Maten inköpt för veckan!

Samma sak varje måndag, planera veckans mat och skriva ner vad som ska inhandlas och sedan åka till MAXI och handla. Skönt att ha det gjort. Vi var inne på Blomsterlandet och kollade lite och jag blev så sugen på att köpa blommor, men jag ska vänta lite. Men de hade mycket fint :o)

Mycket mer än så har vi inte gjort idag, är så trött i kroppen efter att ha varit och handlat så då behöver jag vila. Micke var också trött så vi har inte gjort något på hallprojektet idag. Ska slappa i soffan ikväll och komma i säng tidigt.

Funderar på om jag och Emilia ska gå upp till Öppna förskolan imorgon, men vi får se när vi vaknar. Eftersom inte Emilia sover middag nu på dagarna så får hon sova ut på morgonen, imorse gick vi inte upp förän klockan 9.20 och det är ju inte fel. Skönt att jag kan sova hela nätter fortfarande utan att behöva ränna upp på toa för att kissa 511 gånger. Det fick jag ju göra när jag väntade Emilia och det var inte roligt.

Magen växer nu och tiden går så himla fort, kan inte fatta att vi snart kommer ha en liten bebis här hemma igen och att Emilia snart kommer bli storasyster. Ska nog åka och hämta spjälsängen vi ska låna av Mickes syster snart så vi får upp den, jag ska gå igenom Emilias babykläder också och se vad som finns.

Kommit en bit på väg...

Idag har vi varit flitiga här hemma må ni tro. Efter att vi ätit frukost och slappat lite i soffan så satte vi igång med hallprojektet. Vi kom så långt att väggen är färdig så när som på en målning till och en avslutande list. Det flöt på riktigt bra och Emilia har varit med och pekat och mätt. Hon tyckte det var lite småläskigt när vi borrade i betongväggen så hon satt i mitt knä med sina hörselskydd på sig. Vid ett tillfälle tog hon av sig dem när Micke borrade men de åkte på lika snabbt igen när hon hörde oljudet :o)
Så nu får vi fortsätta på kvällarna i veckan med skohylla/sittbänken, väggen ska målas och så vidare. Känns så skönt att vi äntligen kommit igång med hallen för vi har pratat om det i evigheters evigheter men det blir ju aldrig av.

Så det är vad vi har pysslat med idag, ska bli riktigt skönt att krypa i säng och lyssna på lite ljudbok innan jag somnar.

Målat och kalas!

Vet ni vad! Imorse vaknade jag av en glad Emilia, hon låg inne i sin säng och "pratade" så sött och hade ett stooooort leende på läpparna när jag kom in och sa godmorgon. Så underbart, är rätt säker på att det har att göra med att hon somnar själv sin säng och sitt rum nu. För när hon inte gjorde så vaknade hon gråtandes varje morgon.

Vi gick upp och åt en god frukost innan vi väkte Micke och bänkade oss i soffan för veckans Melodikryss, vi löste allt utom ett ord. Efter det så bar jag ner alla brädor till hallen och la ut täckpapp och började grundmåla dem. Åt lite lunch emellan och sen gjorde vi oss iordning och åkte på kalas. Igår fyllde Mickes mamma år och idag fyller hans bror år så de firade tillsammans. Det är sammanlagt 5 födelsedagar i januari så det blir en del kalas. Vi träffade Mickes brors nya tjej och hon verkade jättetrevlig. Vi fikade och pratade och Emilia och hennes kusin Maja lekte för fullt. Maja är så fashinerad av min mage, hon säger gång på gång att "Caroline har en bebis i magen, när kommer den ut?" och idag frågade hon "Vad heter han?" Jag sa att vi inte vet om det är en tjej eller kille och frågade vad hon trodde att det är. Då svarade hon snabbt utan att tveka "En tjej!" och så klappade hon på magen och log. Vi får väl se om det är rätt.

När vi kom hem så nattade Micke Emilia och jag målade färdigt de återstående brädorna. Nu håller Micke på att fixa varma mackor och jag sitter här och bloggar och ska kolla om det finns någon film som vi kan se på.

Tjingpling!

Plank, MDF och färg!

Idag efter en god natts sömn och frukost så åkte vi iväg. Först till Colorama där vi köpte färg och sen till Beijer där vi plockade ihop en massa skruv och plugg och sen kopplade vi på släpet och lastade på plank och MDF-skivor och åkte hem och lastade ur allt. Förlåt, Micke lastade ur allt :o) Så nu är nästan allt material till hallen inköpt.
Nu har jag börjat fixa lite med att lacka alla kvistar i planket så de inte ska fälla igenom efter målning, hälften avklarat, hälften kvar i skrivande stund.

