Klart för nu!

Då var bokföring, bokslut och deklaration klart för nu! Känns skönt att kunna släppa det. Nu ska vi se om jag kan få lite snurr på företaget i år, får väl smygstarta lite smått.

Annars har vi tagit det rätt lugnt idag. Tjejerna är bättre i sina ögon, men Emilia haltar fortfarande en del. Hoppas hon är bättre imorgon, jobbigt för henne.
Medans jag har suttit och jobbat lite så har Emma sovit och Emilia och Micke läst sagor och lekt. När jag var klar så tog vi en promenad i det sköna Valborgsvädret. Gick förbi en lekplats och där åkte Emilia rutschkana, gungade och jag och Micke testade linbanan, det var skitkul.

Nu ligger tjejerna och sover sött i sina sängar. Jag hoppar mellan CSI och datorn. Sen blir det nog sängen för min del. Hoppas på fint väder imorgon så vi kan vara ute och pyssla lite. Behöver köra igång gräsklipparsäsongen och så.

Såååå besviken!!!

Kors i taket nu ska ni få höra!! Jag har mått bra EN HEL HELG!!! Första gången sen jag vet inte när som jag INTE har mått dåligt och haft ångest under en lördag-söndag. Och idag har vi till och med varit ute och spanat utemöbler och lite annat och jag blev inte stressad. Det är helt otroligt, fattar ni hur skönt det är?!?!
Men, det finns ett MEN. Vad besviken jag blev på utemöblerna vi tittade på!! Vi fick i veckan reklamblad från EM och Plantagen och där fanns konstrottingmöbler som vi blev förälskade i. En vit grupp på EM och en ljusgrå grupp på Plantagen och när vi idag åkte dit för att titta på dessa för att (som vi hade trott) köpa en av dem, så visade det sig att det inte alls var vad vi tänkt oss. Borden var snygga på båda ställena men inte stolarna. De vita stolarna på EM såg så plastiga ut att man kunde tro att de var fel levererade och skulle säljas billigt på typ Rusta eller nåt. Rusta i all ära vad gäller en hel del saker men ja ni kanske fattar?! Och de ljusgråa stolarna på Plantagen var i själva verket inte alls ljusgråa som på bilden utan mörkgråa :o(
Åkte till MIO och kollade utbudet av deras Brafab möbler, men de hade inget som vi ville ha. Så vi får åka till A-möbler och se vad de har hemma, vill ju gärna se det man köper innan man köper det.

Har idag och igår suttit med bokslutet och deklarationen för företaget och det rullar på, börjar få kläm på det där nu så det är inte så mycket kvar, ska göra färdigt imorgon. Är bjudna på kalas imorgon till min bror som fyller 36 år, men eftersom tjejerna fortfarande är kletiga i ögonen så får vi stanna hemma för att inte smitta ner alla andra små barn.

Blev föresten ingen Marabou Black igår, den var slut så det blev en vanlig... men den slank ner den med.

Nej, nu får det nog bli en film innan det är dags att sova.

Pöss!!


Mycket händer här...

Emma tar allt fler och fler steg. Hon säger "mamma" vilket hon gjort länge, "babba" har hon börjat med nu i dagarna och hon är ett riktig liten bustjej. Inatt sov hon HEEEELA natten i sin säng. Ända sedan hon flyttade över till deras rum så har hon vaknat på natten och jag har hämtat in henne och hon somnat om hos mig. Men imorse när Emilia kom in så sov Emma fortfarande, Emilia stod länge och tittade sig omkring och sa sen "lillasyster är inte här" och så gick hon in och väckte Emma.

Emma fick inflammation i ögonen i början av veckan och i torsdags på förmiddagen så ringde de från dagis och sa att Emilias ögon hade börjat gegga sig. Jag åkte och hämtade henne och när vi kom hem så åt vi lite lunch och sen somnade hon på soffan. När hon vaknade var ögat helt igenkletat. Jobbigt för dem när de inte riktigt förstår varför de inte kan öppna sina ögon och det gör ont när vi tvättar.

Idag har även Emilia lyckats skada sin fot. Hon höll på att klättra upp på lekköket och jag fick ta ner henne flera gånger genom att jag tog henne i armen och hon hoppade ner och sista gången jag tog ner henne så trampade hon antagligen fel. Sen har hon haltat omkring här hemma mer och mer och jag känner mig som världens hemskaste mamma som gjorde så hon fick ont i foten. Ringde 1177 och rådfrågade men precis som jag misstänkte så kan vi vara lugna så länge hon stödjer och går på foten.

