Helt väck!

Jag är heeelt slut. Jag kan inte tänka klart, jag är helt väck efter all bokföring. Men nu ska det bara vara att logga in på Skatteverkets hemsida och skriva i deklarationen och sen är det KLART!! Tänkte jag skulle fått fixat det ikväll, men jag kan som sagt inte tänka klart. Satte mig i soffan förut när Emilia somnat och blev sittande där. Försökte mig på att skriva ner vad som ska hanldas imorgon, men inte ens det fick jag till. Vi ska ju har kalas i helgen och jag ska baka och fixa, men så vet vi inte än hur många som kommer så jag vet inte hur mycket jag behöver handla. Funderar på att göra det enkelt och i alla fall köpa färdiga tårtbottnar.

Ville i alla fall bara skriva lite här och tala om att jag lever :o) Nu ska jag sova för jag är så trött, så får jag fortsätta med shoppinglistan imorgon.


Debet, kredit och GRATTIS Karin på 65-årsdagen!

Först vill jag säga grattis till min underbara bonusmamma Karin som fyller 65 år idag! Hipp hipp hurra på din födelsedag från vår lilla familj.

I mitt huvud snurrar debet och kredit, plus och minus, ingående moms och utgående moms, bank och kassa och eget kapital om vart annat. Men jag TROR jag börjar se slutet av bokföringen nu.

Emilia vaknade lite tidigare idag så jag hämtade henne och så la vi oss i vår stora säng och myste lite innan vi gick upp. Efter frukosten så lekte vi lite och sen ringde jag till Åsa och frågade om hon hade lust att träffas ute lite för att prata en stund och det ville hon :o)  Så Emilia lekte i sandlådan och jag och Åsa satt och pratade, jag gungade lite med Emilia i knät också. Tyvärr finns det ingen bra gunga för henne på lekplatsen här ute, bara en sån där med ett stort däck och ett litet under och hon är för liten för att sitta i den.
Tack Åsa för en trevlig pratstund, vi är bra på att prata vi två :o)

Sen gick vi in och fixade lite lunch, det blev blodpudding, lingon och riven morot. Emilia älskar blodpudding. Hon vart så trött i slutet av lunchen att hon somnade till mellan tuggorna. När hon drack vatten så slöt hon ögonen och somnade nästan då med. Så det blev ny blöja efter maten och sen hopp i säng och hon somnade så fort hon la ner huvudet på kudden. Hon sov inte så länge utan vaknade efter någon timme så hon har varit lite ledsen under eftermiddagen så jag har inte kunnat jobba något. Sen kom micke hem och då blev hon glad att se pappa. Nu har hon badat, fått välling, borstat tänder och läst saga så nu sover hon gott för natten. Hon är så underbar vår lilla tjej. Ett underverk! Tänk att man kan älska något så litet så mycket! Helt otroligt!

Nu ska jag sätta mig och jobba av lite mer så jag blir klar någon gång. Får halvsnegla på Talang och Micke får fixa varma mackor, det är vår stadiga mat på fredagkvällar, så himla gott. idag blir det tzatziki till också, mums!

Mycket nu...

Hinner inte blogga så mycket eftersom jag är nedgrävd i bokföringen just nu. Känns som om jag inte gör annat än att sitta med den, har inte tid till mycket mer. Men snart ska det nog vara klart. Hoppas att jag inte stöter på fler hinder som är jobbiga bara för det orkar jag inte. 
 
Igår när Micke kom hem åkte vi till hans mamma och pappa och åt middag och fikade lite. Skönt att komma iväg lite. Men när vi kom hem så fortsatte jag med, ja ni vet vad, BOKFÖRINGEN!

Emilia har vaknat till två nätter på raken nu och gnäller lite, jag har fått gå upp till henne och då sitter hon i sängen och hittar inte sin napp, men när hon får den lägger hon sig och somnar direkt.

Imorse åkte jag och Emilia iväg och lämnade in bilen på verkstan och tog en promenad hem och åt frukost. Mekanikern ringde och talade om vad felet var och det var nån stabiliseringsmojäng i framvagnen som hade gått sönder, skulle kosta 550 kronor, bad honom byta torkarblad också när han var i farten. Skönt att det inte var något värre med bilen.

När Emilia vaknade efter vilan så tog vi en promenad ner och hämtade bilen igen och när vi kommit innanför dörren hemma så kom Micke hem från jobbet. När han duschat åkte vi bort till hans syster för hennes sambo fyller år imorgon så de hade lite kalas idag. Smörgåstårta, cheescake och jordgubbar blev det.

Nej, nu får det räcka för stunden.

Det har varit en skiftande dag...

Efter frukost skrev jag handlingslista och sen åkte jag och Emilia iväg till MAXI och handlade. Var tvungen att gå in på H&M, Lindex och KappAhl också, där shoppade jag lite till Emilia. På H&M köpte jag ett par supersöta små skor som är vita med små blommor vid tån som hon kan ha till klänning, på Lindex köpte jag ett par till supersöta vita tygskor, som vi har letat efter billiga skor i hennes storlek och nu hittade jag 2 par på samma dag. På KappAhl köpte jag en tunika i rosa och en kjol i lila med små blommor på.

