Vattkoppor kanske? och tand nummer 1 har kommit!

Idag blev det tidig uppstigning. Emma vaknade vid 5.45 och ville äta och eftersom Emilia kommit in under natten så blev det full fart på henne och då gick vi upp. Åt frukost och sen var vi supertrötta så vi somnade alla tre, Emma i resesängen och jag och Emilia i soffan, supermysigt.

Upptäckte att Emma har fått sin första lilla tand, inte för att den syns så mycket men den har allt spruckit igenom :o)

Emilia hade röda prickar på fötter imorse och har fått fler under dagen uppåt på benen och Emma hade lite fler blåsor. Men ingen feber på morgonen. Ringde i alla fall 1177 och hon trodde inte det var höstblåsor utan tyckte det lät som vattkoppor, men vi får avvakta och se. Så här såg de ut nu ikväll...
Blåsorna på Emmas fot...

Emmas lår...

Emilias fot...


Vi får avvakta och se hur det utvecklas, Emilia hade feber nu ikväll.

Vad är det för något tro?

Igår var det måndag och vi startade dagen med att åka till vårdcentralen där jag tog ett blodprov och Emilia fick ett klistermärke :o) När vi kom hem åt vi en lite sen frukost och sen pysslade vi lite. Klockan 13 kom Carro hit och hälsade på och vi satt och pratade. Hon sysselsatte Emilia med att rita och lära sig färger och jag passade på att skriva mat- och handlingslista för veckan. Sen gick Carro ut med Emilia och gungade lite. Det tyckte Emilia var superkul och Carro är så himla bra med barn. Så tack för en trevlig visit :o)
Denna underbara tjej har så snällt erbjudit sig att komma hit och leka med Emilia så jag får lite tid för mig, så hoppas jag ju såklart att hon vill umgås med mig också.

När Carro gått hem så väckte vi Micke och jag åkte iväg för att handla. På vägen åkte jag bort till Källtorp och hämtade en liten söt docksäng som jag såg en annons på i söndags. Botten var trasig så jag fick den GRATIS! Det är en sådan docksäng som jag har letat efter så jag blev superglad. Sen åkte jag och handlade.

Inatt har vi sovit gott och Emma vaknade strax innan 6 för att äta och Emilia kom in en stund senare och kröp ner bredvid mig, såååå mysigt! Sen märkte jag att det var blött i sängen.... Emilias blöja hade läckt :o( Så det var bara att masa sig upp och slänga sängkläderna i tvättmaskin.
Gick upp till Öppna förskolan efter frukost, tråkigt nog vart det ingen sångstund idag på grund av att ledaren var sjuk. Men det var trevligt ändå. Sen blev jag meddragen av 3 mammor på en promenad, vi gick Loringarundan. Jätteskönt att få röra på sig lite i det fina vädret.

Pannkakor till lunch och Emma smaskade majskrokar och fick majskrokar i hela ansiktet och bak i nacken!! Sen tog vi det rätt lugnt. Emma är förkyld och har lite utslag på kroppen som vi inte vet vad det är. Märkte även på Öppna förskolan att hon hade små små blåsor på ena handen. En mamma trodde att det var höstblåsor, men hon har ingen feber och sen upptäckte jag att hon även har på fötter och knän och insida lår. Höstblåsor får de först i munnen och sen händer och fötter. Så jag vet inte. Men hon verkar inte vara helt i toppform och har varit lite ledsen idag. Kan ju vara en utvecklingsperiod också.

Nej, nu tror jag att jag ska gå och krypa ner i sängen för jag är såååå trött. Natti natti!

Söndag kväll!

Nu är det söndag kväll och här hemma är det tyst. Bara jag som är vaken. Micke ska ju jobba i natt och han sov inte som han brukar till klockan 13 idag eftersom de var på dopet så han sover nu istället.

Det har varit riktigt skönt idag. Micke och Emilia kom hem vid 14.30 och jag hann måla i lilla rummet här uppe. Så nu är det målat en gång i alla fall. Mickes mamma och pappa kom hit förut och fikade lite och Mickes pappa hade med sig mer färg.

