Uppdatering!

Då ska vi se, här lever livet på som vanligt. Jag är rätt off och mår inte vidare bra alls. Vissa dagar är bättre och andra sämre. Väntar på att få träffa en ny läkare men de verkar lysa med sin frånvaro inom psykiatrin i Skövde. Har inte hunnit fixa med att maila till läkare som tror på "hypo 2" men får väl försöka göra det snart.

I fredags så gick jag och Emma upp tidigt för att göra oss redo att åka till Ullared. Vi hämtade upp Caroline strax före 7 och så bar det av. Det var minusgrader och dimmigt men det gick ändå bra att köra. Vi hade tur med parkering när vi kom fram så vi behövde inte gå så långt och vi startade vår runda klockan 9.45. Det var inte allt för mycket folk, men emellanåt så hopades kundvagnarna och det var svårt att komma fram. Vi hade två vagnar och Emma satt i babyskyddet så jag kunde skärma av henne med sufletten och filt, där låg hon superbra. Vi betade av avdelning efter avdelning. Jag köpte kläder till Emilia, linnen till mig, leksaker, åkpåse, DVD-skivor, lite förbrukningsvaror, pysselgrejer och lite annat. Vi var klara vid 15.20 och lastade i bilen och sen åkte vi vidare mot Jönköping och IKEA. Vi var framme där vid 18-tiden och var klara strax innan 20. Där köpte jag hyllor, lådor och lite smått till pysselrummet. Sen var det dags att styra resan mot Skövde. Emma vart lite ledsen på vägen så vi fick stanna till ett par gånger, Caroline satt i bak en bit men sen fick vi byta så jag satte mig bak med Emma och Caroline fick köra. Jag var tillbaka hemma 21.45.
Redo att lämna Gekås för denna gång.

Allt uppackat på bordet...

Inköpt på IKEA


Lördag och söndag blev det att fixa inne i pysselrummet och jag har fixat lite på kvällarna i veckan också.

I tisdags kväll var vi på informationsmöte på förskolan där Emilia ska börja. Det verkar superbra och Emilia verkade trivas i lokalerna.
Igår så fyllde ju Micke år och hans mamma och pappa kom och firade honom på kvällen. Ska ha lite kalas på söndag också. Jag ser inte fram emot detta eftersom jag helst inte vill umgås med för mycket människor, men det får gå helt enkelt.

Idag har jag och tjejerna varit och handlat lite och sen gjorde vi pizza till middag *mums*

Lite uppdatering: Emma sätter sig upp själv, hon sitter stadigt och hon kryper. Hon äter mat bättre och bättre och hon är så underbar. Emilia pratar mer och mer för varje dag. Hon är för det mesta lugnare mot Emma nu så hon kan vara med på ett annat sätt nu och behöver inte sitta/ligga i resesängen hela dagarna.
Idag har Emilia haft en riktig trotsdag, hoppas det blir lugnare imorgon.

Åsa, jag hoppas det gått bra för dig idag. Tänker på dig!

Nu ska jag avsluta för idag och kolla tv tror jag.

Ett tag sedan sist...

Hipp hipp hurra för idag är det Mickes födelsedag. Grattis min älskling!!!

Var ett tag sedan jag bloggade sist, har inte haft tid eller lust. Ville mest bara skriva att jag lever. Tittar in snart igen och skriver lite om vad vi gjort det senaste.

Trevlig dag!

Inatt vaknade Emilia vid 3 och skulle inte somna om. Hon låg och pratade och sjöng så jag gick in och la mig med henne i hennes säng vid 4. Jag kollade på klockan när hon äntligen somnat, då var den 5.30 och sen somnade jag. Lite intressant att sova i en säng som enbart är 130 cm lång, men vad gör man inte för de små liven. Vi sov några timmar innan vi vaknade till liv och gick upp och åt frukost. Efter frukosten tog jag en skön dusch och sen städade jag av lite och plockade undan lite.

