Vaknade av steg i trappan...

Igår var jag och Emma och handlade på dagen och Micke och Emilia var hemma. På eftermiddagen vid 15.45 var hade Emilia tid på vårdcentralen hos en sjuksköterska för att kolla utslagen hon har på armarna. Hon var jätteduktig och inte alls blyg. Vi passade på att få brännskadan på fingret omplåstrad också. Sköterskan tyckte utslagen såg ut som torreksem och vi fick en mild kortisonsalva utskriven att smörja med.

När det var läggdags igår gick det rätt bra, hon var lite stirrig en stund eftersom Emma låg bredvid mig i stora sängen, men hon somnade rätt snabbt ändå. Inatt vaknade jag av att Micke kom nerrusande för trappan, sen hörde jag Emilia gråta, hon hade trillat och slagit huvudet i golvet när hon skulle gå ner från sängen. Hon fick komma och lägga sig hos mig och det tog en stund innan hon somnade men sen sov hon gott.

Jag, Emilia och Emma gick till öppna förskolan och var med på sångstunden, det tycker Emilia om. Sen lekte hon för fullt med de andra barnen och körde Bobbycar och åkte rutschkana. När vi kom hem fixade jag lite med det som ska bli tjejernas lekkök medans Micke och Emilia var ute och gungade och plockade kottar i skogen. När Micke åkt till jobbet så gick jag och Emilia ner och fixade i hennes rum. Tog först bort ena långsidan på spjälsängen, har ju bara haft den sänkt innan, men upptäckte att den inte blev så stadig på kortsidorna så vi möblerade om och bäddade iordning i den stora sängen istället. Himmelsängen sattes upp och en tavla kom upp på väggen. Vi pratade om att Emilia nu ska sova i stora sängen för att hon inte kan sova i spjälsängen längre och hon såg fram emot det.

Efter vi ätit middag var Emilia så trött så hon nästan somnade i matstolen så vi gick ner och tog på pyjamas lite tidigare än vanligt. När vi sedan borstat tänderna och gick in för att krypa ner i sängen så ville hon lägga sig i spjälsängen. Men till slut så kröp vi ner i stora sängen och läste en saga och myste en stund och efter X antal pussar och kramar så somnade hon så gott.

Jag har satt i papper i pärmar och myst med Emma och nu ska jag snart gå och lägga mig, men jag måste nog stoppa i mig något att äta innan.

Inget inatt...

Igår gjorde vi inte så många knop här hemma. Micke och Emilia var iväg till Elins Esplanad och fixade en överraskning till mig och då passade jag på att städa av lite här hemma. Låg på alla fyra och torkade golven här uppe och det känns i kroppen idag vill jag lova. Brukar torka av golven med en sån där Vileda mopp, men det känns inte som att det blir rent så igår tog jag med skurtrasa och då blev det mycket bättre. Är ju lite mer jobb och tar lite längre tid, men så får det vara.

Vi grillade entrecote och gjorde potatisgratäng till och det var supergott. Sen var klockan så mycket att det var hög tid för Emilia att gå och lägga sig. Hon somnade jättebra igår så nu tar det inte hela kvällen att natta henne längre vilket är skönt. Jag badade lilla Emma och gud vad hon njuter av det, hon låg med ett stort smile och bara gottade sig.

Sen åt jag och Micke lite goda ostar och kollade på en film innan vi kröp i säng. Emilia har inte haft någon hosta eller svårt att andas inatt vad vi har hört. Hon sov med dubbla kuddar så det kanske gjorde att hon inte blev så svullen i halsen.  

Idag har jag blivit firad på Mors dag med presenter och pussar. Jag fick en tröja som det står "Världens bästa mamma" på, ett örngott med samma text och 4 Trisslotter. Sen har vi ätit frukost, kollat på "Timmy lamm", diskat lite, satt upp den avslutsbrädan på väggen i hallen och jag har spraymålat en lykta som vi har på altanen och 4 stycken konsoler som vi ska ha på balkongen. Vill försöka göra lite ombonat där ute och då börjar vi med 2 hyllor. Ska köpa lite blommor i veckan och plantera i blomlådan och ha ett par krukor också. Nu ligger Micke och Emilia och vilar middag, Emma sover och jag sitter här vid datorn en stund i lugn och ro.

Nu får vi vara riktigt vaksamma på Emilia, hon kom på igår att köksstolarna går ju inte bara att putta till köksbänken utan även till trappräcket. Det gjorde hon igår när jag var nere och duschade och idag gjorde hon det när Micke var nere. Tänk om hon skulle klättra över räcket och trilla ner, fy vill inte ens tänka på vad som skulle hända med henne då.
Hon brände sig på äggkokaren idag när vi gjorde frukost. Blev en riktigt stor blåsa mitt på fingret och några små blåsor vid nagelbandet.

Nej nu ska jag inte sitta här och sitta utan försöka få något gjort.

Förkylning! Spetsad med krupp?

Emilia somnade bra igår också. Vi satt i godan ro och tittade på tv igår kväll, då hör jag Emilia hosta till och snyfta lite. Gick ner och tittade till henne men hon sov så gott så. Hon hostade några gånger till innan vi somnade. Strax efter 4 inatt vaknade jag av att hon hostade, då hade jag precis somnat om efter att ha varit vaken med Emma en stund för hon var tät i näsan. Micke gick in och hämtade Emilia och hon andades väldigt tungt och hostade. Efter någon timme somnade hon om hos oss. Sen vi gick upp har det blivit bättre med andningen, hon är snuvig och lite hosta men ingen feber. Ringde 1177 och frågade vad det kunde vara, de tippade på att det är Krupp. Så vi får se om det blir samma inatt.

Nya färdigheter sätter tålamodet på prov!

Nu får inget vasst eller ömtåligt lämnas på köksbänken. Emilia har nu lärt sig att ta en köksstol, putta den till köksbänken och klättra upp. Så nu gör hon detta så fort jag ens närmar mig köket. Det är jätteroligt att hon är påhittig och nyfiken, men det kan ju hållas inom vissa ramar, hon behöver ju inte vara nyfiken på ALLT!

