En vecka rikare!

Idag har vi borrat och sågat och skruvat och fått hyffsat mycket gjort. Vi har bland annat fått upp en lampa över vardagsrumsbordet som vi köpte för läääääänge sedan men som vi inte kommit oss för att sätta upp. Nu ska den bara kopplas in så vi kan tända den. Men vi måste först inhandla en jordad sladd och ett uttag. Vi har nämligen inget uttag i taket i vardagsrummet så vi får ordna lite med det.

Robinson igår då, vad tyckte jag om det? Helt ok vinnare av de som gick till final. Hoppades ju att Mats hade suttit i final och vunnit allt, men så blev det ju inte. Men Hans funkar som vinnare, han skulle ju ändå kunna överleva själv på en ö, så jag säger grattis till honom.

Nu ska vi ta söndagkväll framför tv:n, har inte kollat om det är något vettigt på tv idag, men det märker vi. Jag ska i alla fall fortsätta sticka på Emilia's benvärmare.

Hemma igen!

Då var vi tillbaka från kalaset, det var supergod smörgåstårta och fika och magen är fullproppad. Emilia visade upp sina nya "trick" för släkten och de skrattade gott allihop. Men nu är det skönt att vara hemma igen.

Emilia ska äta lite gröt och sen sova och jag och Micke ska titta på Robinson finalen och sen blir det nog en film skulle jag tro. Ska bli spännande att se vem som vinner Robinson, jag håller på Mats. Honom har jag hållt på hela tiden så vi får hoppas att han tar en plats i finalen och kammar hem den totala segern. Men det återstår att se.

Hur kan det vara möjligt?

Agneta Sjödin åker ur Let´s Dance!!! Ja, hur är det möjligt??? Hon dansade ju jättebra. Trodde verkligen att hon skulle vara kvar till slutet, men ack så fel jag hade. Stefan regerade på dansgolvet igår, riktigt bra var han och Mattias och Claudia var också superduktiga. Och någon som är över förväntan är Gudrun, har haft lite svårt för henne tidigare, men det är ju politikersidan man sett. Nu ser man ju henne i en så annorlunda miljö och jag tycker hon är störtcool.

Nog om det, jag kollade på en underbar film igår med, spelade in "underbar och älskad av alla" när den gick innan jul. Sen har det inte blivit av att jag sett det eftersom Micke inte vill se den. Men igår så passade jag på och den var riktigt bra. Skrattade så åt många scener och hon spelar ju så himla bra.

Nu är Micke iväg och slänger skräp på tippen, samlar på sig så mycket skit som bara blir stående så nu gjorde vi en rensning. Sen ska vi fixa lite innan vi gör oss iordning för att åka till hans mamma och pappa på kalas. Hans mamma fyllde 60 år för några dagar sen så idag blir det smörgåstårta, mums vad gott.

Och ikväll är det Robinson final!

Det sker framsteg var dag som går!

Är så spännande att se hur Emilia utvecklas dag för dag. Hon sitter jättebra själv nu, fast ibland så faller hon baklänges och då kommer hon inte upp själv utan vänder sig till mage istället. Hon skakar på huvudet och sen ett par dagar tillbaka har hon börjat nicka, så himla söt :o)
Hon sitter och leker med sina små leksaker och skakar gärna på dem, slår dem i golvet och smakar givetvis på alla saker också.

Lite nya ord kommer ur hennes mun, da da da da och na na na na och ibland kommer det som små glädjetjut och hon skrattar och ler som bare den.

Jag blir så varm i kroppen var gång hon ser på mig med sina blå ögon och ler med hela ansiktet. Kan ibland ha svårt att förstå att hon är VÅR dotter, det är helt underbart.

Omorganisation!

Det har vi ägnat oss åt här hemma idag. Inte så allvarligt som det låter, vi har flyttat hyllor från ett rum till ett annat, flyttat ner två byråar och ställt undan en som skall slängas. Så nu har Emilia fått en vit byrå i sitt rum där det får plats bättre med hennes kläder.

Dammsugit har jag gjort också, det behövs göras ibland trots att vi inte har hund längre, men det görs inte lika ofta längre och det är skönt. Nu ska jag nog inte göra mer "nytta" idag utan bara ta dagen som den kommer så för vi fortsätta fixa imorgon. Micke ska jobba ikväll, de har massor med fredagskvällar nu i vår och det är trist, men jag och Emilia få ta hand om varandra.

Natten var lugn...

Emila har än så länge inte fått någon reaktion av sprutan igår, hon har sovit gott i natt och det har jag med.

Jag kom i säng rätt sent igår för jag påbörjade ett nytt litet projekt. Har länge tänkt att jag ska börja sticka lite men det har inte blivit av, men igår så köpte jag garn till ett par benvärmare till Emilia och igår kväll framför Robinson så gjorde jag slag i saken och lockade fram gamla kunskaper i stickning. Jag har nog inte stickat sen grundskolan tror jag. Att lägga upp maskor och sticka räta maskor var ju inga problem, men aviga maskor satt längre in i kunskapsbanken, men jag fick nog till det till slut. Satt bara och provstickade igår, försökte komma underfund med resårstickning och mosstickning och allt vad det heter. Ska fortsätta idag när jag är lite piggare. Återkommer med resultat :o)

Nu ska vi äta frukost! I'll be back!

Emilia låg och sov när vi hade besök!

Tack Åsa och Linus för en trevlig stund, alltid lika trevligt att träffa er! Får ursäkta att Emilia passade på att sova när ni var här, men sånt är livet ;o)

Jo jag var ju och klippte mig idag när jag var på stan, skulle skrivit det förut men glömde av det. Det blev rätt kort igen och det blev jättebra, är så nöjd.

Nu ska jag kramas med Emilia lite, kanske skriver lite mer sen annars blir det imorgon.

Kärlek!

Andra sprutan!

Idag har Emilia fått sin andra spruta mot svininfluensan. Det gick jättebra, kom några tårar och sen var det bra. Nu har jag precis lagt henne så hon ska sova lite.

På förmiddagen idag åkte jag in till stan själv och gick och shoppade lite. Köpte lite ramar till Emilia's rum och hittade en supersöt gosekanin till henne. Köpte lite kläder på KappAhl, har letat efter dessa plagg och trodde de var slut men nu hade de halva rea-priset på dem och i rätt storlek dessutom. Så det blev bl a en kjol och en blus ur Vintage serien. De ska få in en ny sån kollektion till våren, de är så fina.

Nu kom Åsa och Linus så nu ska vi fika lite.

