Obehagligt...

Mår fortfarande knasigt och känner mig inte riktigt som mig själv. Hoppas det är bättre imorgon. Kom i alla fall ut förut och grundoljade det sista på stommen till altantaket så nu är det redo att grundmålas, men om det blir regn så får vi avvakta.

Får se om vi kan få lite trallbrädor på plats imorgon och sen ska jag kanske på föräldrarådsmöte på dagis imorgon. Får lämna Emilia hos farmor och farfar en stund då, men jag får se hur jag gör om jag orkar gå.

Nu ska jag ta något att äta innan jag ska krypa ner i sängen.

Inte beroendeframkallande?!

Det var jag inte beredd på. Har hört att det ska vara jobbigt att sluta med medicinen som jag äter, dvs Venlafaxin och att det kan vara väldiga utsättningssymtom. Men att det var så här illa hade jag inte trott.
Jag glömde ta tabletterna igår morse och när jag kom på det sent igår så tänkte jag att jag tar dem som vanligt igen idag på morgonen. Vaknade imorse och gick upp, kände att jag inte mådde så bra. När jag och tjejerna åt frukost så började jag gråta helt plötsligt och jag kunde inte sluta. Kände av huvudvärk och kände mig riktigt konstig. Var yr och kände mig matt i kroppen. Åkte och lämnade Emilia på dagis och när jag kom hem så mådde jag ännu sämre. Hade riktig panik i kroppen och grät massor. Fick gå och lägga mig och försöka sova.
Kul att må så här bara för att man glömmer ta medicinen. Men de är inte beroendeframkallande, nejdå inte alls!!


178 kilo altan! Första, andra, tredje!

Nu är det i full gång och altanen växer för varje dag. Daniel och Micke har snickrat både lördag och söndag och jag har stått för arkitekturen och maten. Idag har vi burit in allt virke till tomten och börjat såga och skruva golvet. Jag kan tala om att min rygg och mina handleder mår inte vidare bra nu, inte bra att belasta så som jag gjort idag. Inte speciellt ergonomiskt att snickra altan men det är ju såååå himla kul. Har köpt en cirkelsåg också så det är ju extra kul att såga när det går så smidigt. Tänkte ju också att jag skulle lagt ut lite bilder men jag är så trött att jag orkar inte, får bli en annan dag.

Annars är det bra, känns så underbart att kunna säga och skriva det så ni anar inte :o) Det är bara förkylningen som hänger i sig. Tjejerna mår bra och det är full fart på dem båda. Emma hon går mer och mer för var dag som går och det ser så gött ut.

På ytterdörren till dagis så satt det idag en lapp:

"Det går vattenkoppor på förskolan"

Tänk om Emilia kunde få det nu och Emma också så har man det avklarat även om det är jobbigt när de är sjuka.
Vi har ju satt in laktosfritt på Emilia sen en vecka tillbaka och nu har hon blivit dålig i magen igen. Så det lutar åt att det är mjölkproteinet hon inte tål.

Nej, nu ska jag kolla "Hem till gården" som jag har fastnat i (spelar in det om jag inte kan kolla på dagen) innan jag kryper i säng.

Rivet och hämtat!

Igår var vi ute hela dagen och rev. Det var kofot som gällde och det var slitit må jag säga. Jag började att bryta upp trallbrädorna men jag kände snart att mina handleder inte pallade det så Micke fick fortsätta. Jag ägnade mig istället att böja till spikarna i brädorna så de inte stack upp. Det var inte heller så bra för mina handleder men vad gör man inte för att få en fin ny altan. Emilia var med ute och tyckte det var spännande att kliva omkring bland all bråte och ville gärna vara med och hjälpa till. Det gick jättebra och vi fick bort alla brädor.

Idag så vaknade vi 10.20, vi var nog i behov av att ta igen lite missad sömn. Men det blev snabba ryck upp och slänga i oss lite frukost för Micke och Emilia skulle iväg till Mariestad. De var och köpte våra efterlängtade fåtöljer till altanen :o) Så nu står de här hemma och väntar på att altanen skall bli klar.

