Hur kan man INTE vakna??

Det är en sak som jag är väldigt förundrad över. Det är morgon och klockan är 07.20. Efter en god natts sömn vaknar jag av att babyvakten sätter igång, det är Emilia som har vaknat inne i sin säng och hon sjunger sin "morgonsång". Ska tillägga att denna "sång" är allt annat än tyst. Men ingen fara på taket så jag måste inte direkt springa upp och ta henne utan ligger i lugn och ro kvar i sängen och lyssnar på vår underbara dotter.

Bredvid mig i sängen ligger Micke och SOVER!!! Han reagerar inte på ljudet från babyvakten.
HUR är detta möjligt?? Hur kan man INTE vakna av hennes "sång"? För mig är det helt oförståeligt.

Så för mig är det bara att så småningom masa mig upp ur sängen och gå in till Emilia's rum och hitta henne sittande i sin säng, sjungande med ett stort leende på läpparna. Vilken UNDERBAR syn, det gör mig varm i hjärtat!

Shoppa shoppa det är kul!

Men först: DE TOG GULD!!! Fatta vad coolt att curlingdamerna försvarade sitt OS guld genom att slå Kanada. Det är såååå häftigt. Kollade inte på hela finalen inatt för jag var så trött så ögonen gick i kors, men kollade de fyra första rundorna men jag förstår inte alltid hur reglerna är, det är ju en hel vetenskap. Imorse när jag vaknade så var det första jag frågade Micke, som givetvis satt uppe och kollade på hela finalen, "Tog dom guldet?"

Idag har vi varit iväg på äventyr hela familjen, mycket trevligt. Efter melodikrysset så gjorde vi oss klara och åkte iväg. Först till en möbelaffär som hade 50% på ALLT, där köpte vi en snygg lampa till köket som kostat 599 kronor och fick den således för 299 kronor. Sen åkte vi bort till Elins Esplanad och åt först lunch innan vi kikade lite i affärer. Köpte en jeanskjol till Emilia som hon ska ha till sin fina jeansväst som hon fick häromdagen.


Hittade väldigt mycket fina kläder både på H&M, Lindex och Kappahl faktiskt. Men just nu behöver Emilia inte så mycket kläder så det får vänta lite. Vi hade tänkt åka bort till Stallsiken också, men klockan går ju fort när man har roligt så vi struntade i det idag. När vi kom hem igen så kom Micke's mamma och pappa hit på lite fika. Emilia fick en lära-gå-vagn med Hello Kitty på, en sån har vi tänkt köpa. Så fick hon en istället :o) 


Tänk när vår lilla tjej ska gå omkring med denna söta vagn här hemma :o) Men det dröjer väl ett tag ännu. Hon kanske ska lära sig krypa först eller så hoppar hon över krypandet och hasar sig fram istället. Vi får väl se, hon gör ju sina försök till krypande här hemma nu.

Snart ska Emilia sova och en av Micke's kompisar kommer hit och hälsar på ikväll. Blir väl lite OS och någon film. 

Kärlek till er alla! 

Slutade med en 4:e plats...

Killarna gjorde en bra stafett och de hade hårt motstånd, det räckte till en 4:e plats. Nu är det slalom och jag är trött så trött så frågan är om jag orkar kolla på curling inatt. Tror att jag hoppar över det och går och lägger mig snart istället.


Spännande...

Kunde inte låta bli att slå över på svt24 och kolla in skidskyttestafetten för herrarna. Plötsligt så vart det inte så intressant med Let's dance längre. Detta är INTE likt mig vill jag lova. Men nu håller jag alla tummar och tår för att  Björn Ferry kör en riktigt bra sträcka och skjuter bra på det sista skyttet han har kvar så kan Sverige ha ytterligare en medalj. Sen är det andra åket i slalomen där Anja nog tyvärr inte har chans på medalj men vi har ju däremot en säkrad medalj från damcurlinglaget, ska nog sitta uppe och kolla på finalen som startar 00.00 inatt.

Ha ha det är rätt komiskt att JAG är så intresserad av OS, det trodde jag aldrig skulle ske. Men så går det ju väldigt bra för Sverige med.

Vilken kväll! Rött vin och OS!!! :o)


Lax, avokadosallad och Let's dance!

Japp, så ser min kväll ut. Det blir ett glas vin också och lite OS. Micke jobbar ikväll och det är såååå tråkigt när han har fredagkvällar. Emilia har somnat efter att ha jag läst saga och hon ätit välling.

Tänkte bara lägga ut en bild på de fina tavlorna jag har broderat till Emilia's rum. Jag ramade in dem tidigare idag. Jag köpte dem för pengar jag fick av min farmor när jag fyllde 20 år så det är ju ett antal år sedan. Den i mitten gjorde jag 1999, den till vänster förra året och den till höger har jag suttit med de senaste två veckorna. Nu ska vi köpa lite vit tavellist och sätta upp i Emilia's rum och ställa dessa tavlor på.


Ha en underbar fredagkväll!

Mmmm mmm mmm...

Idag åt Emilia pannkakor till middag och hela tiden så sitter hon och säger "Mmmm mmmm mmmm mmmm" och smaskar som bare den. Så himla söt.

Hon är riktigt nyfiken på saker och ting nu. Hon kan ju inte krypa än, men hon förflyttar sig lite smått och så fort något är inom räckhåll så ska hon ta det och stoppa det i munnen. Ska bli spännande att se hur många lugna stunder det blir när hon väl börjar krypa. Då får vi nog vara med och passa hela tiden i början och visa vad som inte får röras, för jag vill inte behöva plocka bort allting här hemma för då kommer det nog dröja innan man kan ha något framme. Nej, hon får lära sig från början vad som är tillåtet.  


Varit ner på stan och shoppat lite.

Vaknade imorse och det var tomt bredvid mig i sängen, fick lite panik först och trodde det hade hänt Micke något. Men så hörde jag att TV:n va på där uppe. Micke hade kollat på hockey i natt, först Ryssland-Kanada, somnat på soffan ett par timmar och sedan kollat på Sverige-Slovakien. Så han var inte så pigg idag när han åkte till jobbet.

Jag åkte in till stan förut och gjorde några ärenden. Jag bytte en tröja på H&M och hittade samtidigt lite kläder till Emilia. Jag var inne på Åhléns och köpte 2 sagoböcker och en badanka till Emilia och en bok till mig.


Ska köpa en jeanskjol till detta också, men den fanns inte kvar i rätt storlek inne i stan.


Två söta små sagoböcker att läsa innan Emilia ska sova och en liten anka att leka med i badbaljan.


Tredje delen i denna serie som är så underbar. Första heter "Eragon" och den andra heter "Den äldste", den läser jag just nu. Ska tydligen komma en fjärde del också. Riktigt bra böcker med mycket spänning och underbara skildringar. Rekomenderas varmt av mig.