Emilia somnade till i bilen på väg hem så när vi kom hem så skulle hon absolut inte sova middag så hon fick vara vaken och jag kunde inte sitta med bokföringen något på eftermiddagen. När Micke kom hem lagade vi mat och sen fick jag äntligen tid att sätta mig och jobba lite. Tro sjutton att det ska strula då, har suttit och räknat samman inköpta varor och sålda varor och räknat hit och dit och trodde att det var rätt, men icke. Nu stämde inget och jag blev panikslagen som vanligt, ångesten stiger och det känns som om jag ALDRIG kommer bli klar. Hjärnan blir som gröt och jag kan inte tänka klart, dessutom var Emilia var ledsen och jag försökte bara släppa henne men jag kunde inte koncentrera mig trots att Micke tog henne. Tillslut gick jag ut och satte mig i bilen och körde ut en sväng och parkerade bilen och bara vrålade ur mig all ångest. Tårarna rann i floder och till slut kunde jag börja tänka igen. Så när jag kom hem så fick jag göra om det som inte stämde och jag HOPPAS nu att jag fått till det.

Nu ska jag försöka sova lite så jag får nya krafter till imorgon.

Stolt mamma, bokföringsordrar och tandläkaren...

Idag hände det, Emilia kissade lite när hon satt på pottan och hon blev jätteglad. Så duktig vår lilla tjej och jag är en stolt mamma.

Har ägnat större delen av dagen åt bokföring. Utom förmiddag en en stund på eftermiddagen då jag var hos tandläkaren. På förmiddagen ägnade jag mig åt en liten söt tjej och efter lunch somnade hon och då satte jag mig och skrev bokföringsordrar och ringde min kontakt på SKV och fick svar på lite frågor. Det är verkligen en hel vetenskap det här med bokföring.

När Micke kom hem från jobbet så åkte jag iväg till tandläkaren, skulle vara där 16.30. Kom dit och anmälde mig, satte mig ner och väntade på att bli uppropad. Tiden gick och jag tänkte att jag skriver ett sms till Micke och säger att det tar lite längre tid. När jag gick in i meddelanden såg jag påminnelsen från tandläkaren (de skickar alltid sms om tiden några dagar innan man ska vara där) och ser att det står 17.30 så jag var en hel timme för tidig. Gick och frågade i receptionen om det stämde och det gjorde det. Men då hade jag sån tur att det var en patient innan som inte kommit så jag fick komma in direkt. De kollade på tanden, tog en röntgenbild och undersökte den men kunde inte se något konstigt. Det var lite ojämt vid lagningen och de trodde att det var det som orsakade obehag när jag tuggar så de slipade till det och så ska jag avvakta några veckor och se om det blir bättre. har jag riktigt otur är det inflammation i tanden och då är det rotfyllning som gäller, då DÖR jag nog...

Hemma igen blev det lite mat och sen tillbaka till bokföringen. Skulle åkt och handlat idag, men tar det imorgon efter frukost.

Wow, en hel helg har gått!

Och jag har inte bloggat, det är väl rekord på uppehåll för min del tror jag. Men nu är jag tillbaka igen :o)

Vad har vi gjort då? I torsdags så var Emilia ute och kröp på gräsmattan, det gillade hon. Det var som att släppa en kalv på grönbete, hej vad det gick. Vi måste bygga staket på baksidan annars kommer vi inte få en lugn stund där i sommar, hon ska bara krypa ner emot skogen heeela tiden, tänk då när hon börjar gå....

Överlycklig att vara ute i gröngräset.


Lilla tigern är ute på jakt :o)


"Mamma, jag går ute igen"


"Hejdå!"


I fredags var vi på stan och åt lunch, shoppade lite och var och hämtade lite bilder hos vår fotograf. Sen var vi på Babyproffsen och fick hjälp att montera den nya bilstolen. Typiskt nog vräkte regnet ner, men vi backade in bilen under entrétaket så fick vi till det. Hon är fortfarande väääldigt liten i stolen, men hon sitter ändå bra i den.

I lördags var vi på Beijer och kollade på virke till staket och fick inspiration att ev bygga lite tak över en del av altanen så man kan sitta ute även om det regnar lite. Sen åkte vi till Elins Esplanad och köpte lite Turksik yoghurt och gurka att göra tzatziki av. Vi tog även en fika och Emilia åt lunch innan vi åkte hem igen. Sen grillade vi flintastek, gjorde klyftpotatis, tzatziki och sallad. Det var rikigt gott, Emilia tyckte väldigt mycket om flintasteken och potatisen, någon tzatziki kunde hon ju inte äta då det är gjort på yoghurt men sallad fick hon. Hon äter så bra lilla tjejen, hon gillar allt hon smakar på, inga problem alls.

Idag har vi varit hos min bror som har fyllt år. Det var riktigt trevligt och vi fikade gott men underbart goda hembakade bullar, muffins och sockerkaka, sen blev det rabarber- och jordgubbspaj med vaniljsås, såååå gott. Min brors fru Anna är en hejare på att baka och fixa. Emilia lekte lite med sin minsta kusin Melvin, han är 3 månader äldre än Emilia och har börjat gå med stöd. Han är störtgo.

