Magsjuka och första klippningen!

Här är jag :o)
Mår fortfarande rätt ok jämfört med hur jag brukar må. Igår hade jag en dipp på eftermiddagen men det gick över igen.
I fredags så var jag hos läkaren på vuxenpsykiatrin. Fick träffa en ny läkare, tror att jag de senaste 3 åren har träffat 6 olika läkare där. Fick bra förtroende för denna kvinnliga underläkare och vi pratade i 2 timmar och kände att det var skönt att hon var bra. Vi pratade om medicinbyte och jag ska fundera på det tills på torsdag då hon ska ringa mig. Hon ville att jag skulle ta kontakt med den KBT-terapeut som jag gick hos förra hösten för att påbörja det igen så det ska jag göra. I slutet av samtalet så frågade jag henne hur länge hon skulle jobba där nu, får då till svar "Ja, jag ska ju bara vara här i några veckor till". Skojar du nu eller tänkte jag, men det gjorde hon inte, så nu kommer jag få träffa YTTERLIGARE en läkare. Och troligtvis så är det ju en sån där "staffettläkare" det med som bara stannar ett kort tag. Jag fattar inte hur de tänker, hur i h*vete ska man kunna bli frisk när man hela tiden får börja om från början med nya läkare? De ser ju aldrig hur jag utvecklas. Blir så arg på detta sjuka system när de inte har råd att fastanställa rikitga läkare på heltid. Men nytt golv har de minsann råd att lägga in på hela mottagningen!!! *morr*
Innan jag åkte till läkaren så lämnade jag Emilia hemma hos Emelie, Lina och Meja. Det var Emelie som vi fick kläderna av tidigare i höstas. Emilia tyr sig väldigt till henne när vi träffas på Öppna förskolan och hon tycker mycket om Lina 5 år och Meja 1 år. Det var inga som helst problem att lämna henne, jag fick en puss och kram och så sa hon hejdå. Det kändes väldigt skönt. Jag och Emma passade på att göra lite ärenden på stan och så hämtade vi Emilia vid 14 tiden. Det hade gått jättebra och vi stannade en liten stund innan vi åkte till dansskolan för näst sista gången för denna terminen.

I lördags var jag och Emilia iväg och shoppade lite medans Micke och Emma var hemma. Vi köpte en adventsstjärna till köksfönsret, likadan som vi har i vardagsrummet. Skulle köpt ett ljusfat på Blomsterlandet, men det var slut :o( Får försöka hitta ett annat fat istället. Ska ha det till adventsljusen tänkte jag. När vi kom hem så lagade vi mat och åt, sen var kvällen lugn.

igår var det söndag och Micke sov länge. Han mådde lite dåligt av sprutan när han vaknade, men det blev bättre sen. Medans Micke sov så grejade jag och Emilia lite, hon pysslade och ritade och jag sydde upp gardiner. Mickes mormor ringde och frågade hur det var och jag sa att de kunde komma förbi och fika lite vilket de gärna gjorde. Det var trevligt, men tyvärr så var det nog det som satte igång att jag mådde dåligt sen eftersom det gjorde att jag inte fick gjort de sakerna jag från början hade tänkt. När de åkt så åt vi middag, Emilia ville inte äta så mycket och vi tänkte inte så mycket mer på det för det händer ju titt som tätt. Sen när vi satt i soffan och hon och Emma fick sin välling så ville hon inte ha den heller och det brukar hon alltid vilja ha om hon ätit lite till middag. Rätt som det är så kräks hon, det kom som från ingenstans och hon blev ledsen. Hon kräktes igen och Micke lyfte ner henne på golvet där hon kräktes flera gånger på raken och hon var jätteledsen. Det är första gången som hon kräks sen hon var riktigt liten, men då var det ju en annan typ av kräkningar, så hon blev väldigt chockad och rädd. Micke gick ner och duschade av henne medans jag fick ta hand om saneringen av soffa, matta och golv. Jag hatar verkligen lukten av kräk, det är bland det värsta jag vet. Men det var bara att bita i det sura äpplet.
Sen la jag Emma som somnade snabbt och så satte vi oss i soffan med Emilia igen och myste. Hon somnade med huvudet i mitt knä och när Micke skulle bära ner henne vaknade hon och kräktes igen. Jag gick med henne ner och nattade henne och läste saga, hon var så trött så hon somnade snabbt. Efter någon timme vaknade hon och kräktes igen i sängen, men det var inte så mycket, fanns ju inte något kvar i magen längre. Sen kräktes hon 4 gånger till på natten. Jag sov inne i tjejernas rum i Emmas växasäng och vaknade snabbt och kunde hjälpa henne när hon kräktes. Idag har hon inte kräkt, men hon har inte ätit så mycket. Hon har fått vätskeersättning och sen åt hon 1 ½ potatisbulle och lite rivna morötter till middag. Hon låg och sov nästan 2 timmar på soffan på eftermiddagen och gick nätt och jämt att väcka så trött var hon. Hon ville inte ha någon välling utan bara vatten innan läggdags. Nu sover hon gott och vi håller tummar och tår för att ingen annan av oss drabbas.