Jag har varit ute och fixat och Emma låg och sov. Min hjärna har jobbat på högvarv för att hitta bästa lösningen för stommen på altanen. Och nu har vi löst det så imorgon skall jag åka till Borgunda och beställa material och hoppas att vi får det hemkört så snart som möjligt.
Efter att vi ätit middag så gick vi ut och mätte lite på altanen och tjejerna kröp omkring i jorden som är där altanen varit. De grävde lite och Emilia var så snäll att hon hällde jord över Emmas huvud, Emma satt och såg så nöjd ut och blev väldigt smutsig så det blev bad när vi kom in. De badade i badbaljan tillsammans och det fungerade bra.

Nej, nu lockar sängen. Najti najti!

Sömnlös i Skövde

Kanske titeln på nästa biosuccé?! Eller är det snarare titeln på vår senaste vecka? Ja så är det nog. Har inte blivit många timmars sömn den senaste veckan med allt hostande och jag som vaknar av minsta lilla ljud. Båda tjejerna kommer in till oss på natten och Emma ligger  och snurrar som en propeller och Emilia kan bre ut sig väldigt mycket för att vara så liten. Men sova kan man väl göra när man blir pensioner.

Idag har vi i alla fall hunnit med att:
- Ringa banken.
- Vara på vårdcentralen och få hostmedicin till tjejerna.
- Ringa Borgunda.
- Ringa Beijer.
- Ringa Krontorpsboden.
- Handla.

Imorgon ska vi riva altanen, får se vad vi finner för spännande under den. Nu ska vi kolla film och äta massa gott. FREDAGSMYS!!

Yes yes yes!

Nu har vi hittat hjälpen vi så väl behöver för att bygga vår nya altan :o) Slipper alla byggföretag och sånt och får hjälp av en kille som älskar att snickra och hjälper oss med det.

Är det föresten någon som vill ha en trotsig 3-åring som tär på tålamodet till tusen och klättrar på väggarna, nyps och bara är tvärtemot? I så fall är det bara att säga till för vi har en här. Jag håller på att bli tokig!!

Nu är det kvartsfinal!!

Aj aj aj så in i....

Jag har ONT i kroppen så jag blir tokig. Fattar inte vad det är?!
Hoppas 2 alvedon och 1 voltaren T hjälper för annars kryper jag in i bastun och stänger dörren...

Blev så glad...

Idag när vi åt frukost så sa Micke till mig:

"Det är sån skillnad att ringa hem från jobbet på kvällarna nu. Nu är du så lugn och har ett helt annat tonläge än för några veckor sedan när du mådde sämre. Då gick jag jämt och oroade mig och undrade hur det gick för dig hemma, men nu känner jag mig jättelugn."

Jag blev så himla glad att höra det för det ger mig bevis på att jag faktiskt mår bättre (inte helt bra men på väg åt rätt håll) och att det inte bara är jag som inbillar mig.

Hade idag tänkt att måla ramen till badrumsspegeln, men jag fick ordna med lite annat på den och sen satte jag upp en grind vid balkongdörren. Vi har fått låna en sån där grind som är som en rullgardin så nu kan vi ha öppet balkongdörren utan att tjejerna kan gå ut dit. Emilia tar nämligen stolarna där ute och ställer vid räcket och det känns inte så tryggt.
Annars har jag mest fått stå ut med tjat från Emilia om att "snart jag åka dagis igen" om och om igen. Hon saknar verkligen dagis. Men nu är det stängt resten av veckan så får vi hoppas att hon kan gå på måndag. Hon har en väldig hosta som är jobbig för henne men febern är borta på henne. Emma har fortfarande feber och har ikväll börjat få samma jobbiga hosta som Emilia har. Deras sjukdomsförlopp följer varandra precis.

Kom en liten Emilia tassande upp för trappan här förut och kom och kröp upp i min famn och pratade om att vi måste ta ner lite skivor dit ner och att vi måste leka på baksidan imorgon. Hon är sååååå underbart söt när hon kommer upp sådär yrvaken med håret åt alla håll. Sen vaknade Emma till också så vi gick ner och la oss i Emilias säng allihop så de kunde somna om igen. Får väl se om de vaknar snart igen.
Micke jobbar sista kvällen för veckan nu sen är han ledig ända tills måndag, härligt! Imorgon kommer snickarkillen hit och så ska vi se om vi kan komma fram till något bra gällande altanbygget. Åh, jag vill ha klart altanen nu på en gång. Ska nog åka till Mariestad i helgen och hämta de nya fåtöljerna som vi ska ha därute. Ska bli så skönt att få tak där ute så det blir mer som ett rum som man kan nyttja lite mer och sitta och mysa på sommarkvällarna.

