En picknick i parken och tand!

Varm dag idag men man ska inte klaga, det är underbart med sommar.
idag har jag varit inne i stan på eftermiddagen och träffat min vän Iréne som jag inte har träffat på längt över ett år, ändå bor vi bara några mil ifrån varandra. Iréne och hennes kille ska ha en liten bebis i november, så glad för deras skull. Vi träffades i alla fall idag och det var supertrevligt. Vi köpte lite fika och satte oss i parken vid kyrkan inne i stan, jag hade med picknickfilt så vi satte oss i skuggan och mumsade på macka och dricka och Emilia kunde leka lite. Mysigare än att sitta på ett café. Vi pratade och pratade och allt möjligt och det var så roligt.
Sen gick vi till tirget och köpte jordgubbar innan jag åkte hem, svängde in på sybutiken och köpte en dragkedja till min klänning som jag ska ha på bröllopet på lördag och hittade söta tygmärken med kaniner som jag köpte till Emilia.

Ikväll har vi ätit mat och myst med lillan. När hon lagt sig satte jag mig och sydde på märkena på Emilia's solhatt och broderade in hennes namn på den också för att göra den lite personligare.

Jo förresten, Emilia har idag fått sin femte tand. Såg att den spruckit igenom när vi var på picknick idag. Hon börjar också stå upp mer och mer utan att hålla sig i, men det är korta korta stunder. Så söt lilltjejen.

Nu ska jag sova snart...

Sommar, sommar, sommar!

Underbart med sommar, har sagt det förut och jag säger det igen, JAG ÄLSKAR SOMMAR OCH SOL!

Idag har jag varit iväg större delen av dagen. Klockan 11 hade jag tid hos min överlevnadscoach och eftersom Micke jobbar natt så fick lillan följa med, det gick bra. Hon lekte med lite papper innan hon tröttnade lite 5 minuter innan vi skulle åka. Nu dröjer det till nästa gång jag ska dit, har inte tid innan september nu så jag hoppas att jag ska må bättre nu i sommar.
När vi var klara där åkte vi till MAXI och jag tog en kaffe och Emilia åt lite mat innan vi gick in och handlade. Var inne på H&M och köpte en tunn långärmad tröja till lillan först.

När vi kom hem lyfte jag över en sovande Emilia till vagnen, packade in varorna och gick ut och satte mig tillsammans med Åsa, Linus och Reuben. Vi pratade och barnen plaskade med vatten i godan ro och Emilia fick en försenad födelsedagspresent. En superfin sparbössa och en skylt att ha på dörren, i rosa såklart. Tack så hemskt mycket. 

Efter vi ätit mat lite senare så gick jag ut för att olja utemöblerna, hann inte långt innan det ringde på dörren och Micke's mamma och pappa kom så då fick jag pausa lite och umgås och fika med dem. Men när Emilia lagt sig och vi druckit kaffe så gick jag ut och oljade klart. Nu ska jag sova snart :o)

Dessa hemska små kryp...


I fredags kväll fick jag en mängd myggbett och idag har kliandet eskalerat. Blir vansinnig på dessa små hemska kryp som bits och orsakar denna klåda. Börjar man dessutom klia så är det kört för då kliar det ännu mer.

Kanske ska gå och göra en smulpaj med jordgubbar och vaniljsås till...

Jag älskar sommaren!

Tänk om det kunde vara sommar året runt, soliga sommardagar med lagom värme och massor med grönska och blommor. Det är så underbart med sånna här dagar. Jag och Emilia har suttit ute på balkongen och njutit på förmiddagen, nu ligger hon och sover middag.

Jag sitter här och funderar över vad vi ska hitta på i sommar. Jag vill gärna åka iväg någonstans och bo på något mysigt vandrarhem eller så och kunna njuta av lugnet. Vi har funderat på Stockholm, Varberg eller Lysekil. Men Stockholm vet vi inte riktigt nu längre, känns som det blir så dyrt och Emilia har ju inte så mycket ut av ett besök där uppe när hon är så liten. Lysekil kommer det garanterat bli, men då bor vi hos Micke's föräldrar i deras vagn på camping. I Varberg var jag alltid varje sommar när jag var liten och det är ju en riktig sommarstad med mycket bra bad och så för de små. Man kan åka till Träslövsläge och äta glass och gå och titta i hamnen. Kikade runt lite igår på nätet och det verkar finnas ganska många bra alternativ till boende där nere. Men vi får väl se.

Trevligt besök!

Nu är det lördag kväll och tro det eller ej men Micke kollar på fotboll!!! Emilia sover och jag sitter här :o)
Idag har vi tagit det väldigt lugnt, jag har haft huvudvärk, men det är ju ett dagligt inslag i mitt liv för tillfället så jag börjar vänja mig :o/ Men lite vatten, alvedon och vila så brukar det gå över.
På eftermiddagen idag fick vi besök av Ulf och hans lilla Cornelia som är någon månad äldre än Emilia. Vi fikade och tjejerna lekte med Emilia's alla leksaker. Delade rätt så bra faktiskt även om de ofta skulle ha just samma leksak trots att det finns hur många som helst att välja på, söta små tjejer.