Kollade även en runda på torget, det står ett par där och säljer garn, Micke's mormor sa att det var billigt. Men de hade inte sånt garn som jag ska ha. Jag har tänkt sticka en kofta till Emilia nämligen. Men det garnet får jag köpa någon annanstans.

Nu ska jag fixa lite middag för snart vaknar en hungrig liten tjej.

Håller ställningen...

Jag är trött ikväll. Har inte gjort nåt speciellt idag direkt mer än småplockat lite här hemma. Emilia har haft svårt att sova på dagen idag med, men somnade tillslut i dessa fina ställningar

På förmiddagen somnade hon såhär...
2010-02-24 Emilia har somnat på sin förmiddagslur...

På eftermiddagen somnade hon såhär...
2010-02-24 Emilia har somnat sin eftermiddagslur...

Lilla charmtrollet :o)

Imorgon ska nog jag och Emilia ut på lite äventyr. Men nu ska jag gå och slänga mig på soffan en stund.

Kärlek till er alla!


Anna Anka har två sidor!

Ja, det har jag konstaterat idag. Jag brukar nämligen ha på Nyhetsmorgon på TV4 när vi gått upp och idag var just Anna Anka med och blev intervjuad och jag fick en helt annan bild av henne måste jag säga. Hon är så vinklad i media att vara en riktig bitch och bimbo, men hon är nog inte bara sån. Självklart finns de sidorna där, men till saken hör ju att vi vet ju inte vad som hänt innan det som sägs av henne i tv klipps ihop. Det är ju alltid så i reality serier att det klipps ihop och blir alldeles tokigt och inte alls så verkligt som det egentligen är.
Men nog om detta.

Idag har jag varit ute och hoppat i snön lite. På vårt förrådstak låg det nämligen en massa snö, tro det eller ej :o)
Vi tyckte det verkade som en bra idé att skotta av dennna snö innan taket på förrådet brakar ihop. Så jag paltade på mig hela vintermunderingen och pulsade ut i vår stoooooora snöhög på altanen. Först fick jag ta ner lite snö från taket så jag fick en ren yta att ta mig upp på, sen var det bara att visa vilka starka armmuskler jag har (NOT!) och från högen på altanen häva mig upp på förrådstaket. Och döm om min förvåning när jag lyckas. Micke stod inne i värmen och tittade på. Så nu är snön borta och jag fick ett träningspass, det är bra att förena nytta med nöje.

Vaken nästan hela dagen dag idag.

Nu sover Emilia för natten efter att ha varit vaken nästan hela dagen. Hon sov väl kanske 20 minuter på eftermiddagen. Sen var hon så övertrött att hon bara grät och skulle absolut INTE sova. Jag är såååå himla glad att det inte är så här varje dag för då hade jag blivit tokig tror jag. Men det är väl att jag inte är van vid att hon är skrikig och när det väl kommer så blir det väldigt påtagande. Men som sagt, nu sover hon gott efter att ha badat och blivit insmord, det tycker hon om.

Själv ska jag slappa i soffan och kolla på en film innan jag går och sover. Får nog kolla lite på skidskyttestaffetten (stavas det så?) och se hur det går för dem.

Återkommer imorgon. Natti!

Det är jobbigt att gå i snön.

Efter frukosten så gjorde vi oss klara och pulsade upp till Öppna förskolan och sångstund. Men när vi kom dig så var det ingen sångstund så jag satt och pratade med andra mammor och Emilia satt på golvet och plockade med leksaker och tittade på de andra barnen. Tänkte jag ska försöka gå dit lite oftare nu när Emilia är lite större, bra för henne att få träffa andra barn.

Just nu försöker jag få Emilia att sova lite eftersom hon inte har sovit alls på hela dagen, men hon vill inte sova. Hon kommer ju inte orka vara vaken ända fram till läggdags ikväll om hon inte sover nu. Hon är en riktig liten busa. Det är svårt med hennes sovande på dagarna för hon sover ju så länge på morgonen. Men det gör inte mig något att hon sover rätt länge för jag är ju inte direkt någon morgonmänniska.

Retligt...

Idag har jag varit och handlat på MAXI. Alltid lika roligt, eller inte!! Men det måste ju göras för ni vet väl vad man brukar säga "Äta bör man, annars... får man gå hungrig"
Vad mycket snö det ligger överallt! Det är galet men vackert. Solen har lyst här idag och det gnistrar i snön, så fint. Men med dessa snömängder så får vi väl se om det är borta till midsommar.

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Satt här i lugn och ro förut och det ringde på mobilen
"Hej, jag heter .... och ringer från Tandkompaniet, vi väntar på dig!"
Jag hade alltså tid hos tandläkaren idag kl. 16.40, men jag hade skrivit upp det imorgon och blev superchockad när hon ringde. Så himla retligt. Men jag fick en ny tid istället. Sånt som händer.

Nu så ska jag kolla på TV lite i min ensamhet, Emilia sover och Micke är på jobbet.

Söndags-rapport!

Slingorna i håret blev superbra, så nu är jag lite blondare än vanligt :o)

Surdegsgrunden som jag gjorde i veckan misslyckades :o( får testa ett annat recept.

Kalaset var trevligt.

Ingen thaimat idag för vi fick smörgåstårta på kalaset.

Det blir till att kolla OS ikväll, kanske lite popcorn till det.

Over and out för idag tror jag!


Medalj, medalj och slingor.

Ja vad kan nu detta ha gemensamt? Inget mer än att det är vad som skett det senaste dygnet. Igår tog Hellner och Olsson guld respektive brons medalj i OS och nu sitter jag med blondering i håret och håller alla tummar och tår jag har för att det ska bli bra slingor. Så här tjusig var jag för en stund sedan innan jag tog i färgen, visst är man söt i hättan?!



NOT SO SWEET!!!

Det stod på paketet att en förpackning räcker till axellångt hår och jag har ju inte ens axellångt hår och det var nätt och jämt att det räckte. Man ska täcka håret rikligt med färg och det kunde jag INTE göra, så vi får se hur resultatet blir. Jag kanske får bo i en mössa tills jag kan helblondera håret annars :o)

Vi ska på kalas senare idag och ikväll ska vi nog köpa Thaimat och kolla på OS.

Sökes: Energi!

Jag är på jakt efter energi. Till mig alltså för idag är det katastrof. Hade tänkt fixa lite idag men jag är såååå seg. Vet inte ens om jag orkar laga mat. Pizzerian ligger ju vääääldigt nära till hands.

Emilia's energi är det dock inget fel på för hon ska inte sova sin eftermiddagslur idag. Hon sitter nere i sin säng och tjoar och lallar, så söt. Får se om hon somnar sittande snart men jag tvivlar på det.

Ikväll blir det lite OS-koll. Anja ska ju köra Super-G och sen var det herrarnas jaktstart idag om jag inte minns helt fel.

