Hur gick det till nu då? Jo så här...

Nu ska jag försöka få ihop ett inlägg som troligtvis blir ganska långt och en del bilder. Får se om jag lyckas.
Har inte suttit vid datorn på flera dagar men nu så gjorde jag slag i saken och slog mig ner en stund i alla fall.

Tisdag den 22 mars klockan 8.15 kom vår granne in för att passa Emilia och jag och Micke åkte till sjukhuset och Antenatalmottagningen där vi hade tid 9.00 för att träffa en läkare och få bedömning för ev. igångsättning. Hon gjorde en undersökning och konstaterade att det inte hänt något sen jag var hos barnmorskan senast, hon tyckte att barnmorskan hade överdrivit min status lite för det var mer av tappen kvar men jag var öppen 3 cm. Hon pratade lite omkring olika sätt att göra en igångsättning på och hon sa att hon trodde mest på att lägga en gel som mjukar upp och öppnar tappen. Hon gick och kollade på förlossningen och det fanns plats. Efter lite pappersarbete för läkare och barnmorska och vi hämtade väska och så i bilen så fick vi komma in på rummet. En barnmorska kom in och vi pratade en stund om vad som skulle hända. Hon satte CTG com jag låg med i 30 minuter och sen lade hon gelen vid 12-tiden. Sen var det 30 minuter CTG till och sen var det bara att vänta.

Vi var kvar på rummet en tag innan vi tog en sväng till kafeterian och Micke åt lite mat. På väg tillbaka så började jag få ondare, hade tidigare bara vanliga sammandragningar som inte gjorde så ont. Tillbaka på rummet larmade vi barnmorskan och hon gjorde en undersökning, jag var fortfarande bara öppen 3 cm och 50% procent av tappen kvar. Jag frågade om ryggbedövning men det var för tidigt att lägga den och jag kände ändå att jag ville klara mig med avslappning genom dyktekniken så länge som möjligt. En kort stund efter att barnmorskan gått igen så fick jag en riktigt ond värk och kände och hörde hur det small till i bäckenbotten, sen misstänkte jag vattenavgång. Larmade igen och barnmorskan kollade att det var vattnet och gjorde undersökning igen, samma status som innan. Klockan var nu 15.30 och jag började ana ett långt förlossningsarbete.

Låg på sängen och läste en tidning och Micke kollade lite på tv. Kände kraftigare och kraftigare sammandragningar som tilltog i smärta. Larmade efter barnmorskan och hon var och hämtade en pilatesboll som jag fick sitta på. Hon hjälpte mig med andningen, men det blev bara svårare och svårare att slappna av. Kände bara att jag ville fly därifrån, det gjorde riktigt ont. Klockan var 15.45 när de etablerade värkarna satte igång och de var täta, bara ca 30 sekunder mellan varje värk, så jag hann inte slappna av och hämta styrka emellan dem. Mitt under en värk ställde jag mig och upp och kravlade upp i sängen och lade mig på sidan, tårarna forsade så ont gjorde det och jag försökte verkligen slappna av. Barnmorskan började prata om att gå över till förlossningssal men hon ville få mig lite mer avslappnad, vi bestämde att jag skulle prova akupunktur och en barnmorska kom satte en nål i huvudet på mig. Hon var kvar och hjälpte mig med andningen, Micke stod vid mitt huvud och höll min hand och stöttade mig och andades med mig. Jag fick riktig panik vid vissa värkar och ville inte vara med längre. Vår barnmorska var iväg och läste i min journal och skulle förbereda för ryggbedövning medan barnmorskan som var inne hos oss sa att vi skulle gå över till förlossningssal så jag kunde börja med lustgas. Jag låg och var rädd att de värkar jag hade var overksamma och att det inte hände något. Då börjar jag känna att det trycker på, jag vill krysta men tänker att jag är ju inte öppen halvvägs en gång så det går ju inte. Jag sa till barnmorskan hur jag kände och hon sa att jag skulle slappna av och andades med mig, men jag sa att det inte går och att jag vill krysta för huvudet är på väg och de konstaterade att det var så fallet. De ropade på vår barnmorska och frågade om hon ville vara med vid förlossningen och hon kom springande. Jag sa att "Jag vill inte spricka" så de höll ett tryck mot mellangården och jag krystade för kung och fosterland. Och fortare än någon kunde anat så kom ett litet knytte ut och gav ifrån sig ett litet skrik. Jag fick hjälp att ta av mig tröja, linne och BH som jag inte hunnit få av mig ännu och sen  la de knyttet på mitt bröst. Det visade sig vara en liten tjej! Så underbart!! och all smärta var som bortblåst.

