Kom ju på att jag skulle skriva detta med...

Nyårsmenyn.

Välkomstdrink:
Mango & mint daiquiri och färska jordgubbar.

Förrätt:
Räkcocktail med tomatglaze.

Varmrätt:
Helstekt oxfilé med rostade rotfrukter, kantarellsås och sallad.

Dessert:
English cheescake
med exotisk fruktcocktail och rostade pinjenötter.
Kaffe & avec.

Tolvslaget:
Champagne!
Mini crustader med räk- och romkräm.
Salta kex med brieost.


Till maten serveras läsk, rött och vitt vin, öl eller vatten.


GOTT NYTT ÅR!


Ring klocka ring!

Då var det en ny nyårsafton och inte många timmar kvar på ett händelserikt år. Idag ska vi hinna förbereda inför kvällens middag och jag ska försöka bli nöjd med dukningen på bordet. Vi tog lite sovmorgon idag men jag förstår inte hur jag ska orka med hela kvällen utan att somna innan 12-slaget. Men det ordnar sig nog :o)

Får väl se om jag hinner skriva så mycket mer detta året.

Kärlek till er alla och tack för detta året!


Inga nya kläder till mig idag!

Hur gick det till?? Jag gick på stan i flera timmar och gick igenom varenda affär men hittade absolut INGENTING!! Så besviken, hade verkligen velat hitta något nytt. Men det blev kläder till Emilia istället, 2 par byxor och en kjol. Jag får väl vänta till vårens nyheter kommer och se om jag hittar något då istället.

Idag blev det äntligen pannkakor, som jag har längtat. Sen har jag dukat matbordet tills imorgon, men jag blir inte nöjd. Har dukat med svart duk, vitt porslin, guldservetter och ljusstakar och "glaskross" som jag strött ut på duken, men jag hade velat ha något växtligt grönt också, men det har jag inget så det får väl vara som det är.

Nu ska vi göra desserten tills imorgon, måste stå i frysen rätt länge. Skulle hellre vilja sätta mig i soffan och slappa, eller ännu hellre krupit ner i sängen och läst en bra bok.

Jag gjorde förresten en puckad grej när vi åt pannkakor, Emilia åt gröt samtidigt och så tänkte jag att hon kan ju få smaka lite pannkaka och gav henne några småbitar och säger till Micke att vi får hålla koll på om hon får utslag. Jag tänkte då på äggviteprotein eftersom hon bara fått i sig det via vaccinet och när Micke nickade så tänkte jag att han tänkte på det med. Så kom jag helt plötsligt på och säger: "Det är ju mjölk i pannkaka!" varpå Micke svarar: "Ja, det är väl det vi skulle hålla koll på utslag från". Men det var ju inte alls min tanke. Men det var så lite hon fick så vi har inte märkt något ikväll av varken ägget eller mjölken. Så går det när man inte har huvudet på skaft.

Kärlek!!

Minus 14 grader celsius

Nu har jag ätit frukost och gjort mig iordning för att åka in till stan och shoppa. Ska se om jag hittar några kläder på rean och försöka då att köpa sådant som jag behöver, men det brukar vara svårt. Emilia och Micke ska vara hemma så jag ska åka iväg själv en stund, skönt nu när Emilia äter vanlig mat på dagarna så kan jag vara iväg mer än ett par timmar åt gången.

Rapporterar senare om jag hittar något kul.


Vilse i djungeln

Har varit och handlat idag, jisses vad dyrt det blev, köpte 2,2 kilo oxfilé men allt går ju inte åt på nyår, det blir ju några middagar. Sen köpte jag sånna där nappar till nappflaskorna, jag gick tillfälligt vilse i djungeln av olika sorter. Dinappar och vanliga nappar, stora hål, små hål, avlånga hål och pipnappar. Men till slut så hittade jag rätt. Köpte även välling till fröken, det var ju inte billigt direkt. Mjölkfri välling är ju jättedyr jämfört med vanlig, fattar inte varför!?

När jag kom hem så packade vi upp maten och fikade lite. Emilia fick lite gröt, febern är borta nu och hon är bara lite snuvig. Sen satte jag mig här vid datorn och betalade några räkningar och fick ångest. Vart tar alla pengar vägen??? De som påstår att man INTE blir lycklig av pengar ska bara vara tysta. Visst, det går inte att köpa allt för pengar men det underlättar. Hatar verkligen det här med pengar, tänk om man kunde vunnit lite pengar. Drömma går ju...

Blev inga pannkakor igår förresten, kanske blir idag istället.

Kärlek till er alla!


Letar som en galning

Ska ju ha middag här på nyårsafton. Elisabeth, Björn och lilla Hanna kommer hit och vi ska bjuda på 3-rätters middag. Vi ska ha oxfilé, om de nu har det när vi handlar, annars får det bli fläskfilé. Men så är det ju det där att man ska ha något till köttet med. Försöker hitta något på Internet men det är så komplicerade recept med ingredienser som man inte kan få tag på. Men välkomstdrink har jag hittat en god i alla fall och hur köttet skall tillagas. Nu återstår förrätt, tillbehör till köttet, dessert och lite snittar till välkomstdrinken.

Vi har städat idag med, plockat iordning i vårt kaos här hemma, lite bättre blev det väl, men mitt kontor ser mer ut som ett förråd än ett kontor. Grejerna som ska upp i köket står ju där inne, men vi ska väl försöka bli klara med det snart.

