Efter flera dagar...

... så kom jag iväg och handlade. Men vad trött jag var när vi kom hem, har inte packat upp alla varor än och klockan är snart åtta :o)
Jag köpte en så söt solhatt till Emilia som hon ska ha till sommaren. Vi ska byta den till en lite mindre storlek. Provade lite snabb i affären bara och när vi provade riktigt hemma så märkte jag att den var lite väl stor.
När vi kom hem åt vi lunch och sen tog vi en promenad upp till ICA och hämtade paketet med tygerna som jag längtat så efter. Packade genast upp dem när vi kom hem igen och ALLA tygerna var sååå fina. Perfekta färger och matchade överkastet perfekt.

Vi lagade jättegod thaikyckling gryta förut och det blev massa matlådor med. Det är bra att ha i frysen. Emilia tyckte det var så gott. Tacksamt att laga mat till henne, hon äter allt. Vet inte om jag skrivit det innan, men för ett tag sen så fick hon lite kallrökt lax och det tyckte hon var supergott.

Nej nu ska vi slappa i soffan, matkassarna får jag packa upp imorgon. Självklart har jag packat upp alla färskvaror som mjölk och så. Skulle vara lagom mysigt annars att glömma dem i rumstemperatur.


Envis sjukbacill.

Det blir bättre och bättre dag för dag, men jag hostar och snuvar fortfarande och har ingen direkt energi i kroppen. Så det blir nog slapp hemmadag idag igen. Ska göra mig en kopp te eller kanske kaffe och sätta mig och kolla på Saltön som jag spelade in igår. Emilia ligger och sover.

Måste bara berätta om Emilia's senaste påhitt. När vi är i köket och står vid diskbänken och hon är på golvet så envisas hon med att krypa just där vi står. Hon kryper mellan våra ben och diskbänken om ni förstår, fram och tillbaka, fram och tillbaka kryper hon. Så himla söt, så skrattar hon så sött undertiden. Emellanåt så tittar hon upp på oss och ler med sitt underbara leende.
Vi får lite flashbacks för så där kröp Cassius när han var valp, han la sig gärna och sov på våra fötter också och det gör ju inte Emilia, det hade ju varit oerhört sött annars :o)

Hipp hipp hurra!!!

HIPP HIPP HURRA FÖR IDAG ÄR DET LINUS 1-ÅRSDAG! Ett stort grattis till dig Linus från oss! Tänk att lillkillen redan är 1 år, tiden går så fort. Ha en underbar dag!

Ny vecka och fortfarande sjuk, men på bättringsväg. Blir nog ingen veckohandling idag, kanske senare i så fall beror på hur jag känner mig. Emilia ligger och sover nu, funderar på att lägga mig jag med, är sååå trött. Vet inte vad jag ska hitta på idag, blir nog väldigt lugnt. Äta lite lunch om en stund när Emilia vaknar och kanske kolla på någon film.

Slappsöndag!

Mår fortfarande inget vidare och vi har inte gjort något speciellt idag. Tvättat lite och lagat mat. Micke's mamma, pappa och bror var här en sväng förut och fikade lite. Just nu har jag ont i magen och är trött. Blir en kväll på soffan framför tv:n.

Det var väl det jag hade på hjärtat idag.

Sjukdomen är kvar!

Igår kom pappa och Karin och vi åkte ner på stan och började med att äta en UNDERBAR lunch på "Riviera", dit kommer vi alltid gå om vi ska äta lunch på stan, det var så gott och verkligen värt pengarna. Emilia var så duktig när hon satt i sin stol. Hon åt upp all sin mat och så flirtade hon med och charmade serveringspersonalen ;o) 
Efter den goda lunchen gick vi på shoppingtur. Jag hade inte tänkt att köpa något utan skulle bara visa pappa och Karin runt. Vi gick in i en butik som jag aldrig har varit inne i, "Butik Selma" och där inne ser jag jackan med stort J. En jacka från "Gunilla Pontén" Såååå himla snygg att jag blev alldeles knäsvag och det brukar INTE hända mig så ofta när det gäller kläder. Jag provade den och den satt som gjutet på mig. Den är svart och figursydd med en väldigt cool krage och går ner på halva låret. Och Micke, pappa och Karin gjorde tummen upp. Jag köpte jackan på öppet köp för den var inte billig. Men jag har ändå bestämt mig för att behålla den för jag verkligen ÄLSKAR den och kommer kunna ha den i många år, det är verkligen bra kvalité. Sen gick vi in på "Assbecks" som hade total utförsäljning och hittade ett par "Object" jeans som kostat 899 kronor som jag betalade 150 kronor för. Denna affär brukar jag heller aldrig gå in på. Sen gick vi till "La Rami" och där hittade jag en jättefin tunika. Så jag shoppade trots allt för över 3000 kronor igår och jag som inte skulle köpa något alls. *Skäms* Men det är som Micke sa att jag kan gå på stan och inte hitta någonting alls, nu hittade jag saker som jag älskade och då är det väl ok att köpa det, bättre att köpa sånt man verkligen tycker om än att köpa bara för att man måste ha. Men jag kommer nog snåla en hel del ett tag framöver på annat eftersom jag köpte jackan. Jag är ju inte en person som brukar köpa dyra kläder, utan handlar på H&M och så. Så detta kommer inte ske igen på länge.

Igår kväll lagade vi god mat och tittade på Let's dance och satt och pratade. Efter lunch idag åkte pappa och Karin hem och sen har jag inte mått bra. Det tog alla krafter att gå på stan och vara social, så idag är jag inte pigg. Förkylningen hänger i. Så ikväll blir det horisontellt läge i soffan framför tv:n.

