Första lilla steget!

Idag hände det, Emilia tog sitt första lilla steg!!! Två gånger gjorde hon det. Det var inga stora steg men steg var det. Hon har lärt sig att ställa sig upp utan att hålla sig i något och fixar hon kanonbra sen ett par dagar tillbaka. Så nu är det inte långt kvar tills hon börjar gå. Hon är inne i en lite gnällig period nu men det är nog för att det blir lite andra tider nu under semestern och det är mycket nya intryck. Hon har börjat drömma på nätterna nu också. Igår var det regn heeeela dagen och det var såååå trist. Men vi tog en sväng till loppisen i Tidan, men det var inget vidare. Vi åkte till Tibro och köpte mat på Sibylla, åkte och handlade lite på ICA och sen åkte vi till stugan igen. Alla andra hade åkt hem så vi var själva och hade en lugn myskväll. Skönt att få vara bara vi. Måndag morgon och snurrar upp rullgardinen, mulet. Frukost och sen drog vi in till Tibro och mötte upp Louise för en fika. Men allt hade semesterstängt så vi fick gå till fiket på ålderdomshemmet och det gick ju bra det med. Sen åkte vi bort till Minizoo men alla djuren låg och sov så det va inte mycket att ha. När vi kört hem Louise åkte vi till Euromaster och fick alla däcken balanserade och så fick alla däck byta plats. Det har varit obalans vid högre hastigheter men nu blev det bättre. Men vi behöver göra en hjulinställning också för däcken slits ojämt. När vi kom till stugan igen så var alla tillbaka igen och vi gick en promenad innan vi började med maten. Imorgon hoppas vi att det blir sol och varmt, det skulle sitta fint. Puss o kram!

Sjunde tanden den 22 juli men var är solen och värmen?

Nej nu är jag less på det här kalla trista vädret. Vart är solen och värmen? Sitter här med långbyxor och fleecetröja och ändå. Men man får väl se det positivt att det i alla fall inte regnar. Vad gör man då i sånt här väder? Inte vet jag, kom gärna med förslag! Emilia har i alla fall fått sin sjunde tand och hon står bättre och bättre för var dag som går. Något mer bad har det inte blivit på grund av vädret. Nu ligger hon och sover men vaknar nog snart. Jag ska ta något att äta och dämpa min hunger. Tjingeling. Ha det bra.

Hipp hipp hurra för idag har jag haft födelsedag!

Ett år äldre och lite klokare. Jag har haft en bra dag full av äventyr. Jag, Micke, Emilia och Benjamin har varit i Karlsborg och gått en äventyrstur på Karlsborgs Fästning. Vi åt våfflor där också och när vi kom till stugan igen så blev det bad. Ikväll har vi grillat gott och spelat Playstation och ätit chips och godis. Nu ska vi sova. Tjollahopp flopp.

Sjätte tanden har kommit.

Idag på morgonen när jag borstade lillans tänder upptäckte jag en sjätte tand. Det var nog anledningen till att hon varit lite gnällig ett par dagar. Vid lunch kom min bror hit med sin äldsta pojk. Vi åt lite lunch innan min bror åkte hem igen och Benjamin blev kvar. Han ska stanna här några dagar. Imorgon ska vi åka på lite äventyr men det får jag berätta om en annan dag, det är jobbigt att skriva på telefonen. Tjing pling!

En stund över...

Först vill jag börja med att skriva GRATTIS ASTON PÅ 1-ÅRSDAGEN!!! Fast en dag försent. Det var igår du fyllde, men jag kunde inte blogga då så därför får jag skriva idag istället.

Sen vet jag inte vart jag ska börja, vi har gjort massor den senaste veckan. Lite lättare nu att vara iväg på semestern när vi inte har någon hund att vara låsta vid. Vi håller till i stugan en hel del och det är skönt. Man slipper tänka på alla måsten och kan bara slappna av. Vi har badat och vi grillar och äter gott, solar, läser lite och umgås. Igår var det regn och då åkte jag, Micke, Emilia och Moa (Micke's kusin som är 7 år) iväg på en liten tur. Vi åkte till Sörgården och tittade på deras lilla loppis och där hittade vi två fina lampfötter som vi ska måla vita, 49 kronor styck. Sen åkte vi till en butik som heter Förr & Nu och där fanns det massor med fina saker. Vi köpte tre små gosehundar, en till Moa, en till Molly och en till Maja. Sen var vi och handlade lite snabbt på ICA.