Vi gick ut och gungade förut, men hann inte vara ute så länga innan regnet började ösa ner. Vi gick och ställde oss under taket vid dörren och tänkte att det slutar väl snart. Emilia satte sig till rätta på dörrmattan och väntade. Men det slutade inte så vi gick in igen.

Babysittern fungerar utmärkt även för större bran att slappa i...

Låååång dag...

04.20 - det kommer en tassande liten tjej och kryper upp i vår säng. Men somna om där var tydligen inte med i hennes planering. Micke lyckades ju somna trots att Emilia flyttade runt i sängen och småbabblade, men jag kunde bara blunda med ett öga.
06.05 - går Micke upp och gör sig redo att åka till jobbet, jag och Emilia ligger kvar i sängen och Emma får lite mat innan vi går upp.
08.30 - vi har ätit frukost och planen är nu att komma iväg upp till Öppna förskolan som ska iväg på utflykt till en lekplats. Men det tar längre tid än beräknat och när vi väl kommer till ÖF så är det ingen där. Vi tar en promenad till stället jag trodde de skulle vara på men det var ingen där så vi fortsatte vår promenad istället.

Så strax innan 10 så har vi hunnit med mer än vi brukar ha gjort vid den tiden. Har till och med varit förbi affären och inhandlat lite bananer och mjölk. Helt galet vad lång dagen blir när man vaknar så tidigt och vad trött man blir. Emilia ligger och vilar i skrivande stund, det krävdes lite brottningsmatch innan hon till slut kopplade av och la sig stilla för att några minuter senare stensomna.

Vore det föresten inte rätt bra om det kom med en Instruktionsbok till varje barn. Den kunde innehålla en lista med förklaringar på utryck, gnäll, skrik och så vidare. Eller vänta föresten, det vore ännu bättre med en "mat- och sovklocka" så man visste precis när det är dags att fixa mat eller lägga för natten. Emma förstår jag mig på, men Emilia är ju en annan sak. Men det är ju jobbigt att vara 2 år för det händer ju så otroligt mycket i utvecklingen och det är inte konstigt hon blir frustrerad. Sen förstår ju inte hon att klockan är läggdags då det fortfarande är ljust ute.

Tänkte jag skulle sammanställa en liten lista på några saker som Emilia tycker om att göra:

Kasta saker i toaletten - Japp, idag åkte ena dockan ner med huvudet före.
Plaska med vatten - Står gärna och plaskar ut vatten ur handfatet när hon tvättar händerna.
Klättra - På allt!
Gräva - I planteringslåndan i trädgården
Slå med saker, på saker - Helst på tv:n så mamma och pappa blir arga ;o)
Pussla - Helst ska alla bitar kastas i golvet först.

Emma då, vad tycker hon om att göra:

Filosofera - Ligga och titta och bara vara.
Äta - Det är gott det.
Sova - Dag som natt.
Fisa och prutta - Det måste hon har fått efter sin pappa ;o)
Upptäcka - Just nu är händerna väldigt spännande.
Härmas - Ler vi så ler hon :o)

Nej, nu är det dags att snart gå ner och väcka Emilia, får inte vila för länge.

Kreativ dag!

Imorse kom Emilia in vid 7.50 så det varierar från dag till dag. Efter att vi ätit frukost satt vi i soffan och jag drack lite kaffe medans Emilia kollade på "Timmy lamm", men det var roligt i några minuter bara sen stängde hon av tv:n. Hon är inte så intresserad av det där fenomenet tv vilket är skönt på ett sätt, men ibland vore det skönt om hon kunde sitta där en liten stund. Men det kommer väl och då blir hon väl alldeles galen i tv och då är inte det heller bra ;o)

Sen när Emma hade ammat så gjorde vi klart för fingerfärgspremiär i köket. Videokameran riggades, allt utom blöjan åkte av, papper på bordet och så fram med färgerna. Det började med ett smakprov på den röda färgen men det resulterade i rysningar så det gjordes inte om. Sen fick jag visa hur hon skulle göra, trodde faktiskt hon skulle gegga som bare den, men icke sa nicke. Det var mest jag som geggade, men hon härmade mig efter en stund. Jag frågade om hon tycker om att kladda och får som svar "nee". Hon satt och tittade förfärat på sina händer flera gånger, får se om det blir likadant nästa gång.
Så här såg det ut när vi började...

sen forstatte det...

Inte så farligt mycket färg på kroppen när vi var klara ändå.


Efter att vi ätit lunch gick vi ut. Jag passade på att slipa på en "brudkista" som har stått under trappan på tok för länge nu och den ska målas vit. Emilia grävde lite i jorden och hjälpte mig att slipa och lekte med bollar.

Hon har inte vilat middag idag och vi har haft en bra dag. Jag har inte haft alls så mycket ångest idag och det är skönt, hoppas det blir bättre imorgon också. Hon somnade fortare idag också, Micke låg nere hos henne i 30 minuter jämfört med 90 minuter igår.

Nej nu ska jag nog kolla lite på tv och umgås med min underbara man :o)

Stora paket!

Kom äntligen iväg upp till ICA och hämtade två paket som vi beställt. Tur att jag tog bilen upp för det var två rejäla paket, tog upp nästan hela bagaget.
Hade tänkt "rymma hemifrån" några timmar men kom inte på något att göra så jag satte mig här vid datorn istället. Hade massor jag tänkte jag skulle göra, men nu när jag sitter här så är det tomt i huvudet. Hur kommer det sig? Är det tidig demens eller vad?
En sak jag kom på när jag satte mig här va att vi inte har skickat in papper för barnförsäkrning på Emma, de ligger i köket men har totalt glömts av. Det ska jag fixa sen.

I måndags var tydligen Emilia lite trött när hon letade efter en pusselbit under soffan för hon somnade...


Stor sopkvast och liten tjej, hon var så duktig och hjälpte till igår på städdagen.

Huvudet fullt med tankar, tror jag håller på att bli knäpp...