Sa godmorgon till 1,6 meter snö!

Denna utsikt har vi mot baksidan och vår altan.



Sedan igår har det kommit ca. 30 cm snö på vår fina snöhög på baksidan. Den mesta snön kommer ju från skottningen av taket men det har som sagt snöat en del det senaste och det kommer mer hela tiden, vart ska detta sluta?

Pappa ringde imorse och meddelade att de inte kommer i helgen, vilket är förståligt med tanke på all snö som faller. Hade sett fram emot att få rå om pappa och Karin lite grann, men det är ju inte värt att de ska riskera livet för att komma hit så det får bli en annan helg.

Vi har ägnat förmiddagen åt att äta en god frukost och löst Melodikrysset. Det var svårt idag och det var 3 saker som vi inte kom på. Men så är det ibland. Nu ska vi fortsätta dagen med att fixa lite här hemma. Jag hade velat åka in till stan men det är ju inte att tänka på i detta vädret.

Förlust!

Vad gör man inte för sin älskade make. Jag gav upp kampen om fjärrkontrollen och spelade in sista delen på Let's dance och Solsidan. Så kan jag kolla på det imorgon förmiddag istället, det är rätt bra för då kan man spola förbi reklamen :o)

En silvermedalj blev det till Anna Haag i dubbeljakten, det gjorde hon bra. Charlotte Kalla slutade på en 8:e plats.

Men nu lockar sängen och jag hoppas att det inte blir för mycket snö i natt för då kan inte min pappa och Karin komma hit imorgon.

Natti natti.

Caroline VS Micke

Matchen som vi alla väntat på går av stapeln kl. 21.00. Det är då det gäller, vem ska vinna kampen om fjärrkontrollen. Ska det bli Caroline som vill se på TV4 Let's dance och Solsidan eller ska segern gå till Micke som vill se på SVT, hockey Sverige - Vitryssland. Vilken rysare det kommer  att bli!
Caroline är stark och har laddat inför matchen i vaket tillstånd under hela dagen och kommer ha ett starkt övertag eftersom Let's dance börjar redan kl. 20.00, medans Micke har sovit sig i form efter en hård natt på jobbet. Det kommer bli en fight utan dess like. Jag måste säga att jag håller givetvis tummarna för mig själv...




Fel håll, fel håll! Säkrat!

Jag blev så full i skratt när jag kom ner och skulle kolla till Emilia när hon sov tidigare idag. Hon låg åt fel håll i sängen. Jag var tvungen att hämta kameran och ta kort så klart. Så söt vår lilla prinsessa.

Sover på


Idag har vi så ÄNTLIGEN fått upp den översta trappgrinden, så nu kan Emilia lugnt börja krypa om hon vill. Även om jag gärna ser att hon håller sig stilla ett tag till, det är ju så skönt att veta vart hon håller hus :o)
Så här blev i alla fall resultatet. Inte så pjåkigt va?!




Rasen för oss...

Jag gjorde ett test på en sida om vilken hundras som skulle passa oss bäst. Det resulterade i EN ras...

Visst är de söta!



Engelsk bulldog

Får nog ta och läsa på mer om rasen och se om det verkligen kan stämma att denna ras skulle passa vår familj. De är ju dock oerhört söta och charmiga :o)


Liten tjej, mycket energi!

Ja det är vår dotter det. Tredje dagen på rad nu som hon inte ska sova på förmiddagen. Och det är väl helt ok men det blir ju så tokigt resten av dagen. Idag gick vi till och med upp tidigare för jag tänkte att då somnar hon bra på förmiddagen och kan sova på eftermiddagen och somnar bra ikväll. Men nu satt hon i sin säng och jollrade för full hals och skulle INTE sova. Så hon fick helt enkelt komma upp igen. Två sovstunder vill hon inte ha och en är för lite, vad gör man då??

När vi ätit frukost imorse så lekte hon på mattan i vardagsrummet och kasade till slut halvägs under soffan.


Vilken bragd!!!

Så gjorde hon det, det som man inte trodde var möjligt. Anja Pärson tar brons mindre än ett dygn efter den otäcka kraschen. Det är otroligt. Jag blev tårögd när det stod klart att hon skulle få sin 6:e OS-medalj. Hon är makalös den tjejen.

Bubblig pannkaka!

Det blev ugnspannkaka till middag idag och Emilia fick specialpannkakor utan mjölk. Hon fick sitta och plocka med lite pannkaksbitar själv och hon stoppar dem i munnen så fint. Ugnspannkakan såg väldigt rolig ut efter några minuter i ugnen.



Men god blev den, MYCKET god :o)

Har fått gjort lite saker idag i alla fall. Jag var ute i kylan förut och smälte bort is från utedelen till vår värmepump. Det var mycket is på den så jag hällde nog totalt 50 liter varmvatten innan all is var borta. När jag var ute så gick Åsa förbi med hundarna så jag fick buffas lite med dem. De har två jättefina rottweiler, en tik och en hane, de är så söta. Saknar vår Cassius när jag ser deras Nero.
Sen har vi satt upp en regel som vi ska sätta fästena till barngrinden i och jag har målat den, så imorgon ska vi förhoppningsvis få upp den ena grinden.
Så har vi givetvis kollat på OS, men nu är det CSI Miami så nu får vi zappa lite mellan kanalerna för Anja ska ju åka slalom samtidigt och det vill jag inte missa.

Mäter och plaskar!

Häromdagen så sågade vi till lite golvlister till köket och då passade Emilia på att låna tumstocken och mäta lite.
Man ser också tydligt att hon redan som 8 månaders bebis har rätt grepp för att spela tvärflöjt precis som mamma gjorde när hon var ung.



Emilia har upptäckt att det är roligt att plaska i vattnet när hon badar. Hon sitter så fint nu i sin lilla badbalja och viftar med armarna. Det är så man får ha regnkläder på sig när man sitter bredvid.






Idag har Åsa varit här och fikat och vi har pratat massor. Det är så skönt att prata med Åsa för vi är såååå himla lika. Tack Åsa för att du finns :o)
Jag bjöd på nybakade blåbär- & hallonmuffins, de såg riktigt giftiga ut i färgen men de var goda. Fick ett ryck innan Åsa kom och slängde ihop en smet, längesen jag bakade, det var riktigt kul.

Har idag kollat till surdegen som jag gjorde för 2 dagar sedan, har "matat" den med 2 msk rågmjöl, den luktar lite syrligt så jag hoppas verkligen att det lyckas. Hade varit trevligt att kunna baka bröd i helgen för pappa och Karin kommer troligtvis hit om det inte blir snöoväder.

Får se vad jag hittar på idag, Emilia ligger och sover nu. Hon var nära på att somna sittande när Åsa var här förut och när efter hon ätit lunch så somnade hon med en gång när jag la ner henne i sängen. Hon sover väl ett tag nu.


Vilken dramatik!

