Turri lurri lurri turri turr!

Det kanske är en mening som du inte förstår så mycket av. Men det är så det låter när Emilia sitter och läser böcker själv :o) När vi läst saga på kvällen så ska hon alltid läsa själv för oss sen och då ligger hon och bläddrar och läser likadant på varje sida och det låter så himla gulligt.

Är på jakt efter skor till Emilia eftersom de hon hade förra året är för små. Köpte ett par tygskor igår på MAXI för 249 kronor. http://www.brandos.se/pax/tuff-7252201-14-beige/a44587 Sen har jag hittat ett par superfina Ecco skor som är lite högre på Sko Rolf här i stan som jag nog ska åka och köpa idag. Har ett tillgodokvitto där. Det som gör mig lite osäker är dock att de är i vitt skinn, men jag tror att om man underhåller dem och impregnerar dem ofta så kommer de hålla sig. Om inte annat så är det en riktigt bra sko som ger bra stöd för foten och det ärd et viktigaste. Kommer inte köpa billiga skor på typ Skopunkten som hon ska gå i mycket, gjorde ju det förra året men vi känner att det är bättre att lägga pengar på riktiga skor och ha färre skor istället. Det påverkar så mycket vilka skor man har och fel skor kan ge så många bekymmer för ben, knän och rygg.
Ska hämta ett paket i kiosken här uppe sen med ett par Tretorn gummistövlar i rosa http://www.sportamore.se/produkt/14432-tretorn-optimist-j-rosa
Sen blir det nog ett par sandaler eller ballerina skor också. Har hittat ett par på Brandos.se som är sååå söta. men jag och tjejerna ska nog åka in till stan imorgon och kika lite, var en del erbjudanden eftersom det är shoppinghelg. Ska även kolla på KappAhl om det finns skalbyxor i storlek 98 med 10000vp. Köpte ett par på Elins Esplanad igår i 92, men vill hellre ha dem i 98. De som var i 98 där var bara 5000vp på men det var samma pris, dåligt tycker jag.

Var på barnmottagningen igår och träffade en läkare. Fick inget klart svar om vad hostan beror på, men troligen någon typ av astma kombinerat med krupp, så vi ska fortsätta inhalera Airomir och Flutide morgon och kväll i en vecka och sen morgon i en vecka. Ska få en till tid för att göra ett pricktest för mjölk och ägg eftersom hon har utslag på armarna. Får väl se vad det visar. Sen ska vi ha telefonkontakt med läkaren innan sommaren och återbesök om 6 månader.

Nej, nu ska jag försöka få lite nytta gjort innan Emilia ska hämtas på dagis.

Sju tänder klappar händer!

Japp, nu har de ökat i antal. Emmas tänder alltså och klappar händer gör hon. Jag och Emilia satt och sjöng häromdagen och gjorde rörelser till och rätt som det är så började Emma klappa händer. Sååååå sött!

Annars? Jo tack, som vanligt med mig annars är det bra. Vi har haft kalas i helgen, Mickes släkt var här och det var väl trevligt. Jag är ju ingen större älskare av stora samlingar nu för tiden så för mig var det oerhört jobbigt, men det blev lyckat. Emma fick leksaker, kläder och pengar. Kommer inte ihåg om jag skrev att hon fick en Bobbycar av farmor och farfar och av morfar och Karin fick hon en supersöt liten trenchcoat (stavning?) och en nallebjörn. Bobbycaren används flitigt! av Emilia. Men Emma sitter på den emellanåt och skuttar lyckligt så den åker lite bakåt.

Vi har ju väntat på en tid på barnmottagningen på KSS för att utreda Emilias hosta. Jag ringde igår och frågade hur hon låg i prioritet och de skulle kolla på det. På förmiddagen idag ringde de och hade en tid redan imorgon klockan 13. Känns jättebra eftersom hon blivit sämre igen. De ska kolla på hennes utslag på armarna också, har nu som små blåsor i armvecket och på handlederna och rodnad runt om.