Nej om jag skulle ta och gå och sova snart, ska nog äta lite nötter först för jag är lite hungrig. Vid den här tiden på kvällen så längtar jag alltid till morgonen och det bästa målet på hela dagen FRUKOST!!!

Caroline, vännen (inte jag själv alltså), jag var inne och kollade bilderna på er lägenhet, såååå fint. Vad avis jag blir. Måste komma och hälsa på snart. KRAM KRAM

Varför en när man kan ha två?

Det har varit några tuffa dagar och nätter här hemma. Emilia blev ju sjuk i torsdags med feber och hosta. Hon har inte orkat så mycket men har samtidigt överenergi och har långtråkigt så mellan varven så har hon ett "underbart" humör. I söndags var det Emmas tur att få feber, snuva och hosta. Över 40 grader har de haft båda två och söndags efter att Emma sovit ett par timmar så vaknade hon och grät. Hon var så tät i luftvägarna och hade konstig hosta. Hon grät massor och hon var brännhet. Vi började fundera på om det kunde vara krupp, men vi har blivit "hostblinda" eftersom Emilia har haft hosta i 7-8 månader nu. Men igår ringde jag till 1177 och lät dem lyssna på hostan och hon sa direkt "Det är krupp, får hon jobbigt med andningen så tveka inte utan ring efter ambulans". Så igår kväll så satt jag beredd att behöva ringa 112 men som tur var så behövdes det inte. Emilias hosta har blivit värre och hon har det jättejobbigt, framför allt svårt att somna lillstumpan.

Idag har i alla fall elektrikern varit här och fixat nya lampan i badrummet, satt in en jordfelsbrytare och dragit ett eluttag till hallen där nere.
Själv har jag tvättat lite, snickrat ihop en ram till spegeln i badrummet och hade tänkt måla den ikväll, men eftersom Emma vaknar med jämna mellanrum så får jag ta det imorgon innan Micke åker och jobbar.

Vi kommer troligtvis få vår nya altan med tak gjord i år också. Efter att ha fått två offerter som legat löjligt högt i arbetskostnad så har vi hittat en kille som vill hjälpa oss att snickra och det är ju kanonbra.

Nu är det en liten Emma som är på krypande äventyr i hallen där nere...


Sjuk liten tjej...

Inatt började Emilia hosta jättemycket (mer än vanligt) och var rätt slemmig så hon var jätteledsen när hon vaknade. På morgonen så sa hon att hon inte mådde bra och när vi gått upp så gick hon och kröp ner i soffan. Hon fick sina inhalationer och efter en stund så piggna hon till och var som vanligt och ville åka till dagis. Hon började 10 idag så vi hann åka till Kvantum och handla lite innan jag lämnade henne.

Här hemma har jag målat på bastudörren, laserat hyllplanen en sista gång (tror jag) och laserat några krukor. Sen ringde pappa och vi pratade en lång stund innan det var dags att hämta Emilia.
Hon hade hostat mycket under dagen och hade varit lite trött vid lunchen men annars varit som vanligt. Vi åkte hem och satte direkt igång att steka pannkakor. Men Emilia sa att hon var trött och ville lägga sig så hon gick och la sig på soffan. När maten var klar ville hon inte ha, hon älskar verkligen pannkakor annars. Hon gick och la sig på soffan igen. Jag gick och pratade med henne och kände att hon var varm och tog en temp som visade 39 grader. Så vi tog på nattlinne, tog inhalationerna och borstade tänderna och sen somnade hon på soffan.

Emma hade lite svårt att komma till ro eftersom kvällsrutinerna ändrades en del men hon somnade till slut. Får se hur natten blir och imorgon får Emilia vara hemma, jobbigt för henne att ha både astma- och krupphosta samtidigt. Men nu ska jag nog ta och krypa ner i sängen och få lite sömn jag med.

Första riktiga utflykten idag!

