick kanonbra. Jag däremot hade svårt att somna. I lördags gjorde vi en utflykt till Kungsmässan i Kungsbacka och var och åt thaimat på en restaurang i Onsala innan vi åkte tillbaka till Lerum där vi bänkade oss vid tv:n med lite plockmat och kollade på "Här är ditt liv!" och sen satt vi och pratade om allt möjligt. Söndagen började med god frukost och på eftermiddagen kom Emelie (min plastsyster och även Emilias fadder) och sen även min bror och hans familj och vi firade min pappas födelsedag lite i förskott.

 

Igår var vi i Skara och hämtade Cassius urna så nu står den på byrån i vardagsrummet, känns skönt att "ha honom hemma igen". Sen var det en kille här och gick igenom barnförsäkringar, så nu är Emilia riktigt försäkrad äntligen.

 

Idag var vi uppe tidigt och gick till Öppna förskolan för föräldraträff med BVC. Vi pratade mat, så nästa vecka ska vi nog börja med lite gröt till lilla fröken, ska bli spännande. Väl hemma igen fixade vi lite lunch och sen tog vi det lite lugnt innan de kom hit och fixade det sista med kaklet i köket, nu ska det bara oljas imorgon och sen kan vi sätta upp fläkten och lampor. Sen åkte vi till Michael's mormor och morfar och åt en supergod middag.

 

Nu är vi hemma igen och ska slappa framför tv:n, blir nog en Wallander film tror jag.


Fy vad kallt... (2009-10-02)

...det är nu. Och kallt ute betyder här också tydligen kallt inne. Kom upp i morse och kollade på termometern 18,1 grad. Ändå har vi höjt upp pannan 3 steg, vad är det för fel???

Nu sitter jag i alla fall huttrande och äter lite frukost och väntar på att Emilia ska vakna. Då ska hon få lite mat och sen ett varmt bad, skönt.

 

Det blev ingen forsatt kakling i dag i alla fall, så det får väl bli nästa vecka. Michael ska ha semester i en vecka nu så vi ska försöka fixa lite i köket så det kanske blir klart nån gång.


Torsdag (2009-10-01)

Idag tog jag och Emilia en promenad i regnet hem till Gunilla och fikade lite. Hon hade bakat en supergod kladdkaka *mums*. Vi pratade om det ena och andra och när det var dags att gå hem så sken solen så skönt. Väl hemma igen så fick Emilia lite mat och sen så tog jag lite kort på henne och hoppas att något blir bra så vi kan använda som tack kort för dopet.

Annars händer det inte så mycket idag, funderade på att tvätta bilen, men det är ju så himla kallt ute så jag struntar i det. Tvättat lite kläder och ska laga lite mat sen. Kanske dra med Michael ut på en promenad också.


Blir så trött... (2009-09-30)

... på folk som säger "vänta ni bara, det kommer" när vi berättar om att Emilia är så lugn. De frågar och vi svarar hur vi har det och så får man det till svar. Varför??

Emilia har sovit hela nätter utan mat i 2 månader och hon somnar själv i sängen på kvällen. Hon skriker väldigt lite och är väldigt lätt att ha med överallt osv. Kan vi inte bara få vara glada över det då?

Jag tror att det ibland är ren avundsjuka som gör att människor säger så där. Varför inte bara säga "vad skönt för er att hon är så lugn" och så är det bra med det?

Jag tror också att många föräldrar har inställningen att det ska vara jobbigt att ha barn, man får inte sova på nätterna när man har barn osv osv och då blir det nog också så. Jag är rätt säker på att det blir vad man gör det till. Vi hade redan innan Emilia föddes t ex bestämt att vi ville att hon ska sova i egen säng och det gör hon nu utan några som helst bekymmer.

Sen får man ju också höra att "du har ju precis fått barn, det blir annat när du får ditt andra". Så jag får väl se om jag får äta upp mina nuvarande tankar när vi får ett barn till.