Kärlek till er alla!


Huvudvärk, snuva och hosta!

Det vaknade jag med imorse, men 2 alvedon och lite Otrivin Comp så vart det bättre. Nu väntar vi på att Micke ska bli klar så vi kan göra stan. Ikväll är det Let´s dance FINAL och det ska bli kul att kolla på. Håller mest på Claudia men det har jag nog skrivit tidigare.

Kärlek till er alla.

Tillbaka på skatten i år IGEN!

Underbart det är när det inte är ett belopp att betala in när deklarationen kommer. Framåt jul så kommer det en laddning pengar in på kontot. Jag vet att man brukar få dem runt midsommar, men eftersom jag är egenföretagare så får inte jag det utan jag får vänta. Som tidigast kan jag få pengarna i augusti om jag inte minns fel men jag kan lika gärna ta dem till jul.
Nog om det. Nu längtar jag efter tygerna jag beställde i veckan, men de kommer nog inte förän nästa vecka. Vill ju få lite ordning i lillans rum nu. Imorgon kommer i alla fall pappa och Karin och de har med sig en hylla som ska vara i hennes rum. Sen får det bli en tripp till IKEA i Jönköping och inhandla lite småsaker som lådor och annat. Sen har jag spanat in några runda boxar på FÖRR inne i stan, rosa med vita prickar på tror jag det blir. Sen har jag hittat en lampa som är så fin som jag vill ha till taklampa i hennes rum, den kostar 2250kr och så här ser den ut:

Bilden kommer från: inneonline

Lugn lugn jag ska inte köpa denna lampa, jag ska tillverka en själv :o) Hur svårt kan det vara? Lätt som en plätt. Återkommer om resultat vid senare tillfälle, måste fixa lite prylar till den först.

Nu var det klippt!

Vaknade imorse och kunde knappt prata, aningen hes var jag men det släppte efter en stund. Efter frukost bar det iväg in till stan och först lämnade jag in ett par skor för omsulning och sen gick jag och klippte mig. Blev ännu kortare denna gång, så skönt. Sen gick jag till Edvins corner och kollade lite, men de hade inte fått alla varor så det var inte så mycket i butiken. Väl hemma igen så blev det lunch och nu sitter jag här vid datorn med en galen Emilia i knät som försöker äta upp min hand för tillfället. Innan det så drog hon i mitt ena örhänge och slog på mig. Är alla små barn elaka? Går det över? Det är väl bara en period hon har kanske, inte vet jag.

Tror föresten jag måste lämna in min vigselring och förlovningsring och minska dem lite, mina fingrar har blivit smalare för jag tappar ringarna när händerna blir blöta. Det är ju inte bra om man ska bada i sommar.
Men något som jag funderar på är varför fingrarna blir smalare? Kan jag inte bli smalare över magen istället, hade varit MYCKET bättre. Men man kan ju inte få allt här i livet.


Host host host!

Det är bara jag som låter. Jag har ont i halsen och jag är snuvig och jag låter som en halv kråka när jag pratar. Men annars är det bara fint. Idag har vi pysslat här hemma och fått rätt mycket gjort. Golvlisterna i köket är på plats, lampan över köksbordet är uppsatt, listen för persiennerna i köket är där den ska vara, köksgolvet är skurat och jag har tvättat. Det är bra jobbat på en dag må jag säga och det känns så skönt.

Imorgon har jag klipptid kl. 10.30, hoppas bara att jag inte blir sjukare inatt nu för jag vill verkligen klippa mig. Ska gå en sväng och kolla in Edvins Corner också som öppnar på nytt imorgon med nya ägare.

Nej nu ska jag fixa mig en kopp värmande te för halsen.


05.37

Denna tid valde Emilia att vakna idag. Jag vaknade också, med en djup suck... Gick in till min älskade dotter och hittade henne sittande i fotändan av sängen och nappen låg på golvet. Så jag gav henne nappen och la henne tillrätta i sängen och satte på speldosan och gick sedan trött tillbaka in till sängen. Hon somnade om och jag somnade om, sköööönt!

A bad day!

Ont i halsen, ingen energi, för mycket tankar, stress, ont i huvudet och grått väder. Allt detta på en och samma dag. Ja det har helt enkelt varit "a bad day" idag. Hoppas dagen blir bättre imorgon. Hade så mycket planer för idag, men jag fick INGET gjort. Då känner jag mig som en dålig människa så här på kvällen. Jag har hela dagarna på mig att göra saker som att städa och baka, men dagarna bara rinner förbi och jag får dåligt samvete. Varför kan jag inte bara njuta av dagarna och låta bli att känna mig dålig? Jag tror att jag har för mycket saker som jag vill göra och behöver göra så då gör jag istället ingenting. Borde kanske göra en lista med sakerna som ska göras och sen stryka en sak i taget. Sen har jag ju faktiskt en krypande Emilia och det är ju som ett heltidsjobb att ta hand om henne. Byta blöjor, mata, underhålla och se efter så hon inte hittar på bus. Så tänker jag att när hon sover så ska jag... Så kommer stunden då hon ligger och sussar gott i en timme eller två, vad gör jag då? SLAPPAR! Ja ja, jag får väl ta tag i saker i ett annat liv.

Varför göra något idag när det kommer nytt att göra imorgon??

Äventyr på övervåningen.

Nu kryps det runt runt på övervåningen i allt högre fart. Och allt är intressant att titta på, dra i och smaka på. Hon kröp på golvet här inne på kontoret tidigare idag och kröp då givetvis fram till bokhyllan. I ena bokhyllan ligger det lite ramar längst ner på en låda, dessa ville hon självklart ha. Jag sa "nej" och lyfte bort henne, lika snabbt var hon tillbaka på samma plats och jag upprepade proceduren och hon lika så. Tredje gången satte hon sig framför hyllan och sträcker den lilla handen emot hyllan samtidigt som hon tittar på mig med världen leende och ser så där riktigt full i sjutton ut. När jag sa "nej" så tar hon ner handen och skrattar för fullt.