Ingen fattade något, det gick så himla fort.
15.30 - vattenavgång, öppen 3 cm och 50% kvar av tappen.
15.45 - etablerade värkar
16.30 - krystvärkar
16.37 - föddes lilla knyttet

Efter att Micke klippt navelsträngen så var det dags för efterbörden och det gick snabbt. Barnmorskan sydde två små stygn och sen fick vi vara själva och bara njuta. Lillan ammade en lång stund och sen gick jag och duschade innan vi fick in den fina guldbrickan med smörgåsar och så. Sen gick Micke med och vägde och mätte lillan. 3225 gram och 48,5 cm så hon var lite större än Emilia var. Men så låg hon ju 2 veckor längre i magen.
Sen var det dags att packa ihop alla saker och så körde de upp mig i sängen till BB och Micke fick gå. Vi fick en fyrsal för oss själva och Micke stannade första natten. Fick lite fika och pratade med personalen och så innan vi kröp ner för att sova. Lillan sov så gott redan.

1 timma gammal...


Första natten gick bra, lillan sov så gott. Jag sov i omgångar då jag vaknade till väldigt lätt. Onsdag förmiddag var det tid för läkarundersökningen och det fanns inget att anmärka på, allt såg bra ut. Efter lunchen så kom Mickes bror och hälsade på och sen åkte Micke hem och duschade och tog sen med Emilia och min pappa och kom och hälsade på. Emilia blev genast mycket stolt över lillasyster och så myste jag och Emilia. Gudars vad jag saknat henne och vad stor hon blev helt plötsligt. Emilia fick en docka av mig och Micke som hon kan ha som sin "bebis" och byta blöjor på och så. När det var dags för dem att åka hem så började jag känna mig ledsen, fick lite smått panik och funderade över hur det ska gå att älska två små tjejer lika mycket, kändes som om jag svek Emilia. När de gått så hann jag inte många steg innan tårarna forsade för kinderna. Jag gick in till rummet och grät en lång stund. Kändes så himla konstigt att helt plötsligt vara mamma till två. Lite senare så kom en barnmorska in och vi pratade lite och det fick mig att må bättre. Vi gjorde hörseltest på lillan och sen tappade vi upp ett bad och så fick hon bada, det tyckte hon om. Hon sa inte ett ljud på hela tiden, bara njöt i fulla drag. Efter kvällsfikat så var jag såååå trött att jag somnade tidigt.

Ungefär ett dygn gammal...


Andra natten gick också bra, hon sov 6 timmar efter att ha ammat vid 22-tiden. När vi vaknat och jag ätit frukost så fick jag lite information från barnmorskan om BB-vård i hemmet och kommande läkarbesök och så lite med träning efter förlossning och sådär. Efter lunchen så kom Micke och Emilia och hämtade mig och Lillan. Vi åkte förbi och köpte semlor innan vi åkte hem. Senare på eftermiddagen åkte jag och Emilia och handlade på MAXI. Var skönt att komma ut bara hon och jag. På fredag efter lunch så kom Karin upp och fikade lite och sen så åkte hon och pappa hem. Roligt att ha pappa här på besök, men nu var det faktiskt riktigt skönt att bara bli vi i vår familj.

Precis hemkommen, liten tjej i stort babyskydd...

Dockan Emilia fick är större än lillasyster...

Stolt morfar :o)


Sen har det flutit på. Amningen fungerar jättebra och hon äter snabbt precis som Emilia gjorde. Emilia är så stolt över sin lillasyster. De är väldigt lika i sättet, Emilia var också oerhört lugn, tyst, åt snabbt, sov bra och så vidare. Till utseendet är de också rätt lika....

