Feber men sover gott!

Emilia var lite hängig efter maten förut. Såg att hon inte riktigt var sig själv. Hon hade 38,2 i temp och fick en supp och sen krypa ner i sängen. Somnade gott själv utan att vi behövde sitta hos henne, andra kvällen hon gör det nu så det kanske är på väg till gamla banor igen.

Hon har nu lärt sig att ta sig upp på stolarna här hemma, så nu får vi passa vad vi lägger på borden. När jag lagade lunch idag satt hon vid köksbordet på stolen och ritade, så himla sött. Hon når ju nätt och jämt upp.

Nu ska vi kolla film. Ska nog lyxa till det med lite glass, blåbär och hallon. *mums*

Läste något fruktansvärt...

Jag är ju inne en hel del på Familjeliv.se och läser och idag när jag loggade in och kollade forumet så föll mina ögon på en tråd som jag gick in och läste. Det var en mamma som berättade att hennes dotter, 2,5 år gammal har blivit sexuellt utnyttjad av deras granne. Grannen har en son som är 3 år gammal som dotterna ofta leker med. Och när hon varit där så har sonens pappa utnyttjat deras lilla tjej.
Mår så himla dåligt av att tänka på detta, hur skulle jag själv ha reagerat? Tänk om någon skulle göra så mot Emilia. Sånt ska bara inte få hända, vem kan man lita på i denna värld?


Röd blogg till jul...

Blir inte alls som jag vill för jag är värdelös på bloggdesign. Men nu är den röd i alla fall...

1:a advent och mängder med snö...

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla är så glada att fira få advent.



Tänk att idag är det första advent. Inte lång tid kvar på detta året. Det får mig att fundera på året som gått.
Snön den bara vräker ner utanför och nu är det nästan färdigpyntat för advent. Tomtarna få vänta lite med att komma fram ur sina vrår. Fick ett enormt sug idag efter att göra massa smaskigt julgodis i år. Bäst att börja öva nu för om några år så ska ju barnen vara med och julstöka så då måste ju mamma kunna göra fudge och kola och så.

Annars då? Förkylningen hänger i, hostan har lättat men nu har jag riktigt ont i halsen istället. På morgonen får jag inte fram ett ljud. Började dagen idag med att gråta, 8:e dagen nu. Så här länge brukar detta inte hålla i sig, undrar vad som hänt med mig? Orkar snart inte mer. Men vad mer kan jag göra än att hoppas på att det snart börjar dala? På onsdag ska jag i alla fall till min psykiatrisköterska och få prata av mig lite, hoppas det hjälper lite. Den 6 december ska jag på KBT samtal också, där hoppas jag kunna få lite hjälp. Men nog med gnäll för nu.

Jag tror att vi ska skaffa oss gardiner till vårt vardagsrum. Vi har ju bara träpersienner där nu, men jag är sugen på lite gardiner istället. Kanske man skulle ha sånna där hissgardiner, det är ju fint eller så får det bli längder. Ska fundera på detta. Det är så mycket jag vill fixa och greja nu, men det finns varken tid, pengar eller ork.

Dagens fråga:
Kan man ha gran och en 18 månaders pillig liten fröken i samma hus?
Vi vill ju ha gran, men jag är rädd att den inte kommer få vara ifred. Är ju ett litet tag kvar, så skriv era tankar i kommentarsfältet och så får vi se helt enkelt hur vi gör.

Nu ska jag nog väcka Micke, han ska gå natt i några veckor igen nu så han sover ut idag.


Hela dagen!

Vi har varit och hälsat på min bror och hans familj idag. Vi sov ut i morse efter att Emilia vaknade till vid 5.30 och kom in till vår säng så sov vi till strax efter 8 och sen låg vi och bara mös i sängen.
Upp och åt frukost och gjorde oss klara och sen åkte vi. När vi kom fram så åt vi supergod mat och sen satt vi och pratade och sen fikade vi lite. Emilia lekte med kusinerna och hittade en liten kaffeservis i Olivias rum och den lekte hon med länge. Olivia var trött idag, hon hade feber och var förkyld. Hoppas inte det smittade till oss bara för jag vill inte bli mer sjuk än vad jag är.
Emilia var så fascinerad av deras katter, hon satte sig på huk och klappade den mjuka pälsen och var helt lyrisk i blicken. Stora hunden var däremot lite läskig i början, hon stod en bit ifrån men till slut så släppte det.
Innan vi åkte hem så åt Emilia lite. Kom hem vid strax efter 19 och nu sitter Micke hos Emilia så hon ska somna. Får se hur lång tid det tar eftersom hon sov i bilen på väg hem. Sen ska vi äta lite chips, grönsaker och dip och kolla på tv eller någon film kanske.

