Helgen över!

Snart ska jag sova, är så trött. Micke ska gå två veckor natt nu och sen blir det inte någon natt igen innan semestern.

Igår fixade vi lite här hemma, rensade i förådet och fick undan en massa saker som vi ska sälja och slänga. Micke bar ner sommardäcken till Volvon så de ska ligga i tryggt förvar och så städade vi lite. Vi ställde ut skohyllan på plats i hallen, bara hyllorna i den som ska målas klart och sättas i nu. Blir superbra när det blir helt klart. På eftermiddagen tog vi en tur med nya bilen och åkte även och handlade lite mjölk. På kvällen tog vi det lugnt och tittade på en film.

Idag sov Micke längre eftersom han ska jobba i natt. Jag och Emilia åt frukost och sen kollade vi på skidor på TV. Vi väckte Micke så han kunde se de sista 2 varven på herrarnas dubbeljakt. Sen har vi inte gjort så värst mycket. Mickes mamma och pappa kom hit och fikade lite och hade med sig en sak till Emilia, hon fick ett sånt här gulligt rosa prinsesstält som just nu står i vardagsrummet, men det får stå nere i hennes rum sen. När de åkt så beställde vi pizza som Micke åkte iväg och hämtade. Jag fick inte i mig så mycket, har ingen vidare matlust och framför allt inte på varm mat. Frukost är inga problem och frukt och grönsaker går super, men varm mat är jag inte vidare sugen på. Hoppas det inte håller i sig någon längre tid.

Nej, nu ska jag snart krypa i säng. Natti!

Nu är den våran!!!

Idag fredagen den 25 februari 2011 så blev vi så äntligen ägare till en Volvo V70 II 2,0D. Vilken bil!!! Helt underbar att köra och så snygg. Känns jättebra att affären är klar.

Annars är allt lugnt. Har haft en del onda sammandragningar nu i eftermiddag och det liksom hugger till i magen, kände aningens tryck neråt förut. Tror ju inte att jag kommer gå över tiden i alla fall, men vem vet. Igår var 35 veckor avklarade och tiden går läskigt fort.

Emilia lär sig saker i raketfart nu, kylskåpet har jag ju sagt innan att hon lärt sig så det har vi fått spärra nu. Hon når upp till lampknappen på väggen i köket så hon kan nu släcka bänkbelysningen så där har vi satt en bit tejp som vi "låser" knappen med. Lampan vi har i hallen kan hon både tända och släcka och så har hon även lärt sig att komma åt lampknappen till den ena fönsterlampan i vardagsrumsfönstret. Hon är riktigt klåfingrig vår lilla fröken, inget får vara ifred. Tänk så olika det kan vara, vissa barn pillar inte på något och så har vi Emilia som pillar på ALLT!!!

Vi har köpt en annan sak idag också. Såg en annons på Blocket igår som jag ringde på direkt. En ståbräda som passar till vår Brio Sing. Den kostar ny 795kr men nu köpte vi en för 450kr som är använd endast ett fåtal gånger. Har sett andra begagnade sånna innan men det har inte varit i Skövde, men det var denna och jag ringde direkt såklart. Så den var vi och hämtade förut.

Här kommer ett par bilder också, har ju inte lagt in bilder på länge nu.

Emilia slocknade på soffan igår eftermiddag...


"Klart jag måste sitta likadant som pappa..."


Slut för idag!

Håller tummar och tår!

Pratade med säljaren på Bilia förut idag och de har nog fått fram bra vinterdäck till vår bil. Så jag tror att vi kommer kunna hämta den på fredag. JIPPI!!!

Idag har jag täckmålat hallmöbeln en första gång idag. Ska se om jag kan måla den en gång till innan jag lägger mig idag om det inte är för dåligt ljus i "målarstugan". Måste ta och åka på hatthyllejakt någon dag också, kommer troligen inte hitta någon som vi vill ha men vi kan ju ta ett span i om ut i fall att.

Nu kommer jag inte på något mer att skriva, slut för idag!

Såld!

Det var som sjutton, det trodde jag verkligen inte. Satte ut Saaben på blocket den 15/2 och idag har jag köpesumman i handen och bilen är helt enkelt såld. Fick mer för den än vad vi skulle få i inbyte men inte så mycket som vi begärde i annonsen. Men det spelar ingen roll, hade vi satt lägre pris i annonsen så hade vi fått mindre för den. Så jag är nöjd. Nu får vi hoppas att vi får Volvon snart. Har haft Saaben i 6 år så det är inte utan att det känns lite sorgligt att inte ha den kvar. Men det går nog över rätt så snabbt.


