Äntligen har jag lyckats, efter alla dessa försök!!!

Började dagen med en god frukost och sen gick vi till BVC och vägde och mätte Emma, hon fick även en spruta i varje ben. Hon grät massor och Emilia tröstade :o)

När vi kom hem satte vi igång att baka. Gjorde två bulldegar som fick jäsa och sen blev det till att kavla och göra fyllning. Efter den första jäsningen såg det ut såhär...

efter andra omgången jäsning...

nygräddade, stooooora bullar ät gott!

Det tog sin tid att baka bullar med två små som pockar på uppmärksamhet, men Emilia roade sig med att leka med vatten i diskhon.

Emma har idag ätit gröt för fjärde gången och hon åt mer än ½ dl och det kom knappt inget utanför munnen och hon klöktes inte en enda gång. Så nu ska vi snart utöka med mer smakupplevelser. Dags att göra lite pureér någon dag. Imorgon är det bakdags igen, återkommer med resultat om det.

Så är det att vara mamma till två små...

Igår på morgonen var jag iväg till vårdcentralen och tog 5 rör med blod till en massa olika prover för sköldkörteln, sen åkte vi hem och åt frukost och planerade handlingslista och så åkte vi iväg till MAXI och handlade. Vi började med att äta var sin korv med bröd, Emilia älskar verkligen det och hon brukar alltid få det när vi handlar. När vi kommit hem igen så lagade vi mat och åt och sen kom Mickes mamma och pappa och hälsade på, klockan 18.30!!! De vet så väl att vi lägger barnen vid den tiden, blev lite irriterad måste jag säga. Men som vanligt så stannade de inte så länge. Emilia visade stolt upp de nya fina sängarna och visade sina nya färdigheter.

Idag gick jag upp vid strax innan 8 och gjorde mig iordning och fick sen gå in och väcka Emilia som låg och sov med huvudet i fotändan, så sött! Gjorde iordning Emilia och Emma, åt en god frukost och gick upp till Öppna förskolan. Fikade lite och sen var det sångstund, Emilia var med på ett helt annat sätt idag, hon klappade händer, dansade och gjorde rörelser till sångerna. Det var såååå kul att se och hon tyckte det var superkul. Sen busade hon med de andra barnen och jag pratade med de andra föräldrarna.

När vi kom hem så blev vi sugna på att åka in till stan och göra lite ärenden. Men det tog tid att komma iväg, så här gick det till...

- Ammar Emma och byter hennes blöja
- Byter blöja på Emilia
- Tar på Emma kläder och sätter henne i babyskyddet
- Börjar ta på Emilia skor, då bajsar Emma och som vanligt så läcker det...
- Byter blöja på Emma, kläder och extradynan i babyskyddet läggs i blöt
- Tar på Emma nya kläder och sätter henne på nytt i babyskyddet
- Då var det dags för nästa bajsblöja, fast på Emilia denna gång
- Byter på henne och packar sedan ut oss i bilen
- Allt går fint inne i stan och vi köper det vi ska och åker sedan hem igen
- Ammar Emma och Emilia sitter och tittar på Chuggington
- Lägger Emma i resesängen och går till köket och börjar med middagen
- Micke kommer hem och Emilia ska inte kolla på tv mer
- Jag skickar ner Micke och ta en dusch medans jag lagar maten
- Emma kräks och jag torkar upp det och torkar av henne
- Byter hennes blöja då hon var lite missnöjd
- Sätter henne i babysittern i köket och Emilia står vid diskbänken och "plaskar"
- Börjar plocka fram grejerna till middagen
- Då bajsar Emma och jag byter blöja igen
- Skrattar lite för mig själv
- Emma är tillbaka i babysittern och Emilia står och "plaskar"
- Torkar upp en halv insjö med vatten från golvet
- Börjar skala löken och hacka den
- Emma bajsar IGEN!!!
- Byter ytterligare en blöja och sätter henne i babysittern
- Stoppar Emilia från att hälla ut en skål med vatten på köksbänken
- Torkar upp mer vatten från golvet
- Lyckas sedan med hjälp av Emilia att fixa ihop Kräft - och fiskgrytan och koka potatis
God mat blev det i alla fall och två nöjda små tjejer och glad mamma och pappa runt middagsbordet.