Idol-träsket (2009-09-30)

Japp, där har vi fastnat. Så spännande ju och än så länge så har de fyra som gått vidare från kvalet fallit mig i smaken, hoppas det fortsätter så. Ikväll är det killarnas tur igen och då håller jag tummarna för Erik Grönwall och Carl Chapal eller Patrik Öhlund. Men det kan ju ändras under kvällens kval. Några av dem har ju lite mystiska låtval såg jag så vi får väl se.

Kaffepaus!!!


Inget gjort... (2009-09-29)

Nej, idag har jag inte gjort något alls. Bara kännt mig stressad hela eftermiddagen, först nu som jag börjar slappna av lite. Fråga mig inte varför jag varit stressad för det vet jag inte ens själv. Så himla jobbigt att känna den där hemska känslan av stress och oro i kroppen, hoppas jag får en bättre dag imorgon.

Nu är det dags för lite kvällsmat för Emilia innan hon ska sova. Själv ska jag nog ta mig lite melon sen eller lite glass kanske... får se. Natti!


Blir ju inte förvånad... (2009-09-29)

... över att vårt köksprojekt strular IGEN!!! Imorse ringde de från kakelfirman och frågade om de kunde komma och kakla idag och jag sa att de kunde komma vid 11.30 tiden.

Kaklingen tog fart och fort gick det, jag satt i vardagsrummet och drack en kopp kaffe i lugn och ro. Då ropar plattsättaren "Jag vill inte skrämma dig men... jag tror inte kaklet räcker." Jag tog ett djuuuuuupt andetag och gick ut i köket. Han frågade hur mycket vi hade beställt och jag sa att vi hade mätt fram 3,6 kvm och att vi sagt till att de skulle beställa 4 kvm. Jag sa att jag kanske har mätt fel så vi mätte igen, men 3,6 stämde. Men det fattades ett paket med kakel. *Suck* vad gör man? Jo man får helt enkelt gilla läget. Jag blir ju inte direkt förvånad eftersom ALLT har strulat med detta köksprojekt så varför skulle detta funka. Troligen är det som så att Maria på firman har skrivit 3,6 i beställningen och att de tolkats som 3,0 istället. Så nu hoppas vi på att det kan komma så fort som möjligt.

 

På tisdagar är det sångstund på öppna förskolan kl. 10.00. Nice tänkte jag och Åsa, tog med oss Emilia och Linus (som är 6 månader idag) och kom dit strax efter kl. 9 och vi kände oss lagom tafatta när vi kom dit. Varken jag eller Åsa har varit där förut mer än på BVC-grupp. Vi satte oss ner och kände oss väldigt obekväma båda två. Linus låg och sov i vagnen utanför så vi satt båda och pratade med Emilia. Blev lite fika innan sångstunden och vilken besvikelse det blev!! Inte fikat alltså utan sångstunden. Ann-Britt som brukar ha den var sjuk så det kom nån gubbe med ett dragspel och spelade typ 5 låtar (som han knappt kunde) sen var det klart. Va!? That's it?!?!? Nja, det där hade vi kunnat göra bättre hemma.

Vet inte om det där med öppna förskolan är min grej riktigt, kanske är Emilia för liten än. Men många mammor säger att "Det är ju mer för oss mammor, att fika och prata med andra mammor". I så fall kan det kvitta för mig, då träffar jag hellre Åsa eller nån annan av mina vänner med barn på en promenad och fika här hemma eller hos dem. Men vi kan väl ge det några gånger till och se om man kommer in i gemenskapen.


Nytt skrivbord på plats! (2009-09-28)

Idag har jag fått en hel del gjort. Det nya skrivbordet är på plats i datarummet och det gamla skrivbordet på plats på mitt kontor. Men nu har jag jätteont i min rygg efter att ha burit och fixat, mindre roligt. Men jag är stolt över mig själv och glad över att jag har haft en riktigt bra dag.