Idag klippte jag Emilias hår för första gången. Så nu har hon en söt pagefrisyr. Och självklart så sparas de första avklippta lockarna. Hon var jätteduktig och satt stilla nästan hela tiden. Så nu får vi se om håret växer och blir lite tjockare. Ska lägga ut bilder så ni får se, men inte idag.

Imorgon kommer pappa hit några dagar. Ska bli roligt :o)

Äntligen!

Igår vid 10.15 ringde telefonen, det var från BVC som sa att Emma hade tid för 8-månaderskontroll klockan 10. Jag var helt övertygad om att det var idag och inte igår, men jag hade lagt fel datum på minnet. Men vi kunde komma vid 11 istället så vi gjorde oss klara och åkte dit. Emma väger 7240 gram och är 66,8 cm och följer sin kurva så fint. Vi tog Emilias vägning och mätning för 2,5 år när vi ändå var där och hon väger 13 kg och 86 cm. Vägningen gick utan problem, men hon skulle INTE mäta sig. Men vi gav oss inte och till slut efter 20 minuter så fick vi till en mätning.

Sen åkte vi och handlade på MAXI. Var först inne på KappAhl och bytte 2 klänningar som vi fick från Mickes mamma, de passade inte så bra och sen gick vi till H&M och bytte en vintermössa som jag köpte till Emilia. Den var för liten trots att jag köpte 3-6 år, så det fick bli en 6-8 år istället. Sen handlade vi mat. Emilia gick själv inne på MAXI och hon tyckte det var så spännande. Det är ju bara det att jag kan ju inte tänka klart när jag måste hålla koll på henne så hon inte möblerar om alla matvaror. När vi kom till frukt- och grönsaksavdelningen fick hon en banan och då var hon så lugn, men när den var slut så var det full fart igen. Men lite nytta gjorde hon då hon hittade en potatis bland löken så den la hon tillbaka, sen hitta hon en palsternacka bland rödbetorna som hon la tillbaka, så söt :o) 
Sen upplevde jag en sak som jag aldrig trodde jag skulle uppleva. Emilia småsprang i en gång och då kommer det en truck körandes i full fart från tvärgången. Föraren såg INTE Emilia men jag såg honom som tur var så jag ropade på Emilia som stannade upp och sen sa hon "Sitta vagnen". Inte trodde jag att man ska behöva gå och vara rädd för att ens barn ska bli överkörda av en truck inne i en mataffär!!

Idag var vi uppe på öppna förskolan och sångstund, Emilia ÄLSKAR verkligen det. Hon gör rörelser till alla sånger och smådansar lite hela tiden. Pratade med en mamma som var i samma föräldragrupp som oss när Emilia var nyfödd. Hon har fått sin 3:e pojk som nu är 3 månader. Det var roligt att prata en stund. Sen gick vi en promenad och vi fick sällskap av Emilie och hennes lilla Meja.

När Micke vaknade på eftermiddagen så åkte jag in till stan en sväng och kollade lite saker. Skönt att slippa köra vagn och tänka på barnen hela tiden. Jag var på Eurosko och hittade ÄNTLIGEN vinterkängorna till Emilia som jag har jagat efter. Det blev dessa...

Ville ha en sko som både är fotriktig, hållbar, varm, vattentät och snygg så slipper man köpa flera olika skor. Sen gick jag till Lagerhaus och köpte lite presentpapper och sen till Åhléns och köpte två små stolar till pysselrummet. Har kollat på dem förut och nu fick man som medlem 50 kronor rabatt per stol så jag köpte dem för 49 kronor styck.
Sen åkte jag hem och Emilia fick prova skorna som satt PERFEKT!! Hon sprang omkring länge länge och hade nog gärna velat sova med dem på sig. Sen ville hon sitta på stolarna också, hade nog gärna haft med dem i sängen också.