Nu ska vi slappa lite i soffan, Emilia har lagt sig och har nog somnat för det är tyst från hennes rum. Jag ska nog ta mig ett glas rött vin och gotta ner mig i soffan. Imorgon ska jag till tandläkaren igen och fixa en grej med tanden jag lagade sist.

Nu fick jag mig ett gott skratt.

Nu har jag svårt att sluta skratta, måste rätta lite jag skrev i förra inlägget. Givetvis så var det inte Emilia's svärmor och svärfar vi skulle hälsa på utan Emilia's farmor och farfar, dvs MIN svärmor och svärfar. Så tokigt det kan bli. Tack Michaela för att du är uppmärksam :o)

Hos Emilia's farmor och farfar så blev de glatt överraskade när jag och Emilia kom, de trodde inte att jag ville komma själv!?!? De bjöds på smörgåstårta, Emilia smakade lite och tyckte det var mums mums. Emilia's kusin som är 2 ½ år tittade imponerat på Emilia och säger "Emilia tycka om" varpå jag svarar "Emilia tycker om all mat" och det fick vi höra några gånger sen från lilla Maja. Sen blev det kaffe och glass med hallon och Emilia fick lite hallon, men hon tyckte nog de var lite sura för hon hade lite miner för sig, men tog glatt en sked till duktiga lilla tjejen. Sen fick hon gå ner på golvet och krypa. Vi satt ute på deras altan och det var inte så rent på golvet märkte vi. Hon hade rosa leggings, rosa klänning och vita strumpor på sig när jag satte ner henne. Några minuter senare så var det inte rosa och vitt utan snarare något mer åt bruna hållet.

Väl hemma igen så var det pyjamas, välling och saga, sen hopp i säng. Fungerade super, jag la ner henne och sa godnatt och gick ut. Gick till tvättstugan och fixade lite och det var tyst hos lillan. Tyckte det lät som hon kastade ut nappen och gick in och tittade när jag gick förbi för att gå upp. Det skulle jag inte ha gjort, nappen satt i hennes mun och Emilia låg ner så gott, när jag konstaterat det och gick ut så satte hon sig upp och började gråta. Så jag gick in och la henne ner och klappade henne på kinden och sa godnatt och gick ut, fick göra så några omgångar innan hon somnade. Nu sover hon så gott.


Nästan sommar och fjärde tanden!

Vilket väder!! Det är ju nästan sommar, helt underbart :o)

Idag vaknade vi och gick upp som vanligt vid strax före 9 och åt frukost. Sen har jag varit jätteseg ända till efter lunch. Emilia har ätit bättre idag, åt upp både gröten och lunchen. Skönt att hon inte äter dåligt varje dag. Men somna efter lunchen var inget hon helst ville idag. Hon vart jätteledsen och grät och grät. Hon var supertrött men jag tror hon har lite separationsångest. Men jag la henne ner om och om igen och lugnade henne och till slut när hon nästan somnat gick vi ut, precis när vi kommit upp för trappan så grät hon till lite, men sen vart det tyst och när jag tittade in lite senare så ligger hon med rumpan i vädret och sover så gott. Vi ska försöka in i det längsta att hålla på sovtider och andra rutiner så hon får en trygghet i det. Jag tror det är väldigt viktigt så det inte blir olika från dag till dag.

Ska nog åka till Emilia's svärmor och svärfar sen, svärfar fyller år idag. Micke jobbar ju, men jag och Emilia åker nog bort en sväng och fikar lite. Men först ska jag sätta mig lite med bokföringen.

Oj, höll ju på att glömma, den fjärde tanden har nu spruckit igenom :o)

Tandläkaren och tredje tanden!

Idag ställde jag klockan på 07.00, fy vad tidigt. Men 08.20 skulle vi vara hos tandläkaren med Emilia så det var bara att bita i det sura äpplet och gå upp. Fick väcka Emilia när jag gjort mig klar. När vi kom till tandläkaren så fick vi träffa en tandsköterska som var jättegullig. Vi pratade om bra rutiner med tandborstning, matvanor och massa annat. Mycket bra information, en hel del självklara saker för oss som att inte ge saft och läsk att dricka, godis och kakor osv. Sen var det en del nytt vi lärde oss som var mycket bra som t ex att sluta med napp ett bra tag innan syskon kommer till världen. Det underlättar ju en del, men det hade jag inte tänkt på innan. Sen ska vi fortsättningsvis ändra kvällsrutinerna lite och borsta tänderna efter hon fått välling.

Efter tanläkaren så åt jag en snabbfrukost innan jag åkte in till Skatteverket och fick lite hjälp med funderingar kring bokföring och så. Träffade en jättetrevlig tjej som gav mig tips och råd och svarade på mina frågor. Så nu ska jag troligen få ihop det lite bättre. Sen var jag på Polarn o. Pyret och bytte jackan och köpte även ett par svarta skalbyxor. Sen har jag inte gjort så mycket mer idag. Lagade en supergod paj förut, "Skaldjurspaj med curry och vitlök". Räkor och musslor i, purjolök, tomat, curry och vitlök, så himla goc och det tyckte Emilia också, hon åt en stooor portion.

