It's a rainy day!

Ja vad ska man säga, det har regnat hela dagen. Grannen har en sån där regnmätare och på ett dygn har det kommit 60 mm!!!
Men regnet till trots så har vi varit ute och snickrat på altanen. Det är just nu plankväggen som får vår fulla uppmärksamhet och den är nu klädd till lite mer än hälften med plank. Riktigt bra kommer det bli. Måste komma på någon bra lösning för elen hur den ska dras därute bara. Elektrikern kan nog inte kommer förrän efter semestern och jag vill inte vänta så länge med att göra klart väggen så nu tänker jag för fullt.
 
Emilia har varit på dagis idag, hon började 10.30 idag så de var inne när hon kom och när jag hämtade så var de inne. De hade varit uppe på vindsvåningen och haft minijympa. När vi kom hem så pusslade vi och läste böcker innan det var dags för kvällsmat och "Madicken på Junibacken". Emilia somnade snabbt när vi krupit ner och Emma likaså. Jag tog en dusch och när jag kom ut ur duschen så kom en pigg liten Emma trippande med sin lilla kanin. Så jag fick gå och natta henne en gång till och denna gång gick det inte så fort. Hon skulle kramas och pussas och gosa med sina mjukisar och så skulle hon kramas och pussas igen. Men till slut somnade hon igen. Är så mysigt att ligga och mysa sådär. Får väl se om hon vaknar igen eller om hon sover hela natten. Hon har tänder på gång. Nionde tanden sprack igenom förra veckan.
 
Nej, nu ska jag ta och koppla av mig lite i soffan innan jag ska sova. Imorgon ska jag till kuratorn och ta en kik på stan efteråt om jag orkar.
 
Natti natti!

Sööööndag med smarrig mat!

Vilka underbara små tjejer vi har. Emma sov inne hos oss inatt och när vi vaknade så kröp hon ihop som en liten boll hos Micke. Emilia kom intassande med gosefilten vid 7.30 och kröp upp och la sig hos mig. Det finns inget bättre än våra små ögonstenar. Jag älskar er!!!
 
Efter en underbart god frukost så satt jag och Emilia och pusslade lite. Det blev pussellådan hon fick av morfar och Karin. Det är fyra supersöta pussel med brandbilar på och de tyckte hon om att pussla. När Emma lagt sig för en tupplur gick vi andra ut och grejade lite med altanen. Idag fick vi borrat och skruvat upp två reglar för brädväggen, mellanreglar för brädväggen och frigoliten som isolerar mot grannen sågades till och sattes på plats. Det tar sig!
 
Till mat idag blev det marinerad helstekt fläskytterfilé, färskpotatis, sallad, tzatziki och nybakat bröd. Det var gott det!
 
När det var diskat och klart gick jag ut och målade lite på altanen och Micke nattade tjejerna. Nu sitter jag här sen en stund tillbaka och Micke kollar på fotboll. Nu ska jag gå och namna lite kläder.

Midsommar!

I torsdags när jag hämtat Emilia på dagis så åkte vi och handlade lite på Kvantum och sen åkte vi till Blomsterlandet och köpte lite blommor. När vi kom hem så gick hela familjen en promenad och plockade blommor. Lupiner, prästkragar och hundkex blev det. Tidigare på dagen plockade jag blåklint, det var lite pinsamt för jag stannade till vid en slänt vid vägen där jag sett blåklint. När jag nästan var klar så stannade det en bil och en dam klev ur. "Trevligt att du tycker om blommorna, men jag sköter om den här slänten" sa hon. Jag bad så hemskt mycket om ursäkt och skämdes, jag talade om att jag var trodde den till hörde kommunen. PINSAMT var ordet...
 
Igår var det midsommarafton och vilket väder vi fick :o)
Vi började dagen med en god frukost och sen fixade vi lite. Jag band kransar till tjejerna och vi gjorde oss redo och for ut till Örlen och åt sill och potatis. Sen hann vi med en snabbt firande vid midsommarstången innan vi åkte till Skövde igen. Snabbt hem och hämtade lite saker och åkte ner till Niklas och Malin för att ha en helt underbar midsommarafton i goda vänners lag. God mat och trevligt sällskap, vad mer kan man begära?! Kände så underbart att kunna njuta av tillvaron och koppla av. Och bäst av allt, när de frågade hur det var så kunde jag svara "Jo tack, det är jättebra" What a feeling!
 
