Nattsuddare?

Sitter här och ska alldeles snart gå och lägga mig. Har suttit med bokföringen en stund nu efter att ha slappat i soffan några timmar sen förra bokföringspasset. Det går bra och jag är väl snart klar om det inte krånglar till sig på vägen. Det är faktiskt riktigt roligt att greja med när jag kommer på hur jag ska göra och det flyter på.

Annars är läget bara bra. Hade väldig ångest häromdagen men det har blivit bättre. Har fått en del gjort de senaste dagarna och det känns skönt.

Ska inte skriva mer nu utan nu ska jag sova. Ska kanske ut på lite äventyr i morgon om vi vaknar i tid...

Påsken över!

Och vad vi inte har firat påsk i år. Inte ett enda ägg har vi ätit i helgen, inte ens en liten sillbit. Är inte så mycket för påsken eftersom det var runt påsken som min mamma dog. Men nästa år kanske det blir lite mer för då förstår ju Emilia lite mer och vi kan pyssla lite och så.

Igår var pappa, Karin, Emelie och Johan här och hälsade på. Det var jättetrevligt. De kom strax innan 13 och vi grillade kött och satt ute och åt, sen blev det kaffe och glass med hallon *mums*
Emilia och Emma fick varsin present av Emelie och Johan. Emilia fick en jättesöt top och Emma fick en fin vit kofta och tillhörande sparkbyxor.
Vi satt och pratade och hade supertrevligt, synd att tiden går så fort och Emelie och Johan hade ju en bit att köra upp till Stockholm så de åkte strax innan 17 och pappa och Karin åkte en stund senare.

Emilia var hur trött som helst och la sig lite tidigare och somnade fort. Emma var inte riktigt nöjd med tillvaron under kvällen, men så är det ju ibland. Hon somnade gott till slut.

Idag har jag, Emilia och Emma varit och handlat. Jag köpte en keps till Emilia och en tröja och så var vi inne på Clas Ohlson och köpte krokar och dubbelhäftande tejp. Sen blev det MAXI och matshopping. På väg hem i bilen somnade Emilia och hon brukar alltid vakna när man lyfter ur henne ur bilen, men idag var hon väldigt trött så jag bar in och la henne på soffan. Hon öppnade ögonen och kikade lite på mig, men somnade snabbt igen och sov i en timme. Sen åt vi korv med bröd och sallad.


Sommar redan?

Ja man kan nästan tro att det är sommar redan nu. Vilket väder det är, helt underbart.

De senaste dagarna har jag varit en lyssnande vän både i telefon och mellan fyra ögon. En av mina bästa vänner går igenom en tuff period nu och det känns jobbigt att hon har det jobbigt, svårt att veta vad man kan göra mer än att finnas och lyssna. Men det kommer bli så bra för henne när det är över. Du vet att jag finns här gumman. *KRAM*

Micke har jobbat kväll i veckan och det har fungerat bra här hemma. Börjar komma in i rutiner mer och mer och det känns bra. Har städat och donat lite i veckan när Emilia gått och lagt sig, lite lättare när man slipper ha henne hack i häl även om hon hjälper till så bra.

Idag har vi varit iväg och kollat på stenplattor och virke till staketet, sen åkte vi och tvättade bilen och åkte vägen förbi Ditec och kollade om de hade öppet. Vi bokade en tid för att göra en lackkonservering på bilen, så vi ska lämna in den i mitten på maj. Det är en hel del repor i lacken som syns när solen ligger på så vi hoppas det går bort det mesta vid behandlingen.

Nu har jag suttit en timme och börjat med bokföringen och det känns bra. Får fortsätta imorgon.
Nu ska vi kolla på Talang.

Att jag aldrig lär mig...

Då är jag där igen, ute i sista minuten och ångesten stiger. Det är den här himla bokföringen och bokslutet. Det är inte mycket som ska göras men det ska dock göras och jag har ju inte bokfört allt under året. Har ju knappt sålt något men ändå så ska det skrivas verifikationer och fyllas i massa blanketter. När jag kollar på förra gångens bokföring så fattar jag inget och det gör mig orolig. Vet ju att bara jag sätter mig och kollar på det i lugn och ro och verkligen konsentrerar mig så kommer jag ju lösa det. Att jag aldrig lär mig att göra detta löpande så blir det så mycket lättare.

