Då var det dags igen!

En period av lite strul vid läggning av Emilia. Oj oj, om ni visste hur arg den lilla tjejen kan bli! Hon har ett humör som inte är av denna värld så nu är konsekvensen ett VÄLDIGT stort inslag i vår vardag hela tiden. Det är det ju annars också men nu tänker vi extra mycket på det eftersom hon är på ett sånt "underbart" humör väldigt ofta och testar gränser mest hela tiden.
Läggningen tar lång tid och det tär på tålamodet. Men men, det är en period som så småningom går över.

Emma har tänder på gång och hon har en ny hobby vilket innebär att "klättra-upp-på-alla-saker-som-går-och-om-hon-ramlar-ner-och-slår-sig-så-klättrar-hon-upp-igen"

Men nu ska en trött tvåbarnsmor gå och lägga sig. Natti natti!

Besök och mumsigt fika!

Efter en god frukost så åkte jag och Emilia och handlade på Maxi. Tog en kik på Blomsterlandet också, är så sugen på att köpa växter till trädgården, men vill inte panikköpa något bara för att. När vi kom ut från Maxi så mötte jag en gammal arbetskamrat som jag inte träffat på över 3 år och vi stod och pratade en stund.

När vi kom hem så satte vi igång att förbereda fika. Och strax efter 14-tiden så kom det besök. Det var min morbror och hans sambo som tittade förbi. Det var länge sedan vi träffade nu och det var jätteroligt att de kom hit. Vi satt på altanen och fikade och pratade. Vi åt en supersmarrig "kaka" som bestod av smördeg som jag bredde Lemon Curd på, strödde sen över grovt riven mandelmassa, lade på melonskivor, färska hallon och madelspån. Sen in i ugnen i 20 minuter och serverades lite avsvalnad med vispad grädde. Mums mums, den skall göras fler gånger :o)

Har ni varit med om att det regnar puttekulor?

Har varit skönt sommarväder i några dagar nu och vi har ätit frukost ute på vår underbara altan och vi har suttit läääänge och bara göttat oss. Tjejerna springer runt på gräsmattan och leker och jag och älsklingen dricker kaffe med avbrott för att stoppa Emilia från att hitta på bus emellanåt.

Igår upplevde vi ett riktigt oväder, det var riktigt läskigt. Micke och Emilia hade varit och hämtat pizza och vi hade precis satt oss inne för att äta. Då är det som om himlen öppnar sig. Regnet vräker ner och det mullrar av åska, regnet ökar och det börjar blåsa och sen börjar det hagla. Det var som ett tropiskt oväder och man kände sig så maktlös. Vi gick ner för att kolla om det regnade in på altanen och när Micke öppnade dörren så fick han vatten på sig. Gick ut genom sovrummet istället och såg att det rann vatten ovanför den andra altandörren. Det verkar som om det kom bakom ytterpanelen, regnet måste ha slagit så hårt emot väggen att det gick in emellan panelbrädorna helt enkelt. Det läckte även lite vid någon takskruv (som fäster takplasten) men annars var det inget. Men det lät som om hela taket skulle rasa in av regnet och haglet. Haglet var stora som puttekulor, har aldrig varit med om något liknande. Obehagligt! Men altanen höll i alla fall som tur var.

Emilia var för gò igår kväll, hon satt och tittade på Lotta på tv och så var det något hon gjorde så vi sa:
- Du är så underbar!
- Ja, det är jag. Och pappa är åste unnebar och lillasyster och du åste mamma!
- Vi älskar dig så mycket!
- Ja det gör ni!

Och idag hjälpte Emilia mig att fixa till en gardin. Vi satt ute på altangolvet och pysslade och medans jag sydde så klippte hon trådar och så säger hon
- Du är så söt mamma!
- Det är du också och så underbar.
- Ja, och lillasyster är så underbar. Jag älskar henne!

Underbara barn, vad gjorde man innan de fanns? De förgyller verkligen livet.

Nej, nu ska vi nog kolla en film.