Emilia har idag fått en tredje tand, den har spruckit igenom under dagen och ytterligare en på gång.

Här kommer lite bilder på Emilia när hon står upp.

"Titta jag kan stå upp!"


"Så här gör jag när jag ska sätta mig ner på golvet"


Fascinerad av tv:n!


"Smile!"

Ytterligare en måndag...

...till ända. Har varit och handlat idag, var och köpte 2 par leggings till Emilia också. När jag kom hem så gjorde jag ett grattiskort till min plastmormor som fyller 95 år imorgon. Skrev även ett ut ett foto på Emilia som jag la med i kuvertet. När Emilia vaknade efter sovstunden gick vi en promenad och la kortet på lådan. Väl hemma igen rensade jag lite ogräs i landen på framsidan, blev väl lite bättre än innan. Skulle så gärna vilja göra i ordning med sten på framsidan, men det är sååå himla dyrt och det är så mycket jobb så det får nog vänta. Ska ju bygga staket på baksidan först och främst.

Emilia har det jobbigt nu, framtänderna där uppe håller på att spricka igenom och jag tror att hon har ont. Hon gråter massor och det skär i hjärtat, lilla stumpan. Hon har svårt att komma till ro och ikväll fick hon vara med uppe till nio innan hon somnade. Men nu sover hon gott. Snart ska jag sova jag med, ska upp tidigt imorgon.

6 säckar jord och 24 plantor senare...

...så har vi vårt jordgubbsland. Vi åkte till Plantagen och inhandlade det som behövdes idag. Vi köpte 18 jordgubbsplantor och 6 smultronplantor, jord och lite annat smått och gott. Ska bli 2 blåbärsbuskar i landet också, men det köpte vi inte idag. När vi kom hem så hällde vi den nya jorden i landet och planterade jordgubbarna. Emilia låg i vagnen och sov så gott i den friska luften.

Annars har vi inte gjort så mycket idag. Orkar inte ekriva mer nu, återkommer imorgon...

Utgrävning av trädgården...

Igår försökte jag att komma vidare med bokföringen och deklarationen men det sa STOPP!! Fattade ingenting när jag läste hur jag ska gå tillväga och jag har inte koll för fem öre känns det som. Så jag ringde till skatteupplysningen och pratade med någon fåntratt där som var oerhört spydig. Jag undrade vem jag skulle ringa på skatteverket för att kunna få lite genomgång hur jag ska göra, men enligt honom så var inte det deras uppgift för de granskar bara deklarationer. Ringde sedan direkt till kontoret här i Skövde och pratade med en jättetrevlig dam som hjälpte mig att få anstånd till och med 1 juni och lämnade mina kontaktuppgifter till de informationsansvariga som ska kontakta mig så jag kan få det som jag inte förstår förklarat för mig.

Efter det så åt vi lite lunch innan vi gick vi ut i trädgården och gjorde lite utgrävningar. Vi hittade massa sten och efter en del grävande så blev det grunden till ett jordgubbsland. Vi vattnade gräsmattan med Mossa GTI och krattade bort lite mossa, men vi måste behandla igen. Sen planerade vi lite för andra små projekt i trädgården innan vi gick in igen. Slappade hela kvällen, så gött.

Idag har vi varit i Lidköping och hälsat på Micke's mormor och morfar i deras villavagn och på vägen hem köpte vi thaimat, mums.

Nu ligger Emilia och sover och vi ska kolla tv.

Sovmorgon...

Vaknade förut och kollade på klockan, trodde klockan var runt 8, men ack så fel jag hade 10.29 stod klockan på. Det blev alltså en rejäl sovmorgon och Emilia har sovit så gott. Så den blev sen frukost idag.

Kväll med inventering och lur.

Har ju inte hunnit jobba något idag direkt eftersom Emilia är inne i en gnällperiod och så får man ju hålla koll på henne hela tiden eftersom hon ställer sig upp emot allt och ska pilla på allt och dra i sladdar osv. Men när Micke kom hem så lagade vi lite mat och sen fick jag inventerat lagret och jag får inte riktigt ihop det. Får räkna igenom inköp och försäljning imorgon igen och se om det kan bli rätt, säkert något jag missat.

Sen har jag suttit och lekt med luren ännu mer, laddat ner lite appar och så. Micke är på bio med sin bror och några andra grabbar så det är tomt här hemma. Emilia sover gott sen några timmar tillbaka och här sitter jag. Ska kolla lite grejjer på datorn innan jag kryper ner i sängen.


Oj vad tiden gick fort...

Åsa ringde förut och vi satt och pratade om allt möjligt som vi brukar. När vi la på kollade jag tiden som jag alltid brukar 1 timma och 46 minuter!!! Det var länge sedan jag pratade i telefon så länge ska jag säga. Men det är så när man har mycket att prata om :o)

Idag gick vi inte upp så tidigt som igår. Vaknade när Micke åkte till jobbet och tänkte gått upp men somnade om och vaknade igen 8.50 så då gick vi upp och åt frukost. Har suttit och grejjat lite med nya luren och det är MYCKET att lära sig. Inte som en traditinell telefon som man är van vid, men jag ska nog få till det bland "appar" och annat.