Annars har vi inte gjort så mycket mer idag, Micke jobbar fredagkväll och det är supertrist och Emilia ligger och sussar sött i sin säng. Jo just det, fick tid idag för ett tillväxt ultraljud den 17 februari. Ska bli roligt att se lilla knytet igen.

Ja, nej nu är det dags att återgå till tidigare aktivitet och försöka kolla av Let's Dance mellan varven.

31 veckor avklarade idag!

Ja det är sant, 31 veckor har gått på graviditeten. Har varit hos barnmorskan och mätt magen, lyssnat på knytets hjärtljud och kollat mina värden. Magen mätte 29 cm i SF, hjärtljuden var 136 slag/minut och blodtryck och HB var mycket bra.
Jag har fått lite träningstips för att stärka upp rygg och så ska jag försöka komma iväg och simma en eller ett par gånger i veckan, hur det nu ska gå jag som HATAR att visa mig i badkläder. Kanske skulle investera i en sån där burka-baddräkt :o)

Efter besöket hos barnmorskan så åkte jag och Emilia bort till Encore på Stallsiken och kollade lite, jag köpte ett jättefint fat och en flaska som står i en korg. Sen hittade jag lite annat också men jag köpte inte det, ska fundera lite. När vi kom hem så åt vi middag och sen tog vi det bara lugnt tills det var baddax för lillan. Hon ÄLSKAR verkligen att bada och sen är hon för himla söt i sin badrock. Åh vad jag älskar vår underbara lilla dotter.
Hon somnade super idag också utan att jag var kvar i rummet, inget gnäll alls i princip. Så duktig vår lilla tjej.

Nej nu ska jag inte blogga mer idag, vet inte vad jag ska skriva om.


Inte som igår!

Måste börja med att skriva att Emilia ikväll bara grät och skrek i en minut efter jag lagt ner henne i sängen och gått ut, sen blev det knäpptyst. Skönt!

Åsa, jag ska fixa bild på sänghimmelen inom kort :o)

Idag har vi varit ute och fixat lite saker. Vi har varit på Beijer och beställt plank och MDF skivor så nu ska vi få iordning hallen med bra förvaring. Vi ska sätta "rå" panel på väggen och sen ska vi bygga en skohylla som även funkar som sittbänk och så kommer det bli hyllor och krokar. Blir lite pyssel men det ska nog bli bra.

Är det ingen som har lust att donera en stor summa pengar till mig så jag kan inreda här hemma så som jag vill? Är så mycket saker jag vill köpa för att få den där känslan här hemma som jag vill åt, men det är just pengar som saknas.

Vi har varit på kalas idag också, Emilias kusin fyller 3 år idag. Så vi var där och fikade och pratade lite. När vi kom hem stack Micke iväg till jobbet och jag och Emilia lagade en supergod fiskgryta. Men Emilia ville inte äta så mycket, petade i sig lite potatis och morot men ingen fisk, passar inte alltid med mammas goda mat tydligen.

Nej nu ska jag ta och kolla runt på lite inredningssidor och se om jag kan hitta något kul i lagom prisklass.

Gråt, gråt, gråt...

Här sitter jag och tänkte blogga lite. Tänkte jag skulle skriva lite vad vi har gjort sen jag bloggade sist, jag har pysslat lite här hemma. Jag har snickrat ihop ett stativ till Emilias sänghimmel och idag blev den klar och uppmonterad, jättefint. Vi har planerat hur vi ska göra om i hallen med förvaring och imorgon ska vi åka och beställa material till det och hoppas att vi får det till helgen så vi kan börja med det då.

Just nu lyssnar jag till vår dotter som är arg och ledsen (därav rubriken). Hon ska ligga i sin säng och somna, men hon står upp och skriker och gråter. Vi har bestämt att hon återigen ska somna själv i sin säng utan att vi är i rummet och då får det bli såhär några kvällar. Men det är jobbigt att höra henne gråta. Men jag har ju pratat med en barnpsykolog om det och Emilia tar ingen skada av det och är vi bara konsekventa och håller ut så kommer det gå bra.

Annars? Jo tack, magen växer och är i vägen mer och mer för varje dag. Knyttet lever rövare där inne och det gör riktigt ont emellanåt av sparkar och så. Jag har svårt att sitta stilla eller stå längre stunder för jag får ont i ryggen och revbenen. Jag kan inte minnas att Emilia var såhär aktiv i magen så jag undrar vad det är för liten vilding där inne. Men veckorna går ju rätt snabbt och snart får vi träffa knyttet.