Nu sover båda tjejerna gott och vi ska slappa lite i soffan framför teven.

PS. Åsa, vad skönt att höra att du fick ett positivt besked! DS.

Här igen...

Två inlägg på en och samma dag, när hände det senast??!
Det blev thaimat idag Paneang curry kyckling och vårullar till Emilia. Det gillar hon och så fick hon ris med sötsur sås till "mmmmm gott" sa hon. Hon dippade vårullarna i sötsura såsen och sedan även gurka, tomat och sallad.

Nu säger Emma "pappa" också till Mickes stora förtjusning. Måste faktiskt sätta mig ner och skriva ner hennes framsteg och försöka minnas när hon började med olika saker. Med Emilia var jag flitig att skriva upp i alla fall fram till hon började gå, sen har det väl varit si sådär. Men med Emma har jag varit riktigt dålig. Varför blir det så? Samma sak är vi dåliga på att ta kort på Emma, vi fotade Emilia massor när hon var i samma ålder men nu hinns det inte med :o(

Jag ska till läkaren på fredag förmiddag och Micke ska jobba dag då så jag måste troligtvis ta med båda tjejerna till läkaren. Emma gör ju inget väsen av sig, men Emilia kan ju tröttna och det är ju lite jobbigt. Jag tänkte jag ska gå på stan efteråt lite och kolla också. Jag har tid klockan 10 och jag funderar på hur vi ska hinna dit i tid?! Fattar inte riktigt det här med mornar, får liksom aldrig till det. När vi ska till Öppna förskolan tex. det öppnar klockan 9. Jag tror inte vi har lyckats vara där vid 9 en enda gång. Oftast kommer vi dit klockan 10. Oavsett om jag går upp klockan 7 eller 8 så är det samma sak. Undra jag hur vi ska kunna komma iväg så Emilia är på dagis klockan 9 i vår. Om hon dessutom ska gå 5 dagar i början så är det klockan 8. Då får vi nog gå upp vid 5 om vi ska hinna, ha ha.

Va det något mer jag tänkte på?? Nej, det var det inte för stunden.
Tjing pling!

Promenad!

Micke sov länge idag så efter frukost tog jag och tjejerna en promenad och gick till lekplatsen och Emilia åkte rutchkana. När jag stod där och tittade på henne så fick jag en lysande idé! Kan ju passa på att träna lite, sagt och gjort så körde jag lite step på trappan till klätterställningen, lite ben böj och så. Smart va!
Under promenaden så gick vi igenom villaområden och där ligger det ju såklart massa villor. Vissa tittar jag på och undrar hur tänkte de där? Tänkte de över huvud taget? Gult hus med röda knutar. Snyggt? Nej knappast. Trädgårdar fulla med trasiga leksaker, skrot och annat skräp. Men smaken är ju olika som tur är.

Emma säger "mamma" nu och kryper för fullt. Hon ställer sig upp på knäna mot saker och hon äter med god aptit. Tiden går alldeles för fort.

Nej nu ska Emma sova lite.


Det verkar hålla i sig :o)

Jag mår fortfarande rätt så bra och är väldigt lugn mot vad jag brukar vara. Jag börjar fundera på om det kan ha att göra med att jag har börjat komma igång med lite promenader och att jag då också får mer frisk luft, men jag vet inte. Skönt är det i alla fall.

Igår efter Emilias dans så åkte vi förbi "Rutans Interiör" och kollade om de hade en sån där välkommen-skylt som jag velat ha och det hade de. Hittade även söta kroklister till hallen, krypmuddar till Emma, reflex till Emilia och en skylt som består av ordet BAD som vi ska ha på toadörren där nere. Det fanns massor med saker som jag kunde köpt, men det fick bli detta för den här gången. Emilia var jätteduktig när vi gick där inne bland alla saker. Så här blev uppdateringen med välkommen-skylten på dörrkransen...


På dansen igår var Emilia jätteduktig. Hon har utvecklats jättemycket och hänger nu med i de flesta rörelser riktigt bra. Hon gör även danserna hemma och hon tycker verkligen det är roligt. Det är så kul att se henne så glad :o)

Idag har vi tagit det rätt lugnt. Startade dagen med en god frukost och Melodikrysset såklart. Sen så fixade jag dörrkransen och plockade i ordning här lite. Sen var det dags för lunch och sen fixade jag med våra blommor som behövde lite omsorg.

