Ny stol till Emma!

Helgen är här och det är nu lördag kväll. Emma sover och Emilia nattas av pappa och här sitter jag. I veckan har det varit rätt tunga kvällar för mig för Micke har jobbat kvällar. Jag har ju som jag skrivit tidigare mycket biverkningar av medicinen och bland annat huvudvärk som inte ger sig med värktabletter och att då orka hålla humöret på topp när Emilia är trotsig och Emma är väldigt närhetskrävande är inte det lättaste. Emilia hittar på bus och hyss så fort jag inte har fokus på henne och i veckan har det varit mycket slå och puttas mot både mig och Emma. Mitt tålamod har tagit slut många gånger kan jag lova. Emilia är enivs när hon sätter den sidan till och slappna av mer än några minuter kan hon inte. Det gnälls och skriks och hon vill inte göra saker ensam utan hon vill att jag ska vara med. Så då har jag hittat på saker som pussla, pärla, rita, bygga lego och så vidare, det går bra i några minuter innan hon kastar iväg pusselbitar, pärlor, pennor och legobitar *suck*. I torsdags så gick vi en promenad med Åsa och Linus och vi var ute i 1,5 timme och det gjorde att det blev något lättare inne sedan.

I tisdags så var det drop-in fika på dagis med semla. När vi kom dit och Emilia såg oss så kom hon springande emot oss. Micke gick bakom mig och Emilia springer rakt förbi mig och kastar sig runt pappa, det såg för skönt ut :o) Sen kom hon och kramade mig och Emma också. Vi fikade och satt och pratade med några andra föräldrar och fröken Mikael.
Jag åt 2,5 semla i tisdags kan man nog säga, en hemma på förmiddagen, en bit semletårta på dagis och en semla här hemma på kvällen, akta dig vad gott det är *mums*

I veckan har jag fåt målat lite grejer här hemma och jag har strukit en del på min "Att göra-lista". Kistan är målad, den ska bara slipas lite nu så den får lite Shabby Chic utseende och så har jag målat golvlampfoten som vi har ställt upp i vardagsrummet med ny skärm på. Sen fick vi två stoooora paket på posten i veckan, det var canvas-foton som vi beställt. Tre bilder på Cassius och en collage-tavla med bröllopsbilder. Jättefina blev de.

I fredags morse så sa Emilia när vi varit vakna en stund "Jag vill leka mera med Linus". De sprang nämligen runt och jagade varandra lite i slutet av promenaden i torsdags och de tyckte det var jättekul. Så vi ringde till Åsa och frågade om hon och Linus ville komma hit och leka lite på vår baksida och det ville de. Så Emilia och Linus grävde i sandlådan, gungade och sparkade boll en stund. Linus blev trött och hungrig efter en stund så de gick hem. Men jag och Emilia var ute en stund till och vi tog en liten upptäcksfärd i skogen här nedanför och tittade på grenar, kastade lite snöboll och tittade på rådjursbajs. Emilia tyckte det var så spännande så, sen var det dags att gå in och äta lite lunch. På eftermiddagen åkte Emilia och pappa och dansade på Pyttedansen och köpte med sig pizza hem.

Idag åkte vi till Babyproffsen för att titta på bilstol till Emma. Kollade på en sådan vi har till Emilia (Britax Multi-Tech) och jämförde med Britax nyaste stol. Hade inte tänkt köpa någon där egentligen, men den vi till slut valde kostade samma där som på nätet där vi tänkt beställa så vi köpte den på Babyproffsen och fick den monterad i bilen. Det blev en Britax Max-way. Tanken är nu att Emilia sitter i sin stol tills hon inte kan sitta bakåtvänd längre. Det rekomenderas ju att de sitter bakåtvänt till minst 4 års ålder, men eftersom det är så mycket säkrare att sitta bakåt så kommer hon nog få sitta så tills hon är 5 eller 6 år eftersom stolen är gjord för det (9-25 kg). Sen köper vi en annan stol till henne och så kan Emma eventuellt ta över Emilias stol eller ha kvar den hon har nu. Den är också godkänd för 9-25 kg och våra små tjejer lär ju inte väga 25 kilo än på många år kan jag tro.
När vi vara klara på Babyproffsen så åkte vi till Elins Esplanad och gick först till Apoteket och sen in på MAXI och handlade. Hittade 3 böcker till tjejerna på bok-rean. Emilia älskar ju böcker så hon blev så glad.