Idag har Emilia varit på sin första riktiga utflykt med dagis. Hon skulle vara på dagis redan 8.30 för att de skulle vara redo att åka iväg med bussen till Aspö vid 9.00. Vi gjorde i ordning matsäck och packade väskan efter att vi ätit frukost och sen tog vi på oss full regnklädsel och gick upp till bilen. När vi satt oss i bilen så sa jag:

Jag: Usch vilket väder, typiskt när ni ska på utflykt!
Emilia: Ja mamma, men det är skönt att komma ut lite.

Under dagen har jag laserat bastudörren och två hyllplan, dammsugit lite, druckit kaffe, planerat vad som skulle handlas, spacklat lite på en hylla, druckit kaffe igen, busat med Emma och tittat på henne när hon går omkring här hemma. Längre och längre sträckor blir det, hon är så söt.

Klockan 14 åkte vi och hämtade Emilia. De hade haft en jättebra dag. Det hade regnat de första två timmarna sen hade det varit uppehåll. De hade klappat på djuren och fikat och grillat korv. Alla barnen var trötta men nöjda efter en lång och ovanlig dag på dagis.

Vi åkte till MAXI och handlade innan vi åkte hem. Emilia var jätteduktig trots att hon nog var väldigt trött. När vi kom hem åt vi mat och sen var det pyjamasdax. De hann somna båda två innan hockeyn började och den slutade med 5-2 till SVERIGE!!! Nu ser vi fram emot fredag.

Tidiga mornar...

Här har tjejerna bestämt att vi ska inte sova längre än till 6-6.30 som längst och det är ju inte alltid till min och Mickes glädje. Men det är bara att pallra sig upp eftersom Emilia i princip direkt vill upp och ta av blöjan och sätta sig på toan eller pottan.

Kom föresten på en till rolig sak som Emilia pratade om i helgen när vi satt och åt.

Emilia: Pappa jobbar på Vlovle massor.
Micke: Ja och vad gör mamma då?
Emilia: Mamma jobbar åste på Vlovle.
Jag: Jasså, vad gör jag där då?
Emilia: Lagar mat. (Tyst en liten stund) Jag jobbar i stan, långt långt bort.
Jag: Jaha, vad jobbar du med då!
Emilia: Jag leker massor.

Blev ju en rätt komisk hockey match igår där Sverige mötte Danmark. Blev många skratt och Danmark såg länge ut att inte ha en chans. Men så släppte Sverige på skärpan i sista perioden och då blev det lite nervöst må jag säga. Nu är nästa match mot Tyskland imorgon och på fredag blir det riktigt spännande då de möter Ryssland.

Nej nu ska jag ringa banken och sen ska jag fixa lite.

Ha ha, di är för góa di små!

Detta meningsutbyte föreföll sig hos oss häromdagen:

Emilia: Jag behöver kissa!
Jag: Ja, men då går vi in till pottan.
Emilia: Mamma, jag är såpass stor tjej nu, jag gå på toaletten!

Att jag inte dog av skratt! Hon är för söt. I lördags så var vi ute på shoppingturné och köpte duschset och badrumsbelysning, tittade på utemöbler och åt lunch på Donken. Sen var det dags att åka hem och då lät det såhär:

Emilia: Vill inte åka hem!
Jag: Jo, nu är vi färdiga så nu åker vi hem och fixar lite.
Emilia: Jag gå mer affärer!

Sen säger hon ofta såhär: "Kom nu alla mina tjejer". Micke säger ju säger ju så och då säger Emilia likadant, låter så sött.

Emma hon tränar på att traska för fullt här hemma, hon kör med gå-vagnen och Emilia sitter i. På eftermiddagen idag innan vi hämtat Emilia på dagis så stod Emma i gå-vagnen och ropade "Mamma, mamma, mamma!"

Har tänkt lägga ut lite bilder någon dag när jag orkar, eller lite, det blir nog rätt många bilder eftersom jag varit dålig på det under en tid. Men nu är det HOCKEY!!!


Det är några saker jag undrar över...