Så trött!

Ni anar inte hur trött jag är. Jag sover hela nätterna men ändå är jag supertrött. Har till och med fått börja gå och lägga mig en stund på dagarna för att orka. Men så är jag ju höggravid också, inte så lång tid kvar nu.
Var hos barnmorskan idag och pratade lite om tankar kring förlossningen och så mätte hon magen och lyssnade på knyttets hjärta. SF-måttet var nu 32 cm så jag ligger precis på medlekurvan och hjärtat slog 144 slag/minut. Knyttet verkar ha lagt sig tillrätta med huvudet neråt så det vore ju bra om h*n stannar så.

Har varit ett par och tittat på Saaben idag, det verkar som om de kommer köpa den. De skulle höra av sig imorgon. Så vi kanske kommer få klara oss på en bil tills vi får Volvon. Men det ska nog gå bra.

Nej, jag vet inte vad jag ska skriva idag faktiskt. Så jag slutar nu...

Då var det slut!

Det känns tråkigt, hur ska detta gå nu när det är slut? Hur ska jag klara mig nu? Men det slutade i alla fall lyckligt. Jens Byggmark tog silver i slalom :o) Efter första åket så låg alla fyra svenskarna i topp 8, 3:a, 4:a, 6:a och 8:a. Så de hade bra utgångsläge, men underlaget var tufft och det var mycket som skulle stämma för att ta sig ner på bra tid. Och Jens fixade det bra. Jag pratar ju såklart om att det är Alpina VM som är slut. Men om några dagar börjar VM i längdåkning så då får vi kolla på det istället.

Jag har mått lite dåligt idag, mådde illa som hejsan vid lunch så jag fick gå och lägga mig och sova en stund. Micke och Emilia väckte mig innan andra slalomåket började och då mådde jag bättre. Var rädd där ett tag att jag hade åkt på magsjuka. Ingen rolig kombination att vara trött höggravid och magsjuk, det är jag gärna utan.

Annars har jag fixat lite med hallmöbeln idag, jag har sågat till och slipat hyllplanen och grundmålat dem på en sida, ska snart ta den andra också. Sen blir det nog till att slappa i soffan, kolla på Solsidan och sen en film.

Hoppas allt är bra med er alla!

Långpromenad.... eller?

Ja om det varit så väl att jag orkat det, det blev snarare en kort promenad upp till ICA och tillbaka i långsam takt. Men det var skönt att komma ut i det fina vädret en sväng.

Vi satt fastnaglade vid tv:n på förmiddagen när damerna åkte första åket i slalom, Maria Pietilä Holmner gjorde ett bra första åk och låg på fjärde plats inför andra. Så givetvis satt vi fastnaglade vid tv:n även på eftermiddagen under andra åket. Det var riktigt spännande när Maria åkte in som ledare med tre åkare kvar. Men en av dem gjorde en stor miss och hamnade efter Maria och medaljen var klar. Det slutade med ett bronz :o)
Imorgon är det herrarnas tur att åka slalom, måste vi ju kolla på.

I övrigt så har jag målat lite på hallmöbeln idag och spacklat den en sista gång efter färgen torkat, så nu är det förhoppningsvis täckmålning kvar så ska den vara klar.

Nu ska vi kolla på film och äta lite chips och dipp och hemmagjord glass. Riktiga gottegrisar är vi :o)


Vi blev så besvikna!