¥ψ#∂∞%φ§€

Det gör mig så in i h-vete förbannad när folk skriver i forum på internet och hoppar på människor som har andra åsikter än de själva. Det är påhopp som IRL hade klassats som grov mobbing! Tycker det är patetiskt att vuxna människor använder nedvärderande ord och förminskar människor som de inte känner. Jag får f-n ta mig ont i kroppen när det händer. Varför inte bara skriva vad man har för åsikt, skriva sina argument, acceptera att vi tycker olika och nöja sig med det utan att kalla varandra för både det ena och det andra!?
Visst vore det lätt för mig att bara trunta i att vara inne på dessa forum, men jag är där för att jag tycker det är roligt att "prata" med andra i min situation och får tips och råd och diskutera på ett vuxet sätt. Visst kan vi alla skriva fel saker på ett forum, det har säkert jag med gjort, men det får ju finnas gränser!


Ska nog klippa mig imorgon.

Lite har jag fått gjort idag, har lagat lite mat till lillan och frusit in men mycket mer än det blev det inte. Nu kollar jag på Robinson och sen ska jag nog gå och lägga mig och läsa innan jag somnar. Imorgon ska jag troligtvis klippa mig och innan det ska jag in en sväng till stan om jag kommer iväg i tid vill säga.

Har verkligen ingen energi idag.

Tittar ut genom fönstret och där yrar snön omkring och här sitter jag med noll energi. Har inte gjort något av det jag tänkt än idag. Emilia sover och vaknar väl snart och då ska vi äta så jag borde gå och förbereda maten innan hon vaknar. Men jag har lagt min energi på tankar idag istället och det har jag ju lärt mig att hjärnan gör ingen skillnad på tanke och handling så därför är jag energilös.

God förmiddag!

Det snöar ute och ska tydligen bli riktigt oväder under dagen. Helt otroligt att vintern har hållit i sig så länge nu, det är RIKTIG vinter liksom och jag älskar snön. Det enda negativa med det är att det jag inte kommer ut och går eftersom det är bökigt att ta med barnvagnen ut bland snödrivorna.
Jag skulle velat ha en skidbacke utanför dörren, det hade varit underbart. Tänk att få gå upp och ta på sig varma kläder, knäppa på sig pjäxorna, ta på sig hjälm och goggles och sen gå ut och ta på sig skidorna och svänga ner i backen i full fart. Pricken över i:t skulle ju vara en riktigt lång offpist med pudersnö. Härligt :o)

Men slut på drömmarna, vad ska man hitta på idag tro? Laga mat till Emilia och frysa in och fixa lite här hemma. Sen ikväll är det Robinson på tv, ska tydligen visas idag, imorgon och på lördag. Så ikväll blir det ju tv såklart.

Men nu ska vi äta sen frukost.


Nu sover en trött liten tjej!

Hon var så söt förut när hon låg på lekfilten. Där låg hon på mage och lekte med sin skallra och helt plötsligt så bara somnar hon. Hon brukar inte ofta somna på magen, men nu har hon ju börjat vända sig till mage i sängen på kvällen och natten så hon vänjer väl sig vid det med.
Jag gick ner och la henne för en stund sen och strax efter så kommer det ett skrik och jag gick ner och kikade vad hon gjorde, då har hon lagt sig på magen och är jättesur för att hon ligger just på mage. Men nu har hon nog somnat för det är tyst i alla fall, sötfröken :o)  

Ja just ja, jag skulle ju koka grönsakspuré också, får nog göra det sen, det går ju fort.


Du "anonym" som kommenterat

Läs vad jag skriver, det är INTE 2-åringen som irriterar mig utan föräldrar som pratar på samma sätt som barnet. Vad är det som är så otydligt?

Och jag skriver saker om min dotter som gör mig stolt, vilken förälder gör inte det?? Därav skrev jag vad fotografen sagt. Och det är inget som är känsligt som jag frågat om utan jag försöker förklara vad jag menar, men det verkar inte fungera så bra.


Oj, jag borde skämmas!

Jag skriver att vår fotograf säger att Emilia är ett A-barn och jag framstår som att jag skryter, för givetvis är det så att han säger till alla andra föräldrar att de har B-barn *ironi* Och jag skrev i ett inlägg att Emilia charmade alla på cafeét i fredags för givetvis är det så att inget annat barn skulle charmat dem där inne *ironi igen*

Måste då fråga vad ni tycker att jag gör när jag skriver här i bloggen att Emilia äter så bra, att hon sover så bra på nätterna, att hon är så lugn och snäll på dagarna, att hon är så söt osv Är det också skryt tycker ni?

Sen får jag väl förklara mig YTTERLIGARE en gång eftersom det verkar vara svårt att förstå vad jag menar med 2-åringen som kallar Emilia för Ella. Och denna gång ska jag uttrycka mig i fullkomlig klartext, JAG tycker inte att man som förälder ska prata "dadda"-språk med sina barn utan barnen använder sina ord och föräldrar pratar riktigt. Alltså för att ta ett exempel så säger kanske barnet "Jag vill ha dobbedubbar", då kan ju mamma/pappa säga "Ja du ska få jordgubbar" och inte säga "Ja du ska få dobbedubbar" eftersom dobbedubbar är jordgubbar. Har jag förklarat tydligt nog eller är det fortfarande något som är oklart?

Det blev Nicke nyfiken

Idag har vi varit på 2-årskalas och det blev en Nicke nyfiken film som blev väldigt uppskattad. Emilia är övertrött och vill nu absolut inte sova vilket hon behöver eftersom hon inte sovit något idag.

Fick en kommentar på inlägget igår, det är alltid roligt. Och jag måste ju ge lite tankar på det såklart :o)
Det skrevs i kommentaren att det är jättetöntigt av mig att störa mig på det där med att 2-åringens mamma inte lär henne att säga Emilia istället för Ella och det skrev jag ju själv att jag tycker jag är töntig med det. Det skrevs att en 2-årings ordförråd inte är fullt utvecklat vilket jag är FULLT medveten om, och att man som förälder inte kan kommentera allt barnen säger "fel" och det förstår jag med. Jag var nog lite otydlig i vad jag menade så jag ska förklara mig lite. Jag menar alltså inte att mamma/pappa ska säga "Nej lilla vän nu sa du fel, såhär ska det vara..." utan jag menade att mamma/pappa kan när de säger ordet eller namnet själva säga rätt istället för att återsäga ordet som barnet säger "fel", blev det tydligare nu?
Sen måste jag fråga när jag har skrivit att JAG tycker att vi har ett A-barn??? Det var ju ändå fotografens ord!


