Besök idag, trevligt...

Mådde inte bra imorse när jag vaknade. har sovit riktigt dåligt inatt och varit vaken flera gånger med huvudvärk och inte kunnat somna om snabbt. Så imorse blev det sovmorgon. När jag gick upp mådde jag illa som hejsan men jag fick i mig frukost i alla fall. Hur som helst så blev det ingen Öppna förskola idag. Men jag ringde Åsa och frågade om hon och Linus ville komma hit och det ville de. De var här i ett par timmar på förmiddagen och vi pratade och barnen lekte. Så söta de där små busungarna tillsammans.

Annars har jag tagit det lugnt. När Micke kom hem så lagade vi pasta Carbonara, såååååå gott. Sen satte vi ihop tv-bänken så nu står den på plats. Nu ska bara ljudsystemet upp också, får se om vi fixar det ikväll. Får bli efter Idol i så fall.

Imorgon hoppas jag att Louise kommer hit och hälsar på, det är vad vi pratat om, men jag har inte fått tag på henne än. Men jag hoppas att hon kommer. Kanske blir en sväng ner på stan för en lunch.

TV-bänk och ljudsystem...

...har vi köpt idag. Blev en TV-bänk i massiv ek, har ju matsalsbord och soffbord i massiv ek innan och då är det ju kul att ha TV-bänk i samma. Så köpte vi ett nytt ljudsystem också. När vi kom hem så började vi montera bänken, men blev ej klara då hålen var felborrade så vi måste fixa till det. Men vi hoppas bli klara imorgon kväll.

Det är väl ungefär det vi gjort idag, inte så mycket mer att berätta om.

Förlåt...

mina vänner för att jag är dålig på att höra av mig. Men jag är inne i min egen lilla bubbla och är inte så social just nu. Men jag tänker på er :o)

Är som sagt lite nere nu och känner för att vara lite för mig själv. Men så är jag ju emellanåt. Blir lite mycket tankar i perioder och då är jag gärna för mig själv.

Igår var vi iväg och pratade bilaffärer på Bilia. "Byggde" en sån bil som vi vill ha och fick offert på det och nu ska vi fundera ut om vi ska köpa en nu eller om vi ska vänta. Det lutar nog åt att vi kommer vänta, det hade varit underbart med en ny bil men det är mycket pengar. Men som sagt ska vi fundera lite på det så får vi se.
På kvällen åt vi varma mackor, vi gjorde i smörgåsgrillen och det var riktigt gott. Så kollade vi på Idol och sen en film innan jag stupade i säng. Är fortfarande väldigt trött och har inte så mycket energi.

Idag har vi fixat lite här hemma, vi plockade bland annat iordning på altanen och ställde undan utemöblerna och rensade ur lite skräp ur förrådet.  Sen gick vi en promenad, lagade god mat och åt. Nu ligger Emilia och sover och jag och Micke ska äta chips och kolla på någon film.

...

Igår var jag och Emilia på Öppna förskolan och där var det sångstund. Hon tycker det är superkul. Sen fikade vi lite, de hade gjort äppelpaj med vaniljsås *mums* När vi kom hem åt vi lunch och sen sov Emilia gott en stund. När Micke vaknade åkte vi till hans föräldrar och fikade lite. Emilia's kusin Maja var där och de lekte kurragömma. Maja gömde sig och Emilia letade upp henne, de skrattade så de tjöt.

Idag har det varit lugnt, efter sen frukost gick vi ut i det soliga vädret och gick en promenad, det var jätteskönt. Nu har vi ätit lunch och Emilia ligger och sover, jag har suttit i solen på balkongen och läst lite. Nu ska jag försöka att få lite energi till att göra något vettigt, får se om jag lyckas.

Måndag, trött och grannen är nog sur på oss!