När vi åt middag förut så fick Emma gröt och hon åt jättebra, det är skönt att veta att hon kan öppna munnen och svälja gröt, så än finns det hopp :o)

Jag har köpt något som jag aldrig trodde...

Igår var en rätt lugn dag. Tillsammans med frukost så löste vi Melodikrysset vilket inte alltid är så lätt eftersom Emilia och Emma väljer att avge ljud vid fel tillfällen. Alltså JUST som frågan ställs. Men det brukar gå väldigt bra till slut ändå. När vi så tränat våra hjärnceller i en timme så gjorde jag mig iordning och åkte ut en sväng. Först till Gengåvan och kollade om de hade någon söt liten docksäng, vill helst inte köpa en ny för jag tycker de är så tråkiga. Det fanns en, men jag ska fundera på saken lite och kanske åka dit på tisdag och finns den kvar då så köper jag den nog. Sen åkte jag till ÖB och skulle köpa Ljung, 5 för 40 kr. Men det blev lite annat i stället för de var de fjuttigaste små växter som mina ögon någonsin skådat. Sen bar det av till Elins och där bytte jag ett par byxor till Emma på H&M och köpte en doppresent. Sen in på MAXI och köpte lite mjölk och så fick jag för mig att köpa en påse majskrokar. Detta fenomen bestående av majs och solrosolja och smakar absolut ingenting trodde jag ALDRIG jag skulle köpa. Men det gjorde jag alltså igår. Anledningen till detta då? Jo, jag tänkte att det kan Emma få när vi sitter och äter så får hon träna på att äta själv. Micke blev lagom förvånad när jag kom hem med dessa krokarna och trodde väl jag hade blivit galen på riktigt :o) Men det är väl aldrig försent att ändra sig, eller?

När vi sen åt lunch så placerade vi Emma i sin stol och gav henne en majskrok. Hon fattade snabbt grejen och höll den så fint i sin lilla hand och mumsade på. När nästan hela kroken var slut så började hon kvälja sig och till slut kräktes hon upp allt som fanns i den lilla magen :o( Vi får väl prova igen och se om det blir samma igen.

Sen tog jag tag och städade lite och så gick Micke och tjejerna en liten promenad och hämtade ett paket på ICA med böcker till Emilia. Två pedagogiska böcker och vi satte oss genast och läste den ena av dem. "Tick och Tack lär dig klockan" men vi upptäckte att det var felskrivet i den eller så kan den stackarn som har gjort boken inte klockan. Så jag ska kontakta förlaget och fråga om de kollat boken innan den gick i tryck.

Efter att tjejerna somnat så gjorde vi varma mackor och så satt vi och hade lite "familjeråd". Måste få lite struktur här hemma vad gäller hushållsarbete. Det är lite snedfördelat som det är just nu och sen måste jag lära mig att allt inte kan göras på MITT sätt. Jag måste sluta vara ett sånt kontrollfreak som jag är på vissa saker.

Idag är Micke och Emilia på dop och jag och Emma är hemma. Mår ju inte så bra och känner inte för att vara bland massa folk. Så just nu så sitter jag vid datorn och äter frukost. Det har jag inte gjort sen Emilia var i Emmas ålder. Emma ligger på sin filt på golvet och tränar på att försöka förflytta sig. Snart ska hon få lite mat och sen ska jag ta och fixa lite här hemma och faktiskt njuta av lugnet i ett par timmar. För hur mycket jag än älskar Emilia så är det skönt att få vara ifrån henne ibland och det sker ju inte allt för ofta.

Helgen är här!