Förstår inte varför jag irriterar mig så på allt

Fattar inte vad det är för fel på mig. Men jag irriterar mig på så mycket saker som egentligen är obetydliga. Tycker t ex inte om att Emilia's kusin (2 år gammal) kallar Emilia för Ella, fast egentligen är det ju inte det som stör mig utan att hennes mamma inte säger att Emilia heter just Emilia och lär sin dotter att säga det istället. Töntig jag är va?! Skulle kunna skriva hur många saker som helst som stör mig, men det är ju så fjantiga saker så jag skäms för mig själv.
Jag tror att det är vitaminbrist eller nåt som får mig att störa mig på sånna här små saker!! Eller vad tror ni?

Nu ska jag snart sova, Emilia sover och hon fick smaka på bolognesen förrut och det gick hem :o) hon mumsade med nöjd min.

Kärlek till er alla!


Storkok med Baby bolognese

Har varit och veckohandlat idag för imorgon skall vi på 2-årskalas, jippi... inte alls sugen, men det blir nog bra.
Emilia har varit lite grinig vid maten idag, Micke matade henne vid lunch och då hade hon bara gråtit och ville inte äta upp. Vid middagen så fick vi pausa lite och sen gick det väl ok, antagligen en sån dag bara.

Jag har gjort storkok på Baby bolognese idag, hoppas lilla damen uppskattar den. Jag tyckte den var supergod, vitlök och oregano i.

Har en liten ål i famnen samtidigt som jag skriver så jag får skriva mer sen. Ska bada lilla fröken nu.

Jag funderar seriöst på att raka av mig allt hår på huvet!!!

Överallt alla dessa hårstrån. De kommer från mitt huvud och de är hur många som helst. Att jag ens har några hårstrån kvar på huvet är ju ett under. Jag är så sugen på att bara raka av allt och slippa detta fällande. Problemet är bara att jag troligen skulle se för jävlig ut i rakat huvud så därför kommer jag inte göra det utan jag får fortsätta vara tokig. Vet inte om det beror på att jag ammar men jag hoppas det förd å blir det väl bättre när jag slutat amma vilket jag förmodligen kommer göra snart.

Lördag, kväll, ingen Micke...

Här sitter jag alldeles ensam. Emilia har somnat för natten och Micke är och träffar sina killkompisar, de skulle umgås och dricka lite öl ikväll, nästan alla är samlade och det är inte så vanligt eftersom några har flyttat från Skövde.

Jag har gjort i ordning lite dip och skurit upp lite grönsaker och ska krypa ner i soffan och kolla på Robinsson. Blir kanske ett litet glas vin sen, det är ju gott.

Idag har vi inte gjort så mycket, Micke har umgåtts med Emilia och jag har plockat lite i mitt kontor. Det är ju inte så mycket till kontor just nu eftersom det är belamrat med massa bråte, men nu blev det liiiite mer ordning så man kommer in där, fortsättning följer. Sen lagade vi mat, helstekt fläskfilé, potatis och sås, mums vad gott.

Har inget vettigt att skirva idag tror jag.

Kärlek till er alla!

Utflykt till Tibro.

Idag har jag och Emilia varit i Tibro. Vi åkte iväg efter frukosten och när vi kom fram hämtade vi upp Louise och åkte direkt och parkerade på torget och gick till café "Syster yster". Där beställde vi in varsin grillad smörgås med sallad, det var så gott. Jag tog en med briost och salami, mums. Sen köpte jag mig en kaffe latte och värmde Emilia's medhavda mat så hon fick äta. Hon charmade nog varenda människa där inne på caféet.
Efter lunchen så åkte vi hem till Louise mamma och pappa och tog en kaffe. Louise mamma är så snäll och hon blev jätteglad att få se Emilia och tyckte hon var så söt. Sen bar det av hemåt igen för att laga mat och äta middag, så nu är det klart och nu kan vi bara ta det lugnt.

Får se hur Emilia klarar kvällen nu eftersom hon inte sovit mer än resan till och från Tibro som tar ca 30 minuter enkel resa. Kommer nog somna gott ikväll hoppas jag. Igår kväll ville hon verkligen inte somna, hon låg där nere och kastade nappen och gapade för full hals och när vi kom in till henne skrattade hon bara, men till slut somnade hon.

Nu ska jag snart sätta mig och läsa en stund. Har läst klart alla Hamilton-böckerna och läser nu andra delen i serien om Eragon. Den är så himla bra, det är svårt att sluta läsa. Har den på ljudbok också så jag var tvungen att ta med den och lyssna i bilen idag, så två kapitel betades av under resan.

Kärlek till er alla! Ikväll är det Let's dance :o)

Jasså nu passar det!

Nu har jag och Emilia ätit lunch och hon fick fisksåsen från igår och idag åt hon med god aptit. Så det var nog bara en idé hon fick igår. Nu sitter hon på lekmattan och leker, så coolt att hon faktiskt sitter själv och bankar och slår med sina leksaker.

I natt var hon vaken några gånger, första gången kl. 2.45. Hon låg där i sin säng och gjorde arga läten och jag vaknar ju av att babyvakten går igång såklart. Efter en kort stund går jag upp, ger henne nappen och stoppar om henne och går sedan och kryper ner igen. En stund senare utför jag samma ritual och efter ytterligare en stund vaknar hon igen, då säger
   Micke - "Oj, är hon vaken?!"
   Jag - "Ja det verkar så."
   Micke - "Hon har varit vaken några gånger nu va?" (Ligger därpå kvar i sängen, ingen antydan till att gå upp)
   Jag - "Ja, det är tredje gången nu."
Micke vänder sig om och lägger sig till rätta och jag får för tredje gången gå upp och stoppa om stumpan och sen sover hon resten av natten.
Blir så full i skratt, Micke är verkligen heeeelt väck när han vaknar på natten, ofta minns han inte att han vaknat på morgonen när han vaknar. Visst jag kan gå upp nu när han ändå ska upp tidigt och jobba, men jag har en känsla av att detta "fenomen" är rätt vanligt, alltså att det är den som är hemma och föräldraledig som även får gå upp på natten när den andra parten ska jobba dagen efter. Eller vad tror ni?

Här försöker man göra sig till och vad får man för det?

Igår lagade jag första riktiga maträtten till Emilia. Gjorde ett recept ur "Andra mosboken" som passande nog heter "Fisksås á la Reggio Emilia". Där är fisk, morot, lök, vitlök, krossade tomater och persilja i. Gjorde en rejäl gryta så jag och Micke åt samma middag igår. Receptet var tänkt för ca 10 barnportioner men jag ökade på mängden ingredienser och istället för 1 klyfta vitlök så tog jag två. Kryddade med lite vitpeppar också. Serverade med potatis och ärtor. Mums vad gott!