Annars har jag inte gjort nåt speciellt idag. Mickes mamma, mormor och morfar var här och hälsade på och Emilia och Emma fick varsin påskpresent av sin farmor och vi fick blommor. När de hade åkt så gick Emilia och Micke ut i det fina vädret och jag fick lägga mig på soffan och vila för jag hade huvudvärk. När jag skulle laga middag så ville Emilia som vanligt sitta i matstolen och kolla på, jag stod och skalade potatis och helt plötsligt så somnar Emilia sittande i stolen. Fick bära över henne och lägga henne på soffan, men hon vaknade och låg bara och myste en stund.

Sovande Emilia..

Våra fina små tjejer. Emma är inte allt för glad tyvärr...

Så här låg Emma hos mig härom kvällen, så sött...


När Emilia lagt sig så passade jag på att dammsuga och torka golven här uppe. Lite jobbigt att torka golven när hon är med för hon är liksom lite i vägen. Sen har jag kollat på Sveriges Mästerkock och tack säger jag för att det var Louise som vann. Jenny är ju duktig hon med, men jag har svårt för hennes attityd och hon måste komma tvåa i att säga så mycket svordomar som möjligt under en timmas tv-program. Etta på den listan är nog Gordon Ramsey, men hon ligger inte långt efter. Så jag är glad att Louise vann, för Jenny hade nog blivit allt för kaxig om hon vunnit, tror det hade stigit henne över huvudet.

Nu ska jag snart sova...

BVC, handla och promenad!

Vilket underbart väder det varit idag. Var en ren fröjd att gå till BVC på förmiddagen. Emma väger nu 3790 gram och är 51,5 cm så hon växer så bra så. Allt annat var bra också och vi pratade en del om hur det fungerar hemma och hur jag mår och så. Pratade även en del om Emilia och lite tankar kring uppfostran och potträning och så. Vi mätte även Emilia och hon har blivit hela 84,1 cm lång.

När vi kom hem så gjorde vi oss redo och åkte till MAXI och handlade. Var inne på Apoteket och köpte Sempers magdroppar till Emma och sen handlade vi mat. Innan vi gick ut till bilen så köpte vi korv med bröd och åt, det var gott :o)
När vi kom ut till bilen så står det en pojk som var i Emilias ålder och slår på våran bil. Hans mamma står precis bredvid och säger inget. Så jag sa till henne att hon kanske skulle ta och säga till sitt barn att man inte står och slår på andras bilar, men jag fick ingen reaktion från henne. Såg sen att bilen hade brittisk reg.skylt så hon fattade väl inte vad jag sa. Men det var tur för henne att det inte blev något märke på bilen.

När vi kom hem så var det dags för Micke att åka till jobbet och så ringde Åsa precis när jag skulle ringa henne och vi bestämde oss för att gå en promenad i det underbara vädret. Så barnen sattes i vagn och så gick vi. Det var riktigt skönt. Känner nu att jag kommer kunna gå längre promenader nu och det är gött.

Sen har det varit de vanliga bestyren här hemma med mat, lek, amning och nattning av Emilia. Sen har jag väl typ bara slappat. Ska snart krypa ner och sova.

Här kommer lite bilder från i lördags när Emilia åkte stor rutschkana själv för första gången.




Emilia klättermus?

Då var denna helgen slut. Har varit en rätt ok helg. Jag mår lite dåligt psykiskt, men det är väl hormonerna som spökar fortfarande plus att jag har saker som jag verkligen MÅSTE göra som jag inte får tummen ur att ta tag i. Det gör att ångesten stiger. Inte så lätt att hitta tid nu heller med två barn. Vi är ju ändå lyckligt lottade måste jag säga. Emilia sover mellan 12-14 timmar varje natt, hon är visserligen fartfylld och busig på dagarna, men det är ju inget konstigt eftersom hon är barn. Sen har vi Emma som är med oss uppe till vi går och lägger oss vid 22.30-tiden då hon ammar och sen sover hon mellan 5-8 timmar innan hon vaknar för att amma igen och sover sedan igen. Hon har lite magknip sena eftermiddagar och kvällen, men det är inte så jobbigt förutom när jag är själv med dem och hon skriker precis när Emilia ska läggas. Men det får gå det med.