Idag har vi varit på Öppna förskolan, känns bra att vi kommer iväg dit en eller två gånger i veckan. Emilia tycker det är roligt med sånstunden på tisdagarna och på fredagarna så är det ju lite större barn där också som hon mer än gärna leker med. Hon kör Bobbycar och det går som hejsan, hon kör till och med på bakhjulen :o) Och trots att det är för Emilias skull vi går det (eftersom jag får släpa dit mig själv) så tycker jag att det är riktigt trevligt när vi väl är där, få prata med de andra mammorna och så. Idag kom vi in på ämnet "BVC-sköterskor" och pratade om det en bra stund och vi konstaterade allihopa att vi har samma åsikt om saken. Ska inte gå in närmare på saken här. När vi kom hem så åt vi lunch och sen väckte vi Micke. 14.30 packade vi in oss i bilen och åkte till "dansekolan" som Emilia säger. Idag var det lite fler med igen och det var lite rörigare, men det gick bra ändå. Micke satt utanför i entren med Emma för hon sov så gott, så han tittade in genom de stora fönsterutorna. Efter halva tiden så upptäckte Emilia att han stod där så då sprang hon dit och dansade framför honom :o) Märks att hon börjar bli lite mer "hemma" där nu för hon rör sig lite friare. Men hon tycker det är sååå kul. När vi kom hem så fixade vi tacos och åt innan det var nattlinne och pyjamas time. Sen satt vi och myste i soffan, Emma ammade och Emilia drack välling. Det var supermysigt som vanligt och Emma somnade i min famn och sov gott tills att Emilia som en blixt från klar himmel slår Emma i huvudet *morr* Emma fick jätteont och skrek och grät länge länge. Alltså jag vet inte vad vi ska göra åt detta för det är såååå jobbigt. Hon inte bara slår utan biter ju också, både mig, Micke och Emma, mest mig. Jag och Micke kan ju åtminstone försöka parera undan, men Emma kan ju inte det. Jag vet att det är för att hon är frustrerad och att vissa barn är "bitbarn", det är deras sätt att kommunicera, men det är så fruktansvärt jobbigt att hon gör det emot Emma. För mig har det varit en mindre bra dag idag och jag skulle helst nu bara försvinna från allt och får vara för mig själv. Kanske blir det bättre imorgon igen...

Jösses!

Idag är vår miniprinsessa 6 månader. Jösses vad tiden går fort. Och på sin 6-månaders dag så gick det riktigt bra med gröten, hör och häpna hon öppnade munnen och lutade sig fram mot skeden och åt säkert 10 små skedar. :o) Har varit inne i stan idag med tjejerna och köpte lite kläder till dem.

"älsar dig!"

Idag kom de magiska orden som jag väntat på. När jag sa "jag älskar dig" till Emilia så svarade hon "älsar dig". Vilken lycka!!

Idag har vi tagit det lugnt förutom på blöjbytesfronten där det har varit fullt ös. Har bytt bajsblöjor på löpande band idag känns det som och tillhör INTE vanligheterna, men ibland ska man väl få prova på det livet också. Emma har "ätit" gröt tre gånger idag, sitter ju mest och kniper igen munnen och ser söt ut, men det kommer väl.

Själv så har jag huvudet upp och fötterna ner annars är det inte så mycket med mig. Känner mig superkonstig till och från. Ena stunden jättevarm och svettig för att börja frysa, ont i magen, mår illa, huvudvärk och allmänt olustig känsla i kroppen. Sen så mår jag kanonbra typ 30-60 minuter och sen börjar det om igen.

Funderar på att åka in till stan imorgon, får se hur jag mår och hur vädret är. Nu ska jag snart sova.

Banangröt och en kasse kläder!

Då var det tisdag och igår var det måndag och då var vi på BVC och 6-månaders läkarkontroll med Emma. Allt såg jättebra ut, jag var lite rädd att hon skulle börja dippa på viktkurvan eftersom hon bara ammar, men hon följer den så fint så. 6465 gram och 63,7 cm är hon nu. Det är inga långa besök när det är läkarkontroll. Det är fullt av föräldrar och barn i väntrummet och det är nästan som i Sällskapsresan Snowroller när de ska ta korten till liftkorten "in, ut, iiin, uuuuut, iiiiiiin, uuuuuuuut".