Badrummet är färdigmålat och det blev väldigt vitt. Vi har ännu inte satt upp något på väggarna så det ser väldigt sterilt ut. Vill vänta sätta upp något tills färgen verkligen härdat riktigt. Håller på att planera för vad som ska fixas och köpas i övrigt.
Altanprojektet är ett kapitel för sig, fick offerten för byggfirman som var här förra veckan. Ha ha att jag inte svimmade när jag läste den är en gåta. 40000 spänn!!!  och då är 23500 arbetskostnad MED ROT-avdraget. De räknar med 2 man och totalt 100 timmar. Jag skulle ju göra jobbet fortare själv effektiv tid. Och för att inte tala om materialkostnaden och materialvalet. 16500 och de har räknat med att bygga taket i limträ och det mest komiska är att bärlinan (den som håller takreglarna i bakkant) ska vara 30x9 cm. Lite lagom överdimmensionerat då eller?! Vi pratar ett plasttak på 4x3 meter, inte ett betongtak liksom.
Plus denna kostnad på 40000 spänn så tillkommer det att VI ska gräva ur minst 15 cm jord, köpa  ca 3,5 kubik singel som vi ska kärra ner, markduk och målarfärg till takstommen. Tror vi hoppar den offerten. Funderar på om vi kanske ska hålla oss till att bygga taket i år och köpa utemöbler och inreding till altanen istället.

Nej, nu kommer Micke med en pizza och en Marabou Black!!

Projekt badrum på byggla.se

Vi är i full gång med att fixa med badrummet och det är så himla roligt. Vi har spacklat, slipat, grundmålat och täckmålat  två gånger. Vilken skillnad det är redan nu. Jag har lagt upp projekt badrum på byggla.se och där kan ni följa det! På denna sida finns det massor med hemmafixare och man kan få jättemycket inspiration. Jag kommer nog lägga upp med projekt där.
Här är länken till mitt projekt http://www.byggla.se/Projekt/Badrummet1/?category=143

Så mycket tankar och ingen reda!

Har idag varit och träffat min kurator och det gick bra, är väl inte helt trygg med henne ännu, men jag får väl ge det lite tid. Mycket tankar som snurrar och som jag vill prata med henne om men när jag väl sitter där och vi har 45 minuter på oss så blir det svårt att ta det som känns mest relevant just nu.
Hade väldigt mycket ångest igår och var helt spretig i mina tankar, sen har jag inte sovit så mycket inatt eftersom Emilia vaknade och hostade massor för hostan har kommit tillbaka och det med besked så nu blir det inhalationer igen, sen vaknade Emma vid 5 och ville inte sova mer så idag har jag varit väldigt trött.

Jag har föresten startat ett krig mot min rygg. Jag har såååå ont och jag vet inte varför. Men jag dövar smärtan med värktabletter och hoppas att det inte blir värre och så tänker jag mer på hur jag lyfter. Men jag hoppas att jag går som segrare ur detta krig, håll tummarna för mig är ni snälla :o)

Annars? Emma har börjat pussas och det med helt öppen mun. Sååå sött. Så har vi konstaterat att man kan jämföra henne lite med en busig valp. För när hon ser någon som hon inte sett på ett tag så blir hon alldeles vild och skuttar omkring sittande på knä och sträcker upp armarna i luften, snurrar runt, lägger sig ner på golvet och skrattar.
Det fungerar jättebra att tjejerna delar rum och Emma ligger superbra i sin säng. Vaknar hon och ger ifrån sig höga ljud på natten så sover Emilia vidare och det är ju skönt.

Nej, nu ska jag gå ner och ta Emma för hon har vaknat, sen blir det en koppa kaffe innan vi ska åka och hämta Emilia på dagis. Jag har inte fått något vettigt gjort idag, men det kanske blir något gjort senare.

Tipp tapp...

Klockan 01.39 kom Emilia tassande in och kröp ner tätt intill mig och somnade. En liten stund senare hörde jag Emma jollra lite så jag gick in och hämtade henne och la henne hos mig.

Idag när jag lämnat Emilia på dagis så åkte vi till Colorama och köpte våtrumsspackel. Nu skulle ev. Mickes pappa komma och spackla imorgon efter jobbet, men kanske hinner jag göra det innan, vi får se. När vi kom hem så var det dags för Emma att sova och jag fixade i ordning i tjejernas rum lite och städade av där också. Sen tog jag det lugnt en stund innan Emma vaknade och snart var det dags att åka och hämta Emilia och åka hem igen och steka pannkakor *mums*

Läggningen ikväll var mer rofylld än igår, Emilia somnade ganska snabbt som vanligt. Vi låg alla tre i hennes säng och det gick jättebra. När Emilia hade somnat så la jag mig med Emma i hennes säng och det tog sin lilla tid innan hon somnade, men det var mest att hon låg och småjollrade och pillade mig i ansiktet lite vilket är rätt mysigt. Så nu sover de så sött i sina sängar, vilka underbara små tjejer vi har.