Idag ska vi på kalas till Aston och sen blir det grill ikväll.

Finns säkert massor mer att skriva, men jag orkar inte just nu.

Hoppas ni har det bra i sommaren!

Semesterfirande.

Då så, då är vi igång med semesterfirandet. Blir kanske inte så mycket bloggande nu eftersom vi inte alltid är på hemmaplan så att säga. Och 3G nätet hos Telenor är ju inte det bästa. Men vi lever och har det bra och njuter av att få vara tillsammans hela vår lilla familj. Kommer blogga om vad vi hittar på med jämna mellanrum. Shipp hipp i värmen. Nu ska jag sova.

Jag flyter iväg...

Det är sååå varmt, jag älskar sommar och värme men det är lite jobbigt när man svettas så man flyter iväg.

Fick fläkten till datorn idag, men det hjälpte föga. Dessutom var den inte alls vad jag förväntade mig, väldigt vek om man ska säga så. Så den åker tillbaka dit den kom. Ska se om vi ska lämna in datorn för att göra rent den från damm och se om det hjälper. Ska fundera lite på det.

Nu ska vi snart åka och handla lite. Ska till Elgiganten och köpa oss en sån där minidammsugare, Ergo Rapido, de hade superbra pris på den där. Så ska vi handla lite på MAXI och jag ska kolla H&M om de har några bra luftiga linnen, behöver komplettera garderoben lite.

Shillevipp flipp så länge...

5 år firades på Läckö slott och Spiken!

Idag ringde klockan strax efter tuppen och det var dags att gå upp och packa iordning oss, väska och picknick för dagens äventyr. Innan vi åkte åt vi frukost och sen packade vi ut i bilen och styrde resan mot Lidköping och Läckö Slott. Lite besvikna blev vi när vi kom dit då det var avspärrat en hel del eftersom Diggiloo-turnen skulle vara där ikväll. Men vi gick och tittade lite och det är väldigt fint gammalt slott. Finns en båt man kan åka med ut i skärgården, men den var inställd idag så det blev ingen tur med den.


Här går Micke och lillan i sin nya vagn.


Vi åkte sedan vidare till Spiken fiskeläge. Där åt vi sommarbuffé som smakade underbart gott, det var olika sorters sill, kall- och varm rökt och gravad fisk, räkor, lamm och massa gott. Både vi och Emilia åt oss mätta på allt detta goda. Men det var ju rätt dyrt för vad man orkade äta, 195 kronor per person inklusive dricka, kaffe och kaka. Men det var en väldigt fräsch buffé så det fick det vara värt.

Efter denna mättande buffé så gick vi runt på Spiken och kikade lite innan vi köpte lite glass. Sen gick vi till bilen och Emilia hade somnat i vagnen. Försiktigt lyckades vi lyfta över henne till bilstolen utan att hon vaknade och vi åkte in till Lidköping. Vi åkte till Rydéns Outlet och kikade lite men hittade inget så då åkte vi till Micke's mormor och morfar och fikade lite och gick en sväng på campingen.

Nu är vi hemma igen efter en varm skön dag, har varit en bra dag men vi är trötta. Får se hur vädret blir i veckan och utifrån det se vad som händer.

Nu har vi 5 veckor tillsammans!!!

Micke har äntligen börjat sin semester. 5 härliga veckor ska vår lilla familj spendera tillsammans. Vi började idag med att åka till Leklandet och köpa lite leksaker till Emilia, sen var vi på EM, Babyprofsen och köpte en sulky, Biltema och köpte picknick-servis och sen åkte vi till Elins Esplanad och köpte lite småsaker och handlade lite bröd och så. Sen åkte vi hem och Emilia fick leka med sina nya leksaker, de var roliga och låter när man trycker på dem :o)

Sen gick vi ut och klippte gräset och Emilia kröp omkring och lekte lite, när vi skulle gå in fick det bli ett bad för lillan, hon vara allt annat än ren. Sen var det matdags, det blev grillad flintastek, färskpotatis och soltorkad tomat-röra. Nu sover Emilia och Micke kollar på fotboll... men imorgon är det sista matchen för detta VM JIPPI!!! säger jag, men inte Micke.