En sammanfattning av....

Har haft väldigt mycket biverkningar av medicinhöjningen men det verkar som om jag har blivit lite lugnare och fått liiiite mer energi att göra vissa saker. Dock inte i närheten av det jag vill men jag får väl ge det mer tid.

I torsdags så var jag på "inskolningssamtal" på dagis och pratade igenom hur inskolningen med Emilia gick och hur det går för henne. Vi var jättenöjda med "3-dagarsinskolning", det var ju bara jag som hade det kämoigt men det hade ju med mig att göra. De ser Emilia som en mycket trygg liten tjej som är lite avvaktande först för att sedan "ta för sig". Första tiden var hon med de barnen som skolades in samtidigt som henne och var mest som en liten svans efter någon fröken. Nu är hon mer med de lite äldre barnen som också tycker om att vara med henne. Men hon leker lika bra med alla och har lätt för att "hoppa in där hon är". Hon har mycket ideér om vad hon vill göra och hon pusslar och pysslar mycket.
Det var några dagar efter att hon vart sjuk som hon var ledsen vid lämning, men nu senaste veckan har det gått super och hon skuttar av glädje från bilen och in. Det känns jättebra. Hon är trygg med all personal och hon pratar mycket om barnen och personalen här hemma. Det enda som är "negativt" är att hon inte äter så mycket på dagis. Men det kommer ju med tiden.

I helgen har jag börjat måla lite grejer här hemma, en brudkista och en lampfot. Jag har ÄNTLIGEN kopplat in lampan över matsalsbordet. Var ju bara över 2 år sedan vi satte upp den och innan det så hade den legat här hemma i 2 år... bra jobbat av oss :o)

Imorgon är det semledagen!!! Undra hur många semlor jag ska äta? Älskar verkligen semlor. Det är drop-in fika på dagis för barnen ska baka semlor imorgon så där blir det ju en, sen säljer de semlor för 10 kronor styck på KVANTUM så där blir det minst en, sen kanske de har semlor på öppna förskolan (om jag nu orkar gå dit, är inte så väldigt sugen) så där blir det ju en också i så fall. Ja ja, jag återkommer med hur många jag får i mig. Men vänta lite, var det inte jag som skulle försöka tänka på vad jag stoppar i mig och komma igång och träna!? Jo, men var hittar man motivationen och orken till att sätta igång? Jag har ingen liggande här hemma i alla fall. Crosstrainern har i alla fall flyttats för 3:e gången i detta hus så nu står den i vardagsrummet i hopp om att det skulle vara lättare att ställa sig på den och köra lite, men än så länge så är det bara Emilia och Emma som har använt den om än på sitt egna sätt. Kanske ska köra en stund nu och sen gå ner och ta en skön dusch?

Ska fundera på det lite när jag avslutat här.


5:e tanden, går med gåvagn och klättrar upp på rutschkanan!

Oj vad det går fort med allt. Länge sedan jag bloggade nu men vi har haft annat för oss. Ska inte bli långrandig idag för vi ska snart slänga på en film.

Emma gör framsteg så det skriker om det. Hon har fått sin femte tand så nu har hon 4 där nere och 1 där uppe. Hon har börjat gå med gåvagnen och går runt bord och så. I förrgår så ställde vi upp rutschkanan till Emilia och när Micke och Emilia gick ner för att byta blöja och jag stod i köket och lagade mat så tänkte jag att det är ingen fara om Emma är där ute vid den för hon kommer ju inte upp på den. Men så gick jag ut och kollade till henne och vad gör hon? Hon är längst upp på rutschkanan så visst kunde hon.

Nej, nu ropar Micke och vill kolla på film. Återkommer en annan dag.

Ännu en helg till ända...

Jag har ont i min axel, vet inte vad jag gjort med den men ont har jag.

Idag har jag plockat lite här hemma. Lite tvätt har sorterats och dammsugaren fick ta ett pass där nere. Emilia har pusslat, hon är jätteduktig nu och lägger massa pussel själv. Emma hon kryper omkring och går nu längs möbler så nu väntar vi spännt på att hon ska släppa och ta första steget. Hon har en tand på gång som vi väntat på i över en månad nu, men den verkar ta lång tid på sig att titta ut så hon har ont.
Emilia har gått utan blöja nästan hela dagen idag och inte en olycka har hänt. Det märks att hon är redo nu, men hon får ha blöja när vi åker hemifrån och på dagis.