Får se vad jag får gjort imorgon, det återstår att se.


Kommisarien och havet... (2009-09-28)

...var det någon mer som såg på den igår? Jag höll på att trilla ur soffan igår när jag upptäckte att de dubbat Peter Haber, men så förstod jag sen varför, det var för han pratade tyska i vissa scener. Men men, jag tycker trots dubbning att filmerna varit bra. Men igår så fick jag inte riktigt ihop det. Det var ju rektorn som mördade Martina, men varför mördade han henne på det sättet han gjorde? Var det han som dödade hästen också? Fatta inte riktigt...

 

Men nu är det måndag och jösses vad trött jag var imorse när jag vakna. Men upp kom jag {#}

Nu har jag precis bytt blöja och satt på lillan kläder och nu ska vi grejja lite i datarummet tänkte jag. Ska plocka lite och försöka få upp det nya skrivbordet. Känner mig kreativ idag, hoppas det håller i sig. Ska rapportera senare hur det gått...


Fötter... (2009-09-27)

... det har nog Emilia upptäckt att hon har nu. Hon sitter i sin babysitter och har babygymmet framför sig, då sparkar hon på det och det har hon inte gjort innan. Sen när hon ligger på rygg så drar hon upp rumpan och benen i vädret och tittar på sina fötter. Liten busa hon {#}


Lördag kväll... (2009-09-26)

..och jag är sååå himla trött. Ska snart gå och sova lite. Emilia sover redan och Michael är ute med några vänner, de skulle ta några öl ihop.

Idag har vi varit iväg på Babyproffsen för vi tänkte vi skulle inhandla en resesäng. De hade en kvar, tydligen en utgående modell som hade kostat 995 kr men vi kunde få den för 595 kr och det är ju bra. Men så åkte vi till Jysk och kollade på deras säng också, men det var den mest ostabila sak jag vart med om, men jag blir ju inte förvånad, Jysk är ju inte kända för sin kvalitét direkt. Så imorgon blir det iväg till Babyproffsen för att köpa deras resesäng.

Sen var vi in på H&M och köpte en så himla söt kofta till Emilia och en ursöt vintermössa som är något för stor för henne, men den ska ju inte användas riktigt än.

När vi var färdiga och skulle gå ut till bilen så klev vi ut på parkeringen och plötsligt tittar vi på varandra och undrar "Vart ställde vi bilen?"... Vi hade gått in på fel rad. Ibland har man inte alla fåren i hagen...


Igår skrattade hon! (2009-09-25)

Måste ju berätta om detta. Jag gick ner med Emilia för att väcka Michael igår eftermiddag. Sätter mig på sängkanten med Emilia i knät och när Michael pratar lite med henne så skrattade hon till. Sen gjorde hon det fler gånger under kvällen. Så himla mysigt {#}


Ännu en dag... (2009-09-25)

... som känns tung. Tredje dagen på rad nu och så har jag världens huvudvärk som kommer och går. Men vad gör man...

Tur att jag har min underbara familj. Michael är världens underbaraste man och han vet hur han ska stötta mig. Och så lilla Emilia som bara är såååååå söt, blir alldeles varm i hjärtat när jag ser på henne.


Dagen går... (2009-09-23)

... och jag har inte fått mycket gjort idag, men det känns ändå lite bättre nu. Tänkte jag ska dyka ner i röran i datarummet och försöka få lite reda bland alla papper. Är väl bäst att passa på att få ordning innan Emilia börjar krypa runt och man får kolla henne hela tiden. Just nu ligger hon på lekmattan och studerar babygymmet. Det är en av leksakerna som hänger på sidan som hon ser som riktigt intressant så den ligger hon och håller i och inspekterar, så söt vår lilla prinsessa.


