Valborg!

Var så trött imorse när jag vaknade, men nu är jag piggare. Det är Valborg idag och min storebror har födelsedag idag :o) GRATTIS!!!

Emilia sover och Micke sover. Igår kväll ville Emilia inte somna, hon bara grät och grät. Hon sov bara en gång igår på dagen så hann hon att bli för trött innan hon kom isäng igår kväll och då blir det jobbigt. Micke han skulle på bio med sin bror så jag fick ta lillan. Men till slut så somnade hon gott och sov som vanligt hela natten. Vi brukar göra så att vi sitter i hennes rum om hon är ledsen och om det inte hjälper så får hon sitta i vårt knä tills hon lugnat sig, då brukar hon somna när vi lägger ner henne i sängen igen.

Ikväll ska vi till några vänner och fira Valborg, blir lite grillat och det ska bli gott. Det var jättelänge sen vi träffade dem så vi lär ha massor att prata om. Blir bra att lära Emilia att kunna somna borta också, det går ju inte att låsa sig för att hon ska sova klockan 19.00. Även om vi vill hålla på hennes rutiner så mycket det går. Så jag hoppas det kommer fungera bra ikväll. Vi tar helt enkelt med pyjamas och välling så får hon soma i vagnen när hon är trött. Så får vi bädda om henne i en varm filt när vi går hem och sen lyfta över henne till sängen när vi kommer hem.


Söte söt!

Kom ju på att jag måste visa en sak jag såg på Babyproffsen idag. En sulky med Hello Kitty på, så himla söte söt. När jag kom hem sökte jag runt på Internet och hittade en annan variant som blev mindre ihopfälld, så här ser den ut.


Britax Multi Tech

Micke kom hem imorse och hade pratat med sin mamma på jobbet och hon hade sett i SLA (dagstidningen här i Skövde) att Babyproffsen hade bilbarnstolsdag idag. Så efter frukost så åkte jag och Emilia dit och tittade på den stolen som de hade kampanj på. När jag kom in u butiken så stod en ung tjej (runt 20 år) i kassan så jag tog ett litet varv i väntan på en av tjejerna som jobbar där som jag vet kan en hel del. Visste ju inte om hon jobbade, men till slut så kom hon ut från lagret. Då bad jag henne om hjälp och hon skulle bara fixa färdigt en sak sa hon. "Bra!" tänkte jag. Men i samma ögonblick så ber hon den yngre tjejen att börja hjälpa mig. "NEJ!!!" tänkte jag. Vi gick bort mot stolarna och jag sa att jag var intresserad ev den Britax de hade på kampanj. "Ja, här är den." sa hon och sen blev hon tyst!!! Som tur var så var det en säljare från Britax där så jag fick superbra information om stolen och Emilia fick provsitta. Säljaren vill ha kvar Emilia som "provbarn" för hon bara satt i stolen helt nöjd och log lite smått, sötfröken! Så efter den genomgången så blev det en Britax Multi Tech inköpt för 2795:-, ordinarie pris var 3495:- och nu har vi en stol som Emilia kommer kunna ha lääääänge. Men vi ska vänta att montera in den i bilen då hon kan ha babyskyddet ett tag till, hon är ju inte så lång vår lilla tjej, så hon får växa lite till innan vi byter över.


Hur mycket energi finns?

Emilia har verkligen kommit in i en period full av energi. Hon har inte tid att sova, äta eller byta blöja. Hon kryper i full fart fram och tillbaka och plockar med allt som kommer i hennes väg. Favoriten är DVD-fodral och några resehandböcker om Thailand, Malaysia och Söderhavet. Hon sitter och plockar med dem en stund för att sedan med full fart krypa iväg för att hitta något annat att plocka med. Så fort hon får se mig eller Micke så skiner hon upp som en sol och sätter av emot oss. Är man i köket och lagar mat så är hon med såklart. Öppnar man ett skåp så är hon där, öppnar man kylskåpet eller frysen så ska hon helst krypa in i det, likaså med diskmaskinen.
Samtidigt som det kan vara väldigt jobbigt med all hennes energi så är det så otroligt charmigt och man får sig många goda skratt av hennes busigheter. Tänk då sen när hon börjar gå!!

...