Är på lite lågt humör idag, för mycket att fundera över och funderingar utan svar. Ska äta lite glass nu och sen gå och försöka sova...

En glad liten tjej!

Igår och idag gick det bättre att lämna Emilia på dagis. Hon säger flera gånger på morgonen att hon ville vara hemma men jag tar ingen diskussion om det utan kör på som vanligt. Det går jättebra och igår när vi kom till dagis så var hon lite försiktig men inte ledsen och när vi mötte "fröken" Mikael ute på gården så pratade vi lite som vanligt och sen lyfte han upp henne och gick iväg och sa "nu får du vinka till mamma" och så vinkade de och jag sa hejdå. När Micke hämtade henne så berättade fröken Christin att Emilia varit jättepigg och superglad hela dagen. Eftermiddagen igår var varit väldigt lugn och behaglig och hon verkar ÄNTLIGEN ha fått tillbaka matlusten. Idag när vi kom till dagis så var hon gald och inte alls så försiktig som igår.

Jag var ju och träffade en överläkare igår och det var underbart att prata med en läkare som vet vad han pratar om. Jag fick förtroende för honom direkt när han kom och hämtade mig i väntrummet och han var lätt att prata med. Han hade skrivit ut och läst min journal och jag såg att han strukit under på utskriften. Det är första gången en läkare där har gjort det. Han visste mycket om mig redan innan jag kom in i rummet. Han frågade hur jag mådde just nu och jag berättade. Jag behövde inte berätta så värst mycket innan han hade listat ut att jag har utvecklat fler "symtom" än de som stod med i journalen. Som t ex social fobi, panikångest och att det blir svårare och svårare för mig att hantera det. Jag fick fylla i ett "test" där det är frågor om hur man mått den senaste 1-1½ veckan och det visar på graden av depression och ångest. Och som jag redan misstänkt så har depressionen sjunkit och är nu väldigt mild men ångesten har rusat i höjden och ligger på den högre delen av skalan. Vi pratade om vad den senaste AT-läkaren sagt angående mediciner att han tyckte att jag skulle byta medicin om jag inte kände mig bättre nu, men överläkaren bara skrattade och sa att det ska vi inte, det kan ta tid innan medicinen får sin fulla effekt och eftersom jag har så kraftig ångest blandat med depression och social fobi så behöver jag högre doser. Så vi höjde ytterligare nu så kommer jag bli kallad om 4-5 veckor för uppföljning. Jag berättade att jag är trött på att langas mellan olika läkare som inte kan något och att def år ta tag i detta nu och följa upp riktigt så jag blir bra någon gång. Så jag ska få träffa denna läkaren igen, eventuellt någon annan i sommar då han inte är där, men eftersommaren är han tillbaka igen. Han skulle även kolla upp angående samtalskontakt och han tyckte inte att vi ska dra igång KBT nu utan få kontroll på medicinen först. Vi pratade också om hypnosterapi och han tyckte precis som jag att det kan vara bra att använda det för självförtroende och självkänsla och för att komma igång med t ex träning och så, men att själva ångesten och depressionen inte ska behandlas med hypnos eftersom det kan i värsta fall riva upp väldigt mycket och göra mig ännu sämre.

Så, det var romanen om mitt läkarbesök.
Jag gick en sväng på stan igår och köpte en ny lampa. Ska försöka hitta en annan lampskärm men annars blev den superbra. När Emilia kom hem från dagis igår och gick in i vardagsrummet så ropade hon "Pappa titta, mamma har köpt en fin lampa". Så söt lilla tjejen.

Jag älskar verkligen min lilla familj så oerhört mycket. Vad hade jag gjort utan dem? Och mina vänner som jag hoppas finns kvar trots att jag just nu är världens mest osociala människa... LOVE YOU!

Jaha...

Emilia är fri från feber sedan i lördags och Emma sen igår. Micke har blivit sämre och är hemma idag. Jag tror att jag börjar bli sämre så vi får se. Emilia har i alla fall varit på dagis igår och idag. Var lite ledsen igår när Micke lämnade och när jag lämnade idag så var hon jätteledsen och ropade efter mig och ville inte leka med barnen. Jag kände mig jättehemsk, men jag känner att jag måste få lite tid utan henne för att jag ska orka. Mår riktigt dåligt just nu med massa ångest. Ska till läkaren imorgon. Men nog om det nu.