Mickes mamma och pappa och hälsade på, de var barnvakt åt Mickes systers dotter som också var med. Det var trevligt men det kan kännas väldigt konstlat när de är här. Det känns väldigt tråkigt att det ska vara så. Vi träffas ju inte så ofta trots att vi inte bor så långt ifrån varandra. Kommer de en vardag så blir det sent eftersom de måste duscha och äta efter jobbet (vilket är självklart att de vill) men de kommer då inte förrän framåt 18. Vi har sagt att de kan äta middag här, men "de vill inte vara till besvär" säger de. På helgerna är det sällan de kommer för då har de annat som är mer prioriterat. Och de gånger de kommer hit så är det inte långa stunder och vi sitter och fikar lite. De bryr sig inte så jättemycket om Emilia utom precis när de kommer då det ska vara så gulligt. Sen är det Emma som får mest uppmärksamhet. Emilia försöker att göra sig synlig men det är mest Emma och Maja som de ser. Sen köper de saker rätt ofta när de kommer hit eller vi är hos dem, jag upplever det lite som att de ska kompensera att de inte kommer så ofta. Det känns som sagt väldigt tråkigt, men å andra sidan så är det ju deras förlust. Det säger ju en del när Emilia tyr sig mer till sin morfar och Karin som bor i en annan stad och vi träffar mer sällan än vad hon tyr sig till sin farmor och farfar som bor i samma stad.

Nej, nu ska vi ha lördagsmys.

Upp, upp, upp och helt plötsligt totalhaveri...

I tre dagar har jag mått bra. Inte med full energi och så, men utan massa ångest hela tiden. Jag har kännt mig rätt lugn och haft rätt bra tålamod. Det känns helt otroligt, tänk om det kan bli ännu bättre! Så blev det kväll och Emma har varit lite orolig och ville inte somna om efter att ha vaknat så jag satt nere hos henne. Fick ont i min rygg, blev frustrerad och så kom ångesten och till slut även tårarna. Men jag grät en skvätt, Emma somnade till slut och nu är jag lugnare igen. Känns som om jag kan hantera ångesten på ett annat sätt. Hoppas det håller i sig.

Annars så har det varit lugnt och skönt här hemma. Emilia och Emma är så underbara och jag blir så glad när jag tittar på dem. Alla rutiner fungerar bra på dagarna, Emma somnar bra på förmiddag och eftermiddag och Emilia är med i rummet och plockar och leker medans jag sitter hos Emma tills hon somnar. Går vi promenad så sover ju Emma i vagnen.
Igår hade Emilia en sån där dag som hon bara trillade, ramlade ner från saker och slog sig. Så det var mycket tårar igår.

Idag har jag och Emilia gjort iordning kransen till dörren. Vi var ju ite och plockade mossa till den häromdagen. Jag blev nöjd med kransen, får väl se hur länge mossan håller sig fin. 
Så här blev resultatet...


Så var det ju en hel massa andra saker som jag tänkt blogga om, men jag orkar inte just nu. Ska slappa lite i soffan med min älskade man innan jag ska gå och sova.

Natt, natt!


Fars dag!

Det tar sig här hemma. Emma börjar komma in i sina nya rutiner och hon kryper i full fart, står på knä mot allt hon kan hitta och jollrar. Emellanåt låter det som om hon säger "ägg" :o)
Sovandet börjar fungera riktigt bra. Eftersom Micke jobbar natt nu i några veckor så har vi tagit tag i att hon ska somna i sin säng och det har gått superbra. Hon vaknade ju alltid vid 20-21 tiden men nu har hon inte gjort det de senaste kvällarna efter att vi gjorde så att jag gick ner och satte mig hos henne tills hon somnade om igen. Så två nätter har hon sovit från ca 19 till ca 7.30-8. Ikväll somnade hon själv i sin säng utan att jag satt hos henne. Micke var hos sina föräldrar och jag nattade tjejerna själv, efter att Emma ammat så satt Emilia kvar i soffan och kollade på "Timmy Lamm" och jag gick ner och la Emma och satt hos henne en stund. Emilia började ropa på mig när jag suttit hos Emma ett tag och jag gick upp till Emilia efter an stund och så gick vi och borstade tänder och läste saga och Emilia somnade på två röda. När jag kollade till Emma så låg hon så skönt ihopkurad och sov :o)

Fars dag idag! Grattis till min pappa som för övrigt är världens bästa. 
Jag och Emilia gjorde i ordning en tårta till Micke och när han gick upp så åt han frukost och sen fick han presenter och så åt vi tårta. 
 