Vaknade på vänster sida idag tror jag... (2009-09-23)

... och det var inge bra. Riktigt tung dag idag... Varför ska det vara så vissa dagar?? Jag känner mig tung som bly och ingen lust till något och så ska alla försöka peppa mig och så svarar jag bara "Det är ingen idé" eller " Det hjälper inte". Att människor ens orkar med mig när jag mår så här. Att jag ens orkar med mig själv när jag mår så här, men vänta lite nu, det är ju det jag inte gör... *suck*

Hoppas verkligen att inte hela dagen går i detta spår för det är så jobbigt. Och det är så svårt för andra som inte har mått så här någon gång att förstå hur det är.


Gjorde lite nytta... men seriöst?! (2009-09-22)

Idag har jag och Emilia varit iväg nästan heeeeeeeela dagen. Först var vi hos min "överlevnadscoach" och fick det bekräftat att jag är deprimerad, som om jag inte redan visste det. Men han utförde en M.I.N.I (test med olika påståenden som man ska svara JA eller NEJ på) och det påvisade att jag "är under pågående depression". Fast det är ingen runt omkring mig som kan tro det för alla säger "Du mår väl inte dåligt, du som alltid är så glad och sprallig" och det är ju skönt att man uppfattas på det sättet, hade ju inte varit så himla kul om alla hade uppfattat en som världen sorgligaste människa

Hem för lite snabb lunch och sen gjorde jag klart matsedeln för kommande veckan, skrev ner vad som behövde handlas och sen bar det iväg till Elins Esplanad och ICA Maxi. Först gick vi till Apoteket och köpte en sån där manuell bröstmjölkspump och en MAM nappflaska så jag kan pumpa ur mjölk om jag behöver vara iväg längre än 3-4 timmar från lillan. Kollade runt i lite affärer men hittade inget så vi gick in på Maxi och handlade veckans mat. Blir mycket billigare att handla nu när vi gör veckomatsedlar, skiljer flera hundra kronor varje gång mot innan. Innan slängde vi dessutom massor med mat som inte gick åt.

 

Varför skrev jag "men seriöst?!" i överskriften då undrar du. Jo, för jag undrar seriöst vad det är för fel på hantverkare? Inte en enda hantverkare har hållt vad de lovar gällande vår köksrenovering. Nu är det plattsättarna som strular. De skulle kommit denna veckan och en tjej från firman skulle ringa oss och tala om när, men hon har inte ringt. Jag har ringt till dem istället och då har de inte kunnat svara på när de kommer och så vidare. Så när jag idag för 5:e gången på en vecka pratar med dem så säger de att det blir inget denna veckan utan de kommer nästa vecka. När då? frågar jag, vet inte, svarar de  {#}  {#} JAG Så nu sa jag att jag vill veta helst på fredag när de kommer nästa vecka, så nu får vi se om de ringer.


Jag skulle kunna bo i en koja... (2009-09-21)

... i skogen bara jag får ha mina älsklingar Michael och Emilia. De är så underbara och jag älskar dem så det gör nästan ont i hjärtat. Ville bara tala om det {#}

 

Idag hämtade Michael vårat nya skrivbord och skrivbordsstol. Så får vi montera det imorgon när han vaknat. Får se om jag får lite gjort här hemma imorgon, för idag har jag inte gjort något. Eller jo, jag körde en maskin med tvätt och en med disk. Helt galet egentligen, vi har världens lyxbebis som inte behöver behöver bäras hela dagarna utan finner sig i att ligga på sin lekmatta på golvet och jollrar. Ändå "hinner" jag inte göra något nyttigt här hemma. Kan man addera några timmar till varje dygn tro? Nä nä, tänkte väl det. Får väl helt enkelt gilla läget.

 

Nu lockar sängen efter en hård dag i mammaledighetens värld.