Igår hade jag inte tid och ork att blogga. Hade en tuff dag igår, jag satte mig äntligen med bokslutet efter att ha skjutit på det huuuuur länge som helst och det komer bli många timmars jobb. Mycket frustration och tårar sprutade ur mig igår för att jag är så arg på mig själv att jag inte tagit tag i detta tidigare. Men jag måste försöka lägga det bakom mig och ta tag i nuet. Jag SKA fixa det även om det kommer ta mycket tid.

Så det var vad min dag handlade om igår, inte så mycket att skriva om alltså. Idag ska jag fortsätta där jag slutade igår.

Släng ut det gamla...

Idag var jag och Emilia på tippen och slängde skräp, är så skönt att bli av med gammal bråte. Sen åkte vi till "Bad & Värme" och hörde efter med byte av toastol. Den som vi har där nere fungerar inte som det ska, den är från 70-talet och har kastat in handduken kan man väl säga. De hade bra kampanjpris på en Ifö stol, halva priset :o) och de kommer ut och moterar så det ska vi nog slå till på. Sen bar det av till MAXI för storhandling. 

Väl hemma igen upptäckte vi att lekplatsen alldeles utanför oss är nästan helt nedplockad, de började redan förra året men det hände i så mycket. Men idag har det skett underverk. Hoppas den nya lekplatsen blir bra och färdig snart.

Sen har vi inte gjort så mycket, ätit lite, Emilia har sovit och jag har forskat lite på staketfronten till baksidan, kollat runt lite om Montessori och så. Nu är jag jättetrött och skall sova.

Härligt med promenad!

Tack Åsa och Linus för en underbar långpromenad. Det var skönt att gå och prata av sig lite :o)

Annars har vi inte gjort så mycket idag. Efter promenaden så lekte jag och Emilia och hon provade gå-vagnen, hon stod upp och höll i handtaget men det var inte så roligt nån längre stund. Så hon använde den som hunderbana istället och kröp upp på flaket och ner igen, upp igen och ner igen och så höll hon på en stund. Vilken energi hon har lilla stumpan, hon kryper som bara den i världens fart, sätter sig och slänger sig framåt och och tar emot med händer och tjuter glatt. Så söt hon är vår lilla :o)
Till lunch så åt vi tacos som blev över från igår, det tyckte Emilia var supergott. Sen passade hon på att klättra upp på luckan till diskmaskinen när jag skulle tömma den, hon skulle hjälpa till att plocka ut bestick. 

Micke la ut massa skräp i bilen förut som jag ska åka till tippen med imorgon.  

Snart klart!

I köket alltså. Vi har fått jättemycket gjort idag. Sågat hål i bänkskivan ovanför ungnarna och satt i galler, mätt täcksidorna och sågat till dem och skruvat fast dem, sågat till och monterat fästen på två fronter som ska vara ovanför ugnarna sen kom vi inte längre för vi behöver lite grejer för att få klart. Vad lite det verkade nu när jag skrev ner det :o( det kändes som massa grejer och vi höll på hela eftermiddagen med avbrott för mat såklart.
Det är rätt komiskt när vi grejar jag och Micke, vi blir ALLTID sura på varandra, det slår aldrig fel. Sen efteråt så skrattar vi åt det och allt är bra. Men det är ALLTID något som vi blir oense om, lite kul det där faktiskt.

Emilia är verkligen inne i en period där inte så mycket funkar som det ska. Ikväll ville hon inte somna. Vi brukar lägga henne strax efter 19 då vi läser saga och hon får välling innan vi bäddar ner henne. Men ikväll så var hon verkligen inte trött. Jag la inte ens ner henne i sängen utan hon fick vara upp med oss en stund till. Ingen idé att lägga henne när hon inte är trött liksom. Men nu tror jag att hon äntligen har lyckats somna, lilla stumpan.

Micke har i alla fall somnat, på soffan, hur rolig är han då? Så jag gick hit och satte mig eftersom det inte är något att ha på tv.

Hoppas ni har det bra.

Det går upp och nu går det ner...

Är nere i en svacka just nu. Det är ju så det är och det kommer väl gå över, men det är jobbigt när jag är mitt upp i det. Känner mig tung i kroppen och har brist på energi, känns nästan som om jag håller på att bli riktigt sjuk. Men jag ska inte gå närmare in på det.