Kan nog bli en ny altan och en stenbelagd framsida ganska snart här också. Håller på att kolla upp lite olika firmor som kan göra jobbet. Bara det att man måste ju ringa till dem och det är ju inte min starka sida, men jag får ta tjuren i hornen och göra det bara.

Over and out!


Vilket mardrömsuppdrag!

Idag gjorde jag det, har funderat och funderat när det ska ske och det blev idag. Jag har förberett under dagen och ordnat allt som behövde ordnas. Jag har varit cool och tänkt att det här blir lätt som en plätt, bara att ta tag i det så ordnar det sig :o) Just det, så lätt blev det inte!
Uppdraget var att Emma och Emilia ska sova i samma rum och att Emma ska sova i sin växasäng. Micke har varit på bio ikväll med sin bror och vi åt middag innan han åkte. Tjejerna var på gott humör och vi har haft en bra dag. Tänkte att jag lägger båda två samtidigt och vi har pratat med Emilia om att det kommer bli lite annorlunda nu och det kommer bli jättemysigt att dela rum med Emma och hon har varit jätteglad över detta. Hon var med och bäddade i ordning i Emmas säng och fixade. Då vill hon byta säng och ha den sängen som var tänkt till Emma, inga problem tänkte jag eftersom det bara är bra för då får Emma vägg på ena sidan sängen. Efter att de fått kvällsmat, tittat på "Madicken" och vi borstat tänderna och spolat ner tandtrollen i handfatet så gick vi ner. Det började bra och vi läste saga, men sen blev det livat. Emma ville såklart inte ligga still och inte Emilia heller. Emilia skuller inte sova och sprang upp och jag fick hålla henne kvar i sängen samtidigt som jag försökte få Emma att ligga ner. De började lugna sig och jag tänkte att nu somnar Emma snart och Emilia strax efter, men det tog snart fart igen och så höll det på. Till slut tog jag upp Emma och vaggade henne i famnen och Emilia krånglade lite till och testade mitt tålamod som var väldigt dåligt vid det laget. Tillslut sa Emilia att hon var trött och la sig ner, sen snyftade hon fram att hon ville ligga i sin säng och det hade jag räknat med så vi skiftade snuttisar, gosisar och täcke och efter en kort stund sov Emilia gott. Jag la ner Emma i hennes säng och strax där efter så somnade även hon. Tog enbart 2 timmar :o)
Återkommer imorgon med rapport om natten och hur många gånger Emma trillat ur sängen ner på madrasserna på golvet.

Imorgon ska jag åka förbi Colorama och köpa lite grejer till badrumsprojektet så vi kan bli färdiga där. Behöver spackla taket, rengöra väggarna och sen ska det målas. Vet inte om vi gör det i veckan, men det kan vara skönt att ha allt hemma om andan faller på.

4 små steg!

Det ökar, nu har Emma tagit 4 små steg. Hon är så go lilla tjejen, har så mycket hittepåsaker för sig och hon och Emilia leker mer och mer tillsammans.

Jag var på Elins Esplanad i torsdags och köpte lite kläder till Emilia. Det var 30% på ett köp på KappAhl så då passade jag på att köpa en pyjamas, en jacka, jeansleggings och trosor. Vi har nu köpt alla hennes utekläder med minst 25% rabatt och det gör ju en helt del. Nu är det bara lilla Emma som ska få en liten fin vårjacka. Hon för en ursöt liten trenchcoat av morfar och Karin i 1 årspresent men den var lite stor och fanns inte i mindre storlek så vi fick lämna tillbaka den.

Har nu i alla fall fått klart i tjejerna garderober i deras rum. Skönt att ha alla kläder på ett ställe. Är nu i valet och kvalet att flytta in Emma att sova i deras rum också, men det känns lite sådär i och med att Emilia klättrar i Emmas säng och är ju lite väl hårdhänt ibland. Men vi känner att det hade varit skönt att få vårt sovrum mer för oss själva även om de så gärna får komma in till oss såklart. Får se om vi provar i veckan.

Var och skiftade till sommardäck på Volvon i torsdags också och lämnade in vinterdäcken på däckhotellet. Får första förvaringen gratis sedan kostar det 695.- per säsong inklusive skifte och så sköter de om dem och så. De tar ju sån plats här hemma och vi vill inte ha dem liggande i garaget då det är så lätt att de kan bli stulna där. Så nu fick vi plötsligt lite mer plats i pannrummet.