Satt uppe på tok för länge igår så idag är jag supertrött. Har ändå sovit gott i natt, men energin idag är i botten. Behöver kolla vad som ska handlas och åka till MAXI så det ska jag försöka få gjort.
Var borta på Bilia och lämnade tillbaka Volvon imorse, det var trist för vi hade gärna fortsatt låna denna underbara bil. Vi ska dit på fredag och prata lite med en säljare så får vi se om det blir en nu eller senare.
Mötte grannen imorse innan vi åkte iväg, jag var ute och monterade över bilbarnstoeln till Saaben när hon kom. Vi började prata lite och kom in på politik. Hon var vansinnig över att "den där j-vla alliansen ska sitta kvar". Kan nämna att de har bekymmer med försäkringskassan och enligt dem så är då ALLT detta bekymmer alliansens fel. Jag var ärlig och sa att vi röstat på alliansen på grund av att det passar bäst för vår situation som vi befinner oss i i livet, hon blev allt annat än glad och menade på att man kan ju inte bara rösta utifrån sig själv. Men seriöst, skulle vi rösta för att dom ska få det bättre och skita i vår egen situation?? Skulle inte tro det. Dom röstade ju utifrån sin situation, men eftersom hon inte tycker att man bara kan rösta utifrån sig själv så borde ju dom röstat och tänkt på oss som barnfamilj isåfall. Så löjligt.

Kollade resultatet på kommunvalet nyss och om jag inte fattat helt fel så har allianspartierna majoritet här så det känns bra. Säkert många som tycker illa om mig för att jag röstat på ett alliansparti, men då får de vara det!


Här kommer i alla fall några kort på lilla Emilia.

Här sover hon gott i bilen på väg hem igår eftermiddag. Håller sin favoritnalle i handen...


Denna söta trenchcoat köpte vi till henne i helgen, tycker hon är såååå söt i den...

RAPATTACK!!!

Är väldigt glad över Alliansens resultat, väldigt besviken över att SD kom in i riksdagen och trött efter en kväll framför valvakan. Så här kommer en rolig låt och nu ska jag sova!

Valvaka!

Nu har vi kommit hem från en helg i Lerum hos pappa och Karin. Vi åkte Volvo ner, lånade en splirrans V70 Drive över helgen för att prova och vi är kära i den kan jag säga. Underbar komfort och supergo att köra och BILLIG att köra. Så det kan nog bli en sån i framtiden, när? Det får vi se...

Har ätit gott och umgåtts hela helgen, igår var vi på IKEA och sen på Kungsmässan i Kungsbacka och shoppade lite. Köpte lite kläder till Emilia på Zara. Ska ta kort på henne i dem så ni får se, de är gudomligt söta :o)
Idag fyllde Emilia's kusin Benjamin 8 år så vi var på kalas på vägen hem, det var jättetrevligt med mat och fika. När vi kom hem var det bara att packa ur bilen och ge Emilia lite mat, sen bar det av till vallokalen. Tog en sväng i den underbara bilen och köpte mjölk på Kvantum och åkte sen hem. Nu sover Emilia så nu blir det att följa valvakan med spänning, återkommer senare överlycklig eller rosenrasande, vilket återstår att se...

Upp och ner, upp och ner och åttonde tanden!

Trappan är ingen match och inte heller soffan. För Emilia alltså. Trappan har hon fått lära sig eftersom jag inte ska lyfta och bära så mycket så hon klättrar upp och nerför kasar hon på rumpan. Visade henne ett par gånger och sen fixade hon det helt själv, jag är en stolt mamma. Soffan då? Det lärde hon sig idag, jag stod ute i köket och lagade lunch och tittade ut i vardagsrummet, där står Emilia i soffan med världens leende, jättestolt! Vi har ju visat henne hur hon ska ta sig ner från vår säng så hon gör likadant när hon ska ner från soffan, så jag är inte så orolig att hon kan ta sig upp. Men nu var det slut på att "gömma" saker uppe på ryggstödet på soffan så nu får vi hitta nya gömställen för fjärris och annat.
Knacka är en annan sak hon är duktig på, hon putter gärna igen dörrar och putter upp dem igen, tar nog lite tid innan hon når till handtaget dock. Bläddrar i sina böcker gör hon ofta och tittar och ser intresserad ut. Bland det gulligaste hon gör nu är nog att hon tar sin älskade nalle som hon fick av sin plastmoster Emelie på dopdagen, sen går hon och lägger sig i kuddhögen vi har ordnat till henne på golvet och så ligger hon där och myser.
Det hon ägnar mest tid åt är nog ändå åt att gå, gå, gå, gå, gå och gå lite till. Övning ger färdighet. Den åttonde tanden har spruckit igen nu också, har inte riktigt listat ut vilken plats tanden har för det är inte populärt att titta i munnen på fröken.