Idag har jag och Emilia tagit det lugnt. Hon har sovit ganska långa stunder idag och nu sitter hon och Micke och leker på golvet. Underbart att se på dem mina älsklingar. Jag lagade vårrullar till lunch idag, det var första gången och blev väl inte så lyckat, men det smakade gott i alla fall. Ikväll ska vi kolla på tv och äta varma mackor.

Emilia är inne i en period nu när mat inte är så intressant och idag har hon ätit jättedåligt. Snart ska hon äta lite middag, får se om hon äter mer då.

Lagat och polerat!

Nu har jag varit hos tandläkaren och lagat en tand, tagit bort tandsten och polerat. Bedövningen lär väl sitta i ett bra tag, så obehagligt det känns när halva läppen är borta och hänger inte med när jag ler och pratar. Men nu är i alla fall tänderna hela och rena.

När jag kom hem hade BVC ringt och jag ringde upp, tänkte det är lika bra att få det överstökat. Det blev inte alls så som jag tänkt mig. Jag berättade för henne att jag kände att hon hade struntat i det här med mjölkallergin och att jag inte kännt att hon lyssnade riktigt och så och hon var jätteförstående. Hon fick förklara sig och vi redde ut allting, så jag kommer fortsätta gå hos henne. Hon bad mig att jag skulle säga till om det var något vid något mer tillfälle och det ska jag göra nu när jag vet att vi kan prata så bra. Tänk vad jag är bra på att få för mig saker ibland och förstora upp saker som inte ens har hänt. Känns jättebra att vi har pratat om saken och rett ut det.
Hon har ju ändå varit med från början med Emilia och vet hur vår tid tillsammans har varit och det hade varit jobbigt att behöva "börja om" på ett nytt BVC och få dem att förklara allt.

Skurtrasa och rotborste :o)

Jag har letat efter en rotborste med skaft för att ha när vi tvättar golven. Har alltid använt Vileda kvickmopp eller vad den heter men det blir ju inte rent. Men rotborste MED skaft verkar vara svårt att få tag på så idag har jag legat på knä och skurat golven med rotborste och skurtrasa. Och nu ska nog golven vara rena i alla fall.
Lär nog ha ont lite var stans i kroppen imorgon.

Annars har jag inte gjort så mycket mer idag, tog ju rätt lång tid att skura golven och sen har jag busat med Emilia och vi har precis ätit middag. Emilia ville inte äta så mycket, hon har fullt upp att göra annat som att vinka, skratta och jollra och se sig omkring.

Snart kommer Micke's mamma och pappa hit och hälsar på. Blir väl lite kaffe och bullar, alltid gott.

Dags att handla igen...

Idag ska jag åka och handla mat. Inte så sugen eftersom jag inte känner mig så kry, men det behöver göras. Ska först hoppas på att Emilia vill somna, hon sitter just nu i sin säng och "pratar". Hon brukar göra det ibland en stund innan hon somnar. Jag ska planera vad som ska handlas och sen ska vi äta lunch innan vi åker iväg. Får se vad jag ska hitta på för lunch idag, alltid lika svårt tycker jag.

Emilia har nog börjat drömma nu på nätterna. För några nätter i rad nu har jag vaknat av att hon skriker i sömnen. Men bara en gång och sen är det inget mer. Så det måste vara drömmar.

Jag har nog sträckt en muskel i halsen också tror jag. Det ömmar som sjutton på höger sida halsen bakom örat och ner mot axeln. Känns helskumt. Men det går väl över så småningom.

Nej nu ska jag ta en kopp kaffe och planera veckans mat.

Förenklat?!

Efter tre timmars information om "Deklaration för enskild näringsverksamhet" så ska jag vara klokare! Nja, skulle väl vara LITE klokare i så fall. Det är ju liksom inte en sak att hålla reda på. Men jag får läsa igenom allt material så ska det säkert gå vägen. Det kallas "Förenklat årsbokslut" och det måste ju vara förenklat beroende på vad man jämför med.
Nu ska jag i alla fall sova för jag är helt slut.


Helt färdig!

Jag är helt färdig idag, så seg och ont i kroppen av denna envetna förkylning. men jag måste verkligen iväg ikväll på den där informationen. Fattar inte hur jag ska orka sitta där i tre timmar och konsentrera mig och förstå nåt med en hjärna och kropp som är fullkomligt slut. Men det får väl gå på något sätt.