Jag skrev ju i förra inlägget att jag inte klarar av det här med hög musik och så längre, känner mig lite "gammal och tråkig" men jag är inte ensam, Ulf kände samma sak. Beror kanske på att man har små barn och tänker annorlunda då. Skönt i alla fall att vi inte är ensamma om att känna så.

Imorgon skall Micke sova länge eftersom han ska jobba imorgon natt. Tänkte jag ska försöka fixa lite ute då, har ju lite kvar på altanen och utemöblerna ska ju oljas. Gräset behöver klippas med men det får nog Micke göra, fast det är ju rätt bra konditionsträning så jag kanske ska göra det ändå. Förena nytta med nöje... hmmm nytta med nytta blir det ju föresten då jag inte ser något av sakerna som nöje :o)

Have a trevlig evening allihop!

Midsommar nummer 2!

Igår var det Emilia's andra midsommar. Men förra året var hon så himla liten så då sov hon sig igenom hela dagen. Men i år var hon med betydligt mer.
Efter frukost igår åkte jag bort till Blomsterlandet och köpte lite blommor och stannade till på vägen hem och plockade lite prästkragar och hundkex. Satte mig på altanen i skuggan av parasollet och band två kransar, en till mig och en till Emilia. Micke ville konstigt nog inte ha någon, underligt...
Så här blev resultatet...


När Emilia sovit klart så fick hon lite mat och sen packade vi ut i bilen och åkte ner till våra vänner Malin och Nicklas. Alla var redan samlade när vi kom dit och vi satte oss till bords och fick lite välkomstdrink och sen var det dags för sill och potatis. Emilia smakade på sill och tyckte det var gott, hon är för söt hon. Sen var det dags för dans kring midsommarstången och lite skönsång i form av "Små grodorna" och "tre små gummor" m.m.
Emilia förevigades på bild och jag och Micke fastnade också...




Det blev en omgång med brännboll innan det var dags för grillen att tändas och då passade vi på att natta Emilia, men hon ville inte somna så hon fick vara med i vagnen och då somnade hon så gott. Vi åt massor med underbart god mat och jag kunde slappna av lite igen då Emilia sov gott, men så åkte volymen upp på stereon rejält och Emilia vaknade så klart... Så vi valde att bege oss hemåt så hon fick sova i lugn och ro.
Känner mig som en sån där tråkig människa som inte vill ha hög musik, men jag orkar inte med det, går ju inte att prata och då är det skönare att komma hem. Micke han somnade på soffan hemma och jag satt och kolla på en film innan jag gick och la mig ett par timmar efter att Micke masat sig ner till sängen.

Hoppas ni hade en trevlig midsommar!

Vilken snygging han är min man!

Idag har jag tagit det rätt lugnt på förmiddagen. Fick ju gå upp med tuppen idag eftersom värderingsmannen skulle komma klockan 08.00. Han var inte här så lång stund utan kollade av lite snabbt bara. En timme efter han åkt ringde han och gav besked, han höjde värdet med 110 000 kr. Pratade med banken senare och tyvärr så får vi inte in mer i bottenlånet nu eftersom endast 75% av värdet får ligga där, men det kommer ändras så småningom till 85% som det var när vi köpte huset. 

Jag och Emilia var ute på baksidan lite på förmiddagen, jag ställde ut parasollen och så busade vi lite i skuggan av den. Sen åt vi lite lunch innan Emilia somnade. Pratade med Jennie en lång stund i telefon och sen väckte jag Micke och vi gjorde oss klara för att åka in till stan. Gick till Polarn o Pyret och köpte solhatt och solskyddsbyxor till Emilia. Sen gick vi och fikade lite innan vi gick på kostymjakt till Micke. Kollade på Brothers först, de hade en kostym men den kändes inte hundra på så vi gick vidare ner till Henning's och där får man ju hjälp av proffsen så där gick det undan. Det blev en mörkgrå kostym och så provade han en jättefin rosa skjorta och en lila slips till, men det köpte han inte idag, ska kolla runt lite först. Men han var riktigt snygg i kostymen. Han passar så bra i det och det gläder mig :o)
Nu är det bara jag som ska komma på vad jag ska ha på mig på bröllopet, det blir en svårare nöt att knäcka.
Köpte lite tröjor till Emilia idag också, två t-shirtar och två tunna långärmade.

Väl hemma igen blev det bad för lillan, välling och saga och hopp i säng, hon somnade fort. Micke gjorde varma mackor undertiden så vi åt och nu sitter Micke och kollar fotboll och jag sitter här. Ska snart sova, är såååå himla trött.

Picknick igen och 2000 i puls...

Oj oj oj vad trött jag var imorse när jag var tvungen att vakna. Vissa dagar önskar jag att man bara kunde ligga kvar i sängen hela dagen och bara lata, men det går ju inte när man har en liten sötnos. Och det är ju faktiskt mycket bättre att umgås med Emilia än att ligga och sova :o)
Men upp kom jag tillslut och frukost blev det. Emilia åt lite yoghurt med fruktpuré och smörgås. Verkar som om det funkar med mjölkprodukter nu, om än i liten skala, skynda långsamt som det så fint heter.