Strax efter 13 kom en regnblöt Caroline hit till Emilias stora förtjusning. Emilia har pratat om "Lin komme nart" ända sedan i förrgår kväll. Så vi satt och pratade och Caroline busade med Emilia och de ritade och var ute en liten sväng i regnet, men Emilia tyckte det var kallt så de kom in igen. Under tiden lagade jag mat och det blev korv stroganoff och ris. När Caroline gått hem så var det dags att ta på nattklädsen och mysa i soffan med välling respektive amning innan det var dags att sova. Emilia orkade inte ens läsa saga utan vi släckte lampan direkt och hon somnade jättefort.

Emma tyckte det var överkurs att sova och hon vaknade vid 20.30 igen. Dels har hon tänder på G, förkyld och så har inte magen vant sig riktigt vid fast föda. Så nu ligger hon här på golvet och "kryper" omkring lite och undersöker babygymmet.

På fredag blir det föresten en tripp till Ullared (kanske jag redan har skrivit). Hade tänkt åka själv med Emma men så pratade jag och Caroline om det och jag sa typ att "Jag tycker att det känns skönast att åka själv och inte ha någon att anpassa sig till, men det skulle ju vara en sak om någon följde med för att kunna vara lite bärhjälp och hjälpa till att roa Emma, men vem har lust till det?" Då säger Caroline att hon skulle vilja det, så då bestämde vi att hon gör mig och Emma sällskap på fredag, jättekul :o)

Natti natti


"Unnebar är dig"

Emilia och Emma är så underbara. Detta säger ju vi till dem båda väldigt ofta och att vi älskar dem och så. Emilia pratar ju mer och mer och tar efter utryck. Inatt vaknade hon och kom in till oss och det tog en stund innan hon somnade igen, när hon legat stilla och tyst ett tag så säger hon: "Unnebar är dig" (Hon säger dig och din om sig själv).

Ikväll när jag låg hos henne och vi läst saga. släckt lampan och sagt gonatt så säger hon: "Mamma söt och gó" Då smälter man ju som smör i en kastrull på en het spis.

Har jag föresten berättat att Emilia fått plats på förskolan? Nej jag tror jag missat det, men det har hon. Hon ska börja i januari.

Nej nu ska jag ta en smörgås och sen sova.

Over and out!

Testar appen...

Tänkte bara testa hur blogg.se appen verkar. Laddade ner den igår :o)


Inte idag heller...

Blev ingen Öppna förskolan idag heller, jag är verkligen urkass på mornarna, förkylningen alltså :o) Så vi stannade hemma idag och låg länge i sängen. Det är så mysigt att vakna och se dem man älskar mest liggandes och sova alldeles bredvid. Emma har sovit i vår säng nästan hela natten och Emilia kom in vid 3-tiden.

Efter lunch så gjorde vi oss redo och åkte iväg. Tog med lite skräp och åkte till tippen och slängde det, sen åkte vi till Coop där jag tänkt köpa lite saker, men de hade inget av det jag sökte. När vi var klara där så var det dags att åka till dansskolan. Vi var först på plats och sen kom de en efter en. Men vi var inte så många idag. Det märks att barnen har lite svårt att konsentrera sig hela tiden, men det är väl kanske inte så konstigt. Emilia är med i dansen nästan hela tiden, men emellanåt så hittar hon på sitt eget för att sedan återvända till det dansfröken gör.

Efter dansen och lite snabbt mellanmål så åkte vi till Rusta för att se om vi kunde hitta något av det jag sökte där, men de hade inget av det där heller så då åkte vi hem och gjorde varma mackor och åt innan det var dags för sängen för tjejerna.

Emma vaknade igen när jag låg inne och nattade Emilia. Hon har någ tänder på gång tror vi för hon är väldigt orolig och grejar mycket i munnen. Micke tog med henne upp och när Emilia somnat så tog jag över Emma. Hon fick lite alvedon och efter att ha legat och pillat mig i ansiktet så somnade hon gott medans vi tittade på Robinsson från igår.

Apropå Robinsson, har aldrig varit med om att så många har hoppat av. Varför söker de till ett sådant program när de är så svaga? Visst, man kan inte förstå exakt hur det ska vara där innan man åker dit, men man måste ju ändå förstå att det blir tufft både psykiskt och fysiskt. Det värsta är att det verkar som om Mats är den som blir utröstad, det är ju han som ska vinna hela tävligen tycker jag.

Nog om det, nu lockar sängen tror jag.

