Hel dag ute!

Igår var Tony och lille Hugo här och umgicks. Vi fikade och pratade och barnen lekte och alla utom jag och Emma var nere vid sjön och badade. Jag var ute på och skurade av mattan i vardagsrummet och njöt av solen. När de kom tillbaka så lekte barnen i sandlådan. När de åkt hem så åt vi potatis, grillad kyckling och tzatziki. Det var riktigt gott. Gjorde 1 kilo kyckling, gott att ha i kylen. Marinerade den i chilisås, soja och lime och det var jättegott.
Idag har vi varit ute hela dagen och bara slappat. Emilia har lekt i sandlådan och badat i sin pool. Hon har mest suttit och plaskat i poolen i skuggan, sen har hon tagit en tur till sandlådan och grävt lite och blivit alldeles sandig och sen plaskat i poolen igen. Vi åt lite lätt lunch bestående av potatis, lite Västerbottenpaj och sill. Emilia åt massor med sill, trodde inte hon tyckte om det längre för hon rörde inte sillen på midsommarafton. Men idag som sagt så åt hon säkert 4-5 bitar löksill och matjesill.
På eftermiddagen så tog vi en promenad. Vi gick till ICA och köpte varsin glass och åt på väg ner till sjön. Micke och Emilia badade, jag var med i och badade smalbenen :o) och Emma låg i vagnen i skuggan och sov.
När vi kom hem igen så stekte vi pannkakor och åt innan det var dags för Emilia att duscha och lägga sig. Hon skulle inte somna först och hon började gråta massor efter ett tag, hon hade ont i munnen på grund av tänderna så hon fick alvedon. Efter en stund somnade både jag och Emilia gott.

Åtta veckor med hela familjen!

Igår började Mickes ledighet, vi ska ha 8 veckor tillsammans hela familjen och det är så skönt. Blir lite blandat i detta inlägg så häng med. Förra veckan så fick Emma prova sin nya badrock när hon badat, så här söt var hon i den, lite stor men vad gör väl det?



I fredags var det midsommarafton och den firade vi tillsammans med pappa och Karin. De kom hit vid 12-tiden och vi började med att äta sill och potatis. Det var riktigt gott. Vi la in en egen sill som var supergod med soltorkad tomat, vitlök och parmesanost, mums! När vi dukat av och plockat i ordning så gjorde vi oss redo och tog en promenad upp till midsommarfirandet. Det började regna som det sig bör på en svensk midsommarafton så det var rätt kyligt där, på vägen hem så kom det en rejäl skur och lagom till vi var hemma igen så blev det bättre väder.
Vi drack lite kaffe och jag började med middagen som bestod av en krämig potatissallad med soltorkad tomat, grillad fransyska och sallad.

Senare på kvällen så blev det en riktigt smarrig dessert bestående av en vit chokladmousse varvat med digestivekex och jordgubbar till det. Och så kaffe förstås.


Efter en god natts sömn gick vi upp och åt en god frukost. Sen så packade vi in oss i bilarna och styrde färden mot Hjo. Vi stannade till vid Hem & Hobby och det var packat med folk så vi blev inte långvariga. Vi åkte vidare och parkerade bilarna och gick ner till hamnen. Där åt vi en riktigt smarrig lunch på "Bryggan".

När vi ätit klart så strålade solen och det blev superfint väder. Vi gick och tittade på båtarna och Emilia passade in i miljön med sin fina klänning som hon fick i 2-årspresent av morfar och Karin, den är inköpt i Monaco.

Emma hängde med i selen och mådde gott.

Sen så blev det god glass hos "Moster Elins glasskiosk"

Sen var det dags att gå tillbaka till bilen för att åka hem till Skövde igen. På vägen till bilen så passade Emilia på att plocka lite pinnar.

Sen gick hon med bestämda steg vidare...

På kvällen så gjorde vi en Västerbottenpaj som blev såååååå god och till det åt vi kallrökt lax. Sen åt vi goda ostar och kollade på "Bäst före" och skrattade hela tiden. Pappa och Karin åkte hem efter att vi ätit frukost på söndagen.

Då gick vi ut och jag klippte gräset och Micke körde ner sanden till sandlådan och Emilia blev överlycklig att få gräva i den med sina spadar. Vi plockade av den första skörden jordgubbar, det blev 2 liter härliga stora gubbar. Efter middagen så gick vi en promenad och när vi kom hem så åt vi jordgubbar och det finns verkligen inget godare än solmogna jordgubbar en varm sommardag.