När Emilia sovit och vi ätit lite mat så åkte vi till Aspö och hade picknick idag igen :o) Idag träffade vi Fredrika med sin Emil och Christine med sin Tilde. Vi gick samma föräldrautbildning på den tiden som barnen låg och kurade inne i våra magar. Kul att följas åt. Anna som jag träffade igår var med i samma grupp hon med.

När vi kom hem från Aspö lagade vi en supersmarrig korvgryta och sen väckte vi Micke. Efter maten gick jag ut och rensade landet på framsidan, oj vad det var mycket ogräs och en himla massa äckliga kryp som tydligen stördes av att jag tog bort deras skydd för de kröp omkring i full fart och letade nya gömställen.
Ringde Åsa när jag kom in och efter att vi pratat en stund så bytte jag om till träningsoutfit och dammade av mina inlines och tog en tur. Oh herrejisses vad mycket muskler jag har som jag inte visste att jag hade och vad mycket backar det är här runt omkring. Uppförsbackarna är ju visserligen tunga men det ger ju bra träning och det är ju lätt att stanna till, men nedförsbackarna!!! De är rena jävulstyget, går väl an med korta små backar, men backar som aldrig tar slut är INTE roliga och det går på tok för fort för min smak. Bromsen kommer slitas ut på nolltid. Kändes som jag hade 2000 i puls när jag tagit mig upp för backarna, men jag är stolt att jag klarade det.

Nu efter en skön dusch så sitter jag här och ska snart gå och sova, ska upp tidigt imorgon för klockan 08.00 kommer han som ska värdera huset och jag ska hinna dammsuga innan.

Tack för idag och godnatt alla godingar ;o)

Idag har vi varit på picknick!

Gick upp imorse och möttes av ett underbart sommarväder, bra start på dagen :o)
Åt frukost och sen busade vi lite som vanligt. Emilia älskar att riva sönder papper och det gjorde hon idag. Jag tog en bit och la på soffbordet och blåste på det så det for iväg, efter ett par gånger insåg Emilia att "Det där var ju skoj" så hon skrattade som hejsan och plockade upp pappersbiten och la den på bordet om och om igen och jag blåste iväg den om och om igen och hon skrattade så hon kiknade.
Sen satt hon och plockade i leksaker i en låda och plockade ur dem igen, plockade i och plockade ur. Så skrattar hon och är så stolt. Innan lunch gick vi ut i trädgården lite och Emilia undersökte det mesta i hennes väg. Kröp i gräset och rätt som det var så var det lite blött i gräset, daggen hade inte torkat än och det tyckte hon va lite skumt så då fick hon gå på alla fyra lite.
Efter lite mat så sov fröken och jag gjorde iordning lite sallad till picknicken och packade iordning picknick-korgen. När Emilia vaknade så packade vi ut i bilen och åkte till Aspö och där mötte vi Anna och Cornelis. Emilia och Cornelis log stort vid synen av varandra. Vi satte os på en filt i gräset och åt sallad och fikade lite. Barnen kröp respektive gick omkring och lekte lite och jag och Anna satt och pratade. Sen gick vi runt och kikade på djuren. De hade en sååå söt liten Lejonhuvad kanin (tror de heter så) och i fårhagen fanns ett litet sött lamm. Kossorna var roliga att titta på, men fy vilka långa tungor de har!

När vi kom hem igen så startade vi grillen och grillade karré skivor och så kokade vi färskpotatis till och sallad som blev över från picknicken. Sen var det dags för lilla fröken att göra sig klar för sängen.

Nu sitter jag här och Micke kollar på fotboll. Denna eviga fotboll, vad ska den vara bra för. Jag är så kallad VM-änka nu under en månad, han är helt uppslukad av denna fotboll. Tur det bara är VM vart fjärde år.

Ha det bäst alla godingar :o)

Ett stort flöde av alkohol!

Ja idag har alkoholen flödat här hemma, men vi har inte druckit utan jag har hällt ut det i vasken. Tre flak med öl och cider har jag hällt ut. Alkoholmissbruk tänker du! Nej, gammal alkohol säger jag. Vi köpte så mycket till bröllopet och vi dricker inte cider varken jag eller Micke och ölen vara folköl och detta har bara stått nere i pannrummet och samlat damm. Men nu är det väck!

Har varit och handlat på MAXI idag, tyckte inte jag handlade alls mycket men ändå blev det dyrt. Köpte en riktig picknick-filt och så fick jag med en kylväska från Findus när man köpte 6 stycken varor från dem. Super bra!

Emilia hade svårt att somna ikväll, blev lite sent i säng och hon var nog övertrött, bara grät och grät.

Nu ska jag sova, trött trött!

Vilodag!

Idag har det varit lugnt heeela dagen. Rätt skönt att bara inte göra någonting alls ibland. Ska nog gå och lägga mig tidigt ikväll, fick inte så många timmars sämn inatt eftersom bröllopet drog ut på tiden igår och jag ville ju se valsen innan jag kröp i säng och sen kunde jag inte somna på lång stund.