Annars gör jag inte så mycket idag. Har busat med Emilia och hon har idag för första gången ställt sig upp mot sin leksakslåda. Inte så stabilt men hon stod upp :o)

Ska nog lägga mig och vila lite nu när Emilia sover så jag orkar med ikväll. Måste fixa någon mat innan jag ska iväg sen också.

Förkylningen är här för att stanna...

Det verkar inte bättre än att det är så för min del. Under dagen har jag blivit sämre, jättetät i näsan och ont i halsen *morr*.
Annars har vi inte gjort så mycket idag. Jag har plockat fram alla papper på företaget och ska ta tag i det imorgon, ska på informationsträff på Skatteverket imorgon kväll om hur man deklarerar företag. Hoppas verkligen inte jag blir sjukare imorgon bara. Vi har flyttat ut vår gamla tv ur Emilia's rum och ställt i ordning hennes bord och stolar vi köpte på IKEA och ställt in lådorna i hyllan. Sen har vi lagat mat och kollat på film. Nu ska jag snart ner och borsta tänderna och gå och sova.

Klickerträning för barn?!??

Jag hade på TV4 imorse och "Nyhetsmorgon Söndag" var på tablån. De pratade om att en ny uppfostringsmetod för barn var på intåg... nämligen "klicker". Ni kanske har hört talas om denna metod i hundträningssammanhang, jag har själv använt mig av denna typ av träning på Cassius (vår senaste hund). Den är superbra! Den går ut på att man belönar de possitiva beteendet. Man lär först hunden att klicket betyder godis/beröm genom att man "klickar" med klickern (en liten manick som man trycker på och då låter det "klick") och samtidigt ger man en godis. Sen börjar själva träningen, vill man t ex att hunden ska sätta sig så väntar man ut hunden tills den sätter sig på eget initiativ och PRECIS när hunden sätter ner rumpan i marken så "klickar" man och ger en godis. Så småning om plockar man bort godisen och bara "klickar" som beröm. Senare lägger man på kommando osv. Med denna metod ignorerar du det felaktiga beteendet.
Nu är det tydligen någon/några som har kommit på att använda denna metod på barn!!! Men seriöst, barn är väl ändå inget man ska "dressera"!! Det handlar väl om att visa barnet vad som är rätt och fel och ge kärlek och sätta gränser.

Ska det gå till så här med "klicker" då tro:

"Lilla Anna 1 ½ år sitter vid bordet och äter. Anna vill inte ha mer mat och börjar kasta mat omkring sig. Då ska mamma och pappa totalt ignorera detta och invänta att Anna slutar kasta mat och när hon slutar så ska de "klicka" och ge beröm"  

Nja, det tror jag kanse inte på riktigt.
Vad tycker DU om att använda denna "klicker" metod på barn?? Skriv gärna en kommentar :o)

Jakten på högtryckstvätten...

Igår var vi på jakt efter just en högtryckstvätt, bra att ha så vi kan tvätta av altanen, ute möblerna och sist men inte minst bilarna som är så smutsiga så jag finner inte ord. Vi åkte i alla fall till Cheapy för de hade ett erbjudande på en Nilfisk Alto men den var ju såklart slutsåld så vi åkte vidare. Vi kollade Coop Forum Bygg och de hade Kärcher och det var ett par modeller som verkade bra som vi ska forska lite om.
Inne på Coop så fick Emilia prova ett nytt transportsätt, visst är hon söt! Behöver jag säga att alla vi mötte fick ett leende på läpparna...

Emilia sitter i kundkorgen på Coop Forum den 17 april 2010

Idag så händer inte så mycket. Emilia är förkyld, hon hostar en del och näsan rinner. Jag börjar få ont i min hals igen så jag befarar en omgång till på mig med rejäl förkylning.
Vi ska i alla fall hålla oss hemma idag och fixa lite.

I'll be back...

Var på shoppingtur igår...