Har inte haft tid...

Nu har jag inte bloggat på några dagar, jag har helt enkelt inte haft tid. På kvällarna när tjejerna har somnat så har jag passat på att pyssla lite och tagit det lugnt.

I måndags var jag ju hos läkaren i Falköping och jag hade stora förväntningar att hon skulle kunna hjälpa mig eftersom jag hade uppfattat att hon gick mer på symtom än provsvar gällande sköldkörteln. Men ack så fel jag hade, enligt henne så är det basolut inget fel på min sköldkörtel. Alla symtom jag har som stämmer in på hypotyreos gav hon blanka f*n i. Enligt henne behöver jag en kontinuerlig läkarkontakt i psykiatrin som följer upp min medicinering. No shit! Det kommer inte hända för alla läkare slutar efter några månader och jag tror inte längre på att några SSRI eller SNRI mediciner hjälper mig.
Besöket resulterade i 300 kronor kastade på ingenting och jag gick storgråtande och arg därifrån.

Men jag ger INTE upp!!! Jag får helt enkelt fortsätta kämpa och hoppas att jag hittar någon som kan hjälpa mig.

Annars i veckan så har det varit rätt lugnt. Öppna förskolan i tisdag och promenad efter det. Igår gjorde vi väl inget alls direkt, jag har blivit förkyld och känner mig inte så pigg. Emma har sovit lite fåligt på nätterna så det har inte blivit så mycket sömn. Skulle egentligen på föräldraträff idag, men på grund av förkylningen så skippade jag det.

Efter vi ätit lite lunch jag och lämnade Emilia hos farmor och sen åkte jag och Emma till fotografen och tog 6-månadersbilder. Hon var inte riktigt lika lättflirtad som Emilia var, men bra bilder blev det.

Nu är det CSI!!!


37 kilo!!!

Helgen har nått sitt slut och en ny vecka är i antågande. Min kära far har varit här i helgen och hälsat på till Emilias stora lycka. Han kom i fredags och var med och tittade när Emilia dansade. I går så var pappa, Micke och Emilia borta på Elins Esplanad och köpte en present till nytilskottet i vår familj. Jag var kvar hemma och målade lite, kände inte för att åka ut på något och kände att det var skönt med lite tid själv med Emma. Tycker verkligen det är jobbigt att umgås med människor mer en ett par timmar, så jag får kämpa för att orka. Men det är mysigt när pappa är här och få umgås några dagar.

Pappa åkte hem vid lunchtid idag och strax efter han åkt stack Micke och Emilia iväg till Mickes mamma och pappa för att hämta kött. Vi köper kött direkt från en bonde till bra pris. Jag passade på att måla lite lister och mysa med Emma. När de kom hem så var det bara att ställa sig och packa iordning köttet. 28 kilo nötfärs och 9 kilo blandat oxfilé, ryggbiff, rostbiff, entrecote, innanlår och fransyska. Så nu har vi väl kött så vi klarar oss i ett år tills nästa leverans.

56 påsar nötfärs á 500 gram...


och här är resten av köttet...


Vad har mer hänt? Inte så mycket faktiskt. Jag är nervös inför läkarbesöket i morgon och har suttit och sammanställt en lista på alla symtom jag har.
Nu ska jag nog gå och sova...

Ibland undrar man...