Orkar inte skriva så mycket mer idag faktiskt, ska nog äta lite chips och krypa tätt intill Micke i soffan och störa honom när han kollar på fotbollen, hi hi.

19 juni 2010 en dag att minnas!

Nu har jag stängt av tv:n och krupit ner i sängen. I nästan 12 timmar har jag tittat på tv nu. Jag som inte skulle titta alls... Men jag kunde inte slita mig. Jag har ju ändå följt Victoria så länge jag kan minnas, jag har sett alla program när hon stöpt ljus och stoppat korv, när hon lärt sig cykla och firat födelsedagar. Så det var kul att följa henne även denna stora dag. Jag har gråtit flertal gånger för det har varit sååå fint och jag har tänkt tillbaka på mitt eget bröllop. Dagens höjdpunkt måste jag säga, var nog ändå prins Daniels tal till sin fru. Det var så fint och fyllt av värme, jag blev verkligen rörd till tårar. Emilia har även på kronprinsessans och Daniels stora dag tagit sina första steg med gåvagnen. Som sagt, en dag att minnas.

Trodde aldrig...

Det trodde jag aldrig att jag skulle sitta och titta på bröllopet och allt omkring i såhär många timmar. Men jag kan inte slita mig.
Vilket underbart vackert bröllop, det bara lyser av kärlek i brudparets ögon och jag fick flashbacks till mitt och Micke's bröllop. Jag ska villigt erkänna att jag till och med grät under deras vigsel.
Här är första kyssen som man och hustru.

Nu pågår middagen för fullt i rikssalen. Vi fick se alla gäster gå över den inre borggården, herrarna i frack och uniformer och damerna i sina vackra klänningar, håruppsättningar och smycken.
Och Victorias klänning är ju så underbart vacker i ein enkelhet, men ett 5 meter långt släp. Såhär när jag nu sett bröllopet på tv så hade det ju varit kul att ha varit i Stockholm och sett kortegen live.

Nej, nu ska jag fortsätta se på tv. Återkommer...


Jag skulle ju inte...

Jag har sagt sååå länge att jag inte skulle, men nu sitter jag här spänd av förväntan och kommer nog titta hela eftermiddagen och kvällen. Jag pratar om dagens höjdpunkt Kronprinsessan Victorias bröllop. Det är ju inte varje dag det är något så stort som sker så jag kan inte låta bli.

Men vi har gjort lite annat idag också. Jag och lillan åkte bort till Elins Esplanad och gick och kikade lite i affärer. Vi köpte ett par enkla solgasögon till Emilia som hon kan ha vid behov och sen gick vi in på Maxi och köpte blöjor, chips, glass, godis och Cola så nu ska jag klara mig ikväll :o)

Så himlans trevligt!

Idag har varit en bra dag. Min "syster" Emelie och hennes sambo Johan var ju här i några timmar på eftermiddagen och vi åt först en jättegod paj och sen fikade vi lite. Det var så himla kul att träffa dem, det blir allt för sällan och vi hade massor att prata om :o)
De har nyss varit i New York och där hade de handlat en födelsedagspresent till Emilia. Så fint paket, det var som på film, en fin box med texten "Ralph Lauren" på, rosa textilband runt om och som Emilia själv knöt upp. När vi lyfte på locket så var inneållet inslaget i fint silkespapper och längst in i detta tjusiga paket så låg en supersöt tjejpiké i rosa. Jättefin :o)
Micke tog en bra bildserie när hon öppnade sitt paket.




Tack så mycket Emelie och Johan för en trevlig eftermiddag :o)

Igår invigde ju Emilia sin lilla pool som hon fick i 1-årspresent och så här såg det ut.


Och innan läggdags var det dags för lek och plask inne i tvätthon i tvättrummet. Så smidigt att hon fortfarande får plats i tvätthon, behändig höjd :o) Plaska tycker hon om, det var blött överallt igår och vi passade på att olja in huvudet rejält och kamma på skorv med en tät kam. Kolla in den fina frisyren...

Plaska är riktigt kul!

"Jag kan kamma själv mamma!"


Nu var det slut med bilder idag och snart ska jag gå och sova, är trött idag. Imorgon ska Micke på svensexa och jag och Emilia är själva hela dagen, får se vad vi hittar på. Ska nog kika lite på Victorias bröllop tror jag. Det är ju inget som händer varje dag precis.

Kram och godnatt!

Fel av mig...

Igår skrev jag att jag och min "syster" inte träffats sen dopet, men vi sågs ju faktiskt i julas också, var för trött igår, får skylla på det :o)

Nu ska jag fixa och ordna lite innan de kommer, ska laga paj tänkte jag, det är gott. Hoppas även på att Emilia vill somna snart så hon hinner sova innan de kommer, men just nu har Emilia andra planer, hi hi.


Sommar och sol!

Idag har varit en supersommardag och jag och Emilia har varit ute hela eftermiddagen. Hon satt i sin lilla pool och plaskade och kröp omkring på gräsmattan medans jag rensade lite land och oljade utemöbler.
Igår oljade jag äntligen altangolvet men det ska slipas på vissa ställen och sen oljas en gång till, det är så torrt så det behövs. Sen är det balkong och altanmöblerna kvar.