Igår eftermiddag åkte vi till KSS och antenatal mottagningen för att träffa en förlossningsläkare för uppföljning av mina sprutor som jag tar. Vi var också helt inställda på att vi skulle göra ett tillväxtultraljud och få se lillknyttet så Micke tog ledigt från jobbet för att följa med. När vi kom dit kom det en barnmorska som frågade om det gick bra att ta sprutorna, jag sa att det är lite jobbigt för magen är så spänd och hon tittade på magen och kollade om jag hade några förhårdnader eller blåmärken. Men hon sa att det såg så fint ut och att man inte kunde tro att jag tog sprutor i magen. Sen fick vi vänta på läkaren som var tvungen att gå iväg och kolla ett barn på BB. När hon kom tillbaka så gick vi in till henne och satte oss. Hon frågade samma som barnmorskan gjorde och sa att hon skulle informera lite inför förlossningen. Hon sa att jag ska tänka på att om jag får värkar så ska jag ta halva sprutan på morgon och halva på kvällen, att det finns restrektioner kring att lägga ryggbedövning och att jag ska ta sprutorna 6 veckor efter förlossning. Jag frågade henne hur hon tyckte jag skulle göra med mina Sertralin tabletter och hon tyckte inte jag skulle sätta ut dem utan fortsätta med dem som jag gör nu. Sen så sa hon att det var allt hon hade och undrade om vi hade något vi undrade över. Då sa jag att vår barnmorska sagt att vi skulle göra ett tillväxtultraljud, då kollade hon i journalen och sa att det kunde hon inte se några som helst indikationer på att det skulle behövas. Så vi gick snopna därifrån. Fattar inte vad jag skulle dit och göra över huvud taget. kunde lika väl fått den informationen på telefon, dessutom så visste jag allt innan. Så jag är måttligt irriterad över det. Men men, inte så mycket att göra åt saken.

Idag har jag tagit det väldigt lugnt. Har haft riktigt ont till och från idag och inte kunnat göra så mycket. Har ju massa sammandragningar och smärtan känns som håll fast inte på det stället man brukar ha håll. Blir liksom låst i kroppen när jag känner så där. Ska ju träffa barnmorskan på måndag så jag ska prata med henne då. Blir det värre under helgen så får jag ringa förlossningen. Det är så jobbigt att ha såhär, orkar ju inte greja så mycket och det tar på kroppen och knoppen.

Nu ska vi snart fixa varma mackor och kolla på tv och slappa.

En oviss väntan!

Här går vi och väntar på att de ska ringa från Bilia och säga att de har ordnat vinterdäck till bilen så vi kan hämta den. Men det kan ju ta några dagar till så vi får ha is i magen. Inget napp på Saaben via annonsen ännu, var två som mailade igår men har inte hört något mer. Skulle tro att vi kommer byta in den, men det är ju värt ett försök att få lite mer för den privat.

Idag har jag och Emilia kollat på lagtävlingen i paralellstorslalom och det var riktigt kul. Svergie tog en bronzmedalj och de gjorde det snyggt. Imorgon ska damerna köra storslalom och jag ska i alla fall kolla på första åket, för sen ska vi iväg på eftermiddagen så andra åket missar jag :o( Kanske skulle spela in det så kan vi kolla på det senare, vi får se. Sen har jag målat för det blev inte av igår.

Emilia har lärt sig att öppna kylskåpet!!! Skit, det är inte bra för nu går hon och öppnar där HELA tiden när jag är i köket. Visst är det roligt att hon utvecklas och lär sig nya saker, men denna sak hade hon gärna kunnat skippa. Inte så lätt att sätta någon spärr där direkt.

Fotat och dikterat!

Ställde klockan imorse för jag skulle vara hos psykiatriläkaren inne i stan klockan 10.00. Ställde klockan på 7.15 så vi skulle ha tid på oss att göra oss klara och äta frukost i lugn och ro.
07.15 - Larmet ringde......Znoooooz
07.24 - Larm upprepas.......Znoooooz
07.33 - Larm upprepas.......Znoooooz

Och så häll det på, jag somnade gott emellan znooozarna. 8.15 vaknar jag av att Emilia är vaken så då var det bara att hoppa upp ur sängen och sätta igång. Vi hann i alla fall precis i tid till läkaren. Det var samma läkare som jag träffade på akuten i Falköping innan jul och vi pratade om hur jag mår nu och hur tabletterna fungerar. Jag ska fortsätta med samma dos jag har nu och om jag känner att jag vill ska jag prova att trappa ner lite om ett par veckor. Men eftersom försöket att trappa ner förra veckan snabbt resulterade i att jag blev nedstämd så känns det inte så aktuellt att testa igen. Ska träffa förlossningsläkaren på torsdag och ska då prata med henne om det och se vad hon säger.