Nu sover lilla stumpan efter en stående förmiddag och lite lunch. Hon står verkligen så fort hon för möjlighet nu och når ALLT på soffbordet så nu kan man inte använda det som säkerhetsyta längre, inte heller soffan går att nyttja till detta då hon når ALLT där också. Nu dröjer det nog inte länge innan hon går.

Igår köpte jag en jacka till Emilia igår på Polarn o. Pyret, men ska troligen byta den från storlek 74 till 80 för då kan hon ha den längre. Gör inget om den är lite stor nu i början.


Ska nog köpa byxor till också och en vindfleecejacka. Byxorna blir troligen i svart för då kan man ha dem till allt, men vindfleecen är jag osäker på, den finns i många färger men de som jag väljer mellan är svart, grön, gul, grå och mörkrosa. Svart känns lite mörk för Emilia men ändå lättanpassad färg, grön och gul är ju lite kul färger så där men kanske lite skrikiga för min smak, grå är ju en bra färg och rosa är ju superfint. Men jag tänker lite att det kan vara bra att köpa en färg som passar både tjej och kille om vi lyckas att få ett barn till så kan man använda den då också, ekonomiskt serru :o) Ge gärna en kommentar vilken färg du tycker vi ska välja.

Bloggar med iPhone

Sitter med min iPhone och leker lite så jag bara provar hur det fungerar att blogga från den.

Gick inte...

...att ångra köpet på Telenor så jag får köra på det abonnemanget. Telefonen har kommit idag så jag ska hämta den sen, ska ändå iväg snart. Ska till MVC och göra cellprov, tycker inte om sånt där men det är ju bra att göra.

Annars så har jag suttit och jobbat idag, börjar ta sig nu och den mesta bokföringen är klar. Nu ska jag bara inventera och sen göra deklarationen så är jag KLAR! Men det har tagit måååånga timmar så hädanefter ska sånt här göras löpande. Tur man lär sig av sina misstag.

Uppe innan tuppen!

Idag hoppade jag (friskt överdrivet, jag mer släääääpade...) mig upp ur sängen 06.15 och tog en uppfriskande dusch och då vart jag pigg. De är nämligen här och byter toastol och blandare i badrummet. De börjar ju jobba tidigt de stackarna till mitt förtret så det var ju bara att pallra sig upp. Men jisses vad skönt det är att vara uppe så här tidigt ändå. Jag går ju sällan upp innan 08.00 så jag är inte van vid detta, vet inte om jag ska göra det till någon vana heller faktiskt.

Nej nu ska jag ordna lite frukost snart.

Bilder och lite annat!

Nu är kvällen här och Emilia ligger i sin säng efter att vi har läst saga och hon har fått välling. Hon har inte somnat än, hon ligger där nere och jollrar :o)
Så här ligger hon ibland när hon somnat! Inget huvud på huvudkudden här inte ;o)

Nu händer det saker här hemma vill jag lova. Hon ställer sig upp mot det mesta nu så fort hon får möjlighet. Hon stod vid tv-bänken idag och tog några stappliga steg åt sidan. När vi tagit på pyjamasen och gick upp för att göra välling så passade hon på att använda damsugaren som "gå vagn"...


Sen började hon klättra på den...


...oh vipps så kom hon upp men föll ner igen precis efter denna bilden togs.



Jag har kommit in i en riktig fotoperiod, det kanske märks här inne på bloggen.

Jag gick förresten och letade efter en vårjacka till Emilia idag, finns inte någonstans. Kollade på KappAhl, H&M, Lindex och Cubus. Men det verkar inte finnas vårjackor i hennes storlek, konstigt tycker jag. Men jag köpte två par leggings istället.

Träna att sitta på pottan...

Vi köpte ju en potta till Emilia i lördags när vi var ute och shoppade. Hon får träna på att sitta på den korta stunder några gånger om dagen nu. Tog en liten provsittning på förmiddagen idag och då såg det ut som nedan.




Hon sitter en liten liten stund innan hon lutar sig framåt eller ska ställa sig upp. Hon kan ju dock inte stå upp utan att hålla i något än så länge så då hojtar hon lite så jag ska ta hennes händer och så ställer hon sig upp och skrattar. Men övning ger färdighet.

Idag har vi varit och handlat och nu har vi ätit lunch och Emilia sover. Själv ska jag sätta mig med pappersarbetet igen, måste bli klar i veckan nu. Försöker få tag på Telenorbutiken också, men det var lättare sagt än gjort, kanske åker in till butiken imorgon istället.

Fortfarande inte bestämt mig men solen skiner!

Oh vad jag blir tokig på att jag är som jag är. Jag har sån beslutsångest så det finns inte. Jag vänder och vrider och räknar och tänker och analyserar... Skit att jag köpte den där telefonen igår, var ju inte helt säker men så slog jag till. Och nu håller jag på att bli tokig. Ska ringa imorgon och höra efter om jag kan ångra köpet och går det så kommer jag göra det. Men det är tveksamt omd et går att ångra eftersom jag köpte den i butik. Och då är det ju inte så mycket att välja på. Snacka om att jag är proffs på att förstora småsaker till jätteproblem. Det handlar om typ 50 kronor i månaden och sen visserligen hur Telenor VS Telia är i teckning. Men enligt teckningskartan på Telenor hemsida så ska det vara 3G teckning på de ställen där vi brukar befinna oss så jag hoppas att det ska fungera. Tycker det är konstigt det där att man inte ska kunna "reklamera" ett abonnemang om man inte är nöjd. Men nog om det nu...