Efter BVC så åt vi lite lunch och Emma fick lite gröt, men det var inte så populärt. När Micke vaknade efter dagens sömn så åkte jag och Emma och handlade på MAXI. Kikade på lite kläder först och köpte ett par mysbyxor till Emilia sen blev det handling av mat. När jag var klar och hade betalat så kollade jag kvittot som vanligt och det såg bra ut. När jag kommit utanför grindarna så fick jag för mig att kolla kvittot igen eftersom jag vart osäker på om rabatten för blöjorna hade dragits. Det hade den inte så jag fick fråga en tjej i kassan som då sa att jag måste aktivera erbjudandet och det visste jag ju, men jag hade glömt det. Brukar alltid göra det där man tar scannern, men den var upptagen och jag tänkte att jag tar det inne i affären. Men det glömde jag helt av. Så jag fick gå och aktivera det, sålde tillbaka blöjorna och köpte om dem. Gick ut ännu en gång och lägger ner plånbok i väskan, varpå jag ser att lilla Emma har minsann sparkat av sig ena skon!! Kollar igenom vagnen och på golvet runt omkring, ingen sko! Fick be tjejen i kassan om hjälp igen med att släppa in mig och fick ställa kvar vagnen under deras uppsikt, tog Emma på armen och så började letandet. Inte vid blöjorna, inte vid barnmaten, inte vid.... eller vänta, där låg den ju. Någon vänlig själ hade lagt upp den på en hylla, vad bra! Tillbaka till vagnen och gick ut en tredje gång! Börjar funder på vart jag har lagt bilnyckeln? Och mobilen? Letar i väskan, jackfickorna och börjar få smått panik, kollar väskan igen och DÄR låg de ju :o)
Börjar nog bli lite lätt dement, kan man bli det vid 33 års ålder?

Idag vaknade jag av att Emilia kom intassande och kröp ner bredvid mig, *mysigt*. När vi gjort oss klara och ätit frukost gick vi upp till Öppna förskolan för sångstund och lek. På vägen hem gick vi med en tjej och hennes lille dotter hem och fick kolla igenom en JÄTTESTOR påse med kläder som var urväxta. Jag plockade ihop en stor pappkasse men jättefina kläder och även ett par skor till Emilia. Frågade vad hon ville ha för det, men hon ville inte ha något alls. Pinsamt sånt där så jag sa att något måste hon ju vilja ha, men nej då. Då sa jag att jag får bjuda på fika någon dag i alla fall och DET fick jag. :o)

När vi kom hem åt vi lunch och Emma åt lite gröt, köpte Banangröt igår och det gick faktiskt bättre. Hon gapar ju inte stort efter skeden men lite fick hon i sig och hon kväljde sig inte så som med den andra gröten. Testade igen när vi åt middag och det gick lika "bra" då. Så vi får väl fortsätta att prova och prova så hon för öva sig. 
Sen har jag tvättat alla kläderna vi fick, de var tvättade men de har katt och jag vill försöka få bort så mycket katthår som möjligt så det mesta kördes även i torktumlaren. Så nu ska jag vika ihop den första omgången.

Undra jag om det var något mer??
*tänker*
Nej, inte som jag kommer på nu. Tjingeling!

Jag tror jag blir tokig!!

Blir sååå trött, "någon" (ingen nämnd ingen glömd) frågar hur jag mår och jag berättar om att jag är onaturligt trött (trots att jag för det mesta sover hela nätter), lättirriterad och är osocial och att jag helt enkelt inte känner igen mig själv längre. Det jag då får höra är "Ja det är väl så det är under småbarnsåren". What??? Så majoriteten av alla småbarnsföräldrar mår som jag mår? Rätta mig gärna om ni tycker jag har fel, men jag skulle inte tro det.

Nåväl, idag har vi varit hos min bror med familj på kalas. Det var trevligt och tiden sprang iväg. Måste berätta en grej som jag tycker är lite rolig, vi kör igenom en liten håla som heter Herrljunga på väg till brorsan, deras "slogan" lyder som följer "Herrljunga, en plats på jorden att bo på" skrattar gott var gång jag ser skylten.

Nej, nu ska jag snart lägga mig och sova.


Den ena väcker den andra!