Jag har fastnat i OS-träsket :o) Vi sitter och följer skidtävlingarna dag efter dag och det är ju riktigt nervpirrande. Satt igår och tittade med spänd förväntan när Anja Pärson åker störtloppet och det går bra och hon har silverläge. Men så händer det som inte får hända, inför sista hoppet kommer hon fel och hinner inte korrigera utan flyger utan kontroll och efter 60 meter brakar hon i backen och kastas som en trasdocka nerför. Jag höll andan och väntade spänt på att hon skulle röra sig. Vilken lättnad när hon så äntligen rörde på sig. Hon hade änglavakt i den kraschen må jag säga.

Vilken dag...

Vaknade i morse med huvudvärk, Micke kommer hem från jobbet och vi pratade lite om det vi pratade om igår men vi kom ingen vart så vi får väl se om vi kan reda ut det sen när han går upp. Emilia har vaknat på fel sida idag och skulle bara ligga på mage på skötbordet och då är det ju lite svårt att byta blöja, sen fortsätter dagen med att Emilia hade svårt att somna på förmiddagen trots att hon är trött. Jag lät henne då ligga i sin säng och gnälla eftersom hon brukar somna så småningom. Men efter en liten stund kommer Micke upp och har inte sovit en blund sen han gick och la sig så då fick jag SUPERDÅLIGT samvete och tog med Emilia upp så det blev inget sova för henne. Efter att hon ätit lunch så satt hon på golvet och tappade balansen framlänges och slog i näsan och grät som en stucken gris och var super duper trött så efter att ha tröstat henne och bytt blöja så somnade hon äntligen gott. Nu sitter jag med en god kopp kaffe och försöker koppla av lite men det är svårt. Massor med tankar som snurrar att jag känner mig dålig som mamma och så vidare. Det är en sån dag idag tydligen. Försöker verkligen stoppa de där negativa tankarna men det är såååå svårt ibland.

Lillans/Lillens linsgryta



2,5 dl gröna linser
2,5 dl röda linser
4 morot
5 selleristjälkar
1 klyfta vitlök
1 gul lök
2,5 dl vatten
2,5 dl havremjölk (mjölk eller grädde går också bra)
2 tsk timjan
1 msk olja (raps eller oliv)

Redning:
1,5 msk maizenastärkelse och 0,5 dl vatten

Koka linserna enligt anvisning på paketet. Skala morot och lök och skölj sellerin. Hacka lök, vitlök och selleri smått och riv moroten grovt. Häll oljan i en gryta och fräs först gul löken och vitlök i några minuter. Tillsätt selleri och morot och fräs några minuter till. Häll i de kokta linserna och rör om. Tillsätt vatten, havremjölk och timjan och låt koka i 10 minuter och blanda sedan vatten och maizena och tillsätt under omrörning. 

Klart! 



Fettisdag idag...




I kylen står två semlor som vi ska äta i kväll är meningen. Men just nu så är vi så sura på varandra och jag har ingen lust att äta semla. Micke tycker att jag mer eller mindre hela tiden säger till honom hur han ska göra med Emilia och att jag ska sluta med det. Jag är medveten om att jag säger till honom men det är ju tips, och inte hela tiden och det är ju absolut inte illa menat. Men han tar i alla fall illa upp så jag får väl sluta med det genast. Men det är inte så lätt att låta bli dels eftersom jag går med Emilia HEEELA dagarna och jag har vanan inne på ett annat sätt än honom och sen är jag TYVÄRR en sån människa som gärna vill att saker ska göras på mitt sätt. Detta har jag ärvt av min mamma och jag erkänner att jag är sån. Än sen då? Ingen är väl perfekt! Blir mest ledsen på mig själv att jag inte bara kan hålla käft någon gång. Och nu är han då sur för att jag ville att han skulle ge exempel på "alla" de gånger jag tjatar och jag är sur för att han inte ville förklara. Sä där är vi just nu :o) Får väl se om det blir någon semla idag...
Så kan det gå när man inte är helt lika. Men det går ju över som tur är :o)

Fullt upp vid spisen idag.

Idag har jag lagat mat till Emilia och jag har gjort i ordning en surdegsgrund. Ska se om det lyckas, så här ser den ut nu...



Nu ska den stå i ett par dagar innan den ska "matas" med mer rågmjöl och sen ska den väl stå ett par dagar till. Minns inte riktigt, men jag återkommer med resultat :o)

När jag lagade mat så satt Emilia på golvet, sen kanade hon iväg på golvet och hamnade under köksbordet där hon satt en stund innan hon blev arg och ville komma ut.



Nu ska jag gå och dra upp Micke ur sängen sen ska vi äta mat och en....


Nu blev du allt nyfiken på vad vi ska äta mer!? Återkommer med besked om det.

8 månader... och 11 dagar senare har det hänt...

Det var igår det hände, efter 8 månader och 11 dagar så skedde ett genombrott. Emilia låg på skötbordet och tuggade på sin tandborste då jag passade på att känna efter i hennes mun och då kände jag nåt vasst i underkäken. Och ja, det var det jag trodde. Konstigt att det kan vara så himla stort, men jag blev alldeles till mig och ropade på Micke som kom rusande ner och undrade vad som hänt.
"HON HAR FÅTT SIN FÖRSTA TAND!!!" säger jag med ett stoooort leende på läpparna.




Bus på skötbordet och godmorgon!

Igår tog jag med kameran och tog lite kort på Emilia när hon sitter på skötbordet.

"Det kliar lite på ryggen..."


"Mamma, jag tror det ligger någon här under..."


"Hallå!! Är det någon där?"


"Där fick jag den!"




Så här sitter Emilia i sängen när man kommer in till henne på morgonen, hon är jätteduktig på att sätta sig upp själv nu :o)


Den 14 februari är alla ♥ dag

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Så var den här igen, Alla hjärtans dag. En liten jippodag som många andra. Det köps kort med hjärtan och söta texter på, nallebjörnar som håller i hjärtan, blommor och hjärtformade godisar. Det skickas sms i olika former, jättefina egenskrivna är jättegulligt, men alla dessa "kedje-sms" som skickas som inte har någon som helst kärlek i sig. 

Tro nu inte att jag fullkomligt hatar denna dag för det det gör jag inte jag tycker om denna dag. MEN!!! det är lite konstigt tycker jag att det ska behövas en speciell dag för att man ska visa lite extra kärlek. Tycker det är bättre om det kommer spontant vilken dag som helst istället när det inte är så väntat. Jag blir mycket gladare om Micke kommer med en ros till mig en vanlig dag än om han åker iväg "ett ärende" en dag som denna och kommer hem med 10 rosor, 20 rosor eller 100 rosor.
Jag säger som så här:

♥MER KÄRLEK I VARDAGEN!!!♥

Love U!!!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Men visst är det...