Rubriken undrar ni kanske över. Emilia är en klättermus, hon klättrar på allt och sen plockar hon med allt också. Lite frustrerande när vi har fått plocka undan massor med saker allt eftersom hon växer och stolarna ligger ju ner sen lång tid tillbaka. Men vi funderar på att ställa upp alla stolar och helt enkelt låta henne klättra bäst hon vill tills hon tröttnar. Men vi vill ju inte att hon ska vara på borden, så vi får väl lyfta ner henne till stolen om (läs när!) hon klättrar upp på bordet fast utan att säga "NEJ NEJ NEJ" varje gång. På så sätt får hon ju klättra, upptäcka och utforska tills hon förhoppningsvis tröttnar en dag men samtidigt förstå att man inte får vara på borden. Vad tror ni om det?

I helgen har vi fixat lite i trädgården. Rensade undan och krattade löv och börjat förbereda för stenläggning på framsidan. Ska bygga staket på baksidan och göra i ordning en sandlåda.
Emilia har varit med ute och grejat och hjälpt till. Hon älskar verkligen att vara ute. Gick en promenad idag och stannade vid en lekplats och där gungade hon och åkte rutschkana, det tycker hon är superkul. Och när vi går och hon inte sitter i vagnen så går hon gärna och hjälper till att köra vagnen. Hon är såååå underbar. Hon gör så mycker grejer som man bara smälter för när man ser på henne. Hon ser ju så mycket hur vi gör med Emma när hon får sina droppar för magen, när vi tvättar och byter blöja, när jag ammar och så vidare. Så gör Emilia likadant med sina dockor, nallen och leksakskatten. Hon är verkligen helt inne i det och går och småpratar med dockorna och är så omtänksam. Tänk vad fort de lär sig.

Nej, nu är det snart dags att gå och sova. Är trött ikväll och imorgon ska vi till BVC och väga och mäta lilla Emma. Ska passa på att mäta och väga Emilia också. Återkommer imorgon...


Shoppat lite!

Idag har jag, Emilia och Emma varit inne i stan en sväng. Jag hittade en del kläder till Emilia på Kappahl. 2 par jeans, 3 tröjor och 1 kofta. Så hade jag 25% klubbrabatt så det blev över 200 kronor billigare. Kikade runt lite i några andra affärer också men hittade inget. Ska åka till Elins Esplanad imorgon och kolla skor på Din Sko, de är bättre där än inne i stan tycker jag. Så ska jag byta en av tröjorna som köptes idag för den var sönder i en söm.
Provade kläderna på Emilia förut, jättefina.
Lite stora ännu, men då har hon att växa i. Onödigt att köpa precis rätt storlek. Här nedan är några av plaggen.


Dagarna går bättre och bättre, vissa stunder är ju jobbigt, Emma har ju lite ont i magen emellanåt och skriker då, men det går ju över rätt snabbt.

Här kommer lite bilder...
Emilia tar hand om sin docka.

Emma 7 dagar gammal.

Jag och Emma.

Emilia och Emma

Armar uppåt sträck...

Emilia i sitt prinsesstält.

Emma ligger och myser med sin gosekanin.


Det var allt för idag, nu ska jag gå och sätta mig i soffan och kolla tv.

3 veckor och 1 dag!