I måndags så var vi i Falköping där Micke träffade sin läkare för att diskutera senaste röntgen han gjorde. För er som inte minns så har ju Micke gått på utredning för misstänkt MS sen snart 2 år tillbaka. Den senaste röntgen (MR) visade små förändringar och nu har han fått diagnosen MS och ska börja med bromsmediciner. Känns väldigt blandat, samtidigt som det är skönt att ha fått en förklaring på vad det är så känns det tungt att det är MS. Men det verkar som det är en lindrig form han har och förhoppningsvis så kommer det inga större skov.

Idag har vi varit på kalas hos Hugo som fyllde 1 år. Sen så åkte vi hem och åt mat och tog sen en promenad ner till sjön och Micke och Emilia tog sig ett dopp. Det var rätt kallt i vattnet men Emilia var överlycklig i vattnet trots att hon frös så hon skakade. Hon skulle INTE gå upp. Men till slut var det skönt att komma upp och få gosa in sig i en stor handduk hos mamma medans pappa tog sig ett riktigt dopp. Skönt att ha möjlighet till bad bara 1,5 kilometer härifrån.

Nej, nu ska jag avsluta och så får vi se när jag kommer till datorn och hinner blogga nästa gång. 

Hinner inte med!

Hinner knappt med att sitta vid datorn och när jag väl sitter där så blir det total blackout om jag börjar blogga. Mår inte alls så bra nu, har en hel del ångest och det är jobbigt. Vet inte vad som är normalt eller inte längre. Kommer på mig själv ofta med att jag glömmer av saker som t ex om jag ska gå och hämta något i köket så minns jag inte vad det va när jag kommer dit, jag glömmer av vart jag lagt saker som tex nycklar och jag "försvinner" i mina tankar emellanåt. Tror att det kan vara ångesten som gör mig trött som orsakar detta. Imorgon är det midsommarafton och pappa och Karin kommer hit. Hoppas på lite fint väder, vore ju bra med uppehåll i alla fall. Ska äta massa gott som vi handlat, sill och potatis, midsommartårta med jordgubbar, grillat kött och färskpotatissallad och goda ostar *mums*. Nu ska Micke ledig i 8 veckor! Så nu ska vi försöka få färdigt lite här hemma och så ska jag försöka få mig själv att göra lite saker själv och bara vara "Caroline". Pratade med min läkare igår och har fått höjning av medicinerna så jag hoppas de hjälper snart. Hade som vanligt massor jag vill skriva om men nu är klockan så mycket att jag ska gå och sova.

Så mycket energi i den lilla kroppen!

Emilia har så mycket överenergi trots att hon fortfarande inte är helt bra. Hon hostar och är hes och det rosslar i halsen fortfarande. Men hon har mycket lättare för att andas. Hon är hit och dit och överallt på en gång och hittar på massa bus och så helt plötsligt så blir hon ledsen för något och efter en stund är det fullt ös igen. Hon pillar på allt och framförallt så ska ALLT kastas i golvet så säger hon "OJ, tappa den".

Idag har jag varit på efterkontroll hos barnmorskan, det var skönt att få prata igenom förlossningen och tiden efter med henne. På vägen hem åkte jag och köpte jordgubbar som vi åt när jag kom hem. Sen gick jag och tjejerna ut och Emilia hade med sig dockvagnen som hon stolt körde omkring på.
När Micke åkt till jobbet så gick vi ut på baksidan och plockade av de första smultronen och EN mogen jordgubbe som jag och Emilia delade på, såååå himla god. Sen ville Emilia ha mer och gick och plockade av de omogna bären. Jag la över bärnät så vi får hoppas att hon kan låta bli plantorna. Verkar bli väldigt mycket jordgubbar i år, smarrigt.

Emilia somnade gott ikväll också, jag somnade också för jag var så himla trött. Men jag sov inte så länge och vaknade av att Emma gnällde lite inne i sin säng.

Hemma igen och på bättringsväg.

Nu ligger Emilia och sover i sin goa säng, somnade med armen om min hals, såååå mysigt. Skönt att ha henne och Micke hemma igen.
Hon fick lite medicin som hon kan inhalera vid behov så det känns skönt att ha om det skulle bli svårt för henne att andas igen.

Nu ska vi äta hot max.

Krupp och lunginflammation...

