Supertrevlig dag!

Idag har Emilia varit "ledig" från dagis och jag och tjejerna åkte istället på äventyr. Vi åkte till Jönköping och hälsade på Caroline. Har inte träffats på jättelänge. Vi hämtade upp henne och så åkte vi till IKEA där vi shoppade lite och åt mat. Sen åkte vi hem till Caroline och fikade på supersmarriga blåbärsmuffins, äppelpaj och vaniljsås. Mums vad gott det var! Tiden går fort när man har roligt och det var snart dags att åka hem igen.
Ha ha, lyckades som så många gånger förr att missa avfarten mot Skövde men det gick ju finemang ändå. Tjejerna somnade i bilen och vaknade lagom till vi var hemma.

Igår pysslade jag lite. Jag ramade in tjejernas första små pyjamaser och lite annat sött i mini storlek. Sedan satte jag upp tavlorna nere i hallen. Har även rensat bort massor som legat nere i hallen på byråarna så nu är det rent och fint. Funderar på att måla byråarna vita, har ju några andra "måla vitt projekt" också så jag får se när det blir av.

Imorgon börjar Emilia på dans igen, ska bli roligt :o)

Tajmingen var urusel!

Dra på trissor att det var urusel tajming med att lasera golvet på altanen igår. Regnet håller i sig så vi får se hur resultatet på golvet blir. Lite nervösa är vi allt...

Förlåt...

Såg nu att jag skulle ju lagt bildtexterna över varje bild i förra inlägget. Äh, orkar inte ändra ni fattar väl ändå! Eller?

De är för góa våra små!

Idag har Micke och tjejerna varit uppe på berget och promenerat och lekt med farbror Joacim. Jag passade på att gå ut och lasera en del av altangolvet.
Givetvis så var det jättefint väder när jag var ute och laserade. Men såklart så kom sedan regnet, det bör inte regna på nylaserad yta. Som tur var så var det ingen jätteskur.
 
Här kommer lite blandade bilder!
Mycket gott! Kaffe med minimashmallows!
Emma promenerar i Hjo hamn!
Vårt lilla charmtroll!
Emilia och en and!
Så här fin blev solrosen Emilia sådde på dagis i våras!
"Så här hög är solrosen mamma!" (Observera att landet är INTE klart!!!)
Tomatplantan jag fick av Karin och pappa. Bladen är trötta men tomater blir det gott om och goda är di!
Emma mosar smultron!
Trippelslö...
Våran underbara baksida!
Sitter och funderar...
Frukost är det bästa på hela dagen!
Så sött!
Emma håller på att lära sig ta på sig kläder, blir lite tokigt ibland!
"Jag ser inte nåt, var är du mamma?"
Emilia på sin springcykel.
Emma måste ju också prova att leda den.
"Ska vi åka och hämta storasyster snart?"
 
Det var allt för nu, slapp i soffan och kanske en film.
 

Regn, vattenslang, två barn klädda i regnkläder och en altan!

I onsdags blev altanen rengjord. Vi ska lasera golvet och då måste det vara rent och torrt. Så efter lite mellis så begav vi oss ut jag och tjejerna i regnet. Emilia hjälpte till att skura med borste, Emma hon gick och doppade händerna i skurhinken och var väldigt imponerad av bubblorna, fick stoppa henne MÅNGA gånger. När det sedan var dags för att spola av golvet hade vi väldigt roligt, Emilia och Emma sprang och jagade vattnet och regnkläderna sattet verkligen på prov.
Sen tog vi en sväng med Emilias springcykel och plaskade i varenda vattenpöl vi såg. Sen var det skönt att gå in och ta en dusch och ett bad och sen krypa upp i soffan och mysa.


4-årig bröllopsdag!

Så här såg vi ut när vi träffades i juli 2005
Och idag har vi varit gifta i 4 år. Jösses vad tiden går.
 

Hallihallå där!

Emma ligger just nu på soffan med en boll och en sked och "äter" bollen.

Ren bil och tandsprickning!

Bilen har fått sig en omgång i två dagar nu. Igår blev den städad inuti och idag så blev den tvättad utanpå.

Emma har så jobbigt med en ny tand som har gjort så det blivit någon slags "påse" ovanför där tanden ska upp, under dagen så har den blivit mer åt det blå hållet. Ser konstigt ut. Hon har lite svårt att äta vilket är förståligt. Lillstumpan!

Nu ska vi äta kycklingklubbor och pommes!

Vem var det som repa?