Emma var på BVC på 1-årskontroll igår och hon gick igenom utan anmärkning. Hon följer sin kurva perfekt så det fanns inget att klaga på. Fick två sprutor med vaccin också och det gick bra, blev ledsen först, men det släppte snabbt när hon fick syn på en gosegroda :o) Vid läggdags på kvällen så hade hon 38,5 i temp så hon fick alvedon. Sen vaknade hon strax efter 1 i natt och var glödhet. 39,9 i temp så det blev Iprén och vatten och så åkte pyjamasen av. Hon fick ligga hos mig men det blev inte så mycket sömn. Hade 39,9 även på förmiddagen och fick Iprén igen. Nu ska hon snart sova en stund till.

Emilia var ledsen när jag lämnade henne på dagis imorse, det känns jobbigt att lämna då även om jag vet att det släpper snabbt och hon älskar ju att vara där. Igår hade de haft samlingen ute och även ätit mellis ute och hon berättade så stolt om det när jag och Emma kom igår. Sen hade hon varit uppe hos de större barnen och lekt. Hon gillar att leka med dem så hon brukar vara där uppe ibland.

Nej, nu ska jag gå och lägga lilla Emma och kolla till köttgrytan som står på spisen.

Emma är 1 år!

Grattis till våran lilla prinsessa som idag har fyllt 1 år! Tänk att tiden går så fort. Det har varit en härlig solig dag och det har varit fullt upp. Paket och tårta men vi missade sången :o(

Bilder kommer, jag återkommer!


Nu är pappa här!

Helgen har varit rätt bra. I fredags så fixade jag hemma lite, plockade i ordning nere i hallen och städade av. Och jag är fortfarande i lite halvt chocktillstånd att jag lyckades göra detta med Emilia hemma. Hon lekte så fint med dockor och annat i deras rum medans jag fixade och Emma sov. På eftermiddagen var det dags för pyttedans och efter det så åkte vi till Elins Esplanad och köpte en present och lite kläder till Emilia. Det blev en jeansjacka, jeans, en tunika, strumpor och trosor som hon så stolt valde själv. Tror dock att de är lite stora än, men storleken under såg så himla små ut. Sen blev det korv med bröd till tjejerna innan vi åkte hem. När vi kom hem så undrade Micke vart vi hade varit så länge för det var nästan direkt dags för pyjamas och kvällsmat. Emilia var uppe något längre och myste med oss för hon hade tagit en powernap i bilen. När barnen somnat myste vi äldre med varma mackor och räkor, inte ihop då utan Micke åt mackorna och jag åt räkor *mums*.

Igår började vi dagen med att sätta upp en hylla i köket, efter att vi hade ätit frukost och så. När Emma sovit klart så bar det iväg på kalas hos sysling Molly som fyllt 4 år. Eller Bolly som Emilia säger. Det var trevligt och Emilia tyckte det var så roligt att leka med Molly. Hon fick massor av pysselgrejer så det var pyssel som stod på schemat.

Idag så åkte jag och handlade lite på Kvantum efter frukost och vid 12-tiden som kom pappa/morfar och Karin. Vi åt lunch och fikade och Emilia var sååå glad och visade de flesta av sina färdigheter och Emma också. Efter några timmars trevligt umgänge så sa Karin hejdå och åkte hem medans pappa/morfar stannade kvar till Emilias stora glädje. Han ska vara här några dagar och det ska bli kul.

Idag har föresten Emilia varit utan blöja i princip hela dagen och gått på pottan. Hon är jättebra på att känna när hon behöver kissa och kommer det kiss i pottan så får hon sätta ett klistermärke på en "bana" vi gjort och när hon kommer till ett hjärta så får hon en överaskning. Hon vill dock inte bajsa på pottan utan det ska göras i blöja. Än så länge så uppmuntrar vi henne massor att inte ha blöja när vi är hemma, det går lite från dag till dag men de senaste dagarna har det gått jättebra. Men vill hon absolut inte ha trosor så vill vi ju inte tvinga henne.