Åh, jag måste bara säga att jag har blivit av med krypet i benen. Äter ju magnesiumtabletter och de hjälpte mot det och det är så underbart.

Tjing pling!

Fredag idag...

Jag är så trött, jag har ont i halsen, jag har ingen matlust, tårarna är beredda att börja rinna när som helst och listan kan göras lång. Suttit nu och sökt på GAD (Generaliserat Ångestsyndrom) för det är den typen av ångest som jag verkar ha. Försökt hitta behandlingssätt och det verakr vara KBT som ska vara effektivast, det är ju det jag har påbörjat, men jag vet inte om det kommer fungera på mig. Så fort jag ska försöka använda mig av det så får jag bara ännu mer ångest. Jag överdriver inte om jag säger att mer eller mindre allt ger mig ångest just nu. En vecka har det varat nu och jag orkar inte mer snart. Jag är så trött på att vara ledsen, att tappa tålamodet, att känna detta obehag i kroppen, att känna mig låst, att klaga för det det är det enda jag gör.

Igår hade Emilia jättesvårt att somna, hon röjde runt i sin säng och efter låååång stund somnade hon så äntligen. men 01.45 vaknade jag av att hon grät. Gick upp och kollade till henne och fick byta blöja, testade att lägga henne i sängen, men hon bara grät. Så hon fick komma in till oss och där låg hon vaken en bra stund, men jag fick inte panik utan låg stilla bredvid henne och lät henne boa bredvid mig. Till slut somnade hon, men då var nog klockan 5 eller nått. Jag somnade till lite men vaknade snart av Mickes väckarklocka. Emilia sov så gott så jag låg kvar med henne.

Nu efter lunch så grät hon en kort stund innan hon somnade, hon är mycket lugnare på dagen än på kvällen. Tänk om hon kunde säga vad det beror på att hon är så ledsen. Vi vill i alla fall att hon ska somna i sin egen säng, sen om hon vaknar på natten kan hon få komma in till oss för det är väl det hon behöver nu. Jag är bara så rädd att det är mitt fel att hon är ledsen, att hon känner av hur jag mår. Hon ser ju mig gråta ibland och på dagtid är ju inte tålamodet på topp. Vid läggdags har jag nån spärr som gör att tålamodet är bättre som tur är.

Nej, ni är säkert jättetrötta på mitt gnäll, men jag MÅSTE helt enkelt skriva av mig. Livet är inte alltid en dans på rosor, i alla fall inte mitt.

Nedrans hosta!

FÖRLÅT att jag bara gnäller. Men det är mitt tillstånd just nu.
Var hos läkare tidigare idag och fick veta att mina lungor i alla fall är "rena" och jag fick hostmedicin utskrivet. YES tänkte jag och for till apoteket och hämtade ut den. Kände förut att det var ett hostanfall på G och tog en dos. Det är 3 timmar sedan nu och det hjälper inte. Vågar inte ta en dos till eftersom jag har bebis i magen att ta hänsyn till. Har druckit varmt te och kallt vatten, halstabletter och inget hjälper. Tänkte jag skulle ringa läkemedelsrådgivningen och höra om jag kan ta en dos till, men det är ju inte öppet nu :o(
Snart dags att gå och försöka sova, men jag vill inte för den här nedrans hostan.
Micke är trött och irriterad för att han inte fått någon kväll, Emilia skulle inte somna ikväll, möblerade om hela sängen ett otal gånger innan hon TILL SLUT somnade. Jag kan ju inte sitta inne hos henne eftersom jag hostar så, då lär hon ju absolut inte somna. Så nu har jag dåligt samvete för att han får ta henne var kväll.
Så just nu rinner tårarna dels för hostan som gör sååå ont och dels för att jag inte kan byta av Micke med Emilia. Jag är så trött på allt just nu, eller inte allt, men min gråt som bara kommer hela tiden. Kanske ska ta och ringa sjukvårdsrådgivningen igen och höra om de har någon huskur att ge mig. Inte för att jag tror det men... fråga kan man ju alltid göra.