Inte mycket sömn inatt vill jag lova. Emilia vaknade redan 23 och hade bajsat och hade ont i magen, hon skulle minsann inte somna innan pappa kom och la sig också. Så innan Micke kom i säng så hade hon hunnit få utbrott och lyckades väcka Emma och då var karusellen igång. Jag fick till slut gå upp med Emma och försöka få henne lugn vilket inte var lätt. Vet inte om det är tänder på G eller om det är något annat, men hon är jätteledsen emellanåt och gallskriker verkligen och det är inte likt henne. Hon har också haft feber till och från några dagar. Emilia somnade till slut och Micke likaså, men jag och Emma sov inte. 3 timmar gick jag och bar på henne innan hon till slut somnade vid strax efter 3. Jag somnade för att vakna av Emma ett par timmar senare igen, men då somnade hon om ganska snabbt igen, men inte jag...
Så idag har jag varit på ett strålande humör, NOT!! Jag klarar inte av sömnbrist, jag blir KNÄPP!!! Många säger att "man vänjer sig" men det gör inte jag. Min ångest skjuter i höjden och jag blir handlingsförlamad och helt konstig. Hoppas inte det blir sånna här nätter i veckan när Micke jobbar natt bara.

Igår var vi i alla fall på Öppna förskolan på förmiddagen och Emilia lekte för fullt med de andra barnen. På eftermiddagen var det dags för veckans höjdpunkt PYTTEDANS!! Hon tyckte det var lika kul denna gång och hon är så duktig. Sen åkte vi och handlade och sen åkte vi hem till Micke och Emma igen.

Idag har jag plockat och fixat här hemma lite med tvätt, barnens kläder och torkat golvet i köket. Micke har inte mått bra av sin spruta, hoppas dessa biverkningar går över med tiden, för detta är inget roligt för någon av oss.

Nej, nu ska jag slappa i soffan lite innan sängen och hoppas vi får sova inatt.

Helt ok!

Idag har det varit bättre, sov bra i natt men har varit trött idag som vanligt. Men Emilia har varit lugnare idag och Emma har sovit mycket, har fortfarande feber. Vi tog oss ut på en promenad i det fina vädret och det var superskönt.
Här sitter Emma i vagnen med solbrillor...

Hon tycker om att hålla i sina fötter :o)

Emilia har mest sina solbrillor i handen..


Nu måste jag gå, CSI Miami börjar!

Jag tar tjänstledigt ett tag!

Idag har det varit en riktigt urusel dag. Jag vill ta tjänstledigt som mamma ett tag, kan man det? Inte det?! Får väl försöka överleva då... inatt kunde jag inte sova för Emma var vaken titt som tätt och hade feber. Var som en zombie i morse när jag vaknade efter att ha lyckats sova någon timme. Jag är som är trött annars när jag sover hela natten, ni kan ju tänka er hur trött jag är när jag inte får sova. Så mitt humör har inte varit på topp idag och det i kombination med Emilias utbrott och Emma som absolut inte ville ligga ner är ingen bra kombination. Jag har gråtit flera gånger och haft superångest TROTS att jag äter maxdos med ångestdämpande medicin, bra va!? Inte!! Skulle behöva ringa till en läkare i Falköping som sägs vara bra på det här med sköldkörtelproblem, men när ska jag ringa? Emilia accepterar INTE att jag pratar i telefon, pratade med pappa som ringde idag, gick en stund innan hon började visa sitt missnöje och jag hann avsluta samtalet innan det brakade loss totalt. Träffade Åsa en stund förut, vi var ute och gick lite och jag fick prata av mig lite. Tack Åsa!!

Jag orkar inte må sä här längre, det kan inte vara meningen att man vid 33 års ålder ska vara såhär trött, nedstämd, orolig, arg, ha dåligt minne, koncentrationssvårigheter osv osv, listan kan göras lång. Är det så här mitt liv ska vara så vill jag inte vara med längre!
Jag ÄLSKAR mina tjejer och Micke och jag vill ha mig själv tillbaka, för det här är inte jag!!


Nej nu ska jag sluta klaga för denna gång. Ska snart gå och krypa ner i sängen och hoppas på att få sova inatt.


Vill inte...