Jaha, nej då ska väl jag tacka för mig. Återkommer väl någon dag igen snart.

Up and down and here we go! Sjätte tanden också!

Emma fick sin sjätte lilla tand häromdagen. Nu har hon 4 ner och 2 uppe, så söt så. Har jag skrivit upp när alla tänder kommit nu då? och när hon satt stadigt första gången? första leendet? flytta saker mellan händerna? osv ABSOLUT.... inte :o( Jag var så noga med det med Emilia och vi tog massor med kort och förevigade det mesta. Men nu finns inte riktigt den tiden och det känns så tråkigt, känns lite som vi sviker Emma men det gör vi ju inte. Är det ett vanligt fenomen att man gör sånt där mindre med andra barnet tro??
Älskar dem båda så det gör ont i kroppen det gör vi i alla fall!

Var hos läkaren i måndags och det gick bra. Kom fram till att medicinen i alla fall börjar verka lite grann på den punkten att min energi och vilja till att göra saker har ökat. Men i övrigt så är det väl som vanligt. Ångest och mycket mer panikångest, men det är vanligt att man får mer ångest ett tag i början när man tar mediciner mot ångest, knasigt men sant. Så nu ska jag fortsätta med denna dosen och hoppas att den hjälper mer och mer.
Igår var jag och träffade min nya kurator. Kändes 50/50, varken bra eller dåligt men det gjorde mig väldigt nedstämd och väckte mycket tankar och funderingar kring framtiden. Jag tänker mer och mer på att jag håller denna eviga glada fasaden utåt, hur mycket ligger det mig egentligen till last? Eller är det bra? Ja i vissa fall är det väl bra och i andra inte. Tänker mycket på om folk tror att jag hittar på att jag mår så dåligt.

Känns just nu som tiden springer iväg och jag inte riktigt hänger med, Emma blir 1 år nästa vecka. Vart tog detta året vägen? Vissa dagar får jag jättemycket gjort och andra så tar oron övertaget och får mig att sitta i soffan och inte göra något mer än att tänka att jag ska göra saker.

Snart är det dags att åka och hämta Emilia på dagis. Har fått intyg från läkaren att Emilia ska kunna få lite mer timmar nu när jag mår såhär. Känner mig tvådelad inför det, känner mig värdelös som inte orkar vara den mamma jag vill vara och att jag sviker Emilia. Samtidigt som jag vet att hon trivs så bra på dagis och vi får mer bra tid tillsammans om jag kommer på fötter.

Akta dig för...

Nu gäller det att hålla sig undan för Emilia är i en period där hon slåss, putts och nyps mer än någonsin. Emma är ofta "i vägen" och åker på mycket av smällarna. Humöret kan svänga på 1/10-dels sekund från att vara hur glad som helst till att bli hysterisk och sen lika fort igen till att bli jättegosig. Så som sagt, det gäller att hänga med.

Idag har jag fortsatt att måla lite. Har fått dille på vitt och målar just nu en "pigtittare" som har stått i skymm undan men ska nu få komma fram i rampljuset. Har faktiskt betat av ganska mycket på min att-göra-lista och det känns skönt att ha fått upp energin lite. Och efter bara 2 dagar med kostdagbok så har faktiskt sötsuget minskat. Hoppas det håller i sig.

Hela familjen gick på en blåsig promenad idag, var skönt att komma ut allihop tillsammans. Hoppas på mindre blåst och mer sol imorgon så blir det promenad igen.

Nej, nu ska jag nog sätta mig och namna lite kläder till Emilia. Det är kläderna jag köpte på klädbytardagen som inte är klara än.

Handlade igår och kaos idag!

I onsdags var vi på pyttedans efter dagis. Emilia har ju varit sjuk några fredagar så vi ska ta igen det på onsdagarna. Det är en annan ledare på onsdagar och det kändes som om det var mer uppstyrt och roligare. Vi ska nog byta över till onsdagar om det går för det passar bättre så får vi fredagarna helt lediga istället. Det är många från Emilias dagis som är med på dansen och det är ju kul.