Tack och godnatt från grinigast i världen...

Jag tror jag blir galen!!!

Vad är detta? Allt strular. Igår hatade jag min iPhone, nu kan jag lägga till hemtelefon, dator, spis och jag själv. Vi börjar med hemtelefonen, det går att ringa hit och jag ringde till sjukvårdsrådgivningen men andra nummer går inte. Datorn hänger sig med jämna mellanrum och det går inte att komma åt saker eller stänga ner fönster. Spisen stänger av sig själv och låser sig så det inte går att göra något och ja, vad gäller mig själv så är det ju samma gamla visa med massa ångest, brist på tålamod OCH världens förkylning. Så nu ska jag ta mig iväg till läkaren i eftermiddag och de ska lyssna på mina lungor eftersom jag har sån hosta. Jag hostar ju så jag kräks emellanåt.

Men men, idag är jag i alla fall i vecka 23 och har nu bara 125 dagar kvar till beräknad förlossning.

Nu ska vi ta och äta lite lunch, hoppas bara spisen vill funka som den ska nu.

Hata iphone!!!

Visst, jag vet. Hata är ett väldigt starkt ord, men just nu är det så jag känner för min iPhone. Ju med finesser desto med krångel. Vem sjutton kom på att en mobiltelefon ska uppdateras och synkas genom datorn??? Det läggs in massa skräp på min telefon som jag inte vill ha på den. Och sen går det inte att ta bort! Alla bilder vi har på datorn har t ex lagts in på telefonen, de går att titta på i telefonen men inte radera och kopplar jag telefonen till datorn så finns inte bilderna att hitta i telefonen och till följd heller inte att radera. *suck* Funderar allvarligt på att köpa mig en DORO.

Emilia vaknade trallande glad idag efter att ha sovit hela natten :o) Förmiddagen var lugn, hon somnade rätt snabbt efter lunch och när hon vaknade efter lunch var det full fart att testa mammas tålamod...

När hon sov gjorde jag i alla fall i ordning en krans vi ska ha på ytterdörren. Första gången jag gör en sån själv och måste säga att jag blev nöjd med resultatet.


Femte dagen med en gråtande jag...

Hur mycket tårar finns det egentligen?? Jag måste ha väldigt stor lagerhållning i alla fall för nu har jag gråtit massor de senaste fem dagarna.

Är ju dessutom störtförkyld och hostar så jag kräks, not fun.

Fick inte sova värst mycket inatt heller då en liten fröken vaknade 3.30 och grät och ville inte somna om. Lade mig med henne i stora sängen i hennes rum, men efter en stund så började hon dra mig i håret och då var det tillbaka i spjälis igen och mer gråt. Sen tog jag över henne igen och då somnade hon och till slut jag med. Nu sover hon lite middag och jag ska snart väcka henne. Nu fick hon somna i sin säng, hon grät men jag hade bestämt mig. Hon gråter ju även om jag ligger bredvid henne så, jag valde i alla fall att gå in emellanåt och till slut somnade hon.

Orkar nog inte skriva så mycket idag, men jag måste lägga ut en söt bild från lördags förmiddag när vi satt vid köksbordet.



Puss!

Ja, en del funkar ju i alla fall.