Micke betalade räkningar förrut och så kollade han avin för ett av lånen, i rutan med summa att betala stod det 225 581 kronor. Tror ni vi fick en chock eller!? Ringde banken och hörde med dem, det var att lånet gått ut så de sköt fram det till januari så får vi gå in till banken och fixa om det lånet. hade varit fint att betala in en sån summa på en gång.

Nu ska det stekas pannkakor och lillan ska få bada lite och ta tempen, hoppas febern håller sig borta.

Kärlek till er alla!


Lilla gumman är febrig!

Inatt har det varit jobbigt för lillan, hon somnade igår kväll men vaknade sedan flera gånger och grät och hade svårt att komma till ro. Klockan 01 gick vi upp och kolla febern för hon var brännhet och bara grät, hon hade 38,3 så hon fick en alvedon-supp och ny blöja, då kräktes hon massor två gånger och blev å ledsen. Hon fick en tunn body på sig och sen somnade hon så gott. Har varit vaken några gånger till inatt men sen har vi sovit ut hela förmiddagen. Hon ville inte ha mycket mat vid lunch så hon fick lite gröt och frukt och nu sover hon igen. Hon hade 38,2 i temp förut. Hoppas hon blir bättre snart.

Nu ska vi städa :o)

Stenhuggaren

Micke är iväg och hämtar mat på pizzerian och vi har precis kollat på "Stenhuggaren" som gick i fredags och lördags. Vi spelade in den och som sagt idag har vi kollat på den. Betyg: Både bra och dålig. Bra skådisar, bra handling och härlig miljö. Dåligt slut då man har många frågetecken kvar. Ska läsa boken så småningom och se om man förstår mer i den, borde man ju göra. Jag har många böcker jag ska läsa nu.

Nu kommer Micke med maten.

Emilia är förkyld.

Inatt har Emilia för första gången på väldigt länge varit vaken flera gånger. Hon är jättesnorig och har haft svårt att sova. Hon blev nog smittad av sin kusin på julafton. Hoppas det inte håller i sig allt för länge. Nu ligger hon och vilar middag och jag sitter här vid datorn och dricker kaffe. Jag har inte heller sovit så mycket inatt så imorse så tog vi sovmorgon. Har lite huvudvärk, det brukar jag få när jag sovit dåligt. Men idag ska vi inte göra månka knop, blir till att slappa i soffan och kolla på tv.

Här är det SÅ mycket snö!

Då var julen över för denna gången. Det är den bästa julen jag haft på många många år. På julafton var vi först hos Micke's mormor och morfar och åt julmat, kollade på Kalle Anka och fikade, sen styrde vi bilen mot Micke's mamma och pappa där vi var hela kvällen ihop med Micke's syster med familj och hans bror. Igår på juldagen packade vi in oss i bilen och körde ner till Lerum där min pappa bor med sin sambo och min bror och familj kom också dit. Vi åt supergod mat och umgicks och hade trevligt. Vi stannade över natten och åkte hem idag vid lunch. Emilia har fått så fina julklappar, både kläder, leksaker och pengar. Hon satt i tomtens knä på julafton och var så lycklig.

När vi kom tillbaka hem idag så körde vi som vanligt ner bilen utanför dörren, men det var så mycket snö att vi körde fast flera gånger när vi skulle ut igen och upp till parkeringen. Trodde faktiskt ett tag att vi skulle bli stående här nere på gångvägen, men efter mycket kämpande så kom vi loss.

Ikväll är Micke ute och dricker lite öl med grabbgänget. Jag och Emilia har bara tagit det lugnt, kollat på Robinsson och ätit fudge. Underbart att lag Agwe ÄNTLIGEN vann över de där nedrans Brise. Jag är så less på det laget så det liknar inget. Gillar verkligen inte deras attityd (stavas det så?)

Jag har förresten fått en riktigt bra idé, men jag ska inte avslöja den än, men det är förhoppningsvis något som jag kommer kunna jobba med och tjäna pengar på.

Nu ska jag sova för jag är trött efter all julmat.

Kärlek till er alla!


Äntligen är det en vit jul!!

Tänk att Emilia's första julafton skulle bli full med underbara vita drivor av snö, det blir en jul att minnas.
Nu ska jag dra mig tillbaka och fira jul och jag vill passa på
att önska er alla

GOD JUL!!


Då var det klappat och klart.

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Vi har vart på stan nästan hela dagen. Vi åt lunch på Gräddhyllan och köpte de sista julklapparna och när vi kom hem så satte vi igång med inslagning av alla klappar. Jag gjorde iordning en liten julgåva i form av en chokladask, en vinflaska och en påse med fudge och gick över med till grannen och önskade en god jul. De har hjälpt oss så mycket med att klippa gräset och så under sommaren när Emilia var nyfödd och när Micke var sjuk. De blev jätteglada för gåvan.

Nu har vi precis kollat på en film och ätit lite ost och kex. Imorgon är det julafton och jag hoppas att jag kan njuta lite av julen i år.

Godnatt och sov gott!

Dan före doppardan!

Nu har vi gjort oss redo för att snart åka in till stan för att göra de sista julklappsköpen och äta lite lunch. Får hoppas att det inte är alt för mycket folk på stan utan att man kan komma fram. Emilia ska få äta lunch på stan nu med, vi har packat ner lite mat till henne.

PS. Fudgen blev KANONGOD!!! DS.


Ses senare.

Kärlek till er alla!

Nu är det fullt upp för julen närmar sig...