Igår efter att vi ätit mellis så åkte vi och handlade. Har inte varit och handlat själv med tjejerna sedan Emma fick börja sitta i stolen i vagnen (har ju haft med babyskyddet innan) men jag testade igår och det fungerade superbra. Pratade med Emilia innan vi gick in att hon skulle gå bredvid mig och vagnen eller så fick hon sitta i vagnen. Några tillfällen blev hon lite trotsig och körde den klassiska "jag-lägger-mig-på-golvet-och-skriker-lite" men den bet inte på mig utan jag höll mig oberörd och snabbt så kunde vi gå vidare. Vi lekte lite under tiden vi handlade och gick och letade efter alla saker vi skulle ha och hon fick scanna in varorna.

Idag har jag haft en jobbig dag. Är så trött mentalt av att behöva ha koll på allt och med Emilia som är inne i en riktig trotsperiod och slåss mycket. Och så fort hon inte är i centrum så hittar hon på dumheter, leker Emma med en leksak så ska Emilia ha just den och så vidare. Dagarna innehåller många raseriutbrott där hon blir okontaktbar för en kort stund, men detta är ju helt normalt för hennes ålder.
Skulle helst vilja få vara för mig själv och bara vara en dag eller två...

Ska nu på allvar börja ta tag i mig själv vad gäller mat och träning. Ska försöka föra kostdagbok och träna 3 dagar i veckan till att börja med. Inte stenhårda pass, men 20-25 minuter på crosstrainer, promenad eller så. Måste verkligen få lite kondition och komma i form innan hela garderoben har krympt för mig...

Nej, nu ska jag ta och kolla lite på tv.

Hon var duktig sa fröken!

När jag lämnade Emilia på dagis imorse så pratade jag med en av fröknarna lite. Hon berättade att Emilia hade varit så duktig igår när de lekte i sandlådan. Några av de äldre tjejerna höll på att bygga i sanden och då kom Emilia och tog en hink. En av tjejerna blev arg på Emilia sa "Dumma dig". Emilia tog det väldigt bra och sa "Förlåt" och lämnade tillbaka hinken. Den större tjejen var arg ganska länge på Emilia, men fröken hade pratat med henne och förklarat att Emilia inte förstod deras lek eftersom hon är så mycket mindre. Sen hade de blivit vänner igen. Kände mig så stolt att Emilia hade tagit det så bra :o)


Jo just det, så var det ja!

Vill börja med att hälsa gratulera min bonussyster Emelie på födelsedagen! Grattis och hoppas du haft en underbar dag.

Sen så skulle jag ju skrivit om saker igår som föll ur mitt minne, men jag kom på det förut :o)
Emilia har börjat med en ny "hobby", hon låser upp ytterdörren och går ute på trappan! INTE så kul tycker vi! Så nu får grinden vara stängd vid ytterdörren så hon inte kommer ut så lätt. Förhoppningsvis så är det kul bara ett litet tag.

Emma hon är ett litet charmtroll, sitter och nynnar ofta och det låter som om hon sjunger. Hon har fantasi och hittar olika saker som hon kan använda som "gå-vagn". Det är leksaker, rutschkanan, Emilias dockvagn, stolar och annat. Hon sitter också mycket ute i köket och pangar med leksakskastruller och fy vad det låter. Och så kommer Emilia och ska ju göra likadant, hon tycker det är jättekul att härma lillasyster i allt hon gör. Men vi gör inte så stor grej av det.

Idag när Emilia kommit hem från dagis och vi ätit lite mellis så gick vi ut på promenad och stannade vid en lekplats. På resans gång fick Emilia några "utbrott" men jag behöll lugnet och pratade med henne och så var vi på banan igen. Hon har ett humör som inte är av denna värld och det är svårt att behålla lugnet ibland, men det mest effektiva är att INTE bli arg så det är mitt motto just nu. Det är faktiskt ingen lätt period hon befinner sig i, så man får försöka förstå.