Passade på att gå till Synsam och hämta mina extra par glasögon som vart inne på lagning och sen gick jag bort till Hem & Hobby för jag skulle köpa tyg till hissgardiner i köket. Men oturligt nog hade det tyget jag ville ha tagit slut så jag gick tomhänt därifrån. Var meningen att jag eventuellt skulle möta upp en vän på stan för lunch, men jag hade dåligt med ork i kroppen så jag åkte hem.

Fotade bilen när vi kom hem och slängde ut den på en annons på blocket. Får se om det är någon som nappar innan det är dags att hämta nya bilen. Är det ingen som slagit till då så byter vi in den.

Annars? Emilia har varit rätt gnällig på eftermiddagen idag och inte velat äta så mycket. Men hon var tyst och lugn hos läkaren, så duktig liten tjej. Nu funderar jag på om jag ska ta och måla skohyllan, har inte blivit av än.

Beslutet taget...

Det har varit en dag full av funderingar. Jag och Emilia har varit och handlat och när vi kom hem så lagade jag mat och så åt vi. Sen har jag funderat och funderat på det här med bilköp.
När Micke kom hem från jobbet åkte vi till Bilia och synade bilen in i minsta detalj och det är inte mycket att anmärka på. Vi pratade med säljaren igen och vi bestämde oss för att köpa den. Han ska inom 2 veckor fixa fram vinderdäck i bra skick så vi får ha lite is i magen innan vi får bilen. Men vi ska undertiden slänga ut en annons på Saaben och se om vi kanske kan få sålt den privat och få mer än vad vi får i inbyte.

"Nej" är roligt ord.

Emilia använder sitt nyfunna ord till det mesta.

"Får jag en puss?" "Nej"
"Ska vi byta blöja?" "Nej"
"Ska du sitta här?" "Nej"
osv osv. Men söt är hon, för hon säger det oftast med en pipig ton och det låter såååå gulligt.

Idag har vi självklart kollat på damernas störtlopp, gick tyvärr inte så bra för Anja idag. Sen så gjorde jag slag i saken och slipade till kanterna på skohyllan till hallen och det blev bra. Sen åt vi lunch och gjorde oss sedan iordning för kalas. Mickes mormor hade stickat en ny kofta till Emilia, jättefin är den. Hon är duktig på att sticka. Vi fikade och pratade. Maja är så intresserad av min magen och säger hela tiden "Caroline, du har en bebis i din mage" och hon ska känna hur bebis ligger och hon tror stenhårt att det är en liten tjej.

När vi kom hem så nattade Micke Emilia och jag ringde pappa och pratade lite bilar och billlån. Sen har vi kollat på TV och jag har planerat maten för veckan, dags att handla imorgon.

Blev en heldag.

Idag har vi varit ute och flängt. Vi åkte först till Autopartner och kollade på två BMW 520, sen åkte vi till Toveks Bil och kollade på Audin vi kollade igår, vi provade med bilbarnstolen och så värderade de Saaben om vi skulle byta in den, sen åkte vi vidare till Bilia. Där fanns det en hel del bilar. Hittade en V70 som kan vara intressant, men vi får se. När vi var klara så åkte vi till Mc Donken och åt lite mat, sen åkte vi och köpte mjölk och bröd innan vi åkte hem.

Väl hemma blev det lugnt, hade tänkt fixa lite men jag hade så ont i kroppen och Micke var trött så vi tog det lugnt. Nu nattar Micke lilla stumpan och sen blir det väl slappa hela kvällen. Får hoppas vi får lite gjort imorgon istället. Ska på kalas imorgon också, men det är klockan 16.

Något mer? Hmmm låt mig tänka..... nej inte som jag kan komma på nu.

Det är inte lätt!

Idag har vi varit hos barnmorskan på rutinkoll. Hjärtljuden låg på 130 slag/minut och magens sf = 31 cm så jag ligger precis på mittkurvan. Nästa gång ska vi ha lite sammanfattning och gå igenom lite inför förlossning och så, känns helt galet hur snabbt tiden går, det är ju inte långt kvar.

När vi var klara så åkte vi en liten tur till Toveks bil och kikade på en bil som vi sett på annons. Skulle komma en kille och kolla på den i eftermiddag så vi får se om den finns kvar, ska ringa imorgon och kolla. Vi behöver ju snart byta bil, men det är så svårt att hitta rätt. Det är så mycket som ska stämma som utseende, utrustning, pris, försäkring och så vidare. Sen måste vi ju prova med barnstol i och se hur det funkar att ha den i baksätet.
De hade fler bilar i samma modell inne så vi åker nog bort i vilket fall imorgon och provar med stolen så vi vet om bilmärke och modell är något för oss.