Pratade med Micke för en stund sen och läkaren hade varit och lyssnat på Emilia. Det är fortfarande ett bubblande ljud i vänster lunga som beror på att hon har en virusorsakad lunginflammation. Hon skulle få inhalera vid 11 tiden och sen skulle läkaren komma in och lyssna igen.

De hade sovit gott i natt i alla fall och hon hade knappt vaknat vid de 2 inhalationerna som hon fick i natt. Jag hoppas att hon är såpass bra nu att hon får komma hem. Saknar henne så mycket, så tyst och tomt här hemma.

Idag kommer det en kille och pratar barnförsäkring klockan 12.30 och sen ska jag åka till sjukhuset. Emma ligger och sover så gott, tänkte jag skulle få  ligga och "prata" lite med henne men hon bara sover lillsnuttan.

Kvar över natten...

Fick sova några timmar inatt och när jag ätit lite frukost och fixat lite här hemma och packat saker till Emilia och Micke så åkte jag och Emma till sjukhuset. Emilia kom rusande emot mig med öppna armar när jag kom in genom dörren till rummet och jag fick en bamsekram och puss, DET är kärlek!! Hon hade längtat efter mig så mycket. Hon hade fortfarande tungt att andas trots att hon fått starkare inhalationer, men lite bättre var det. Vid 15 tiden kom kvällspersonalen och sen en läkare som lyssnade på lungorna. Det lät bättre i lungorna och han frågade om vi kände oss trygga med att åka hem, men jag sa att det inte kändes bra för mig. Jag förklarade att jag har ångest och så, då sa han att vi kunde göra en "öppen utskrivning" och att vi kunde åka in igen utan att ringa innan. Men hallå, ska vi sitta här hemma då och packa ut oss i bilen mitt i natten igen om hon blir sämre med? Nja, känns inte så bra och eftersom vi har Emma också. Men när han pratat med SSK så kom han tillbaka och sa att hon får stanna kvar i alla fall tills imorgon. Hon var bra trött lilla tjejen så hon somnade hos pappa en stund innan SSK kom in och tog en temp 38,5 och syresättning 94%, hon fick inhalera och fick alvedon. SSK sa att hon hade sagt till läkaren att hon tyckte det var bättre att Emilia va kvar eftersom hon fortfarande hade det jobbigt med andning och att hon ätit och druckit lite dåligt, sen kan det även vara en lunginflamation orsakad av virus utöver kruppen.
Vi fick in lite mer leksaker till Emilia som hon lekte med en bra stund, sen var det dags för mig och Emma att bege oss hemåt. När jag lyfte upp Emilia för att säga hejdå och pussa henne så började hon nypas och slå mig, jag frågade om hon vart arg för att mamma ska åka och då svarade hon ja och kramade mig.
Jag och Emma åkte till MAXI och handlade innan vi åkte hem.

Här sitter vi på akuten och Emilia har inhalerat Adrenalin en gång, trött tjej med hög feber...

Här är rummet, Emilia gillar sängen skarpt...

Ligger och myser med sin älskade lillasyster i pappas säng. Så underbara små tjejer vi har :o)

Somnat gott på pappa...


Så himla tomt här hemma utan Emilia och Micke. Micke är jag ju ändå van vid att han är iväg, men Emilia är ju med mig jämt. Saknar henne min lilla prinsessa. Men jag vet att hon är i trygga händer.


Inlagd på barnavdelningen...

Emilia vaknade förut när jag skrev förra inlägget och när jag gick ner till henne så var hon fortfarande jättevarm, 39,4 i temp. Ringde 1177 och förklarade läget och att hon hade svårt att andas, sköterskan sa att febern var hon inte orolig för men andningen däremot, så hon sa att vi skulle åka till akuten direkt. Så jag ringde Micke på jobbet och han kastade sig i bilen och kom hem, under tiden gjorde jag mig och tjejerna redo att åka.
När vi kom till akuten så fick vi komma in direkt och träffa en sköterska som kollade syresättningen i blodet som låg på 95 och det är inte jättebra. Vi fick komma in på ett rum och vi tog en temp som nu var 40,1 så hon fick Iprén och så fick hon en dos kortison till. Det smakar riktigt illa det där kortisonet så det var inte roligt för Emilia att få, men det gick bra. En barnläkare kom och pratade med oss och lyssnade på andningen och kollade andningsfrekvens. Hon sa att det sitter i både luftrör och lungor och att hon skulle få inhalera adrenalin. Så det gjordes 2 omgångar med 15 minuters mellanrum, det var inte alls kul och Emilia vart ledsen och det gav ingen större effekt heller. Läkaren lyssnade på hjärta och lungor och precis som läkaren på jouren så hörde hon ett bubblande i vänstra lungan och hon ville ta en snabbsänka. Den visade inget så det är inget bakteriellt. Hon tyckte att eftersom inte adrenalinet gav någon snabb effekt och inte kortisonet heller så ville hon att Emilia skulle vara kvar på barnavdelningen.

