Gått låååångt idag!

5.07 vaknade jag imorse av en gråtande liten fröken. Hon fick följa med mig till vår säng och där låg hon bredvid mig men skulle inte sova. Men vi låg och bara myste :o)
På förmiddagen gick vi ut och tog med oss gå-vagnen och gick lite här i området. Hon går jättelångt nu och är så duktig. Så stannar hon och pekar och vinkar emellanåt.
Efter lunchen så somnade hon utan gråt men vaknade gråtande efter 2 timmar. När Micke vaknat så kte jag iväg till MAXI och skulle handla. Upptäcker där att jag har glömt ICA-kortet hemma så jag köpte en liter mjölk och åkte hem igen, gör ett nytt försök imorgon.

Nu sitter jag här och försöker stänga av min hörsel. Micke har lagt Emilia och hon bara gråter, blir så frustrerad. Säkert inget konstigt att hon är så här, men jag känner att jag gör något fel. Har så svårt för att höra henne gråta. Gör ont i hela mig, kan inte förklara hur det känns. Jag är inte normal...

Ska fixa lite mat nu, återkommer senare eller imorgon.


KBT

Det betyder: Kognitiv Beteende Terapi. Och det ska förhoppningsvis hjälpa mig att kunna hantera alla mina tankar och min ångest. Har varit på två samtal nu och det verkar hittills bra. Jag har fått förklarat för mig hur det funkar när min ångest växer och mina tankar far iväg och jag har mer förståelse för det nu. Så ska vi arbeta vidare med detta. Hoppas det kommer fungera för mig.

Emilia är inne i en jobbig period nu, idag vägrade hon sova middag. Hon skulle bara inte sova så till slut fick hon komma upp igen och det blev ingen vila. Ikväll när jag skulle lägga henne så bara grät hon, grät och grät och ville inte ligga i sängen. Då tog jag upp henne och la mig med henne på stora sängen i hennes rum och sjöng lite för henne och efter en stund somnade både hon och jag så gott. Jag har ju varit så bestämd på att vi inte ska låta henne somna hos oss och nu tänker jag att nu kommer hon inte kunna somna på annat sätt. Jag vet att jag är knäpp som tänker så, men sån är jag. Det är jobbigt må ni tro att få dessa tankar i huvudet som målar upp KATASTROF!!!

Annars har dagen varit bra, lite tom på energi bara men annars bra.


Oro, oro och åter oro.

Det är inte lätt det här att vara gravid alltid. Var så himla lugn efter ultraljudet förra veckan och kände att jag slappnade av. Men så kommer det massa småsaker som gör att jag blir orolig och det blev ju inte bättre förut av att jag läste i en tråd på "Familjeliv" där vi som ska ha barn i mars skriver med varandra, en tjej som nu hade fått missfall i vecka 12. Jag blev helt tom inuti mig när jag läste det. Tänk om det händer oss, orkar verkligen inte med en sådan sak. Får nog ringa till barnmorskan imorgon och få lite lugnande ord, snacka om att man blir nojjig.

Annars har helgen varit bra. I fredags var vi ute en sväng på eftermiddagen och kollade på syskonvagn och hittade en som vi nog kommer köpa. Sen var vi och köpte pyjamaser till Emilia, en rosa med Mumintrollet på och en rosa med små vita moln på, så söta.

I går var vi inne i stan och gick omkring på Matfestivalen. Åt lite god mat och så var vi och köpte ett par jättefina skor till Emilia. Måste ju ha ett par bra skor nu när hon börjar gå mer och mer, inne går hon ju barfota men ute måste det ju vara skor. Det blev ett par svarta med lite rosa på av märket Kavat. Så hade vi 20% rabatt på dem också. Igår kväll hade vi det inte så kul, Emilia sov inget på dagen igår utan somnade precis innan vi åkte hem från stan vid 17.30 och sen var det lagom kul att försöka få henne att sova för natten. 3 timmar höll vi på och hon fick komma upp lite emellanåt men hon bara grät vad vi än gjorde. Men tillslut somnade hon och då var det dags för mig att stupa halvdöd i säng.