Jag tror jag har fåt lite färg på ryggen idag, det känns lite varmt, men jag tror inte jag har bränt mig. Smorde in Emilia med spf 50 men mig själv glömde jag av. Emilia har även fått en tröja från Polarn o Pyret med spf 50 i, ska köpa en sån solhatt också, det är ju superbra.

Nu lockar snart sängen, har lite skallebank och är trött och ska försöka komma upp i tid imorgon också. Har lite att pyssla med på förmiddagen eftersom vi får besök imorgon efter lunch. Min "syster" Emelie och hennes sambo Johan kommer hit och hälsar på. Ska bli så himla kul. Har inte träffat dem sen Emilia's dop i september. Emelie är ju fadder till Emilia.

Natti natti.

Man smälter ju!

Igår så blev så imponerade av Emilia, hon lär ju sig nya saker varje dag och allt hon gör tycker vi är hur charmigt som helst. Men igår blev vi överaskade. På morgonen när Micke kom hem från jobbet och hade duschat så kom han in med Emilia till vårt sovrum, hon satt på golvet och pysslade lite och kröp fram till mitt sängbord. På den undre hyllan ligger det lite små saker, min gamla telefon (har av någon anledning stannat där, fråga inte varför) och ett suddigum och ett par pennor. Detta plockade hon med en stund och när hon tog telefonen så sa jag "Nej, lägg tillbaka den där den ska vara" varpå hon lägger den fint på hyllan. Sen tog hon suddigummit och pennorna och jag sa ungefär samma sak igen och till vår stora förvåning så lägger tillbaka dessa saker också. Hon tyckte nog det var roligt för hon tog sakerna igen och la tillbaka dem när vi bad henne. Både jag och Micke blev så stolta och hon var så söt så vi smälte båda två.

Nu ligger Emilia och sover lite och jag ska snart fixa lite lunch, sen ska vi iväg till tandläkaren och hoppas det går bra.

Jag har förresten provat epilatorn idag, benen går ju bra för dem har jag epilerat tidigare, men jag passade på att ta bikinilinjen också och %¤&%#!&%&%¤ vad ont det gjorde. Och det blev alldeles rödprickigt och flera ytliga blodkärl som gick sönder så det är tur jag inte ska gå på stranden det närmaste.

Jag blev så glad igår för jag har blivit beviljad 10 stycken KBT samtal av vårdcentralen. Vet inte när jag ska gå, men troligen efter sommaren då man ska gå alla i följd utan längre uppehåll. Känns super att de har beviljat det och hoppas verkligen det kan hjälpa mig att må bättre, är så trött på all ångest nu så ni anar inte.


1-åringen förevigad!

Idag var vi hos vår fotograf och tog jättefina bilder på lillstumpan. Det gick superbra och hon log mest hela tiden och kröp omkring och utforskade studion emellan fotosessionerna. Ska tillbaka om några veckor och beställa lite bilder.

Annars har vi inte gjort så mycket idag faktiskt, mest slappat. Micke var ute och klippte gräset förut vilket behövdes för det var riktigt låååångt.

Nej, nu orkar jag inte blgga mer idag, får återkomma imorgon.

Trött, tröttare, tröttast...

Jag och Emilia var iväg och handlade förut. Jag var inne på SIBA och köpte en Braun Silk épil. De hade superbra pris på den och jag har varit sugen på den länge så nu passade jag på. Den har kostat 1495 kr och nu kosta den 996 kr, det kallar jag fynd :o) Min gamla har nämligen gått sönder.

Emilia har tippat framlänges idag och slagit i en av sina små tänder i överkäken, det blödde som hejsan och hon hade ont bra länge, sen blev det svullet och tandköttet har gått sönder. Jag ringe folktandvården och frågade vad de trodde om det och vi fick en tid på onsdag att komma till tandläkaren så de får titta hur det ser ut.

Nu ska jag snart sova...

Lite mjölk var dag...

till Emilia alltså. Vi har sedan en vecka nu gett lite mjölk varje dag och än så länge inte märkt något på henne. Det är visserligen bara någon matsked, men hade hon varit riktigt allergisk så hade hon ju mått dåligt av den lilla mängden också. Så förhoppningsvis så har allergin vuxit bort, men vi skyndar lååååååångsamt. Vill ju inte chocka hennes lilla mage.
Idag åt hon smörgås med kaviar på och fruktpuré till frukost, det tyckte hon om. Säg det hon inte tycker om, hon äter typ allt, håller tummar och tår för att det håller i sig.

Har funderat lite på det här med barn och äta själv. Jag är ju som jag säkert skrivit innan "allergisk" mot kladd och klet. Jag vet att det låter supertöntigt, men sån ÄR jag. Jag tycker inte om kladdiga och fläckiga kläder TROTS att det finns tvättmaskin. Emilia bröd, gurka, oliver och annat smått och sen matar vi henne i övrigt. Hur länge vi kommer göra det vet jag inte. Men jag är rätt övertygad om att hon kommer kunna äta själv hur bra som helst när hon är redo för det.

Nu ska jag fixa lunch, skriver nog mer sen om jag har tid. Har andra tankar som behöver ventileras lite :o)


Borde sova nu men här sitter jag.