Sen bär det av ut i vardagsrummet och fram till tv-bänken. Där drar hon ut alla X-box spelen och kastar omkring sig och jag följer efter och plockar tillbaka dem och ger henne lite leksaker att leka med. Varpå hon tittar på mig som om jag vore fullkomligt galen och börjar återigen dra ut X-box spelen och jag ställer tillbaka dem. Det gäller att vara enveten, frågan är bara vem av oss som håller ut längst :o)

Nej nu ska jag fixa kaffe och dra upp min man ur sängen. En hink med kallvatten kanske gör susen ;o)

Från godnattsaga till "Arn" och "Saltön"

Blandad underhållning är något som man får vänja sig vid som förälder. Min kväll började med godnattsagan "Totte räknar stjärnor" och sen bänkade jag mig i tv-soffan och tittade på "Arn" och sedan "Saltön". Jag har läst "Arn"-böckerna och ännu inte sett filmerna. Så nu vet jag vad jag ska göra kl. 20.00 fem måndagar framöver.

"Saltön" var sorgligt idag. En av karaktärerna dog i kvällens avsnitt. Det väckte en hel del känslor inom mig. Man tänker till och funderar över varför man tar så mycket i livet för givet. Men jag orkar inte gå in djupare på det nu, kanske en annan gång.

Nu ska jag sova för Emilia kanske vaknar med tuppen imorgon också, ingen som vet :o)


Beställt och kommer med posten.

Då har jag varit iväg och handlat, lämnade tillbaka Semper gröten och vällingen och fick pengar tillbaka även för det paketet som nästan var slut. Hade skrivit upp färsk chilli på listan men den lyste med sin frånvara i grönsaksdisken så det får vi handla senare i veckan. Pappa och Karin ska komma hit i helgen och vi ska laga god mat på fredag kväll. Det kommer bli... hemligt vad det blir för om pappa läser här så blir det ju inte någon överraskning :o) och nu kom jag på att jag glömde köpa saffran. Ändå hade jag skrivit upp det med STORA bokstäver på listan!

När jag kom hem igen så möttes jag av Emilia som kom krypande emot dörren. Så underbart att se henne även om jag bara varit iväg ett par timmar. Älskar min underbara familj så otroligt mycket.

Nu ligger Emilia och sover lite, vaknar väl snart och då ska vi äta lite mat. Har varit och köpt kalktabletter idag som hon ska få i gröten på morgonen så hon får i sig tillräckligt med kalk då hon äter mjölkfri kost. Det är mycket att hålla koll på med maten till henne. Pratade med dietisten igår och vi räknade på hur mycket Emilia äter och hur mycket hon får i sig av kalk och järn och så. Hoppas verkligen att allergin växer bort snart.

Har beställt tyger nu från Stoff & Stil så det kommer väl med posten inom en vecka. Hoppas de kommer snabbt för jag är såååå nyfiken.

Nej nu ska jag förbereda maten innan lillan vaknar.

Vaken med tuppen!

Emilia tyckte det passade bra att vakna tidigt idag, strax efter sju vaknade jag till av hennes jollrande. Så jag hämtade henne och så kröp vi ner en stund i vår säng. Så mysigt när hon ligger och drar och sliter mig i håret NOT! , så kryper hon till Micke och pussar på honom.
Efter mysmorgon så gick vi upp och åt frukost. Nu är vi mätta och belåtna och Emilia kryper omkring här på och pillar på det mesta. Jag ska ta och kolla av vad som behöver handlas så ska jag åka till MAXI sen.

Hem från Thailand!

Igår kom Micke's mor och far hem från sin semester i Thailand. Vi ska åka till dem idag och hälsa på dem, de har längtat efter Emilia så det är klart att de ska få träffas lite.
Nu ska vi ta och fixa lite i köket, försöka få upp våra golvlister innan Emilia vaknar.

Thaibuffé!

Mycket trevligt kalas vi var på. De bjöd på hemlagad thaibuffé och det var SÅÅÅÅ himla gott. Vi som hade tänkt åka till Orient Palace och köpa thaimat på väg hem från kalaset behövde inte det för vi var mätta och belåtna och vi fick med oss mat hem till och med så nu slipper vi laga mat imorgon.
Emilia visade upp sina färdigheter i krypning och charmade alla på kalaset. Det var hennes sysling som fyllt 2 år och hon visade Emilia hur man gör kullerbytta och hoppas omkring, Emilia är ju dock något för liten för det än, men så småning om så kan hon också göra det. Vi hann in till stan och hittade en fin tröja till födelsedagsbarnet och vi kom i tid till kalaset, imponerande gjort må jag säga.
När det var dags att åka hem var Emilia så trött så trött, ögonen gick nästan i kors och väl hemma så åkte pyjamasen på direkt och det blev saga och välling innan hon somnade gott i sin säng. Jag och Micke slängde oss på soffan och jag har stickat lite på ett par benvärmare till Emilia. Kanske blir en film innan sängdags.

Kärlek till er alla!

Lördag och dax för kalas igen!

Igår så hände det något bra. Willy åkte ur Let's dance och RÄTT par gick till final. Inte för att jag inte tycker om Willy, han har verkligen bjudit på underhållning och han är en supercharmig person. MEN han kan inte dansa så som Claudia och Mattias kan. Kommer hålla tummar och tår för Claudia i finalen eftersom jag tycker att hon har varit så himla duktig på allt hon gjort i programmet och Mattias är en värdig tvåa.