Idag har jag och Emilia varit ute och lekt i sandlådan. Åsa och Linus var också med ute en stund. Emilia "lånade" Linus ena leksaksbil och körde med i sanden. När Emilia ätit lunch och skulle sova middag så var det inte populärt, men vi lade oss ihop i stora sängen i hennes rum och lyssnade på lite lugna barnvisor och då slumrade hon till och sov gott.

Emilia går bättre och bättre nu, hon går från tv-rummet och ut till köket (5-6 m) och sen har hon börjat äta mat själv. Hon äter med händerna och plockar maten så försiktigt och fint och idag så förstod hon äntligen hur man använder skeden. Jag har lagt på mat på skeden och visat att hon ska hålla den i handen, men hon har inte velat hålla i den innan idag, då trillade femöringen ner och nu lägger jag upp mat på skeden och hon stoppar den i munnen och ger sedan skeden till mig. Duktig liten tjej.

Nu ligger Emilia i sin säng och har nog somnat, det är tyst i alla fall. Jag ska snart kolla på tv och äta fruktsallad och lite glass till.

Massa kramar till er!

22 millimeter och hjärtat slog!

I måndags var jag ju på besök på Antenatal och trodde bara att jag skulle få träffa en BM och prata om sprutorna. Men jag fick först träffa en läkare som till min stora glädje talade om att vi skulle göra ett ultraljud för att konstatera graviditet. Gissa om jag blev glad :o)
Hon började med ett vanligt ultraljud utanpå magen och det var inga problem att hitta den lill* där inne. Jag såg hjärtat slå och det var så häftigt. Pyret låg där inne och flaxade med benen och så förnöjd ut. Fick ju självklart med en bild också.  

Det kändes så skönt att få det lilla livet som växer inuti mig, det är helt otroligt att det funkar liksom, snacka om att det är små underverk. Jag är nu beräknad till den 27 mars, så får vi se om det ändras på rutin ultraljudet i vecka 17-18. Efter att jag träffat läkaren så fick jag sitta ner i väntrummet och vänta lite. Emilia passade på att charma alla som kom förbi. Hon låg på rygg på golvet och ålade sig och såg allmänt ursöt ut och la huvudet på sne. Sen fick jag träffa en barnmorska och jag blev uppdaterad om stickteknik och vad jag ska tänka på med sprutorna och så medans Emilia undersökta en CTG apparat och fann den mycket intressant.
Sen gick jag till apoteket och hämtade ut mina sprutor, de är allt annat än billiga de här sprutorna vill jag lova. Jag hämtade ut 3 stycken 10-pack och 10 sprutor kostar 435 kronor. Tacka vet jag högkostnadsskyddet. Så nu ska jag ta en spruta i magen varje dag :o)


Annars är det rätt ok. Fortfarande väldigt trött, men mår inte illa, peppar peppar! Igår var jag på Willys och handlade, har börjat handla där istället för MAXI för ett tag och se om det blir billigare. Men det är svårt att vänja sig vid en ny affär, de har inte samma utbud på Willys, men på ett sätt är det ju bra för då köper man inte lika mycket onödigt.
Sen har det två kvällar i rad varit "Fångarna på Fortet" som härskat på tv:n och det är så kul, man får sig en liten tripp till förr på något sätt. När Micke vaknar idag ska vi åka till hans mamma och pappa och äta mat och umgås lite. Skönt att jag är relativt pigg idag, annars hade det varit segt.
Nej nu ska jag göra något annat.

PUSS på er!

Grattis min vän!

Igår så fick jag ett sms från en vän till mig. Hon talade om att hon 6 dagar efter beräknat datum fött deras tredje lilla prins. Allt hade gått bra och jag har pratat med henne didag och lyckan strålade genom telefonluren. Så roligt för dem. Ett stoooooort GRATTIS till er alla i familjen.


Pappersbröllop

Idag firar jag och min älskade man 2-årig bröllopsdag, det vill säga pappersbröllop. Vet inte än vad vi ska hitta på, kanske går ut och äter sen eller så firar vi till helgen istället. Vi får se.