Vet inte varför jag inte går och lägger mig, vet att jag kommer vara übertrött imorgon bitti när jag ska upp. Har kollat på en urtöntig film på kanal 5 ikväll, den var så töntig så den blev rolig. Hade tänkt gå och lägga mig direkt efter den, men så satte jag mig här vid datorn och fastnade. Men jag ska snart försöka slita mig...

I väntans tider...

... så kurrar magen. Micke är iväg till "Benidorm" och hämtar pizza. Orkade inte laga mat ikväll så då är hämtmat bra. Jag har precis gett Emilia välling och läst saga så hon borde somna snart. Det blir lite senare nattning nu då hon är inne i en period som hon har svårare att komma till ro på kvällen. Nackdelen är ju att hon sover längre på morgonen och hon sover länge redan innan och jag är ju tröttare än tröttast och vaknar ju inte av något annat än att hon börjar jollra inne hos sig.

Ikväll blir det nog en film, vet inte vilken än men det visar sig. Micke ska ju åka iväg och jobba sen, trist när han behöver åka iväg på söndagkvällen men det är ju inte varje sändag som tur är.

Tack för nu :o)

Kalas och karlar...

Ja jag säger då det. Kvinnor från Venus och män från Mars, det stämmer så väl ibland. Det var ju dags för kalas igår igen, nu var det min pappa och Karin och brorsan med familj som kom hit och firade lilla Emilia. Och som vanligt är det ju en hel del att stå i och förbereda och så. Jag har ju inte mått så bra det sista och känner inte riktigt igen mig i allt jag gör så jag har haft mycket i mitt huvud. Då blir det extra jobbigt när jag vet att vi ska ha hem gäster och det ska ordnas och jag känner som om det bara är jag som planerar allt. Micke är lugn som en filbunke och tar allt i sin takt (som inte alltid är så rask) och jag fastnar i tron om att han ska kunna läsa mina tankar om hur jag har tänkt lägga upp dagen, vilket han naturligtvis inte kan göra även om vi tänker lika i mycket. Men han är seg att få upp ur sängen på morgonen och han är seg i att komma igång när han nyss vaknat, tar några timmar... :o)
Nu för tiden när jag blir stressad så verkar det som om det blir någon slags kortslutning i min hjärna och jag kan inte reda ut tankarna och glömmer saker, jagfår black out helt enkelt. Och det blir ju inte bättre av att jag känner att det bara är jag som planerar allt. Micke tänker inte på små saker som att förbereda mat, städa av och vilken ordning det ska göras för att hinnas med. Igår bad jag honom att nästa gång vi ska ha gäster så måste han hjälpa till mer och fråga mig vad som ska göras för annars orkar jag inte och det skulle han göra så jag hoppas att han kommer ihåg det nu.

Men nog om det. Idag är det bättre väder ute och då blir jag alltid lite gladare. Emilia ligger och sover nu och jag ska snart väcka Micke sen vet jag inte vad vi ska hitta på.

Jo föresten, vi kollade på "Avatar" igår och dra mig baklänges vilken underbar film. Jag har hört att den ska vara bra men så bra hade jag aldrig kunnat tro. Drömde till och med om den i natt. Har ni inte sett den så gör det!!

Toppen idag?

Ingen bra dag idag, har inte varit vidare glad och tårarna har runnit längs mina kinder. Vet inte riktigt vad det har varit just idag, men inget har fungerat som jag vill. Försökte få ordning på den bärbara datorn, men den fick rycket och bara stängde av sig själv hela tiden. Min iPhone går inte att sammankoppla riktigt till den datorn och så skulle jag blogga från telefonen förut och då fungerade inte det :o( Och så till råga på allt så börjar fotbolls VM idag *suck* och ska dessutom hålla på i 1 hel j***a månad!!! *dubbelsuck*
Ja ja, jag har i allafall överlevt denna dagen med. Emilia har lärt sig att dra ur kontakten till tv:n, mindre kul... Sen har vi nog löst ålandet och skrikandet på skötbordet för stunden, hon får leka med nappflaskan med vatten i, det var tydligen roligt :o) Tur att de små liven är lättroade ibland.
Nu ska vi göra varma mackor som vi brukar göra på fredagar och så blir det nog en film.

Men jisses...

vad segt det går. Har suttit här en bra stund och försökt få min iPhone att fungera som modem på den bärbara datorn och äntligen fått det att fungera. Men jag fick knäcka många nötter på vägen. Men vad segt det går! Tur vi har bredband på den här datorn jag sitter vid nu.

Igår var det en jobbig dag på eftermiddagen, jag vet inte varför, det bara var det. Sen hade vi en underbar kväll med att Emilia INTE skulle somna, hon grät vad vi än gjorde. Hon var nog övertrött eller nåt för hon var nära att somna flera gånger och kom på sig själv och vipps så vart hon klarvaken igen. Och det här med att ligga på skötbordet, varför ska man göra det? Jag blir tokig på henne, hon slingrar sig som en hal ål och ska ABSOLUT INTE ligga på rygg till vi är klara med tvättandet och hon gråter och skriker som om hon vore vansinnig, vad gör man? Är det en period som kommer gå över? Finns det några knep att ta till? Frågorna är många.