Fyra i familjen!

Då har vi varit hemma i lite mer än ett dygn och hunnit landa lite.

Kommer inte blogga så mycket idag utan kommer skriva mer imorgon eller så. Ni ska få se lite bilder såklart och jag ska berätta om förlossningen och så. Min pappa åkte hem idag, Karin var här och hämtade honom så det var först idag som vi blev själva vi fyra i vår familj. Så ikväll ska vi mysa bara jag, Micke och lillan. Emilia ligger och sover i sin goa säng. Hon är en så stolt och duktig storasyster.

Vi mår bra allihop och jag återkommer!

Snabb BB-blogg!

Ligger på BB nu sen ett dygn tillbaka. Igår den 22 mars kl. 16.37 föddes vår andra prinsessa, namn ännu okänt. 3225 gram och 48,5 cm. Allt gick fort, väldigt fort!! Berättar mer när vi kommit hem.

Nu är det väntan...

Uppdatering! Nu är vi på förlossningen. Jag har fått en dos med fel och smärtan har tilltagit efter det. Så nu är det bara att vänta. Har precis ätit lite lunch.

Hoppas, hoppas, hoppas...

Förvärkar och andra små "symtom" på att det börjar vara på G har jag, men inga större framsteg. Imorgon klockan 9.00 ska vi vara på Antenatal och då får vi se om vi blir kvar och de sätter igång förlossningen eller om vi får åka hem igen. Hoppas att det enbart beror på hur belastningen är på förlossningen och att de inte helt nu nekar igångsättning för då går jag under. Så håll tummarna för oss nu.

Idag har vi inte gjort så mycket. Vaknade inte för klockan var 9.30, men gick inte upp direkt. Sen har Micke vart iväg och träffat sin bror som kom hem från 5 veckor i Thailand igår och jag har pysslat lite och sen mest bara slappat. Ska fundera igenom om allt är fixat med saker jag ska ha med och så innan jag kryper i säng.

Nästa gång jag bloggar kanske jag är tvåbarnsmamma :o)

Kan du inte bara vilja komma ut?

Nu börjar jag bli frustrerad, vill verkligen att bebis ska komma NU!!! Har känt mig sådär på bristningsgränsen idag, varit på väg att bara börja störtgråta. Trodde aldrig att jag någon gång i mitt liv skulle gå och längta efter att få ont, men det gör jag nu. Jag VILL ha ont och blir glad så fort jag får en ond förvärk eller känner den där mensvärkssmärtan i mage/rygg. Önskar att det kunde komma mer regelbundet och allra helst att vattnet kunde gå. Men det är väl bara att vänta. Har ju tid på Antenatal på tisdag och får väl hoppas på att läkaren säger OK till igångsättning och att belastningen inte är hög på förlossningen. Men jag vågar inte hoppas för mycket. Känner bara att jag vill få ett slut på detta nu, oron växer...

Idag har vi fått upp den nya lampan i skötrummet/tvättstugan, måste dock fixa till det bättre och taket måste målas för de hade målat runt den gamla lampan. Lata j**lar som inte orkar ta ner lampan när de målar.
När vi var klara med det så städade jag av lite i badrummet och sen så putsade jag fönstren på nedervåningen. Sen har jag fått vila för jag var så trött. Sovit lite dåligt i ett par nätter nu och framför allt inatt för jag har så mycket slem i halsen som inte vill släppa.

Något mer intressant? Nej, inte som jag kommer på nu.

Tjing tjing!

Mer och mer!

Vilken dag det har varit. Solen har strålat från en klarblå himmel hela dagen. Efter frukost och Melodikrysset tog vi en skön promenad och gick förbi affären på hemvägen och köpte lite mjölk och bröd. Två semlor fick följa med hem från fiket innan det också så dem avnjöt vi när vi kom hem. Det var riktigt skönt att kunna gå en promenad utan att behöva gå och vara livrädd för att halka omkull.

Nu ikväll har jag haft en hel del onda förvärkar, har precis tagit en dusch och då avtog det en del så vi får se om det kommer tillbaka. Hade varit skönt om det inte sätter igång mitt i natten, men det går ju inte att bestämma över tyvärr.