Det blev en sväng på stan (2009-09-21)

... idag, jag som tänkt pyssla lite här hemma. Men så skulle Louise och hennes mamma in till stan och då tänkte jag att what the ... vi kan väl ta en fika, det är ju alltid trevligt. Så gick jag in på "Sko Larsson" och kollade på ett par skor som jag sett i ett av deras utskick så de köpte jag. Ska prova dem lite här hemma och kolla hur de passar till lite olika kläder. När jag var på väg hem så kom jag ju på att jag skulle ha köpt strumpor till Emilia med, men det får bli en annan dag.

Mmmm nu doftar det nykokat kaffe, får nog bli en kopp innan Michael vaknar...


Funderar... (2009-09-21)

...på det här med att leva som mamma. Inte trodde jag att det skulle vara så mycket att ta ställning till. Eller är det jag som är knäpp?? Jag tycker t ex att vi har fått det så bra nu med amning och annat. Jag var ju jättenervös för amningen och hur det skulle gå och nu fungerar det kanon, Emilia ammar var tredje timme och sover hela natten igenom utan mat och allt är frid och fröjd. Kan det inte fortsätta så då? Nej då ska det börjas med "smakisar" och massa nya saker som man ska få rutin på och då blir ju jag stressad och orolig för att det ska bli struligt. Vilket det säkert inte kommer att bli, men jag tänker ju så som jag alltid tänker.

Men då frågar jag mig, måste man börja med "smakisar" bara för att barnet blir 4 månader? Svar: nej, det måste man inte ju inte. Men de flesta som jag pratat med säger att det är bra för de är så nyfikna i den åldern. Men så ska ju jag göra allting så krångligt som möjligt i mina tankar också. Det är ju inte så svårt om jag tänker efter. Men så släpper jag dessa funderingar för en dag och när jag sedan börjar fundera igen så är jag tillbaka på ruta ett.


Nu är det ny vecka... (2009-09-21)

... dvs måndag igen. I fredags var vi på stan och åt lunch. Vi satt på Rådhuset's uteservering i solen, underbart. Shoppade gjorde vi lite med. Köpte en vinteroverall till lillan. Storlek 68, så den drunknar hon i nu, men hon kommer kunna ha den större delen av vintern, om hon nu inte drar iväg väldigt i sitt växande. Vi hittade små vantar och en vit body på P.O.P också. På väg hem åkte vi hem till Michaels mor och far och fikade lite.

 

I lördags var jag duktig och städade bilen på förmiddagen, sen åkte vi till min bror och hans familj och firade Benjamin som fyllde 7 år. Han fick en LEGO polishelikopter av oss. "Oh, hur mycket legos ka jag få, jag har ju redan en sån där" sa han när han öppnat vårt paket. Då sa jag till honom att nästa år så köper inte vi någon present eftersom han oftast inte verkar nöjd med det han får. Då sa han tack. Sen var den jättehäftig när han byggt ihop den.

 

Igår gjorde vi inte så mycket, jag va ute och gick med Åsa och hennes pojk Linus som är 2 månader äldre än Emilia. Det var superskönt väder på dagen. Vi gick och pratade en massa.

På kvällen blev det lite god mat, lax- och skaldjurspanna. Sen myste vi i soffan och kolla på tv. Först "Ensam mamma söker" och sen blev det "Komissarien och havet". Trist att den är dubbad, för själva filmen tycker jag är riktigt bra. Men det är så irriterande när hälften av skådespelarna är dubbade och det är sååååå dåligt gjort. Men spännande är det. Sen var det sängen som gällde och Michael jobbar ju natt så han stack till jobbet innan filmen var slut.

 

Nu sitter jag och äter lite frukost och skriver här och väntar på att Emilia ska vakna. Inatt så vaknade lillan vid 4-tiden och låg och gnällde lite, sen måste hon somnat om för det gjorde jag i alla fall.