Mina underbara älsklingar!!


Emilia har sån härlig fantasi och det är så underbart att se henne leka, hon är i sin egen lilla värld. Hon lagar mat och bakar i sitt kök, så kommer hon och bjuder oss på kaffe och kakor, hon tar hand om sina dockor och så säger hon ibland att "Nu gå jag till jobbet". Frågade henne var hon jobbar, då pekade hon mot matsalsbordet och sa "där" och så undrade jag vad hon gör på jobbet och hon säger "sätter ihop koppar" och lägger till "fika kaka hela dan". Härom morgonen så hade Emilia och Emma picnic på köksgolvet.

Hon har så mycket underbara saker för sig och så många underbara utryck så jag önskar man kunde spela in allt och lyssna på när man bli gammal. Jisses vad jag älskar mina små prinsessor. Men vad trött man kan bli på det ibland ändå hur underbara de än är för det mesta, ibland vill jag bara säga upp mig med omedelbar verkan, för att en liten stund senare vilja på återanställd.

Köpte ju föresten "halkstrumpor" till Emilia i Ullared. Det ska jag inte göra om, märkte idag att "halkmojjarna" redan har försvunnit efter bara en tvätt :o(

Nej, nu ska jag lägga mig lite på soffan.

Öppna, promenad och torka golv.

Vaknade i morse trött som vanligt och Emilia kom intrippande och kröp ner hos mig. Då kom Micke hem från jobbet och satte sig på sängkanten. Emilia började babbla och skulle lyssna på musik i min telefon. Vi kom i alla fall upp till slut och efter frukosten gick vi till Öppna förskolan. Var jättelite folk där idag och det var ingen av dem som jag brukar prata med som var där så jag fick stifta nya bekantskaper. Det blev en promenad på väg hem och jag blev hur varm som helst. Vissa säger att ju mer vältränad man är ju mer svettas man, men det stämmer INTE på mig. Jag är inte vältränad och jag svettas som en vårflod. Men nu har jag faktiskt varit ute och gått flera dagar den senaste veckan så jag hoppas att jag kan fortsätta med det.

När vi kom hem åt vi lite lunch och sen väckte vi Micke. Han och Emilia åkte på Pyttedansen och jag och Emma var kvar hemma. Jag passade på att dammsuga och torka golven här uppe och sen gjorde jag pizza som var färdig när Emilia och Micke kom hem.

Nu sover tjejerna och vi ska väl kolla på tv och slappa lite. Ska försöka komma i säng lite tidigare idag, men det säger ju jag jämt.

Det var ju för väl...

I veckan har det varit rätt lugnt om man bortser från Emilia som trotsar och Emma som envisas med att vakna och vara piggelin på kvällarna. Men nu har vi gjort så med Emma att om hon vaknar så sätter vi oss hos henne tills hon somnar igen och det börjar nog ge resultat. Igår däremot fick vi ta upp henne och bada henne eftersom hela sängen var full med spyor när hon vaknade till. Sen somnade hon så gott så. Emilia tar på tålamodet och det är riktigt jobbigt emellanåt. Hoppas inte det blir mycket värre, men det kan man ju inte veta. Som tur är så är hon ju lugn emellanåt och nu kan hon och Emma stundtals leka på samma kvadratmeter utan att Emilia river, biter, puttar eller slår Emma och det känns skönt. Idag har vi varit på Elins Esplanad och kikat lite i affärer. Jag hade tänkt köpa mig en tubhalsduk och en mössa eller ett pannband, men jag hittade inget. Sen åkte vi förbi en kompis och fikade lite på vägen hem. Hade egentligen ingen lust men jag tvingade mig till det och det blev riktigt trevligt. Det är så jobbigt eftersom jag vill träffa vänner och så, men jag det bara som att det kommer bli jobbigt och att det blir krångligt med mat och så till barnen och så vidare och så vidare. Men idag blev det superbra eftersom hennes son var hemma så Emilia lekte med honom och hans kompis lite och hon hade superkul. De är ju äldre än henne och de tog hand om henne så bra och hon sprang och skrattade. Och det var ju för väl att vi ikväll i lugn och ro kunde kolla på Robinson finalen och att det blev 3 värdiga deltagare i final och att vår favorit Mats vann. Nu ska jag hoppa i säng, alldeles för sent som vanligt....