... mycket dåliga bidrag i melodifestivalen i år!? Men vänta lite... det är det ju VARJE år. Jag brukar inte kolla så mycket på deltävlingarna men i år har jag faktiskt kollat på båda, visserligen repriserna, men ändå. Måste säga att de låtar som gått direkt till Globen i år är faktiskt bra, det är de låtar som jag hoppats på. Hoppas det fortsätter så.

Idag så är det ju söndag, sista dagen på veckan, vilodag och allt vad det är. Micke ligger och sover för han ska jobba i natt. Jag och Emilia ska snart äta lunch, det ska bli gott.

Pratade föresten med läkare igår.

En läkare från barnmedicinmotagningen ringde igår och vi pratade om Emilia's misstänkta mjölkallergi. Läkaren har nu ställt en diagnos mjölkallergi eftersom Emilia mår bättre med mjölkfritt.
Jag berättade för läkaren om hur BVC bemött oss i denna fråga och hon skulle skicka ett meddelande till BVC och förklara hur det ligger till. Jag kommer också prata med BVC och berätta att vi är missnöjda med hur de aggerat, att de inte har hjälpt oss med de symtom som Emilia har haft ända från hon föddes. Tänk vad det hade besparat henne mycket jobbigt om vi hade fått veta att kräkningarna var symtom på mjölkallergi. Då hade jag kunnat ätit mjölkfritt och märkt tidigt att hon mådde bättre av det.
Men nu har vi i alla fall fått en diagnos ställd och kommer kunna få Pepticate utskrivet på livsmedelshänvisning.

Mmmmmm...

...vad härligt när det är nystädat. Känns så skönt att gå omkring i ett nystädat hem. Vi har alltså ägnat dagen till att städa som ni förstår. Micke har även varit och köpt material så vi kan sätta upp grindarna. Och nu står en potatisgratäng på G för ugnen och så ska vi grilla lite kött till och en god sallad. Ska bli gott.

Blir lugnt ikväll, har inte kollat tv tablån ännu för någon melodifestival lär det inte bli för det vill inte Micke så jag får kolla på reprisen imorgon.

Vilken underbar morgon.

Fick sovmorgon idag, första gången sen Emilia kom till världen som jag inte behövde gå upp och ge henne mat på morgonen eftersom hon inte ammar längre. Jag fick ligga kvar i sängen och Micke gick upp och gav Emilia gröt. Det var skönt måste jag säga.
Nu ska vi äta frukost och lösa Melodikrysset, pensionärsvarning på det eller!? Ha ha, nej då det är faktiskt riktigt kul. Man får använda sin hjärna lite så här på lördag förmiddag och man kan mer än man tror.

Återkommer senare.

Fredag afton.

Snart ska jag sova, tänkte bloggat tidigare men jag fastnade vid tv:n.
Dagen idag har varit lugn. Jag mår lite bättre nu men i gengäld har Emilia blivit snuvigare och Micke likaså. Jag har lagat mat till Emilia. Det blev storkok och receptet hittar du under katergorin "barnmat". Emilia tyckte jättemycket om maten, hon åt upp en stor portion. Jag ska försöka hitta på flera barnmatsrätter som jag kommer lägga ut på bloggen. Bra med storkok :o)

Jag åkte in en snabb sväng till stan förut, var på Hem & Hobby och bytte en sak som jag köpte för ett tag sen. Var också borta på Sköna Hem och kikade lite, men hittade inget speciellt. Synd för de hade 40 % på allt i butiken.

Vi har ätit varma mackor ikväll, gott gotti gott gott och så har vi ju självklart kollat på Let's dance. Nu ska jag krypa ner i en mjuk säng och lägga huvudet på kudden.

Ses imorgon!

Spiskummingryta med äpple

500 g nötfärs
250 g svamp
2-3 äpplen
6 dl havremjölk (går givetvis att byta ut mot mjölk, grädde eller vad man tycker)
3 msk maizenastärkelse
2 tsk spiskummin
3 msk persilja
vitpeppar

Dela och kärna ur äpplet och hacka det och svampen i små bitar. Stek nötfärsen i lite olja på inte allt för hög värme (det ska inte bli stekyta på den), tillsätt spiskummin och rör om. Häll över i en gryta. Fräs svampen och krydda med lite vitpeppar och häll över i grytan. Fräs till sist äpplet mjukt och häll i grytan. Tillsätt 5 ½ dl av havremjölken och låt grytan puttra några minuter. Rör ut maizenastärkelsen i den sista havremjölken och tillsätt i grytan under omrörning så den tjocknar lagom. Rör sist ner persilja och krydda ev. lite extra efter smak. Servera med potatis och lite grönsaker.

Vardagssysslor på mattan

Vi har ätit lunch och efter lunch så ligger Emilia alltid på lekmattan i vardagsrummet och då blir det ju en vardagssyssla. Kameran åkte fram och det blev några kort på lilla fröken, här är en del av resultatet:








Hängig hänger snart framför tv:n

Jag måste klaga lite, jag är så himla förkyld och hängig. Huvudet värker och näsan kliar så jag håller på att bli tokig. Har försökt leta på nätet efter nåt preparat som är bra för näsan vid kläda och rinnsnuva men jag har inte funnit vad jag söker. Vet det görs reklam för någon olja på tv, men minns inte vad den heter och än mindre vart man köper den. Kanske får bli en tur imorgon och leta rätt på nån dundermedicin för näsan.

Micke har varit på Coop och köpte golvlister till köket så de ska väl komma upp i helgen har vi tänkt. Nu ska vi kolla på Vinterspelen på kanal 5 och sen är det CSI Miami. Ska ordna mig en kopp thé tror jag och mysa ner mig i soffan under en filt.

Kärlek till er alla!

Maten var godkänd!

Emilia åt "Baby thaikyckling" idag till lunch och det var med beröm godkänt. Hon åt inte upp riktigt allt, men jag tror hon är lite hängig precis som mig av förkylning så då är man ju inte alltid så pigg på att äta.
Själv orkar jag inte göra mycket alls faktiskt. Näsan rinner och jag nyser som hejsan och huvudvärken börjar komma krypande så nu dricker jag vatten för att fylla på vätskebanken. Tror inte det bli mycket gjort idag, Emilia ska få sova snart igen och jag ska laga lite middag sen blir det nog lugnt.

Nya färger i bloggen :o)

Solen skiner ute och jag blev så sugen på att uppdatera bloggen lite, så nu är den som ni ser rosa.

Jag är mer förkyld idag och Emilia är också snuvig. Funderar ändå på om vi ska ta en promenad i det vackra vintervädret sen för att få lite frisk luft. Annars vet jag inte vad vi ska hitta på idag. Emilia ska sova nu men jag hör henne ligga och prata för sig själv i sin säng. Så jag ska gå ner och hämta upp henne.


Det var ju det där också!