Idag ska vi på kalas igen. Det kanske verkar som om vi inte gör annat än går på kalas i tid och otid, men lite annat hinner vi med också. Vi ska iväg och köpa present innan kalaset med, hoppas vi hinner bara för Emilia sover nu och så ska hon äta innan vi kan åka så det blir nog en snabbshopping för 15.00 börjar kalaset.

Emilia har börjat vinka lite, det ser så sött ut när hon viftar med sin lilla hand. Hon har även hittat en ny betydelse för klubben VVS, det kan förutom Våga Vägra Sova stå för Våga Vägra Strumpor. Vi vill att hon ska ha strumpor på sig för hon blir så irriterad på ovansidan fötterna när hon kryper annars. Men Emilia är INTE inne på samma spår. Hon drar och sliter i sina strumpor tills de åker av eller hon trillar baklänges i golvet och gråter en skvätt. När hon fått av sig en strumpa så viftar hon stolt med den och jollrar så sött.

Första antydan till att säga mamma har vi också hört nu, ma ma ma ma ma säger hon ibland. Så nog är det på G alltid. I övrigt är det na na na na, da da da da, ne ne ne ne, aj aj aj aj som hon använder sig av.

Nej nu ska jag göra mig klar så vi kan åka iväg om så fort Emilia vaknat och ätit.


Ska man inte kunna lita på barnmatstillverkarna?!

För en tid sedan kom Semper med en mjölkfri gröt och välling. JIPPI tänkte jag och köpte den genast, det finns ju inget större utbud på mjölkfria produkter på barnmatsfronten. Emilia älskar gröten och vällingen blandar vi i hennes mjölkersättning på kvällen. Igår på Svenska Dagbladet läser vi följande:

"Barnmatstillverkaren Semper stoppar ett parti mjölkfri gröt och välling. De återkallar samtidigt varor som redan finns ute i butikerna eftersom de hittat mögel i maten.

Företagets egna analyser har visat att det finns otillåtet hög halt av mögel i varorna Mjölkfri fullkornsgröt, Mjölkfri välling och Mjölkfri fullkornsvälling. Sammanlagt handlar det om 12 000 förpackningar...."

Detta är inte hela texten kan tilläggas. Men vad jag funderar över är då, de skriver "otillåtet hög halt av mögel", ska det få vara mögel i maten över huvud taget???
Sen blev ju nästa tanke vad Emilia nu ska äta till frukost? Och vad ska vi ha i vällingen på kvällen? Så imorse så fick hon havregrynsgröt och det tyckte hon var supergott :o) Problemet vi funderar på är om hon får i sig tillräckligt med kalcium nu? Ska fösöka få tag på dietisten och höra med henne. Vällingen får vi lösa på annat sätt. Vi har ett annat vällingpulver hemma som funkade igår i alla fall, men det löser inte upp sig så bra så vi får se hur vi gör med det.

Har i alla fall ringt till Semper och de ska skicka ut värdecheckar för de paket som vi har köpt ur den aktuella leveransen. Men jag vet inte om jag känner för att köpa deras gröt och välling någon mer gång. Känns inte tryggt.

Hittar massa fint!

Emilia vill verkligen inte sova idag. 5 minuter på förmiddagen och nu har hon sovit 30 minuter bara. Så hon har gått med i en klubb som hennes älskade vän Aston startade VVS, Våga Vägra Sova!
Kan bli intressant för vi ska iväg till Micke's mormor och morfar och äta middag idag, får se hur pigg hon är då...

Jag har suttit och letat tyger på Internet idag. Jag vet att jag är helt fanatisk nu, men jag hittade en ny sida med massa fina tyger till bra priser. Så här kommer färgskalan vara:


Tygerna ska vara till gardin och ett vimpelband som jag vet nu. Sen vet jag ju inte alls hur tygerna ser ut i verkligheten om färgerna fungerar, men jag håller alla tummar och tår jag har tillgång till här hemma. Ni kan väl göra det ni med!

Nu ska jag snart göra mig klar att åka på middag.

Puss på er!

Måste göra en rättelse!

Jag och Emilia har varit på tygjakt idag. Rättelsen jag måste göra är att jag var på Tygposten idag och inte Tygkällaren som jag skrev förut. På Tygposten sa jag att jag var ute efter rosa tyg till gardiner, hon visade tre tyger som jag fick provbitar på, jag hade sett ett fjärde tyg som jag gillade och vill ha provbit på också men då sa hon som jobbar där "Det där är klädtyger" så var det bra med det. Jag orka inte ens säga något till svar, vad spelar det för roll om det är klädtyg??? Det vet väl inte gardinen om eller?
Åkte i alla fall in till stan och gick in på en tygaffär där jag fick jättebra hjälp. Fick prover på massa tyger så jag kunde kolla av hemma emot färgerna på överkastet och så. Några av tygerna kan funka, men jag ska ta med överkastet och ett kuddfodral till affären och jämföra riktigt. Det är så svårt med att hitta rätt tyg. Det är ju inte bara att ta ett bara för att det är rosa för det finns ju miljoner olika rosa färger känns det som. Men något ska jag väl hitta, tar lite tid bara.

Ikväll har vi varit på årsmöte för samfälligheten där vi bor. Emilia var med och roade och charmade våra grannar. De var så imponerade av att hon var så tyst och lugn hela mötet.

Nu ska jag snart sova. Trött så trött.

Kärlek till er alla.

Jag tror jag blir .... !