Emilia som tidigare slukat all ny mat med god aptit, spottade bara ut denna delikata måltid och fnyste, vet inte hur jag ska förklara hur hon gjorde, men hon typ andades väldigt snabbt genom näsan om ni förstår. Hon  gjorde samma när hon fick ärtor och när vi provade med en liten sked fruktpuré. Så då blev det ingen mat den måltiden. När hon åt gröten på kvällen åt hon massor. Var förmodligen de nya smakerna av krossad tomat och vitlök som hon frustade åt, ska prova ge lite var dag nu tills hon vänjer sig. Skam den som ger sig.

Har provat nu ett par dagar.

Onsdag och det snöar ute. Emilia ligger på golvet här bredvid mig och kanar baklänges på golvet tills det tar stopp mot något, då vrider hon runt och undersöker detta något grundligt :o)

Vi har gett henne mjölkbaserad gröt nu i några dagar, bara kanske 7-8 teskedar åt gången. Inte förrän idag har hon visat reaktion, om det nu är av mjölken det vet jag ju inte. Men hon har inte kräkts på länge nu, men idag har hon kräkts flera gånger. Inga kaskadkräkningar, men dock kräkningar. Och eftersom hon har varit mer eller mindre fri från kräkningar under i alla fall lite mer än en månad så känns det som om detta borde ha med mjölken att göra. Ska avvakta och se hur dagen fortsätter och även imorgon, fortsätter det så får jag ringa till barnmedicin och kräva att få träffa en läkare och utreda detta närmare.

Världen vore bättre utan sura tanter!

Nu har jag och Emilia varit och veckohandlat. Emilia fick en stooooooooooooooor nallebjörn, det var rea på den och jag kunde bara inte låta bli. Tog inte så lång tid att hanlda idag, det var skönt.

När vi kom hem så körde jag ner bilen som vanligt utanför dörren, vi brukar ju stå med bilen på gräset här utanför men nu är det så mycket snö så det går inte. Men eftersom jag handlat så körde jag som sagt var ner bilen, lastade ur och ska precis sätta mig i bilen och köra upp till parkeringen.
Då kommer en tant som bor i ett av radhusen längre bort gående och stannar framför bilen, suckar och säger surt
"ja ha, och hur har du tänkt att jag ska komma förbi här då?"
Jag sa inget utan satte mig i bilen, tanten gick förbi, nog var det lite tajt men inga problem att gå förbi. Jag körde irriterad upp och parkerade bilen. Jag blir så trött på sura tanter, precis som att jag visste om att hon skulle komma gående där när jag parkerade bilen några minuter tidigare?!

Nu har vi ätit mat och är mätta och nöjda, i alla fall jag och Micke. Emilia är inte riktigt på humör idag, gråter och gnyr lilla stumpan, så söt och ändå har hon fått en stoooor nallebjörn.

Nu ska vi ta och spackla lite :o)


Blev inget fixande igår...

När Micke kom hem igår åt vi middag och sen så gjorde han sig i ordning och åkte hem till sin mamma och pappa. Hans bror skulle dit och fika lite för idag så åker han till Thailand och ska vara där i 3 veckor, fuskit tycker jag. Jag och Emilia stannade hemma då klockan blev rätt mycket innan Micke kom iväg. Så det blev inget fixande igår.
Nu ska jag ta upp Emilia och äta lite lunch, sen ska vi åka till Maxi och handla.

Har haft mycket trevligt besök idag.

På förmiddagen idag kom min kära vän Åsa hit med sin son Linus som är 2 månader äldre än Emilia. Jag och Åsa pratade och barnen var helt fascinerade av varandra. Linus är bara så himla mysig liten grabb, så snäll och försiktig och han tyckte det var superkul när jag tog fram kameran, då kom han fram till mig och klättrade upp på mig.
Vill bara säga tack Åsa och Linus för att ni kom hit, det var supertrevligt. Du är en underbar vän, vi är så lika och vi förstår varandra så bra. Alltid lika roligt att prata och umgås med dig, måste bli oftare bara när vi bor så nära.

Nu ligger Emilia och sover och jag har hängt lite tvätt. Ska ta och förbereda lite mat till Micke kommer hem. Blir potatis, bruna bönor och fläsk mums mums.

Ska nog ta och greja lite här hemma sen, hoppas Micke har lust för det med bara.

Inga störtfloder som jag trodde.

Har slutat amma Emilia på kvällen nu så nu får hon gröt istället. Jag var bergsäker på att jag skulle vakna mitt i natten och vara sjöblöt och ha sprängfyllda bröst, men icke. Inte än så länge i alla fall, hon har inte ammat på två kvällar nu. Hon ammar nu bara på morgon och förmiddag och äter sedan två lagade mål mat och ett mål gröt och det verkar fungera bra. Har gett lite mjölkbaserad gröt nu i två dagar också för att se hur hon tar det, än så länge har hon inte kräkts floder i alla fall, så förhoppningsvis så har allergin vuxit bort redan.

Känns lite konstigt nu att jag faktiskt kan åka iväg en kväll utan Emilia eftersom hon inte är beroende av mig som matfabrik på kvällen längre. Det kommer nog ta ett tag innan jag vänjer mig vid det. Rätt konstigt det där att man blir så van vid att ha någon som är beroende av en så och sen helt plötsligt så är det inte så längre.

En fredag kväll, en lördag och nu söndag

Tiden går fort. I fredags fixade jag med nya datorn och på kvällen blev det Let's Dance såklart. Oh vad sugen jag blir på att lära mig att dansa när jag kollar på dem, det ser så himla kul ut. Försöker få med Micke på kurs, men det går trögt.

I går va Micke iväg och köpte DVD skivor för att kunna göra återställningsskivor till datorn. Till middag åt vi oxfilé och supergod potatisgratäng och sen åkte vi hem till Micke's morfar och firade honom på sin 80-årsdag. Emilia's kusin Maja var där, hon är två år och fullkomligt avgudar Emilia. Hon kallar henne för Ella och pussar och kramar på henne hele tiden. Hon försökte mata Emilia med choklad, bulle, vindruva och tårta. Så det gällde att vara vaksam för rätt som det var så kom Maja med en bit bulle i handen och "tryckte" in i Emilia's mun.
På kvällen åt vi chips och dip och kollade först på Expedition Robinsson och sen Stjärnorna på slottet som vi spelat in.

Idag har vi städat lite och tagit det lugnt i övrigt. Åt middag för en stund sen och nu blir det väl lugnt resten av kvällen.

I'll be back!

Ett A-barn fullt av energi

Har idag varit hos fotografen och tagit bilder på Emilia. Gick som smort och hon flörtade hej vilt med kameran. Jag frågade fotografen om det alltid var så lätt att fota barn, han sa "Detta är en tackasam ålder, men Emilia är ett A-barn och väldigt lättflörtad" :o) En timme höll vi på och hon var lika glad hela tiden. Somnade i bilen på väg hem och skulle sen inte sova middag hemma så nu sitter hon här i mitt knä överfull med energi.