Har suttit nu och kollat lite olika bilar och motoralternativ och vad de ligger på i försäkring. Billigt är det ju inte. Och dessutom är det dyrare när man har barn också, undrar hur de räknar då? Ja ja, vi får ringa till dem när det blir aktuellt.

Nej nu har Let's Dance börjat.

Åh förresten, Emilia var inte ett dugg skrikig/gråtig när jag la henne förut, det var till och med så hon log innan jag släckte lampan :o)


Kanske inte så bra ändå...

Emilia somnade igår efter 10 minuters skrik/gråt och idag var det tyst en minut efter jag gått ut från hennes rum. Skam den som ger sig :o)

Jag var supertrött igår kväll så jag gick och la mig vid 21. Låg och lyssnade på ljudbok och somnade till den. Vaknade vid 3-tiden av att Emilia gnällde lite men hon somnade snart om igen och jag likaså. Vaknade vid 8.40 imorse så jag har ju sovit många timmar men jag är trött för det. Har kännt mig nere idag och känner att jag tappat drivet. Funderar på om det har med att jag har minskat dosen Sertralin, det är ju en läkare som sa att jag skulle göra det, men jag tror inte att det var någon bra idé. Får avvakta till nästa vecka och se om det håller i sig.

Blev så full i skratt i morse. Jag väger mig varje torsdag morgon då jag går in i ny graviditetsvecka och imorse när jag ställde mig på vågen så visade den 66,9 kg men jag brukar alltid väga mig 3 gånger och se så att jag får samma resultat för det kan visa lite olika ibland. Andra gången jag ställde mig på vågen visade den 56,9 kg och så fel har den aldrig visat innan, det hade ju varit en jäkla bantning annars att tappa 10 kg på bara någon halv minut. Sen visade den samma som första gången igen.

Annars är allt som det är, Emilia testar gränser för fullt och hon är såååå envis. Hon har också en ful grej hon gör när hon blir arg, hon bits! Får hon inte tag på mig så biter hon i något annat och det kan vara precis vad som helst. Hon sliter även av mig mina glasögon och drar mig i håret. Men Micke är hon så snäll emot, fast han har ju inget hår att dra i och inga glasögon heller. Men det är ju en period hon går igenom, det är ju många barn som gör så där.

Det tar på krafterna...

Det har gått dagar, veckor och månader och nu är det bara 50 dagar kvar till beräknad förlossning. Det tar på krafterna att vara höggravid. Jag har inte gått upp mycket i vikt men jag känner mig otymplig eftersom magen är ivägen mest hela tiden vad jag än gör. Bebis vältrar omkring i magen och sparkar och buffas hela dagarna och det är mysigt, men också väldigt påfrestande för rygg, mage och revben. Blodmängden i kroppen är ju betydligt större än normalt så hjärtat jobbar på högfart så numera blir jag anfådd av att gå på toaletten. Jag borde hålla igång med promenader, simning och ryggövningar, men det blir inget med det. Hittar alltid undanflykter av något slag, så typiskt.

Emilia är envis, men jag ska vara envisare även om det är jobbigt. Hon är jättearg och skriker och gråter när hon blivit nerstoppad i sin säng. Jag vill verkligen att hon ska somna själv utan att vi sitter hos henne, för om vi sitter hos henne när hon somnar så är hon superledsen om hon vaknar på natten och kan då inte somna om själv utan är vaken i flera timmar. Hon är även ledsen på morgonen när hon vaknar. Men somnar hon själv så är det ju likadant om hon vaknar på natten så då kan hon somna själv igen. Men det är jobbigt att hon är så arg/ledsen innan hon somnar nu på kvällen, hon vet ju så väl att jag finns här i huset men hon testar ju om jag kommer och tar upp henne eller stannar hos henne. Går jag till henne så eskalerar skriken till skyhöga nivåer igen och hon håller på ännu längre. Men låter jag henne vara så minskar det succesivt efterhand och till slut somnar hon. Det är jobbigt, men det handlar om att vara konsekvent. Hon har ju från hon var mini mini somnat själv så det är ju inget nytt fenomen. Säkert är det någon som läser detta som tänker att "vilken elak mamma hon är som låter sitt barn skrika i sin ensamhet" men då får du tycka så.