Idag har vi gjort mer eller mindre klart i köket, det är 2 handtag och lite inredning som är kvar. Sen är det om vi ska takansluta skåpen, men det ska vi fundera på. Sen var Micke's mamma och pappa här och fikade och pratade. Sen tog jag, Micke och Emilia en promenad i det fina vädret. Vi gick ner till sjön och gungade och åkte lite rutschkana.

En sprattlande Emilia är inte alltid så lätt att tampas med :o)


Så här fint är det nere vid sjön en solig dag som i dag...


...och så här ser lekplatsen ut.


"Hej hej på er" Emilia kan vinka så fint. (Därav den suddiga handen...)


Micke badar lilla fröken nu, hon ska snart sova och vi ska ta det lugnt och kolla på tv eller om det blir någon film kanske.

Imorgon är det måndag!

Irriterad!

Idag har vi varit ute och flängt. Vi var och bäställde en ny kran till badrummet och så var vi inne i stan och åt lunch. Vi gick in på Telenor och köpte varsinn iPhone. Men nu när jag satt och kollade på Telias sida så såg jag att de hade mycket bättre abonnemang, billigare månadsavgift och billigare samtals- och sms avgift. Micke har redan öppnat sin telefon, jag ska få min om en vecka för de hade inte den hemma. Så jag kanske kan ångra mitt köp, men för Micke är det kört.



Nu ska vi slappa i soffan, Emilia sover redan gott för natten.

I sommar blir det bröllop!

Det är vänner till oss som ska gifta sig i början på juli. Ska bli roligt att få gå på bröllop, det är ju inte så ofta man gör det. Senast var det vi som gifte oss. Tänk om man kunde få göra om den dagen, det hade varit coolt. Men nu är det andra som ska få ha en underbar dag och vi är bjudna. Vi har varit och träffat det blivande brudparet precis, Tobbe och Hanne. De bor inte här men är nere och hälsar på Tobbes föräldrar så vi var där och hälsade på och fikade lite. Tobbe och Micke är barndomskamrater och Micke känner hans föräldrar väl, jättetrevliga hela högen.

Nej nu ska jag blanda välling till lilla fröken och stoppa henne i säng för natten. Sen blir det nog varma mackor och tv.

Have a nice fredagkväll!


Det måste göra ont!

När man är liten som Emilia så har man inte så bra balans alltid och detta resulterar i att man dunsar i golvet titt som tätt. Idag satt Emilia på govlet i tvättstugan när jag städade av lite där nere och rätt som det är hör jag världens smäll. Då hade hon trillat omkull baklänges och slagit huvudet i golvet, hon grät som hejsan. Måste ju göra ont i det lilla huvudet! Men någon minut senare så var tårarna torkade och leendet på läpparna var tillbaka.

"Give me a break"

Det är Volvo's kommentar om fiaskot med den självbromsande bilen igår...
De har även beslutat om att börja tillverka nya bromsmediciner för att motverka gårdagens händelse.


Emilia har lekt i sanden!

Vi fick till det med tiderna :o) Och eftersom jag jobbat av lite med företagspappersarbetet så kunde vi vara ute en lång stund i det härliga vädret. Det blåste lite kyligt men solen lyste från nästan klarblå himmel.
Det var alltså jag och Emilia, Åsa och Linus som var ute tillsammans. Vi tog en promenad ner till lekplatsen vid sjön, där har de en sån där stooooor gunga och den fick barnen gunga i. Så lekte de i sanden och åkte rutschkana. Men innan vi gick ut så åt vi lite lunch, Emilia tycker det är roligt att spexa lite när hon sitter och äter, kolla in detta...


Det är roligt att lägga huvudet på sne...


"Titta mamma vad jag kan göra!"

Så gick vi då ut i solen mätta och belåtna...


Här ligger en liten livsnjutare i stooora gungan, eller är det Emilia som är sååå liten??!


Två söta små barn i den stoooora gungan, myspys.


Emilia kollar in Linus skicklighet att hantera hink och spade, det är ju trots allt första gången som Emilia leker i sanden. Hon var väldigt duktig ändå, åt inte alls mycket sand, jag var ju där och passade henne såklart...


"Mamma, spaden smakar rätt gott!"

Så stora våra små börjar bli nu, snart tar de körkort och flyttar hemifrån och gifter sig och får egna barn. Det är inte klokt vad tiden går fort. Oj, nu skena jag visst iväg lite, det dröjer ju ett bra tag till, det är mycket annat vi ska hinna med på vägen.

Idag har jag haft en bra dag, skönt med sånna ibland. Tack Åsa och Linus för en trevlig eftermiddag.

Jag kan stå upp!!!