Idag har jag varit och handlat på MAXI och det var fullt med folk. Micke var hemma med Emilia och gav henne mat vid lunch och det gick så bra så. När jag kom hem så lagade vi middag och åt och sen gjorde jag köttpuré till Emilia och frös in och sen gjorde vi fudge. Fudgen står på kylning nu och det ska bli spännande och se om den lyckas i år. Nyttigt med fudge kom vi på, det är "bara" 4 dl vispgrädde, 200 g smör, 8 dl socker och 400 g blockchoklad i, vi gjorde dubbel sats så jag hoppas verkligen det lyckas.

Det snöar ute igen nu, har nog kommit några centimeter på bara en kort stund, härligt med snö. Ikväll blir det lugnt här hemma, Emilia ska snart sova och sen ska vi kolla på tv och öppna Paradis asken tror jag.

Emilia är så himla duktig nu förresten, hon äter så bra nu så jag har dragit ner på amningen. Hon ammar nu bara på morgon och förmiddag och sen på kvällen. För hon har kommit på att detg år att äta sig mätt på annat än bröstmjölk. Så just nu ser Emilia's dag ut som följer:

08.00 - amning
11.00 - amning
13.00 - 13.30 - lunch (fisk eller kött och grönsaker, fruktpuré)
16.30 - gröt och lite fruktpuré
18.30 - amning
19.30 - 20.00 - amning

Får väl se hur vi utvecklar maten sen, antar att hon kommer få gröt på morgonen och ett mål lagad mat vid 17-tiden och gröt på kvällen istället, lunchen blir väl lite tidigare och nåt mellan mål kanske det får bli någonstans under dagen. Men men, vi tar ett steg i taget. Just nu funkar detta bra.
Vet inte om jag skrivit det tidigare, men bäst äter Emilia när hon får maten uppdelad, en hög med fisk, en hög med potatis, en hög med broccoli osv. och det tror jag att det smakar bättre än att gegga ihop allting i en smet. Jag köpte en bra tallrik idag med 3 olika fack i med separata lock så det blir lite lättare att ta med mat eftersom vi lagar egen barnmat. Köpte faktiskt 2 barnmatsburkar idag och ska testa och se om hon kan tänka sig att äta den. Men utbudet är ju inte stort eftersom det måste vara mjölkfritt.

Nej nu har jag skrivit klart för stunden. Emilia ska ammas och sen är det läggdags för henne och tv-dags för oss.

Att jag alltid ska sätta mig så sent...

Ja då är klockan 22 och jag sitter och försöker komma på vad jag ska handla för mat imorgon (jag åker ju och veckohandlar varje tisdag). Så här är det nästan varje måndag, jag tänker hela dagen att jag ska kolla över vad som ska handlas, så skjuter jag på det och till slut är klockan kväll och så sitter jag och suckar.

Sen har vi inte köpt alla julklappar heller, det är samma visa varje år. Har några klappar kvar, men jag vet vad som ska köpas. Får ta det imorgon eftermiddag eller på onsdag. Ska lägga in sill imorgon också och så ska vi göra fudge, det är gott det.

Nu tror jag bestämt att babyvakten har fått knäppen, den larmar om att batteriet är slut, men den enheten som står vid Emilia's säng står i laddaren och vår enhet tog jag precis från laddaren här uppe och den visar på fullt batteri. Tekniska prylar blir jag inte alltid klok på.

Tänkte skrivit mer ikväll men jag måste verkligen kolla vad som ska handlas och sen ska jag sova.

I'm back...

Igår vart det bloggtystnad från min sida, hade helt enkelt inte tid eller lust heller för den delen att blogga. Men idag är det måndag och jag sitter med en kopp kaffe och Emilia ligger och sover en stund. Vi har haft lite besök av Katarina och Emilia blev nog trött av all uppmärksamhet och hon stensomnade när jag la henne i sängen.

Igår, söndag, gjorde vi inte så värst mycket. Ska jag vara ärlig så minns jag inte ens vad vi gjorde mer än äta och Micke var på bio och såg "Avatar" och när han kom hem kollade vi på "Blood diamond". Har ni sett den? Shit vad arg och upprörd jag blev av att se den, hur är vissa människor skapade i hjärnan?? Ofta kan man ju tänka "det är ju bara film och påhittat", men mycket av det som händer i denna film händer ju faktiskt på riktigt hela tiden runt om i världen. För er som inte sett filmen så handlar den om en före detta legosoldat, numera smugglare och en fiskare från folkgruppen Mende. De två träffas år 1999 i Sierra Leone, mitt under det brinnande inbördeskrig. De tar sig an två nästintill omöjliga uppdrag: För det första att hitta en mycket ovanlig rosa diamant värd ofattbart mycket pengar och för det andra att rädda fiskarens son från ett liv som barnsoldat. Sonen har fastnat hos de brutala rebellstyrkorna som skövlar landet och hemsöker det vackra men sargade landskapet med en våg av tortyr och blodspillan. Det som upprörde mig är att man får se vid flertal tillfällen i filmen att rebellstyrkorna dödar eller torterar oskyldiga afrikaner och tar deras barn och hjärntvättar dem till att bli deras soldater. Hur kan man göra så mot människor?? Jag förstår inte det.

Idag var jag väldigt trött när det var dags att gå upp. Åt frukost och gick ut och letade fram bilen under snön och åkte och träffade min överlevnadscoach. Det var behövligt att få prata av mig lite. Känner lite smått panik inför julen och det är jobbigt. Men jag fick lätta på trycket lite idag. Väl hemma blev det lunch och sen kom Katarina som sagt och fika och nu sitter jag här.