Börjar fundera på hur man gör om ens barn inte vill äta mat utan bara amma? Emma är inte sugen på att äta nämligen. Vi har provat vid flera tillfällen med både gröt och lite annat, men hon får bara kväljningar om hon ens öppnar munnen så hon får i sig något. Vid ett tillfälle åt hon lite mer, men det var också vid ETT tillfälle. Börjar bli riktigt frustrerad nu eftersom jag vill börja dra ner på amningen och kunna känna sig lite "friare". Men å andra sidan så har jag aldrig hört talas om någon tonåring som ammar så det ska väl lösa sig.

Igår var vi och handlade och idag har vi varit på Öppna förskolan. Emilia älskar verkligen att vara med på sångstunden och leka med barnen. På fredag när vi ska dit så är det pyssel, får vi se om hon tycker det är kul.

Undra om jag skulle ta och måla lite kanske?

En helg till ända!

Micke var ledig i torsdags så vi har haft en långhelg tillsammans. Har inte gjort så värst mycket faktiskt. Handlade i torsdags och i fredags förmiddag var jag och Emilia på Öppna förskolan. Emilia lekte med barnen och körde Bobbycar, ritade och åkte kana. Hon hade superkul. På eftermiddagen så var det dags för "Pyttedans" på Helens Dansskola. Många små förväntansfulla tjejer var det som var där, Emilia förväntan var skyhög. Först var det upprop och så berättade dansfröken om hur det var upplagt. Hon ville att en förälder ska vara med och dansa så det blev ju jag som fick släppa loss med Emilia. Micke satt och tittade på med Emma i knät. Får väl se hur det går när jag ska dit själv när Micke jobbar, det är nämligen krångligt att ta med vagnen in. Men det löser sig säkert. En halvtimme dansade vi och Emilia lyste som en sol och dansade för fullt. Det var jättekul att se henne göra som dansfröken, vissa rörelser var väl lite svåra men hon gjorde det på sitt sätt :o) När det var slut och vi skulle gå så stampade hon i golvet och sa "Emilia dansa mer". Varje dag sen har hon pratat om att "Nästa vecka pyttedans". Hon gillade verkligen det.

Emma har börjat träna så smått här hemma, först har vi en variant av "benlyft"

Och det är ju aldrig fel att göra några armhävningar

"Titta så stark jag är!"


Idag har vår framsida blivit klar. En kille som var här och la stenen åt oss och det gick undan. Nu är det bara den andra sidan som ska göras, men det får väl bli till våren.
Tvättade bilen idag också, ren och fin blev den. 

Till sist vill jag ge hedra de som dog den 11 september 2001 i terrorattackerna.

Kan man köpa energi på burk?

Jag är såååå trött och känner mig seg i hela kroppen och har gjort till och från hur länge som helst nu och jag börjar tröttna. Jag vill orka göra saker här hemma och med tjejerna, men energin finns inte där. Jag får verkligen kämpa för att vara en "rolig" mamma under dagarna. Fast just nu så duger inte mycket för Emilia. Hon säger ju nej till det mesta och får raseriutbrott ideligen. Det går mig på nerverna och det är riktigt jobbigt samtidigt som jag älskar henne mest i hela världen. Men när hon skriker, bits, nyps, drar av mig glasögonen, biter Emma, nyper Emma, river Emma osv så är det inte så roligt. Jag vet att hon inte gör det av elakhet, men jag bara undrar när det ska avta? Jag är orolig när vi är på Öppna förskolan att hon ska göra så mot de andra barnen.

Skulle behöva komma igång och träna. Dels för att få mer energi och dels för att få form på kroppen igen. Varför ska det vara så svårt att komma igång? Jag är imponerad av småbarnsföräldrar som hinner med att träna och hålla sig i trim, all ära till er. Ska se om jag kan få mig för att ställa mig på crosstrainern en stund sen.

Allvarligt talat!!!

Hur kan man utsätta sitt lilla barn för detta?!
(tryck på länken som är nedan här, syns lite dåligt, vet inte hur jag ändrar färgen på länken)
http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/tv/svenskahollywoodfruar/article13578851.ab


Mår så dåligt av att se detta, borde vara förbjudet!!!