Vi fick vänta ett tag innan en sköterska kom och hämtade oss och under den tiden så fick Emilia ett riktigt energiryck. Hon skuttade omkring och skrattade och tjoade och gjorde massa gulliga saker. När sköterskan sen kom så gick vi upp tillavdelningen. Emilia tyckte inte att sköterskan skulle kolla syresättningen och jag eller Micke fick inte heller sätta klämman på fingret så det fick vänta. Hon fick inhalera Ventolin istället och det var också jobbigt för henne och hon blev ledsen igen. Sen så pussade jag Emilia och Micke gonatt och så åkte jag och Emma hem så åker vi dit imorgon igen. Får väl se hur länge hon behöver stanna, det är ju Falsk Krupp hon har men det kan vara något mer också det vet vi inte än. Känns konstigt att inte ha henne hemma.

Nu ska jag ta och sova lite om det går. Uppdaterar när jag vet mer....

Händelserika dagar!

Har tänkt sätta mig och blogga flera dagar nu men det har inte funnits tid.
Fredag morgon hände det en olycka här hemma. Emilia trillade ner från skötbordet rakt ner på betonggolvet. På väg ner slog hon i näsan i en pall. Det gick bra som tur var, hon blödde näsblod och fick ont i näsan och rumpan. Så blev hon rädd såklart. När jag frågade vart hon fick ont svarade hon "Golvet", "Fick golvet ont?" frågade jag då och då svarar hon "Ja". Så söt, tur att hon inte skadade sig.

Vi va uppe på Öppna förskolan på förmiddagen på föräldraträff. Vi var 5 stycken mammor som var med och det kommer komma med 2 stycken till som inte kunde vara med i fredags. Nästa träff är efter sommaren. Medans vi satt och pratade som satt Emilia tätt bredvid mig, men när vi nästan var klara och skulle fika så gick hon iväg och lekte med de andra barnen.

Tjejerna har ju varit lite förkylda ett tag men inte så farligt. Men i fredags så började Emilia hosta mer än tidigare men var pigg och så. Var samma i lördags och på kvällen åkte Micke till en kompis och träffade hela grabbgänget från förr så jag var själv hemma med tjejerna. Emilia hade svårt att somna men somnade gott till slut. Jag kollade på en film och fixade med en gardin till kontoret. Vid midnatt så hörde jag Emilia börja gråta och hon kom upp. Jag la med hos henne och hon somnade om, när jag gick och borstade tänderna så kom hon upp igen och då fick hon komma in och ligga hos mig sen. Men då somnade hon inte. Micke kom hem strax innan 3 och då somnade vi. Men 4.30 vaknade vi av att Emilia var jätteledsen och hostade och hade svårt att andas. Hon var alldeles panikslagen och jag började misstänka Krupp-hosta, jag gick ut med henne för att se om det blev bättre och det blev det. Jag ringde 1177 och direkt när sköterskan hörde hostan så konstaterade hon Krupp och gav mig råd. Jag gick upp och tog på mig och så tog jag med tjejerna i vagnen och gick en promenad. Var ute i 1 ½ timme och Emilia somnade i vagnen.

Så här vackert är det tidigt en sommarmorgon...

Korna var redan uppe och käkade gräs, Emilia tyckte att de var så söta.

När vi kom hem och gick in så blev Emilia dålig i andningen och hosta kom tillbaka och det blev bara värre. Så jag ringde 1177 igen och vi fick en tid till Jouren klockan 13.00. Hon sa att om det blev värre så skulle vi åka in till akuten. Micke låg och sov och jag var uppe då jag tänkte att jag sover senare under dagen. Vi åkte till Jouren och hade tur att vi slapp vänta. Fick träffa en jättebra läkare som lyssnade på lungor och hjärta, det rosslade lite i ena lungan så de tog ett stick i fingret och kollade blodet men det var inga bakterier. Emilia var sååå duktig och doktorn och sköterskan var så imponerade av henne att hon inte sa ett ljud. Hon fick kortison som dämpade svullnaden i halsen och så fick hon hostmedicin som vi hämtade på apoteket.
Här väntar vi på att sköterskan ska komma och ta provet i fingret.