Kommer tillbaks senare...

Kärlek till er alla!

Lördagen är till enda!

Jag ska snart sova, har varit iväg hela dagen idag och shoppat julklappar. Vi köpte en julklapp till oss själva i form av en ny dator för denna kraschar snart.

Mår inget vidare ikväll, mjölkstockning IGEN!!! Känner mig riktigt risig så jag skriver mer imorgon.

Kärlek till er alla!

Beskedet kl 14.52: GM lägger ner Saab!

Man tror ju inte att det är sant när man läser det. GM ska lägga ner Saab. Vilken julklapp, den skulle inte jag velat ha. Enligt Aftonbladet är det ca 3500 Saabanställda och ca 4500 underleverantörer som mister jobbet i Västra Götaland. Det är INTE bra! Men vad gör man, ser på och förfäras!
Jag funderar över hur det kunnat bli så här och kommer på att jag är allt för dåligt insatt i ämnet för att kunna säga bu eller bä.


En liten laxfröken!

Ja nu har Emilia ätit lax två dagar i rad och det verkar hon tycka om. Till dessert fick hon lite aprikospuré och det var också gott, jag tyckte det var lite surt men hon åt med godan ro. I helgen ska jag göra puré av broccoli, blomkål, ärtor, majs, päron och äpple tänkte jag. Bra att ha i frysen, fryser in i isformar och lägger sen i fryspåse och plockar fram det som ska ätas, enkelt att variera :o)

Annars så händer det inte så mycket idag, har letat runt lite på nätet om spikmattor och försökt att bli klok på skillnaden på alla olika Yantra, Shakti, QI och ryska, svenska och indiska. Men jag vet inte om jag blev något klokare. Tror i alla fall att det lutar åt en Shakti för det verkar vara ett orginal. Ska få en i julklapp men eftersom det är julklapp så blir det ju en överraskning så jag vet ju inte om att jag ska få en.

Micke kom hem precis och skottar bort all snö på framsidan och Emilia ligger och sover lite och sen ska vi äta nåt tror jag. Sen ikväll blir det tv som vanligt. Tror Philip och Fredrik skulle vara med i "På spåret" så det blir nog det ikväll i alla fall, det är ju slut på Idol för denna gången.

Nej nu har jag inte tid mer just nu.

Ett tips! Dra inte handbromsen på bilen.

Ja jag vet inte hur det är på din bil, men jag var och besiktigade Saaben idag och den gick igenom!!! Det trodde jag inte att den skulle göra. Men killen som besiktigade den sa att vi skulle vara försiktiga med att dra handbromsen för den fryser fast och då kan man ju bli stående. Får väl ta och fixa det nån dag.

Annars har jag inte gjort så mycket idag, mest ägnat mig åt att titta på vår underbara lilla prinsessa när hon ligger på lekmattan och försöker sig på att krypa. Hon är sååå söt. Hon kommer ju inte framåt men hon snurrar runt.

Då var det lite juligt här hemma!

Har idag tagit fram lite julpynt så det blir lite julkänsla här hemma. Till nästa år blir det nog mer eftersom Emilia kommer vara större då. Tror inte vi köper någon gran i år men vi får väl se, är ju en vecka kvar till julafton.
Märkte när jag packade upp de få tomtar vi har att en hade gått sönder. Får nog bli lite nya tomtar till nästa jul. Älskar sånna där tomtar som har tomteluvan över ögonen :o)

Jag vill ju inte rekomnedera mig att dricka kaffe så sent.

Igår var jag så sugen på kaffe efter vi hade ätit middag så vi satte på en kanna och tog varsin kopp strax före 19.00. Eller ja, kopp och kopp, man dricker ju ur mugg nu för tiden och där går det ju i ett par koppar. Kopp kaffe dricker vi bara hos Micke's mormor och morfar och ute i stugan. Men i alla fall så drack jag en mugg kaffe och du skojar jag hade svårt att sova i natt! Låg först och läste en lång stund och blev inte trött, spelade kort på mobilen och kände mig trött så jag bestämde mig för att somna, men det gick inte. Jag låg och vred och vände på mig länge länge innan jag somnade. Har sedan vaknat flera gånger och haft svårt att somna om.
Slutsats: Kaffe är gott men förrädiskt för sömnen!


SURPRISE!!! Det är december och det snöar i Sverige, det var något nytt.

Samma visa varje år! Att folk inte lär sig. Vi bor på nordliga breddgrader och det kan väl inte komma som en fullständig överraskning att det snöar här i december?! Jo tydligen så är det så. För varje år är det samma visa.

Scenario: Människa vaknar på morgonen och gör sina bestyr, går ut till sin bil och ser ju då uppenbarligen att det har snöat eftersom man som blind inte får köra bil, sätter sig i bilen och kör iväg. MEN OJ, människa kör av vägen och blir förvånad av att det är halt!

HALLÅ!!! Det är snö! Minusgrader! Då KAN det vara HALT!!! Vad sägs om att lära sig det någon gång! Blir sååå trött.