Ja, så kan det se ut en eftermiddag hos oss. Men lika glad är jag för det :o)

Imorgon blir det BVC och så ska vi baka.


Smakportion idag!

Jaha då sitter jag här och båda tjejerna sover gott. Emma vaknade till igår efter att jag bloggat klart och fick komma upp en stund, sen somnade hon gott igen när jag gick och la mig.

Idag har jag varit och träffat min läkare och begärde att få en remiss för provtagning för att se om jag har fel på sköldkörteln vilket jag är helt övertygad om att jag har. Men jag kommer få kämpa för att få göra alla prover eftersom de flesta läkare menar att ligger man inom referensintervallet så är man frisk. Men jag har läst på och vet många många fall där så inte är fallet. Men nu ska jag på måndag ta prover för en hel radda olika saker, 5 rör med blod ska de ta. Kommer ju svimma av blodförlust :o)
Sen ska jag ta ytterligare ett prov om 4-5 veckor igen och kolla TSH-värdet för att se om det ändras något. Om detta inte visar något så vill min läkare byta medicin men jag kommer vilja ta mer prover och vill inte hon fixa det åt mig så får jag vända mig till någon annan. Men nu ska jag höja dosen Sertralin ytterligare till 200mg vilket är maxdos, tror dock inte det kommer hjälpa, men men det är väl värt ett försök.

Dammsugit har jag gjort idag och så tog vi en promenad med Åsa och Linus, mycket längesen det hände senast och det var mycket trevligt. Tillbaka från promenaden så fick Emma mat och sen lagade jag och Emilia lite middag till oss och Emma fick sitta i sin stol och fick sin första smakportion med gröt. Det gick rätt bra tills hon kräktes upp allt igen.
Såhär såg hon ut innan...

...och efter.


Nej nu ska jag göra något annat för jag kommer inte på något mer att skriva om.

En pigg liten fröken.

Emma är på väg in i ett utvecklingssprång och det märks på många plan. Hon har inte riktigt tid att äta, hon vill inte ligga ensam, hon är knappt ens nöjd när hon är hos oss, hon har inte tid att sova och har två kvällar på raken vaknat ett par timmar efter läggdags och varit superpigg. Så det har bara varit att ta med henne upp och låta henne vara med. I måndags låg hon på filten framför tv:n...

I skrivande stund så ligger hon i sin säng och babyvakten sätter igång ibland men hon ger inga ljud ifrån sig utan det är bara att hon rör sig. Får väl se om hon vaknar snart.

Emilia har somnat så gott när vi läst saga, har fungerat superbra nu när Micke jobbar kväll. Var ju lite orolig över att det skulle bli jobbigt och att Emilia skulle bli väldigt avundsjuk, men det fungerar kanonbra.

Rätt bökigt men bra blev det...

Nu är vår nya säng monterad, det tog sin tid och det var lite krångligt med Emilia som gärna ville vara med och hjälpa till. Men fick ihop den till slut. Och med de nya lamporna på plats (med något för starka glödlampor i)

Lampan i lite bättre vinkel...

och andra krukor i fönstret (hade svarta förut) så blev det såhär...


Nej nu ska vi kolla på film :o)


Vad köpte vi på IKEA?

Efter en natts sömn, eller rättare sakt försök till sömn för min del. Jag har sånna fruktansvärda krypningar, kramper och värk i mina ben. Det kommer på kvällen och när jag lägger mig för att sova så blir det som värst och jag kan inte somna. Så jag har inte sovit så mycket, men Emma, Emilia och Micke har gjort det. Vi åt en god frukost och löste Melodikrysset innan vi satte igång med dagens projekt.

Ni kanske undrar vad vi köpte på IKEA igår?
Det blev följande:
- Två växasängar och madrasser till tjejerna.
- En sängram till oss.
- Två sängbordslampor till oss.
- Två stooora mattor till tjejernas rum.
- Madrass- och kuddskydd.
- Krukor till tjejernas rum.
- Fyra diskborstar. (det var superbilligt 2 stycken för 5 kronor.)
- En slickepott.
- En tallrik till vår servis eftersom jag lyckades krossa en härom veckan...
- Servetter.