Imorgon firar jag och Micke 5 år tillsammans. Tänk att det är 5 år sedan vi träffades och blev blixtförälskade båda två. Det var kärlek vid första ögonkastet :o)

Poppis med loppis!

I sommar ska jag försöka komma iväg på lite loppis. Där ska jag försöka hitta roliga saker som går att göra iordning och ha i Emilia's rum. Det är ju mycket roligare att ha lite orginella saker än saker som massproduceras och finns i var och varannans hem.

Jag har tänkt lite på det här med inredning. Är det inte lite hysteriskt egentligen att allt ska vara så perfekt? Designgrejer hit och dit och det ska vara dyrt och sen ska det alltid vara välstädat och piffigt. Kan det verkligen vara roligt att bo i ett hem där det känns som om du kliver rätt in i en inredningstidning? Allt matchar in i minsta detalj, allt som man ser är inköpt på någon dyr inredningsbutik och skulle det mot all förmodan finnas någon pryl från IKEA så är den väl gömd. Inget ligger på fel plats och det är nästan så du inte vågar röra dig i rädsla för att något ska förstöras.
Nej, så skulle inte jag vilja leva. Det ska väl synas att någon bor i ett hem, det ska synas vad det är för personer som lever där och det ska kännas ombonat och mysigt. Tacka vet jag lite tidningar och en använd kaffekopp på soffbordet och lite damm i hörnen har ingen dött av.

Första skörden!

Jag och Emilia gick ut och rekade i jordgubbslandet på eftermiddagen idag och där fann vi massor med klart röda väldoftande gubbar.


Annars då? Jag har suttit och fixat med den bärbara datorn idag och försökt komma på varför den stänger av sig självt, troligen har det med kylningen att göra. Så jag har beställt ett laptopställ med 3 fläktar i som jag hoppas ska komma redan imorgon, paketet är redan på väg :o)
Så försöker jag få över filmerna från bröllopet och det går ju bra så länge som datorn vill vara på, men eftersom den stänger av sig så bryts det ju hela tiden. Gör nu ett sista försök och ser om det vill sig.

Sen har vi inte gjort så mycket idag. Har inte varit på humör idag, jag har ingen matlust och jag hittar ingen energi, hoppas det blir bättre imorgon.

Men lite tankar har jag i mitt lilla huvud. Emilia är så rolig när hon äter, hon äter alltid med stängd mun! Och när jag säger alltid så menar jag ALLTID! Är detta något som alla små barn gör? Hon ser för himla söt ut måste jag säga. Sen har hon kommit på hur hon ska göra för att ta av sig haklappen. Och när hon lär sig något nytt så måste hon tydligen göra det HELA tiden, så fort hon får möjligheten. En annan sak som är väldigt rolig är att dra ut kontakter och det finns en som är väldigt irriterande när hon drar ut, nämligen den till TV:n. Och vad händer när man drar ut kontakten? Jo, TV:n dör och mamma kan inte se på den längre *mooaahahaha* och mamma kan inte lyssna på radion heller för den sitter i samma kontakt *mooaahahaha* och om mamma sätter i kontakten så kryper Emilia snabbt fram och drar ut den igen!

Nu ligger i alla fall lilla busfröet och sover, eller hon ligger i alla fall i sin säng efter ett skönt bad. Hon brukar ligga en lång stund och filura för sig själv innan hon somnar. Micke är på bio med sin bror och jag sitter här och svär över den bärbara datorn. Måtte det funka med att koppla dit fläktar, annars vet jag inte. 

Nej, ett glas rött behöver jag nog bestämt...

Hostattack och trasiga sandlådor!

I natt vaknade jag... och hostade som hejsan, drack vatten för jag var torr i halsen men hostade igen och igen så jag höll på att kräkas. Hatar verkligen sån hosta, det bara retar och retar.