Någon har repat vår bil! Upptäckte det i förrgår att det bak vid tanklocket är en rejäl repa i lacken ca 10 cm lång. Det syns tydligt att någon har satt något mot bilen och repat snett neråt. Vet dock inte när och var det har hänt. Kan vara något barn som leker ute på gården eller så har det hänt på en parkering när vi varit iväg.
RIKTIGT irriterande. Om det är så att det har hänt här hemma utanför så är det extra irriterande eftersom det då är fruktansvärt svårt att få det att inte hända igen. Vi kan ju tyvärr inte använda vår parkeringsplats vid garagen eftersom det är en stor sabla björk där som savar och kletar och sprider frömjöl som förstör lacken. Hyreshusägaren har lovat att den skall tas ner men det kan ju ta tid, de är ungefär lika snabba som en snigel som har tagit rast.

Så om det är någon som har ett förslag hur vi kan skydda vår bil från att eventuellt bli repad och trackaserad av barn i området så hojta till!

Gó dag!

Åt frukost på altanen idag jag och tjejerna, härligt! Sen gjorde vi oss i ordning och åkte till Elisabeth, Hanna och Emil. Där åt vi lunch och barnen lekte för fullt medans jag och Elisabeth satt och pratade. Vi var ute en lång stund och sen åt vi mellis innan vi åkte hem. Vi var där hela eftermiddagen och det var supertrevligt.

Emilia somnade UTAN bråk ikväll!!! Helt otroligt vad skönt det var. Imorgon är det dags för dagis, hoppas det går bra. Idag sa hon att hon ville att jag skulle vara med på dagis, men det kan jag ju inte. Det kan nog bli lite tårar när jag lämnar imorgon, men det går ju över så fort. Men det gör ont i mammahjärtat när hon är ledsen vid lämning. Men vi vet ju att hon trivs så bra där med sina kompisar och personalen. Men nu har hon ju varit hemma i över 6 veckor så det kommer ju vara lite ovant såklart.

Men nu ska jag kolla om tvätten är klar och sen ska jag ta det lite lugnt innan sovdags.

Hallå där köp blåbär!

Efter en natt med inte så mycket sömn så åkte jag iväg och mötte upp en lastbil. Den var full med godsaker och jag fick med 5 kilo blåbär. Mumsigt och nyttigt!
När jag kom hem igen åt vi frukost ute på altanen och gjorde oss sedan redo och styrde bilen mot Hjo. Fint väder och sista semesterhelgen då måste det ju ätas glass🍧Hade tur och fick parkering vid hamnen och gick och kikade lite. Vi gick upp till torget och satte oss på kinakrogen och åt mat. Det var gott. Sen gick vi neråt till hamnen och köpte två bägare med 4 kulor i varje och delade på. Vi är en glassälskande familj, skulle lätt kunnat köpt ett gäng sånna bägare till 😃

Har förresten varit riktigt mör i benen idag vill jag lova.

Det hade jag inte trott igår när jag somnade!

Satt och läste SLA när vi åt frukost och såg en annons som föll mig i smaken.
"Funderar du på att börja rida? Vi har prova-på-ridning fredag 10/8 kl. 16.00"
Så dit for vi hela familjen idag, Skövde Ryttarförening. Fint väder var det också :o)
Emilia tyckte hästarna var så fina och stod och väntade på att få sitta upp på hästryggen. "Jag vill hoppa" sa hon. När det var dags så provade vi ut en hjälm och så gick vi med en ridlärare in till den minsta ponnyn i gänget. "Flicka" hette hon och var en brun liten ponny och så söt. Emilia gick modigt fram och hälsade på Flicka och så lyfte jag upp henne. Där satt hon så fint och ridläraren skulle rätta till stigbyglarna. Då rätt som det var så ville inte Emilia längre. "Vill inte hoppa" sa hon och sträckte sig efter mig. Vi försökte få henne att bara sitta i sadeln igen, men det ville hon inte. Men hon klappade Flicka till och med på mulen och var glad när vi gick ut till pappa och lillasyster igen.
Så var det då frågan om jag skulle våga! Efter alla dessa år av i princip ren rädsla för hästar. Jag pratade med en ridlärare och sa att jag i alla fall ville testa. Provade ut en hjälm och gick in på ridbanan och valde en jättefin skimmel vid namn "Cappucino". Hoppade upp i sadeln och döm om min förvåning när jag känner mig hur cool som helst. En tjej gick med en liten bit så jag fick känna efter lite men ganska snart så sa jag att hon kunde lämna. Började med skritt och testade snart på att trava, kändes ovant att sitta på hästryggen igen och kände det var svårt att komma ner i sadeln och få riktigt bra balans. Men det kändes bra och efter ett tag så sa ridläraren till mig att prova du lite galopp också. Shit tänkte jag och fick en liten uppfriskande genomgång vad jag skulle tänka på, det är ju trots allt 18 år sedan jag red på riktigt om man säger så. Det krävdes ett par försök innan jag till slut fick till det och guuuuuud vad underbart :o) Men det krävs ju benmuskler för att orka och det har ju inte jag så starka och sen är det INTE att rekomendera att rida i jympaskor.
Men JAG GJORDE DET!!!! Och jag är så stolt.