Idag har jag varit hos kuratorn och det gick bra. Sen tog jag en sväng på stan och letade (för jäves) efter vårjacka till Emma och så gick jag till Hem & Hobby och köpte lite småprylar. Och det här med vårjacka är det första jag undrar över. Det är inte lätt att hitta, antingen så existerar de inte alls, eller så är de mörka och tråkiga, eller så har de dragkedja på sidan!?!? eller också är de slut i Emmas storlek. Det jag då undrar över är de butiker som inte har några jackor till de minsta små liven, ska de inte ha rätt att ha en fin vårjacka? Jag tycker det är dåligt. Men jag får väl leta vidare.

Det andra jag funderar över är följande: Hur vissa föräldrar tänker. Jag mötte flertalet mammor idag inne i stan som gick med barnvagnar. Mamma är klädda i lätta kläder eftersom det var varmt och så tittar man i vagnen, hur ser det ut där? Jo där är det uppdraget och instoppat och tillstängt för den stackars lilla människan som ligger där inne. Ska de koka sitt barn undrar jag då?!

Det tredje jag funderar över är barnskor på dagis. När jag hämtade Emilia idag så var de ute på gården i vanlig ordning och lekte, Emilia iklädd jeans, tröja och skor i tyg som vi impregnerat. De har ett "vattenbord" som hade kopplats in idag och vatten är ju kanonkul så självklart hade Emilia varit med och lekt där och var (till min fasa) geggig på byxor och skor. Skorna var genomblöta och strumporna likaså. Då tänkte jag genast gummistövlar, men det kan hon ju inte gå med i den här värmen och sen tänkte jag hur jag ska få torrt skorna tills imorgon. Ska man behöva ha flera par skor stående på dagis eller finns det några bra skor som tål en hel del men som ändå inte är varma? Vi köpte ju ett par vita Ecco skinnskor men de är ju inte så smarta att ha på dagis. Ska beställa ett par Reima skor i skinn och se om de är bra, skinn är väl bra tänker jag?!

Nå väl, nu har jag fastnat vid datorn som jag tänkt att jag INTE skulle göra ikväll. Ska ta mig lite frukt och kolla lite på tv innan sängen skriker mitt namn...

Jag är röd!

Städat av balkongen idag, ska skura av golvet där också men det blev inte idag. Sen gick vi ut på baksidan och fixade lite. Micke klippte gräset, rensade i landet på framsidan och jag provade att slipa golvet för att se hur det blev och vi kom fram till att det ska hyras en golvslipmaskin och slipa golvet och sedan olja det. Så därför tog jag tag i att slå ner alla spik. För ja det är någon dum tjomme som har SPIKAT golvet på vår altan, det borde vara lag på att sådana aktiviteter inte får förekomma. När jag i godan ro spikar och baknar så kommer grannen ut på sin balkong och säger
"Du vet väl att det är arbetarnas vilodag idag?!"
och då svarade jag att
"Jag är ingen arbetare, jag är mammaledig".
Senare kom han ut igen och sa
"Är hon inte färdig med det där oljudet snart, det är irriterande!"
och då svarade jag att
"Vet du hur många spik det är i det här golvet?"
och fick till svar
"Nej, men det är dags att sluta nu!"
Jag ska inte skriva här vad jag tänkte för mig själv och vad jag hade lust att säga, men jag höll tyst för grannfridens skull.

Sen blev det premiär för grillen!! Lövbiff och entrecot med pommes och sallad, det var gott det. Sen blev det lite varma bär och glass och det var mumma det med. Jag upptäckte sedan att jag är väldigt röd på min rygg och axlar, tänkte inte på att smörja in mig när vi var ute och jag hade bikiniöverdelen på mig. Så nu får jag sona för det :o(

Imorgon ska jag till min kurator igen. Måste tänka igenom vad jag vill prata om, det är så mycket jag vill diskutera och få råd om. Sist så pratade vi mycket om att jag blir väldigt stressad inför att vi ska träffa Mickes familj och efter att jag hade beskrivit hur jag känner och tänker så kom vi fram till att jag känner en slags sorg över att jag inte har någon nära relation med dem. Jag önskar att vi hade kunnat träffas och fika bara Mickes mamma, jag och barnen eller hitta på något med hans syster och hennes dotter. Men det känns inte som det kommer hända och det är tråkigt. Jag tycker ju jättemycket om dem, men stressen kommer av "sorgen" jag känner över den relation som inte finns.

Nej nu ska jag kolla Blocket lite. Hade hade!

RSS 2.0