...till IKEA i Jönköping. Köpte massa saker till Emilia's rum. Och otroligt nog så fanns allt på lager, det brukar ju alltid vara något som är slut annars.
Och jag måste säga att jag är såååå imponerad av Emilia. Hon sov en kort stund i bilen på väg till Jönköping och vi kom fram vid strax innan 13.00, då gick vi och fikade lite och Emilia åt lunch, sen satt hon i den där kundvagnssitsen hela tiden vi gick på IKEA och plockade saker och vi kom ut från kassan klockan 17.00 och då var det dags för middag för fröken. Och under dessa fyra timmar säger hon inte ett enda missnöjt ljud, hon skrattar och jollrar för fullt och är inte missnöjd en enda gång. Hon sov sedan en kort sund i bilen på väg hem och väl hemma blev det lite lek och bus innan kvällsrutiner och hopp i säng. Hon somnade så fort hon la huvudet på kudden. Så trött efter en hel dag på IKEA med mamma och pappa.

Igår kväll låg både jag och Micke utslagna i soffan och kollade på "Talang" och sen en film innan vi stupade i säng. Och idag blev de sovmorgon för hela familjen och sen frukost. Härligt :o)

Emilia förkyld IGEN!!!

Först Emilia, sen jag, sen Micke och nu Emilia IGEN!!! Enveten förkylning vi har i vår familj just nu, min förkylning börjar nämligen också komma tillbaka. Men vad gör man? Det är bara att vänta ut den och se glad ut.

Mycket bilder idag :o)

Sådär, här kommer bilder på det som är gjort hittills till Emilia's rum. Jag kan lova att det kommer mer saker för nu har jag fått blodad tand. Ska beställa mer tyger och pyssla och pyssla :o)


Så här ser lampskärmen ut, tog flera dagar att göra, pilligt men roligt!


Så här blev burkarna och fler ska det bli, mycket bra förvaring!


Vimpelband i två olika färgsättningar!


"Home made" såklart!


Gjorde nya prylar till mobilen, matchar vimplar, lampa och så.


Namnskylt som även den tog tid att göra, pyssligt men väldigt roligt.



...

Idag har jag gjort färdigt lampskärmen till Emilia's rum, den blev superfin. Annars har jag inte gjort så mycket idag, var iväg och bytte däck på Clion förut så nu är det sommar däck på båda bilarna. Stekte pannkakor förut som vi åt till middag, Emilia älskar pannkakor. Men hon älskar ju all mat vår lilla tjej. Till lunch idag åt vi Vedums köttkorv med potatis, lingon och brocolli, det älskar hon det med.

Nu ligger Emilia och sover, hon var riktigt trött och somnade under tiden hon åt välling i Micke's knä. Hon ville inte sova på eftermiddagen idag och då förstår jag att hon är trött. Innan hon la sig var det baddax, hon brukar få bada i tvätthon i tvättstugan, himla smidigt. Behöver jag säga att hon älskar att bada?!

Glad tjej i badet!

50% bytt och klart!

Resterande 50% skall bytas imorgon. Var iväg med Saaben och bytte till sommardäck idag och imorgon ska Clion lämnas in för däckbyte. De fick ta en stor slägga och slå bort vinterdäcken på Saaben. Det brukar sitta som berget efter en vinter, men nu ska de ligga i ide under en lång och förhoppningsvis varm sommar.

Nu har vi precis ätit lunch och Emilia ligger och sover. Så nu ska jag sätta mig med en kopp kaffe och pyssla vidare med lampskärmen :o)

Snart sova i min goa säng...

... men måste ju rapportera om dagen här först. Idag vaknade Emilia vid 7.30 så då gick vi upp men frukosten åt vi inte förän vid 9 ändå, vi passade på att busa och mysa lite innan. Sen pysslade jag lite medan Emilia stal linjal, penna och tygbitar för mig :o)
Efter sovstund och lunch så gick vi till Åsa och Linus. Vi pratade och fikade och barnen delade leksaker. Fast Linus tog de mesta sakerna från Emilia, vilken busunge. Han visade sina kunskaper i gång och han är sååååå duktig. Stor kille nu Linus och han är såååå charmig. Det var lika trevligt som alltid att träffa dem båda.

Ikväll har vi ätit mat, jag har pysslat och Micke var och la i sommardäcken i bilen, ska iväg och skifta däck imorgon. De har ju helt plötsligt bestämt att man inte får köra med dubbdäck längre än till den 15 april nu, idioter!!!

Nej nu ska jag ta och sova, jag blir trött av att pyssla, men fint blir det.

Känner mig såååå värdelös...