Gigantiska kräkningar och telefonsamtal till 1177

Som jag skrev tidigare så fick Emilia vaccinet mot "svinis" idag. Hon har inte visat någon reaktion och har ätit bra och så fram till 19.15 då jag satt här vid datorn och hon låg på lekmattan och hon kräks jättemycket. Jag sprang snabbt och fick upp henne, det hade kommit ur näsan också, stackars liten. Efter klädbyte och tvätt så satt hon hos Micke i soffan och då kommer det en jättekräkning igen, hels soffan nerkräkt, mysigt. Ingen feber eller allmänpåverkan men jag ringde 1177 och frågade om biverkningar på vaccinet och det hade rapporterats om kräkningar. Så fortsätter det får vi ringa igen och förmodligen åka in till KSS. Men nu ligger fröken i sängen för natten så vi får se vad natten utvisar.
Funderar på om det kan vara något annat hon reagerat på men hon har inte ätit något nytt idag, det enda jag kan tänka mig är gröten. Får väl avvakta och se, ska strunta i gröt imorgon tror jag. Tänk att det ska vara så mycket oro för en sån liten tjej, tänk om hon kunde pratat och talat om vad som kändes fel.

Då var handlingen klar för en vecka framåt.

Nu har Emilia fått vaccinet mot "svinis" och hon var så duktig. Kom ett par tårar och ett litet tjut bara sen var hon glad igen. Får väl se om hon får några biverkningar av den, hon har ju inte reagerat på något av de andra vaccinen. Pratade lite mer om mjölkallergin också, det var hon som tog upp det, hon sa att jag inte behöver äta mjölkfritt men att vi fortsätter med mjölkfritt till Emilia och att vi om ett tag provoserar genom att ge henne något med lite mjölk och ser hur hon reagerar. Sen sa hon återigen att det är viktigt att vi börjar med kött och fisk och att hon får flera olika smaker varje gång. Men hallå!! Hon äter ju inte så mycket åt gången och hon har ju inte provat så mycket olika mat, det tar väl lite tid innan hon vänjer sig liksom. Det borde väl sköterskan veta att alla barn är olika, förstår inte varför det ska stressas så. Ja ja, det är väl bara att försöka bita ihop och göra som vi vill, det fungerar ju trots allt väldigt bra.

Nu ligger i alla fall Emilia och sover lite, vi åkte nämligen och handlade efter besöket på BVC så hon har inte sovit middag. Handlade ingredienser för att göra Fudge, får se om vi kan lyckas denna gången, funderar på att göra lite mer julgodis men köpte inte saker till det idag. Ska lägga in sill också, mammas sill, den är så god oh den ska vi ha med på julafton. Men nu ska jag börja med middagen och sen kanske jag ska julpynta lite om jag får fram julsakerna vill säga.

Så kom det lite vinter till slut!

För här snöar det i alla fall, vet ju inte hur det är hos er, snöar det där?
Tänk om denna snö kunde få ligga kvar nu, visst vore det underbart. Det blir just och härligt med den vita snön och så får man lite mer julkänsla. Och det är något jag sannerligen behöver, julkänsla. Jag har ju lite svårt med julen eftersom det ine är samma sak som när mamma var i livet, trots att det är 16 år sedan hon dog så är det fortfarande jobbigt med julen. Blir väl förhoppningsvis skillnad nu när vi har lilla Emilia och vi kan bygga upp våra traditioner. Men nog om julen...

Ska snart iväg och vaccinera Emilia mot "svinis". BVC ringde igår kväll och sa att vi kunde komma idag och vi tänkte att det är väl lika bra att hon får sprutan så är hon också skyddad framöver om det kommer en ny våg. Det jag är lite orolig för är det där med äggallergi eftersom Emilia inte har provat något med ägg i. Vi pratade om det igår på BVC och jag sa att jag va lite fundersam över det. Då sa sköterskan "men har hon inte ens fått en bit sockerkaka att smaka på?" Det var hennes sätt att testa om ett barn tål ägg! Finns det inte andra sätt än det? Ja jag vet att jag är en "prettomorsa" som inte kommer ge mitt barn sötsaker de första åren i livet, men sån är jag :o) Varför utveckla ett sånt behov innan de ens vet vad det är? Det är min åsikt.

Efter vaccinationen ska vi åka och handla mat, skulle gått upp tidigt idag och åkt och handlat på förmiddagen men jag kom verkligen inte upp ur sängen idag, så himlans trött.


BVC, vad är det för påfund egentligen???

Nyss hemkommen från ett besök på BVC och jag är lika arg som jag oftast är när jag kommer därifrån. Fattar inte vad de är till för!! Det var ju läkarkontroll idag och ont om tid som jag misstänkte redan innan jag kom dit. Vi vägde och mätte, 6335 gram och 65,6 cm så hon följer sin kurva så fint. Jag tog upp det här med mjölkallergi och förklarade läget och då frågade läkaren om det tagits något test och jag sa att det gjordes när vi var inne på KSS men att det inte visade något. Då svarar bvc-sköterskan "Ja men då är det ju absolut ingen fara, för då hade det ju visat på provet". Sen frågade jag lite om mjölkfri gröt och då sa hon att vi kan ju börja koka havregrynsgröt själva nu för nu får hon i sig extra järn via annan mat och därpå sa hon "För hon får väl puré?" Jag sa att hon får smakisar i form av grönsaker och gröt. Då säger hon "Men hon får väl kött och fisk också?" Nej vi har inte börjat med det än svarade jag då. "Då är det verkligen på tiden att ni gör det så hon får i sig järn och så" säger hon, inte alls direkt vänlig i tonen. Tror ni jag kände mig som en värdelös mamma då eller??
Men när jag gick hemåt i min ilska så började jag fundera lite, inte kan väl det vara så farligt att vi inte har börjat med kött eller fisk eftersom det rekomenderas att helamma/ge ersättning till 6 månader och SEN börja med smakisar.
Men jag funderar helt seriöst på att byta BVC, känner att jag ska inte behöva bli så arg varje gång jag varit där.