Emilia låg på mage på lekfilten tidigare och lekte och hade kul. Nästa gång Micke tittade ut på henne så satt hon upp!! Hon har alltså lärt sig att ta sig upp till sittande själv, så himla duktig.

Och igår när jag var och handlade så satt hon i den vanliga barnsitsen i vagnen och tyckte det var superroligt. Där satt hon och log och skrattade mot alla vi mötte och de log stort tillbaka. Men när vi handlat färdigt och jag satte henne i babyskyddet i bilen så somnade hon direkt :o)

Micke nattade Emilia själv ikväll...

Jag är ju ALLTID med när Emilia ska somna och jag vill inte att hon ska vara van vid att jag ALLTID är med för då blir det kanske svårt om jag inte är hemma någon kväll. Så ikväll fick Micke natta henne själv. Jag sitter instängd här på kontoret och lyssnar på musik och bloggar för annars så blir det bara att jag går ner och ska "kolla hur det går". Micke kom nyss upp och rapporterade att Emilia ville minsann INTE ha någon välling. Och han hade många teorier om varför hon inte ville ha det. Men vill hon inte ha så vill hon inte.

Helt sjukt egentligen att jag har så svårt att "släppa" Emilia. Jag vet ju att Micke är lika bra pappa som jag är mamma och jag litar på honom till 1000% men det är väl det där bandet jag har till Emilia som gör att jag gärna vill ha ett finger med i spelet. Jag har väldigt svårt att höra Emilia gnälla/gråta (trots att hon är i goda händer hos Micke) och att inte gå dit och kolla läget, därför får jag ibland stänga in mig så jag inte hör.


Baby thaikyckling

Det tog sin lilla tid att tillaga för det blev mycket hackande. Jag hackade och hackade och hackade i små, små, små bitar som ska vara lagom för stumpan att äta. Men till slut så blev grytan klar och det blev alltså en mumsig:

"Baby thaikyckling"

4 kycklingfileér
½ gul lök
1 zucchini
1 röd paprika
1 burk kokosmjölk
4 dl havregrädde (går givetvis att ha vanlig grädde)
2 ½ krm ingefära (eller efter smak)
olja
3 msk maizenastärkelse
2 msk vatten

Koka kycklingfileérna och låt dem svalna något. Hacka den sedan smått. Hacka sedan lök, zucchini och paprika mycket fint och stek i olja tills det är mjukt utan att ta färg. Strö över ingefäran och rör om. Häll i kokosmjölken och tillsätt sedan kyckling och grädde och låt det sjuda i 5-10 minuter. Rör ut maizenamjöl i vattnet och rör ner i grytan under omrörning och låt koka upp. Servera grytan med ris eller cous-cous.

Så här blev resultatet!

Så här blev de små benvärmarna jag stickat till Emilia. Rätt nöjd med resultatet måste jag säga. Har inget nytt projekt på gång än utan ska provsticka lite olika tekniker tänkte jag.
Mosstickning - avklarat
Sticka fläta - avklarat

Hemmastickade benvärmare.

Klara, färdiga prosit!

Så förkyld jag är! Det rinner och kliar i näsan och på morgonen är det total stopp i ena näsborren. Varför är det alltid så att det blir stopp i EN av näsborrarna? Känns så skumt tycker jag.

I övrigt så är det rätt bra, lite mer energi idag och tuttarna verkar börja anpassa sig till att det inte ska ammas mer så nu gör det inte lika ont längre så det går mot bättre tider på den fronten. Igår skulle vi montera trappgrindarna. Vi tänkte att det gör vi snabbt, men det var lättare sagt än gjort. För det första var det ett helt företag att montera ihop själva grinden, väldigt dålig beskrivning kombinerat med en mycket trött mamma och pappa och en dotter som INTE ville vara själv på sin lekfilt gjorde det oerhört komplicerat. Men efter många vridande och vändande på alla delar så fick vi till slut ihop grinden. Då upptäckte vi att det inte alls går att montera fästena på det sätt vi tänkt, så vi fick tänka om och det resulterade i att vi måste köpa en regel att montera på väggen uppe i trappan och så måste vi köpa en regel som får bli en extra spjäla på trappstaketet där nere. Men det blir nog väl till slut.

Nu ska det säkras.

Igår var vi på Babyproffsen och köpte 2 trappgrindar. Beställde dem innan jul och först nu kom de. Så nu står de här i väntan på att monteras. Måste borra i våra stenhårda betongväggar så vi kanske hinner fixa det idag.

Annars då? Jo det är väl ok, väldigt trött och seg. Men jag ska iväg och handla senare och åka bort till KSS och hämta mjölkfri välling som vi ska prova på Emilia. Ska få två provburkar och hoppas på att det fungerar.

Sista gången för denna gång...

Ja då var tiden inne för avslut. Det känns lite konstigt att sluta, det har varit en del av mig så länge nu. Men efter att ha dragit ner bitvis så har jag också fått lite distans till det. Men nu när bestlutet är taget så känns det ändå lite vemodigt. Och framför allt så gör det ont. Känns som de ska sprängas nu efter två och ett halvt dygn. För er som inte listat ut det än så syftar jag på amningen. Emilia har visat rätt tydligt det senaste att hon inte har ro till att amma mer och jag har kännt mig redo att sluta. Så i lördags ammade jag sista gången för denna gång.


Ta åt sig, varför?

Här hemma står tv:n på, det är "Efter tio" på TV4 och de pratar om mobbing. Det är ett hemskt fenomen tycker jag. Tänk vad många barn, ungdomar och vuxna som blir utsatta för detta på dagis, skolor och arbetsplatser runt om i världen. En del blir slagna med knytnävar och andra blir slagna med ord. De fysiska slagen går ju att se, de går att "ta på" och plåstra om. Men det psykiska är svårt att förstå hur det påverkar om man inte varit utsatt för det själv. Det sätter spår inom en som är svåra att få bort.

Jag blev mobbad när jag var liten. Jag fick tidigt glasögon och det var ju inte ok enligt vissa "kamrater" i skolan. Så ordet glasögonorm förföljde mig länge. På lågstadiet så hade man ju party och det var bra ställen att mobba på. Minns en gång i tredje klass, en tjej i klassen skulle ha party och jag hade inte tänkt gå. Dagen innan partyt kom tjejen som skulle ha det och en kompis till henne fram till mig och sa att en kille i klassen som jag var kär i ville att jag skulle komma. De sa att han var kär i mig och ville att jag skulle komma så vi kunde dansa. Jag blev ju superlycklig för det var ju en av de populäraste killarna det gällde. Så givetvis var min lycka gjord och dagen efter gjorde jag mig fin och gick på partyt fylld av förväntan. Han var där när jag kom och jag var ju blyg och väntade på att han skulle komma fram till mig. Jag väntade och väntade och kvällen gick. Det spelades lugna låtar och då ser jag tjejen som har partyt stå och dansa "tryckare" med killen som jag var kär i. De stod mitt framför mig och gav varandra en puss. Jag fick reda på att de gjort detta bara för att mobba mig, allt var planerat och de ville bara såra mig. Gråtande gick jag därifrån medans de skrattade åt mig.