Jag har så mycket tankar i huvudet så jag tror jag blir tokig snart. Skulle kunna skriva en hel roman av det. Har haft mycket ångest de senaste dagarna och får kämpa för att orka med och ha tålamod. I förrgår var en sån där dag när jag irriterade mig på allt. Jag var stressad och kunde inte tänka klart. Var på BVC på förmiddagen och vägde och mätte Emma och sen pratade vi om hur jag mår. Jag sa som det var att det är en tuff period nu och att jag nu ser ett mönster i att jag får ångest när det blir förändringar i vår vardag. Denna gången har det att göra med att Emilia lärt sig att klättra ur spjälsängen så nu har hon svårare att somna. Detta rör runt i min tillvaro eftersom kvällsrutinerna ändrats. Vi får ligga kvar inne hos Emilia tills hon somnat vilket kan ta en lång stund. Igår kväll låg jag hos henne och kände hur ångesten ökade allt efter som klockan gick. Tänkte att "nu börjar snart Emma gråta för att hon är hungrig och har inte Emilia somnat då så blir det jobbigt för ska jag gå ut ur rummet så kommer Emilia gå upp och då får vi börja om" funderar också på hur det ska gå när Micke jobbar sent nästa vecka.

Är så less på denna ångest som gör mig så trött, skulle säkert behöva högre dos av medicinen men läkaren ville inte höja dosen ännu eftersom det är mycket hormoner som spökar fortfarande. Var på öppna förskolan igår på förmiddagen. Ska försöka gå dit nu på tisdagarna för det är roligt för Emilia. När vi kom hem därifrån så gick vi ner och la oss för att vila, vi somnade och sov i flera timmar. Det var skönt. När vi vaknade lagade vi mat och åt. Strax innan 18 gick vi upp till garagen för det var städdag. Vi sopade och rensade ogräs. Emilia var med och hjälpte till.

Emilia var lugnare ett par dagar i helgen för att börja igen i måndags. Igår och idag har det ökat och hon vänder tvärt i sitt humör. Ena sekunden är hon glad som en solstråle och nästa sekund så river hon, biter hon eller drar mig i håret. Normalt? Förmodligen är det helt normalt för ett barn i hennes ålder, men det är jobbigt när det mest är mot mig hon gör det och mot Emma. Hon slår till Emma i huvudet och nyper henne i ansiktet och det kommer så snabbt att jag inte hinner reagera. Det är inte ofta det händer, hon är störst del av tiden väldigt go emot Emma och pussar och klappar på henne och ger henne nappen och så. Jag önskar att jag hade med tålamod och att ångesten kunde släppa greppet om mig, för jag blir både arg och ledsen av att Emilia biter och så vidare.

Hon vaknade strax före 6 imorse och kom in till oss, det är supermysigt när hon kryper ner och ligger och gosar. Skönt att komma upp lite tidiager också, var uppe och fixade frukost redan vid 8 idag och dagen blir så mycket längre. Men det gör ju att Emilia behöver sova middag vilket inte alltid är så lätt att få henne till trots att hon är trött. Det tar en stund och det krävs en hel del lirkande att få henne att ligga kvar hos mig i sängen. Men till slut somnar hon. Men jag hinner glömma bort hur jag gör för att få henne lugn och det är väl för att jag har så mycket tankar i huvudet att jag inte har ork att minnas.

Sen blir jag tokig på försäkringskassan. Ringde dem idag och frågade om det stod med rätt information på intyget om att jag fått vårdnadsbidrag (ville veta det innan jag skickar in det), frågade också hur lång tid det tar innan jag kan begära föräldrapenning och få rätt utbetalt. Får då till svar att gör det nu på en gång för då börjar vi handlägga det. Men hon jag pratade med sist sa att jag skulle skicka in intyget först. Blir sååååå trött på att de säger olika och har skrivit in och klagat. Jag har fortfarande inte fått ett rakt svar på om jag kommer få samma föräldrapenning och det stör mig!! Vart ska man vända sig för att få ett svar om inte kundtjänsten kan svara liksom?

Oj oj, det blev ju nästan en roman det här. Förlåt för mitt gnäll, men jag måste få ur mig det på något sätt. Orkar snart inte mer, vill bara må bra och få tillbaka orken.

Sågat och skruvat och det blev tillslut en grind :o)

Ja idag har vi tillverkat en grind till staketet och den blev superbra. Emilia har jättekul på vår lilla täppa där hon plockar stenar och gräver i blomlådan lite och sitter i vägen när vi ska såga eller skruva. Det är inte alltid så tidseffektivt att snickra med en 2 åring närvarande, man bli avbruten rätt ofta och sen har vi lilltjejen som ligger i vagnen och spottar ut nappen när Emilia är sysselsatt och inte "stör". Så ibland måste jag erkänna att jag saknar livet innan vi fick barn, men jag skulle inte för alla pengar i världen vilja vara utan våra små prinsessor.

Det blev grillat kött, potatisgratäng, kokt brocolli och sallad till middag idag och det var gott. Emilia är inne i en period som hon inte äter så mycket, så hon åt ju mest sallad med balsamvinägerdressing på och brocolli såklart. Hon älskar verkligen grönsaker och frukt, hon blir helt lyrisk när man säger ord som banan, äpple, tomat och så vidare.

En övertrött Emilia skulle inte ligga kvar i sängen idag heller. Snacka om att det tar på tålamodet och så kommer min ångest över hur det ska fungera när jag är själv hemma när Micke jobbar sent. Vill inte behöva natta Emilia i evigheter för det kommer bli jättejobbigt om Emma inte är lugn. Jag vet att en del som läser detta kan tycka att jag är löjlig och då får ni tycka det. Ni kan gärna få prova på hur det är att ha ångest om ni inte vet hur det är. Det är inte kul att få ångest för sånna här saker och när jag dessutom har ett extremt kontrollbehov och vill kunna planera saker så gör det inte livet lättare vill jag lova. Jag vet ju att om Emilia följer samma "mönster" som vid tidigare jobbiga perioder så är det över på några dagar eller någon vecka, Sen finns det ju en risk att det kommer hålla i sig längre och det är det som gör det jobbigt när jag väl är mitt upp i det. Och hade det varit så att Micke aldrig jobbade kvällar så hade det varit annorlunda. Jag kanske överanalyserar och oroar mig för mycket, kanske finns det massor med "lösningar" på detta, men jag kan inte se dem.