Annars? Jo tack. Trött efter några nätter med dålig sömn och bråkiga läggningar med Emilia. Men annars bra, Mickes sista dagar på ledigheten så på måndag börjar allvaret igen.

Tänkvärt...

While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about.

Vilken besvikelse!

Har gått och sett fram emot att titta på finalen i hoppning idag och få heja på Rolf-Göran som var en av guldfavoriterna på många håll i världen. TV:n står på och för det var finaler i K1 och K2 med svenskt deltagande som vi kollat på. Då meddelar de att Rolf-Görans häst Casall inte gått igenom veterinärbesiktningen och han kommer inte till start på grund av en skada som uppstod i måndagens andra hoppning. Vilken besvikelse det blev, men så är det och hästarna ska tas väl omhand. Tur i alla fall att det inte var någon allvarlig skada.

Annars är allt bra, har haft en lugn dag idag. Micke har varit iväg in till stan och jag och tjejerna har varit hemma och pysslat, lekt och sjungit.

Nu blir det nog en film och lite goda ostar. *mums*

90 minuters psykisk terror och våld!

Nej, det är ingen ny film jag pratar om. Det är kvällens nattning av vår underbara 3-åring Emilia som vid vissa tillfällen är väldigt nära att läggas ut på annons på blocket med rubriken:
"Energifylld, egensinnig och viljestark 3-åring bortskänkes"
Hon är verkligen en liga för sig lilla Emilia när hon sätter den sidan till. Hon testar och testar och får hon inte igång mig på det ena sättet så provar hon nästa sak på listan. Ikväll så gjorde hon nog hela sin lista från a-ö innan hon tillslut somnade. Hon ska gå upp och kissa eller bajsa och det är ju lite svårt att säga nej till trots att jag är rätt säker på att det bara är för att få komma upp lite. Sen har vi "skönsången" som börjar i normal ton och sedan höjs sakta med säkert tills hon inser att det inte fungerar. Så har vi "jag ska ligga nere i fotändan", "gömma oss under täcket", "jag måste dricka vatten", "dra i sänghimmelen", "sparka och slå i väggen", "slå mamma i ansiktet", "nypa mamma i armen" och så vidare. Fram till de två sistnämnda så är det rätt lugnt att bita ihop, men när hon börjar slåss då går det inte att bara ignorera längre så då ska man lyckas att på ett lugnt och pedagogiskt sätt tala om att det är fel. Och det mina vänner är inte så himla lätt när man i över en timma fått hålla tillbaka irritation som har växt sig enorm, man har vid det laget tagit åtskilliga djupa andetag och räknat till 10 vääääääldigt många gånger. Men det är bara i detta läge att bita ihop lite till och tänka "hon utvecklas, hon utvecklas, hon utvecklas" för det är ju just det som trots handlar om :o)
Tur att kärleken är så stark och att blod är tjockare än vatten.

Vi har förövrigt varit i Karlsborg idag med Mickes mamma, pappa, syster, svåger och deras dotter. Vi åt lunchbuffé på Ida´s Brygga och tog sen en promenad längs kanalen.

Mössebergs djurpark och en önskan om att rida igen...

Efter en natt med underbar sömn!!... eller vänta lite nu, det blev ju inte så mycket sömn för Emilia kom in vid 3.45 och då vaknade Emma till och sen vart vi vakna ett tag (läs 3 timmar) innan vi somnade om några timmar. Men i alla fall vaknade vi någorlunda utvilade och beslöt oss för att åka till Falköping och Mössebergs djurpark idag. Så efter frukost, en sen sådan, så åkte vi iväg. Vi tittade på alla djuren, förutom det som Emilia helst ville se och anledningen till att vi åkte till Mösseberg och inte Tibro mini zoo, ponnyerna. De hade gått och gömt sig :o( det var ju lite snopet. men vi fick se marsvinsungar, kaninungar, getter, griskultingar som var så sjuuuuukt söta. Tänk att något så sött kan bli så fult!? Så fanns det fåglar och dovhjortar och kossor och lekplatser. När vi sett oss mätta på djuren så var det dags att mätta magarna också och det gjorde vi på restaurangen som låg där. Det blev lunchbuffé och det var supergott. Innan vi åkte tillbaka hem så tog vi en tur till Falbygdens ost.