Då var det måndag igen!

Igår gick jag inte upp ur sängen för än 13.30. Så länge har jag inte legat på lääääääänge. Men jag vaknade igår med världens huvudvärk och orkade helt enkelt inte gå upp tidigare. Men sen gick jag upp och åt "frukost" och tog en dusch och sen packade vi in oss i bilen och for ut till Björn, Elisabeth och Hanna och luciafikade. Alltid lika trevligt att träffas, men man gör det alldeles för sällan. Väl hemma igen blev det mat och film innan sängen.

Idag då? Ja, det är väl rätt lugnt. Emilia ligger och sover middag och jag sitter här vid datorn. Ska ordna lite lunch snart, borde sätta mig med bokföringen för firman, boka tid för besiktning, boka tid för fotografering av Emilia och säkert massa mer, men orkar inte riktigt. Ska till BVC i eftermiddag, 6-månaders läkarkontroll, det blir väl som när det var vid 2-månaders läkarkontrollen att vi knappt hinner komma in innan vi måste gå igen, dvs löpandebandprincipen. 

Kommer tillbaka sen! 

Riktig slappardag!

Idag startade vi dagen med att äta frukost och lösa "Melodikrysset" och sen har vi bara tagit det lugnt. Kollat på tv, myst med Emilia och jag har läst lite. Har lagat lite mat och ätit också så nu ska vi bara slappa igen, så himla skönt med sånna dagar ibland. Hade väl tänkt att vi skulle fixat lite i köket idag, men jag har inte varit så pigg med tanke på mjölkstockningen som för övrigt har släppt nu och Emilia har varit lite gnällig idag för hennes mage har inte riktigt vant sig vid mer fast mat så hon har nog haft lite ont idag. Ikväll blir det Robinson och sen någon film skulle jag tro.

Har inte så mycket mer att skriva om känner jag. Vissa dagar har jag massor och kan skriva flera inlägg men så kommer dessa dagar ibland som jag inte kommer på något eller helt enkelt inte har något att skriva.

Ha en superlördagsmyskväll!

Vad ont det gör!!!

Idag har vi varit iväg hela dagen. Var till Hjo en sväng på "Hem & Hobby" och köpte lite prylar, hem för snabb lunch och iväg till Håkan och Camilla för en fika och sen till Micke's mor och far för ytterligare en fika innan vi åkte hem igen. Och nu har jag sååååå himla ont, har fått sån fet mjölkstockning. Har ammat, pumpat, suttit med varm vetepåse, handmjölkat och stått i duschen och spolat varmt vatten på bröstet, men inget verkar hjälpa. Nu får jag väl försöka överleva natten och hoppas på att Emilia kan amma bort det imorgon. F-n vad ont det gör, HJÄLP MIG!

Och så var det Erik som tog hem segern i Idol. Får se om han kan lyckas med en karriär, Calle hoppas jag verkligen vi får se mer av, han är ju så charmig :o)

Gonatt!!!

Dadadada :o)

Japp, nu kommer det såna läten ur munnen på lillan. Hon har fullt upp nu med massa olika ljud. Och tuggar på allt gör hon, funderar på om det är tandsingar på G ganska snart, jag känner inget i munnen på henne än, men det kan ju gå fort.

Maten går bra och vi har utökat smakregistret med morot, päron och banan. Morot är ingen favorit, en sked sen är det stopp, hon har provat det 3 gånger nu så än ger vi inte upp. Päron är jättesmaskens och banan likaså. Idag ska vi prova Enagos mjölkfria banangröt så får vi se hur det fungerar. 

Fyra kvällar i rad nu har hon föresten somnat utan nappen! Även på middagsluren brukar hon somna utan napp, idag hade hon svårt att somna för jag och Micke höll på att greja i köket och borrade, så då fick nappen vara med henne. Till natten börjar hon att ty sig till sin snuttefilt mer och mer och det är bra tycker vi. Känns som om det är lättare att fasa ut nappen nu än om 2 år, snuttefilt är ju en annan sak.

En annan sak jag tänkt på är det här med rutiner och när man inte är hemma. Kändes så enkelt när man inte hade barn att säga att "vi ska inte bli låsta här hemma" och så vidare, men nu när man är mitt upp i det så känns det inte lika enkelt. Jag tänker t ex på middagsvilan, hon sover ju emellan 11-13 och hur gör man då om vi är iväg? Ska hon sova senare då istället? Och vad gäller maten (inte amningen då) och tider när hon börjar äta riktiga måltider, hur ska man lösa det om man är iväg på stan? Hur gör man liksom? Säkert jättefjantiga grejer jag funderar på, men sån är jag.

Shoppat lite idag!

Orkar inte skriva så mycket idag, är rätt trött nu. Har suttit och laddat upp massa bilder till en kalender och det tog sin tid. Blir en hel kalender med bilder på Emilia, de som jag tog igår. Gjorde dem så de ser sådär gamla ut och det blev kanonfint. Så den kalendern ska få hänga på ett väl synligt ställe här hemma när den kommer.