Ska idag försöka starta upp den nya datorn, får se om jag lyckas.

Tjing pling!

Brist på inspiration...

Ska ju till fotografen imorgon och ta kort på Emilia. Men jag har dålig inspiration hur bilderna ska komponeras. Har tänkt ta med det gråa fårskinnet och elefanten hon fick i julklapp. En solhatt och ett par rosa "trosor" och en rosa klänning. Kanske det blir några bilder med en mössa hon fick av sin farbror i julklapp, får väl se.
Det är samma fotograf som fotade vårt bröllop så det ska bli kul att träffa honom igen. Hejade bara lite snabbt på honom i onsdags.

Ikväll blir det lugnt, ska snart natta lillan och sen blir det väl soffan som gäller. Är så gottesugen, men ska försöka hålla mig ifrån sötsaker, frukt är ju gott och det kan jag äta istället.

Tillbaka i gamla kvällsvanor

Nu verkar det som om Emilia har lämnat gnällperioden bakom sig. Har somnat som vanligt nu två kvällar i rad, får väl se om det håller i sig.

Hon har börjat hoppa nu lite grann, verkar som om hon såg hur Aston gjorde igår och ska göra likadant. Så sött!

Cous-Cous blev det till lunch idag, det tyckte hon va gott. Till det fick hon kyckling, currysås och lite grönsaker. Hon tycker verkligen om mat precis som sin mor :o)

Jag lider av svårbotlig kladdångest!

Emilia börjar väl komma i den åldern nu när det är dags att få kladda med maten själv. Detta känns jättejobbigt för mig då jag INTE tycker om kladd. Det blir ju liksom inte bara kladd runt munnen, det kommer ju bli kladd både högt och lågt  på Emilia och i köket och säkert på mig och Micke med.
Så fort det inte är matdags så tänker jag att W.T.F det är väl bara att låta henne kladda bäst hon vill, vi får köpa nåt skydd för golvet och haklapp har hon ju. MEN när vi sitter där vid bordet med mat på tallriken så kommer ångesten krypande. Jag vet ju att det är en period som hon behöver gå igenom, men varför ska det vara så svårt??

150 gram hamburgare med bröd och pommes

Det har vi ätit precis, sååååå gudagott. Nu står kaffet och väntar också. Orkade inte laga mat idag för vi var ju hos fotografen och valde ut bröllopsbilder för framkallning. Tyckte det var dags nu, 1 ½ år efter bröllopet. Bättre sent än aldrig. Sjutton bilder blev det som vi ska sätta in i album. Jag ska göra scrap booking i ett album som vi fick i bröllopspresent.

Vi trodde ju att alla bilderna som togs på bröllopet kommer ligga kvar hos fotografen, men de bilder som vi inte framkallar nu tar de bort!! Vi betalade 2900 kronor för fotograferingen och 2500 kronor för bilderna vi framkallar nu, snacka om att de tjänar pengar. Men men, vad gör man?

Var och åt superdupergod lunch hon min kära vän Michaela förrut. Levergryta med ris och det var såååå gott, längesen jag åt lever, tack Michaela :o) Emilia och Aston fick också mat, men inte levergryta, det får de när de blir lite större sen, Aston är ca 1 ½ månad yngre än Emilia. Söta söta Aston är en riktig goding, han tycker om att hoppa :o) De låg en stund på golvet och kivades om en bok, Emilia putte boken i pannan på Aston, men lika glad var han för det. Jag och Michaela satt och pratade om det mesta. Var supertrevligt, synd att tiden går så fort bara. Vi får göra om det snart igen.

Noll koll

Nu har jag gjort mig och Emilia redo att åka till en kär vän och hennes lilla son och äta lunch och umgås, ska bli så roligt, det var allt för länge sen vi träffades.

I eftermiddag ska vi till fotografen. Vi har även en tid där på fredag. Jag har hela tiden trott att det var idag vi skulle ta kort på Emilia (hon fick det i dop-present) och att vi på fredag skulle dit för att välja ut bröllopsfoton. Men igår blev jag osäker eftersom jag inte hade skrivit vid tiderna vilken som var vilken. Så jag ringde och frågade förrut och idag ska vi kolla på bröllopskorten och fota på fredag. Så nu har jag koll på läget. Man kan ju inte hela tiden ha koll på allting.

Nej, dags att gå ut i vintervärlden och skrapa isen av bilen.

"Titta på mig!"

Titta vad duktig jag är, JAG SITTER ALLDELES SJÄLV! Mamma satte mig på golvet efter att jag ätit och när hon släppte mig så satt jag kvar, gissa om mamma blev förvånad :o) Jag har nämligen inte gjort detta innan för då har jag vinglat väldigt mycket så mamma och pappa ska vara hos mig och hålla i mig, men idag var jag redo för min första uppvisning. Jag lät mamma ta kort så hon kan visa pappa och visa er!

Första gången Emilia sitter stadigt i flera minuter, 11 januari 2010


Smörja...

Emilia är så himla torr och fnasig i huden på haka, kinder och handrygg. På kvällen blir hon röd på dessa ställen. Undra om det har med det kalla vädret att göra? Har smörjt med olja och Idominsalva, men det har inte hjälpt än.
Ge gärna tips om ni har något.

Uppe innan tuppen.

En liten tjej vaknade tidigare än vanligt imorse och låg och tjoade, en trött mamma tittar på klockan, 06.27!  Kände hon på sig att jag hade ställt larmet på 06.30 tro? Jag tänkte nämligen vara pigg och gå upp och kolla på nyhetsmorgon på SVT och inslaget om vargarna från Skåne Djurpark. Och det ville väl Emilia också se antar jag. Så det var till att gå upp och masa mig in till hennes rum med duntäcket i släptåg och bänka mig i myshörnan där inne och på med tv:n. Sen somnade vi gott ihop och vaknade ett par timmar senare.

Idag har det varit lugnt tempo.

Har inte gjort många knop idag. Suttit uppkrupen i soffan och myst med Emilia mest hela dagen. Haft värmeljus tänt och tjocktröja för det är kyligt här inne. Vi har nämligen en fläkt som sitter på taket som är gemensam för vår radhuslänga, den hjälper till att hålla grundvärme inne, men den har gått sönder och då har temperaturen sjunkit här inne.

Emilia ligger i sängen och kommer inte till ro, gnäller och vill INTE sova. Var samma sak igår. Har vart lite si och så med sömn och mat dagtid i två dagar nu för vi försökte lägga om tiderna, men det får vi vänta med för det funkar inte alls, så vi får gå tillbaka till "gamla" vanor.
Det känns konstigt att hon inte kommer till ro lilla stumpan, vi har ju tidigare bara lagt henne i sängen, stoppat om henne och pussat godnatt så har hon somnat på två sekunder. Så är det inte nu, men så är livet.

