Tavla med nappar...

Kom ju på att jag måste ju visa hur tavlan med Emilias nappar blev...


Äntligen hände det!

Var inne i stan i fredags för att köpa present till dopet i lördags och då uppenbarar sig något som jag har längtat efter i många många år. The Body Shop har öppnat en butik här i vår stad!!! Jag blev överlycklig och gick in och köpte mig två stycken Body butter, en Shea och Cacao. De hade öppningserbjudande på dessa så man fick köpa två för 250 kronor, de kostar annars 165 kronor styck. Gick även med i deras medlemsklubb och fick lite prover och erbjudanden.

Idag har jag och Emilia varit och handlat och sen inte gjort så mycket mer. Har varit så trött idag för jag sov inte så bra inatt. Nu är det snart tv som gäller för kvällen. Och imorgon är det kalasdags. Micke fyller år imorgon så vi ska fira hon lite imorgon kväll.

Jag har ett envetet sår på min underläpp som bara blir värre och värre, det är inget vanligt munsår utan det är nog från början en liten spricka i läppen som jag givetvis inte kan låta bli att slicka på och nu blir det större och gör sååååå ont.

Emilia är förkyld fortfarande så det blir inget öppna förskolan imorgon. Vi får ha lite sångstund här hemma istället och så ska jag förbereda lite för kalaset och baka lite kakor, ska börja med kolakakor så får jag se sen.

Hälsade på in till bebis fredags!

I snökaoset åkte vi bort till sjukhuset med sommardäck på bilen. Det var spännande må jag säga, men det gick. Vi kom lite sent så barnmorskan väntade på oss när vi kom. Så var det då dags att få se bebis i magen igen, ett litet besök in i magen, helt fantastiskt det här med ultraljud tycker jag. Rätt snabbt såg vi ett pyre där inne som rörde sig och snart såg vi hjärtat slå, skönt! Sen kollade barnmorskan igenom hela bebis och mätte huvud och lårben och räknade fingrar och tår och massa mer. Allt såg jättebra ut och jag kände hur pyret buffade där inne. Vi blev flyttade några dagar för beräknad födelse från 27 mars till 30 mars, men det är ju inte hela världen. Underbart att allt såg bra ut. Efter i fredags så har jag känt pyret buffa rätt ofta i magen. Den känslan är helt obeskrivlig, att ett litet liv ligger där inne och växer och boxar med armar och ben.
Och en bild fick vi också såklart.



Annars är allt bra förutom lilltjejen som är förkyld. Natten till fredag vaknade hon när Micke skulle åka till jobbet och hon var jättetjock i halsen och hade svårt att andas. Hon fick ligga inne hos mig en stund, men jag tröttnade till slut på att hon nöp mig och drog mig i håret så då fick hon ligga i sin säng igen och somnade gott till slut. Nu är hon inte lika tjock i halsen, men hon hostar lite och näsan rinner.

Igår var vi på dop. Inte jättekul, men jag var ju rätt seg på grund av vädret men det var kul att träffa lite vänner. Sen var det skönt när vi till slut kom hem igen och kunde slappa i soffan.

Idag har vi inte gjort så mycket, ska lägga mig i soffan nu och slappa lite.


Uppdrag: Vänja av nappen! Avklarat!!

Vilken duktig liten tjej vi har. Nu är hon helt utan napp, somnar superbra nu utan den och det känns skönt. Så uppdraget är nu avklarat.

Igår gjorde jag något som jag varit sugen på så länge. Jag blandade till en sats med chokladbollssmet och rullade massor med chokladbollar. Shit vad gott det är. Sitter här med en bredvid mig nu som snart kommer att gå förlorad i min mun. Jag tror allvarligt talat inte att jag har gjort chokladbollar på över 15 år.
Vi var på sångstund på öppna förskolan igår förmiddag och Emilia sitter så fint hela tiden. Tittar på de andra barnen och skrattar. På vägen hem passade vi på att ta en promenad innan vi gick hem och åt lunch.

Idag har jag börjat pyssla lite, ska göra en tavla till Emilia med hennes nappar på att ha som minne i hennes rum. Så den ska jag fortsätta med snart. Emilia har precis lagt sig för lunchvila så jag ska passa på att sitta lite i lugn och ro vid datorn innan jag fortsätter.

Sen har jag fått en sak på huvet, alltså inte som en hatt då utan att jag tänker på en sak som jag så gärna vill göra. Jag vill åka till Gekås i Ullared! Men jag vet inte riktigt när jag ska få in det, tänkte kanske ta med någon som också vill åka dit så blir resan lite billigare med. Men då ska man hitta någon bra dag då det passar. Ska kolla kalendern framöver. Vecka 44 ska man tydligen inte åka för då är det höstlov och packat med folk varje dag.

Solig höst!

I helgen var det ju superväder. I lördags så fixade vi en del här hemma, satte bland annat fast lådspärrar i köket och på eftermiddagen gick vi en lång skön promenad i det underbara vädret. Emilia gick omkring, eller rättare sagt pulsade omkring bland alla höstlöv.