Micke var på EM och hämtade vår hatthylla idag så den har vi satt upp och det blev jättebra. Nu ska vi ha lite fler hyllor bara och korgar/lådor och lite smått så är hallen klar. Återkommer med foto när det är helt färdigt, hinner väl inte mer nu innan bebis kommer antar jag så ni får ge er till tåls.
Vi behöver sätta upp den nya lampan i skötrummet också för lysröret där nere håller på att gå sönder och det är ju ingen idé att köpa nytt när vi ska byta lampan.

Nej nu får det bli lite avslappning i soffan, kanske en film innan det är dags för sängen.

Pöss på er!

Nu är jag klar med allt!

Ja, nu är allt färdigt, så nu kan bebis komma. Jag har packat väskan, fixat CD-skivor, fixat allt här hemma, barnvakter har vi en hel hög, babyskyddet står framställt osv. Så nu får bebis komma när den vill.

Emilia är inne i en riktig mammaperiod verkar det som. Undrar hur mycket hon känner på sig att det snart kommer en bebis? Tror hon förstår mer än man tror.

Nej nu orkar jag inte sitta och skriva mer.

Vänta, vänta!!

Hipp hipp hurra, för idag är det Louise födelsedag. Grattis min vän!

Ja nu är det en väntan. Barnmorskan ringde på eftermiddagen och sa att hon pratat med Antenatal, fick en tid först på tisdag klockan 09.00 för kontroll och eventuell igångsättning. En läkare kommer att göra en undersökning och utifrån den ta beslut. Det hänger ju på hur tung belastningen är på förlossningen också. Men har jag tur så sätter de igång mig efter undersökningen. Kan ju hända att det sätter igång spontant innan det, vi får väl se. Har ju inga värkar eller så men det strålar ut i bäcken och rygg och molar en del, känner även att bebis borrar ner huvudet till och från.

Allt är nästan fixat och förberett här hemma, ska ta och packa väskan så den är klar bara, sen skulle jag behöva fixa lite skivor men jag får inte orken till det. Idag har jag i alla fall dammsugit och torkat golv och plockat i ordning. Så bebis kan komma nu :o)

Pratade ju grannen igår på vårt årsmöte med samfälligheten och hon erbjöd sig att kunna komma och ta Emilia om vi behöver åka in snabbt och hon är ju hemma mer eller mindre jämt så det känns bra. Bjöd in henne på en kaffe idag så Emilia fick träffa henne lite. Så visade jag var saker finns och så, så nu har vi några trådar att dra i om det sätter igång.

Nu vill jag bara ha bebis, längtar så sjukt mycket efter att få uppleva förlossningen och träffa det lilla knyttet. Trodde aldrig att jag skulle känna såhär. Det är bara denna oro med passning av Emilia och allt kring det som gör mig tokig.

Det går framåt!

Idag har jag fixat och donat igen. Jag har tvättat, fixat spjälsängen till bebis, dammsugit, satt upp tavlor och så. När Micke kom hem, lite senare än vanligt för han jobbade över, så åkte jag iväg. Styrde färden till Hotell Skövde för att få sålt lite guld. Var en sån där guldköparfirma som var där igår och idag mellan 10 och 18. Men när jag kom dit 17.45 så hade de åkt :o( Irriterande må jag säga. Har en del gamla smycken som jag inte använder och som barar ligger i en ask. Guldpriset är ju högt nu så jag tänkte att det är lika bra att passa på och dessutom skulle man få pengar direkt i handen, men det blev inget med det.
Så jag åkte bort till barnmorskan istället och fick sitta och vänta på att klockan skulle bli 18.30. När tiden var inne så pratade vi lite om hur veckan har varit och om jag har kännt mer sammandragningar och så efter undersökningen sist, men jag sa att det är väl ungefär som det varit innan. Jag räknade inte med att det skulle hänt något. Men när hon undersökte så blev hon jätteförvånad och sa att jag nu är öppen 2-3 cm och hon gjorde en hinnsvepning. Hon sa att det kommer göra ont för hon drar och tänjer i livmodertappen, men jag kände inte något direkt. Bebis ligger med huvudet ruckbart/nästintill fixerat. Hon ska ringa till Antenatal imorgon och höra med dem angående igångsättning, men jag hoppas inte för mycket. Får avvakta på att hon ringer imorgon, kanske ringer själv och pratar med dem, får se. Nu känner jag av mer att det gör lite mer ont vid sammandragningar och tryck neråt, kanske kommer igång snart.