Idag har jag tagit ner listerna i badrummet och skrapat bort lös färg i taket och fått bort all den färg som hade möglat. Det var målat med vanlig takfärg så nu ska det målas med våtrumsfärg, ska nog passa på att måla väggarna samtidigt. Micke och tjejerna var ute och fixade och lekte lite under tiden och sedan lagade de mat. Kändes så gött att komma och sätta sig vid bordet och bara äta, det tillhör inte vanligheterna att Micke lagar maten helt själv.

Ikväll blir det kanske en film och mys med älskling i soffan. Pöss på er!


Det går sååååå långsamt...

Sitter här vid datorn lite och för över lite bilder från telefonen och ska uppdatera den. Men vilken tid det tar. Det måste vara massa skit på datorn för det går i snigelfart. Borde göra en uppdatering på datorn men då ska allt sorteras och läggas över på extern HD och där ligger det också i en enda röra med massa dubletter på bilder och så vidare så när ska man hinna sitta med det?
Tänk om man kunde klona sig, vad livet skulle gå enkelt då. Eller?

Redigera?

Imorse när jag gick upp och såg mig i spegeln så önskade jag att jag hade kunnat redigera min spegelbild. Varför?? På grund av blodsprängda ögon efter en natt med lite sömn. Hade nästintill somnat igår när jag hörde Emilia ropa "Mamma komma hämta mig" sen kom hon trippande och ville ha vatten. Gick upp och hon fick lite vatten och så gick vi in och kröp ner i sängen. Precis när jag lagt ner huvudet och slutit ögonen så rör det sig i sängen bredvid... Emma hade vaknat och blev sådär hysteriskt ledsen som bara hon kan. Avvaktade en stund innan jag flyttade över henne och la henne mellan mig och Emilia och hon blev tyst. Men det var bara lugnet före stormen för då ville Emilia ligga bredvid mig och det är svårt eftersom jag inte kan hålla om Emma så hon inte kryper iväg och ramlar ner på golvet och samtidigt hålla om Emilia som ville ligga på min andra sida. Önskar jag hade kunnat dela mig i sådana stunder.
Resultat av denna okunnskap i delning: Ledsen Emilia, ledsen Emma och frustrerad mamma.
Lösning på situationen: Ligger kvar i ursprunglig position och försöker finnas för dem båda, vid uteblivet resultat lägger jag Emma i hennes säng där hon åter igen gråter hysteriskt utan synlig anledning vilket leder till att ingen av oss kan sova så här heller.
Slutligt resultat: Alla tre vakna till närmare 04.00 för att somna till tonerna av Sonja Aldéns "Du är allt" på mobilen och inte vakna förrän 07.50 och inse att vi har bråttom. MEN vi hann till dagis i tid och avgång för onsdagars stående utflykt till Vasakullen.

På väg hem så åkte jag förbi Kvantum och köpte havremjölk, havreyoghurt och mjölkfritt smör. Sen hem för att äta en efterlängtad frukost.

Första steget och 10 x prick!

Igår städade jag och Emilia, hon är så duktig på att hjälpa till. Hon brukar sitta på dammsugaren och trycka på och av eller så dammsuger hon med den lilla dammsugaren vi har i köket. På eftermiddagen var Mickes mamma och pappa här en kort sväng, de hade med ett påskägg och kritor till Emilia och Emma fick en jättesöt gosegiraff :o) Vi drack lite kaffe och satt och pratade lite, blev ingen lång stund tråkigt nog.

När de åkt igen så lagade vi mat och åt innan det snart var dags för tjejerna att gå och lägga sig. När de lagt sig så kollade jag och Micke på TV och jag märkte lite kläder. Har köpt namnlappar som man stryker på, funkar sådär kan jag säga. Men märkpenna är inte bra det heller då det tvättas bort för snabbt. Får se om dessa stryklappar sitter kvar i tvätten annars får det bli till att sy fast lappar på ALLA kläder *phuuu*

Emma har förresten tagit sitt första lilla steg, hon gjorde det häromdagen och hon har gjort om det några gånger nu så nu släpper det väl snart. Hon och Emilia har börjat leka lite mer nu, vi har ändrat lite strategi mot Emilias utbrott och hennes våldsamheter mot Emma och det verkar ge resultat. Vi ger nu istället Emma massor med uppmärksamhet om Emilia gör fel och Emilia får massor med uppmärksamhet när hon gör rätt. Hon får vara mer delaktig i saker och hon är numera den som sitter bredvid Emma vid matbordet och hjälper till att mata Emma. Ikväll innan läggdas så lekte de jättelång stund och rullade bollar och bilar till varandra och kröp på kapp, de är så underbara våra små prinsessor.