Idag ska jag brottas med blekheten igen, min sprayade solbränna börjar ge sig och idag ska Micke hjälpa mig att spraya så kanske det går åt lite mindre färg :o)
På ett sätt skulle jag bara vilja acceptera att jag är född vit och blek, men jag är snart 32 år fyllda och har inte lyckats hittills, tveksamt om jag kommer lyckas under resterande livet. Tänk om det bara kunde bli superinne att vara blek, då kanske jag hade kunnat gilla läget. Men det verkar som om det är en ständig jakt på den perfekta brännan bland många. Inte ens på vinter kan man få vara blek för då ser man sjuk ut. Kanske är det jag som överdriver och tänker för mycket på detta fenomen, men jag är väl sån helt enkelt. De som lätt blir bruna har inte en aning om hur det känns för mig som är en blekfis.
Nog om det nu, kanske kommer tillbaka till detta ämne vid senare tillfälle :o)

Något mer jag kan skriva om? Inte som jag kommer på nu. Lite kaffe ska jag fixa mig och försöka få lite nytta gjort här hemma medans Emilia sover ett par timmar.

Tiiiiisdag idag...

Så trött på morgonen när jag vaknar, vill helst bara sova hela dagen men det gåt ju inte. Pallrar mig i alla fall upp och får tass med en vildtjej på skötbordet. Hon vill INTE ligga där alla gånger och imorse var inget undantag, hon grät argt och skrek sig nästan hes, men jag ger inte upp i första taget, tålamod, tålamod... Förstår inte varför hon bara skriker och gråter så argt??
Frukost blev det till slut i alla fall och sen bar det av ut på gräsmattan för kryp och undersökning. Smaka gräs och blommor och gå/krypa i rolig ställning längs altangolvskanten. Oj då, hade visst vita byxor på, behöver jag säga att de inte var vita längre?! Nej, tänkte väl att ni kunde räkna ut det själva.
Det blev paj till lunch idag, vi har fått fnatt på paj i vår familj, Emilia älskar paj och det är smidig mat att laga så nu testar jag massa nya fyllningar. Idag blev det bacon, champinjoner, paprika, zucchini och oliver. Mums tyckte både jag och lillan så den fyllningen skrev jag upp så jag kan göra igen. Micke gillar ju inte oliver, men de får han peta bort då :o)

Annars då? Jo det är väl ok. Väldigt trött som sagt och kämpar med att tänka possitiva tankar. Går lite si och så med det, men jag är ju van.

Hade så mycket innan jag satte mig här som jag tänkte skriva men nu är det puts väck. Kommer väl tillbaka i minnet någon gång...

Handlat...

Vi åkte och handlade hela familjen. Så mysigt att göra det ibland, det är ju jag som står för den biten för det mesta. Vi var och köpte olja till altanen och balkongen. Ska rengöra en gång till och sen olja in och hoppas det blir bättre yta på golvet.

Ikväll har vi bara slappat och nu ska jag gå och lägga mig för jag är sååå trött. Emilia sover redan sen några timmar tillbaka.


1-årskontroll på BVC!

Igår var jag i farten må ni tro. Jag tvättade bilen och den blev så fin och sen tvättade jag altanen och utemöblerna och nu ska det bara oljas. Högtryckstvätten fungerade super. Igår kväll var jag så trött så jag somnade nästan i soffan när jag låg och kikade på film.

Imorse sov vi länge, 9.45 gick vi upp och åt en sen frukost. Ingen sol ute idag och lite kyligare väder så idag fick balkongdörren vara stängd. Resten av förmiddagen tog vi det lugnt, Emilia satt och spelade på sin xylofon som hon fick i present.


Hon tycker den är jättekul att spela på och hon kan hålla på jättelänge, så söt. Hon sov lite innan lunch och sen var det dags att gå iväg till BVC. Väga och mäta och 1-årssprutan och läkaren lyssnade och kände. 8415 gram och 72,8 cm lång så hon följer sin kurva perfekt. Men vad det gjorde ont med sprutorna och arg blev hon men det gick över rätt snabbt. När vi kom hem igen så blev det lite mat och lek och nu ligger hon och vilar lite igen. Jag ska snart fixa lite mat till mig och Micke och väcka honom sen ska vi åka och handla lite. Åker nog hela familjen och handlar idag tror jag.

Sveriges nationaldag och strålande sol!

Sverige vårt vackra land firas idag!


Igår hade vi kalas och några vänner var här och käkade lite och umgicks. Var lite stressigt igår och jag hade svårt att koppla av under dagen, men vi fick till allt med mat och fika och gästerna var så nöjda och Emilia fick fler presenter, en jättesöt klänning och en liten filt med Barbapappa på som hon ska få ha i vagnen.

Idag ska vi vara själva, inga gäster idag. Ska väcka Micke snart, han ska jobba natt i tre veckor nu så då sover han längre på söndagarna. Sen ska vi gå ut och inviga högtryckstvätten och tvätta av altanen tror jag. Kanske tar bilen samtidigt, den är INTE ren.