...hur man orkar, vi har det ändå väldigt bra. Emilia har sovit bra ända sen starten med undantag för perioder som det har strulat lite med läggning och så vilket är helt normalt. Emma sover också jättebra med undantag från någon natt emellanåt som hon vaknar till lite. Men så kommer det nätter som natten till idag, Emma somnar klockan 19 och Emilia strax efter. De sussar så sött i sina sängar, Emilia i sitt rum och Emma inne i vårt sovrum. En trött jag säger hejdå till Micke som åker till jobbet, jag masar mig ner och gör mig klar för sängen, går som vanligt in och tittar till Emilia. Lägger på henne täcket och vad händer då? Hon vaknar till och börjar gråta och kastar sig upp mot mig. "Tosa läck, Milia böt" = "Trosan har läckt, Emilia är blöt". In och byter blöja och trosa, går och kryper ner i vår säng för att sova. Eller? Klockan är vi det här laget 23.30, ett par timmar senare är jag så kissignödig att jag tror jag dör, klockan är nu 01.40 och jag har inte fått en blund. Ligger och lyssnar om Emilia sover och i tron att hon gör det smyger jag upp och går på toaletten. Då hör jag små tassande fötter komma springande i mörkret (jag tänder aldrig lampan om jag går upp) och Emilia tänder lampan i badrummet så jag får sådär härligt ont i ögonen. När jag är färdig släcker vi lampan och går mot sovrummet, men Emilia vill INTE. Bär in henne och lägger oss i sängen och säger "Nu ska vi sova".
Hör hur hon krånglar runt lite i sängen och efter ett tag så dunkar det till, hon har trillat ner på golvet på pappas sida sängen vilket givetvis inte är så skönt så hon börjar storgråta. Kramar och tröstar och bäddar ner oss under täcket, då vaknar Emma, klockan är nu 02.55. Går och letar upp hennes napp och ger henne den, stoppar om henne och säger natti och kryper ner igen. Men hon kan inte somna om så jag får gå upp och bära på henne lite för hon är jätteledsen. 1 timma senare bär jag fortfarande på henne med onda axlar och Emilia som har pratat hela tiden och ditten och datten. Emma har äntligen somnat och jag ska lägga henne i sängen, då drar Emilia till i Emmas ben och hon är vaken igen. Börjar om igen och denna gång somnar hon snabbare. Lägger ner och stoppar om henne och tar med Emilia och kryper ner i sängen, varpå Emilia säger "Milia vake hela natten". Men till slut så somnade hon och så gjorde även jag, sista gången jag kollade på klockan var den 04.35. Vaknar några timmar senare och då är klockan 07.30. Emilia sover tills Micke kommer in och han byter på tjejerna och klär på dem så jag får vila lite till.

Ja, sånna här nätter är INTE roliga, och de är ännu mindre roliga när man är själv med båda. Men vad gör man? Jo man försöker le och tänka att snart är det kväll igen och då ska jag gå och lägga mig tidigt. Gör man det då? Svar: NEJ!!!

Men dagen har varit bra ändå om än väldigt slapp. Vi har ritat lite och tittat på Emma som legat en del på golvet och tränat på krypet. Tittat på "Postis Per" och myst i soffan. När vi ätit lunch la vi oss på soffan och till slut somnade Emilia så gott.


Då passade jag på att fixa lite och började med maten. Gjorde en supergod korvgryta. Började med att fräsa lök och äpple i lite smör och hällde sedan på vatten och lät det koka ihop till en kompott, kryddade med vitpeppar, salt och curry. Tillsatte grädde och sen i med falukorven som jag skurit i "stavar" och förstekt i ugnen så fick det koka och serverades med pasta. *MUMS GOTT*

Tog detta kort på Emma och Micke häromkvällen.
"Lik pappa men söt ändå"


Nej, nu börjar snart CSI Miami.


Grattis pappa, det blev en pojk!

Hipp hipp hurra för idag är det pappas födelsedag! Grattis du bästa pappa i HEEEELA världen. Ses imorgon!

Och så har en ny liten pojk haft FÖDELSEdag idag. Emilia och Emma har fått en liten kusin till. Det är min bror och hans fru som har fått en liten pojk på eftermiddagen idag, deras fjärde barn. 3040 gram och 48 cm och allt gick jättebra. Välkommen till världen och grattis till mamma och pappa!

Friska från vad det nu var och en tand till!

Igår var vi på Öppna förskolan till Emilias stora lycka. Hon tyckte det var sååå roligt att leka med barnen och sjunga. Sen gick vi med på en promenad. Bra att passa på när man ändå är påklädda och klara. Blir mycket roligt prat också om ditten och datten.

Idag har vi plockat och grejat lite, tvättat och städat lite i köket. Gjorde ugnspannkaka till lunch och Emma fick en portion och det var gott. Upptäckte sedan att hon har fått en liten tand till.

Orkar inte skriva så mycket idag, hade tänkt massa saker jag ville skriva av mig om, men som vanligt så får jag blackout när jag sitter här.

Tre sjuka tjejer.