Sådär ja...

Då var det som vanligt igen, dagen har varit lite jobbig. Men det är bara att hoppas att gårdagen upprepas.
Emilia och jag har krigat lite idag. Hon väljer sina tillfällen när hon trotsar, när jag är låst med något och inte kan avbryta henne så sätter hon igång. Så idag var en "bortskänkes annons" nära.
Vi kom i alla fall iväg och handlade och det tyckte hon var kul. Hon gick lite själv på MAXI och tog den ena varan efter den andra, visade den för mig och sa "den ha" och "den ä söt". När vi kom hem så började hon trotsa igen.

Vad skulle jag skriva mer? Det minns jag inte nu. Så jag går och sover istället.


Håll i er nu!

För nu ska jag skriva något otroligt. Jag har idag för första gången på evigheters evigheter mått riktigt bra. Jag har känt mig lugn, glad och full av energi. Det känns helt underbart. Hoppas det kan bli fler sånna här dagar.

Efter att vi ätit frukost så gick jag och tjejerna ut på en promenad. Emma somnade i vagnen och Emilia satt i vagnen och sjöng lite. Vi gick till en lekplats och Emilia åkte rutchkana och gungade. Det var inte lätt att få med henne därifrån men det gick till slut. Väl hemma väckte vi Micke som sov längre eftersom han ska jobba natt. Sen åt vi lunch och tvättade lite kläder, bäddade rent i sängarna och snart var det dags för middag.

Emma har varit orolig ikväll, verkar som om hon har ont i magen. Men nu sover hon i min famn. Ska gå ner och lägga henne och mig.


Äta i lugn och ro, menar du att man kan det?

Igår var vi inne i stan och åt lunch och kikade lite i affärer. Jag skulle gått in på Smarteyes och kollat glasögon, men det var något byggprojekt utanför så det gick inte att komma in :o(
På kvällen så blev det lugnt och skönt och som vanligt sällskapade av en kvällspigg Emma. Hade varit så skönt om hon kunde sova på kvällen men vi får väl vara tacksamma att hon sover hela natten sen.

Idag fick jag lite sovmorgon. Micke kämpade sig upp och tog tjejerna trots att han mådde dåligt av sprutan. När jag kom upp spelade vi melodikrysset och Emilia dansade och hade världens energiutbrott och hoppade omkring och var så sprallig. Emma var hungrig och trött efter krysset så jag blandade ihop välling till henne för att prova om hon ville äta ur flaska annars hade hon fått amma, men hon tog flaskan :o) Sen sov hon i några timmar. När hon vaknade fick hon lite mat och så gick vi en promenad och Emilia åkte lite rutchkana.
Väl hemma var det dags att laga mat, tog lite längre tid än beräknat och Emma blev jättetrött och gnällig och när maten väl var klar så bara grät hon. Åt gjorde hon, men jag hade tappat matlusten som jag gör när jag blir stressad. Men det där med att äta i lugn och ro är väl något man får ägna sig åt i ett senare skede i livet.

Nu sover tjejerna i alla fall och vi ska slappa lite jag och min stora älskling. Äta lite goda ostar och kolla på tv.

Nya rutiner tar på krafterna!

Nu är det schemaändring för Emma här hemma och det synkar inte så bra alltid. Försöker få dagarna att flyta på med mat, sömn och mat... ja för det känns som man inte gör annat än lagar mat, äter och diskar, Emma sover sen är det dags för mat, äta diska igen och så vidare. Emma har ju fått för vana att hon sover när Emilia somnar för natten, sen vaknar lilla Emma mellan 20-21 och ska bajsa och mysa lite och sen somnar hon igen för att sova hela natten. Hon sover en gång på dagen men jag tror idealet hade varit att sova 2 gånger på dagen, men då måste vi gå upp med tuppen tror jag. Det är väl ett tag nu som det blir lite till och från dag till dag innan det stabiliserar sig igen.

Ringde föresten Bilia igår och skällde lite på dem och sa att vi inte var nöjda med "servicen". De drog av 625 kronor på priset vilket kändes OK. Imorgon ska vi lämna in bilen för att kolla rostskyddet, men det är inte på Bilia som tur är :o)

Har fått pysslat lite här i veckan och det känns bra. Skönt att "fly in i pysselvärlden", Emilia är med lite och pysslar eller så ritar hon eller leker med lera. Hon är också väldigt bra på att hitta på massa bus. 