Idag har jag suttit och fixat lite och kommit underfund med hur vi ska få in bröllopsfilmerna på datorn så jag (efter 2 år) kan redigera ihop en kul video. Ska bara ha tiden till det för det lär ju vara lite knivigt innan jag lär mig.

När Emilia sovit middag så packade vi ut oss i en varm bil och styrde färden mot Michaela och Aston. När vi kom dit låg Aston och sov. Emilia fick två stycken försenade 1-årspresenter som hon öppnade. En liten söt rosa nalle från Aston och ett jättefint skrin från hela familjen som Michaela har målat själv. Det är rosa och så står det Emilia på locket och på insidan av locket står hennes födelseuppgifter. Den är såååååå fin och passar som en smäck i hennes rum. Tack tack så mycket!
Sen vaknade Aston och han och Emilia lekte på golvet och Emilia pussade på Aston, så sött!! Jag och Michaela fikade och pratade, lika trevligt som alltid. Tiden går så himla fort bara, men det är ju så när man har trevligt.


Nu till lite tankar...
De håller på att göra om lekplatsen här utanför. Klätterställningen är borta och en stoooor bit av den gamla "sandlådan" ska bli gräsmatta. Gungorna står kvar, slitna som bare den och en av tre har gått sönder och kanske kommer lagas om si sådär 10 år eller nåt. Igår var vaktmästaren här och satte upp två små sandlådor, sånna där med lock som fälls upp till "soffor" som kostar några hundra på "Cheapy" typ. Bra tänkte vi! Det tog inte lång tid innan det var barn där och fällde upp locken och lekte i dem och det var ju liksom meningen.
Och nu lite mer än ett dygn senare så är ena delen av locket på en av lådorna trasigt. Blir så irriterad varför de inte kan göra saker som håller, det är liksom en lekplats där MASSOR med barn leker, då får det ju vara riktiga saker. Hoppas också att det kommer lite klätterställningar och så, men det är väl tveksamt. Kanske kommer om några år om det fortsätter i den takt som det gjorts i hittills.

Blev säkert bara en enda röra det jag skrev, men jag fick ur mig lite tankar i alla fall.

Sovdags snart...

Trötter här!

Igår var det lugnt här hemma, jag och Emilia var ute på baksidan och gick och utforskade litegrann och hälsade på grannen och deras hund. En rottiskille som är så söt och viftar på hela kroppen när han ser oss.
När Micke kom hem från jobbet åkte vi till MAXI och handlade och sen slappade vi resten av kvällen. Idag har det varit lugnt också. Emilia går omkring med sin gåvagn här inne och tycker det är superskoj. Efter Emilia vaknat efter vilan så åkte jag, Emilia och Åsa bort till "Sköna hem" och kollade lite, de har utförsäljning för de ska byta lokaler, men vi hittade inget direkt.

Micke's bror var här en sväng förut och nu sitter Micke och kollar på fotboll och jag sitter här. Ska snart sova. Orkar inte skriva mer idag, kommer mer imorgon...


Så vackert med sommarbröllop!

Klockan 16.00 igår ringde klockorna och kantorn började spela och in kommer brudparet. De var så fina när de gick in i kyrkan fram till altaret där de blev vigda till man och hustru. Utanför kyrkan blev det traditionell riskastning och såpbubblor, gratulationer, kramar, tårar och fotografering. Brudparet åkte sedan iväg med ett stort leende på läpparna i en vacker gammal bil. Alla gäster tog sig till festlokalen och fick välkomstdrink och skrev i gästboken. Sen anlände brudparet och vi skålade och hurrade för dem.
Det serverades sedan 3-rätters middag och det var så himla gott. Bra bordsplacering var det, vi hamnade med vänner som vi inte träffar så ofta och hann och prata massor med dem vilket var riktigt kul. Sen var det bröllopsvals och de var så duktiga, de har gått danskurs och dansade till "Nothing else matters".
Jag begav mig hemåt runt 23.30 och Micke stannade kvar längre.