Hmmm det var nog allt. Idag har vi monterat ihop tjejernas sängar och lagt mattorna på plats, blev jättebra. Vi har inte satt upp sänghimlarna ännu, men det ska fixas snart. Så nu ligger Emilia i sin nya fina lilla säng och sussar sött. Hon var så stolt när hon fick välja vilken av sängarna hon ville sova i och hon kunde knappt vänta tills det var läggdags och när Micke skulle gå ner och duscha henne så sprang hon in och la sig i sängen och skulle sova, så sött.

Nu ska vi ta och montera ihop huvudgaveln till vår säng så vi kan sätta ihop hela sängen imorgon. Lite för mycket smådelar för att Emilia ska vara med. Lite väl stor utmaning så det skippar vi.
Sen blir det film och en Marabou chokladkaka *mums*


En tripp till IKEA!

Idag har vi varit på IKEA i Jönköping. Vi kom iväg vid 11 tiden och hämtade släpet inne i stan. Jag och Micke pratade om lite allt möjligt, t ex vad vi skulle inhandla och hur vi skulle lösa det praktiskt när vi skulle få med oss alla saker på EN vagn och så att vi skulle kunna köra barnvagnen också. Det var nämligen en hel del stora saker vi hade planerat att köpa. Så kom vi fram till att (minns dessa ord nu) "Nu får det ta den tid det tar och så stressar vi inte upp oss även om barnen gnäller och om Emilia börjar krångla så håller vi oss lugna för det blir ju bara värre om vi blir irriterade".

Vi parkerade bilen, gick in på IKEA och åt lunch så hade vi det avklarat. Sen började vi vandringen. Emilia gick och kikade så stolt och var jätteduktig. När vi hade kommit till sista anhalten på övervåningen (barnavdelningen) så började hon bli lite trött på läget så hon fick sätta sig i vagnen. Sen plöjde vi igenom nedervåningen och började plocka på oss det vi skulle ha. Emilia satt i vagnen och åt banan och russin, hon var relativt nöjd men sen började hon gnälla och krångla lite. Då började Emma bli ledsen, matdags, så då blev det amning i matt-hörnan och då tappade Emilia sitt tålamod helt. Micke var iväg och hämtade en vagn som vi skulle kunna lägga sakerna på och Emilia passade då på att reta mig lite extra eftersom jag ammade. Jag blev aningen stressad och Emma ville inte äta och när Micke var tillbaks så var mitt tålamod slut. Hur var det nu vi sa i bilen?! Lugna skulle vi vara... Tio djupa andetag senare gick vi vidare men jag hade inte ro att kolla på de smågrejer jag hade tänkt så det får kanske bli en vända till IKEA nån dag igen, men då utan Emilia och Micke.

Väl ute på tag-själv-lagret kom den stora utmaningen, nämligen att 
- Lokalisera alla hyllor och fack.
- Plocka åt oss alla saker.
- Gå tillbaka och plocka upp Emilias sko som hon kastat av sig.
- Lasta på alla saker på EN vagn.
- Försöka få Emma att bli nöjd för en liten stund innan jag kunde amma henne.
- Försöka styra vagnen till kassorna.
- Hålla sig någorlunda lugn eftersom Emilia inte har något som helst tålamod kvar och Emma är ledsen och hungrig.
- Plocka upp varorna på bandet och få kassörskan att hitta alla streckkoder på varorna på vagnen.
- Betala och konstatera att "Oj, vad dyrt det blev!"
- Packa ner och ta oss ut till bilen.

Regnade givetvis när vi kom ut och vi fick med oss vagnen halva vägen till bilen innan jag gick och hämtade bilen istället. Packade in allt i bilen och släpet och satte oss i bilen och bara skrattade åt oss själva. För efter 15 sammanbrott så tänkte vi återigen på vad vi sagt i bilen på ditresan.

Men nu är vi hemma och tjejerna sover gott, vi ska äta varma mackor och kolla på en film.
Imorgon ska vi försöka oss på konsten att montera sängar med en "trotsig" 2-åring och en liten bebis.