Annars då? Jo då, "blödningarna" håller i sig, magen växer och dagarna rullar på. I tisdags var vi på Öppna förskolan, det var inte så roligt då vi bara var 4 stycken där varav två 5-månaders bebisar och en 18-månaders pojk, men han var rätt blyg. Blev inte kvar där så länge. Nästa gång vi ska dit är det sång, det ska bli kul för då är det säkert lite mer folk. Sen ska vi gå dit på fredagarna ibland också för då har de pyssel och det kan ju vara lite roligt.

Idag ska vi bort till Bilia och hämta en ny V70 som vi ska låna och provköra i helgen. Blir nog inte aktuellt med ny bil just nu, men vi vill veta lite om det är något som vi ska börja planera för. Ska bli roligt att köra en ny bil :o)

11 september...

Idag är jag allt annat än pigg, gäspar så jag mår illa. Och vi ska på kräftskiva ikväll, vet att det kommer blir trevligt, men just nu är jag inte upplagd för det. Men jag får rycka upp mig och sätta upp ögonen med tändstickor och köra järnet. Blir nog inte så sent heller för lilltjejen ska med.

Ska nog ta och gå ner och kolla vad jag ska ha på mig. Lite småsvårt med kläder nu när magen börjat växa lite. Så här tidigt hade jag inte mage sist, men nu är ju magmusklerna redan slöa så det är klart det syns mer. Men jag ska nog hitta något att klämma mig i :o)

Ha en underbar lördag!

Långkok...

Idag har jag lagat klassisk husmanskost. En rejäl köttgryta som fick stå och puttra på spisen i nästan 3 timmar. Jösses vad gott det blev. Köttet blev så mört att det bara smälte i munnen, den grytan skall göras fler gånger.

Annars så har jag inte gjort så mycket idag, vaknar på mornarna nu och är så kissignödig att jag håller på att sprängas. Lite coolt för då ligger livmoderns långt upp ovanför bäckenbenet och jag känner den som en hård boll :o)
Var hon min "överlevnadscoach" idag och pratade, hade Emilia med och det var ju inte så smidigt för nu vill hon ju liksom inte sitta i vagnen och kika. Nej, hon skulle leka med alla papper som låg i en hylla och hon härjade omkring, busunge. Men det gick bra ändå, hon är ju så söt. Vi pratade om hur jag mår nu och hur KBT samtalen verkar och nu ska jag inte tillbaka till honom förrän i december eftersom jag har KBT nu.

Nu är det dags att krypa ner i den sköna sängen och sova lite. Puss och gonatt!

Old Shadow's Cassius Clay

Idag är det årsdagen då Cassius lämnade oss. 
Det är svårt att förstå att det redan gått 1 år. 
Vi tände ljus vid hans urna förut, jag tittade på kortet vi har
på honom vid urnan och tittade på hans mörka ögon och
kände att han finns kvar i våra hjärtan för alltid,
han lever kvar här hos oss och kommer alltid att göra det.

Cassius, vi saknar dig!

Old Shadow's Cassius Clay
2005-08-04 till 2009-09-08



Kortet togs när han var ute på baksidan under sin sista dag i livet.


Får inte lyfta eller bära...

Nu har jag haft "blödningar" i 11 dagar. Är nu vecka 11+2 så det närmar sig den "trygga fasen" men det är så jobbigt att gå med dessa "blödningar" dag efter dag. Allt var ju normalt på ultraljudet i torsdags och jag har inte ont så jag måste lugna mig i det. Var i alla fall på inskrivning idag på MVC. Pratade med min barnmorska Mia om saken och hon hon lyssnade så bra och fick mig att själv säga alla lugnande saker, det är det som är så frustrerande att jag har "svaren" på att min oro inte borde vara så stor, men jag själv har svårt att ta åt mig dem. T ex så är det väldigt små "blödningar", det blöder inte konstant utan bara lite emellanåt, jag har inte någon stark eller ihållande smärta, graviditetssymtomen är kvar, 2 UL har visat att barnet mår bra och dessutom växer som det ska och så vidare. Men det är ändå svårt för mig att få in detta och bli lugn. Mia sa i alla fall att jag de närmaste veckorna inte ska lyfta eller bära för mycket och ofta. Så det blir en utmaning med tanke på att Emilia behöver lyftas en del, men jag får försöka att lyfta så lite som bara går. Lugna promenader kan jag ta och jag ska inte storstäda hela huset på en och samma dag.