Här är vi redo för fest :o)


Idag har vi tagit det väldigt lugnt, vi åt frukost ute på altanen innan pappa och Karin åkte hem. Sen har vi suttit ute och slappat mest hela dagen, Emilia har krupit runt på gräsmattan och hon ställer sig upp nu mer och mer och släpper taget och håller balansen riktigt bra. Men ska hon gå så är det gåvagnen som gäller, hon gick omkring med den ute på gräsmattan och tyckte det var så roligt. Vi har förevigat det på film.

Nu ska vi ta och kolla på en film, jag får skriva mer imorgon.

Kram och sov gott sen...

Barnvakt och bröllop!

Igår kom pappa och karin hit på eftermiddagen och vi drack lite kaffe och pratade och sen grillade vi gott kött och åt färskpotatis, sallad och tomatröra till. Mums så gott. Sen hade vi lektion i hur man byter blöja, var ju ett tag sen pappa och Karin gjorde det :o) Pappa gav Emilia välling och det såg så mysigt ut, stolt morfar med lillan i famnen. Borsta tänder, läste saga och hopp i säng. Men Emilia skulle minsann inte sova må ni tro. Hon grät och grät och vi gick in och la henne ner, sa gonatt och gick ut igen som vanligt. Men hon ville inte somna. Sen gick gråten över i någon annan gråt och hon kröp omkring oroligt och kunde inte finna ro. Tog en temp och bytte blöja och gav henne en alvedonsupp, tror det kan vara tänderna som gör ont för hon hade ingen feber. Sen gick Micke in och stoppade om henne och då somnade hon efter en stund. Imorse vaknade hon 5.39 *suck* men hon somnade om efter blöjbyte :o)

Vi satt ute och åt frukost sen, så skönt. Nu är pappa och Karin inne i stan en sväng och vi ska göra oss i ordning för bröllopet, det börjar klockan 16. Pappa och Karin ska vara barnvakt åt Emilia, första gången hon har barnvakt så det är lite pirrigt, för mig alltså... Men det kommer nog gå alldeles utmärkt. Men nu måste jag hoppa ner i duschen så jag hinner göra mig fin.

Ha en underbar dag alla!

Kväll!

Jag har tvättat bilen och nu är den så ren och fin. Ska städa ur den imorgon också. Sen har vi kollat på film, såg på "Farsan" och vi skrattade stundtals så vi vek oss. Himla rolig och lite sorglig också.


Stan dag 1, stan dag 2 och stan dag 3...

Nu får det nog räcka med besök inne i stan. Tre dagar på raken har jag varit inne i stan nu. I tisdags träffade jag ju Iréne, igår var jag och Micke hos vår fotograf och beställde bilder på Emilia från hennes fotograferingar och sen var jag och Emilia kvar på stan och åt lunch på Presto och gick och kikade lite i affärer. Och idag så skulle jag in och klippa mig hos Jenny kl. 09.45 så då blev det en tur idag med. Åsa åkte med in till stan idag och underhöll Emilia under tiden jag klippte mig. Emilia lekte med massa grejjer och sa "tack tack" när Åsa gav dem till henne. När jag klippt mig så gick vi och kikade lite i affärer och sen började vi leta efter lunchställe. Kollade Presto och Gräddhyllan men de hade inget som föll oss i smaken så vi gick ner till Riviera. Jag och Emilia åt laxfilé med potatis och apelsin- och rosmarinsås, mmmmmm vad gott. Åsa åt kyckling med potatis och rödvinssås. Nu är jag nyss hemkommen från stan och dricker en kopp kaffe.

Igår var jag och Åsa iväg på kvällen till en liten butik som heter "Rutans interiör" som bara har öppet några timmar i veckan. Där finns massor med fina barnsaker och inredningsprylar i "Chabby shic" stil. Köpte en sån här doftpåse, men hittade massor med fint som jag ska fundera på att köpa senare. Sen åkte vi en sväng till Coop och jag köpte kött som vi ska grilla på fredag. När vi kom hem färgade jag ögonbrynen och sen slappade vi mest.
Nu vet jag inte vad jag ska hitta på, Emilia ligger där nere och jollrar, ville visst inte sova mer.

RSS 2.0