När vi kom hem så åkte TV:n på för det var ju lagfinal i hästhoppningen. Det gick inget bra för svenskarna tyvärr men tre av dem kvalade ändå in sig till individuella finalen på onsdag, hoppas på bättre tur då.

Jag blir så sugen på att rida när jag kollar på hoppning eller dressyr. Mest dressyr eftersom det var det som låg mig varmast om hjärtat när jag höll till på hästryggen. Det är nu många år sedan, får se nu... jag var 16 när jag slutade så det är nu 18 år sedan!!! Jag har suttit på hästryggen vid två tillfällen efter det, om än på lite mindre hästar. Att jag slutade med hästarna och ridningen var för att jag höll på att bli sparkad i ansiktet av en häst som jag skulle ha på foder. Han var inte van vid att gå i hage med elstängsel och andra dagen efter att vi fått honom så valde han att kliva rakt över elstängslet. Jag var borta över helgen och hon som ägde stallet visade hästen att det var ström i stängslet vilket ju var bra, om det inte hade varit för att hon gjorde det vid ingången. Dagen efter när jag kom ner till stallet och hade längtat efter att äntligen få ge mig upp på hans rygg och rida ut så gick jag ut i hagen för att hämta in honom. Jag hade en kompis med mig som också hon höll på med hästar, vi ropade på hästen och han började närma sig men stannade av så vi gick fram till honom. Jag visste inte vid detta tillfället vad stallägaren hade gjort. Jag satte på honom grimma och började gå emot ingången, men det gjorde inte han. Både jag och min kompis provade utan att han gick med. Han började resa sig och blev mer och mer stressad och vi förstod inte någonting. Rätt som det är så reste han sig och sparkade med frambenen och var väldigt nära mitt ansikte med hovarna flertalet gånger varpå jag föll baklänges, tappade honom och han sprang iväg. Efter den händelsen så blev jag allt för rädd och jag vågade aldrig ge det en ny chans tyvärr.

Skulle gärna vilja prova rida på riktigt igen, men det hade varit skönt att få göra det på något privat stall med en snäll och lugn häst. Eller kanske börja med att bara umgås med hästar, men inte känner jag någon som har häst inte. Är det någon av er som gör det så hojta till för sjutton!!

Nej, nu ska jag ta och lägga mig på soffan ett tag.

Hoppsan, det var som...

Guld! Guld! Guld! Satt och zappade mellan hästhoppning och seglingen på eftermiddagen. I seglingen låg Sverige på säker medaljplats och det såg såg hela tiden ut som att det skulle sluta med ett silver. Efter målgång och vinnare i medalj-loppet så blev det sedan en stunds förvirrad väntan för de Svenska seglarna och även för Britterna som såg ut att ha haft guldet i en liten ask. Men se de hade de inte, för de hade tappat hela 7 placeringar och guldet gick till SVERIGE!!! Jag släppte allt jag hade i mina händer och ställde mig upp och jublade och Emilia som satt och pysslade gjorde likadant och Emma satt i soffan och följde vårt exempel.
Hästhoppningen var kul att se och imorgon är det dags igen. Hoppas det kan bli någon medalj där också. Jag och tjejerna tog käpphästen och hade lite egen hopptävling på övervåningen och de hade riktigt roligt, jag med för den delen :o)
 
Annars har det varit en hemmadag, efter frukost satt jag och Emilia och pysslade lite och gjorde nyckelringar. Sen grejade hon med lite klistermärken, pärlade och ritade lite medans Emma sov middag och Micke gick ut och klippte gräset. Sen åt vi lite pannkaka och så kollade vi såklart på OS emellanåt. Emilia och Micke gick till en lekplats medans jag och Emma var hemma och tvättade lite och gjorde iordning på lite saker i tjejernas rum.
 
Nu ska vi äta varma mackor och se på herrarnas 100-meters final med bland annat Usain Bolt. Ska bli spännande att se, det kommer gå fort då det är många riktigt snabba löpare med. 
 
Ja, jag har drabbats av OS-feber, jag erkänner :o)

4 augusti!

Cassius skulle idag ha fyllt 7 år om han levt, lille killen.
 
Annars så är vi trötta, så trötta! Är det någon som har lite energi och tålamod att sälja så är jag intresserad. Lilla söta goa underbara Emilia, hon är trotsig till tusen vissa dagar vill jag lova och idag har varit en sådan dag. Jösses vad jobbigt det är att försöka hålla sig cool och inte spricka av ilska. Det spelar ingen roll hur man än försöker så blir inget bra och nattningen ikväll var inte rolig. Hoppas på en bättre dag imorgon.
 