Nu är Emma döpt!

Förra veckan var en riktig bakvecka. Bullar, kärleksmums, kolakakor, marängtårtor och hemmagjord glass. I fredags hade vi tänkt oss att gå till Öppna förskolan, men Emilia förkyld och Emma förkyld och feber och jag mådde inget vidare heller så vi stannade hemma.

Igår hade vi dopet för Emma och allt gick jättebra. Det var väldigt fint i kyrkan och det blev väldigt familjärt eftersom det bara var vårt dop och prästen spelade gitarr och kantorn spelade piano. Emilia var jätteduktig och gick omkring och flirtade med alla och Emma charmade prästen med att bara le. Prästen sa "Det finns barn och så finns det barn som är charmtroll". Tack Emelie för den fina dikten du skrivit.
Sen gick vi upp till kyrkans lokal och fikade på allt gott jag bakat i veckan. Svårt bara att hinna prata med alla, vi var över 30 personer så vissa sa jag bara hej och tack hejdå till. Mycket presenter blev det. Presentkort, kläder, smycken, sparbössa, fårskinn och så det sötaste av allt en gunghäst som Emelie (som är fadder till både Emilia och Emma) hade köpt.

Svårt det där bara när man får kläder när det inte är riktigt vår stil. Vi hade ju skrivit vad Emma önskade sig i eventuell dopgåva i inbjudan men det var många som hade valt något annat ändå. Men det blev ändå mycket bra saker.
När alla gått så var det städa och diska kvar. Pappa, Karin och Emelie var kvar och hjälpte till så det gick rätt så snabbt. Hade hoppats på att de skulle hunnit följa med hem en sväng innan Emelie skulle till tåget, men tiden sprang iväg.

Igår kväll var vi riktigt sega och jag hade så fruktansvärt ont i mina fötter efter att ha gått i klackskor. Vill man vara fin får man lida pin. Men jag tröstade mig med en stor bit marängtårta. Tur att vi inte gjorde mer tårta för det blev en hel tårta över. Den står i kylen nu och jag går och småäter ibland, farligt farligt men ack så gott.

Idag har det varit lugnt, jag har varit väldigt seg. Känner mig för det mesta på väg att bli sjuk och det börjar bli riktigt jobbigt. Har dålig ork och dåligt tålamod och Emilia är inne i en riktigt jobbig period nu med massa 2-årsfrustration och hon får 20-25 utbrott per dag. Det tar på tålamodet vill jag lova och det blir ju inte lättare av att jag inte har någon energi till att göra saker heller.

Nu ska jag slappa framför tv:n en stund innan jag ska sova.

Frukt = onyttigt??

Var på föräldraträff med BVC idag och gick igenom matstart. Och nu är frukt inte bra att ge för det är så mycket fruktsocker i det. Och mellanmål ska man inte ge för barnen ska lära sig att känna hunger. Har ni hört nåt så knäppt. Ja ja, jag får väl vara en dålig mamma som ger Emilia frukt som mellanmål!! Busig jag är va!

Annars då? Skulle ju bakat idag, men jag har haft en riktigt dålig dag idag. Sovit dåligt inatt för Emma vaknade och hade feber och sen vaknade Emilia och det tog ett tag innan vi somnade igen. Sen har jag varit supertrött och känner mig så där som om jag är på väg att bli riktigt sjuk, ikväll har huvudvärken stegrat och Emilia är supersnuvig. Emilia har varit jättegnällig hela dagen och det tär på tålamodet och hon säger just nu "nää" till det mesta. Så idag har jag inte bakat något, får ta det imorgon. Hoppas bara jag mår bättre då.

Känner mig även så osocial, vill inte prata i telefon, vill helst inte träffa folk, skulle helst bara vara ensam. Så förlåt alla nära och kära att jag inte hör av mig, men jag orkar helt enkelt inte. 

Ska ta och gå och lägga mig och hoppas på att få sova bättre inatt, hade tänkt gå till öppna förskolan imorgon, men jag trot vi skippar det.


RSS 2.0