Tankar om allt!

Då var det inte många dagar kvar på Mickes ledighet, på måndag eftermiddag så börjar han jobba igen efter 8 veckor!!! hemma med oss. :o( Men på nåt sätt så ska det bli skönt att återgå till vardagen igen.

Idag har vi varit iväg och slängt en gammal, gammal dator och så var vi och hämtade min nya iPhone och köpte nattlinne till Emilia. Hon vill inte ha pyjamas nu, troligen för varmt. Micke köpte ett par löparskor på Sportex för halva priset, de hade total utförsäljning, kanonbra!

Emilia är en rolig liten prick nu må jag säga. Raseriutbrott som inte är av denna värld om hon inte får som hon vill, bits/nyps/rivs både när hon är glad och arg, säger "Nä" till mycket och "kan själv". Det är jobbigt just i stunden men sen emellan så är hon helt underbar, hon börjar intressera sig lite mer för tv och vill kolla på Djungelboken och "tåg" Chuggington (stavning?). När hon hör Pampersreklamen så rusar hon till tv:n och börjar dansa. Bolibompa jingeln är väldigt poppis också. Dansa gör hon till all musik så det ska bli kul när dansskolan börjar om ett par veckor om hon kommer vara lika dansant där.

Emma blir mer och mer allert. Hon rör sig mer nu och ligger inte på samma ställe långa stunder. Hon äter bra och sover bra, hon brukar vakna till någon gång på natten och då får hon komma över till vår säng och somnar om för det mesta. Jag däremot somnar sällan om riktigt, så sömn är överskattat :o/

Hade som vanligt tidigare under dagen MASSOR med saker jag ville blogga om, men nu när jag sitter här så är det tomt!!! Så det är väl lika bra att sluta nu!

Upp, ner, upp, ner, upp, ner...

Jösses vad jag har sprungit upp och ner i trappan igår och idag, jag har burit ner saker som vi har haft stående i "kaosrummet". Det har varit ett "kaosrum" sen vi gjorde om köket, vi har använt det till snickarhörna/målarrum/skräprum/förråd. Men nu är det slut på det. Nu har allt som ska ner kommit ner och så ska det sorteras in där nere, det mesta står där det ska, men inte allt. Så nu ska vi måla väggarna och byta golvlister eller om vi målar de som är där nu, det ska i alla fall bli vita. Så ska det göras iordning till lek/pyssel/fotorum. Gardin ska sys, hyllor ska upp och massa mer.
Känns riktigt skönt att vi äntligen tagit tag i det. Sen ska vi flytta ner en bokhylla från kontoret till hallen där nere och flytta upp vår Crosstrainer till kontoret och jag ska ordna med "syhörna" under trappan. Många grejer på gång nu.

Micke och Emilia har varit och handlat idag, skönt att slippa det ibland även om jag tycker det är kul att handla. Sen har vi lagat mat och jag har tvättat täcken, kuddar och kläder.

Jag har nattat Emma, hon ville inte riktigt komma till ro så jag satt med henne i famnen i gungstolen, det var supermysigt. Så nu sover hon gott. Micke nattar Emilia och jag sitter här vi datorn och ska snart ta tag i lite grejer som ska fixas.

Nej, det var nog allt för stunden.

Riktigt trevlig dag!

Idag har vi varit och träffat vänner som bor i Malmö. De är här uppe och hälsar på denna veckan och de har två små tjejer som är nästan jämngamla med Emilia och Emma. De har lånat ett hus som ligger ute på landet och där var det en stor gräsmatta och pool. Vi kom dit vid 12-tiden och Emilia och Cornelia fann varandra direkt. Vi åt supergod lunch och satt och pratade om allt möjligt. Tjejerna sprang omkring och lekte och de var så söta när de sprang omkring på gräsmattan i bara blöja, såg så härligt ut. De sparkade boll och jagade varandra. Sen blev det lite plask i poolen, Emilia satt mest på kanten och plaskade med fötterna, det var ingen barnpool direkt. Sen blev det kaffe och ännu mera prat. Tiden rann iväg alldeles för fort och det var dags att åka hemåt igen.