Återkommer...

Mycket gjort...

Idag har jag gjort en hel del, inte legat på latsidan här inte. Emilia's foton är inramade och klara snart, bara en tavla kvar som jag ska göra klart snart. Jag har monterat ihop den andra spjälsängen och bäddat i ordning den till Emilia så får bebis hennes spjälsäng. Den vi lånat går nämligen inte att sänka sidan på och det vill vi kunna göra. Så imorgon ska jag skruva fast sånna här "vyssan lull"-tassar på den och höja botten till högsta läget och bädda i ordning den. Måste få ut stora TV:n ur vårt sovrum också, den får nog troligtvis åka till tippen sen. Eller är det någosn som vill köpa en 32'' Widescreen tjocktv billigt? Kanske slänger ut den på Blocket för ett försök.

Så jag har ordnat hela dagen och det känns i kroppen. Åh jösses vad sammandragningar jag har, hoppas de gör nytta. Ska ju till barnmorskan imorgon igen och kolla om det hänt något och så ska vi prata om igångsättning. Blir väl inget klart imorgon eftersom jag ska vara hos henne 18.30 så hon får väl prata med Antenatal på torsdag. Hoppas verkligen att det kan funka för min kropp orkar inte mer nu snart.

Ikväll blir det lugnt, ska göra färdigt den sista tavlan och sen blir det nog soffan och TV som gäller. Spelade in "En unge i minuten" igår så det ska vi väl kolla på.

Att man kan få så ont av att handla...

Måndag och dags att handla mat. Men innan vi åkte så åt vi frukost och sen fixade jag lite med Emilia's foton. Ringde till mödravården och bad att min barnmorska skulle ringa upp mig. Sen skrev jag upp allt som behövde handlas och så åkte vi. Vi gick in på KappAhl och köpte två pyjamaser och en sjal till Emilia och på väg ut därifrån så ringde barnmorskan. Jag frågade henne lite om hur hon trodde att en igångsättning skulle gå till på mig och vi ska se på onsdag om jag öppnat mig mer. Så ska hon ringa till Antenatal och höra med dem hur det verkar. Funderar på om jag ska ringa dit imorgon och se om jag kan få lite svar, känner hur oron i min kropp bara ökar och ökar.

Handlade för 2 veckor idag, skönt att ha det klart. Köpte hem lite tvättlappar och amningskupor som kan vara bra att ha förberett. Ska packa i ordning BB-väskan imorgon tänkte jag.
När vi kom hem från handlingen så packade vi upp allting och Emilia är så duktig och hjälper till. Langar saker till mig och ställer upp en del på bänken som inte ska in i kylen, hon har full koll på det mesta :o)
Sen kom Micke hem och vi lagade lite mat och åt. Nu ligger Emilia i sin säng nerstoppad och ska sova och jag sitter här och fixar lite med att lägga över musik till mobilen.

Sovmorgon kan man kalla det...

Idag tog vi sovmorgon hela familjen. Vi vaknade 10.40 och var jättehungriga på frukost. Dagen har blivit lite knas när man sover så länge, men vi behövde väl det.

Jag har pysslat lite med att fixa upp lite foton på Emilia på väggen i kontoret. Sen har jag börjat skära till passepartoer (stavning?) till de ramar som vi ska sätta i fotografbilderna på Emilia i. Ska nog fortsätta lite med det sen.

Mickes mormor och morfar kom hit och fikade på eftermiddagen och sen lagade vi mat. Det blev stekt fisk, potatis, örtsås och ärtor. Det var riktigt gott det. Jag har faktiskt varit rätt så pigg idag och orkat mer än vanligt. Nu har jag tömt kameran på bilder och satt den på laddning och så måste jag lägga in musik på telefonen och bränna skivor med avslappningsmusik till förlossningen.