Söndag gjorde vi inte så mycket, jag städade och tvättade lite och sen myste vi bara på eftermiddagen och kvällen.

Uppdrag: Vänja av nappen!
Det går rätt så bra. Lite oturligt så är det ju tandsprickning samtidigt så läggningarna är lite gråtiga, men det hade de varit även med napp. Igår kväll somnade hon bra och nu idag på lunchen grät hon bara lite grann innan hon la sig ner och somnade. Känns skönt att det går så bra.

Idag på förmiddagen har jag och Emilia varit och handlat på MAXI. Det var rörigt som hejsan i grönsaksavdelningen för de hade städdag :-( och allt låg inte på rätt ställe. Men det gick bra ändå. Köpte tre paket med "Mums mums", kostade bara 5 kronor så jag kunde inte låta bli. Jag har inte ätit sånna på år och dar.

Nej, nu ska jag kolla lite annat på internet, återkommer vid annat tillfälle.

Uppdrag: Vänja av nappen!

Ja, då var det dags. Lilltjejen har ju inte haft napp på dagtid på flera flera månader utan bara haft den när hon ska sova. Men från idag så är det slut med det. Kan låta elakt, men hon har inget behov av nappen utan det är endast bara en vana. Hon har ju dessutom äntligen sin mysnalle som hon kramar så gott när hon ska sova. Tänkte först att vi skulle börja ta bort den på vilan på dagen så det gjorde vi igår utan några problem, men idag så gick det inte alls. Så då bestämde jag att vi tar bort den helt så hon inte blir förvirrad av att få ha den på kvällen men inte på dagen. Har gått och förberett oss på att det skulle vara jättejobbigt några gånger innan hon vänjer sig och framför allt nu ikväll. Men än så länge så ligger hon tyst som en mus i sin säng. Vi har pratat med henne och talat om att hon inte ska ha nappen ikväll och kanske gav det resultat. Jag känner i alla fall att det är bra om hon är helt och hållet av med nappen sen en tid tillbaka när bebis kommer till våren och då är det lika bra att ta det nu. Jag återkommer med rapport.

Annars har vi inte gjort så fasligt mycket idag. Tog det lugnt på förmiddagen och sen vart det ju lite highlife när hon inte skulle sova och sen blev övertrött så när vi tog en promenad i solskenet förut så slumrade hon till lite i vagnen söte tjejen. När vi kom hem igen så var det pizza tajm! Degen stod på jäsning under promenaden så vi bakade ut den och la på massa gott och sen in i ugnen. Shit pommes frites vilka goda pizzor. Jag hade mozarella på en och det var ljuvligt gott och Emilia hon åt massor och så smaskade jag och Emilia oliver till också, längesen vi åt det *mums*.

Nu är det inte så länge kvar till Idol börjar och efter det ska jag gå och sova tror jag.

Vad har det tagit åt mig?

Det är något konstigt med mig idag, kan inte sätta fingret på vad det är mer än att jag är fylld med energi. Men jag var trött som hejsan i morse när jag vaknade. Sen när jag satt i soffan efter att jag och Emilia ätit frukost så hände det. Jag satt och tittade ut genom fönstret och solen lyste så fint, det var DÅ jag upptäckte det! Vilka skitiga fönster, det var inte länge sen jag putsade in- och utsidan på dem och tyckte inte då att jag behövde putsa mellan rutorna. Men det hade ju inte gjort någon skade om jag gjort det. Tänkt och sagt gick jag ner och hämtade en hink med vatten, svamp, handduk och fönsterskrapa och så var jag igång. Vardagsrummet, köket och datarummet. Dessa fönster är så rena och fina nu och jag hoppas de får vara det ett tag. Ska ta de andra rummen också, men inte idag. En maskin tvätt är på och snart ska jag laga middagsmat. Igår gjorde jag dillkött och det var så gott och idag ska jag göra Ängamat, det är min favoritsoppa. Jag känner mig så duktig när jag lagar sån där mat som kräver lite pyssel. Mat lagar jag ju varje dag, men det är något annat när man bara gör köttbullar och potatis eller så, inte lika roligt.

Tror föresten det är tredje dagen idag som jag inte har huvudvärk. Så skönt att slippa den även om jag inte vågar hoppas för mycket ännu. Men jag försöker nu tänka på hur jag lyfter Emilia, att jag slappnar av i nacke och axlar och kvällen innan jag somnar ligger jag med värmedynan i ca 20 minuter. Sen har en banan på sängbordet som jag äter när jag vaknar. Kanske är det dessa saker som gör att värken håller sig borta, vem vet?

Unge!?

Mmm just det ordet har jag svårt för. Unge!! Jag tycker det är ett nedvärderande ord. Vad betyder det egentligen? För jag hittar inte någon förklaring på ordet. Nej, jag tycker bara det låter illa att tala om sina barn som unge eller ungar. Men det kanske bara är jag som tycker så, eller???