Här kommer dagen i bilder!
Kransarna jag band som tjejerna knappt hade på sig, men fina blev de.
Tjejerna Larsen, Emma hade inte tid att se mot kameran och ville INTE ha kransen på huvudet.
Emilia i full fart...
...och Emma också!
Alla barnen lekte lekar, de spottade grodor, kastade pil och hoppade staffett och sen fick alla varsin strut med blått, gult och vitt godis i. Här njuter Emilia av sitt!
Det var två trötta tjejer som satt i bilen när vi kom hem vid 23.30. Ingen av dem somnade under kvällen. Emilia lekte med alla barnen och var i sjunde himlen. Emma satt med mig och Micke och hon charmade alla med sina kramar, pussar, high five och "pratande".
 
Idag tog vi en behövlig sovmorgon innan vi vaknade. Emma först som vanligt och sen åt vi sen frukost. Vi tog en städdag och det känns skönt att ha fått lite ordning.
 
Hoppas ni haft en underbar midsommar!

Snart kan jag börja fixa med lullullet!

Jag har snickrat idag, shit vad det är roligt. Mäta, såga, skruva upp, mäta lite till, fundera lite, såga och skruva. Det är riktigt roligt! Emma var med ute när hon vaknat efter tuppluren.
När vi hämtat Emilia åt vi mat och sen kom Daniel hit och han och Micke satte upp hängränna och stuprör och plåtar så nu är det inte mycket kvar. Imorgon ska jag börja måla brädorna till väggen så vi kan få upp den, sen är det inte långt kvar innan vi kan ställa ut möblerna och jag kan börja med lullullet! Ja ni vet ljuslyktor och kuddar och sånt. Just det ja, jag ska ju fixa ny skiva till bordet och måla det också.

Tjejerna badade ihop ikväll, skönt nu när de kan göra det tillsammans. Det blir ju lite trångt i badbaljan men de tycker nog bara det är mysigt.
Det tog lång stund innan Emma somnade ikväll, vet inte varför men så var det.

Nej nu ska jag kolla vad som behöver handlas imorgon, för det är ju ingen annan som gör ;o)

Tjing pling!

Ska vi utrota allt?!

Jag har följt gårdagens händelse på Kolmården idag och läst Aftonbladet och kommentarsfälten där. Jag har varit arg måååånga gånger kan jag säga. Undrat hur folk tänker och om vissa är fullkomligt IQ-befriade. Det som hänt har ju dragit igång vargdebatten och vissa tycker att vargen ska utrotas för tänk om en varg attackerar en människa i det fria! Oj vad det är synd om oss i detta avlånga land att vi har ett rovdjur som eventuellt kanske möjligtivs kan skada en människa. En fråga jag ställer då är: Hur överlever de i t ex Australien, där världens giftigaste och farligaste djur lever inpå husknuten?

Så kanske är vi ganska förskonade i lilla Sverige. Fast när jag tänker efter så finns det nog en hel del djur som vi kan utrota för att leva tryggare. Förutom vargen så har vi ju björnar, järvar är farliga djur, en skadad grävling kan ju bli väldigt arg och bita en människa, sen har vi getingar som kan döda om man är riktigt allergisk och älgar för de kan ju springa upp på vägen så man krockar med dem och det kan gå så illa att man dör. Men vänta lite nu, är det då inte bäst att vi utrotar människan också, för tänk på alla trafikolyckor som sker som orsakas av människor!

Många jägare är väldigt ivriga att utrota vargen då de emellanåt dödar en jakthund. So what! De är ju inne på vargarnas revir och tar deras mat. Vargarna har betydligt mer rätt att vara här än vi människor. Naturen har sin gång och sitt ekosystem, det lärde vi ju oss alla när vi gick i skolan. Vad har vi människor för rätt att gå in och störa det?

Jag blir arg och ledsen när jag tänker på denna debatt om vargens vara eller icke vara. Jag är så imponerad av detta ståtliga djur och jag är så tacksam för att jag har fått uppleva dem på så nära håll. Och det som hände igår på Kolmården var rätt garanterat inte en oprovocerad attack av vargarna utan något hände som gjorde att djurskötaren sågs som ett byte. För vad de sagt idag är att hon hade bitmärken på kroppen.

Nej, nu ska jag försöka släppa detta för idag i alla fall.