Igår åkte jag iväg själv in till stan för att få komma ifrån lite. Gjorde väl ingen större skillnad i mitt mående, men jag fick inhandlat lite saker i alla fall. Var på Hem & Hobby och köpte tyg tilla tt sy en åkpåse till sulkyn. Den vi köpte i Ullared har vi ju i den stora vagnen och dels är det krångligt att flytta den och sen är den för stor för sulkyn, så nu ska jag sy en egen.
Sen köpte jag en bok som jag länge tänkt köpa. Skulle beställa den på internet men den var "tillfälligt slut" överallt och när jag ringde till förlaget och frågade så visste de inte om och när den kommer ut igen. Men jag ringde då till bokhandeln i stan och de hade ett exemplar kvar och det la jag undan. Boken heter "Trotsboken" och det är flera som har tipsat att den ska vara bra. Har läst en del i den och måste säga att den får mig som mamma att förstå mer vad trots är. Det borde föresten inte heta trots utan utveckling, för det är vad det handlar om.

Emilia är i alla fall inne i en jobbig period. Hon gnäller och gråter mycket och vill inte sova. I natt vaknade hon 3.40 och hon fick komma in till oss. Men inte skulle hon sova. Hon låg där mellan oss och pysslade lite, men hon låg stilla och vi var tysta och det var mörkt. Hon somnade till en liten stund för att sedan vakna igen. Det är extra jobbigt för nu att ta detta att inte få sömn när jag mår så här dåligt. Jag harverkligen gråtit till och från hela helgen och jag har svårt att somna på kvällarna, jag grubblar massor på ALLT och när jag dessutom blir väckt på tok för tidigt och inte kan somna om så blir det inte bättre. Men jag vet ju att hennes period går över och att hon snart är sitt vanliga lugna jag igen och somnar gott dag som kväll. Men trots att jag VET detta, så är det jobbigt och jag ifrågasätter mig själv som förälder och känner som om det är jag som gör något fel.
Funderar på hur mycket graviditeten påverkar mig med alla hormoner, undra om jag mått lika dåligt och gråtit lika lätt om jag inte varit gravid?

Magen växer i alla fall och pyret där inne är det full fart på, igår såg jag till och med sparkar utanpå magen, Micke skulle känna men då blir det lugnt som aldrig förr såklart :o)

Blir ingen hemlagad mat idag, orkar inte det. Blir nog pizza skulle jag tro!

Blandade feelings!

Igår var jag och Emilia på stan med Michaela och Aston. Vi åt lunch och gick och tittade i affärer, jag köpte en jacka på H&M så jag har en jacka att rymmas i när magen växer och så köpte jag en ram på Gallerix.

Emilia har kommit på att dammsugaren är bra till många saker, hon använder den dels som gåvagn och sen är den bra att sitta på också.


Annars då? Ja, vart ska jag börja och hur mycket ska jag lämna ut? Jag mår inte bra alls. Fysiskt inga problem, men psykiskt är jag helt trasig. Brakade loss igår kväll/natt. Jag kunde inte somna på grund av det här j-la krypandet i benen jag har (RLS), ligger och vrider och vänder mig, timme efter timme och tankarna börjar fara i huvudet på mig.
Emilia är inne i en jobbig/gnällig period och blir hysteriskt ledsen på skötbordet och sparkar mig i magen, nyper mig och drar mig i håret. Testar mitt tålamod som inte är på någon hög nivå just nu och jag blir efter en stund arg och höjer rösten mot henne och sen får jag dåligt samvete till tusen. Andra saker hon gör är att hon ska kasta allt och helst ner för trappan, hon är ju snabb som blixten och man hinner inte stoppa henne. Säger vi till så skrattar hon mest och idag har hon börjat skaka på huvudet precis som att hon vet att "sådär får jag inte göra". Detta tär också på mitt tålamod som jag inte har.
Så inatt när jag inte kunde somna snurrade tankarna omkring och jag börjar tvivla på mig själv som mamma, att jag inte duger, att jag inte klarar av att ha barn, hur ska det gå med två??? Tänk om vi får ett barn som inte gör annat än skriker, jag känner att jag inte kommer klara det med mitt psykiska "tillstånd". Jag börjar oroa mig för att jag kommer gå över tiden på graviditeten och fasar jag för. Jag har ångest inför den stundande julen och ja listan kan göras lång. Somnade tillslut vid 4 inatt och fick i alla fall några timmars sömn. I eftermiddag och kväll har jag gråtit till och från och jag grät till och med när jag nattade Emilia för att det blev jobbigt när hon badat och skulle smörjas in och kläs på pyjamas. Hon sög tag i mitt hår under tiden som hon var hysteriskt ledsen (har ingen aning om varför hon är sån på skötbordet, men det är väl en "fas") och jag blev arg och höjde rösten och sen fick jag dåligt samvete och kände att jag blir alldeles för hård emot henne och då kom tårarna. Sen har hon haft svårt att somna och jag anklagar mig själv att det är mitt fel.
Ja jag har säkert inte fått med hälften av allt jag tänker på och oroar mig för. Men lite har jag ju skrivit av mig i alla fall.