Sen åkte vi och köpte pizza och åkte hem och åt, det var riktigt gott. Emilia var lite trött och vi tog det lugnt på eftermiddagen. Jag hade inte ro till att gå och lägga mig, har jättesvårt för att sova på dagen. Så jag var inte så pigg.
Här sitter tjejerna i soffan, våra prinsessor.

Slappar lite i soffan ihop...

Emilia fick hostmedicin innan läggdags och lite Alvedon. Somnade rätt snabbt med hostade mycket. Strax innan 4 inatt kom hon upp och Micke gick in och la sig hos henne. Jag sov ju bara 1 ½ timma på lördag natt så jag var i behov av att få sova. Jag vaknade och ammade Emma vid strax innan 8 och somnade sedan med henne jämte mig och vaknar sen av att Emilia kom in. Då var klockan 10.30 och Emilia och Micke hade precis vaknat. Emilia hade 38,3 i temp och fick Alvedon och hostmedicin sen åt vi sen frukost. Jag hade tänkt att åka och handla idag men jag tar det imorgon istället. Micka jobbar sent denna veckan så han åkte till jobbet vid 15. Kollade tempen på Emilia, 37,7 så hon fick Alvedon. Sen fixade vi lite och tog det relativt lugnt. Lagade lite mat men Emilia ville inte äta så jättemycket och hon var väldigt trött. Vi tittade lite på tv innan vi gick ner och tog pyjamas. Hon somnade nästan på skötbordet, hon hade 37,9 i temp men fick bara hostmedicin och sen ville hon inte ha välling utan bara vatten. Vi borstade tänderna i sängen och läste saga och hon somnade rätt snabbt. Jag satt här uppe och hörde henne hosta där nere och efter en stund vaknade hon och var ledsen. Jag gick ner och kände att hon var brännhet, kollade tempen och hon hade 39,6 och fick Alvedon igen. Vi kröp ner i hennes säng och det tog en stund innan hon somnade riktigt. Hoppas att febern ger sig och att hon får lättare att andas för det är jobbigt för henne att andas och har varit under eftermiddagen. Blir det inte bättre så får vi kanske åka in igen. Hon hostar väldigt ofta även nu när hon sover, jobbigt för henne.

Här kommer lite fler bilder.

Smoothie är gott...


Nu vakna hon igen...

Billigt!

Jaha då var det redan onsdag. men vi börjar med tisdag, alltså igår. Jag och tjejerna var på Öppna förskolan på sångstund, sista för denna terminen. Vi var inte så många men det var lika trevligt ändå. Sen fikade vi och Emilia hon ville sitta på en vanlig stol. Hemma sitter hon i sin "Antilop" från IKEA eftersom hon inte når upp om hon sitter på våra vanliga stolar, med det är lite högre stolar på ÖF så de var perfekta att sitta på.

Lite middagsvila när vi kom hem och sen så var det full rulle efter det. Rutschkana och dockvagn är populära saker här hemma nu. Hon har kommit på hur hon kan åka så att det inte tar stopp om hon inte har strumpor på sig och det är ju bra. När Micke kom hem så åt vi middag och sen åkte jag och Emma och handlade. Kände att det var till att utmana ödet att åka med båda tjejerna när jag mår som jag gör.
Blev riktigt irriterad i affären när en tjej som var runt 5-6 år fick syn på Emma som satt i bilbabyskyddet i kundvagnen, tjejen går fram till vagnen och sticker in händerna och ska pilla på Emma. Jag sa till att jag inte vill att hon gör så, då tittade hon på mig och gick ifrån. Några sekunder senare gör hon samma sak igen!! Hennes mamma sa till henne på något språk jag inte förstod så de kunde väl kanske inte svenska. Men tjejen slutade inte och hennes mamma sa till igen. Jag gick därifrån då jag var färdig vid den hyllan, men när jag stod vid kassan så kommer de igen och tjejen börjar likadant igen. Mamman sa till och jag hörde då att hon sa "ajabaja, fy fy" förmodligen för att hon ville att jag skulle förstå att hon verkligen sa till.
Liknande situation hände när jag var på försäkringskassan i fredags, två barn gick fram väldigt nära Emma när jag satte ner bilbabyskyddet på golvet när jag väntade på sin tur. Men de gick undan så fort deras pappa sa till dem. Ja ja, nog om det. Det blev inte så mycket kväll här hemma igår, kollade lite på fotbollen och satt en stund vid datorn innan det var dags att sova.