Idag på eftermiddagen hände något som inte får hända, som inte ska hända. Men jag är inte mer än människa och ibland så missar man som människa saker. Jag skulle åka iväg och handla och gick ner och bytte på Emilia innan. När jag kom upp igen så skulle jag kolla hur mycket pengar jag har på kontot och satte ner Emilia på golvet i kontoret. När jag var klar så gick jag ut i vardagsrummet och hämtar lite saker och rätt som det är så hör jag två duns och sen börjar Emilia gråta. Jag vänder mig om och Emilia ligger med huvudet neråt på andra trappsteget och glider ner mot tredje. Jag hade missat att stänga grinden i trappan. Mina tankar hade varit på helt annat håll när jag kom upp så jag missade helt enkelt att stänga grinden och inte märkte jag det när jag gick från kontoret ut till vardagsrummet heller, mänskliga faktorn... Snabbare än blixten var jag där och tog upp henne. Ingen skada skedd och hon grät några sekunder för att sen bli glad igen. Jag däremot hade världens ångest. Fatta vad som kunde hänt!!! Mår så himla dåligt över detta och jag vet att det är mänskligt att fela och att det kunde hänt vem som helst. Men ändå så är det så oerhört jobbigt. Jag kommer ALDRIG mer glömma stänga den grinden det kan jag lova!! Liknande saker har säkert hänt många föräldrar runt om i världen. Så ensam är jag nog inte, men jag känner mig som en värdelös mamma. Jobbig känsla det där...


Nu går vi till tryggare kvarter...

Jag har pratat med ett annat BVC och förklarat situationen och ska byta dit. Så ska jag förhoppningsvis slippa må dåligt och vara arg efter varje BVC-besök. Nu återstår bara att ringa till vårt gamla BVC och tala om att vi ska byta och att hon ska "skicka över" journalen till det nya. Men jag ska ladda och förbereda mig först, måste verkligen få fram till henne hur jag känner det. Vem vet, hon kanske förstår och kan ändra sig.

Idag skiner solen och jag ska fortsätta pyssla lite och sen är det storhandling på schemat idag också.


Pyssel, pyssel, pyssel...

...är vad min dag har fyllts med. Jag har fått blodad tand på pyssel till Emilia's rum och jag lovar att jag ska lägga ut bilder på det jag gör, men jag har inte tid att ta kort på sakerna än eftersom jag måste tillverka dem :o)

Igår kväll kollade vi på en superläskig skräckfilm. Jag tyckte att "SAW" filmerna var läskiga men den vi såg igår slog ALLA rekord. "The collector" heter den. Jag satt som på nålar hela filmen och kramade soffkuddar och annat som kom i min väg extremt hårt. Så vill du uppleva riktig skräckfilm så ska du absolut titta på den. Är du äckelmagad och har dåligt hjärta, TITTA INTE!!!
I kväll blev det komedi istället, "50 first dates" och den var inte fullt så läskig. Jag fick mig många härliga skratt.

Micke är iväg och jobbar, han ska gå natt nu några veckor. Det är inte så roligt när han går natt eftersom han blir ännu tröttare än vanligt. Men det är ju bara några veckor emellanåt så det får väl gå. Emilia sover just nu gott med fötterna i huvudändan som vanligt och jag ska gå och lägga mig med huvudet i huvudändan och sova.

GRATTIS vill jag också säga till min underbara vän Michaela som idag fyller 30 år. Hoppas du haft en underbar födelsedag. Puss på dig!


Frukost avklarad.

Nu har vi ätit frukost, vi är riktigt morgontrötta i vår familj. I alla fall för att vara småbarnsfamilj tror jag. Vi är sällan ur sängen innan 8.30 och det är både på gott och ont.
Men nu är vi mätta och belåtna och laddar inför veckans Melodikryss. Sen får vi se vad som händer idag, städa lite behöver vi göra och så kanske vi går ut en promenad om solen är framme. Eller kanske fixa lite ute i vår trädgård. Vi får se...

Promenad i vårsolen och första gungfärden!

Idag har vi tagit det rätt lugnt. Jag har sytt en hel del och är nu klar med två vimpelband och påbörjade en namnskylt som ska sitta på Emilia's dörr. Sen har jag lite mer projekt på gång. Så himla kul att sy när man väl får fram symaskinen och sätter fart.