Klirr!

Jag och Emilia hade precis ätit lunch och jag plockade undan från bordet. Jag stod vid diskbänken och ställer ifrån mig saker och vänder mig mot köksbordet. Där står Emilia och sträcker sig efter sin tallrik, får tag i den och sekunden senare åker den i backen, KLIRR! Hon fick den i doppresent så det är lite tråkigt, men hon skulle ju bara hjälpa mig att duka av, lilltjejen.

Så här gulligt satt hon idag när jag gick ner för att fixa lite och hon och Micke var kvar uppe.


Givmild lite fröken!

Imorse vaknade jag och var på ett USELT humör. Har ingen aning om varför. Hade tänkt vara hemma idag, men så kände jag att det är nog bra för mig och Emilia att vi kommer iväg lite så jag bestämde att det får bli en tur till Öppna förskolan och förhoppningsvis sångstund. Kollade mobilen efter att vi tagit på oss och hade då fått mess av Åsa som undrade om vi ville följa med på en promenad. Ringde och sa att vi tänkte gå till ÖF och sa att de kunde väl följa med så kunde vi ta en promenad på väg hem därifrån och så blev det. Strax innan 10 kom vi dit och det var mycket folk, men ingen sångstund. Emilia klev rakt in och fram till en mamma som jag pratat med där några gånger men det var ett tag sen vi träffades nu, men Emilia gick rakt fram till henne och skulle pussas. Här är vi inte blyga :o) Sen lekte Emilia och Linus med de andra barnen. Linus skulle ha ALLA små bilar för sig själv, sötnosen, medans Emilia gick och gav bort alla leksaker hon hittade, charmtroll är vad de är. Linus är en riktig liten charmör, hans leende är såååå himla underbart och man bara smälter :o)
Vi tog en promenad på vägen hem i solskenet och det var skönt men rätt jobbigt ändå men magen. Sen blir det ju inte lättare av att köra vagnen som väger runt 20 kilo heller. Bra träning :o)

Har även konstaterat att min mage redan börjar vara i vägen när jag ska böja mig framåt och ta på strumpor och skor och jag är bara i vecka 21. Vart ska detta sluta?

Annars är det bra. Emilia är lite "gnällig" för hon har ju en kindtand som håller på att komma upp. Så nu har hon 12 tänder. Idag efter lunchen ville hon INTE sova alls. Hon bara skrek och ville inte lugna sig, så då fick hon väl vara vaken då. Funkade rätt bra faktiskt, hon var ju trött under eftermiddagen och hon somnade så gott förut efter sagan.

Det var något mer jag skulle skriva, men det har jag glömt. Kanske kommer på det vid annat tillfälle.

Namnsdag!

Tack Michaela för gratulationen på Emilia´s namnsdag idag den 14 november. Det hade jag ingen aning om.

Men GRATTIS min lilla älskling på din namnsdag!


Gekås, Hjo och en dag av slöande!