Men nu är jag så trött så jag somnar snart sittande här vid datorn, så nu ska jag gå och sova. Irriterande bara att det är föräldrafritt hos grannarna längst bort i vår huslänga så det är party där och det dunkar så där irriterande av basen i musiken.

En tanke som slagit mig...

Vad har hänt med tiden? Det känns som att dagarna var längre när man var yngre och att man hann med mycket mer varje dag. Tänker tillbaka på när jag var liten, mamma och pappa jobbade heltid och vi hann ändå med massor med saker på kvällarna. Vi åt mat gemensamt, jag hade olika aktiviteter på kvällarna, vi kollade lite på tv och mamma och pappa grejade. Nu tycker jag inte man hinner med något alls. Micke kommer hem från jobbet vid 16 när han jobbar dagtid, då duschar han och jag börjar med middagen, sen så äter vi, tar hand om disken och Micke ägnar tiden åt Emilia och snart är klockan 18 - 18.30 och det är dags för Emilia att nattas. Vad gör man sen? Jo man sitter vid tv:n och glor tills man går och lägger sig. På helgerna så rusar tiden iväg och man vill hinna med så mycket att man knappt hinner laga mat. Tänk om man hade haft pengar så man slapp jobba, det hade varit underbart. Då skulle jag må gott :o)


Slutade räkna vid 60!

Idag har vi varit iväg och köpt mer virke och skruv till staket och grind. Tur man har kombi och att vi kan fälla enbart mittendelen i baksätet så vi fick med det i bilen. Så trist att behöva åka fram och tillbaka extra vändor för att låna släp. Så vi sågade till lagom längder så de gick in i bilen.
Sen åkte vi till Mc'Donalds och åt lite för klockan drog iväg. Emilia åt inte så mycket, satt och plockade med stripsen och fick i sig 1/3 av burgaren och hela påsen med äpple. Sen åkte vi till Kvantum och handlade lite bröd, ost och en Mmmmmarabou.

När vi kom hem var det läggdags för Emilia. Gick inte fullt lika smidigt som igår... Hon klättrade ur sängen direkt och jag bar in henne igen, så gjorde vi 8 gånger innan hon till slut låg kvar. Skönt tänkte jag och plockade lite nere med lite tvätt innan jag gick upp. Kom halva trappan upp innan jag hörde små tassande fötter och Emilia kikade ut ur sitt rum så då var det bara att börja om. Vi slutade räkna vid 60. Snacka om att testa tålamodet. Hon studsade till slut upp som en fjäder så fort vi lagt henne i sängen, jag var kvar inne tills hon lugnat sig och låg ner och var så trött att ögonen gick i kors och så gick jag ut. Då låg hon kvar!! Lycka tänkte jag, men när jag kommit upp för halva trappan så kom hon tassande. Så det vara bara till att börja om, men till slut somnade hon. Nu sitter vi (i alla fall jag) som på nålar och har svårt att slappna av.
Vet inte vilket som är bäst, att ha det struligt varje kväll vid läggning eller att ha det SUPERstruligt några kvällar emellanåt? Jag tippar på det sistnämda. Så det är väl bara att ladda upp och se fram emot några kvällar i kvällens tema för att sedan återgå till lugnet.

Nu ska jag försöka koppla av lite innan det är dags att lägga sig och sova.

Det har gått bra!

Emilia låg så gott i sin säng när jag kikade in igår kväll. 7.30 imorse kom hon intassande till oss, så söt så söt.

Jag tror att hon är i någon utvecklingsfas för hon är så gnällig och vi känner inte igen henne. Hoppas det går över snart för det tar på krafterna. Men man får tänka att det är bra att hon utvecklas och lär sig nya saker.
Just nu hänger hon i mina ben och försöker klättra upp i mitt knä.

Nej nu ska jag leta ritning till grind.

Det var jag inte beredd på...

Imorse när jag vaknade så var jag alldeles blöt. Boven var bröstmjölk, det är nackdelen med att amma. Och amningsinlägg i all ära, men de suger ju inte upp så värst mycket. Och det jobbiga med bröstmjölk är att det inte bara blir blött utan det blir klibbigt också, så det var bara till att gå upp och tvätta av mig och byta topp.

Men det var inte det jag inte var beredd på utan det hände senare under dagen. När vi hade ätit lite lunch så gick Micke och la Emilia för att hon skulle vila middag. Jag och Micke gick ut för att bygga vidare på staketet men efter några minuter så hörde jag Emilia gråta och när jag tittar in genom altandörren så står hon i dörren till sitt rum. Och för er som inte vet så sover hon fortfarande i spjälsäng. Hon tyckte helt enkelt inte att det var roligt att ligga där när hon hörde att vi var ute så kom på den fina idén att klättra ur sängen. Det var bara det att på vägen så slog hon antagligen i hakan och bet sig i tungan. Jag satte ner henne i sängen efter att ha tröstat henne och hon var snabb och försökte klättra ur igen. Jag fick kämpa en stund för att få henne att lägga sig ner och ligga tyst kvar en stund. Jag fick henne att ligga kvar tyst i sängen under tiden jag gick upp och hämtade hennes skor och jacka och då fick hon komma med ut. Jag blev lite bekymrad över detta fenomen att hon inte kan sova i spjälsängen längre och tankarna snurrade runt i huvudet hur vi skulle lösa detta. Innan Micke åkte till jobbet så skiftade vi spjälsängar. Våran spjälsäng går att sänka eller ta bort sidan på men det går inte på den vi har lånat, så Emilia fick ta våran och Emma får ha den vi lånat. Så sänkte jag sidan på Emilias säng för att det inte ska vara så högt att klättra över men ändå skydd så hon inte trillar ur. Vi ska fixa en bräda att ha som skydd istället så kan vi ta bort sidan helt. Var lite orolig för hur det skulle gå vid kvällsläggning, men det var inga problem. Än så länge ligger hon i sängen, tror jag i alla fall. Hon har i alla fall inte kommit ut ur rummet. Kanske hittar henne i stora sängen eller på golvet när jag tittar in sen :o)

Passade på att sätta upp lite skåpsspärrar där nere eftersom Emilia tycker det är roligt att öppna garderober och slita ur det som finns däri. Så möblerade jag om i vårt sovrum och ställde Emmas säng vid väggen istället för vid sidan av vår säng. Hon sover ju hela nätterna nu så jag behöver ju inte ha sängen så nära längre.