Sketans jag missade på 2 sekunder...

Tänkte jag skulle publicerat det förra inlägget 20.17 eftersom det var då hon kom ut för ett år sen. Men det blev 2 sekunder innan, får jag väl leva med.

Hipp hipp hurra, vår Emilia blir 1 år idag!

GRATTIS vårt lilla underverk på 1-årsdagen. Tänk att för precis ett år sedan i skrivande stund var vi på förlossningen i sal 13 och jag hade krysstvärkar och idag är hon ett år, helt otroligt!

Vi har haft fullt upp idag, jag har bakat bullar och gjort tårtor, Micke har städat och fixat och Emilia har bara varit ett underbart födelsedagsbarn. 16.30 kom första kalasgästerna och vi satt ute och fikade, det var så skönt ute.
Hon har fått massor med fina presenter, jättemycket kläder och det är bra.

Bullar och kakor, i rosa såklart...

Prinsessan Emilia fyller 1 år!

Hello Kitty på tårtan...


Nu har alla gått hem och Emilia ska snart sova efter en lång dag.

GRATTIS än en gång vår underbara tjej! 

Då var man brunsprayad...

Köpte mig en solspray som jag fick hem med posten igår. Spännande tänkte jag som är blekare än ett lik. Provade att spraya lite på benet imorse och det blev ju bra så nu ikväll efter att Emilia somnat tog jag mig en dusch och skrubbade huden noga och smorde sedan in mig med en primer som jag köpte i samma serie och sen började jag spraya. Inte så lätt att göra det själv och komma åt bra i alla vinklar och vrår så om jag gör det någon mer gång får allt Micke sköta sprayandet. En flaska ska räcka till 3-4 helkroppsbehandlingar, yeah right, inte om man sprayar som jag gjorde idag vill jag lova, men det är väl en sak man lär sig med tiden kanske.
Sagt och gjort, nu sitter jag här solsprayad och är glad att det inte är dag och jag behöver går ut för jag ser för himla rolig ut. Knallbrun fläckvis och jag hoppas verkligen att det inte blir så när jag duschar av mig överflödet imorgon bitti. Dessutom är undersidan av mina fötter brunare än brunast trots att jag stod på en blöt handduk. Hoppas det går att fila bort.

Börjar fundera på om jag får förlika mig med tanken att leva som likblek resten av mitt liv...

Annars har jag varit hos läkaren idag och ska få remiss till en KBT-psykoterapeut, efter läkarbesöket var jag hos min överlevnadscoach och sen åkte jag hem och satte igång att baka kakor. Fyra sorter blev det och nu kom jag på att jag skulle ju gjort i ordning tårtorna så det fick dra sig till imorgon, men det får gå ändå.

Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas på att jag vaknar imorgon, tar en dusch och är vacker brun. Men det återstår att se.

Blommor och sol.

Idag har jag varit trött, somnade inte förrän 2.30 inatt och 5.57 behagade lilla fröken att vakna till liv. Men ett blöjbyte gjorde henne trött igen så vi kunde sova en stund till.
Jag åkte iväg och slängde lite skräp på tippen, åkte till Blomsterlandet och köpte lite blommor och en balkonglåda och sen handlade jag på MAXI. När jag kom hem så planterade jag blommor och de nya smultronplantorna jag var och bytte igår, det var ju 2 av de vi satte sist som inte tog sig. Emilia var med och hjälpte till och planterade. Hon hade jord runt hela munnen och byxorna var mer bruna än rosa och hon fick flisor i foten och handen, måste ta och slipa altangolvet innan vi oljar det, eller om vi ska lacka det till och med, får se.

Köpte i alla fall pelargonier (stavning?) till köket och petunior till balkonglådan och en Himmelsöga till altanen. Ska köpa mer men de hade inte så mycket på Blomsterlandet så jag ska åka till Plantagen och kika istället.

Så här fint blev det med blommorna i köket...


Och balkonglådan blev så här fin och kommer ju bli finare med tiden...
Och så här bev det på altanen till att börja med...


Nu är Micke på jobbet och Emilia sover och jag sitter och njuter av ett glas vin.

Hipp hipp hurra idag är det Jennie's födelsedag!!!

GRATTIS!!! En av mina äldsta vänner fyller idag år och jag ringde för att säga grattis, vi pratade i 2 timmar om allt möjligt. Vi har inte pratat på jättelänge så vi hade mycket att ta igen, det var såå trevligt. Alltid lika kul att prata med Jennie för vi tycker så lika om så mycket.

Vad ska jag göra nu då?? Deklarationen är ÄNTLIGEN inlämnad, fick i sista stund ändra några små saker men nu är det klart för denna gång. JIPPI!! Nu ska jag vila lite från alla siffror och sen ska jag bokföra för detta året så jag kommer i fas. Det är ju inte så mycket och nu vet jag hur jag ska göra. Hoppas nu bara jag har gjort rätt så de inte söker upp mig och slår mig på fingrarna. Moahahaha!

Nu vaknade lillstumpan, funderar på att åka iväg och köpa lite smått till kalaset i helgen.


RSS 2.0