På eftermiddagen idag så tog vi oss en liten promenad i vårsolen. Vi stannade till på en lekplats och Emilia gungade för första gången i sitt liv. Och hon tyckte det var jätteroligt och hon gjorde glädjetkut och skrattade. En liten hälsning från Emilia till Aston (om du eller din mamma läser detta), hon vill gärna visa hur duktig hon är på att gunga någon dag :o)
Givetvis både filmade vi och tog kort. Här kommer bildbevis: (Tittar man riktigt noga så ser man de små tänderna också)


Ikväll har vi ätit varma mackor och kollat på Tallang 2010 och Solsidan. Det var säsongsavslutning på Solsidan idag och vi skrattade så vi vek oss både två- och tredubbelt. Den serien är sååååå klockren, det bästa jag sett i humorväg på evigheters evigheter. Längtar till de nya avsnitten kommer, men det dröjer nog ett tag. De skriver ju manuset fortfarande om jag förstått rätt. Nu sitter jag här vid datorn med ett glas rött vin *mums* och Micke kollar på någon film och Emilia sover gott. Jag ska snart sova jag med för jag är trött.

Torsdag och en sväng på stan.

Mötte Louise nere på stan vid 11 idag och vi gick ner till Hem & Hobby och jag köpte lite vliselin till mitt syprojekt. Kollade på lite textilband också men jag köpte inga, de är ju svindyra så jag ska sy egna band i stället. Men nu har jag i alla fall vliselin så det räcker till både vimplar och lampan. Sen gick vi till KappAhl och kollade om Vintage collection hade kommit in men det hade den inte, den kommer imorgon. Jag bjöd Louise på lunch på Gräddhyllan eftersom hon fyllde år förra månaden. Sen åkte vi hem så Emilia fick sova.

Sen har jag busat med Emilia, ätit mat, sytt lite, pratat i telefon och kollat på TV och nu ska jag gå och sova, trött nu.


Bra proportioner!

Idag efter frukost så tog vi en promenad till BVC för 10-månaderskontroll. Emilia väger 7895 gram och är 70,3 cm lång och har således bra proportioner. Känns skönt att hon följer sin kurva och växer som hon ska. Hon utforskade massa spännande saker på BVC-rummet, hon fick tag på massa papper från pappersinsamlingen och såg riktigt nöjd ut.

Jag var dock som vanligt irriterad när jag gick därifrån. Trots att Emilia har fått diagnos mjölkallergi bekräftad av en barnläkare så menar vår BVC-sköterska att det inte är mjölkallergi eftersom det inte visar på prover. Hur dum  får man lov att vara undrar jag då??? Hon ifrågasatte om Emilia verkligen behöver Pepticate (mjölkersättning för spädbarn) och extra kalktablett. För det hade hon aldrig hört talas om att ett barn behöver.
Blir så irriterad på mig själv att jag inte bara säger till henne att hon borde läsa på lite och att jag litar mer på vad läkaren och dietisten säger än vad jag litar på vad hon pratar för gojja. Men jag sitter där snällt och bara tänker vad jag vill säga, men jag säger inget. Hon är väldigt överlägsen denna kvinna och jag tror att det är därför jag inte säger något. Hon skulle säkert bara köra över mig med massa arroganta kommentarer. Jag tror i alla fall att jag ska byta BVC, är ju inte kul att vara arg och ledsen varje gång jag varit där.

Annars då? Jo tack bara bra. Jag har idag börjat med syprojektet till Emilia's rum. Har klippt till trekanter till vimpelbanden och strukit på lite vliselin, men jag måste köpa mer sånt och det ska jag göra imorgon tror jag. Tvättat lite har jag också gjort och Micke's mormor och morfar var här och fikade lite vid lunch idag. De hade köpt en liten "hund" till Emilia, en sån där som går och skäller om man har batterier i. Emilia tyckte den var spännande :o)

Idag för 16 år sedan...

...lämnade min mamma livet. Det var då hon dog i en bilolycka. Känns helt galet att det är så många år sedan. Känns fortfarande konstigt att hon inte finns, att hon inte fått träffa Micke och Emilia. Jag är fast besluten vid att hon ser oss från där hon är och det hjälper mig lite. Men jag skulle så gärna vilja ha henne här på riktigt.

"Mamma, jag saknar dig varje dag som går och jag älskar dig av hela mitt hjärta"


Glömde ju att...