Emma har fått jättemånga tänder nu på kort tid. Och jag har såååå dåligt samvete för att vi inte har skrivit upp hennes olika framsteg som vi gjorde med Emilia. Vi har inte tagit lika mycket kort, vi har inte haft lika mycket tid med Emma och så vidare. Men så har vi ju två barn och det är klart att det inte hinns med allt på samma sätt som med ett. Någon som känner igen sig och kan döva mitt dåliga samvete en aning?
 
OS är i fokus här hemma också. Nu är all simning över och det blev inga medaljer där tyvärr. Men det har ju blivit medaljer på andra håll och fler kommer det väl bli.
 
Nej, nu ska jag äta lite choklad tror jag :o)

Aquagen pruritus

Jag har under flera år drabbats av mer eller mindre intensiv klåda (som jag idag kommit fram till uppträder efter att jag duschat eller efter att jag svettats). Har funderat många gånger på vad det kan bero på, men har ändå tillslut tänkt att det är väl att jag är torr i huden och att jag är känslig helt enkelt.
Men nu de senaste veckorna så har det eskalerat och idag när jag kom ur duschen så var det olidligt jobbigt. Det hjälper inte att jag smörjer mig med olja eller bodylotion och det gör mig galen. Jag satte mig och sökte på "klåda efter dusch" på Google och där fick jag nog mitt svar. Det finns en sjukdom som heter "Aquagen pruritus " eller på svenska "vattenklåda" och det stämmer in på mina symtom. Så troligtvis är det detta jag lider av, får väl ringa vårdcentralen och höra efter.
Ha ha, varje dag lär man sig något nytt!

Hjo natt Stellas Lekland och lite annat!

Igår styrde vi färden till Hjo och besökte först Hem & Hobby och shoppade lite där och sedan åkte vi ner till hamnen och gick till Moster Elins och åt lite mat och glass. Det var ingen värme men eftersom Emilia sett fram emot glass så fick det bli så.
 
Tre små glassmonster! Emma har precis vaknat efter en powernap i vagnen, hon kände väl doften av glass :o)
Det kom en regnskur när vi satt där och det var riktigt svart på himlen på vissa ställen, men glassen var god.
 
Idag efter att Emma sovit middag så gjorde vi oss redo att leka loss i 3 timmar på Stellas Lekland. Först vart vi lite fundersamma om det skulle bli så lyckat när vi precis kommit dit, men jösses vad kul vi hade sen. Emma är inte rädd av sig och klarade att klättra på de mest avancerade platserna, hon åkte de stora rutchkanorna sittandes i mitt knä med ett stooooooort leende och hej vad det gick undan. Den lilla rutchkanan åkte hon själv, liggandes på mage med fötternaförst. Såg för härligt ut :o)
Emilia var väl som väntat lite mer försiktig, hon tappade även balansen lite när hon åkte den största rutchkanan själv, men hon åkte den igen (efter en del lirkande från min sida) sittandes i mitt knä med ett stooooort leende! Vi tog sen en paus med lite fika för det var tvunget att fylla på bränsle. Sen hoppade Emilia studsmatta och vi lekte i bollhavet och massa mer.
 
Emilia gungar med pappa...
...och drunknade sedan i bollhavet...
Emma var överlycklig bland alla bollar :o)
Studsmattan var nog ändå Emilias favvo!
Våra söta små flickor!
Sen tog vi en liten tur till MIO innan vi åkte hem, Emma sittandes i lånesulky...
Emilia gick själv och tog sig en liten paus i en rosa fåtölj
 
Och nu följer lite andra bilder!
Ett regnigt sommarsverige med liten Emma!
Emilia tittar på "Alla barn i Bullerbyn" en sommarmorgon innan frukost...
...och Emma sitter klistrad i den andra soffan....
Emilia myser under bordet på altanen...
Titta, vi har guldklimpar i vår sandlåda!
Staketet är en bra klätterställning tycker våra små flickor...
 
Den 13 juli 2012 var en tung dag för mig! Länge hade "den" legat och väntat i hyllan i köket bland några av samma sort (från början 5 stycken) och till slut så var det bara "den" enda kvar. Det sista exemplaret av världens godaste, smarrigaste, underbaraste, mest fantastiska, välsmakande, mumsiga chokladkaka. MARABOU BLACK!
VARFÖR i hela friden tillverkas den inte mer?
 
Tack för mig! För idag alltså, jag kommer åter en annan dag. Kanske redan imorgon...

RSS 2.0