Kommer inte på något mer att skriva nu faktiskt.

Tjing pling.

Ordning och reda!

Idag fick jag sova ut och det var skönt. Åt frukost och drack en kopp kaffe sen började jag att plocka på kontoret. Ställde i ordning böcker i bokhyllan och plockade ut böcker som inte behöver stå framme. Micke tog med sig Emilia och åkte iväg och tankade bilen, köpte en bräda som fattades till väggen i hallen och så var de och handlade lite. Var faktiskt, tro det eller ej, första gången sen Emilia föddes som jag var helt ensam hemma i ett par timmar. De har väl varit iväg på kortare promenad och så innan, men ingen längre stund. Det var på tiden. Så under tiden de var iväg så fick jag gjort jättemycket, gick igenom massa papper och pärmar och slängde sånt som inte behöver sparas. Så nu är det faktiskt ordning på kontoret.

Micke fick laga maten idag, är alltid jag som gör det annars. Han ville att jag skulle hjälpa till lite i slutet men han fick klara sig själv. Blev chiligryta med kidneybönor och det var supergott.

Emilia ligger nerbäddad i sin säng och jag sitter här vid datorn. Ska snart slänga ihop en fruktsallad och sen blir det väl en film kan jag tänka.

Håller på att bli fullständigt galen på min näsa, jag är så tät, slemmig och dessutom blöder jag näsblod. Släpper liksom inte och det är så obehagligt. Hostan är bättre nu för mig men Emilia hostar mycket och Micke har också blivit förkyld.

Have a nice evening!

19 dagar kvar!

Till beräknad förlossning är det idag 19 dagar kvar. Tiden går fort och jag hoppas att det kommer sätta igång tidigare.

Idag har jag och Emilia städat lite, hon hjälpte mig att städa lilla toaletten och hon var så söt när hon låg på alla fyra och torkade golvet med en tvättsvamp. När Micke vaknat och ätit lite så skurade jag hallgolvet, fogarna har varit riktigt smutsiga och det går inte bort när man bara torkar av golvet så nu fick det bli skurborste och då blev det så rent och fint.

Nu är det fredag kväll och vi ska fixa lite varma mackor och sallad och sen slappa. Får se om det blir en film eller Let´s dance.

Lite har hänt...

Har varit trött idag också som de senaste dagarna, sover sämre på nätterna nu och har svårt att somna om. Har en irriterande hosta som inte gör någon verkan alls och näsan rinner och är tät om vart annat.

Väckte Micke klockan 15 och så åkte vi till MVC för att träffa barnmorskan. Tog lite prover först som såg bra ut, låg på 137 i järnvärde trots att jag inte tar järntabletter mer än någon gång i veckan, Åsa tyckte inte jag behövde ta några fler nu. När vi kom in till barnmorskan så pratade vi lite och jag frågade om vad hon trodde om de värkarna jag hade härom kvällen och hon sa att nu börjar det nog hända saker. Vi pratade lite om bedövning och att jag börjar känna mer och mer ångest igen, inte i närheten av de nivåer som jag kände innan jul men dock mer än den senaste tiden. Vi pratade återigen om igångsättning om det är så att jag känner att ångesten ökar, det är bara att jag hör av mig till henne i så fall så tar hon kontakt med Antenatal.
Blodtrycket låg fint på 120/70, SF-måttet var 34 cm och följer medelkurvan och hjärtljuden låg på 136 slag/minut. Knyttet ligger med huvudet neråt men är fortfarande rörlig och kommer nog vara tills det är dags. Barnmorskan gjorde undersökning och konstaterade att tappen är mjuk och jag är öppen 1 cm hela vägen. Fick en ny tid nästa onsdag för en ny koll och är jag mer öppen då kommer hon kunna göra en "stripping" som innebär att hon kommer tänja ut och reta tappen vilket kan göra att det kommer igång lite mer. Hon är så bra vår barnmorska och hon lyssnar verkligen och förstår hur vi känner och tänker.

Nu ska vi snart äta semla och kolla på Mästerkocken.