Gjort annars idag då? Inte så mycket, lagat lite mat och umgåtts med Micke innan han åkte till jobbet. Sen for jag och Emilia bort till Elins Esplanad och shoppade kläder. Blev bara kläder till henne, inget till mig. Köpte äntligen en liten jacka till henne som jag har kollat på sen flera månader tillbaka, ett par skor, vantar, byxor, benvärmare och strumpbyxor. Försökte hitta en tomteluva till henne med, men det var inte lätt, de har bara massa set med klänning och luva och det vill vi inte ha, bara luva ska det vara. Får leta vidare.


Jackan, byxorna, skorna och vantarna


Skorna, visst är de coola!


Små benvärmare, kunde inte låta bli :o)


Här är hon, lilla Emilia 6 månader, förevigad på foto!







Lite piggare idag.

Gick upp tidigt idag och åkte iväg och handlade på MAXI, sen lagade vi lite lunch och kokade morotspuré till Emilia och åt hela familjen tillsammans. Micke matar Emilia nu och han blir frustrerad över att hon inte äter lika mycket som hon gör när jag matar och det är riktigt svårt för mig att inte "ta över". Undra jag om jag är ensam om att känna så som mamma. Han gör ju inte som jag gör men han måste ju hitta sitt eget sätt. Jag får verkligen nästan sätta mig på mina händer för att hålla dem borta.
Gröt äter Emilia superbra nu, kör med Sinlac mjölkfri gröt och hon äter nästan en hel portion nu på eftermiddagen. Men hon blir inte helt nöjd på det för efter någon timma så vill hon amma och det får hon ju såklart.

Känner mig inte helt pigg idag...

Nej, jag känner mig inte på topp idag. Skulle åkt och fikat med mammorna och bebisarna från föräldragruppen som vi var med i när Emilia låg i magen. Men jag känner att jag inte orkar det, känner mig tung i kroppen och ont i magen.

Emilia somnade utan nappen igår kväll och nu har hon somnat för middagslur utan napp, det är tyst i babyvakten i alla fall så hon borde ha somnat. Jag ska ta mig en kopp kaffe och slappa lite på soffan tror jag, kanske sluta ögonen en liten stund innan lunchdags.


Då var helgen slut!

Vi har haft en jättebra helg. Vi har ätit massa god mat, umgåtts (stavas det så?) och pratat massor, jag, Micke och min pappa. Min pappa är världens bästa, han är så underbart snäll och jag är så otroligt glad att jag har så bra kontakt med honom eftersom mamma inte finns kvar i livet.
I fredags kollade vi på tv, dock inte "Idol". Igår var vi inne i stan och fikade lite och köpte pyjamas till Emilia, hon växer lilla stumpan så det var dags att köpa större nu. Igår kväll lagade vi mat, ugnsbakad lax, men varm potatissallad och saffranssås, det var RIKTIGT gott vill jag lova. Sen kolla vi på "Robinson" och "28 dagar" innan vi kröp i säng. Idag har vi pratat pensionssparande och aktier, spännande va! Lagade en god linssoppa med kanel och curry till lunch och sen fikade vi lite och pratade innan jag körde in pappa till stationen. Sen har vi bara slappat framför tv:n. Nu är Micke iväg med Björn på bio och jag ska nog snart gå och lägga mig, är riktigt trött faktiskt. 

Emilia har ätit så himla bra de senaste dagarna, hon har fått bra kläm på det där nu och ska ha en egen sked och hjälpa till att putta in maten i munnen med. Gröt äter hon 4 matskedar och puré (blandade grönsaker) äter hon ungefär 4 matskedar av också. Så om några veckor har vi nog bytt ut ett av målen under dagen till mat. Hon är så duktig lilla prinsessan. Ikväll är för övrigt första kvällen som hon inte fått nappen när hon ska somna på kvällen, hon ligger i sin säng och ordnar med snuttefilten och är väl inte helt till freds, men det är inget skrik. Vore skänt om hon kunde lära sig av med nappen vis sovdags redan nu så slipper man den biten sen. 

Men nu ska jag kolla på familjeliv.se lite, har inte vart inne där på hela helgen, sen ska jag sova. Ny dag och nya tag imorgon. 

Kram på er alla! 

Fredagsmys!

Nu är pappa här och vi har tagit en promenad och ätit god mat. Emilia har precis badat och nu ska vi sätta oss framför tv:n. Ska nog äta lite chips eller fruktsallad, det är gott.
Innan pappa kom idag så hade jag full fart på att städa och plocka här hemma, blev så fint så. Men nu hinner jag inte skriva mer.

GRATTIS!

Emilia blir 6 månader idag :o) Stora tjejen nu.
Men tro det eller ej, hon kan fortarande ha några bodys i storlek 50, de är ju väldigt stora storlek 50, men hon har dock haft dem i 6 månader nu och de har aldrig varit jättestora.

Vad underbart, det regnar ute :o)

Tänk positivt då blir allt så mycket lättare, stoppa de negativa tankarna och se möjligheterna! Ja, det är KBT det, kognitiv beteendeterapi alltså. Så visst är det underbart med regn och gråväder!

Jag äter frukost och Emilia ligger på sin lekmatta och jollrar. Ska snart sätta igång och fixa lite här hemma så det blir lite ordning innan jag ska åka till stationen och hämta pappa som kommer med tåget. Han ska vara här över helgen, ska bli roligt att få ta hand om honom några dagar. Han ska även hjälpa mig med att börja ta tag i bokslutet för företaget, får vi se om vi kan komma fram till nåt bra.