Snart ska jag gå och lägga mig och läsa lite. Natti!

Är jag dum i huvudet eller vad är problemet?

Alltså jag fattar inte, är min värld så annorlunda? Känns som om jag kommer från en annan planet ibland.
Ja ja, vänta lite jag ska förklara.

Jag är väldigt medveten om att alla gör som de vill med sina barn,  vilket innebär att jag får göra som jag vill med mina barn. (Och Micke såklart, men vi är rätt så överens, fast jag är lite mer "hård" på vissa bitar.)
Men vissa saker blir jag så arg på eftersom folk ska lägga sig i och säga att "Det är väl klart att hon ska få bla bla bla". Så nu ska jag redogöra för min åsikt i en av dessa saker, nämligen det här med att ge barn söta saker i form av kakor, bullar, glass, söta drycker och godis. Det verkar vara mer regel än undantag att små barn, ibland innan halvåret, ska få smaka på sötsaker. I min värld är detta vansinne, varför ska en 6 månader gammal bebis smaka på saft, bullar, kakor osv??? De har verkligen inget behov av detta anser jag. Varför skapa det behovet? För det är ju vi föräldrar i stor grad som lägger grunden till barnets framtida matvanor.

Grunden till min starka åsikt i detta ämne är att jag har ett sockerberoende som jag brottas med varje dag. Detta är ett helvete rent ut sagt eftersom jag har oerhört svårt att bara äta EN kaka, en LITEN skål glass, ETT glas läsk osv. Det vill säga, börjar jag äta sånt så har jag svårt att sluta.

Detta beroende hos mig innebär att jag inte vill sätta grunden till detta hos mina barn, därför tänker jag kämpa för att, Emilia som det nu i första hand gäller, inte äter sånt på så lång tid som går. Om det blir upp till 2 år, 3 år eller ännu längre återstår att se. (Micke har inte detta beroende och har därför inte lika stark övertyglese i detta ämne, men vi är relativt överens om detta ändå.)

Vad är då problemet? Jo, när man träffar människor runt omkring sig så verkar det som om det är en självklarhet att barn ska äta dessa saker. Det är som att det är synd om barnen om de inte får en bit bulle eller kaka och saft när vi vuxna fikar. Varför? Vadå synd om?? Jag tycker defenitivt inte det är synd om Emilia som inte har smakat dessa saker. Hon älskar sin mat, sin frukt och sitt vatten! Detta är nyttigt, ska hon ha något om vi fikar när hon blir större så kan hon få en bit äpple. Och så många föräldrar som ger sina barn saft och läsk när det finns så gott vatten att dricka. Jag förstår inte t ex varför barnmatstillverkarna gör flaskor med fruktdrycker från 4 månaders ålder. Vad är poängen??? Det finns fruktpuré!

En annan sak som det råder hysteri på är ju dessa majskrokar som ska ges till barn i tid och otid. För "Det är ju bra för barnen att lära sig att stoppa mat i munnen själva". Va??? Måste de få majskrokar dagarna i ända för att lära sig äta själva?

Nej vet du vad, låt oss bestämma vad vårt barn ska äta och titta inte snett på mig för att Emilia 7 månader INTE får en bit bulle eller majskrokar.

Oh vad glad jag är att vi tog beslutet!

Om att byta värmesystem i våras. Hade vi inte gjort det så hade vi helt klart haft skyhöga elräkningar denna vinter. Nu arbetar värmepumpen för fulla muggar och vi får ändå ingen supervärme här inne, men det håller sig runt 20 grader i alla fall och tur är väl det. Ute är det 40 grader kallare än inne, -20 grader, hua vad kallt.

Nu ska vi snart ut i kylan och åka och fika hos Emilia's sysling Molly som blir 2 år i början av våren.

Då var det igång igen!

Let's dance! Yes yes yes, jag älskar detta program och jag blir sååå sugen på att dansa, visst ser det enkelt ut!? Jag tycker startfältet i år är starkt med ett undantag, Willy Björkman från "Bygglov"! PINSAMT är mitt betyg på honom. Han är en supergó gubbe i snickarbyxor, men i danceoutfit? Nej vet du vad!! Men det kommer ju bli som tidigare säsonger att han kommer hänga med i flera veckor precis som t ex Lasse Brandeby och Carl-Jan Granqvist gjorde. Det är trist tycker jag, rösta ut de som inte kan dansa. Tror knappast att Willy kommer att göra några framsteg i dansens värld. Är jag hård? Då må jag va det för jag säger vad jag tycker.

Claudia Galli var ju superduktig, riktigt imponerad är jag. Och så har vi ju killen med högst charmfaktor, Rabih. Jag har aldrig sett maken till charmigare människa, vilket smile den killen har, jag bara ler när jag ser honom. De var duktiga hela högen ikväll utom tidigare nämnd Willy då :o)

Nu ska jag sova, det är en dag imorgon också.

Vaknar mitt i natten och är inte i mina sinnes fulla bruk...

Klockan 3 i natt vaknade jag till av ett tjoande i babyvakten, det var Emilia som lät så långt hängde hjärnan med. Avvaktade lite för att se om hon bara drömde, men fick efter en liten stund gå upp och kolla till henne. Eller gå och gå, snarare vingla fram, var så himla trött. Känns obehagligt när man är så trött att man inte har kontroll över kroppen. Tog mig i vart fall in till Emilia's rum och drog på henne täcket som hon hade sparkat av sig, upptäcker att nappen inte ligger uppe vid kudden så jag drar av henne täcket för att lokalisera nappen som ligger nere vid rumpan, drar på täcket igen för att upptäcka att även "Snutte" kanin inte ligger vid kudden. Av med täcket igen och letar reda på "Snutte" kanin och drar sedermera på täcket igen. Stryker Emilia över huvudet och säger "Sov gott" och upptäcker att nappen är borta IGEN!! Så proceduren upprepas ännu en gång, drar av henne täcket och finner nappen och kontrolerar nu också att "Snutte" kanin är på rätt plats vilket han är, drar på täcket och stoppar om henne och vinglar sakta men säkert tillbaka till vårt sovrum och stupar i säng för att stensomna. Nästa gång jag vaknar av samma tjoande är klockan 6.45 och jag vinglar till hennes rum och letar upp napp och "Snutte" kanin och vinglar tillbaka och stupar i säng och somnar snabbt om en stund innan Micke kommer hem från jobbet och väcker mig. Mitt tillstånd = KNOCK OUT!