Kanske börjar hända saker nu...

Igår kväll låg jag på soffan och vi kollade på CSI och har sammandragningar som jag brukar ha. Men det börjar göra väldigt ont och trycker neråt och strålar ut bakåt ryggen. Får 5-6 stycken sånna "värkar" relativt tätt men de avtog i styrka efter det. Idag har jag haft mensvärksliknande smärtor som strålar bakåt ryggen, så det kanske börjar påverka lite nu.

Så idag har jag förberett med packningslista för bb-väska, plockat iordning lite babykläder att packa med till sjukhuset och jag har skrivit ett förlossningsbrev. Så imorgon ska jag fortsätta att fixa lite, jag ska lägga över musik och ljudbok på mobilen och jag ska bränna lite skivor som vi kan lyssna på vid förlossningen. Hoppas bara att cd-spelaren fungerar denna gången. Så ska vi ta och ställa iordning spjälsäng och bädda iordning den för bebis.

Sen har jag massor med saker jag vill fixa innan bebis kommer, men jag orkar inte göra så mycket. Det är svårt att acceptera att jag inte orkar men jag får försöka. Emilia hittar på massa bus hela dagarna och jag är sååå trött på kvällarna. Idag blev jag riktigt arg och ledsen på Micke för att han inte lyssnar. Han stod och diskade och jag låg och vilade på soffan för jag hade ont. Då börjar Emilia hitta på massa bus och klättrade upp på TV-bänken och jag kravlade mig upp ett par gånger och tog ner henne, men till slut så orkade jag inte mer och bad Micke ta henne. Men han hade ju inte tid och jag sa att han kunde ta disken senare för att jag behövde vila lite för jag var trött och hade ont. Då förklarade han att han minsann och var trött, varpå jag svarar att det är ju inte han som är höggravid. Men det var tydligen synd om honom för att han får stå ut med mig. Ha ha, skulle vilja sen honom vara höggravid, hemma med Emilia hela dagarna, laga mat, förbereda allt inför bebis och dessutom vara dunderförkyld. Då skulle han nog inte vara så kaxig. Karlar säger jag bara...

Förkylda!

Då var vi förkylda jag och Emilia. Och min dag idag har inte varit bättre än dagen igår. Är helt slut i kroppen, ingen energi alls. Som tur är är ju Emilia lite tröttare också på grund av förkylning så vi har legat och sovit på soffan ett par timmar idag *mysigt*. Sov dåligt inatt, har börjat vakna till och från och har svårt att somna om.

Jag kom precis hem efter att ha varit på MAXI och handlat. Var tvungen att komma ut och göra något. Köpte en grillad kyckling och som jag och Micke ska dela på snart och så lite vitlöksbröd och avocado till. Så blir det till att ta det lugnt i soffan och kolla på tv.

Riktigt dålig dag!

Igår var vi på kalas hela dagen och satt totalt 2 timmar i bil och det var jobbigt, att åka bil alltså. Sen har jag sovit dåligt inatt för jag är tät i näsan och det släpper inte och imorse när jag vaknade så kände jag att jag börjar få ont i halsen. Och sen har dagen fortsatt i samma spår. Hoppas verkligen att jag mår bättre imorgon för idag har det varit skitjobbigt på alla plan. Jag har ont, massor med sammandragningar och knyttet borrar ner huvudet i bäckenet och spjärnar samtidigt med fötterna uppåt revbenen. Jag känner mig dessutom ledsen och arg och så känns det som om jag ska bli jättesjuk. Jag orkar knappt stå upp och är helt matt i hela kroppen. Känns också som om jag ska börja gråta floder när som helst och så smyger det lite ångest där ikring.
Så var det kalas idag igen också, Mickes syster fyller 30 idag. Så det var bara att sminka på ett glatt ansikte och åka dit. Kände bara att jag ville åka hem hela tiden vi var där. Var inte alls på socialt humör och pratade inte så mycket. Så jobbigt också när alla frågar hur det är, jag svarar ju då att det inte är så bra och så ska man förklara sig. *suck*

Men nu är vi hemma igen och Micke har badat Emilia och nattar henne nu. Funderar på att krypa i säng tidigt idag, ingen lust till något.