Visst är det underbart när barnen börjar krypa, det är så mysigt när Emilia kommer krypande efter mig in till köket eller vart jag nu går. MEN och det finns ett stort MEN, jag tror jag blir tokig!! Hon är ju på ALLTING!! Bokhyllor, sladdar, stereo ALLT!!! Det är ju värre än det är att ha valp. Ibland lyssnar hon jättebra när man säger nej, men för det mesta så hjälper ingenting och det gör mig tokig. Jag VET att det är en period och att det blir bättre, men det är ändå jobbigt just nu.

Funderar på att packa iväg oss i bilen och komma ut lite, ska nog kanske åka till Tygkällan och kolla på tyger. De KANSKE har något tyg som passar till Emilia's rum.


Inredningsfeber IGEN!

Idag har jag pysslat här hemma, jag och Emilia, för hon har hjälpt till. Vi har gjort i ordning i hennes rum och det blev lite tjejigare nu med det nya överkastet och kuddarna. Nu ska vi hitta gardintyg också, men det är ju inte det lättaste. Lampskärmar är också ett projekt för sig. Skulle vilja ha tag på stommar och göra lampor själv, men det verkar vara mer eller mindre omöjligt att få tag på.

Jag har städat idag också, damsugit och torkat golven. Då gick moppen sönder i skaftet :o( Tänkte jag ska leta upp silvertejp och lappa och laga för jag har INGEN lust att köpa nytt moppskaft.

Nu ska vi fixa lite mat snart, hamburgare idag. Gott gott.


Slappat, handlat och hämtat paket.

Jag håller nog på att bli sjuk eller nåt. Mår inte bra alls. Jag är yr och har ont i huvudet och känner mig allmänt seg. Ska snart sova. Jag har i alla fall varit på MAXI och handlat efter att ha slappat mest hela dagen. Jag var och hämtade ett paket med saker vi beställt till Emilia's rum så imorgon ska jag fixa till det där inne. Har hittat tyg till gardiner och en lampskärm som jag tror vi ska beställa också. Det är så svårt med färger bara när man hittar saker på internet, färgen blir ju aldrig exakt som på riktigt så jag får väl hoppas på det bästa.

Nej nu är det dags för värktablett och sängen innan mitt huvud sprängs. HATA HUVUDVÄRK!!!

Överallt och ingenstans!

Vår älskade dotter är på G igen. Lite snuvig fortfarande men verkar i övrigt tillbaka på banan. Hon kryper omkring väldigt försiktigt och utforskar allt som kommer i hennes väg. Vi föräldrar kämpar med att lära rätt och fel och framför allt vad ordet NEJ betyder. Ibland så lyssnar hon riktigt bra och släpper det hon har i händerna när vi säger "NEJ" så kryper hon vidare till nästa äventyr.

Jag hade tänkt att vi skulle anmäla Emilia till babysim nu i vår, men vi har kommit fram till att vi struntar i det nu. Vi kan åka till badet med henne själva och snart är ju sommaren här och då kan vi bada ute. Tycker det är löjligt mycket pengar att betala för babysim, 790 kronor för 8 gånger á 30 minuter.

Söndagsyrsel.

Jag yrar och känner mig superkonstig. Titt som tätt så snurrar det till i huvudet på mig och det känns som om jag ska svimma, vet inte vad som är fel. Konstig känsla!

Idag har vi tagit det lugnt. Kollade på lite film från vårt bröllop. Bland annat från festen när jag sjöng solo inför alla gäster *pinsamt*, men det rörde ju många gäster till tårar och Micke fick till och med tårar i ögonen så det var väl inte jättedåligt. Jag var ju RÄTT nervös vill jag lova och det hördes på rösten.
Sen har vi lagat lite mat och bakat en kladdkaka som vi bjöd Micke's syster och Emilia's kusin på. De var här och hälsade på en stund förut. Det var jättekul :o)

Nu ska vi kolla på tv lite, kanske någon film. Emilia har precis lagt sig och hon är bättre idag så snart är hon helt frisk igen. Skönt!

På bättringsstigen!

Emilia börjar bli bättre. Hon har varit trött idag och inte ätit så himla mycket men hon har ändå varit bättre idag än igår. Somnade som vanligt själv i sin säng ikväll och sover nu gott. Hon har ju somnat i vår famn några kvällar innan. Hoppas vi slipper ge de där näsdropparna allt för många dagar till, det är så jobbigt för hon tycker inte om det och hon gråter jättemycket när vi ska ge dem. Idag har hon fått dem två gånger, igår fick hon dem tre gånger. Men de hjälper ju lite i alla fall.

Idag har vi inte gjort så mycket, mest tagit det lugnt och suttit med lillan i famnen. Jag städade lite på kontoret och fixade till med en sladd till lampan i hallen. Nu har vi precis ätit helstekt fläskfilé, råstekt potatis och sallad. Blev sen middag idag för oss, men så får det bli ibland. Nu ska vi kolla på tv innan läggdags.

Har inget mer att skriva idag.

En dag i stillhet.

Vi är bjudna på kalas imorgon till Emilia's syssling som fyller 2 år, men vi får fira henne en annan dag. Emilia är fortfarande dålig, hon är lite sämre till och med. Idag har hon varit jättetrött och slö, varm och glansig i ögonen. Hon har suttit hos mig eller Micke nästan hela dagen och sovit mer än vanligt. Önskar man kunde göra det bättre för henne men det är svårt. Äter och dricker gör hon i alla fall, får se hur natten blir nu, jag ska lägga mig tidigt för att få så många timmar sömn som möjligt. Jag känner att jag har svårt för att vakna flera gånger på natten och då även ha svårt att somna om. Men vad gör man? Det är bara att gilla läget.