Jag har också blivit lite sjuk. Svullen längst bak på tungan och fått små blåsor i munnen. Så det är nog höstblåsor tjejerna haft ihop med virusprickar. Men vi är mycket bättre nu. Har i alla fall hållit oss hemma och själva i helgen.

Idag har Emilia varit riktigt stökig. Dagen började med att hon välte ner en tallrik från diskbänken som det var varmt vatten i. Jag höll på att göra frukost och hade precis hält upp vatten ur vattenkokaren i Emmas tallrik och skulle blanda i grötpulver varpå Emma som ligger i resesängen börjar gråta hysteriskt. Emilia har kastat ner en leksak på Emma och jag går dit och tar upp henne för att trösta. Då går Emilia ut i köket och tar tag i tallriken med vatten och får det över sig. Jag fick lägga ner Emma på golvet och ta av Emilia tröjan och spola med ljummet vatten. Som tur var så blev det ingen skada, bara lite rodnad som släppte efter en stund.
Under resten av dagen har Emilia bitit, rivit, slått och dratt mig i håret. Hon har även bitit och slått Emma. Hon har hoppat på soffbordet och i soffan, kastat ur alla kuddar ur soffan, stått på armstödet och fallit framlänges ner i soffan, kastat tallriken i golvet och ritat på soffbordet. När klockan började närma sig "tid att väcka pappa" så var jag nära ett sammanbrott så det var skönt att få åka iväg och handla och samla lite kraft.

Nu ska jag gå och lägga mig på soffan och slappa, snart är det SCI.


Tar sig framåt!

Vi har fortfarande inte klurat ut vad det är som tjejerna har drabbats av. De är i alla fall pigga men vi håller oss hemma eftersom vi inte vet om det smittar. Det står mellan lindrig variant av vattkoppor, hösblåsor eller virusprickar, men i sista fallet så får vi inte in blåsorna. Men men, det ger väl sig kanske till slut vad det är eller så förblir det en gåta.

Det blev i alla fall ingen Öppna förskolan och ingen pyttedans i fredags och Emilia var så besviken. Men sen sa hon "leka barnen nässa vecka" och "dansa hemma stället". Vi var hemma och myste istället, Emilia är full av energi och har i två dagar hoppat för fullt. Funderar på att göra i ordning ett rum med madrasser på golv och upp på väggar och massor med kuddar där hon kan hoppa av sig. Hon är så stolt över att hon kan hoppa jämfota (stavning?) och hon skrattar så hon kiknar, det riktigt lyser i ögonen på henne av glädje. Sen blir hon helt färdig och sitter stilla en liten stund innan det är full fart igen.Vi har ritat massor också, det gillar hon och tittat lite på Chuggington och Postis Per.

Idag har det varit rätt lugnt, Micke har haft jätteont i ryggen. Vet inte om det är biverkning på sprutan eller om det är något annat. Jag har i alla fall fått målat en andra gång inne i lilla rummet, får se imorgon om det behöver en strykning till.

Emma har de senaste dagarna ätit bra med smakportioner. Gröt kan hon få i sig några matskedar nu och hon har fått prova att äta broccolibukett, gurkstavar och bröd. Det mesta far ju omkring och hamnar på golvet, i haklappen och på bordet, men lite får hon i sig. Fascinerande att se henne sitta och hålla i maten och så "suger" hon i sig. Vi kommer göra så att vi ska köra lite blandat med gröt och att hon får äta bitar av olika livsmedel själv. Kanske blir lite puré eller mos också, men hon gillar att äta själv. Till min och Mickes stora fasa så blir det ju dock väldigt kladdigt, men jag har lärt mig att ta det och är inte framme direkt och ska torka upp som jag gjorde när Emilia började äta själv. Det får bli lite kladdigt, det går ju att städa :o)
Idag har hon även börjat ta sig framåt på golvet. Hon snurrar mest runt men lite framåt kommer hon också. När jag pratade med pappa i telefon på eftermiddagen idag så va Emma i resesängen och när jag kikar dit så satt hon upp och lutade sig på händerna, så nu börjar det hända saker vill jag lova. Nappen stoppar hon in i munnen rätt bra själv nu också.

RSS 2.0