Vila i frid!

Igår kväll så somnade min plastmormor in.
Hon blev 95 år gammal och hon fick somna in i lugn och ro.
 


Huvudvärken ger sig inte!

Jag får dras med denna eviga huvudvärk mer eller mindre var dag. Troligen är det väl någon slags spänningshuvudvärk. Känner värken ner i nacken. Ska försöka leta upp en vetekudde som ska ligga någonstans här hemma så kan jag värma den och lägga den över nacken. Känner att jag är rätt stel i nackmusklerna så det kanske hjälper.

Emilia får tänder i en rasande fart nu. Fyra tände under en månads tid, varav 3 stycken är de som sitter näst längst bak och är ju lite större så det gör nog riktigt ont i hennes lilla mun. Har ju Ipren suppar hemma, men de måste ju delas och det går bara inte så idag har jag köpt flytande Ipren som är lättare att ge.
Annars mår hon bara bra lilla fröken. Hon kan nu visa vart magen är, vart huvudet är och vart lampan är. Dessa tre kan hon visa på följd och jag blir sååå stolt. Men frågar vi "var är mamma?" så pekar hon på magen :o)

Igår gjorde hon något riktigt busigt. Hon älskar ju min iPhone och att titta på sig själv på kort där, men det får hon ju bara göra när jag är med. Men hon tar telefonen ibland och igår gjorde hon det utan att jag märkte det, jag upptäckte det först när hon står med den vid trappräcket och jag ser hur hon tänker kasta den och innan jag kom fram så hade den åkt ner med full fart. Då tänkte jag att nu efter ett fall på ca 3 meter så är det kaputt, men den fungerar ännu.

Nej nu ska jag leta efter vetekudden.

Sprängande huvudvärk, illamående och yrsel!

Det är min vardag sen några dagar tillbaka. Huvudvärken kommer och går och yrseln verkar ha gett med sig efter att jag började med järntabletter men illamåendet håller i sig. När ska detta ta slut? Igår kväll trodde jag att jag skulle dö. Sån sprängande huvudvärk har jag sällan varit med om, om jag ens haft det någon gång innan. Inte nog med den, jag mådde illa också. När jag lagt mig i sängen så gick det 2 minuter innan jag fick springa upp och kräkas. Idag när jag vaknade gjorde sig huvudvärken påmind igen och jag låg däckad i sängen till efter lunch. Sen har jag faktiskt varit ute en sväng med Emilia och lagat mat och huvudvärken håller sig på någorlunda avstånd. Men jag undrar vad det beror på? Har pratat med MVC och ska dit imorgon och kolla urinsticka, blodtryck och blodvärde och lite annat. Får se om det kan ge några svar, annars får jag väl besöka läkare för en grundlig undersökning. Funderar på om det är migrän jag har fått!?

Annars då? Jo det är väl ok. Har ju som sagt inte mycket ork och lust till saker när jag mår som jag mår. I söndags fick vi hem massor med nötkött, 25 kilo tror jag det var. Det tog vi hand om och fyllde frysen så nu ska vi göra goda köttgrytor och stekar *mums*

Nej, nu orkar jag inte skriva mer idag.

Lördag är det idag!

Det blev sovmorgon idag, för hela familjen. Nästan pinsamt att säga hur länge vi sov och när vi åt frukost, eller snarare brunch. 09.59 vaknade jag till och kollade på klockan!!! När Micke gick upp till Emilia så ligger hon i ett hörn av sin säng och myser med sin favoritnalle. Vet inte hur länge hon har legat vaken, men hon har inte gjort ett ljud ifrån sig. Så vid 11 satt vi och åt frukost i lugn och ro.

Annars är det bra. Har fått veta en superrolig sak idag men inget jag kan tala om än. Micke är iväg och köper lite saker och kommer väl snart hem, jag tvättar lite grann varvat med virkning. För virkning har jag fått knäppen på, virkar just nu massa små söta godisar, bilder kommer. Emilia ligger och sover och vaknar väl snart kan jag tänka mig. Då ska vi laga mat. Blir helstekt fläskfilé, grönsakswok och ris. Sen blir det lördagsmys.

I torsdags var jag iväg med bilen för en hjulinställning. Däcken har slitits snett och det är ju inte kul. Sagt och gjort lämnade jag in bilen och när de gjort mätningar och kollat över allt både fram och bak så kom domen. Både stötdämpare och bussningar är slut bak vilket gör att bakvagnen säckr ihop och däcken slits snett. Det kostar X antal tusen att byta detta och eftersom bilen inte är värd mer än 15000 kronor vid inbyte så känns det inte kul att lägga så mycket pengar på den. De justerade så gott de kunde så kommer vi nog köra med den så och sen byter vi bil nästa år. Ska kolla runt lite om vi kan fixa det billigare då kanske vi åtgärdar det, men vi får se. Ibland kan man verkligen hata bilar.

Nej nu kom Micke hem. Ha en underbar lördag för det ska jag ha.


RSS 2.0