Nej nu ska jag göra något annat än att blogga.

Ont i kroppen!

Nu har jag varit gravid i 30 veckor och 1 dag och det känns i kroppen. Jag har ju ont i min rygg annars och det blir inte bättre vid graviditet. Det gör ont hur jag än sitter, ligger eller står. Men även om jag har ont mer eller mindre hela tiden så är det helt okej ändå eftersom jag mår så mycket bättre psykiskt. Sen är det ju inte så lång tid kvar nu innan bebis tittar ut. Känns både bra och dåligt, kommer ju att sakna en del med att vara gravid precis som när Emilia föddes. Jag kände mig tom på något sätt när jag inte kände några sparkar och så längre, men samtidigt är det ju skönt att slippa magen som är rätt mycket ivägen nu och värre blir det och sen att få träffa det lilla knyttet ska ju bli underbart.

Emilia fortsätter att somna super på kvällarna i sin säng. Hon sover som en stock hela natten för det mesta. I förrgår kväll somnade hon 19 och vaknade för 9.30 igår. Och på kvällen igår somnade hon 19 och vaknade 8.30 idag. Hon sover inget på dagen fast hon är väldigt trött under sen eftermiddag och somnar nästan sittande i soffan, men då får hon en frukt och sen är hon piggare igen.

Ikväll är det Let's dance på tv och så ska vi nog göra varma mackor. Mums vad gott!


Sjuk?

Emilia somnade lika snabbt igår kväll i sin säng och likaså ikväll. Lite lite gnäll precis när jag lägger ner henne men hon somnar inom 5-10 minuter. Inatt vaknade hon dock klockan 01.56 och grät så jag fick gå in och lägga mig i stora sängen i hennes rum. Tog flera timmar innan hon somnade igen och jag låg och vred och vände mig med världens huvudvärk, men till slut somnade vi.

Jag var rädd att jag åkt på magsjuka idag, när vi satt och åt frukost började jag känna mig illamående och helt plötsligt så var jag tvungen att springa till toa och kräkas massor. Sen har jag varit superseg och mått illa under dagen så jag och Emilia har bara slappat idag.

Tänkte inte skriva så mycket idag men däremot så ska jag lägga upp massa bilder på Emilia. Ni får ha överseende med den dåliga kvalitén, men de är tagna med iPhone och dåligt ljus.

Emilia älskar att stå längst fram i vagnen när vi är och handlar.


Det är roligt att ta på sig själv, här iklädd luva från en luvtröja.


Här är det pappas mössa och stooooora vantar som har åkt på.


Idag satt Emilia och pusslade bredvid mig som är utslagen i soffan.


Överlycklig Emilia som sitter på toaletten och kissar.


Här har vi morgonens frisyr sedd från sidan. Rätt häftig måste jag säga...


så här ser frisyren ut framifrån.


Det var allt jag hade att bjuda på idag, snart ska jag kolla på tv och äta lite nyponsoppa och glass.


Gick som en dans!

Idag har jag och Emilia varit iväg i flera timmar och handlat och kollat lite i affärer. Hon har fått en ny tallrik, en sån där från Babybjörn som är som ett klöver. Vi gick och kollade i klädaffärer på Elins Esplanad och försökte hitta present till Emilias kusin som fyller 3 år nästa onsdag. Fanns inte så mycket så vi får leta vidare. Sen handlade vi mat på Maxi innan vi åkte hem igen. Emilia hjälpte som vanligt till att packa upp maten ur kassarna och så tog hon påsen med potatis och la i sin lilla vagn och gick några varv med innan påsen hamnade på sin rätta plats.

Det är så häftigt att Emilia har lärt sig så mycket saker redan. Det kommer nya saker varje dag. Hon har koll på vart olika saker ska ligga här hemma och pekar glatt ut det för oss. Hon pusslar med sina knoppussel för fullt och lägger dem rätt gång på gång. Hon tittar i böcker med oss och kan peka ut vad saker är på bild. En bok som hon har är det 6-8 bilder på varje uppslag och på de flesta uppslag klarar hon nästan alla bilder. Hon går på pottan flera gånger om dagen och tycker det är superkul. Det är så roligt att följa hennes utveckling som sker varje dag och hon är sååå underbar.