Jag säger bara: Jag är imponerad av mammor och pappor som är vakna flera gånger per natt och ammar/ger välling/byter blöja/bär omkring på sina barn och dessutom fungerar som vanliga människor under dagen. Ni ska ha stjärnor i kanten, för jag skulle bli fullkomligt tokig om jag hade det så.

Är det svårt att vara konsekvent i praktiken?

Svar: Ja, till och från.

Emilia har ju som jag skrev tidigare idag fått "gnällsjukan". Utvecklingssprång är ett annat begrepp. Vardagen med henne är inte lika enkel som den varit innan. Jag känner igen det från tidigare utvecklingssprång, det är exakt samma mönster. Hon är gnällig, vill inte ligga själv, vill inte vara själv, vill ha nappen mer, har svårare att somna och somnar inte utan nappen. Så det är inget nytt egentligen, för hon har varit sån i varje språng. Läser boken "Växa och upptäcka världen" av Hetty van de Rijt och Frans X. Plooij och denna bok stämmer så bra och gör föräldraskapet lite enklare.
Men trots att jag känner igen hennes beteende så står jag här med skägget i brevlådan och kommer inte loss. Jag vill ju fortsätta att göra "som vanligt", men det är inte alltid så lätt när det inte hjälper lika snabbt som annars. Då gäller det att vara konsekvent och hålla sig till "planen". Och det är ju jättelätt! Eller inte!
Då tänker jag som så här: Om det inte går att vara konsekvent nu, hur ska det då gå när Emilia blir större??? Jag kommer misslyckas helt och hållet att uppfostra henne. Ja, nu är jag ju inte själv om att uppfostra henne, Micke är ju där också såklart, men jag är ju jag och kan ju bara tala/skriva för mig själv.
Känner mig så dålig som mamma som känner att jag t ex vill att Emilia ska kunna somna utan nappen och så gör hon inte det nu, för det mesta går det utan fast inte just denna period, så ger jag henne nappen och hon blir nöjd och somnar och allt borde vara frid och fröjd, eller? Nej, inte inom mig för jag var ju inte konsekvent!! Men spelar det egentligen någon större roll, Emilia är ju bara 7 månader och det finns ju tid att sluta med napp, så nej det är väl inget större bekymmer. Måste intala mig det, men det är inte så lätt.
Hänger ni med i mitt tänk?? Undrar just om jag är själv om att tänka på sånna här saker...?

Ska ta och sova nu, jag blir trött av att fundera.

Kärlek till er alla!


Emilia har drabbats av gnällsjukan.

Går det att vaccinera mot den? Hon gnäller och har sina små skrik för sig mest hela tiden förutom när hon precis sovit och precis ätit och korta stunder där efter. I övrigt så är hon ljudlig. Eller så är det jag som tänker mer på det nu eftersom Micke ligger och sover och jag inte vill "störa" hans skönhetssömn. Hi hi, skämt och sidor, det är inte så farligt, hon är mest söt när hon gnäller, som tur är så har hon inte så höga ljud för sig och jag är ju faktiskt mammaledig så mitt "jobb" är ju att se efter henne. Men jag är ju inte så van vid att hon för så mycket ljud så för mig blir det annorlunda när hon helt plötsligt hörs :o)

Hon är för rolig när hon äter förresten, hon sitter och fnittrar och gör ljud för sig, det var inget tillfälligt bara igår. Så har hon ju kommit på att hon kan ta tag i skeden och stoppa den i munnen själv och kladda med maten och det älskar ju jag! NOT! Jag är allergisk mot kladd, så jag får verkligen bita mig i tungan för att inte torka bort allt kladd innan hon ätit klart. Hon "fräser" ju gärna ut maten också, hoppas ni förstår vad jag menar, men det gör hon mest i slutet av måltiden. Ja ja, kladdigt blir det och värre kommer det väl bli antar jag så jag får lära mig att ta det helt enkelt.

Det där med minnet...

Vad är det för dag idag? ......................... Torsdag ja, var tvungen att fundera lite, hänger inte riktigt med när man går hemma och är ledig. På fredagarna brukar Micke säga "Oh älskling vad härligt, nu är det helg!" Han är ju ledig och hemma och tycker det är underbart medans skillnaden för mig är att Micke är hemma, TV-tablån ser annorlunda ut, det kommer ingen post och ja i övrigt så är det som vanligt för mig. Det ska ammas, bytas blöjor, matas, nattas, tvättas, torkas kräk, lagas mat, diskas osv. Ni som är mammalediga eller har varit känner igen det antar jag eller? Är det några mammalediga som läser bloggen tro? Vilka är ni som läser? Lite nyfiken blir man ju faktiskt.

Emilia var för söt igår, eller ja hon är ju ALLTID söt, men igår var hon extra söt när hon åt gröt och vi åt middag så satt hon och fnittrade HELA tiden, men vi vet inte åt vad. Såg för jädra skön ut :o)

Måste lägga in ett kort och visa Emilia när hon ligger under babygymmet, hon har nämligen tagit det här med babygym till en helt ny nivå. Hon flyttar omkring det och utövar tyngdlyftning och ligger bokstavligt talat under gymmet och så måste man ju smaka på det också. Kolla ska ni se.


Var tog energin vägen?

Hos mig är den inte i alla fall, det är en sak som är säker. Orkar inte göra något alls, bara sitter här och tänker på vad som BORDE göras. Och då blir jag ju trött eftersom hjärnan inte skiljer på tanke och handling. Men jag har väl gjort lite nytta i vart fall, har letat efter möbler och så till Emilia's rum och ska nu skriva ut dessa bilder och göra en mindboard (tror det heter så) och se om det funkar ihop. Vill ju ha en "röd tråd" i hennes rum så det inte bara blir en massa blandat.

Ska nog lägga mig på soffan en stund innan Emilia vaknar och vi ska äta lunch.


Då var det handlat för kommande veckan.

Skönt när det är avklarat tycker jag. Brukar ta alldeles för lång tid när jag handlar. Jag är sån där människa som inte bara kan åka till mataffären, snabbt plocka det som står på listan och sen åka hem igen. Nej, jag ska minsann gå där och titta på massa andra saker och vända och vrida på dem, jämföra priser, fundera lite till och så vidare och så vidare. Tur inte Micke är med när vi handlar för då skulle han bli tokig ha ha.

Ska vi göra idag då? Micke's pappa kommer hit sen och ska hjälpa till lite i köket, det där sista plocket med täckskivor och lister och så. Jag ska snart äta lite lunch, det skriker i magen av hunger. Emilia ligger i sin säng och ska sova lite innan hon ska ha lite mat. Sen vet jag inte vad jag ska hitta på, den som lever får se.

Natten har gått bra i det egna rummet.