Nej, nu ska jag gå ner och se om Emma vill vakna och amma lite innan hon ska sova för natten.


Då skulle jag vilja...

...tala om att Aston fick en lillasyster igår. Så ett STORT GRATTIS Michaela och Andreas till andra barnet.

Och så en tråkig sak som jag fick veta idag. Micke mötte våra grannar när han åkte till jobbet och då berättade de att de hade varit och avlivat sin hund. Jag lider med dem då jag vet vad det innebär.

Undra jag om det är något på G med Emilia, jag känner inte igen henne riktigt. Mycket gnälligare och gråter jättemycket. Hon är lite mosig mest hela tiden, men hon har ingen feber. Fortsätter hoppas på att det är vattkoppor på gång.

Micke var och hämtade bilen på Ditec idag. Den blev betydligt bättre i lacken, men inte helt bra. Det visade sig att den förra ägaren måste ha skött bilen riktigt dåligt för det var massor med repor i lacken. De på Ditec hade hållit på i över 12 timmar med bilen och det blev ett bra resultat. Tyvärr fick de inte bort alla repor, det är en hel del repor kvar på kofångaren bak (förra ägaren hade troligen hund som har hoppat i och ur bagagen och repat) och sen är det repor vid dörrhandtagen som inte går att få bort. Men det blev bättre än innan och den kommer vara lättare att tvätta och så nu.

Annars är det väl rätt ok. Känner mig väldigt stressad mest hela tiden. Får ångest till och från för att jag vill göra så mycket men får liksom inte till det. Inte lätt att göra så mycket när Emilia är vaken när hon är som hon är nu och om hon vilar på dagen så vilar hon ju inte mer än någon timma. Så jag får ångest för att jag inte får något gjort och pressar mig själv för mycket, måste sluta med det. Sen går det ju så där med att bli nyttigare, förstår inte varför jag ska vara så sötsugen. Skulle kunna leva på glass, kakor och annat gott. Och gå ut och gå eller träna är ju inte riktigt mitt största intresse. Får väl se om jag kommer i form någon gång, knappast troligt om jag fortsätter såhär...

Nej, nu ska jag slita mig härifrån och komma i säng. Hoppas på finare väder imorgon så vi kan bygga vidare på staketet.

Kommer det inte snart?

Går här och väntar på att Emilia ska få vattkoppor. Låter hemskt att vi vill att hon ska bli sjuk, men jag vill att hon ska få det när hon är liten för att förhoppningsvis komma lindrigt undan och ha det avklarat. Min brors 3 barn har fått det, minstingen fick det i söndags.

Idag har vi inte gjort så mycket. Micke var och lämnade in bilen på Ditec för lackkonservering klockan 8 imorse och ska hämta den imorgon. Jag vaknade med fruktansvärd huvudvärk och fick lägga mig på soffan när jag hade klätt på tjejerna. Värken har hängt i hela dagen fast det har blivit bättre. Jag fick i alla fall målat lite brädor till väggen i hallen när Emilia vilade middag. Ska se om vi kan få färdigt väggen i hallen imorgon. Gick en promenad innan jag lagade mat. Ikväll har jag tagit det lugnt, badat Emma och myst med henne.

Här kommer ett kort som jag tog i lördags när Jennie med familj var och hälsade på. Tre söta små killar och vår söta Emilia satt i soffan och då åkte kameran fram.
Valter, Viktor, Felix och Emilia.

Busetjejen ligger i pappas knä och äter "nan". Hon älskar verkligen frukt...


Tänker som vanligt på massor att blogga om under dagarna, men så fort jag sätter mig vid datorn så blir det black out. Snart ska jag sova...

Projekt staket påbörjat!

Värmen försvann och det blev helt plötsligt höst igen!? Nej inte riktigt, men det känns så. Igår så hade vi besök på förmiddagen. Min underbara vän Jennie, hennes sambo Pelle och deras 3 pojkar Felix, Viktor och Valter var här. De bor i Alingsås och vi har inte träffats på över 2 år så det var på tiden att vi fick till det. Det första Jennie sa när hon tittade på Emilia var "Men va gulligt! En liten mini-Caroline". Och Emma är ju en mini-Micke. Deras äldsta och yngsta pojkar är kopior av Pelle och mellanpojken är lik Jennie.
Jag och Jennie lärde känna varandra när vi började gymnasiet och vi har gjort mycket roligt ihop genom åren och nu har vi hus och barn båda två, det är roligt. Vi fikade och pratade och barnen lekte. Det var supertrevligt :o)

När de åkt så åt vi lite snabblunch innan vi gick ut och påbörjade projekt staket. Det var inte så enkelt som vi trodde då planket och lådorna är lite underligt byggda, så vi har fått räkna och ändra och räkna igen och tänka om femtioelva gånger. Fick upp några stolpar igår och det tog sin lilla tid. På kvällen kollade vi på film, såg "Hämden" med Michael Persbrandt. Riktigt bra och gripande film, det var så tårarna började rinna.

Idag sov vi länge, vi vaknade inte förän klockan 10 så det blev sen frukost. Sen så gick Micke ut och började med staketet och så kom hans pappa och hjälpte till. Jag och tjejerna var inne och jag satt och skissade och räknade på staketet. Emilia har haft en riktig gnälldag idag, hon har gråtit och varit sur och gnällig, har inte känt igen henne riktigt. Vi gick ut och hjälpte till med staketet lite och när Emilia stod och grävde lite i blomlådan så skrek hon till och började gråta, så såg vi en humla flyga iväg och Emilia hade blivit stucken. Men det blev inte så farligt, bara lite rött.

Micke håller på att natta Emilia nu och klockan 20.00 ska vi givetvis kolla på VM finalen i hockey SVERIGE-FINLAND.