Fika är gott! (2009-09-17)

Efter lunch packade jag och lilla Emilia in oss i bilen och styrde färden hem till Bettan och Hanna. Där slog vi oss ner vid köksbordet, jag på en stol och Emilia i babysittern så började vi fika. Bettan hade gjort chokladbollar med strössel på *mums*. Sen satt vi och pratade i flera timmar om barn och livet som vi brukar göra. Hanna som är 1 ½ år vaknade efter tuppluren och fick lite fika hon med, sen gick vi ut i solen och satte oss lite innan jag och Emilia åkte hem igen. Vänner är allt bra att ha {#}


Lunchtid... (2009-09-17)

Nu har jag varit hos min "överlevnadscoach" (min psykiatriskterska). Jag är en av alla de svenskar som inte mår riktigt bra inombords. Har gått igenom en massa jobbiga saker i mitt liv och har därför tuffa perioder emellanåt och det är skönt att ha ett proffs att prata med. Så då går jag till min "överlevnadscoach". Han har hjälpt mig i många lägen att må bättre. Men det senaste efter allt som hänt med Michael och Cassius så har jag fallit ner i en jobbig period, igen! 

Men nu känns det lite bättre när jag fått prata av mig. Ska dit på tisdag igen och jag ska nog börja med mina citalopram igen. Inte för att jag ser fram emot det, men de kommer ju göra att jag mår bättre på sikt.


Sovit gott? (2009-09-17)

Jo tack, hyffsat. Emilia hade svårt att somna igår. Hon har ju kommit på att hon kan hålla i nappen själv, så samtidigt som hon har den i munnen så håller hon i "skölden" så det blir ett smaskande ljud och det roas hon av. Hon är för härlig vår lilla prinsessa. Men till slut så föll hon in i sin skönhetssömn och sov sen gott hela natten. Vaknade gjorde hon klockan 07.26 och gör som hon alltid brukar göra, morrna sig!! Hon ligger då och sparkar med benen under täcket och gnuggar sig med händerna i ansiktet och smaskar lite på sina händer en liten stund innan hon börjar gny lite och får komma över till mig för lite god frukost. Och det var hög tid för annars hade mina bröst exploderat tror jag. Det är ju baksidan med att amma. Hon har ätit lite mer ett tag så min "mjölkfabrik" har fått tillverka mer mjölk, men så igår tappade fröken aptiten lite och då blir det för mycket mjölk, aj aj.

Tänk att hon är 3 ½ månad lilla tjejen och snart ska börja med smakisar. Ska bli kul att se vad hon väger när vi ska till BVC den 9 oktober. På 3-månaders kontrollen vägde hon 4630 gram och var 57,7 cm lång, så hon är inte stor. Men det är ju inte jag och Michael heller å andra sidan.


Vi hade dop... (2009-09-06)

...den 6 september. I samma kyrka som vi gifte oss, samma präst och samma lokal. Vi bjöd massor med folk, vi kunde inte dra gränsen så vi bjöd in all släkt och vänner, men som tur var så kom inte alla. Det räckte med de 45 som kom, det var jobb nog så då vet vi det till nästa gång.

Men det blev lyckat. Emilia var så fin i sin klänning, den var något stor till vår lilla tjej men ack så söt hon var. Hon sa inte ett knyst i kyrkan och det roligaste av allt var när hon skiner upp i ett stort leende när prästen döpte henne

Emelie ("moster") och Joacim (farbror) var faddrar och Emelie läste en jättefin dikt i kyrkan. Det var nästan så jag började gråta, men jag höll mig från tårarna.

Efteråt var det fika och det kändes inte som vi fick en lugn stund och än mindre hann vi prata med alla gästerna. Emilia vandrade från famn till famn innan hon somnade undertidensom vi öppnade presenterna. Hon fick bland annat två fårskinn, guldhalsband med en ängel, kläder, presentkort på P.O.P och fotografering och massa mer.