I torsdags var jag och Åsa i Ullared och shoppade. Vi åkte härifrån 6.30 och var innanför Gekås portar klockan 9.30. Det var lite folk men inte alls så mycket som det kan vara. Vi gick igenom avdelning för avdelning och plockade åt oss det vi skulle ha. Jag hittade långt ifrån allt jag hade tänkt att köpa, en del fanns inte alls men mycket var sånt jag hittade men som inte föll mig i smaken kvalitetsmässigt, färgmässigt eller prismässigt. Allt var faktiskt INTE billigare där så man får se upp. Jag hade ju rekat lite priser här hemma innan vi åkte och det kändes bra. Jag handlade saker till Emilia till bra pris, köpte bl a en åkpåse och regnskydd till vagnen för 199 respektive 99 kronor. Lite kläder till henne och ett par mysisar till mig. Lite julklappar till Emilia, julsaker, ljus, batterier och annat smått och gott. Men till 99% var det saker jag hade planerat köpa så det kändes jättebra. Så här i efterhand är det en del jag kommit på att "varför köpte jag inte fler av det?" eller "varför köpte jag inte det" men det är ju lätt att vara efterklok. Efter 8 ½ timme därinne så var vi i alla fall klara, undra jag hur vi skulle hunnit om det varit heltjockt med folk, för vi gick ändå inte igenom varje avdelning grundligt. Vi packade ut i bilen och gick och köpte mat. Åh det smakade riktigt bra med mat i magen innan vi satte oss i bilen och styrde hemåt igen. Strax före 22 var vi hemma.

TACK ÅSA FÖR EN UNDERBART TREVLIG DAG I BILEN OCH PÅ GEKÅS!

I fredags var det riktigt tråkigt väder och det var en del saker som jag inte fick tag i på Gekås som jag ville köpa. Jag och Emilia bestämde oss därför att åka till Hem & Hobby i Hjo. Där köpte jag ramar till Emilia's kort, en gardinstång till köket, 3 söta tomtar och lite annat. Tog även en snabb sväng förbi Tibro på väg hem och smet in på en butik som har massa fin inredning. Gick igenom butiken snabbt eftersom vi skulle hem och äta, men jag hittade inget och åkte hem. På kvällen gjorde jag SUSHI och jisses vad gott det var.



Självklart kollade vi på Idol och efter det Criminal Minds från torsdagen, sen stupade jag i säng och somnade gott.

I går var det lördag och en riktig slappardag med urtrist väder ute. Vi hade tänkt åka ut lite, men vi kände inte alls för det så vi var hemma istället.

Emilia klämde sin hand i ytterdörren igår. Jag hade öppnat dörren för att ställa ut en soppåse i förrådet utanför och stängde dörren och känner att något tar emot, vänder mig om och där står Emilia med handen emellan dörr och karm. Tror ni jag fick panik eller?? Hon grät och jag fick såååå dåligt samvete och blev helt förstörd. Jag såg ju inte att hon stod där, hon var ju ute i köket när jag öppnade dörren och man har inte vant sig vid hur snabb hon blivit. Ringde 1177 och rådfrågade, de sa att vi ska hålla koll på om hon använder handen som vanligt och om det svullnar mycket. Men det verkar inte vara någon fara med lilla handen, hon var precis som vanligt igår efter detta.

Idag är det fars dag och huvudpersonen ligger och sover fortfarande. Jag och Emilia ska ordna lite god frukost och överraska honom med och så har Emilia en present också.

Utmaning steg 2 löst...

Nu sitter vinterdäcken där de ska och imorgon bär det av till ULLARED!!! Skrivit en lång lista på saker jag ska leta efter. Ska försöka att inte handla för mycket saker, inte frestas av att det är billigt utan köpa sånt vi behöver. Tar det som en utflykt tillsammans med Åsa och få komma hemifrån lite. Ska bli skönt.
Men nu ska det bli skönt att krypa ner i sängen och sova så jag orkar upp imorgon. Vi ska komma iväg vid 6.30 och så tidigt har inte jag varit uppe på länge. Ska hinna göra mig klar och äta lite frukost innan också.

Natti natti! Se upp Ullared för imorgon kommer vi :o)

Utmaning steg 1 är löst...

bilen är uppe i garaget och vinterdäcken ligger i bagaget. Nu ska jag bara ta mig till andra sidan stan och få däcken bytta också. Sen ska det nog bli Ullared imorgon ska ni se. Det var ju ingen lätt uppgift att få upp bilen till garaget ska jag säga. Första biten gick bra, jag skottade lite framför bilen och körde iväg. Men ganska snart körde jag fast, ringde Åsa och undrade om hon kunde komma ut och hjälpa mig lite och det kunde hon. Innan Åsa kom ut så kom en av grannarna ut där jag kört fast och de hjälpte mig lite. Sen hämtade Åsa han som skottar i området och vi hjälptes åt att få upp bilen till vändplatsen. Var lite jobbigt att få upp bilen sista backen till garaget, men vi hämtade lite grus och då löste sig det också.