...skriva igår att Emilia blev 10 månader. Men det blev hon i alla fall. Så stor vår lilla tjej är nu. Tiden går på tok för fort.

Idag har vi varit hemma hos Håkan och Camilla på brunch. Kom dit vid 11-tiden och stannade till nästan 16. Det var supertrevligt. Det var några fler vänner som var där också. Bland annat ett par som bor i Malmö. De har en dotter som är lite äldre än Emilia, kul att de fick leka lite. När vi kom hem var vi trötta, Micke börjar bli riktigt förkyld nu. Typiskt när jag är bättre. Micke ligger på soffan och slappar och Emilia sover gott. Jag ska fixa något enkelt att äta och kolla på "Arn" och sen "CSI".


Glad påsk!

Igår var vi ute i stugan och åt våfflor, det var varmt att sitta i solen, men så fort solen försvann bakom träden så blev det kyligt. Min hosta är kvar men det blir lite bättre för varje dag och det är skönt.

Idag har vi varit ute och åkt lite. Först åkte vi ut till en gårdsbutik som heter "Butik Östergården" och de har massor med fin inredning i Shabby chic stil. Hittade lite intressanta saker som en hylla, lite tavlor och en lampa men vi köpte inget idag. Sen åkte vi vidare till en liknande buti fast den är inte så stor. Den heter "Butik Drängstugan" och de hade också mycket fina saker. Hit kommer jag åka igen :o) Sen åkte vi in till Elins Esplanad och bytte Emilia's solhatt och gick in på MAXI och köpte lite goda ostar att ha ikväll.

Orkar inte skriva mer idag.

Anfallslöst hittills :o)

Hade lite ont igen igår kväll, men det gav sig och var borta imorse igen. Så jag hoppas att det var något tillfälligt som inte vill komma tillbaka.

Idag har vi monterat ihop hyllan till Emilia's rum, det blev superbra. Nu ska bara resten fixas där inne också och det är ju lättare sagt än gjort. Sen har jag plockat lite och försöker få någon ordning i allt kaos, men jag tycker det är svårt att få någon ordning. Flyttar bara saker från ena stället till det andra och kommer på efterhand att det och det behöver köpas för att det ska bli ordning där och det och det behöver köpas för att det ska bli ordning där. Till slut är det så mycket saker som skulle behöva köpas så jag lägger ner alla tankar på att få ordning för det skulle få oss i personlig konkurs att köpa alla dessa saker. Så är jag tillbaka på ruta ett igen.

Just nu försöker Micke få Emilia att sova och det verkar inte gå så bra. Hon bara gråter och det har varit så här några dagar nu att hon har svårt att somna både på dagen och på kvällen. Hon är väl inne i nån sån period och det går väl snart över, hoppas jag.

Ikväll blir det "Talang 2010" och "Solsidan" och till mat blir det varma mackor, det äter vi ofta på fredagarna, det är så gott och enkelt.

1177 misstänkt anfall!

Lite piggare idag och har dammsugit och lagat köttfärssås. Jag har börjat skriva en lista med saker som vi ska göra här hemma och saker som behöver inhandlas, blev rätt långa listor som vi får bocka av efter hand.

Emilia var superslemmig i halsen imorse men blev bättre efter frukost. Jag har inte hostat alls mycket idag och det är skönt. Hoppas det håller i sig. MEN är det inte det ena så är det det andra. Efter att vi ätit middag hade vi tänkt montera ihop hyllan till Emilia's rum. Men en kort stund efter vi ätit klart så fick jsg superont i magen, fast mer upp emot revbenen och bakåt ryggen. Tog en samarin och gick och lade mig lite, det gjorde så ont att jag grät jättemycket. Ringde 1177 och förklarade hur jag kände och hon sa att jag skulle åka in till akuten eftersom det förmodligen var något med gallan, gallstensanfall! Men som alltid när man lagt på luren och börjar förbereda sig att åka in så blir det bättre så jag ringde tillbaka och sa att jag avvaktar lite, men hon sa att kommer det tillbaka så kan jag åka in direkt utan att ringa. Så nu sitter jag här med smärta som är uthärdlig (heter det så?) Så får vi se om det avtar helt eller kommer tillbaka med besked.
Det var min dag, hur har din varit? Bättre hoppas jag :o)

RSS 2.0