Nu har jag gjort iordning en plåt varma mackor och väntar på att Micke ska komma upp, han har nattat Emilia och jag funderar på om han nattade sig själv samtidigt. Lätt gjort att somna när man ligger och myser med henne.

Nu har jag nog inget mer att skriva om idag tror jag. Tjingeling!

Sömnlösa tvättpåsar och ömma nappflaskor?!

Eller vänta lite, jag menar sömnlösa nätter, påsar under ögonen, tvätt i högar stora som Mount Everest, diskbänken full av nappflaskor, ömmande och såriga bröstvårtor, blöjutslag, skrik och gråt de flesta av dygnets timmar. Ja, det var så jag föreställde mig, att så blir livet som småbarnsförälder.

Jag har inte hört någon tala om hur lätt det faktiskt kan vara. Nu kommer väl jag bli hatad av många, men jag måste vara ärlig och i det stora hela så tycker jag att det har varit och är lätt att ha barn. När Emilia kom till världen hade jag kunnat skaffa hur många barn som helst, det blev precis så som jag hade drömt om. Förlossningen var jättebra, amningen fungerade från dag 1, hon ammade inte i flera timmar åt gången och hon sov hela nätter tidigt. På dagarna somnade hon hur lätt som helst och det var inga problem att ha med henne och så flöt det på. Sen blev jag gravid igen och en bit in i graviditeten så undrade jag vad vi gett oss in på allt eftersom Emilia kom in i olika struliga perioder. Men det löste sig efterhand även om det var en hel del jobbiga stunder. Sen kom Emma och då kom tvåbarnschocken, men det som var jobbigt var just att det nu var två att ta hand om. Emma var precis som Emilia när hon var i samma ålder och Emilia var inte mer än innan, men just det där att få ihop alla rutiner och så ställde till det och så min ångest på det, ingen bra kombination. Men det löste sig och nu flyter det på igen och de där jobbiga stunderna för några månader sedan känns långt borta. Fast det där med att skaffa hur många barn som helst tänker jag lite annorlunda om nu, kanske möjligtvis att jag kan tänka mig ett barn till om några år men sen är det stopp. Känns faktiskt väldigt lagom med två.

Nu ska ni inte tro att ALLT fungerar och att Emilia alltid är from som ett lamm och att Emma aldrig är ledsen och kinkig. För ni som följer min blogg vet ju att det är dagar som är jobbiga och jag sliter mitt hår. Men just nu är det väldigt lätt och det känns underbart!!

Bilder i en lång rad och lite annat!

Igår var vi ute hela dagen och grejade. Vi gjorde färdigt det sista på staketet, klippte gräset och byggde gungställning. Den blev inte riktigt klar men ska fixa den imorgon om det är uppehåll. Så ska vi komma på ett bra ställe på vår lilla täppa där den kan stå, sen kan Emilia gunga :o)
Idag så har vi varit hos Mickes mamma och fikat. Det var trevligt och Emilia lekte med farmors halsband och var så fin så fin med dem på sig. Vi tittade på lite gamla kort från när de gifte sig och på Micke som liten, alltid kul med gamla kort. När vi kom hem så lagade vi mat och sen kom Fredrik och Thérese förbi med barnen och hälsade på en snabbis. De bor uppe i Örebro så vi träffas inte så ofta. De har två pojkar, den ena är 2 år och 5 månader och den lille är 3,5 vecka. Emilia och Titus fann varandra direkt och lekte bra ihop.

Nattningen med tjejerna går superbra nu. Emma somnar ca 18.45 och sover nu minst 12 timmar och när hon somnat så nattar vi Emilia. Igår nattade jag båda två för att testa och det flöt på som bara den, känns skönt att det fungerar så bra. Emma har även bra rutiner på dagarna med mat och sömn vilket också underlättar. Hon är som Emilia var när hon var i samma ålder.

Emilia ska börja på dansskola vecka 36, Pyttedans heter det och det är för 2-3 åringar. Jag tror att hon kommer gilla det för hon dansar mycket här hemma.