Har inte sovit så bra inatt och var jättetrött när jag vaknade. Emilia vaknade vid 7-tiden och jag hämtade in henne till mig och hon hade energiutbrott och hoppade och kastede sig för fullt i sängen. Sen har vi varit ute en liten sväng på förmiddagen och tränat på att gå, hon är så duktig lilla fröken. Linus och Åsa kom ut en stund och pratade lite också.

Nu ska jag hoppa ner och ta en dusch och sen ska jag åka iväg till KSS och Antenatal för introduktion av sprutorna som jag ska ta även denna graviditet för att inte få blodproppar. Känner mig lite orolig för jag har haft rätt ont i magen i helgen och imorse så högg det i magen på nåt mystiskt sätt. Ska höra med dem därborta om det kan vara något konstigt.

Ha en bra dag!

Det trötta hänger i...

Lördag kväll och klockan är 20.10 och här har jag precis satt mig. Emilia ligger i sin säng och jag har precis tagit en skön dusch. Mat har vi ätit och allt är diskat och klart så nu kan vi ta det lugnt. Blir nog en film sen tror jag.

Annars idag så fick jag sova ut lite och det var skönt, men inte blir jag mycket piggare för det. Men tröttheten i mitt fall går ju inte att sova bort så det är bara att försöka gilla läget. Illamåendet är inte lika illa nu i alla fall och det är ju skönt.
Sen har vi tagit det rätt lugnt idag eftersom det har regnat mest hela dagen. Men när Emilia sovit middag så sprack det upp och vi tog en lång skön promenad hela familjen. Gick och tittade i ett område med massa nya hus i och det ska byggas fler. Vilka fina hus det var och vad sugen man blir på att bygga något eget, men det får vänta några år.

Igår var vi ute och kollade på bilar, ska eventuellt byta bil snart då Saaben börjar bli lite trött och sliten. Vi är mest inne på Volvo, men igår kikade vi på Toyota, Peugot, Subaru och BMW. BMW blev vi rätt sugna på, men de kostar ju massor och sen har inte den nya 5-seriens kombi kommit än, vi såg bara en ur årets serie. Fina bilar det där. Men det lutar nog mest åt en Volvo V70 ändå.

Igår kväll åt vi kräftor och det är sååååå himla gott om än väldigt pilligt och söligt men det är det värt.

Annars då? Jo det är full fart på Emilia hela dagarna. Hon leker med alla sina leksaker och älskar alla saker som spelar musik. Hon har en båt som har massa olika ljud och medlodier och det är väldigt älskad. Idag har hon suttit i sin gåvagn och så har hon båten bredvid och trycker på en melodi, sen tar hon ett reklamblad och håller det öppet framför sig och läser. När melodin är slut så lägger hon ner pappret och trycker på en ny melodi, sätter sig till rätta och fortsätter läsa. Sååååå himla söt.
Hon tar fler och fler steg nu för var dag som går. Hon har tagit upp emot 10 steg nu utan att trilla, men det går vingligt. Men övning ger färdighet. Hon är så underbar vår lilla prinsessa. Riktigt litet charmtroll.

Nej nu ska jag slänga mig på soffan snart och njuta av lördagkvällen. Ha det gott alla underbara.

Ny dag och värdelös "Blender"

Sovit så gott inatt och var för första gången på länge utvilad när jag vaknade imorse, men nu är jag ju trött igen men det vet jag ju beror på knodden i magen :o)
Till frukost idag blev jag sugen på Smoothie så jag plockade fram allt som behövdes och satte igång. Jag har köpt sånna frysta frukter som är till detta ändamål och la i dem i Blendern och hällde på vätska och satte igång. Knivarna snurrar men det händer inte så mycket mer. Denna Blender ska kunna krossa is, förstår inte hur dock när den inte ens klarar att mixa ihop lite frusen frukt och mjölk. Ska testa med färska frukter nästa gång och hoppas det går bättre.

Nu ska jag ner och göra mig iordning för 14.45 ska jag vara på MVC. Sen ska jag åka och handla lite mat för veckan, måste kolla vad som ska handlas också.

Puss på er!

Dags igen då!