Blir tokig...

Pratade med försäkringskassan i går eftermiddag och blev ju inte mycket gladare. Det visade sig att jag är "nollad" i hela deras system för att jag har haft Vårdnadsbidraget och jag måste skicka in ett intyg om vilken period jag har haft det och då får jag tillbaka samma SGI som jag hade innan. Frågade varför de inte har informerat om det, men enligt dem så har det stått klart och tydligt i ett utskick som jag ska ha fått i oktober förra året. Men jag förklarade att jag har pratat med två personer hos dem som har sagt att jag inte behöver skicka in några papper. Så denna månaden kommer jag inte kunna få några pengar, irriterande. Hoppas nu bara att de inte strular med något mer, orkar inte.

Igår när Micke kom hem åkte vi till Byggmax och köpte virke till staketet. Tog sin lilla tid att plocka ihop allt på kärran och när vi skulle få det uppmätt och betala så stod det många bilar på kö och de har 1 personal som både mäter och tar betalt. Många som vart irriterade över att det tog sån tid, men till slut kom vi därifrån och kunde åka hem och lasta av och åka tillbaka med släpet. Mickes pappa kom och hjälpte oss och stannade över en kopp kaffe. Emilia tyckte det var jättekul.

Idag har jag och tjejerna varit på Beijer och köpt skruv och jordankare och sen åkte vi till Kvantum och handlade lite. När vi kom hem så bakade vi en kladdkaka och åt korv med bröd. Strax efter 17 så kom Malin, Niklas och lilla Julia och hälsade på och vi fikade på kladdkaka och vispgrädde och pratade. Det var jättetrevligt.

Nu ska vi kolla på Talang!


Vad har jag gjort för ont?

Loggade in på Försäkringskassan för att begära föräldrapenning och möts av uppgifter som får mig att börja gråta och få ångest. Enligt uppgifterna där så har jag lägsta nivå på föräldrapenning, dvs 180 kr/dag. Jag ska enligt lag ha rätt till samma föräldrapenning för Emma som för Emilia eftersom jag blev gravid innan Emilia var 1 år och 9 månader. Och när jag gick in och istället tänkte begära föräldrapenning för Emilia och se vad SGI låg på där så kan jag inte begära för henne för det finns ingen anmälan om FP???!!! Fattar ingenting och nu forsar tårarna och ångesten är på hög nivå. Vad har jag gjort för ont för att utsättas för detta? Varför kan inte de hålla koll på saker så det stämmer? Sånt ska väl ske automatiskt när jag gjorde anmälan för Emma?

Får se om jag får någon sömn inatt, tankarna snurrar ju för fullt i huvudet. Tänk om jag inte får mer än lägsta nivå, då fallerar allt som vi planerat och jag kommer inte kunna vara hemma med Emma alls länge. Kommer ju gråta när jag ringer dem imorgon och ska försöka förklara och fråga vad de sysslar med.

Skit, skit, skit!!!

Det man inte har i huvudet...

Satte mig här och hade massor jag tänkte blogga om och nu är det helt tomt i huvudet :o( Får försöka komma på efterhand som jag skriver. Det kanske är värmen...

Har varit en underbar dag med sol och Emilia har badat och plaskat med vatten i sin lilla pool på altanen. Jag satt och slappade undertiden och drack kaffe. I övrigt har jag tvättat, lagat mat och mätt för staketet på baksidan som vi MÅSTE få upp snart så man kan vara ute på baksidan och kunna slappna av lite. Grannen har ju en rottishane som ofta ligger ute och jag litar inte fullt på honom när det gäller barn och vill inte att Emilia ska springa över dit ensam.

Igår när vi var och handlade så köpte jag 3 par skor till Emilia. Fötterna växer så de skorna vi köpte i höstas är nu för små. Emilia var så stolt när hon visade upp sina skor för pappa när han kom hem från jobbet och hon bar omkring dem överallt och har gjort idag också. Köpte även ett par jeans på H&M på rean.

Ikväll har jag varit på ett informationsmöte om en ny förskola som öppnar i augusti. Raoul Wallenberg förskola heter den och verkar väldigt bra. De lär barnen engelska från dag ett och de blandar lite olika pedagogiker som tex Montessori och Reggio Emilia. Ska diskutera igenom med Micke och så får vi se, men som jag känner så kommer vi nog sätta upp Emilia på kö, vet bara inte när vi vill att hon ska börja i så fall. Kanske i januari för nu i augusti känns lite tidigt, men vi får se.

Kommer inte på mer att blogga om just nu och jag måste dessutom gå på toaletten, drack tydligen alldeles för mycket kaffe på informationsmötet och det straffar sig nu.

Jag klarade mig undan...

Ryggen klarade sig undan smärta idag, skönt. Micke vaknade med huvudvärk imorse och har inte mått så bra idag, han drack några öl igår och fick känna av det idag. Men efter att ha druckit vatten och tagit en dusch så gjorde vi oss redo och åkte ut till en lantgård där de på söndagar har "öppen gård". De har får, getter, kaniner och höns, lekpark, café och loppis. De hade lammungar, killingar och kaninungar och de var så söta allihop. Emilia var lite försiktig med kaninungarna, vågade inte riktigt klappa dem. Men hon gungade, lekte i sandlådan och provade alla leksakstraktorerna. Innan vi åkte därifrån så åt vi korv med bröd. Mysigt ställe som är perfekt att åka till och vara en stund.

På vägen hem åkte vi till Skokanonen och kikade lite om de hade några skor till Emilia, men det gjorde det inte. Sen köpte vi med oss pizza och åt när vi kom hem. Mickes bror ringde och sa att han och hans tjej och hennes dotter skulle komma förbi. Vi drack kaffe och pratade och Marias dotter som heter Emelie och är 6 år lekte med Emilia, de hade jättekul.

Ikväll har vi tagit det lugnt och kollat på den tredje filmen om Narnia. Nu är det dags att krypa i säng för att orka med en ny dag imorgon.

Ryggskott?!