Micke är nere och nattar Emilia nu och sen ska vi fixa lite mat och kolla på Let's dance, om det nu är någon idé att kolla på det. Kommer väl bara bli arg för att Willy kommer vara kvar en vecka till.

Skickar en krya på dig kram och puss till lille Linus som troligen smittats av samma bacill som Emilia. Hoppas ni frisknar till snart igen.

Att vara mamma till ett sjukt barn.

Ja det är inte alltid så lätt. Det gör så ont i hjärtat när Emilia bara gråter och gråter och näsan rinner. Hon har ändå sovit relativt bra i natt, har varit vaken några gånger och haft svårt att komma till ro. Det är ju första gången som Emilia är så här sjuk att hon påverkas av det och är så ledsen. Vi är inte vana vid detta och jag blir så frustrerad när inget hjälper. Nu sover hon i alla fall, somnade liggande på mig förut och jag la henne i sängen. Hoppas hoppas hon får sova en stund nu, det behöver hon. Men emellanåt så skrattar hon som vanligt och det är skönt.

Nu tror jag att hon vaknade till där nere, får gå och titta till henne. Inte lång stund hon fick sova stackarn.

Vänner är guld!!!

I eftermiddag har Emilia gråtit och gråtit. Näsan rinner och så fort jag torkat så blir hon ledsen. Hon åt i alla fall lite mat till middagen och hon dricker bra med vatten. Men vad jobbigt det är att se henne så ledsen och vara själv med henne och inget hjälper när man tröstar. Känner mig så otillräcklig som mamma.
Ringde i alla fall Åsa förut och frågade hur de brukar göra med Linus när han är snorig och hon rekomenderade Nezeril pipetter. Jag fick lite smått panik för hur sjutton jag skulle kunna komma iväg och köpa det med en sjuk lilla, men Åsa underbar som hon är for iväg och köpte det åt mig och kom hit med. Vänner är guld att ha. Tack så mycket Åsa för hjälpen, älskar dig! ♥
Så Emilia fick näsdroppar, alvedonsupp och välling. Sen låg hon hos mig med huvudet mot mitt bröst och jag sjäng lite för henne och då somnade hon nästan. Då lade jag ner henne i sängen och stoppade om henne och nu sover hon gott. Hoppas hon får sova gått i natt nu och att hon är bättre imorgon.
Jag kände förresten förut att andra tanden nästan spruckit igenom så det gör väl inte saken lättare för lillan, måste göra ont.

Sjukstuga, tårar och nybakat bröd.

Stackars lilla Emilia har blivit förkyld och inatt hade hon kräkts i sängen. Näsan rinner och rinner, det finns ingen hejd på det verkar det som. Efter frukosten så kräktes hon igen och nu när jag la henne för att sova så bara grät hon så hon fick somna i min famn innan jag la henne i sängen. Hon känns jättevarm men har ingen feber och hon äter inge vidare, men det gör man ju inte när man inte mår så bra. Hoppas hon kan sova en stund nu för att samla lite krafter. Funderar på om jag ska sova inne i hennes rum inatt så jag hör henne bättre, även om vi har babyvakten så blir jag lite orolig. Första gången hon är riktigt förkyld ju.

Annars då? Jo det är väl bra. Jag har bakat bröd idag och det blev såååå gott. Vår köksassistentmaskin fungerade inte men jag fixade till den så jag slapp att knåda degen för hand, visserligen bra träning, men det tar ju sån tid. Ska sätta en ny surdegsgrund tänkte jag och hoppas det funkar denna gång. Idag bakade jag sån där färdig mjölmix som man tillsätter vatten och jäst.

Trött dag idag.

Har inte sovit så bra inatt, hade svårt att somna igår, tankarna for iväg. Så nu är jag bra trött idag. Micke's mormor och morfar har varit här och fikat lite. Emilia fick en nallebjörn, jättesöt. De är så imponerade av att Emilia äter så bra och att hon jämt är så glad och Emilia visade att hon kan krypa.

Nu ska snart Micke åka och jobba och Emilia ska sova snart. Vad jag ska göra vet jag inte riktigt än faktiskt. Slappa lite och sen fixa lite mat, ska äta kyckling idag tänkte jag. Blir nog cous cous och wokgrönsaker till. Kanske ska börja fixa en spegel som jag ska måla vit. Får se vad som händer.

Mitt hjärta gråter...

Ibland önskar jag att man bara kunde knäppa med fingrarna och göra dåliga saker bra igen. Men så lätt är det ju inte... Jag är väldigt ledsen just nu över en sak som jag egentligen förstått sen lång tid tillbaka. Jag har "förlorat" en gammal vän. Vi har inte haft någon direkt kontakt på länge, vi tappade kontakten när jag flyttade från där jag bodde innan. Hennes vänskap betydde väldigt mycket för mig och jag har hoppats på att den fanns där någonstans. Men troligtvis så kommer vi aldrig mer ha någon kontakt. För att förklara bildligt hur det känns så är det som om en blodådra till mitt förflutna gått av, men det läker väl med tiden...

Fisk- & skaldjursgryta med kokos och ingefära.

400 g fiskfileér (vit fisk t ex pangius) 
200 g skalade räkor
1-2 paprika
2 dl majs
1-2 äpple
2 dl vatten
4 dl kokosmjölk
2 msk limesaft
1 tsk ingefära
3 msk maizenastärkelse

Häll upp vatten, limesaft och ingefära i en gryta och låt koka upp. Skär fisken i små bitar och lägg den i grytan och koka i några minuter. Skala äpplena och hacka dem och paprikan i små bitar och lägg i grytan. Tillsätt kokosmjölken och koka tills äpplet och paprikan mjuknat. Hacka räkorna smått och lägg i dem och majsen i grytan och låt koka med i någon minut innan du reder av med maizena. Servera med ris eller cous cous.