Nej nu är det snart dags att kolla på "DEBATT" på svt.  




Riktigt irriterande!!!

Oj vad tiden går fort. Kan man inte bromsa ner lite?
Jag är inne i en jobbig period just nu. Jag känner mig hängig, ingen direkt matlust, trött (som vanligt), dåligt tålamod och skulle helst gå och gömma mig. Arg på sjukvården och arg över att jag ska behöva må så här dåligt. Det är inte bara min vardag som påverkas utan även barnens, Mickes och mina övriga nära och kära. Jag drar mig för att ringa min familj och mina vänner för det känns jobbigt att prata och det är jobbigt att bara behöva tala om hur dåligt jag mår. Sen är det inte lätt att prata i telefon eftersom Emilia gärna protesterar eller så börjar Emma gråta och när Micke är hemma så vill jag inte sitta i telefon. Så FÖRLÅT alla kära för att jag är så dålig på att hära av mig.

Idag har i alla fall Elisabeth, Hanna (4 år) och Emil (6 månader) varit här. Vi fikade och de åt middag här. Det var riktigt trevligt och vi pratade massor, Hanna och Emilia lekte och Emma och Emil var bara små och söta.
Men nu är det jobbiga att det känns som en hel dag har gått och jag har inte fått något gjort :o( Men jag försöker intala mig att jag har faktiskt umgåtts och haft supertrevligt, vilket jag ju mycket väl vet men som jag ändå inte kan njuta av.

Jo föresten det som är riktigt irriterande är att Micke gick upp tidigt imorse och körde bort Volvon till Bilia för service och byte till vinterdäck. Han pratade med dem igår och frågade hur lång tid det skulle ta och de sa att servicen tar 1 ½ timma plus däckbytet så han skulle allt kunna hämta bilen runt 12 tiden. När han lämnade bilen idag så sa de att de skulle ringa när den var kvar. Klockan gick och var nästan 14 då Micke ringde och frågade vad som hände. Då hade det inte ens börjat med vår bil!!! What the ...!!! Men vi kunde ju komma och hämta bilen och boka en ny tid och få lite avdrag på priset. När Micke ringde tillbaka för att säga att de skulle ringa hit hem när bilen var klar så var det inget svar och han lämnade ett meddelande med hemnummer och så. Han åkte till jobbet och jag har varit hemma men de har inte ringt hit hem och inte till Mickes mobil. Så imorgon är det jag som ringer och talar om vad vi tycker om detta. Det är riktigt dålig stil och vi ska ha avdrag på priset det kan de skriva upp.

I övrigt så är Emilia på ett "strålande" humör ibland på dagarna, det vill säga hon får raseriutbrott som inte är av denna värld. Det är mer eller mindre bara pappa som gäller och hon testar och testar mest hela tiden. Jag skulle nog vilja påstå att hon har kommit in i trotsåldern och jag hoppas att det inte blir mycket värre för det tar kraftigt på tålamodet. Men om man blir arg emot henne så eskalerar det bara så det är bara att försöka andas lugnt, räkna till 10 (ibland 100) och vänta ut utbrottet. För det går ju över som tur är! Bitandet håller i sig, nyps och rivs gör hon också och sitter Emma på golvet så händer det att hon blir omkullputtad, slagen, riven eller dragen i armen. Så man får vara på sin vakt. När vi tagit på pyjamas och nattlinne förut och kommit upp igen så satte jag Emma på golvet i vardagsrummet, Emilia fick sin medicin och sen gick vi ut i köket och Emilia hjälpte till att göra välling. Hon gick sedan ut i vardagsrummet några sekunder innan mig medans jag ställde undan vällingburken. När jag kommer ut ligger Emma på rygg på golvet och Emilia SITTER på Emma!!! Emma verkade inte fått ont som tur var och Emilia hade ett leende på läpparna. Hon förstår ju självklart inte vad som kan hända när hon gör sånna saker, men det är inte roligt när det sker.

Nu ligger båda tjejerna och sover, får se om Emma vaknar snart som hon brukar. Jag ska sätta mig i soffan och kolla lite på tv och ta det lite lugnt.

Hade nog inte något mer på hjärtat just nu. PUSS!!

RSS 2.0