Igår grävde vi och idag grävde vi och imorgon lär jag väl ha ryggskott och inte komma ur sängen. Igår grävde vi undan jord på framsidan där vi ska lägga plattor och idag la vi dit markduk och grävde dit sand och sen grävde vi ur en planteringslåda vi har på baksidan som vi ska förvandla till sandlåda. Men jag bör ju ha förbränt en del kalorier och stärkt mina muskler hoppas jag av allt slit. Emilia har hjälpt till och blev väldigt smutsig. När vi gick ut så var byxorna ljusrosa och tröjan vit, när vi gick in var det mer brunt. Men då är det ju tur att vi har tvättmaskin. Hon hade ju väldigt roligt när hon hjälpte till att gräva, med händerna :o)
Så idag har vi varit ute under eftermiddagen. På förmiddagen så åt vi frukost under tiden som vi löste Melodikrysset.

Nu är jag och tjejerna själva hemma, Micke skulle ut med jobbet och bowla. Det är tråkigt när Micke inte är hemma  på helgerna, men det händer ju rätt sällan. Emilia ligger och sover för natten och Emma ligger och sover som hon gör mest hela tiden. Hon ska snart äta lite och sen är det "Smartare än en femteklassare". Sen tror jag att jag ska kolla på den andra filmen om Narnia och äta lite glass med hallon.

I'll be back!

Trött jag blir...

Ja, jag blir så trött på vresiga karlar, i detta fall en karl, ni förstår nog vem. Varför kan inte män och kvinnor tänka likadant? Tänk vad mycket lättare allt hade varit då. I många fall tråkigare i och för sig, men lättare. Men varför ska man prata om och planera saker? Det är väl onödigt tydligen. Försökte nämligen få något vettigt ur Micke när det gäller att planera inför dopet när vi kan tänka oss att ha det och så, men "det är ju ingen idé att prata om det nu när vi ändå inte vet vilken helg vi kan ha det" får jag till svar då. Och då blev ju jag sur såklart, så nu sitter jag här och surar vid datorn och kommer väl vara irriterad en tag framåt och störa mig på det mesta. Får väl se om vi får något vettigt gjort idag, det återstår att se.

En natt till och fredag!

Emma har sovit en hel natt till. Tänk vilken lyx att få sova bra på nätterna, hade jag inte fått göra det så hade jag blivit galen, har ju ingen möjlighet att sova/vila på dagen i och med att Emilia har fullt ös hela dagarna. Vi har provat att Emilia sovit middag i en vecka nu, men det gör att hon har svårt att somna på kvällen så vi får ta bort det igen tror jag.

Idag ska vi ut och gräva, det är vad jag har tänkt i alla fall. Vet inte vad Micke har i tankarna, men det är väl kvinnan som har sista ordet va!? hi hi ;o)

Nästa vecka ska vi börja planera dopet för Emma. Ska ringa och kolla när den prästen som vigde oss och döpte Emilia har gudstjänster i juni, juli och augusti så får vi se när det passar. Emilia var ju 3 månader när hon döptes så helst skulle vi vilja döpa Emma i juni, men det kan kanske bli svårt, vi får se. Faddrar är redan klara, det blir samma som till Emilia det vill säga Emelie och Jocke. De blev jätteglada när vi frågade om de ville vara faddrar till Emma också.

8 timmar

Nu sover Emma 8 timmar per natt och har gjort i några nätter. Ammar vid 22 tiden och sen tar vi pyjamas och nattar och hon somnar i sin säng och sover sedan till ca 7 på morgonen. Det var precis så Emilia började också, så nu får vi se om Emma följer samma mönster. Hittills så är Emma väldigt lik som Emilia var när hon var bebis.

Nu sitter jag här och äter morot. Har tänkt att jag ska låta bli att äta massa onyttigheter under veckorna, jag är ju en riktig gottegris så jag är ju sugen på något mest hela tiden. Är hungrig jämt men det har ju med amningen att göra. Men nu ska jag verkligen försöka hålla mig nyttig och äta frukt och grönsaker om jag blir sugen på sötsaker under veckorna så får jag gotta till det på helgen. Därför sitter jag nu och knaprar på morotsstavar. Har faktiskt tränat idag igen, det är skönt att röra på kroppen men jisses vad svårt det är att få till Zumba-stegen. Det är armar och ben och höfter och steg och sidan och gud vet vad. Men det är helt klart bra träning och riktigt kul.

Annars då? Jo det är bara bra, hoppas värmen kommer tillbaka snart bara. Ska försöka greja lite ute i helgen och gräva ur där vi ska göra sandlåda och även där vi ska lägga plattor. Räknade ut idag hur mycket sand vi behöver till sandlådan, tänkte att vi kan väl åka och köpa några säckar på Cheapy. Trodde vi ja! Ha ha, det är 20 kg i varje sådan säck och de kostar 40 kronor styck. Vi behöver ca 800 kg så det skulle ju bli en väldigt dyr sandlåda. Så det blir till att hyra släp och åka till en grustäkt och köpa sand istället.

Nej, nu är det dags att ta en dusch.


Äntligen!

Idag har jag varit och hämtat tyget till liggdelen så nu kan Emma ligga riktigt bra i vagnen. Emilia ville gärna provligga den, hon var så nyfiken.

Igår lyckades vi få ett fint kort på båda tjejerna. Emilia satt jämte mig i soffan när jag ammade och när jag var klar så ville hon ha Emma i knät och det fick hon ju såklart. Micke kom med kameran och så här blev ett av väldigt många kort.



Nu har Emma börjat le och det värmer så. Hon är redan 6 veckor, förstår inte vart tiden tar vägen.
Nu ska jag gå ner och lägga mig för det var väldigt vad klockan var mycket...


Let's Zumba!

Blev ingen promenad idag, fanns inte tid till det. Efter att vi ätit middag så pusslade jag och Emilia en lång stund. Sen städade vi undan alla leksaker, gjorde välling och gick ner och tog på pyjamas. När Emilia lagt sig så fixade jag i ordning i köket och sen så var det dags för ett träningspass. Jag har tänkt att jag ska komma i form nu, måste verkligen träna upp mig, orkar ju knappt ingenting och sen hade det varit lite trevligt att i alla fall ana några muskler. Så jag tränade Zumba! Det var skitkul, stod framför TV:n och följde en träningsvideo. Gjorde introduktionen där man får lära sig alla steg och den kommer jag nog får göra några gånger så jag verkligen lär mig. Det tog en timme och jag tänkte att "det är väl inte så jobbigt" men jag var rätt mör efteråt och då var det skönt med en dusch.