Emilia har nu börjat ställa sig upp emot saker här hemma. Hon ställer sig mot soffbordet , soffan, leklådan och så vidare. Igår stod hon halft som halft in i diskmaskinen. (se bild längre ner i inlägget)
Nu händer det nya framsteg varje dag här hemma känns det som, hon vinkar ju för fullt, visar vart huvudet är om man frågar, härmar oss, hittar på massa bus, river sönder papper, dricker vatten själv ur flaska eller pipmugg, ställer sig upp och massa mer. Här kommer lite bilder som jag lovade igår.

11 månader och busigast i världen
Emilia har hittat korgen med returpapper, rivit sönder lite och stoppat lite i munnen...


"Mamma, titta jag kan lyfta ner saker från hyllan!"


"Ha ha, nu är den min!"


Bildbevis på stående Emilia mot diskmaskin... (kolla minen!)


..."måste stå bredbent så jag inte trillar."

Nu ligger Emilia och sover lite, var jättetrött så hon får sova två korta stumpar idag istället för en lång. Ska försöka få till en lekdate med Åsa och Linus senare idag också, vi behöver komma ut lite. Får se om vi kan passa ihop våra tider, inte lätt när man har barn med olika rutiner för sov och mat.

Kvällen övergår till natt...

Emilia sover gott och har somnat rätt snabbt och helt utan gråt tre kvällar på rad nu. Hon sover bara en gång på dagen nu och det verkar fungera bra. Så duktig vår lilla prinsessa.

Jag har fått en del gjort med bokföringen idag, hoppas jag får tummen ur och jobba imorgon också. Det är en hel del att fixa med vill jag lova. Har ändå haft en relativt bra dag idag måste jag säga, städat lite och lagat mat och jobbat. Inte så illa pinkat för att vara mig just nu. Har tagit lite kort på Emilia idag med, har inte lagt över dem på datorn än men jag ska fixa det imorgon och lägga ut några bilder här.

Ikväll var det final på "Drömmen om Italien" och mina favoriter Theo och Diana vann. Jag och Micke satt och pratade om att kanske åka till den byn någon gång, verkar så himla mysigt. Efter den finalen så var det dags för sista avsnittet på "Andra avenyn" som jag har följt sen starten i 2 ½ år. Kändes lite sorgligt, men samtidigt är det bättre att de avslutar en serie innan den ballar ut och börjar handla om rymdvarelser och liknande som många andra serier gör. Jag har gottat mig med ett glas vin och nu ska jag snart gå och lägga mig.


Siffror i ett enda myller!

Det är ett helsike när man inte sköter alla papper när man ska, det märker jag nu när jag sitter och försöker få ihop bokföringen för firman. Jag har fått anstånd att lämna in den 17 maj för jag hann inte klart till 3 maj. Så nu är det bara att få fart på hjärncellerna och se till att få ihop det :o) 

Emilia har legat och sovit nu och jag har precis tagit en skön dusch. Tog med Emilia upp och satte henne på golvet i hallen och gick ut för att hämta posten. Oj oj oj det var farligt att mamma försvann utom synhåll i ett par sekunder, men så fort hon såg mig igen så slutade hon gråta.

Tack föresten Michaela för att du hade lust att lyssna en stund på mitt gnäll förrut. Puss och kram på dig <3 

KAFFE!!!

Vår kärlek har nu passerat 11 månader!

Emilia blev igår 11 månader och vi glömde av det IGEN!! (dåligt minne eller bara allmänt disträ?) Jag kom på det imorse när jag vaknade som tur va! Jag tror jag blev förlåten av henne för hon har inte visat något agg emot mig hittills idag, lika glad som vanligt :o)

Var ju dags att väga lilla stumpan också så det gjorde vi nu på morgonen och resultatet blev ca 8,1 kg med risk för några hekto plus minus fel eftersom vi inte har någon barnvåg här hemma. Men hon går i alla fall upp i vikt och det är det som är huvudsaken.

Nicka med huvudet är roligt tycker Emilia, fast det ser mer ut som hon headbangar (stavning??) Smackar med munnen är också roligt och att härma mig och Micke är kul. Hon förstår ju nu att om vi gömmer oss under en filt så kan hon ta bort filten och där är vi och det är så himla sött.

Vi försöker att lära Emilia ordet "nej" och det är ett projekt i sig vill jag lova, men skam den som ger sig. Som en vän till mig skrev i sin blogg om sin son, "han är ju bara bebis" och det är ju Emilia också så det är klart att det tar ett tag.

Nej nu ska jag göra lite nytta!

Hachiko - en vän för livet!

"När akita-valpen Hachiko kommer till sitt nya hem, dröjer det inte länge förrän han och hans husse är oskiljaktiga. Varje dag vid samma tid möter Hachiko sin ägare vid tågstationen, och hunden blir en älskad medlem i familjen. Men en dag får Hachiko vänta förgäves. Trots det väntar han troget på sin husse varje dag under de kommande tio åren. Hans öde berör många av de människor som passerar stationen, och de hjälper hunden med mat och varma ord."



Denna filmen såg vi nu ikväll. Vi storgrät både jag och Micke. Det ett drama som bygger på en sann berättelse. Så underbar film trots alla tårar. Absolut värd att se. Blev riktigt sugen på att se orginalfilmen också.

Pratat av mig lite...