Vi var på barnmottagningen idag jag och Emilia. Vi träffade en trevlig sköterska som gjorde pricktest för mjölk, ägg, vete, fisk och soja. När vi ändå gjorde test så kollade vi för hund, katt och häst också. Emilia tyckte det gjorde lite ont när sköterskan prickade i allergenet han droppat på armen så hon grät lite, men det gick snabbt över. Inget av ämnena gav reaktion. Men på grund av hennes symtom i form av utslag, astman, magont och dålig mage så ska vi utesluta mjölk helt under några veckor och blir det en klar förbättring så ska vi ge laktosfritt i ett par veckor för att på så sett se om det är mjölkproteinet eller mjölksockret hon reagerar på. Ger detta ingen förbättring så får vi komma tillbaka och testa för gluten också.
Jag är så stolt över Emilia som var såååå duktig hela tiden och hon visade stollt upp sin arm för pappa och lillasyster när vi kom hem.

Nej, nu ska jag ta och krypa till kojs med min onda rygg så jag kanske vaknar mindre ond imorgon.


18 år har nu passerat...

I fredags den 6 april så var det 18 år sedan mamma gick bort. Ibland känns det som det var i går det hände. Tänker på henne ofta och funderar över hur livet hade sett ut om hon hade varit kvar hos oss.

Älskar dig mamma och saknar dig!

Påskhelgen har nu snart passerat, bara annandag påsk kvar. I lördags var vi hemma hos goda vänner på kvällen och det var trevligt. Vi var näst intill hela gänget samlat så det var livat. Emilia blev skrämd av en hund som var där, en liten valp på 5 månader som är väldigt glad och busig. Han kom springande mot Emilia och hoppade upp på henne och hon var inte beredd alls och hon ramlade omkull och blev jätteledsen :o(
Tjejerna somnade som stockar när vi kom hem vid 22.30 och sov gott hela natten. Så vi vaknade först vid 9 imorse och gick upp och gjorde oss i ordning, åt frukost och sen bar det av ner till pappa och Karin. Där var också Emilie och Johan så vi åt supergod mat och umgicks. Emilia var lite rädd för katten, men det släppte allt eftersom och hon klappade lite på katten i slutet. Var så himla kul att träffa Emelie och Johan, vi träffas inte så ofta då de bor i Stockholm.

Nu sover tjejerna sen ett par timmar tillbaka och vi ska äta lite Brie ost och kolla någon film.

PS. Emilia har nu varit utan blöja på dagtid i en vecka och hon är så duktig. DS


Fullt ös, medvetslös!

Dagarna gå och på kvällen innan jag ska sova så tänker jag "Imorgon ska jag göra det och det och det och det och...." Så kommer morgonen och dess rutiner och sen kör jag Emilia till dagis och när jag kommer hem så sätter jag fart med allt jag tänkte på kvällen innan. Eller... vänta lite nu, riktigt så är det ju inte... Lite får jag ju gjort men det blir mycket slappande också tyvärr. Idag har jag i allafall jobbat lite med "studion" och tänkt ut lite ljussättning och så. Ska inhandla "golv" imorgon och fundera ut vad jag ska inhandla för lampor. Kan nog bli riktigt bra bara jag hittar rätt material.  

Snart måste jag komma på vad vi ska äta för middag idag också, får bli något enkelt...
*tänker*



Potatisbullar!


Torris :o)

Igår åkte Emilia till dagis nästan som vanligt, det var en sak som skillde sig från vanligheten för hon hade inte blöja på sig. När jag på eftermiddagen kom och hämtade henne så räknade jag med en tvättpåse att ta med hem, men inte! Hon hade varit så duktig hela dagen och gått på toaletten själv utan att de behövt påminna henne. Så nu är blöjan borta på dagtid och det känns bra.
En annan sak som hänt är också att hon har börjat äta så mycket bättre både på dagis och hemma. Frukosten kan vara lite svår ibland när vi ska till dagis, men det kan nog vara så att hon har lite svårt att äta när hon nästan precis har gått upp.

Emma har 8 tänder nu och idag har vi varit på Fotogruppen och tagit 1-årskort. Det blir nog riktigt bra. Pratade lite med Janne och fick lite tips och ideér för fotografering i hemmastudio.

Jag har på 3 veckor minskat 1,7 kilo och 7 centimeter i midjan :o)

Nu ska jag väcka Emma och åka och hämta storasyster på dagis!


RSS 2.0