Sommar MED sol är nice!

Ja, då fick vi lite mer sommar MED sol, det är riktigt nice. Igår var vi i Lidköping och hälsade på gammelmormor och gammelmorfar och Emilia hoppade på den stora hoppkudden de har på campingen. Emma fick sitta och titta på men hon ställde sig snart upp och började "hoppa" så vi gick upp och hoppade vi med och hon bubblade av skratt. Vi var också en sväng till Lidens och tittade på lite växter men vi köpte inget.

Idag började vi dagen med att äta en god frukost ute på vår underbara altan, det gjorde vi igår också. Det är så mycket värt att kunna göra det, det gjorde vi aldrig förut för det var så trist att sitta där då. Efter frukost så gick jag och tjejerna bort till Emelie och hennes tjejer Lina och Meja och fikade och lekte. Tjejerna badade, hoppade stutsmatta och gungade och hade superkul. Emilia fick ett getingstick och Emma hon satte sig i poolen med blöja och kläder det första hon gjorde. Såg så roligt ut och hon blev lagon paff av det lite kalla vattnet.

När vi kom hem så tog vi ut lilla poolen på altanen och Emilia plaskade en bra stund, sen vaknade Emma efter att ha sovit i vagnen och hon satte sig i vattnet också. Vi konstaterade då att den nuvarande poolen är alldeles för liten så när jag åkte och handlade senare så köpte jag en lite större pool som ska provas imorgon vid soligt och varmt väder.

Hmmm var det något mer? Ja det var det säkert men som vanligt så sviker minnet. Nu ska vi grilla lite kött jag och min älskling.


Nattsuddare...

Borde ligga och sova nu, men inte då. Har kollat på film och slappat lite efter en härlig dag utomhus på vår underbara baksida med vår underbara altan. Har fixat med de nya luckorna till badrummet idag och fått dem på plats, men de behöver justeras en hel del. Skåpen är allt utom raka tyvärr så vi vet inte riktigt hur vi ska lösa detta dilemma...

Vi har i alla fall sommar nu i ett par dagar så det är bäst att passa på att njuta :o)

Nu ska vi sova lite!

Lysekil 2012

Här kommer bilder från vår Lysekils vistelse. Svensk sommar när den är som bäst!
Pappa och Karin kom och hälsade på oss på tisdagen och vi åkte till detta mysiga ställe som heter Röe Gård och där åt vi god mat och hade det gött i ett par timmar.
Det fanns höns och kaniner att titta på...
Emma fann hönsen väldigt intressanta :o)
Fotbollen var också rolig...
...lycklig Emma har fångat bollen :o)
Japp, det är Emma ni skymtar bakom den stora ratten på traktorn.
På onsdagen var vi på Havets Hus och Emma var mycket nyfiken på fiskarna.
Emilia blev salig när vi hittade en stooor rutschkana där inne och det var svårt att få med henne därifrån.
Lite slapp i bistron efter att ha tittat på alla fiskar
mor och dotter
mor och döttrar
På torsdagen så tog vi 10-båten till Grundsund som ligger på Skaftö. Emilia älskade att åka båt.
Västkusten är underbart...
Mysigt? Ja det kan man väl säga, rena drömmen.
Så vackert så det gör ont i hjärtat
Vi gick en lååååång promenad över Skaftö till Fiskebäckskil där vi åt lunch på Gullars Strand.
Min älskade man :o)
Och här sitter jag och njuter av en kopp kaffe, som i ärlighetens namn inte var så vidare god.
Sen åt vi medhavda jordgubbar på bryggan i väntan på båten...
Emilia ÄLSKAR jordgubbar!!
Underbart att se sina barn lyckliga!
Snart kommer båten som skulle ta oss tillbaka till Lysekil
Båten närmar sig...
 
Vilka underbara dagar vi hade där på kusten och vilken tur vi hade med vädret. Det var verkligen svensk sommar när den är som bäst.

Här kommer det lite mix...

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag för det är ju min födelsedag!
HURRA HURRA HURRA!
 