Underbart när solen skiner.

Jag, Emilia, Åsa och Linus gick till öppna förskolan idag. Vi tänkte att det är ju trevligt att komma ut lite så Emilia och Linus får träffa lite andra barn och så. Då kommer prästen dit och börjar prata om massa olika församlingar och sånt. Jag känner väl inte riktigt att det intresserar mig direkt och Åsa var inne på samma spår, så vi tittade på varandra och flinade lite. Men vi stannade kvar och efter en stund så hade han äntligen pratat färdigt. Hoppas att det är sångstund nästa vecka, för det skulle Emilia tycka var roligt.

Nu ligger Emilia och sover en stund och jag ska snart laga lite mat.

Lite blandat idag.

Först kommer lite bilder från kalaset i lördags. Emilia satt och kelade med brorsans hund Rambo.


Sen var hon så trött att hon somnade i mitt knä, det har hon inte gjort på länge och det var supermysigt.


Igår var jag och Åsa på klädbytardag. Åsa hittade mycket bra till Linus och jag hittade lite smått och gott till Emilia. En jeansklänning, ett par byxor, två par trosor med "ankstjärt", en tröja, en baddräkt, ett par badbyxor, en kjol och en bok och detta betalade jag 130 kronor för. Helt ok. Jag lämnade in mina kläder till försäljning men jag vet inte än om något blev sålt. Nästa klädbytardag är den 3 oktober, då ska vi dit igen och kolla läget.

Idag har jag och Emilia varit hemma hos Michaela och Aston och ätit lunch och fikat, det är alltid lika trevligt att träffa dessa underbara människor. Emilia och Aston flörtade för fullt och Emilia visade Aston hur man kryper.
Vi åkte och handlade på vägen hem och sen åt vi middag när vi kommit hem. Nu ligger Emilia och sover och jag ska kolla på Familjen annorlunda och sen börjar Saltön ikväll.

Om ni visste hur trött jag är nu!

Vi har varit på kalas idag och det var trevligt och fullt ös med alla barn. Vi fick supergod mat när vi kom vid lunch, de hade lagat lamm, klyftpotatis och sallad, mums. Lite senare så kom brorsans svärföräldrar och svåger med familj och då blev det riktigt livat. Brorsan har tre barn 1, 4 och 8 år och svågern har två barn som jag tror är 4 och 5 år. De sprang och jagade varandra och busade och skrek och det är ju inte jag van vid så då blir jag trött. Men de är så goa allihop. Emilia satt nyfiket och kollade och somnade sedan i mitt knä.

Nu ska jag slappa i soffan, Micke är ute och bowlar med jobbet ikväll och Emilia ligger i sängen och ska sova.

Kommer nog lite bilder från kalaset imorgon.


Pinsamt, RIKTIGT pinsamt!

Jag är så arg och besviken och det är verkligen såååå pinsamt. Willy må vara hur charmig och rolig som helst, men att HAN får stanna kvar i Let's dance och Stefan åker ut, det är inte rättvist. Ska Willy gå och vinna hela skiten eller vad?? Han bjuder på show men han kan inte dansa jämfört med Stefan och flera av de andra som röstats ut tidigare. Nej jag vet inte vad jag ska säga, jag finner inte ord för hur besviken och arg jag är just nu. Skärpning svenska folket, skärpning!

För övrigt idag så har jag haft en kanondag. Jag och Emilia har varit på stan hela dagen. Först var jag hos tandläkaren och Emilia charmade både tandläkaren, tandsköterskan och receptionisten. Sen gick vi runt alla tänkbara affärer och kikade. Åt lite lunch och sen åkte vi bort till Elins Esplanad och där inne på apoteket mötte vi Michaela och Aston. Han är ju för söt lille Aston. Riktigt charmtroll, det var kul att se er båda :o) Måste verkligen träffas snart. Saknar er!!!

Ikväll har jag roat mig med att sitta och märka upp 118 klädesplagg som ska lämnas till försäljning på söndag på klädbytardagen. Det var några timmars jobb vill jag lova... så jag hoppas att lite av kläderna blir sålda så jag får lite betalt för allt slit. Återkommer med resultat.

Nu ska jag gå och sova för imorgon ska vi på kalas för min brors fru och deras yngsta son som fyller år.


Ja jag vet att jag borde sova nu...

...men här sitter jag och surfar runt på massa inredningssidor. Jag har blivit smittad av en svårbotlig sjukdom "inredningsinfluensan" och Micke håller på att bli galen på mig. Jag kollar sida efter sida och hittar massa fina saker och sen glömmer jag av vilken sida jag hittat sakerna på, smart va!

Vi var hos Micke's föräldrar förut, de åker till Thailand imorgon och ska vara där i två veckor. Jag satte ner Emilia på golvet så hon skulle få krypa lite och skulle fixa till hennes byxor i bak, då ramlar hon framåt och slog i golvet, det har hon gjort hemma flera gånger utan att något hänt så jag gjorde som jag brukar, tog upp henne och sa att allt var ok. Ser då att hon har blod ner på hela hakan och jag blev livrädd. Det visade sig att hon slagit upp överläppen mot sin lilla tand och hon var så himla ledsen. Det är första gången något sånt händer och jösses vad jobbigt det kändes. Anklagar fortfarande mig själv och känner mig som en värdelös mamma. Får panik bara jag tänker på det.

Nu ska jag försöka sova lite.

Månadsdag idag!