I dagens samhälle är Internet ett verktyg där mycket mobbing förekommer. Det är lätt att sprida elakheter och det är lätt att hoppa på andra med fula ord. Det jag syftar på med rubriken till detta inlägg är att man lätt tar åt sig av vad människor skriver anonymt, man blir upprörd och ledsen och försöker förstå varför de skriver det som de skriver. Varför ta åt sig av vad någon skriver, någon som inte kan stå för vem han/hon är? Det vore ju bättre om man bara kunde strunta i sånna saker, men det är lättare sagt än gjort, i alla fall för mig.

Jag tycker mobbing borde utrotas!!


Ingen Internetåtkomst!

Detta meddelande har stått på vår dator flera gånger det senaste och vi hittar inget fel. Det går bara inte att gå ut på Internet. Sen helt plötsligt så fungerar det igen. Ska ringa Telia imorgon och fråga vad det är som strular. Men nog om det.

Igår kväll så hade vaknade Emilia ett par timmar efter vi lagt henne och hon var jätteledsen. Hon grät och grät och var bara lugn när hon var i min famn. Tog tempen och hon hade då lite feber så hon fick en alvedon och då somnade hon till slut om när jag la henne i sängen. Imorse hade hon lite feber kvar, men det gick bort under dagen. Det skär i hjärtat när hon gråter så som hon gjorde igår, det har inte hänt många gånger men de gånger det händer är det jobbigt. Man kan ju inte mer göra än att bara hålla om henne och finnas där.

Vi var hos Micke's syster och hälsade på förut, de har flyttat till hus och vi var ju tvugna att gå husesyn. Jättefint hus har de köpt. Vi köpte med thaimat som vi åt där också och Micke's mamma och pappa kom förbi en liten sväng med. När vi kom hem somnade Emilia så gott och nu ska jag med sova. 

Kärlek till er alla!


Fixat lite i köket idag.

Tänk vad enkelt det är bara man sätter igång. Idag har vi fått upp 2 täcksidor och dekorlist, den var rätt pillig men det blev bra till slut. Lite mer hyllor i vitrinskåpen blev det också. Skönt att få lite gjort även om det inte blir så mycket som man tänkt alltid, men nu kom vi en liten bit på väg.

Emilia har precis badat och ska få lite gröt, lite sagostund och sen sova. När hon har lagt sig ska vi äta tacos!! Mums vad gott det ska bli. Får se vad det blir på tv ikväll, har inte riktigt bestämt oss än, troligtvis en film.

Måste berätta om en skum sak som hänt flera gånger den senaste tiden. Jag har t ex suttit med Emilia och Micke sitter en bit ifrån och pysslar med något annat. Jag sitter och tänker på en sak, som idag t ex va radion på och jag satt precis och funderade på om det var Robinson Mats som pratade i sporten på P4 och PRECIS när jag tänkte fråga Micke om han trodde att det var Mats så säger Micke "Det måste väl vara Robinson Mats som pratar!?"
Sånna här liknande saker har hänt flera gånger och jag blir lika paff varje gång. Rätt mystiskt ändå :o)

Goda grannar :o)

Vår närmaste granne kom precis över och löste snö på taket problemet. Deras ena son har skottat av deras del och de undrade om det var okej att han skottade av våran del och om han i så fall kunde skyffla ner snön på baksidan? Och det tackar man ju inte nej till, så gulligt av dem att fråga. Goda grannar är vad vi har. De hjälper oss och vi hjälper dem, det är så det ska vara :o)

Grannarna skottar taken!

Vi bor ju i radhus med 4 boenden i varje länga. Det är platt tak på husen och vi har funderat på hur snön påverkar taken. Micke var över till en granne i vår länga i förrgår och hörde om vi skulle upp på taket och skotta av snön, men han trodde inte det behövdes. Men idag såg jag att på att par av de andra längorna så har de varit uppe och skottat. Tror även att en i vår länga är uppe på vårat tak och skottar nu. Skulle gärna gå ut och hjälpa till, men jag kan ju inte lämna Emilia inne.


BVC och liten promenad i snön.

Emilia vaknar nu vid 7.45 på morgonen och ligger och nynnar så vackert. "Na na na na na da da da da na na na" låter det från hennes rum. Underbart ljud att vakna till. Medans jag går upp och gör mig i ordning så ligger hon och myser i sin säng och pysslar med sina gosisar och gör konster.
Idag efter frukost tog vi på oss kläder och gick ut i det vackra vädret och begav oss till BVC för 8-månaders kontroll. Lite kämpigt var det att ta sig fram med vagnen på vissa ställen, framhjulen är nämligen väldigt små så de fastnar i snön, men fram kom vi. Vägde och mätte, 7165 gram och 67,4 cm lång så hon har gått upp jättefint i vikt.
Berättade för sköterskan att vi har provocerat med mjölk nu varpå hon säger "Vadå, varför har ni gjort det? Har hon ätit mjölkfritt? Varför då?" Detta har jag pratat med henne om flera gånger men hon har tydligen inte antecknat detta, BVC med superNOLLkoll! Så jag fick dra hela historian igen och att jag har varit i kontakt med barnmedicin igår igen och att vi ska höras av efter helgen och se om Emilia reagerar negativt på mjölkbaserad gröt/välling. (Minns inte om jag skrivit det men vi ska ge mjölkbaserat i helgen och se vad som händer.) BVC menar på att det är absolut ingen allergi eftersom det inte visade på blodprovet som togs när vi var inne på KSS i höstas. Men jag har hört många (även barnmedicinmottagningen) som säger att det sällan visar på blodprov när de är så små.
I övrigt pratade vi om säkerhet i hemmet och lite mat och så, så det gick smärtfritt idag, skänt att slippa känna sig som en värdelös mamma för en gång skull när man kommer därifrån.

Det blev sen en lite omväg hem då jag passade på att gå en promenad i det underbara vädret och Emilia somnade så gott i den skumpande vagnen.

Månaderna går!

Idag blir Emilia 8 månader! Och hon gjorde sitt första försök till att krypa förut idag. Hon låg på mage och drog in knäna under sig så stod hon på alla fyra och gungade :o) underbara söta lilla tjejen. Hon har så mycket roliga saker för sig nu och jag bara älskar henne så otroligt mycket. 
Det är ändå höjden av lycka att ha träffat en man som jag älskar och vi har fått ett litet barn tillsammans som är hälften mig och hälften Micke. Tänker ibland på de par som kämpar för att få barn men som inte kan. Måste vara en mardröm utan dess like. Fy vad jobbigt det måste kännas att vilja något så mycket och att det inte går för det är något fel i kroppen. Stackars de som råkar ut för det.