Emilia var med och sen lekte vi lite i snön. Hon var väldigt fascinerad (stavning?) av snön men det var ju inte lätt att gå eller krypa i den djupa snön.



Laddade över lite mer bilder från mobilen och hittade det här.


Nu ska jag förbereda lite inför morgondagen, ska kolla igenom julsakerna och så ska jag mäta lite för gardiner i köket.

Snökaos och sommardäck...

Det är två saker som inte hör ihop. Men utanför står bilen med sommardäck, insnöad och imorgon har vi tid för däckbyte på andra sidan stan. Hoppas att det töar undan imorgon och att jag kan ta mig upp med bilen till garaget och läggain däcken och sen komma iväg och få dem bytta.

Idag har Åsa och Linus varit här och hälsat på. Emilia och Linus lekte och jagade varandra runt runt här och jag och Åsa satt och pratade. Sen har jag inte gjort så mycket mer idag, slappat och lagat lite mat och nu är det snart dags för Äntligen hemma.

Är inte så skrivsugen så det blir inte långt idag heller.

Ny vecka...

Först vill jag säga att jag skäms för jag är såååå dålig på födelsedagar. Att komma ihåg dem alltså.
Igår fyllde nämligen min vän Åsa år och GRATTIS i efterskott till dig!

Jag och Emilia var och handlade på förmiddagen idag. Köpte grejer till att göra sushi, så nu ska det bli sushi i veckan, troligen på fredag. När vi kom hem åt vi lite lunch och sen gick vi en promenad och det var skönt borsett från att jag fick ont i nedre delen av ryggen. Det sitter i och jag håller tummar och tår för att det är något tillfälligt så det inte är början till foglossning.

Det börjar närma sig torsdag då jag och Åsa ska ha en heldag tillsammans och åka till Ullared. Ska bli kul att komma iväg och få shoppa lite saker till bebis och julklappar och massa annat.

Nej, nu vet jag inte vad jag ska skriva mer.

Äntligen!!!

Idag har jag ätit sushi och det var sååååå gott. Jag har varit sugen på sushi superlänge och idag fick längtan vara över. Micke åkte in till stan och han köpte thaimat och jag fick sushi. Tog två Nigiri med räka, två Maki med lax och två Maki med grönsaker. Köpte från ett nyöppnat ställe som ligger precis bredvid Orient palace. De tog 18 kronor för två bitar och det var riktigt gott.

Nu har Emilia lagt sig och vi ska slappa. Ska göra grönsaksdipp sen och kolla på film. Men först ska vi nog kolla på "Så mycket bättre" på fyran. Härligt det programmet.

Tjingpling!


Craving på mjölk!

Var länge sen jag drack sååå mycket mjölk som jag gör nu. Mjölk till frukost, mjölk till maten och Obo'y på kvällen. Det är såååå gott. Ville bara säga det :o)


Fiskgratäng är enkel mat...

ja, det var vad jag läste någonstans och idag har vi ätit just fiskgratäng, hemmagjord. Det var supergott. Men enkel? Nja, syftar man på enkel och snabb vardagsmat så vill jag ju inte hålla med. Tog alldeles för lång tid att laga till, men det var ju inte så svårt att göra den så på så vis var den enkel. Men tur att den var god, det tyckte vi hela familjen.

Om 30 minuter börjar Bonde söker fru. Funderar på att fixa lite popcorn och äta till eller om jag ska vara lite nyttigare och äta frukt? Får kanske bli båda sakerna.

Håller på att bli smått galen föresten, jag lider nämligen av RLS, Restless Legs Syndrom. Vet ni vad det är? För er som inte vet så är det när man får sånt där irriterande "kryp" i benen och man inte kan sitta/ligga still. Hade det när jag väntade Emilia också. Men kan inte minnas att det började så här tidigt då. Värst är på kvällarna och framför allt när jag ska sova. Kan ligga länge och vicka på fötterna, röra på benen och vrida och vända på mig innan jag lyckas somna. Sååå jobbigt!