Ikväll när det var läggdags var vi beredda på att få höra skrik i mer än en timme eftersom vi beslutat att hon ska somna i sin spjälsäng igen. Jag har laddat hela dagen för detta och förberett Emilia på det. Kvällsrutinerna gjordes som vanligt och vi låg i stora sängen där hon drack vällingen, borstade sedan tänderna och gick in till hennes rum för att läsa saga. Det har hon inte tid med utan sätter sig i stället vid sitt lilla bord och kikar. Så då blev det godnattpuss och hopp ner i spjälsängen. Blev arga skrik direkt och hon kastade sig runt i sängen, jag släckte lampan och lade mig i stora sängen. Efter ett par minuter blev hon tyst och lade sig ner och inom 10 minuter hade hon somnat. Tror ni jag blev förvånad!? Trodde verkligen hon skulle vara jättearg och skrika och gråta hur länge som helst. Känns skönt för hennes och vår skull att det inte blev så.

Det var allt, ta det kallt!

Det är så typiskt!

Helgen har varit bra, vi har bara varit hemma. I går så började vi greja lite äntligen. Vi har pratat så länge om att vi ska göra det och det mend et blir aldrig av. Men igår mätte jag upp och sågade till stolparna som vi ska ha när vi sätter upp grinden nere i trappan och var riktigt sugen på att fixa och dona. Då ringer telefonen och Mickes mamma och pappa sa att de kommer förbi. Så då blev det inte mer fixat igår. Idag tänkte jag att nu jäklar så kommer vi fixa massor så vi började att borra ur hål i baksidan till TV-bänken och så skulle vi börja sätta dit den, då ringer telefonen. Mickes syster ringde och sa att hon och hennes dotter kommer hit. Det är jättetrevligt med besök men det är sååååå typiskt att de ska komma när vi väl kommer igång och greja här hemma. Men innan de kom så hann jag måla stolparna till grinden men sen vart det stopp på fixandet för idag. Så nu får vi väl se när vi får färdigt dessa saker. Jag ska försöka fixa lite på dagarna i veckan, men det är ju inte så lätt att t ex måla med Emilia bredvid.

Imorgon är det måndag och dags att åka och handla för veckan. Satte mig nyss och skulle planera maten för veckan men jag har noll inspiration. Tycker bara vi äter samma maträtter hela tiden, kommer liksom inte på något nytt. Det ska vara gott, billigt och snabblagat och det ska bli 7 luncher och 7 middagar, det är så många krav som ska uppfyllas, det är inte lätt.

Ikväll börjar i alla fall ett riktigt bra program igen, Solsidan på TV4 och det ska bli så kul. Sen kanske vi kollar en film om jag orkar.

Pinsamt dålig...

jag har blivit på att blogga. Men nu kommer jag in en sväng och säger hej. Jag mår helt ok, trött i kroppen och magen börjar vara mer och mer i vägen nu. Har ju gått 29 fulla veckor, helt sjukt vad tiden rusar iväg.
I måndags var jag hos barnmorskan på kontroll och mätte magen och lyssnade på knyttets hjärta. 144 slag per minut slog det och magen växer som den ska. Ligger ungefär på samma kurva som med Emilia. Fast jag har inte gått upp lika mycket i vikt denna gången, än så länge. Träffade även en förlossningsläkare och pratade lite om smärtlindring och eventuell igångsättning. Hon sa att det är stor chans att jag kommer föda tidigare denna gången också eftersom jag dels tar fragmin-sprutorna och dels för att Emilia kom redan i vecka 37+2. Men skulle det inte sätta igång och jag känner att det blir jobbigt så får jag säga till. Vi pratade även om smärtlindring, hur jag ska göra med Sertralinet och så. Så nu känner jag mig lugnare med allt det.

I veckan har vi inte gjort så mycket. Var och handlade i måndags och kollade på rean om det fanns några kläder till Emilia men det var dåligt med det. Annars har jag och Emilia sysselsatt oss med bokläsning på dagarna och Emilia leker mest hela tiden med alla sina leksaker.

Tandborstningen på henne har börjat gå jättebra igen. Hon har ju haft en period som det mer eller mindre har varit krig vid varje tandborstning. Men så gjorde vi så att vi köpte fler tandborstar så nu har hon en och vi en och så turas vi om att borsta.
Nattningarna är fortfarande så att hon somnar hos oss i stora sängen och sen lägger vi över henne till spjälsängen, men vi ska ta ett tag nästa vecka och få henne att somna i sin egna säng igen. Vi håller även på att testa utan middagsvila för att se om det blir lättare på kvällen och det verkar som om det fungerar. Men vi får prova några dagar till och sedan utvärdera.
Pottan har vi börjat lite mer seriöst med då Emilia visat stort intresse för att sitta där. Så nu blir det potta mer eller mindre varje blöjbyte och hon är så stolt när hon sitter på pottan. Uppe har vi ingen potta utan sån här toasits och det går bra det med. Så får vi se om det håller i sig, vi kör på så länge hon vill.