Proffs på att vara icke service minded?

Har funderat lite på en stor butik som säljer barnsaker som finns på ett stort antal orter i vårt avlånga land nämligen Babyproffsen. De har en fin butik här i stan och jättemycket bra saker. Men vad är de egentligen proffs på? Barntillbehör, är ju det självklara svaret, men det är inte vår erfarenhet av personalen här i alla fall. Vi kanske har haft otur de gånger vi varit inne där och frågat om saker. Men i 9 fall av 10 som vi varit där inne och rådfrågat om saker så har vi mötts av okunnskap, osäker personal som inte kan svara på våra frågor. Så ska det väl ändå inte vara i en sådan butik där man ska kunna fråga om råd gällande barnvagnar, barnstolar och annat.
När vi i somras var inne och skulle köpa vår babyvakt pratade vi med en ung tjej som jobbade där den dagen och frågade givetvis om skillnaden på de olika märkena och fick följande svar:
 
"Det är ju jättesvårt för mig att veta för jag har ju inte barn själv"

Ursäkta?!? Du jobbade var någonstans sa du?? Alltså vad är det för svar??
Detta är bara en av många gånger som vi mötts av denna okunnskap. Har vi haft sådan otur eller är det så över lag på Skövde butiken tro?!

Projekt: stickning!

Ja, då var det dags att avlägga en stickrapport. En benvärmare är färdig, men den blev inte som jag tänkt mig så jag har nu börjat på en ny. Hoppas denna bli bättre, själva stickningen blev det inget fel på utan det var storleken som inte blev bra. Men som man brukar säga: övning ger färdighet!

Letar runt lite nu på nätet efter bra mönster på en kofta eller poncho att sticka till Emilia, har hittat några stycken. Men jag är ju inte så kunnig på stickbeskrivningar så jag får skriva ut dem och ta med dem till någon som kan färklara alla förkortningar så ska det nog gå vägen.

Det är helt galet!

Vilken vinter! Vad har hänt? Det har nog kommit närmare 3 dm snö bara i natt. Tror det ligger närmare 1 meter snö här ute nu. Jag hade nästan tröttnat på snön, men när jag tittade ut på baksidan när jag gick upp imorse så kände jag bara en lycka inom mig. Är så underbart vackert med all denna snö. Det tråkiga är ju dock att det är svårt att ta sig ut eftersom Emilia behöver ha vagnen att ligga i och den är ju helt omöjlig att köra i all denna snö.

Jag har skrivit det förr och skriver det igen, höjden av lycka nu hade varit en skidbacke och få svänga ner i denna snön. Jag längtar så efter att få åka skidor. Sist jag åkte skidor var för 5 år sedan när jag och pappa bilade ner till Serre Chevalier i Frankrike. Då var det tyvärr dåligt med snö och jag hade helt nya pjäxor som inte satt alls bra, så när vi va på dagstripp till La Grave för en dags underbar offpist åkning så hade jag så ont av pjäxorna att jag inte kunde njuta fullt ut av åkningen. Snacka om att bli snuvad på konfekten. Men några härliga åk fick jag, men jag fick bita ihop rejält för ont gjorde det.


Mysigt med sagostund.

Efter Emilia's kvällsgröt samlades vi hela familjen i hennes rum och myste ner oss tillsammans och läste en liten saga. Emilia tyckte det var roligt att slå på boken och smaka på den såklart. Sen hade hon sin kvällsakrobatik i sängen innan hon somnade sött.

Älskar verkligen vår underbara dotter!

Storhandling avklarad!

Japp, då var det klart för kommande veckan. Lång tid tog det att handla som alltid när jag handlar. Förstår inte hur jag lyckas, från att jag åkte hemifrån och till jag kom hem igen så tog det lite mer än 2 timmar!!! Då var jag visserligen in på ICA Nära och hämtade ett paket också, men det tog ett par minuter bara. Förstår inte att jag ska behöva ta så lång tid på mig. Spelar ingen roll att jag planerat väl vad som ska handlas för lik förbenat så måste jag gå och kika på massa annat, fundera lite på om jag ska köpadet märket eller något annat, jämföra priser på sånt som jag inte brukar köpa osv. Tur att jag bara handlar EN gång i veckan och att inte Micke är med för han hade fått krupp på mig :o)


Sökes: Program att tillverka hemsida!

Jag ska göra en hemsida för mitt kommande jobbprojekt. Har ju för läääänge sedan suttit och kodat html men jag har ju tappat det mesta och dessutom är det svårt att få till en riktigt snygg hemsida med det. Så jag söker ett enkelt, gratis eller väldigt billigt program där man kan göra snygga hemsidor.
Någon som vet något så får ni gärna skriva vad det heter och vart jag får tag i det.

Sista träffen.

Idag har jag och Emilia varit på sista BVC-träffen på öppna förskolan. Vi pratade om språkutveckling och böcker och det var intressant. Vi var inte så många idag i vår grupp mend et var sångstund samtidigt så det var fullt med mammor, pappor och barn. Ska nog börja gå dit på sångstunderna snart, kul att komma ut lite.

Snart ska jag åka och handla mat för veckan som kommer. Jag tänkte jag ska kolla vad de har för barnböcker på MAXI och köpa några kanske. Är ju dax att börja läsa saga för Emilia innan hon ska sova nu, hon behöver lära sig att varva ner nu innan sänggående för hon ligger och studsar i sängen när vi lagt ner henne oavsett hur trött hon är. Tänkte prova att sitta en liten stund i myshörnan i hennes rum, ha henne i famnen och läsa lite ur en bok eller sjunga lite.

Första gången jag sitter vid datorn!

Ja inte första gången i mitt liv utan första gången idag. Och DET är ovanligt för att vara mig. Brukar alltid sitta vid datorn flera gånger varje dag och kolla både det ena och det andra, men idag har det inte blivit av.
Jag har inte gjort så mycket annat heller faktiskt. Har inte mått så bra idag så jag och Emilia har tagit det väldigt lugnt.

Ändrade lite i Emilia's rutiner idag och det verkar ha funkat bra.

08.45 - amning
11.00 - lunch
13.30 - mellanmål
16.30 - middag
19.00 - kvällsmat

Hon sov ca 1 ½ timme efter lunchen och 30 minuter innan middagen och nu ikväll var hon lite tröttare när hon ätit kvällsmat och stensomnade direkt. Ska köra såhär nu och hoppas att det fungerar. Snart så tar vi nog bort amningen på morgonen med, men det får vänta ett tag till.

Till middag idag gjorde jag en supergod tomat- och mozzarellapaj med basilika och stekt kycklingfilé, Emilia fick äta paj och lax och hon tyckte det var jättegott. Känns skönt att hon tycker om det mesta hon smakar på, hoppas det håller i sig.

Nu ska vi planera mat för veckan som kommer.

Natti!

RSS 2.0