Annars då? Jo, jag är ilsk! Det finns ett ont fenomen i denna tid som heter Facebook, varken jag eller Micke har något konto och vill inte ha heller. Men många tjatar om att vi måste skaffa Facebook för att bla bla bla. Det som gör mig ilsk i sammanhanget är att så mycket finns på Facebook och vi som Vågar Vägra Facebook kan inte ta del av detta. Det gäller framförallt olika tv-program och radioprogram. Tror de att ALLA har Facebook eller? Varför kan de inte ha vanliga hemsidor istället? Varför detta eviga tjat om Facebook? Åh, det gör mig så arg och irriterad. Kan man ha Facebook och ändå vara "anonym"? Jag vill inte ha massa "vänner" där och bli hittad av gamla skolkamrater och så. Jag har mina vänner IRL och det får räcka.

Nej, nu ska jag ta en apelsin och softa på soffan tror jag.

Sjukt vad tiden rinner iväg...

Tänker att jag ska blogga men det blir inte av, men nu ska jag göra en liten "update".

26/2 - Jag var på klädbytardag på förmiddagen och hittade massa bra kläder till Emilia. Galonställ, mysbyxor, jeans, toppar, tröjor och leggings. Det blev 26 plagg och en bok för 455 kronor och det tyckte jag var riktigt bra. Många av kläderna var mer eller mindre oanvända, några hade till och med prislappen kvar :o)

27-29/2 - Emilia har varit på dagis och Micke har jobbat dagtid. Jag och Emma har varit hemma och pysslat lite. Jag har väl inte fått gjort så hemskt mycket, har inte mått så jättebra men det har fått gå ändå. Tisdag eftermiddag fick jag väldig ångest som inte gav med sig och på natten var jag med om den starkaste panikångesten som jag upplevt. Emma vaknade och ville inte somna om och jag var sååå trött och det gjorde att ångesten steg och steg och tillslut kunde jag knappt andas, det kändes som jag skulle dö. Riktigt läskigt... På morgonen så var jag trött och fick kämpa mig upp och när jag lämnat Emilia på dagis så tog jag det väldigt lugnt med lilla Emma här hemma. När jag hämtat Emilia på dagis så åkte vi direkt till Emelie och Meja och åt mellis och tjejerna lekte och jag och Emelie satt och pratade. Kändes så skönt att bara få prata och slippa vara själv.

1-4/3 - Tidig torsdag morgon vaknar jag av Emma som ligger och jollrar och så känner jag något väldigt varmt bredvid mig, det är Emilia som ligger där som ett litet extra element. Så när det blev morgon så tog jag tempen på Emilia och den var 38,9 så det blev inget dagis för henne. Hon var slö och låg mest hela dagen. Hostan tilltog och på eftermiddagen ringde jag vårdcentralen. Hon har ju haft hosta nu i 4 månader och jag ville ha en tid till en läkare. Fredag morgon klockan 9 kom vi in till en läkare på vårdcentralen och hon konstaterade att Emilia är tät i luftrören, men snabbsänkan visade inget. Men nu fick vi en remiss till barnmottagningen för att utreda hostan.
Så helgen har varit lugn eftersom Emilia har varit sjuk. Skulle åkt ner till brorsan på kalas idag och firat Melvin som blev 3 år i fredags och Anna-Karin som snart fyller 30 år men vi valde att stanna hemma även om Emilia idag har varit feberfri. Hon hostade väldigt mycket inatt och sov lite dåligt och var inte på topp.

Övrigt: Det var något jag skulle skriva men nu är det fullkomligt bortblåst.... som vanligt. Minnet är inte vad det en gång har varit. Ska nog ta och krypa ner i vår sköna säng och sova lite. Hoppas att Emilia mår bra imorgon och kan gå till dagis.

RSS 2.0