Första natten i eget rum för Emilia gick jättebra. Hon sov gott och jag sov gott och Micke hade det bra på jobbet. Jag vaknade dock väldigt tidigt imorse, men det brukar jag å andra sidan göra när Micke jobbar natt. Nu har jag precis fått i mig lite frukost och ska gå ner och ta upp Emilia som ligger i sin säng, sen ska vi ge oss ut i vintervädret och åka och handla på MAXI.

Si jo läjter :o)


Första natten i eget rum.

Idag är Emilia 7 månader och vi har ställt in spjälsängen i hennes alldeles egna rum och där ska hon nu i natt sova för första gången. Lite nervöst känner jag och funderar "hur gör man nu då?" Jag vet inte varför det är nervöst för jag vet ju att hon sover gott hela nätterna, hennes rum ligger väldigt nära vårt och dörrarna kommer vara öppna så vad skulle kunna hända? Babyvakten får väl stå på så vi hör henne om hon mot förmodan skriker. Egentligen är det ju ingen skillnad i om hon sover i SIN säng i vårt sovrum eller i SIN säng i SITT sovrum, för sover gör hon ju oavsett. Hon andas så tyst så jag hör ju inte hennes andetag bättre i vårt sovrum. Nej det är nog bara nojja från min sida. Tror hon kommer sova bättre i sitt rum, hon brukar ju vakna när jag går och lägger mig eftersom jag då tänder lampan och ligger och läser. Igår så vaknade hon till såpass att jag valde att släcka lampan och ligga och läsa i mobil-lampans sken, men det är nu ett minne blott.
Jag tror nämligen att det är lättare att flytta över henne till eget rum nu än när hon är äldre och mer medveten. Det är den känslan jag har i alla fall. Sen kommer hon säkert ha perioder då hon kommer "nattvandra", men detta kommer nog oavsett och då tar vi det då.

Troféjakt är vad det är!



Jag blir så arg och ledsen när jag läser om jakten på varg som pågår i dagarna. Det ska skjutas 27 vargar i vårt land eftersom det tydligen är för många och att det är hög inavel. För många?? Enligt offentlig statistik lever runt 250 vargar fritt i vårt avlånga land, det är väl ändå inte för många? Jo tydligen är det så, för regeringen har beslutat att runt 210 vargar vore lagom. Vad har vi människor för rätt att bestämma över vargarnas antal? Visst, det är fruktansvärt att t ex fåruppfödare får sina djur dödade av vargen, men då får man väl försöka hindra vargen från att komma åt fåren. Vargens huvudsakliga föda är älg och vissa jägare menar på att det är orättvist att vargen får jaga älg året runt och jägarna bara får jaga älg en gång om året. Patetiskt tänkt tycker jag, vargen var här långt innan oss och har full rätt att jaga sin föda när de vill.

Inaveln då? Ja det är ju inte bra med inavel, men hur ska avskjutning av 27 vargar förhindra detta? Då måste ju "rätt" individer skjutas för att få bukt på det. Myndigheterna vill att det ska inplanteras varg från Ryssland eller Baltikum för att få in nytt blod i vargstammen och det är ju bra tänkt. Men då måste ju som sagt "rätt" djur tas bort också.

Och hur många vargar blir inte skadeskjutna? Det verkar ju som om det skjuts hej vilt bara man ser en varg. I en artikel på AB tillfrågas Tomas Bernelind, rovdjurssamordnare vid länsstyrelsen i Gävleborg "Vad säger du om att jägarna skjutit mot varg vid tre tillfällen utan träff?" Varpå han svarar: "En varg är ju inte så stor, så visst går det att bomma. Men vi kommer att göra en total utvärdering av jakten senare." Jag anser att kan man som jägare inte träffa en varg så ska man nog lägga vapnet på hyllan och syssla med något annat.

12000 jägare registrerade sig för denna jakten. Långt ifrån alla har väl tagit sig ut ur sina stugor för att verkligen jaga men det är väl flera tusen som faktiskt har tagit sig ut för att få chansen att skjuta en varg. Hur kan man njuta av att döda? För det måste ju vara det som lockar dem. Att jaga älg eller rådjur är väl mer förståligt eftersom man tar till vara på köttet och fyller frysen, men varg är ju enbart troféjakt.

Nej fy f-n säger jag. Låt vargen leva, låt den föröka sig i vår vackra natur, låt den jaga sin älg och låt den yla. Det är ett vackra djur som inte vill oss något ont.

Kolmården november 2008


Igår kunde jag inte komma in här :o(

Försökte flera gånger igår att logga in men det gick inte. Men idag är tekniken på min sida. Jag har faktiskt precis gått upp och klockan är strax efter 11. Jag har visserligen inte sovit till nu men legat och myst och busat med Emilia. Kaffet är på gång i köket, det luktar så himla gott och det ska bli gott med en kopp kaffe. Micke ligger fortfarande och sover, han ska jobba natt i två veckor nu.

Igår började vi fixa lite i Emilia's rum, satte upp rullgardiner och sen kom vi inte längre för Micke's mamma och pappa kom på besök och fikade lite. Ska fortsätta med hennes rum idag tänkte jag.

Men nu ska jag hämta lite kaffe, kommer tillbaka senare.

Idag sov vi superlänge och med tanke på sömn...

Vi gick inte upp förän klockan var 12.10 men inte var man piggare för det. Efter "frukost" så klädde vi på oss och tog en promenad i vintervädret, friskt och skönt.

Jag har funderat lite på en sak, det här med att sova. Det är ju underbart att sova och jag brukar inte gå och lägga mig så himla sent, ligger ofta och läser en stund innan jag släcker men somnar oftast runt midnatt och sover sedan fram till 8 på morgonen det vill säga 8 timmar. Det borde ju räcka!? Men varför är jag aldrig utsövd? Sover jag för mycket eller vad är det frågan om? Emilia sover ju hela nätterna och det är jag oerhört tacksam för, jag förstår inte hur jag skulle klara av att ha ett barn som var vaken flera gånger per natt, jag skulle nog bli tokig, hur pallar man nåt sånt, att inte få sova? De säger att kroppen anpassar sig men jag tror inte att min kropp skulle klara det. Jag måste säga att jag är imponerad av de föräldrar som klarar det.


En riktig slappardag!

Nytt år men ingen ny energi först dagen på 2010, idag har vi bara slappat heeeeela dagen. Vi hade supertrevligt igår och maten blev kanongod. Kom i säng alldeles för sent för lilla mig så idag har vi varit jättetrötta och suttit soffan mest hela dagen. Nu ska jag sova, Emilia sover redan gott sen några timmar tillbaka och nu är det min tur. Återkommer imorgon.

God natt och sov gott!

RSS 2.0