Idag har det varit rätt lugnt. Jag har ändå varit väldigt stressad och haft ångest vilket är jobbigt. Men efter att Emilia sovit middag och ätit lunch så åkte vi ut på äventyr. Åkte till Tygposten och köpte tyg till tjejernas rum. Hittade ett superfint tyg där som ska bli gardiner, 20 kronor metern. Så hittade jag en stuvbit som var alldeles lagom att göra gardin till kontoret som kostade 15 kronor metern, ibland så gör man fynd.

Lagade mat när vi kom hem och åt färskpotatis, premiär för i år. Micke håller på att natta Emilia och jag ska snart ta och pyssla lite.

Emilia har börjat gå på pottan mer och mer och hon går utan blöja här hemma ett par timmar per dag. Sen har hon börjat dricka ur glas, det går rätt så bra om man inte fyller för mycket i det. Hon är så stolt när hon sitter med sitt glas. Men pipmuggen kommer inte tas bort utan den kommer hon få ha vatten i under dagarna så hon kan dricka när hon behöver.

Kalas igen!

Så var det en sån där jobbig period fylld med ångest igen. Tycker inte om att må så här. Har varit stressad nu inför kalas och så, nu är det över men det har inte släppt ännu.
Hade i alla fall kalas för Emilia idag igen, Mickes familj kom hit och fikade. Vi satt på altanen och det var riktigt skönt. Emilia fick paket som innehöll 2 klänningar, en gunga, pussel och det bästa av allt en dockvagn.




Dockvagnen har hon kört omkring på här hemma och dockan la hon i direkt.

Ska nog gå upp till Öppna förskolan imorgon på sista sångstunden innan sommaruppehållet. Sen ska vi handla imorgon också.
Nej, nu orkar jag inte sitta här mer, ska lägga mig på soffan lite och slappa. Måste komma i säng tidigare ikväll och sova ikapp några timmar. Kommer i säng alldeles för sent och får då för lite sömn och då blir ängesten bara värre.

Sitter och funderar...

... på möbler till tjejernas rum. Snart dags att köpa sängar även om inte Emma kommer sova i vanlig säng på ett tag men köper vi till Emilia så köper vi till Emma eftersom vi vill ha två likadana sängar. Har just nu två stycken från IKEA på förslag, den första är en växasängen "Minnen" som är 80 cm bred...

Den andra är en vanlig enkelsäng, "Hemnes" som är 90 cm bred...

Båda passar in i stilen i tjejernas rum och båda har fördelar och nackdelar så vi får fundera lite. Blir väl inte att vi köper dem i sommar utan vi kanske väntar till hösten. Ska mäta lite och se hur vi ska möblera i deras rum på bästa sätt.

Nej, nu ska jag snart gå och väcka Emilia som sover middag, sen ska vi äta lite innan vi ska åka och hälsa på en lite bebis.

Grattis Emilia på 2-årsdagen!!!

Just nu när jag skriver detta så är det 2 år sedan vi var inne på förlossningen i sal 13 och det var då ca 30 minuter kvar till Emilia kom till världen. Tänk vad tiden går fort.
Så idag har vi firat vår stora lilla prinsessa. Vi började dagen med en god frukost och löste såklart melodikrysset :o) Sen var det paketöppning som vi missade ta kort på för vi filmade istället. Vi började med de små paketen som innehöll Play-doh, en Hello kitty "magnetdocka" och en potta till dockorna. Sen kom det stooooora paketet och i det låg det en rutschkana och givet så är det Hello kitty på den med. Denna uppskattades oerhört men vi konstaterade att hon måste ha strumpor och byxor för annars så tar det stopp och hon tippar framlänges. Så efter att ha tagit på sig detta så var det bara att åka och hon fick snabbt kläm på hur hon skulle klättra upp på stegen, sätta sig och väl redo för att åka ner så utbrast hon med ett stort leende "Nu åker jag!" och så åkte hon om och om och om och om och om och om...........igen! Sen åkte dockorna, pottan, bilen, pipmuggen och sen Emilia igen.