Igår var jag och Emilia på Öppna förskolan och det var jättetrevligt. Emilia lekte så bra bredvid de andra barnen och sångstunden tyckte hon mycket om, hon dansade och klappade händer :o)

Idag har vi inte gjort så mycket, var ute och gick med gå-vagnen lite förut och Emilia stannde till hos en granne och klappade en "staty" i form av en Nalle och en i form av en hund, så sött.

Här kommer lite bilder.

Liten tjej i stor overall...



Liten tjej som har fruktstund i soffan...



Nu är det "Idol" på tv!

Vinteroverall redan?

Var iväg och handlade på förmiddagen idag och gick och kikade lite efter vinteraverall till Emilia. Svårt att hitta i hennes storlek, barn ska tydligen inte vara små och ha overall som de kan leka med i snön. Hittade i alla fall en på Lindex, en rosa med Lille skutt på. Bra pris 499:-, har inte provat den än, ska göra det när hon vaknar snart. Så svårt att veta bara om den kommer räcka hela vintern, men man kan ju inte köpa för stort heller.



Måste föresten lägga in lite bilder på Emilia som vi tagit.
Sover med rumpan i vädret!

Skum frisyr i badet :o)

Sitter gärna i sin gå-vagn och läser!


Nej nu ska jag väcka lillan och busa lite med henne.

15 månader!

Igår blev vår lilla prinsessa 15 månader, tänk vad tiden går fort. Snart är hon 18 år och flyttar hemifrån. Vill inte att åren ska gå så fort.
Vi vägde i alla fall lillan hemma igår och nu väger hon 9,4 kg, liten och söt är hon allt. Hon traskar på för fullt här hemma nu, trillar hon så ställer hon sig upp och går vidare. Hon har börjat dansa också, hade på tv:n vid lunch och det var "Dansfeber" i repris och hon stod och gungade så fint till musiken. Hon gör massa söta, charmiga saker mest hela dagarna, tänk om allt kunde fångas på film!

Idag har det varit lugnt, jag och Emilia gick upp 7.30 och åt frukost och sen tog vi en skön promenad. Sen har vi inte gjort så mycket mer än myst och lekt och ätit mat. Micke har sovit bort hela dagen (trista människa), jag väckte honom vid 13.30 och han skulle minsann snart gå upp, men klockan var 16 innan han behagade komma upp och då var ju inte jag så glad så jag fick bita ihop rejält för att inte börja tjata ihjäl honom. Jag känner att jag är lite väl irriterad nu med alla gravidhormoner som spökar runt i kroppen. Man kan ju välja sina strider. 

Emilia ligger och sover och Micke ligger på soffan och kollar på "Partiledarutfrågningen" med Lars Ohly. Men jag orkade inte lyssna på hans snack så jag gick in till datorn istället. Kanske ska kolla på en film sen om jag orkar.  

Kommer inte på någon bra rubrik!

Igår morse var oron i mig överväldigande, femte dagen med bruna flytningar. Jag ringde till gyn.mottagningen och rådfrågade dem och talade om att jag var orolig och inte kunde släppa det. De ville att jag skulle komma in och träffa en akutläkare så jag fick tid 11.30. Då började jag oroa mig över att det skulle vara en manlig läkare och att de säkert skulle göra ett vaginalt ultraljud, men jag tänkte sen att så blir det nog inte, inte både och i alla fall...
Jag väckte Micke vid 10.45 så åkte vi bort till KSS, ville ha med honom om något skulle visa sig vara fel. Satte oss i väntrummet när jag anmält mig och sen kom läkaren och ropade upp mig. Läkaren presenterade sig som Robert. Ok tänkte jag, Micke är ju med och det är ju bättre att få kollat vad det kan vara för nåt. Läkaren var trevlig och inte alls sliskig. Han ställde lite frågor och jag svarade. Så var det dags för undersökning så vi gick in i ett annat rum, med en gyn.stol i såklart så då konstaterade jag att 2 av 2 fasor blev verklighet. Känns inte så där himla roligt att ligga i en gyn.stol och då dessutom ha en manlig läkare, nja tillhör väl inte mina favoritgöromål. Men han kände först på livmodern och livmodertappen som var helt stängd, skönt. Sen gjorde han ett VUL och snabbt fick vi syn på lilla pyret, jag såg först inget hjärta och paniken steg inom mig, men då sa läkaren att "Och där ser vi lilla hjärtat slå" och sen vinkade pyret och sprattlade runt, pigg liten krabat. 36,9 millimeter lång så den har växt lite sen sist. Läkaren sa sedan att allt såg normalt ut så jag behöver inte oroa mig. Så nu hoppas jag att jag kan släppa oron och njuta av bebis som växer i magen.