Emilia är i en hemsk trotsperiod. Hon testar verkligen vårt tålamod. Hon gapar och skriker och kastar saker. Först ska hon t ex pärla och lägger pärlor på plattan och är jätteglad, sen åker det ner någon pärla på golvet och då "råkar hon" putta ner mer pärlor och till slut ligger alla pärlor på golvet och hon kastar omkring dem. Sen ska hon rita men så åker alla pennor i golvet. Sen ska hon pussla och sen åker alla pusselbitar i golvet och så kan hon hålla på. Hon gnäller och upprepar samma sak om och om och om igen så det retar gallfeber på en och hon gör ALLT för att få uppmärksamhet. Men idag när hon kom hem från dagis och hade ätit mellanmål och började gnälla och tjata om vad det nu var, så ignorerade vi henne totalt både jag och Micke. Till slut så pratade hon vanligt och då pratade vi med henne. Sen började det gnällas och tjatas igen och då ignorerade vi henne igen. Vi ska vara stenhårda på det nu att beter hon sig så så får hon ingen respons och FÖRHOPPNINGSVIS så ger det resultat.
Jag åkte och handlade förut och det hade varit lugnt här hemma och kvällsrutinerna gick jättelugnt utan gnäll, gråt eller tjat.

Apropå pussel så är Emilia jätteduktig på att pussla nu. Hon klarar pussel på mellan 20-30 bitar själv nu. Är så stolt över henne.

Nej nu ska jag gå och sätta mig i soffan och virka lite.

Feber på en till!

Emma har sovit dåligt inatt. Hostat och gråtit och hon fick ligga hos mig vilket resulterade i att vi båda sov dåligt. Imorse var hon jättevarm och när jag kollade tempen så hade hon feber och Emilia har fortfarande feber. Emma äter bra men Emilia har inte ätit riktigt på en vecka nu. Hon äter knappt 1 deciliter yoghurt, lite russin, 1 isglass och dricker 2-3 deciliter mjölk och lika mycket vatten om dagen. Idag har hon varit piggare fram till 15 tiden då hon somnade på soffan i några timmar. Emma har sovit som vanligt.
Nu ligger Micke nere hos Emilia och det kan nog ta tid. Det har börjat krångla lite vilket säkert beror på att hon sover en hel del på dagarna, men i tre kvällar nu har hon efter att vi släckt lampan sagt "jag vill sova själv, gå då". Går vi då så börjar hon gråta och ropar på oss men hon vill ändå sova själv ?!??! Hur gör man då? Vi ligger kvar och efter en lång stund så somnar hon.

Jag har plockat i ordning lite i pysselrummet idag och slappat en hel del på soffan och vi har kollat på Madicken. Det kan nog vara nya favoriten hos Emilia nu. Är trevligt med lite omväxling och inte bara Karlsson på taket.

Febern är tillbaka!

Inte var hon frisk inte. Idag kom febern tillbaka och eftermiddagen har hon tillbringat sovande på soffan. Förmiddagen tittade vi på "Du är inte klok Madicken" och pusslade lite. När Micke kom hem så lagade vi mat och åt middag, Emilia åt ingen mat, bara lite frukt. Sen tog jag en tur till affären och handlade lite. Ja okej, jag ska erkänna att trots att vi inte har mer än några hundra meter till affären så tog jag bilen, skäms på mig! Men jag hade inte lust att bära flera 4,5 liter mjölk, 1 liter yoghurt, 1 liter blåbärssoppa, 1 låda glasspinnar, 5 kexchoklad och lite annat i kylan och halkan, så det så.

Emma börjar hosta mer och mer och hon var vaken i natt en stund. Hoppas bara inte hon blir sämre nu. Jag hoppas också att Emilia är såpass att hon kan gå på dansen på fredag, för något dagis blir det inte denna veckan.

Vet ni föresten hur gott det var med semla igår! Det är bland det bästa jag vet, men så är jag ju en riktig gottegris också.

Måste åka in till stan någon dag och lämna tillbaka lite kläder jag köpte till Emilia. Ska köpa lite tyger på Hem & Hobby, gardinstång till vardagsrummet och så. Kanske åker in på fredag om Emilia är bättre, annars åker jag in på lördag.

Tjingeling!


RSS 2.0