Efter att Emilia vilat middag och jag städat i ordning lite så gjorde vi färdigt tårtan. Jag förberedde den igår så det vara bara att garnera den idag.

Det blev jordgubbssylt och vaniljkräm emellan och så blev det grädde runt om, uppe på blev det grädde med mosade hallon i och överst nektarin och kiwi i små bitar.


Klockan 14.30 kom min storebror, med fru och barn. Först blev det paketöppning och i paketen var det en DVD-film med Hello kitty och ett rosa pussel med gissa vem... jajamensan Hello kitty! Så på pusslet var det fullträff på favoritfigur, favoritfärg och favoritleksak. Sen gick vi ner och grillade korv och efter det blev det fika med den goda tårtan. Emilia tyckte det var gott med tårta, det är ju frukt på och det gillar Emilia.

Här fångade vi hela skaran med barn på en bild och alla blev så fina på bilden. Från vänster så är det Emilia, Olivia, Melvin, Emma och Benjamin.

Fångade även min bror och hans fru på bild.

Sen var det fart på barnen, de sprang omkring på gräsmattan och lekte för fullt, de snurrade runt och blev alldeles yra och ramlade om vart annat och det var supersöta allihopa. 18.30 var det dags att säga hejdå. Det har varit en superbra dag med sol, trevligt sällskap och gott att äta. Men vad trötta vi är, blir till att slappa på soffan ikväll.

Grattis än en gång till vår underbara lilla tjej! Vi älskar dig!


Kaoskväll...

Var hos tandläkaren idag på förmiddagen och jag hade inga hål, skönt.

Var ute några timmar på eftermiddagen och klippte gräset och sparkade lite boll med Emilia. När jag klippte gräset så gick hon efter med sin rosa lilla gräsklippare, så sött :o)

Sen kan kvällen sammanfattas med ett ord KAOS!!!
Det började bra, Emilia duschade och sen gjorde vi välling och låg i hennes säng och hon drack välling och jag läste saga, sen borstade vi tänderna och gick sen in och läste en längre saga. Då började hon krångla lite men inte mer än som hon kan göra ibland. Men det ökade och hon skulle inte sova. Mellan varven så var hon lugn och höll nästan på att somna för att sen studsa upp och jag såg verkligen hur hon kämpade med att vara vaken. Sen kom frustrationen och hon började dra mig i håret, bitas och nypas. I ungefär samma veva så började Emma gråta inne i sin säng. Det är ju detta jag har fasat för ska hända när jag är ensam. Jag blev tvungen att gå och hämta Emma och jag tog med liggdelen och la henne i den, men hon vart inte nöjdare för det.
Jag frågade Emilia om Emma fick ligga mellan oss i sängen och det fick hon. Men én kort stund efter att jag tagit upp Emma så började Emilia slå på henne så det var ju bara att flytta på Emma. Kollade klockan och konstaterade att det var redan matdags för Emma så jag la mig och ammade henne. Låg med ryggen emot Emilia och hon låg stilla bakom mig. Rätt som det är tar hon ett rejält grepp i mitt hår och drar AAAAAJJJJ, detta upprepades några gånger och hur lätt är det att få henne att sluta när jag ligger och ammar. Emma började gråta och jag vart arg på Emilia som i sin tur bara skrattade och min ångest var på toppnivå. Tårarna forsade samtidigt som jag var arg och försökte få Emilia att sluta. Till sist hade i alla fall Emma ammat klart och fann sig i att ligga i liggdelen. Jag grät och kände mig värdelös för att jag blir så arg, ledsen och ångesten kommer när det blir så här, känner mig som en dålig mamma. Sa förlåt till Emilia tusen gånger om för att jag blev så arg och till slut somnade hon.

Nu sitter jag och mår skit för att jag blev så arg och jag har sån ångest så jag skakar och mår illa. Hur ska man klara av sånna situationer utan att bryta ihop egentligen? Det som är jobbigast är nog ändå att Emilia blir så "våldsam" emot både mig och Emma. Känner mig misshandlad, jättejobbigt.
Och jag som tänkt att jag skulle fixat med lekköket ikväll, men det blev ju inget med det. Ska nog gå och lägga mig snart. Nu är i alla fall Micke ledig i 5 dagar och sen går han dagtid nästa vecka.

Svårt att tro att denna lilla sötnos kan bli så "elak" och "trotsig"...

RSS 2.0