Barnvagnsdjungeln...

I dag har vi varit iväg hela eftermiddagen och spanat efter hatthylla och syskonvagn. Hatthylla hittade vi en på EM som kommer bli superbra i vår fina hall. Vad gäller syskonvagn så åkte vi till Babyproffsen och dök in i djungeln av vagnar. Som tur var jobbade Carro och hon är superduktig och vi kom fram till att det får nog bli en Babytravel som har kommit i ny variant nu. Den är inte bredare än vår BRIO Sing och priset är ok. Framför allt så är den lättkörd och kommer inte vara några problem att gå på grusvägar och så. Men vi har inte beställt någon ännu för det var ingen lång leveranstid på den så vi väntar tills bebis tittat ut och så väljer vi färg utifrån det. Så ståbrädan som vi köpte kommer vi nog slänga ut på blocket snart igen och även BRIO vagnen.

Snart ska jag äta räkor, köpte färska på Kvantum och så ska jag ha lite sallad och avocado till *mums*. Micke ska äta varma mackor.

Emilia har hostat rätt mycket idag och låter lite tjock i halsen, hoppas det inte blir värre.

Inte alls perfekt, men något bättre...

Designen på bloggen är inte i närheten av så som jag vill ha den, men jag orkar inte göra något större åt den. Har liksom aldrig tid och ro att fördjupa mig i ämnet så nu blev det lite annan färg på bakgrunden i alla fall.

Undra jag hur lång tid det är kvar innan bebis väljer att titta ut? Jag känner mig rätt så säker på att jag inte kommer gå över tiden i alla fall. Börjar känna av mer och mer neråt i magen och bebis trycker ner huvudet i bäckenet så det ilar som bare den. Sammandragningar har jag ju stup i kvarten.

Gör inte så många knop på dagarna nu, ligger mest och slappar på soffan. Emilia är i busartagen och tycker säkert det är superbra att mamma inte hinner upp så snabbt från soffan i alla lägen. Men hon sitter ju mycket och myser hos mig och vi läser böcker och sjunger.

Micke är iväg på bio ikväll med en kompis och det är inget att se på tv så jag kommer kanske krypa ner i säng tidigt och lyssna på ljudbok.

36 veckor har passerat!

Bara 4 veckor kvar imorgon. Tankarna far omkring i huvudet för fullt. Jag har ont och det är jobbigt nu, men jag kan ändå njuta emellan varven. Sover ju fortfarande jättebra på nätterna och det är skönt.
Största ågren jag har är hur det kommer funka med Emilia när vi ska till förlossningen. Jag vet ju att det kommer lösa sig när det väl gäller men det är mycket tankar ändå. Mickes föräldrar åker till Thailand nästa vecka och ska vara där i 2 veckor och jag skulle tro att bebis kommer titta ut när de är borta. Har ju pratat med pappa och vet att han kan komma hit, men han har ju 2 timmar i bil plus packning innan han är här. Sen har vi Michaela och Åsa och Mickes mormor och morfar, så det ska väl lösa sig. Men det är ju svårt att veta när vi ska ringa pappa och be honom åka hit för det är ju inte alls säkert att det sätter igång bara sådär. När jag var gravid med Emilia så gick ju vattnet och då är ju verkligen förlossningen igång, men det är ju inte säkert att det blir så denna gång, jag kanske får värkar som sedan avtar efter att vi åkt in. Vad jag svamlar, ni tycker väl att jag är helknäpp, men så är det att vara kontrollfreak :o)

"Du har plats 151 i kön!"

Sitter i telefonkö till föräkringskassan. Det är såååååå trist, men jag måste prata med dem så det är bara att snällt vänta.

Idag har jag och Emilia varit på Öppna förskolan, Emilia åkte rutchbana och tyckte det var superkul. Sen åkte vi och köpte lite saker till hennes lilla kök som ska byggas ihop. Sen har vi inte gjort så mycket mer idag.

Kommer inte på något intressant att skriva idag faktiskt, så det får vara bra för stunden.

RSS 2.0