Nu ska jag koppla av lite i soffan med ett glas Pucko!


Ge mig styrka!!!

Idag har jag varit iväg hos mödrapsykologen och pratat i 2 timmar!!! Sen åkte jag och handlade och hade lite bråttom eftersom Micke skulle iväg och jobba och jag var tvungen att komma hem i tid. Tro sjutton att jag får avstämning i kassan bara för det, det tar ju sin lilla tid att packa upp allt på bandet och sen packa ner allt igen som jag redan har gjort en gång. Men jag hann hem i tid.

Emilia hade varit på ett strålande humör, eller inte! Hon är lite "trotsig" och väldigt bestämd. Hon hade kastat mat vid lunchen och absolut inte velat byta blöja. När jag kom hem så hjälpte hon mig att packa upp maten, hon är så duktig och tar upp sakerna ur kassarna och ger dem till mig och sen ska hon vika ihop kassarna när de är tomma, så sött.

Nu ska jag förklara rubriken. Emilia tar på mitt tålamod. Det går i perioder, jag vet! Men det är jobbigt när hon blir arg och inte vill saker bara för att. Som t ex kasta mat, inte vilja somna själv, inte vilja ta på ny blöja osv osv. Och så jag som är trött i kroppen, inte är så rörlig som jag brukar på grund av magen och har ont i rygg och muskler. Jag vill ha styrkan att orka, att inte ge upp! Det är svårt ibland.

Snickarglädje!

Vad har hänt med oss? Vi fixar och donar här hemma som aldrig förr. Igår fick vi upp grinden och idag har vi monterat ihop sitt/skohyllan till hallen, satt upp lite lådspärrar i köket och ställt i ordning i vårat "förrådsrum" så vi ska kunna måla hyllan där inne. Känns väldigt kul att vi fixar så mycket och att det verkar bli så bra också. Frågan är nu bara om jag kommer kunna resa mig ur sängen imorgon för jag har RIKTIGT ont i rygg och höfter. Det värsta är ju att jag har så svårt att "göra lagom" utan jag känner efter först efteråt hur jobbigt det vart. Men men, det är väl inte hela världen. Emilia är ju också med och pysslar, hon går omkring med tumstock och tittar så vi gör rätt. Hon var såååå söt när Micke markerade med sylen där vi skulle förborra så stod hon bredvid och inspekterade och blåste undan dammet precis som hon sett oss göra. Hon är så underbart söt vår lilla tjej.

Imorgon ska jag iväg på samtal med mödrapsykologen och sen ska jag åka och handla mat och skynda mig hem så Micke kommer iväg i tid till jobbet. Sen ska jag pyssla vidare med nåt, om det blir hyllan eller nåt annat får jag se.

Håller på att bli tokig över en sak. Ska ju försöka hitta en liten matservis till Emilias lekkök, men det verkar näst intill omöjligt. Te- och kaffeserviser finns massa olika och så hittade jag någon gräslig matservis i plast i all världens alla knallfärger och det är ju inte riktigt vad jag är ute efter. Jag vill ha någon lite mer neutral, men jag får väl leta vidare.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig på soffan och slappna av lite, blir nog en film innan sovtajm.

Sådär ja!

Då var grinden nere i trappan ÄNTLIGEN monterad. Känns skönt att ha fått den på plats, nu kan man vara på nedervåningen utan att varannan sekund springa och hämta Emilia som kommit halvvägs upp i trappan. Nu ska bara stolpen målas en sista gång så kan vu stryka det från "Att göra-listan".

Jag har mått bättre idag igen, efter frukost så åkte jag iväg själv för jag behövde lite egentid kände jag. Först åkte jag till Colorama och köpte lite kakel till Emilias lekkök. Blev ett vitt mosaik ca 5x5 cm plattor som bara kostade 90 kr/kvm så det lilla jag köpte kostade 32 kronor :o)
Sen åkte jag till Tygposten och kollade deras utbud på tyg, de har många olika men inget som föll mig i smaken så jag åkte vidare in till stan. Gick till Hem & Hobby och köpte en ram till Emilias första färgteckning och hittade tyg som vi ska köpa och sy hissgardiner till köket. Sen gick jag och kikade i lite olika butiker men hittade inget mer. På vägen hem åkte jag och handlade lite.