Ja idag är Emilia 9 månader. Tiden går så oerhört fort, tycker inte det varlänge sedan hon låg på mitt bröst för första gången så liten så liten och nu kryper hon omkring här hemma och hittar på massa bus. För nu får man ha koll vill jag lova för nu går det undan och fortare lär det väl gå. Så nu måste vi lära henne vad som är förbjudet att göra. När jag sitter här så kryper hon omkring på golvet här och fram till hyllan med DVD-filmer och drar ut dem och jag får lyfta bort henne. Detta har upprepats 10 gånger under tiden jag skrivit dessa rader. Men skam den som ger sig :o) Elak jag är va! Hi hi.

Jag vill inreda...

Nu har Louise och hennes mamma varit här och fikat och vi har pratat massor och Emilia visade upp sina färdigheter. Det var jätteroligt att träffas.

Nu har jag suttit vid datorn här och surfat omkring och letat inredning till Emilia's rum. Jag vill ju att det ska vara rosa och vitt och inte massa skrikiga färger utan något som funkar rätt många år. Och det vore väl inte svårt om det inte vore för det att när vi får nästa barn så kommer de få dela rum och får vi då en pojk så vill vi ju inte ha ett helrosa rum. Så det gör det lite krångligare. Vi har lila och vita väggar nu så det får väl funka så länge. Försöker nu hitta något fint påslakanset och lite fina kuddar. En fin matta för den svarta som ligger där nu är ju inte allt för rolig i ett barnrum. Fattar inte varför vi köpte en svart matta dit när vi visste att det skulle bli barnrum där, knäppt så knäppt. Vi har bestämt oss för att köpa en hylla på Ikea med lite lådor i rosa.
 
Men det blir ju inte så stor skillnad från nu. Jag vill ha en sänghimmel, lite fina boxar och lite fina lampor också. Men jag får väl leta vidare. Det jobbiga är ju att jag hittar saker på olika sidor, kan de inte ha ALLT jag vill ha på samma sida?! Det vore kanoners.

Nu ska vi laga mat.


Vårkänslor i kroppen!

Ja det måste vara det för jag har städat i en rasande fart här nu. Dammat och damsugit och vattnat blommor och massa mer. Brukar inte ha sån fart när jag städar vill jag lova men nu gick det undan.

Snart kommer Louise och hennes mamma hit och ska fika lite, ska bli roligt. Louise är som min lillasyster och vi har känt varandra några år nu men vi träffas allt för sällan. Så det ska bli roligt att träffa henne idag.

Riktig röjardag!

Härligt det är att rensa ur gammalt skräp som bara är i vägen här hemma. Garderoben har ju som sagt blivit luftigare, närmare bestämt 130 plagg luftigare. Kläder som bara har legat år efter år, mycket kläder i storlek XS som jag aldrig kommer få på mig igen. Tänk att jag har varit så smal och det var inte så många år sedan jag var det. Men så smal vill jag aldrig bli igen så dessa kläder åker ut. Sen är det mycket kläder som jag helt enkelt bara inte använder längre.
Sen har vi röjt ur lite annat med, vi har fyllt bilen med ett gammalt dataskrivbord och en byrå och lite annat skräp som vi inte vill ha kvar. Det känns så skönt att få bort det gamla.

Nu ligger Emilia och sover och jag och Micke ska ta och slappa lite i soffan. Inte mycket att ha på TV idag, men vi spelade in CSI Miami förra veckan så det kanske vi kollar på.

Kärlek till er alla!

Orka, orka inte...

Har rensat ur min garderob och det blev mycket vill jag lova. Funderar på om jag ska lämna in det på klädbytardagen på söndag och få sålt en del utav det. Men orkar jag? Ska fundera på det.

Emilia ligger och sover och vaknar nog snart. Då ska vi äta lite och sen vet jag inte vad vi ska göra. Ska städa lite sen, får se om Emilia nöjer sig med att leka sen och att jag fixar lite undertiden, annars får jag vänta till hon sover senare igen.

Babybadbyxa och lite kryp!

Igår kröp Emilia för första gången, hon satt med mig i soffan och kastade iväg nappen till andra änden av soffan och började krypa dit. Golvet är ju svårare att krypa på men det går ibland.
Vi var på kalas igår och där visade hon upp sin nya färdighet och de blev så imponerade. När vi skulle fika så satt Emilia i mitt knä och på mitt fat låg det en rulltårtebit. Den var väldigt snabbt i Emilia's hand *hi hi* men jag var lika snabb att ta bort den.
När vi kom hem var det hopp i pyjamas och sovtajm för Emilia och jag och Micke kolla på hockey och jag satt vid datorn och kollade runt på massa inredningssidor. Är så sjukt sugen på att köpa lite nya fina saker hit hem, men det är så svårt att hitta sånt man vill ha, man ser liksom en sak framför sig men den finns inte att köpa om du förstår vad jag menar. Emilia ska ju få saker till sitt rum, men det är så svårt att hitta saker som passar ihop. Vill ju att det ska vara en enhetlig stil i hennes rum och inte bara massa krims krams.

Idag har jag och Emilia varit iväg och handlat. Det var nära att vi inte kom iväg för det är inte skottat här i området. När vi kom hem och jag körde ner för att packa ur kassarna så höll jag på att köra fast. Det sköts så himla dåligt här i området med snöröjning och allt annat med för den delen.
Jag köpte ett par babybadbyxor till lillan idag, rosa med med små sjöstjärnor på, jättesöta. Hoppas nu vi får plats på babysim också, annars får vi gå på drop in sim.

Sen vi kom hem så har Emilia varit ledsen och gnällig, då är det inte lätt att vara mamma alltid och det tar på kraften. Nu har Micke nattat henne och hon somnar nog snart.


RSS 2.0