Annars har dagen varit bra. Jag har målat lite och skruvat lite trall. När jag hämtat Emilia på dagis så lagade vi mat och hann äta lagom innan Daniel kom hit för att hjälpa till med altanen. Emilia släppte allt hon hade för sig och sprang till dörren när han kom, hon tycker om Daniel rätt mycket. När jag skulle lägga tjejerna så gick vi ut och sa gonatt och Emilia kramade och pussade på Micke. Sen gick vi in och så vände hon sig om och sa "Jag älsar dig pappa" och så gick hon inåt igen, vände sedan om och sprang till altandörren och tittade ut och sa "Jag älsar dig åste Dalig" så sprang hon in igen och slängde sig på sängen och bara log. Vårt lilla charmtroll hon är för söt.

Nu är altangolvet helt färdigt, hängrännan och stupröret ska monteras och ett par plåtar ska sättas fast och så är det brädväggen mot grannen kvar. Sen är det INREDNING som gäller :o)

Men nu är det sängen som lockar. Puss och gonatt!

Vargarna på Kolmården!

Idag har en djurskötare på Kolmården hittats död inne i ett av varghägnen. Hon hade jobbat där i 3 år och gick idag in i hägnet själv. En kollega blev fundersam när hon inte hört av sig via radion och när kollegan kom till hägnet hittade hon kvinnan livlös. Det finns inga vittnen till vad som hänt.

Det som hänt är fruktansvärt tragiskt och skulle inte ha inträffat. När jag först hörde om det idag trodde jag att det var en besökare det handlade om. Jag och Micke började genast prata om att vi har ju faktiskt varit där, inne hos en flock vargar, tänk om det var den flocken? Men sen läste vi att det var en djurskötare och att hon hade avlidit. En djurskötare ska ju veta hur man beter sig med en flock vargar, djurskötarna ses ju av vargarna som en varg i flocken. Dessa vargar är flaskuppfödda och präglade på människor och det måste ju ha hänt något som skapat situationen. Det kan ha varit oense om något i flocken och djurskötaren har blivit rädd och det känner vargar lätt. Det är ju inga små djur vi pratar om utan kraftfulla rovdjur som med ganska små medel kan göra stor skada.

Läste inlägg som folk skrivit på Aftonbladet "Utrota vargen!" "Avliva kräken!" osv osv. Nej, nej, nej och åter nej. Varför ska man avliva dessa vargar? De är rovdjur och ska inte klandras för det som hänt om det nu visar sig vara så att de har attackerat djurskötaren och dödat henne. Hon har ju valt att arbeta med dessa djur och då är man medveten om de risker man tar. 

Jag vill i alla fall säga att jag är glad att jag har fått träffa dessa fantastiska djur som jag har full respekt för. Tänkte tillbaka till den dagen då vi var inne hos åtta vargar och klappade och pussade på dem. De låg på rygg och blev kliade på magen och de pussade mig i ansiktet. Två av dem hade en liten "diskussion" precis vid mig och där hade jag kunnat falla offer för bett. Visst får jag mig en tankeställare, men jag tror inte att jag skulle tacka nej till att gå in i ett hägn igen. Skulle ju inte vilja gå in till den flock som djurskötaren idag hittades död hos om det visar sig att det är vargarna som är orsaken.

Gnäller, skriker, gråter och vill göra och ha allt på en gång!

Ja, så kan man sammanfatta Emilia just nu. Inte riktigt likt henne. Hon var sån här innan vi tog bort mjölken, sen har det varit lugnt för att nu ha kommit smygande tillbaka sedan vi satte in laktosfritt. Jag är ganska övertygad om att det har med mjölkproteinet att göra då jag vet att många barn reagerar med sånt humör eftersom de har svårt att förklara att de inte mår bra. Hon har även varit sämre i magen till och från det senaste. Nu ska hon få vanlig mjölk igen så får vi se om det fortsätter såhär och så får vi ta en ny period utan mjölk och se vad som händer.

Tydligen bakslag...

Just nu är jag inte så rolig att vara med. Har ett bakslag och går och är irriterad och stör mig på allt mest hela tiden. Jag hade väl nästan räknat med att det skulle komma, men det är inte lätt för det. Snart vänder det får vi hoppas annars kommer jag väl bli lämnad för jag skulle inte stå ut med mitt humör.

Har i alla fall målat idag och det får nog bli en strykning till innan det är klart. Får se om jag gör det imorgon eller i veckan. Har en del som behöver fixas inne också. Tog hand om massa tvätt idag och det var skönt att få undan, men det behövs dammsugas och så. Kanske gör det imorgon.

Nu ska vi kolla inspelat Criminal Minds, ska nog göra en kopp te och ta lite glass med hallon.

Härliga fredag!