Vi har fått en liten tjej (2009-06-04)

Torsdagen den 4 juni kl. 20.17 kom hon till världen. 46 cm och 2640 g och helt underbar. Vilken lycka!

Att föda barn är det häftigaste jag har varit med om. Jag var supernervös innan förlossningen och var livrädd att gå över tiden. Emilia var beräknad att komma den 22 juni och vi var helt övertygade om att det skulle bli en liten kille, fråga mig inte varför men det bara kändes så. Men 18 dagar innan beräknad födelse kom en liten tjej till världen!

Michael var helt underbar under hela dagen och gjorde ett superjobb. Lite snopet att han sedan inte fick stanna kvar och sova på BB, men han var där hela dagarna. Vi var tvungna att stanna i 2 dagar på grund av lång vattenavgång och på BB trivdes jag inte! Så det var skönt att komma hem. Allt flöt på från dag ett. Hon ammade direkt när hon kom ut och sov sedan i 22 timmar!!!

Vi hade köpt kläder i storlek 50/56, hon drunknade i dem! Så Michael fick gå ner i butiken på sjukhuset och köpa en pyjamas i storlek 44 och hittade 2 par byxor också. Sen fick vi lite kläder i liten storlek av farmor och farfar.

Förlossningen i punktform:
Onsdag den 3 juni 2009
07.50 - Vaknade när Michael kom och la sig efter att ha jobbat natt och då gick vattnet. Ringde förlossningen och fick en kontrolltid kl. 13.00 på Ante-mottagningen.
13.00 - Kontroll och konstaterad vattenavgång och CTG-reg.


Torsdag den 4 juni 2009
08.00 - Kontroll på Ante, CTG-reg och läkaren beslutar om igångsättning eftersom värkarna inte har satt igång.
12.00 - Igångsatt med dropp och CTG-reg. startad
12.30 - Skalpelektrod
13.00 - Värkarna började
15.50 - EDA (Ryggbedövning), öppen 3 cm
16.00 - Etablerade värkar
17.00 - Lustgas
19.00 - Öppen 5 cm
19.40 - Krystvärkarna börjar, öppen 10 cm
20.17 - Emilia kom ut till världen!!! Vilken lycka {#}


Nu blir det kakel (2009-09-16)

...i köket nästa vecka. Ska bli skönt att få kakel på väggarna i vårt nya kök. Sen är det inte mycket kvar innan det är klart, det blir så himla bra.

Men nu vill man ju renovera i vardagsrummet och hallen också, men det får nog vänta lite. Har lite annat som väntar nu, vi har beställt ett nytt skrivbord till datarummet och det gamla åker in på mitt kontor så jag får ett riktigt skrivbord där och kan få lite ordning på allt. Just nu så ligger allt bara huller om buller. Men så är jag ju mammaledig också. Men idag ringde en kund och frågade om jag hade möjlighet att boka in en hudvårdsklass för hon ville så gärna ha en. Så det ska väl funka. Vet några tjejer som vill ha makeup klass också, ska ringa till dem tror jag. Vet inte riktigt hur jag ska läsa det med Emilia än bara, helammar ju henne och kan inte vara borta för länge, så jag funderar på att ha det här hemma, men jag får se.


Klängig... (2009-09-16)

...är det rätta ordet för lilltjejen idag. Hon är så söt, så fort hon inte ser mig så börjar hon gnälla och när jag kommer till henne och tittar på henne lyser hon upp som en liten sol. Så idag blir det inte mycket gjort. Lyckades att hänga lite tvätt förut, men då fick Emilia ligga på en filt på golvet alldeles bredvid för att vara nöjd. Men det är mysigt, tänk att en så liten person kan behöva så mycket närhet. 