Igår eftermiddag gick jag och Emilia ut och planterade lite blommor som vi ställde ut på trappen, tänkte jag skulle rensat landet på framsidan också, men det var ju lättare sagt än gjort med lilla fröken som kröp iväg stup i ett så det får bli en annan dag.

Igår när det var läggdags för lillan så slängde hon inte ut nappen, hon grät inget och somnade rätt omgående, hon skrattade till och med när jag gick ut och putte igen dörren till hennes rum. Och imorse vaknade jag till av att hon jollrade inne i sin säng. Samma när jag la henne nu efter lunchen så förhoppningsvis är det tillbaka till det normala igen.

Nu ska jag gå ner och väcka min älskade man och så ska vi väl hitta på något vettigt, har en del att göra här hemma, måste börja någonstans. Var föresten ute på en promenad på förmiddagen, jisses vilken dålig kondition jag har, den MÅSTE jag göra något åt.

Kramen!

Från tre timmar till en!

Jag hade ju tänkt att plantera växterna idag, men det blev inget med det då regnet vräkte ner på eftermiddagen. Så Jag och lillan ägnade tiden åt att göra brocollipaj och leka inne istället.

La Emilia som vanligt strax efter 19 ikväll och det första hon gör är att kasta ut nappen! Men inte heller nu fick hon tillbaka den. Hon vart ledsen en stund innan hon blev tyst. Men 10 minuter senare så blev hon ledsen igen. Jag gick in till henne och satte mig med henne i famnen men hon var lika ledsen för det så då fick hon vara i sängen och jag satt bredvid. Så efter 20 minuter så la hon sig ner och till slut somnade hon gott. Så det tog en timme idag till skillnad från tre timmar igår.

1 september!

Hon somnade igår till slut lillan i alla fall. Har sedan sovit hela natten.

Idag gick jag upp med tuppen och tog en dusch och väkte lilla stumpan så vi åt frukost redan vid 8. Ska försöka komma upp tidigare så man får ut mer av dagen. Efter frukost gjorde vi oss klara och åkte bort till MAXI för att handla, kollade en gång extra idag att ICA-kortet var med :o) Vi har ju handlat på Willys några gånger för en del säger att det är billigare där. Det må så vara att det är vissa saker som är billigare där, men jag handlar nog hellre på MAXI för de har så mycket större utbud där och framför allt har de så mycket mer frukt och grönt att välja på. Sen får man så bra erbjudanden och bonusar på MAXI så jag tror det blir billigare i längden ändå. Vi har inte så högt matkonto, mat, hygien, städ, tvätt och blöjor och så kostar oss ca 3000 kr i månaden och det tycker jag inte är så farligt.
När vi handlat klart så gick vi och tittade lite på Skopunkten, skulle kolla vad de har för vinterkängor till Emilia där. Fanns några som verkar helt ok. Provade ett par som var så söta, men de var inte så varmfodrade. Ska avvakta lite med vinterkängor. Fast vi får nog inte vänta allt för länge för då tar de slut. Sen gick vi till Blomsterlandet och köpte lite växter som jag ska plantera och ha på trappen. När vi står i kassan upptäcker jag att Emilias ena sko är borta, PANIK!!! De är ju helt nya!! Fick tänka till och kom då fram till att den måste ligga kvar på Skopunkten. Så efter vi betalat så skyndade vi bort dit och där stod den kvar som tur var, vilken tur!!
Vi åt varsin korv innan vi åkte hem också, gott.

Väl hemma igen så var det sovdax för Emilia. Hon skulle inte ligga ner och hon grät som vanligt och kastade ner nappen på golvet. MEN jag stålsatte mig och tog inte upp den utan då får hon vara utan. Gick in till henne en gång och hon fortsatte gråta lite, men inte så hysteriskt och efter fem minuter så blev det tyst och hon somnade. Vi måste få henne att förstå att på golvet gör nappen ingen nytta. Fick lite peppning av Michaela igår på MSN och hennes ord ska jag minnas. Tack gumman!

RSS 2.0