Skriver nog mer senare idag.

Undra jag hur blött det ska bli?

Ja alltså den dagen jag ska dra ner ännu mer på amningen. Nu ammar jag 5 gånger istället för 6 eftersom hon äter lite smakisar och gröt. Och hon ammar ju bara från en sida per gång och då blir det lite knas i mjölktillverkningen så här innan det ställt in sig. Vaknade nämligen tidigt i morse, runt kl. 5 av att jag är jätteblöt på vänster sida och det spände lite i bröstet. Men trött som jag är på morgonen så låg jag kvar och somnade snart om igen. När jag vaknar nästa gång 2 ½ timma senare så är det fortfarande blött och bröstet känns som det ska sprängas typ, men nu var det dags för Emilia att amma så det löste ju sig. Men tänk sen då, när hon inte ska amma längre, vad händer då? Jag är ju novis på detta område så jag får väl helt enkelt forska lite i detta innan det är dags. Men det är ju inte än på ett tag, så himla smidigt att amma ju. Maten är alltid med, alltid färdigblandad och alltid rätt temperatur, kan det bli bättre?

Nu har vi gjort DET!

Vilken känsla att äntligen ha gjort DET. Trodde det skulle göra jätteont, att smärtan skulle sitta i och att det skulle blöda, men det kändes bara lite lite och sen var det klart. Och nu känns det sååå himla gött, fler borde göra DET.
Ta vaccinet för baconfebern alltså, vad trodde du egentligen?!? *fniss*
Vet inte hur snabbt man räknar att biverkningarna kan komma, men än så länge känner jag inget annorlunda. Vi får väl se om man börjar gå baklänges, äta med fötterna, blir grön eller börjar grymta. Ska försöka få tag på BVC imorgon och höra hur vi ska göra med Emilia. Hon blir ju 6 månader på fredag, men frågan är ju med äggviteproteinet i sprutan, vi vet ju inte om hon tål det.

Nu är det kväll och jag ska snart bänka mig i soffan, inte för att det finns något att se på, blir väl en film kanske.

Emilia var rolig förut, hon fick lite urpumpad mjölk i flaskan och låg på rygg i soffan, då tar hon tag och håller i flaskan själv :o) Likadant vid lunchen idag, då skulle hon hålla skeden själv och pipmuggen såklart. Duktig flicka!

Det måste kännas i plånboken...

Satt och läste Aftonbladet och ser en rubrik där det står "Woods får böter för vårdslöshet i trafik". Nyfiken som jag är klickar jag på länken och läser artikeln. Där står bl a som följer "Tiger Woods får betala 1 100 kronor för vårdslöshet i trafik." (AF 2009-12-01). Det måste kännas i plånboken för honom att betala hela 1100 kronor i böter, för han tjänade ju "bara" 875 miljoner kronor förra året.

Det lutar åt mjölkallergi!

Nu ligger Emilia och sover så gott. Så underbar vår lilla tjej. Igår mådde hon inte så bra. Hon fick gröt igår igen, har ju struntat i gröt ett antal veckor nu efter rundan på KSS. Vi misstänkte ju mjölkallergi redan då, men proverna visade inget. Jag har ätit mjölkfri kost ett par veckor nu men hon har fortfarande haft kräkningar, men igår 2 timmar efter hon ätit gröten så kräktes hon massor. När magen var tom forsatte hon kräkas slem och galla och så kräks hon inte "till vardags". Så idag köpte jag mjölkfri gröt från Sinlac när jag var och handlade. Så det har vi provat idag och hon har inte kräkts efter hon åt den. Jag ringde till barnmedicin och rådfrågade dem och de sa att det lutar åt mjölkallergi och att vi ska testa med mjölkfri gröt ett tag. Hoppas bara det växer bort snabbt och att hon slipper andra allergier.


Ja för det visste jag ju inte innan...

Idag gick vi upp lite tidigare än vanligt för jag hade tid på vuxenpsykiatrimottagningen inne i stan kl. 10.00 för att träffa en läkare där. Lyckades komma några minuter för sent men det var ingen fara. Läkaren blev så förtjust i Emilia och bara satt och log emot honom. Jag fick berätta hur jag mår och har mått och han konstaterade att jag har depression och ångest, som om jag inte visste det redan.. Vi diskuterade lite andra mediciner men de kan jag inte ta så länge jag ammar så det får vänta, han tyckte heller inte jag skulle höja dosen Citalopram så länge jag ammar. Han skulle skriva ner lite tips och tankar och maila dem till min "överlevnadscoach" så fortsätter jag gå hos honom.

När vi var klara där så stötte vi ihop med Michaela som var på stan det var kul, vi ska fika nån dag snart, trevligt. Gick en sväng till "Hem och hobby" och kollade vad de hade i rullgardinsväg, det var inte mycket, får åka till butiken i Hjo istället, ska ha vita till Emilia's rum tänkte jag. Sen åkte jag bort till MAXI och handlade veckans mat. Hade med urpumpad mjölk i flaska till lillan och hade därför inte ammat på höger sida sen igår kväll. Jag kände hur det spände, men jag tänkte att det är väl ingen fara. När jag stod och väntade på hissen kom Micke's farbror och vi stod och pratade lite, då känner jag hur jag blir sjöblöt. När jag kom ner till bilen så kollade jag efter hur amningsinlägget satt, inte där det skulle om jag säger så. Men men, det var ju tur att jag skulle hem direkt.

RSS 2.0