Tjejerna är så underbara när de vaknar på morgonen. Först brukar Emma vakna och tassa omkring och sen vaknar Emilia något långsammare och sträcker på sig och myser lite innan hon går upp. Sen går de omkring i sina tjocka blöjor och plockar med lite leksaker innan jag har vaknat helt till liv och tagit mig upp ur sängen.
Jag funderar dock på när Emilia ska kunna bli torr på natten för hennes blöja är så full på morgonen att det inte får plats en droppe till i den och dessutom så läcker den VARENDA natt!

Idag har jag målat lite och ringt runt för att försöka lista ut vem som äger marken som är vid vår parkering. Det står en björk där som kletar ner våran bil så den ser för j-lig ut. Ringde i alla fall till kommunen men hon som jag pratade med där tyckte inte att det såg ut att vara deras mark så jag ringde till de som äger hyresfastigheterna men hon som jag prata med där hade ingen aning så jag fick numret till deras VD som inte svarade i telefon. Får ringa igen på måndag för den där björken ska ner!

Hämtade Emilia klockan 13 idag och satt och pratade lite med en av fröknarna en stund. Det hade varit en lugn och mysig dag med totalt 17 barn och 7 personal i hela huset. Så skulle det vara jämt. När vi kom hem så gjorde vi lite mellisfika och gick ut på baksidan och njöt av det härliga vädret. Sen var vi ute flera timmar. Barnen lekte och jag klippte gräset så gott det gick bland allt virke. Har målat lite ikväll efter att tjejerna somnat. Emilia somnade efter 15 sekunder hon lagt huvudet på kudden och Emma strax efter. Minns inte när nattningen gick så snabbt sist.

Nu sitter Micke och kollar på fotbollen och jag sitter här och har sörplat en kopp kaffe. På söndag ska Micke och Daniel, eller Dalig som Emilia säger, snickra på altanen. Vindskivor, plåtar och takavvattning ska på plats och så ska det skruvas trall. Jag ska väl försöka måla lite imorgon. Måste börja göra i ordning utebordet som ska målas vitt också, funderar på om jag ska göra en ny bordsskiva av finsågade brädor, kan nog bli fint.

Nej, nu ska jag inte sitta här och uggla mer. Ho ho!

Känns som om allt har hamnat bakom eller hur jag ska säga...

Var hos kuratorn igår och det var rätt jobbigt samtal denna gång, då är jag bra trött när jag kommer därifrån. Har två samtal till innan sommaruppehåll och sen nytt samtal i början på september. När jag kom hem efter samtalet så myste jag och Emma en stund innan det var dags för henne att få välling och sova middag. Jag valde att ta en paus i målandet för Emilia skulle inte vara så länge på dagis. Så jag tog det lite lugnt tills det var dags att väcka Emma. När jag kom ner till deras rum så var det tomt i Emmas säng?! hon hade krupit över till Emilias säng och lagt sig halvt under täcket med sin lilla kaninis och där sov hon så sött.
Sen åkte vi och hämtade Emilia som höll på att göra pärlhalsband när vi kom. Innan vi åkte hem så tog vi en tur till MAXI och handlade. När vi kom hem så satte vi igång att steka pannkakor som vi sedan åt med sylt till. Det är såååå gott med pannkakor, har fått ihop en riktigt bra smetkombination nu som vi kommer köra på. Vi gör den på havremjölk, vatten, ägg, mjöl och havregryn. Det blir lagom söta pannkakor med frasiga kanter *mums*.

Idag var jag ute och målade lite när Emma låg och sov middag. Åt lite mellis innan vi åkte och hämtade Emilia som satt och åt mellis när vi kom. Det har börjat en ny "fröken" på hennes avdelning, en kille som har en termin kvar på förskollärarutbildningen. Så nu är det totalt tre killar som jobbar på förskolan.
Vi åkte hem och packade picnicväskan och väkte Micke för att sen åka tillbaka till dagis och gå på vårfest. Alla barnen och personalen sjöng sånger på svenska och engelska som de har övat på de senaste veckorna, de var sååå duktiga. Sen var det tipspromenad, vi gick och tittade på avdelningen på barnens teckningar och sen var det grillning. Är så underbart att se Emilia tillsammans med sina kompisar och hur kul de har tillsammans och få se allt fint de gör på dagarna.

