Gott Nytt År!

2012 går mot sitt slut så gott slut och gott nytt år till familj och vänner!

Mysig jul!

Vi har haft en underbart mysig jul i år. Vi åkte till min bror dagen innan julafton och stannade till juldagen. Vi umgicks, åt gott och barnen lekte och det var den lugnaste julen på länge.
Emilia kräktes natten till julafton, men det var antagligen för hon hade ätit för många majschips på kvällen innan för hon mådde bra sen.
Juldagen kom pappa och Karin till brorsan och vi åt god mat och delade lite klappar till barnen, jättemysigt det med. Annandagen firade vi hos Mickes mor och far.

Nu är det snart nytt år. Tiden går så fort så det är inte klokt. Nu ska jag se om jag hittar lite goda recept som vi kan laga kommande veckan.

Snart är julen här!

Oj vad jag är dålig på att blogga nu för tiden. Men det finns faktiskt inte så mycket tid. Men nu ska jag försöka skriva lite update!

Det är fullt upp mest hela tiden fast inte får jag mycket gjort ändå. Börjar med Emilia, vi har varit hos sjukgymnasten på Ortopedmottagningen två gånger. Hon kan fortfarande inte böja armen fullt ut och därför ringde vi dit och de ville titta på armen. Hon fick göra lite lekövningar och sjukgymnasten tittade på hur hon använde armen och hon mätte hur många grader hon kunde böja. Första gången blev det 105 grader och vi fick i uppgift att träna böjningen genom att killa på axeln, alltså böja så mycket det går. Hon förklarade att det inte är någon naturlig rörelse man gör och om Emilia har haft ont i början efter att gipset togs bort så har hon undvikit att göra denna rörelse. På återbesöket förra veckan så kunde Emilia böja 115 grader så det är bara att träna på. Lätt att glömma av det bara, men Emilia brukar påminna :o)

Hon går på dagis som vanligt och det har blivit lite ändringar där. Några barn från hennes avdelning har flyttat upp till den äldre avdelningen och det har kommit nya barn från avdelningen under och även två nya pedagoger som kommer från den avdelningen också. Hon som var avdelningsansvarig på Emilias avdelning har bytt avdelning på grund av graviditetsbesvär vilket är trist. Men det blir nog bra, det är ju jag som tycker det är jobbigt med ändringar och går och grubblar och tänker. Men nu får Emilia vara störst ett tag vilket nog kan vara bra för henne.

Hemma är det trots och "kiss- och bajsålder" som gäller för henne vilket tar på tålamodet. Härom dagen så tog hon tag i Emmas hår och drog loss en stor tuss. När jag frågade varför hon gjorde så, var hon sett det så sa hon "Så gör Emils pappa på Emil". Så då fick jag förklara att så gör man INTE! Det populäraste ordet hemma just nu är "bajskorv" och det säger hon till det mesta. I början var det lätt att bara ignorera för att inte ge henne uppmärksamhet på det. Sen blev det svårare och vi har pratat om vad det är och att ingen kan vara det. Det går väl över det med, hellre det än massa svärord.

Hon pusslar som hejsan, lägger nu 60-bitars pussel utan större problem. Leker mycket i lekköket och med dockorna, vill ibland att Emma ska vara med och ibland så är inte Emma välkommen alls och allt är Emilias. Så det går upp och ner. Hon är förälskad i årets julkalender så den tittar vi allihop på.

Så har vi lilla Emma. Hon växer och utvecklas så man hänger knappt med. Hon har de sista tänderna som är på väg vilket gör henne jättedålig i magen så nu är det blöja som gäller här hemma. Men hon går bra på pottan ändå, vaknar till och med ibland på natten och vill gå upp och kissa så det är inga problem sen när vi ska ta bort blöjan igen.

Sedan en vecka så lägger vi Emma tillsammans med Emilia i deras rum och det har resulterat i att Emma har sovit några nätter rakt igenom. Det fungerar bra och de gillar att dela rum verkar det som. Mysigt att natta dem också, att få läsa saga tillsammans och stoppa om dem båda två.

Hon leker mycket tillsammans med Emilia nu i lekköket och mycket med dockorna. Duplo bygger hon mycket med och pusslar med knoppussel. Dansa är ju kul också och hon visar gärna sina kunskaper. Igår lärde hon sig att hoppa jämfota och det sååå sött ut.

Och jag då? Ja det går upp, upp, upp och ner, upp, upp, upp och ner och så vidare. Just nu är jag inne i en riktigt trött period. Började ju med kosttillskott för lite mer än en månad sedan och blev först väldigt pigg och kände mig sååå mycket bättre på många plan, men nu är det nog en så kallad utrensning för jag är trött, lat, ont, magen är helknas, fick idag världens största munsår som jag inte haft på evigheter. Tjejerna dricker också detta fast i mindre dos. Mineraldrycken har de druckit lika länge som jag och basic-drycken sen en vecka tillbaka. Sen äter vi nu helt glutenfritt och i princip mjölkfritt, vi har fortfarande kvar smör och bregott. Men vi kommer ta bort det efter helgerna och se ev resultat. Emilias hosta har blivit bättre men fortfarande har hon kvar en hel del "utslag" och Emmas hosta är helt borta men fortfarande "utslag". Just nu har dock Emilia väldig krupphosta så jag tror det är samma anledning som jag har mitt.

Jag försöker hitta så mycket information om koständring som möjligt och det är kul men det tar mycket tid. Jag ska samtidigt försöka få Micke att förstå sambanden och det är inte lätt. Det är ungefär som att sälja sand i Sahara. Men han får ta den tid han behöver, hemma äter han ju det vi äter men annars bryr han sig inte än så länge. Han tycker inte heller att tjejerna är dåliga på något sätt, men det är för att han inte är insatt i sambanden och är inte så nära dem som jag är.

Funderar på att starta en blogg där jag kan samla gluten- och mjölkfria recept och även utan massa E-nummer och så. För det är svårt att finna sånt.

Nu kommer lite kort från oss

Vi fick punktering på bakdäcket i höstas och fick pumpa upp däcket med cykelpumpen för att kunna åka och laga det...

Världens sötaste Lucia med världens sötaste lillasyster bredvid.
 
Tjing pling för denna gång!

RSS 2.0