Nej nu vet jag inte vad jag ska skriva mer. Vi måste gå ner och väcka Micke som jobbat sista natten nu. Sen ska jag nog försöka pyssla lite.

En vecka har gått...

på det nya året och 51 veckor återstår. Jag sitter inte vid datorn så mycket längre, finner inte riktigt tiden till det. Men det är rätt skönt att minska detta databeroende och göra annat istället.

Den senaste veckan har varit rätt lugn. Jag har haft rätt mycket sammandragningar i magen och ont till och från så i torsdags ringde jag förlossningen och rådfrågade. De rådde mig till att ta det väldigt lugnt och mer eller mindre bara ligga stilla för att se om de avtar. Det gjorde det inte så på fredag förmiddag ringde jag igen och de ville jag skulle komma in för en kontroll. Vi kom dit klockan 13.00 och de satte ett CTG direkt som fick vara i 30 minuter. Men det visade inte på några kraftiga sammandragningar. Sen fick jag träffa en läkare som ställde lite frågor och så kollade hon livmodertappen, den hade inte påverkats som tur var. Så vi fick åka hem igen. Känns skönt att veta att jag inte behöver oroa mig och att jag inte behöver vara i stillhet. Emilia var så duktig hela besöket som tog lite mer än 1 ½ timma. Hon sa knappt ett ljud utan bara gick omkring och kikade i rummet på alla saker och när personalen kom in så satt hon stilla hos pappa.

Efteråt åkte vi och fikade hos Mickes bror och pratade en stund innan vi åkte hem. På kvällen så kollade vi på film och slappade. Idag har vi inte gjort så hemskt mycket, lagat lite mat, plockat lite och jag har städat iordning i köket och Micke nattar Emilia nu. Hon har inte sovit något på dagen idag men det är inte säkert att hon somnar snabbt nu ikväll för det. Det är lite struligt med hennes nattningar och dagsvilan nu. Hon vill inte sova på dagen fast hon behöver göra det för hon blir jättetrött under eftermiddagen och sover hon för sent så blir det knas på kvällen. På kvällarna ligger vi med henne i stora sängen i hennes rum och myser tills hon somnat och då lyfter vi över henne till spjälsängen. Detta kan ta allt ifrån 5 minuter till 1 timma eller mer. Men ligger hon bara stilla och inte bråkar så är det bara mysigt att ligga och kramas och massor med pussar får man :o)

Ikväll blir det lugnt och säkert någon film för det är inget att ha på TV. Hade massor som jag tänkte jag skulle skriva om, men nu när jag sitter här så är det helt blankt. Får väl skriva mer en annan dag.

Nytt år!

Första inlägget för i år. Nyårsfirandet blev lugnt. Vi åkte ner till min pappa och Karin i torsdags och kom hem igår igen. På nyårsafton var jag och Micke ute och gick en skön promenad på dagen, solen sken och det var underbart. På kvällen åt vi kräftsoppa till förrätt, ankbröst med apelsinsås och pommes till varmrätt och chokladkaka och glass till dessert. Efter tolvslaget så var jag helt slut och kröp i säng. Emilia sov gott hela natten trots alla fyrverkerier.

Jag har varit väldigt lugn den senaste veckan, helt underbart. Nu ska Micke jobba 3 nätter oah jag blir själv med Emilia på dagarna så nu får vi se om det håller i sig. Men det tror jag nog det ska göra. Skönt i alla fall att inte ha haft ångest på en hel vecka!!!

Idag var jag ute och gick en promenad med Emilia och jisses vad halt det var. Rena isgatan. Får gå jättelugnt och hoppas att inte ramla. Behöver ju komma ut för att Emilia ska få sova middag och sen behöver jag röra på mig också.
Emilia är så rolig nu, idag har hon haft en "tvärt-emot-dag" och igår fick inte Micke natta henne utan jag fick ta över. Så ikväll gömde jag mig när de gick ner och bytte till pyjamas. Hoppas hon somnar gott, inget skrik vad jag hör i alla fall.

Fick ett tråkigt besked på nyårsafton också. Mickes kompis mamma somnade in. Det var inte roligt att få höra, vi saknar henne och våra tankar finns hos familjen. Vila i frid!

RSS 2.0