Imorgon ska Micke till KSS och få hjälp att ta sin första spruta. Det är ingen liten nål vill jag lova, den är 3 cm lång och den ska in rätt i låret ner i lårmuskeln. Tur att han bara ska ta den 1 gång i veckan. Det kommer han komma in i snart, hoppas bara inte han får för mycket biverkningar för det är inte så kul. Känns lite nervöst att han ska börja med bromsmedicinerna nu och det är svårt att riktigt greppa att han faktiskt har MS. Men det kommer att bli bra.

Nu kommer det lite bilder, jag börjar med två underbara tjejer som myser...

Förra veckan så var vi ju ute i Örlen och badade. Emma sitter och njuter...

...men kanar lätt ner och gömmer sig under solhatten.

Emilia har kommit upp ur vattnet för en liten fika och jag sitter och fixar inbjudningar till dopet.

Emma sitter med vid matbordet för första gången, roligt att skratta med pappa!

Våra söta tjejer sitter i soffan, så underbara de är!

Emilia sitter i Duplo-lådan och äter vindruvor :o)


Snipp snapp snut så var korten slut!

Det är söndag idag!

Jag är såååå trött. Skulle tro att det har med ångesten att göra och att jag ständigt går och oroar mig och att kroppen i och med detta är beredd på "fara".

Men idag har vi grejat lite här hemma, det har regnat nästan hela dagen. Först nu på kvällen som det spruckit upp. Tjejerna sover gott i sina sängar och vi ska kolla på film. Det blir "Varg Veum" och jag hoppas den är bra.

Emma börjar nog sakta med säkert vänja sig vid de nya tiderna och rutinerna. Hon somnar gott efter sista amningen klockan 18.45 och sen vaknar hon till ett par gånger under natten men då får hon nappen och somnar om för att vakna för amning igen vid 6 tiden. Hoppas att det fortsätter att gå bättre och bättre. Hon är så duktig lilla tjejen. Emilia är också superduktig och har somnat bra flera kvällar nu och sover gott hela natten.

Igår så satt Emma med vid matbordet i stolen för första gången, tyckte hon var jättekul. Emilia blev nog lite sur över att Emma tog hennes gamla stol och detta visade hon genom att bita Emma i handen :o( Så det går inte att släppa blicken från dem när Emma inte ligger i resesängen. Hon är ju mer och mer vaken nu så hon är ju med mer på golvet och i babysittern och så. Hoppas att Emilia inte gör sånt där mot Emma igen.

Nej, nu har jag inte tid att sitta här längre, ska gå och äta lite Polly och kolla film.

Vilken vecka det har varit!

Helt underbart väder har vi haft och vi har varit i Örlen och solat och badat. Emilia springer och plaskar i vattenbrynet och njuter av livet och är superduktig. Vi kan sitta på land och njuta och ta det lugnt.

Emma växer och är mer och mer vaken för var dag. Vi har förflyttat hennes dygn lite så nu har vi tänkt att hon ska somna vid 19 tiden och sova för natten och inatt gick det superbra, hon vaknade strax innan 07 för blöjbyte och mat. Det var tredje natten vi provade så det går väl bättre och bättre. Tanken är att hon ska somna innan Emilia så nattningen blir smidigare när jag är ensam hemma med tjejerna när Micke jobbar kvällar.

Annars då? Nja det är väl sådär om jag ska vara ärlig. Ångesten hänger över mig och jag blir trött av det och trött på det eftersom det styr hela min tillvaro. Försöker få någon klarhet och hjälp från sjukvården men det är inte lätt. Får ju tjata sig till det man vill och läkare ringer inte när de säger att de ska och det är "onödigt" att ta prover som kan visa om något är fel. Men men, det löser väl sig när jag blir pensionär.

Fick tillbaka min iPhone igår, jippi tänkte jag :o) Men tji fick jag, det räckte att jag återställde den med min säkerhetskopia så tog det 1 minut och så dog den igen. Har fått igång den och den har dött igen ett flertal gånger. Så jag får lämna in den igen och denna gången vill jag har en NY iPhone.

Nej nu har jag inte tid att sitta här längre. Har bilder jag ska lägga ut medn det får bli en annan gång.

Tjing pling.

RSS 2.0