Nu ska jag gå och lägga mig så jag kommer upp imorgon, ska iväg imorgon förmiddag klockan 10 så jag måste upp.

Det är 3:e maj och det snöar!

Ombyte förnöjer sägs det ju, men jag är idag inte beredd att hålla med. Det snöar!!! och det är inte roligt alls. Men till helgen väntas värmen komma tillbaka.

Vi sov länge idag, skönt att sova men när man vaknar klockan 10 och det ska ammas, bytas blöjor och så vidare så blir det sen frukost och hela dagen blir konstig. Vi dukade undan frukosten strax innan 12 och sen har vi inte gjort så mycket alls. Emilia ligger och vilar nu och Micke åkte precis till jobbet. Jag och tjejerna ska ta en promenad sen och gå till ICA och hämta ett paket till Emma. Sen blir det väl matlagning och så.

Återkommer kanske senare...

Inget farligt alls...

Efter att ha ätit frukost så åkte jag iväg för att handla. Men när jag kom fram till MAXI och skulle ta upp ICA-kortet så fanns det inte i plånboken, ringde Micke och frågade om han hade det i sin plånbok och så var det. Så jag åkte hem igen och hämtade kortet, hade även glömt ett läkemedelsrecept som jag tog med, tur att det är så roligt att köra bil.
När jag handlat och kommit hem igen och Emma fått amma så tog jag på henne och så åkte vi upp till BVC, ja jag var så lat att jag tog bilen trots att det inte alls är långt att gå, men jag hade lite ont om tid och eftersom det var läkarundersökning så ville jag inte bli sen eftersom det är kort besökstid. Emma växer och mår bra, 6 veckor gammal (imorgon) väger hon nu 4150 gram och är 53,7 cm lång. Läkaren lyssnade på hjärta och lungor och lite annat och allt såg så bra ut. Prickarna och rodnaden som hon har är hormonplitor och lite värmeutslag och ögat var det ingen som helst fara med. Hon har nämligen var i ögat men det är för att tårkanalen inte är helt öppen och det är jättevanligt. Sen frågade jag angående vattenkoppor och Emma, det är väldigt ovanligt att så små barn får vattenkoppor om mamman har haft det och ammar man så ger det ett extra skydd. Men om hon skulle få det så är det inget att oroa sig för. Det är så att ju yngre man är när man får det desto lindrigare brukar det blev. På vårat BVC har de haft ett spädbarn som var 3 veckor och hade vattenkoppor.

Väl hemma igen så var det lugnt och tyst, Emilia låg och sov när vi kom tillbaka så jag tog en koppa kaffe och sen satte jag mig och deklarerade. Får bra tillbaka på skatten, känns skönt.

Micke ringde från jobbet förut och berättade att ena däcket på Clion höll på att lossna när han åkte till jobbet. Det har jag aldrig varit med om, tänk om det hade lossat när han körde! Hade kunnat gå illa, man ska ju efterdra bultarna när man bytt däcken och det har Micke inte gjort ännu, han har ju inte kört så långt. Men de hade nog dragit åt väldigt dåligt när de bytte däcken, så imorgon ska vi efterdra på Volvon så det sitter bra.

Nej nu ska jag göra något annat än att blogga.
Tjing pling!

Kosläpp, en ny upplevelse!

Igår så packade vi kaffetermos och frukt och åkte till Suntetorps Säteri för att få uppleva vårt första kosläpp, även kallat betessläpp. Solen sken och det var lagom varmt ute och när vi kom fram så var det redan fullt med folk där. Vi tänkte att det kommer väl 10-12 bilar men det var långt mer än så. Vi gick och tittade inne i ladugården först och det var massor med kor. De har runt 1100 djur på gården så det var kor över allt. Utanför så hade de speciella boxar för kalvar och de var sååå söta. 

Klockan 11.00 var det dags för korna att få komma ut på grönbete efter att ha varit inne hela vintern. Vi filmade och tog kort och Emilia tyckte det var väldigt spännande. Korten återger ju inte den glädje som korna visade, de skuttade och stångades och var överlyckliga. 

Näspiercing är coolt!

Efter att kossorna fått komma ut så gick vi och åt bulle och drack mjölk. Emilia älskar ju mjölk och gick stolt med sin mugg och drack...

muggen följde med in i nästa lada med lite yngre kossor som inte fått komma ut än. Men det var säkrast att stå nära pappa när man kom så nära dem. Pappa var modig och stack fram handen.

När vi kom hem så sov Emma och Emilia och jag gick ut och tvättade bilen. Sen satte jag mig och gjorde klart bokföringen och bokslutet och blev klar med det :o)

Idag så har vi varit hos min bror på kalas, han fyllde 35 år igår. Så det blev smörgåstårta och sedan kaffe och en superdupergod tårta med jordgubbar och maräng på. Emilia lekte med sina kusiner och hade roligt, hon var lite blyg i början, men det släppte. Benjamin visade att han hade fått myggbett, men så säger Anna-Karin att det är nog inte myggbett utan vattenkoppor. Vi fick lite panik först allihop för vi funderade på hur det är med vattenkoppor och spädbarn, men eftersom jag har haft det så har Emma antikroppar från mig så risken är rätt liten att hon skulle få det nu. Sen var det ju inte så mycket att göra för det smittar ju oerhört lätt, vi hade ju redan varit där en lång stund och Benjamin hade ju varit nära både Emilia och Emma så vi stannade kvar. Så nu får vi se om ca 12-16 dagar om det smittade. Hoppas att Emma klarar sig eftersom hon är så himla liten men om Emilia får det så är det ju avklarat för henne.

Nej, nu ska vi kolla på film. Ska kolla om det finns något gott att äta också, lite hungrig är jag allt.

RSS 2.0