Varför blir jag alltid sittande?

Emilia sover middag och jag sitter här vid datorn, som vanligt. Förstår inte varför jag alltid blir sittande här när Emilia somnat efter lunch. Och snart är det dags för att laga mat. Känns som om jag inte gör något annat än att gå upp, äta frukost, laga lunch, äta, sitta vid datorn, laga middag, äta och sen är det dags att sova. JA, jag är på lite tråkigt humör idag, tvungen att skriva ur mig lite. Sitter och tänker att jag ska fixa med massa saker men INGET blir gjort, kommer liksom inte igång.

TV:n står på, det har varit partiledardebatt sen klockan 09.00 på SVT. Lite intressant faktiskt, man måste ju inte lyssna på det bara när det är val. Det är ju faktiskt mellan valen som det viktiga händer.

Nej, nu får jag ta och göra något.

Ingenting...

Så mycket har jag gjort idag. Jo, jag har slängt i en maskin tvätt och suttit vid datorn nu när Emilia sover. Men i övrigt, ingenting. Nyttig jag känner mig då, NOT!
Men vet du, det gör inget. För det är tillåtet att inte göra någonting ibland :o)
Nu ska jag gå ner och väcka lilltjejen och sen skala lite potatis och sen är det dags att väcka Micke och laga mat. Ska nog försöka prova igenom alla vinterjackor sen, måste ju ha en jacka som passar nu i vinter. Magen kommer ju inte bli mindre direkt. Tror dock att jag kommer få köpa mig en ny jacka, funderar på en Parkas för den kan jag ju ha även sen.

Vecka:44 STÄNGT!!!

Sovit gott inatt. Vaknade och gjorde oss i ordning, gick upp för att äta frukost och tänkte sen gå iväg till Öppna Förskolan för sångstund. Kollade SOM TUR VAR schemat och ser då att våra planer går i graven. Det står

V.44 - STÄNGT Höstlov!

Varför är det inte öppet då? Löjligt och tråkigt tycker jag. Så nu vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Just nu sitter Emilia här i mitt knä och tittar när jag bloggar lite, ska snart gå ner och borsta hennes och mina tänder, sen får vi helt enkelt se vad vi hittar på. Kanske skulle ta och städa lite... vi får se.

Helgen...

har varit bra. Inte hela tiden men största delen. I fredags mådde jag inte bra och inte i torsdags heller när jag tänker efter. Då var det ångest och gråtdax. I lördags mådde jag illa och igår hade jag ont i huvudet. Men bortsett från det så har det varit en bra helg. "Idol" med lite våfflor i fredags, på lördag eftermiddag kom pappa och Karin och vi åt god mat och umgicks. Igår eftermiddag åkte de hem igen och vi latade oss och köpte pizza och hade till middag *mums* Sen gjorde ju inte jag så mycket mer än låg på soffan och höll mitt huvud stilla.

Idag har jag och Emilia varit och handlat. Julsakerna har infunnit sig på Ica Maxi nu och jag blir såååå sugen på att köpa lite saker, men jag ska ha is i magen till jag och Åsa dra till Ullared nästa torsdag. Men jag köpte med en flaska Glögg hem. Så det ska jag ta mig lite sen, med lite russin i. Emilia köpte en farsdags present som hon ska ge till pappa på fars dag, är väl på söndag om jag inte minns helt fel. Sen har Emilia kommit på en ny rolig sak att göra när vi handlar, att kasta scanningsapparaten i golvet, så nu måste jag gå och hålla i den när vi handlar. När vi handlat klart köpte vi korv med bröd innan vi åkte hem och Emilia ligger och sover middag nu. Själv ska jag snart börja laga middag, köttfärssås och spagetti blir det idag.

Annars då? Jo, magen växer. Har ju snart gått halva tiden :o) Känner små buffar var dag nu och det är såååå mysigt. I fredags försökte Micke känna, men har får nog vänta lite till innan han känner utanpå magen.
Emilia har blivit av med värsta förkylningen, hostar till lite ibland, men inte ofta alls.

Återkommer...

RSS 2.0