På fömiddagen idag så ringde min psykiatrisköterska och hade fått ett återbud 13.15 idag. Jag tog med Emilia och åkte dit och fick prata av mig lite. Skulle behöva träffa honom rätt ofta nu, men tyvärr så har de inte resurser så det räcker så han skulle se om han kunde ordna tid till mig inne i stan på vuxenpsykiatrimottagningen. Annars för jag söka privat.

Nu är jag hemma igen och ska snart plocka fram lite middagsmat, eller kanske ska göra det enkelt idag och ta blodpudding som går snabbt.

Kanske skriver mer senare...

Handlat för veckan!

Nu har vi varit och handlat. Hela vår lilla familj var iväg och handlade tillsammans idag. Det var mysigt. Nu har Emilia somnat och vi ska fixa något lätt att äta och kolla på tv eller så blir det en film. Eller förresten, det är väl CSI ikväll?! Det måste vi ju kolla på :o)

Usch och fy...

Går inte beskriva i ord hur jag mår just nu. Försöker verkligen tänka possitivt men det går inte just nu, minsta lilla grej drar ner mig igen. Och idag blev det inte bättre av att Emilia ramlade ner från våran säng imorse. Inget hände med henne, hon mår precis som vanligt och så, men jag har ju ångest som inte är av denna värld. Jag anklagar mig själv att jag är en dålig mamma och att jag inte är kapabel till att ta hand om henne och jag har gråtit mer eller mindre hela dagen till och från. Micke säger att jag är en superbra mamma och att sånt kan hända vem som helst, men vad hjälper det? Jag pratade med pappa förut och han sa att jag inte skulle anklaga mig själv utan det är sånt som händer, men jag mår dåligt ändå. Det hjälper inte att höra såna saker för det är ändå MITT FEL!! Det var jag som var med henne i sängen och ingen annan, därav mitt fel att det hände.

Jag som skulle få så mycket gjort idag, jag kan inte koncentrera mig alls. Vad ska jag ta mig till?! Just nu ligger Emilia och sover middag så jag har bara mig själv att ägna mig åt i ett par timmar, men jag vet inte vad jag ska göra... komma på en plan att utrota denna ångest

Vilken vårdag!

Det blir grönare och grönare ute för var dag som går nu, underbart! Vi var ute på en liten promenad i vårsolen förut och Emilia gungade en stund. Hon älskar verkligen att gunga. Hon ler med hela ansiktet och skrattar och tjuter av glädje. När vi kom hem igen beställde vi pizza och sen kom Micke's storebror och hälsade på en stund. Sen var det dags för lilla fröken att hoppa i säng. Hon har sovit en gång idag bara och vi trodde i vår enfald att hon skulle somna som en stock nu ikväll, men ack så fel vi hade. Samma visa som igår, tårar och så kastar hon ut nappen på golvet. Hon är väl inne en period nu som är sån här antar jag. Men det roliga är att på dagen somnar hon utan problem...

Jag mår ju inte toppenbra nu heller så det blir extra jobbigt för mig. Om man ändå bara kunde trolla bort all ångest som bor inne i mig, är så förbannat trött på den nu så ni anar inte. Och det jobbigaste är att jag inte lyckas bemästra den.

Nu ska jag ta mig en kopp te och lite glass och kolla på den där tv-galan på tv4.

Ses imorgon...


Sol från klarblå himmel!

Idag är det söndag och solen skiner, Emilia ligger och sover och Micke likaså eftersom han ska jobba inatt. Här sitter jag vid datorn och ska sanrt försöka få lite nytta gjort.

I fredags så var vi ju bortbjudna till vänner och det var så trevligt så. De hade grillat flintastek, revbensspjäll, kyckling och massa olika korvar, det var potatisgratäng, sallad och hembakat bröd med soltorkad tomat i. Till detta drack vi vin och öl och till dessert blev det Cheescake med hallon och en kopp kaffe. Allt var så himla gott som vanligt när de lagar mat. Emilia var med under kvällen och sov i min famn men vaknade emellanåt. Men det fungerade jättebra och när vi kom hem runt midnatt så somnade hon gott utan probelm och tog lite sovmorgon se såklart. Micke gick upp och tog henne så jag fick sova ut riktigt för första gången på huuuuur länge som helst. Kändes konstigt när jag vaknade 10.20, är inte van vid det.

Vi åkte iväg till MAXI igår och inhadlade en högtryckstvätt så nu kan vi tvätta altanen och tvätta bilarna.
De hade superbra pris på denna med massa tillbehör så vi kunde inte låta bli att slå till.


Väl hemma igen fikade vi lite och Emilia sov lite. Senare när det var läggdags för lilla fröken skulle hon inte alls sova. Hon vart jätteledsen och ville inte alls vara med på noterna. Jag satt med henne länge nere i hennes rum innan vi gick upp igen för Micke hade lagat mat. Så hon fick vara med uppe en stund till medans vi åt. Det blev oxfilé, potatisgratäng och sallad *mums* Sen gick Micke ner och bytte på Emilia och sen somnade hon äntligen gott. Så nu ska vi testa att hon får sova en gång på dagen istället för två och se om hon är tröttare på kvällen. Kommer hon i säng så sent så vaknar hon ännu senare än vad hon brukar och då blir hela dagen förskjuten.

RSS 2.0