Men nu ikväll så känner jag mig inte riktigt i form. Är nedstämd och känner oro och ångest i kroppen. Jag har ju fortfarande svårt med sociala sammankomster upptäckte jag idag, jag var inte orolig inför att åka dit som jag har varit tidigare men när vi väl kom dit så kände jag att mitt "inre" började haverera och jag fick koncentrera mig för att inte bryta ihop. Allt känns bara som ett enda kaos och det är så jobbigt. Och efter att vi kom hem så har tankarna kommit ikapp mig och det känns som om allt hamnat bakom eller efter. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, jag hinner liksom inte med allt jag vill. Är så mycket som hamnat åt sidan nu när altanbygget är igång och det är saker som tvätt, städ och sånt. Tänker att jag ska ordna det ena och det andra och att jag "tar det imorgon" men så blir det inte. Har inte koll på något just nu... gillar jag inte. Men jag är snart tillbaka på banan igen ska ni se. Man kan ju inte vara på topp jämt.

Men nu ska jag ta lite meeze yoghurt och sen krypa i säng. Natt natt!


Vem var det som bestämde följande?

Har funderat på vem som egentligen har bestämt följande saker:
- att Marabou Black ska innehålla så mycket kalorier.
- att så mycket annat gott måste vara onyttigt.
- att dygnet bara ska ha 24 timmar.
- att man ska behöva jobba istället för att vara med sina nära och kära.
- att man inte har tid att göra allt det man vill.
- att vissa människor ska må dåligt.
- att vissa människor inte har mat för dagen.
- att nästan allt ska kosta pengar.
- att krigen i olika länder ska påverka drivmedelspriser annat för oss.

Ja, jag skulle kunna komma på tusen saker till men orkar inte skriva mer. Sånna där saker kan jag gå och fundera över ibland, inte konstigt att jag blir trött.

Men jag har fogat också, alla skarvar ute på takstommen har jag skarvat med byggfog idag och det tog sin tid vill jag lova. Imorgon ska jag till kuratorn och när jag varit där ska jag ut och måla lite.

Nej, undra om man skulle ta och gå och lägga sig istället för att sitta uppe och fördriva tiden?

Nu ska vi se då...

"Mamma bara målar och målar och målar hela tiden" sa Emilia till Micke på morgonen idag när han kom hem från jobbet. Tro inte nu att jag varit uppe på nätterna och målat! Nej, jag har målat i helgen. Vi har fått upp taket på altanen nu och jag håller på att måla stommen till taket, tegelväggen och träpanelen under balkongen. Sen ska brädorna till den nya panelväggen målas också. Det tar sin tid men det är roligt, kanske ska bli målare när jag blir stor :o) Men då ska jag anställa någon som gör förarbetet för det är ju mindre roligt.

Tänkte i alla fall att jag ska försöka få ut lite eller kanske snarare mycket bilder då det var längesedan jag la ut någon bild, så jag gör ett försök.

Mina ögonstenar, de bästa tjejerna som finns, en stor och en liten prinsessa!
Jag älskar er så otroligt mycket!

Två glada tjejer!


Emma tränar på att gå och Emilia får en liten åktur.

Morfar visar Emilia sina konster i lerkonst!

Emma fyller 1 år! GRATTIS

Ibland somnar Emma på golvet....

...och ibalnd vill hon bara vila lite! Såååå sött!

Vem har sagt att man bara kan åka en i sulkyn?

Emilia är ibland så trött när vi varit ute att hon somnar på hallmöbeln...

Lördagslyxfrukost!

Emilia fyller 3 år!!! GRATTIS! Stora tjejen nu!

Paketet från morfar och Karin innehöll detta pussel och en supersöt bikini från Rom.


Ja men ser man på, det gick ju riktigt bra det där att få ut lite bilder fast det tog sin lilla tid. Nu ska jag gå och sova snart. Natti natti!


Hipp hipp hurra!

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Emilia's födelsedag! Hurra hurra hurra!
Tänk att vår lilla tjej rean är 3 år! Grattis vår underbara prinsessa, vi älskar dig!

Det har varit en bra dag. Blev lite stressigt på morgonen för vi försov oss och vaknade först 8.40 och vi skulle vara på dagis vid 9.00 Så det blev snabba ryck. När jag och Emma kom hem så var det bakning för hela slanten. Tårta och kakor och det tog hela dagen. Vid 17 hade vi kalas och det var så trevligt. Det Mickes familj som kom idag utom hans syster och hennes sambo. Emilia fick massa fina saker och lite pengar.
Igår hade vi också kalas. Då var min familj här och vi tog igen att fira massa födelsedagar som vi missat på grund av sjukdomar. Det var roligt att träffa alla.
Jag återkommer med bilder en annan dag.


RSS 2.0