Nu skriver jag det för första gången svart på vitt, EMILIA SKA BLI STORASYSTER!!!
Känns lite konstigt att magen ska växa och bli stor och att det ska komma en nytt litet liv till vår familj, men vi är sååå glada. Men illamående och trötthet hade jag ju kunnat vara utan. Imorgon ska jag till MVC och gå igenom lite inför att jag ska börja med sprutorna mot blodproppar igen och om ett par veckor är det dags för inskrivning. Inte lika nervöst den här gången eftersom jag vet lite mer vad som kan vänta.

Annars då? Vardagen har kommit tillbaka, Micke gick på första natten på jobbet igår och ligger nu och sover. Jag och Emilia försöker få dagarna att bli innehållsrika, hon har blivit lite bortskämd nu under semestern och inte behövt leka själv något, men nu har jag inte möjlighet att sitta med henne på golvet 24/7 så det tar väl ett tag för henne och mig att vänja oss. Hon är inne i lite separationsångestperiod nu också och vill gärna inte somna på dagen utan gråter när jag lämnar henne, men då är det bara att stoppa om säga sov gott och gå ut igen. Denna procedur får göras om många gånger i tät följd innan hon lugnar sig, men till slut somnar hon.

Vi har övning på gång för fullt här hemma, det gås med gåvagn och med stöd av mig eller Micke och emellanåt några steg utan något stöd alls. Hoppas att hon börjar gå snart för det sliter så på alla byxor när hon kryper vilket är tråkigt, men det är väl bara vänja sig vid slitage kan jag tro.

Annars så försöker jag få lite energi till att pyssla lite här hemma och få lite ordning, men energin lyser med sin frånvara så jag får ta lite i taget. Nu ska jag gå och diska undan lite i köket och sen fika lite.

Nu är det allt för länge sen...

Oj, jag har inte bloggat på superlänge nu. Vi har ju varit ute och flängt så jag har inte haft tillgång till dator. Men jag ska försöka sammanfatta de senaste veckorna så gott det går.

Först var vi ju ute i stugan och mådde gott, grillade varje kväll och umgicks. Emilia fick 2 tänder och tog sitt första lilla steg. Vi var på lite dagsutflykter till bl.a Karlsborgs fästning och då var ju min brors äldsta pojk med. Sen har vi varit på ett par loppisar och kikat lite och på Mini zoo i Tibro.

Förra fredagen så var vi hemma och vände och åkte ner till Lysekil. Där hade vi ingen täckning med telefonerna så vi var helt avskärmade i drygt en vecka. Vi var inne i Lysekil och shoppade lite, en dag åkte vi till Hunnebostrand och shoppade, kollade på alla fina båtar och åt glass. Sen var vi på Torp i Uddevalla för shopping en dag också. Annars satt vi på campingen i Mickes föräldrars nya villavagn och njöt av lugnet och åt gott. Pappa och Karin var och hälsade på en dag också. I lördags packade vi ihop och åkte hemåt, vi åkte förbi Lidköping och hälsade på Mickes mormor och morfar på vägen hem.

Väl hemma i Skövde så var det skönt att komma hem och ännu skönare att äntligen få sova i sin egen säng. "Borta bra men hemme bäst" som det så fint heter.

Här kommer lite bilder från semestern.

"Emilia läser bok i stugan med kepsen på sne..."


"Badar i baljan ute i det fria, skönt"


"Mamma, det är någon i kaminen!"


"Glassgänget, kusin Benjamin, Mickes Kusin Moa och sysling Molly och lilla Emilia såklart"


"Blåbärstårta blev det på min födelsedag, egenplockade blåbär såklart"


"Benjamin och Micke utanför Karlsborgs fästning"


"Trött Emilia somnade vid blöjbyte"


"MiniZoo i Tibro hos kaninerna"


"Getterrna låg och sov i sitt bo..."


"Klipporna i Lysekil"


"Emilia äter tortellini på altanen i Lysekil"


"Gåvagn går att åka på också!!"


Det var lite bolder från vår sommar, de är ju mest på vår lilla solstråle såklart!

RSS 2.0