Väl hemma så monterade vi upp grinden och precis när vi vart klara med det så kom Mickes mamma och pappa och hälsade på och fikade lite. Sen lagade vi mat och åt lite sen middag innan det snart var dags för Emilia att gå och sova. Hon har börjat skrika och gråta igen när vi lägger henne, vet inte riktigt varför bara, kanske tänder eller bara sällskapssjuk.

Jo glömde ju skriva igår att Emilia pratade i telefon för första gången. Hon brukar annars bli helt tyst när det är någon i andra änden, men igår när jag pratade med pappa så pratade hon lite. Jag frågade om hon kan säga morfar och då sa hon moofaa så det var ju inte helt olikt. Pappa blev jätteglad :o)
Det kommer mer och mer ord nu och hon härmar oss väldigt mycket. Det är superkul att se henne utvecklas för varje dag som går.

Nej nu är det lördagsmys som gäller.

Jaha, då var jag där igen...

...i tårarnas snara. Jag har ju väntat på att få besked från Psykiatriska öppenvården här för att få en läkarkontakt med uppföljning av medicineringen och då. Men jag har ju inte hört något så idag ringde jag själv och de hade inte fått några papper från läkaren i Falköping (svensk sjukvård i ett nötskal) så hon jag pratade med skulle forska i det och höra av sig, men det lär väl bli jag som får ringa igen. Jag ringde sen till Falköping och förklarade läget och sa att jag behöver nytt recept och frågade varför ingen hade hört av sig till Skövde, hon skulle kolla detta. En läkare ringde tillbaka efter någon timme och sa att hon skulle skriva ett recept och att jag skulle trappa ut medicinen för att vara utan den inför förlossningen. Jag förklarade för henne att jag är JÄTTERÄDD att jag ska börja må dåligt igen men det verkade inte hon höra, fick bara svaret "Gå ner till 75 mg i tre veckor så kan du höra av dig igen". Jaha tänkte jag och sa återigen att jag inte vill må dåligt igen och undrade om det är farligt och vad som kan hända om jag äter dem över förlossningen. "Det är ju inget som vi kan säga" får jag då till svar. Grrrrrrrrrrrrrrrr vad less jag blir på dessa läkare, hade hon ens läst journalen och sett varför jag äter medicinerna? Jag kom mig inte för att säga något eftersom jag grät så samtalet avslutades.

Sen har min dag varit skit, tappade lusten för allt och har inte haft tålamåd för fem öre med Emilia, tänk vad lite som behövs för att allt ska rasa. Vet inte vart jag ska vända mig nu, är så trött på att alltid "falla mellan två stolar" i sjukvården. Varför kan det inte bara fungera?!

Nu sitter jag här med gråten i halsen och vill bara försvinna från jordens yta. Hade tänkt att jag skulle åkt iväg in till stan en sväng när Micke kom hem, men då skulle ju han duscha och klockan drog iväg så jag hade bara fått stressa ändå. Hade velat komma iväg och få lite tid för mig själv. Men så blev det inte.

Skriver mer en annan dag.

Helt slut...

Vet inte vad som hänt med mig idag men jag är helt slut i kroppen. Har verkligen inte gjort något alls idag. Nu har jag dessutom ont i musklerna runt mage och rygg och sammandragningar så det gör ju inte saken bättre. Imorgon funderar jag på om jag ska åka och simma när Micke kommit hem från jobbet, Åsa ska eventuellt följa med också. Det skulle göra mig gott att röra lite på mig och simma är ju bra träning, bara det att jag hatar att visa mig i bikini offentligt.

Det är en sak som jag har svårt att förstå. Hur hinner familjer med att göra massa saker på vardagarna? För det gör inte vi. När Micke jobbar dag är han hemma vid 16 och då tar han en dusch och byter om, sen äter vi middag runt 16.30, sen ska det plockas undan och då är klockan i alla fall 17.30 ibland mer. Sen är det en timma innan det är dax för Emilias kvällsrutiner och dax för henne att sova, sen blir det ju inget gjort. Självklart blir det annorlunda när barnen är större för då är de ju uppe längre på kvällarna, men ändå.
När jag var liten så kändes det som vi hade all tid i världen när mamma och pappa kom hem från jobbet. Vad har hänt med tiden egentligen?


RSS 2.0