Många pratar om att det är så jobbigt att vara småbarnsförälder, att man inte får sova och att det ska matas och bytas  blöjor hela tiden och bebisar bara skriker. Så är det inte här hemma och det gör nog att flertalet andra småbarnsföräldrar hyser agg emot oss. Men vadå?! Vi kan väl inte rå för att Emilia har sovit hela nätterna igenom utan mat i 1 ½ månad nu? Så kommer kommentaren "Det kommer, vänta ni bara" och det lyser hat i ögonen på dem. Då brukar jag säga "Ja det kommer väl när hon är tonåring istället" så är det slut på diskussionen {#}

Nu blir det kaffe och genomgång av posten.


Det är länge sen... (2009-09-16)

...jag skrev nu. Men det har varit så mycket annat. Vi har varit på semester och i slutet på semestern så blev min man sjuk. De misstänker att han har fått MS så det vände upp och ner på hela tillvaron. Det var in och ut på sjukhuset för provtagningar, röntgen och andra undersökningar och mycket tankar och tårar. Det är fortfarande inte satt någon klar diagnos. Han kommer göra fler undersökningar under hösten. Han blev bättre och bara ett par veckor efter Michael blev bättre så blev Cassius akut förlamad i bakdelen. Jag märkte att han drog åt sig rumpan på nåt underligt sätt och trodde att han var dålig i magen, Michael gick ut med honom och märkte att han hade svårt att gå och vinglade på bakdelen.

Vi ringde veterinär och fick en akut tid. Så 2 timmar senare när vi skulle åka dit så kunde Cassius nätt och jämt stappla sig ut till bilen och när vi kom fram till veterinären så fick vi köra in honom på bår. Efter undersökning fick vi remiss till Blå Stjärnan i Göteborg där han blev inskriven och undersökt. De hittade en stor blödning i ryggkanalen som berodde på bl a ett diskbråck och troligen även någon slags tumörsjukdom. Han blev opererad och det gick bra, men han återhämtade sig inte som han skulle. Efter 9 dagar hämtade vi hem vår prins och han fick ett sista dygn hemma. Det var tufft att se vår älskade prins så medtagen, han släpade bakbenen med sig och hade kateter eftersom han inte kunde kissa själv. Han fick mysa med oss och han fick ligga ute i gräset på vår baksida. Det var bland det bästa han visste och det syntes att han njöt i gräset och solen och fick mumsa på grisöron och köttbullar. På eftermiddagen åkte vi och träffade en veterinär från Strömsholm som gjorde en sista bedömning, men han sa att Cassius var totalförlamad i bakdelen och hade ingen smärtkänsel över huvud taget så samma dag, tisdagen den 8 september klockan 17.25,  somnade Cassius in.

Det har varit riktigt jobbigt och det är fruktansvärt tomt här hemma utan prinsen. Det är helt sjukt hur man kan älska en hund så mycket, han var en del i vår familj och vi fick 4 underbara år med honom. Vi önskar att det hade blivit fler år, men det blev inte det tyvärr.

Livet får gå vidare och sorgen får bearbetas hur tungt det än må vara. Får väl se om jag nu kan lyckas att hålla liv i denna blogg ett par dagar i veckan i alla fall...


Första gången... 2009-07-07

jag skriver en blogg. Oj vilken känsla... Sitter och skriver med en hand för på min andra arm ligger min underbara lilla dotter Emilia och sover.

Själv heter jag Caroline och är i skrivande stund 30 år, i alla fall några dagar till... Jag är lyckligt gift och nybliven mamma. Vi bor i ett härligt radhus och har en rottweilerhane som heter Cassius.

Men nog om det, tillbaka till var jag var nu... Emilia sovande på vänster arm. Det är på gund av henne jag ska försöka mig på att blogga lite. Får väl se hur ofta jag har tid att skriva då det är ett heltidsjobb att vara mamma. Men jag ska försöka att skriva så ofta det går. Men nu får det vara nog för stunden, ska se om lillan vaknar snart så ska vi tappa upp lite varmt vatten i badbaljan och bada henne för sen är det sovdags för lilla prinsessan.


RSS 2.0