Ja, då var man fyllda 34 år! Shit, man är ju snart pensionär ju, men det sägs ju att man är inte äldre än vad man känner sig och jag känner mig inte så värst gammal.
 
I torsdags kom min pappa hit med tåget och jag och Emilia åkte och hämtade honom på stationen. Så har han varit här några dagar och det har varit mysigt. Vi har fixat lite på baksidan och umgåtts. Idag kom Karin upp och vi har firat min födelsedag med god grillad kycklinglårfilé och tillbehör och sen blev det kaffe och tårta. Och vet ni?! Vi satt på vår nybyggda, inte riktigt färdiga altan, vid vårt hemmasnickrade bord och i våra underbart sköna nya stolar.
Emilia har smakat på chokladmoussen till tårtan, mumsigt!
Tårta med fyllning av chokladmousse och banan, grädde, jordgubbar och riven vit choklad på toppen. Sååååååååååå himla god blev den och det står en bit kvar i kylen som nog kommer hamna i min mage innan jag går och lägger mig...
 
Emma sitter och filurar...
Uppdelning av den goda tårtan.
Tjejerna fick en släng av skrattsjuka och skrattade tillgjort och länge. Emilia började och Emma hängde på och vi skrattade så vi vek oss...
 
Tänkte jag skulle lägga upp bilder från Lysekil, men det bara strular så jag tar det en annan dag. Nu ska vi slappa i soffan lite innan vi ska sova.
 
 
 
 
 

Jag är här!

Men det finns inte tid till att sitta vid datorn. Vi målar och fixar på baksidan och det är så kul. Det är mycket att göra men det kommer bli sååå bra när det är klart.

Vecka 27 var vi i Lysekil från måndag till lördag och hade en supergo vecka om man bortser från att jag fick återfall med panikångest och så på måndagen och tisdagen av allt packande, stress och omställningen. Ska berätta mer om denna vecka och ni ska få lite bilder också.
Förra veckan var vi hemma och var ute och fixade varje dag i princip. Och nu denna veckan tar vi dagen som den kommer och fortsätter väl fixa :o)
Imorgon ska jag förhoppningsvis orka åka till Ullared, åker själv denna gång och Micke och tjejerna stannar hemma.

Nej nu måste jag sova, klockan ringer vid 5 imorgon...

Bygga, måla och sommarlov

Nu har Emilia sommarlov i 6 veckor. Är lite svårt för henne och förstå att hon inte ska till dagis en tid framöver. Hon älskar ju verkligen sitt dagis, kompisarna och fröknarna. Men det ska nog gå bra :o)

Igår (lördag) så var vi ute och grejade hela dagen och fick massor gjort. Tjejerna lekte och jag och Micke snickrade. Vi fick ihop bordsskivan till utebordet som kommer bli sååå snyggt och ännu bättre när det är gjort av oss själva. Det var lite pyssel, mätande och fixande men till slut så blev det klart. Ska slipas och målas nu bara och så ska vi få tag i svarta smidda spikar vilket verkar vara svårt, men skam den som ger sig. På kvällen målade jag väggen med grundfärg och undersidan av bordet är fördigmålat. Altangolvet är nu helt klart och brädväggen ska bara strykas med täckfärg 2 gånger. Elen skall dras, infravärme och belysning ska utses och det är inget lätt projekt. Jag är ute efter en stor plafond att ha på väggen som tål att sitta ute och det verkar inte vara så lätt. Sen ska det byggas hylla/avlastningsbänk, jag vill ha någon slags hängstol och så ska det piffas.

Idag har Micke varit på utbildning på jobbet och jag och tjejerna har haft en härlig dag här hemma. Vi har städat, tvättat, myst i soffan, lagat mat och massa mer.
Nu är vi lediga allihop tillsammans i 6 veckor! Så hit med sol och värme nu :o)

Emilia är så duktig. Hon har stenkoll nu på hel, halv och fjärdedel, börjar få kläm på tredjedel och hon räknar till 6.


RSS 2.0