Tänk vad tiden går. Emma är nu 3 veckor och 1 dag gammal. Vart tar tiden vägen? Dagarna går och det blir lugnare för var dag. Jag börjar vänja mig vid att ha två små prinsessor här hemma och Emilia börjar vänja sig vid att inte vara ensam om mamma. Vi försöker hitta på saker och komma ut lite så vi inte sitter här hemma hela dagarna. Gå promenad och vara ute och leka, idag har vi varit iväg och slängt skräp och sen åkte vi till Prisma Hotell och sålde lite guld som bara legat här hemma och skräpat. Det var ett företag från Schweiz som var där och köpte guld. Hade med 3 ringar, några hängen och en klocka med kedja av guld och jag fick 3600 kronor för det. Hoppas bara inte jag blev blåst nu, men det tror jag inte. Jag hade räknat med ungefär den summan så det ska nog vara i sin ordning. Hade med en ring i vitt guld med stenar i men den kunde han inte köpa sa han, förstod inte riktigt för han pratade ingen svenska utan bara tyska och lite engelska. Men jag är nöjd med pengarna jag fick. Åkte till banken och satte in dem och sen åkte vi hem. 

Nej, nu ska jag snart gå och lägga mig. Imorgon ska vi åka in till stan och köpa lite kläder till Emilia. Det är klubbdag på Kappahl och jag har 25% på ett helt köp. Har hittat lite fina grejer där och sen ska vi köpa skor till Emilia också, har hittat ett par på Din Sko som jag tror att det blir.  

Magknip, mjölkstockning och tvåbarnschock!

Tänk om det fanns piller som man kunde ta för att klona sig. Då hade jag köpt dem direkt! Ett barn var ju enkelt, två barn är enkelt, när det ena barnet sover. Det är stor skillnad på att få ihop vardagen med två barn vill jag lova. Nu förstår jag vad som menas med tvåbarnschock som man hört talas om. Tar ju ett tag innan man kommer in i det och får bar rutiner på allt. Missförstå mig inte och tro att jag inte tycker det är underbart med två barn, förd et är det. Men jag skulle vilja klona mig för att räcka till. Kärleken finns där så det räcker och blir över, men det fysiska räcker inte.

De senaste dagarna har bestått av magknip hos Emma, testfas hos Emilia, mjölkstockning och tvåbarnschock hos mig. Nu har jag lyckats häva mjölkstockningen och hoppas jag inte får det igen. Emma får Minifom droppar men det hjälper inte fullt ut alltid och Emilia vet jag inte vad jag ska ta mig till med. Hon är så underbar och jag älskar henne så mycket, men de stunderna hon testar och håller på så är en "Barn bortskänkes" annons väldigt lockande. Hon står och slår på tv:n, bits, nyps, skriker och gnäller, tar Emmas strumpor och napp och massa annat, hon slår på Emma ibland och sen är det allt annat som att klättra på möbler, kasta saker i golvet osv osv. Detta har ökat när Micke började jobba och det är kämpigt att vara själv med dem. Det är väl en period och det kommer gå över, men hur ska jag orka tills dess? Hur ska jag ha tålamod? Känner nu att jag mår sämre för var dag och det är INTE roligt. Sen emellanåt så mår jag superbra och allt är guld. Men när jag sitter med en skrikande Emma i famnen och Emilia börjar strula så är det inte fullt lika bra. Känns som att jag inte gör annat än skäller på henne och säger nej, nej, nej... Så gnäller och skriker hon till synes helt utan anledning och då är det bara att ignorera för hon vill bara få uppmärksamhet. Och visst kan hon få det, men inte av en sån anledning. MEN då är det ett bekymmer, nämligen Micke. Han är världens underbaraste pappa, men han är allt för snäll i vissa lägen. När Emilia gnäller och bara strular så ger han henne uppmärksamhet. Jag har förklarat för honom att han måste sluta med det men det är nog svårt ibland. Blir ju liksom inte lättare för mig när jag är själv om hon lär sig att få uppmärksamhet på det sätter.

En annan sak som gör mig ledsen och arg är att vi inte kan ha saker stående framme här hemma. Stolarna ligger ner, inget kan stå på borden, snart kan vi väl inte ha något i fönstren heller för Emilia pillar på ALLT!!! Hur länge ska hon göra det?

Oj oj, det blev mycket gnäll idag, men jag var tvungen att få ur mig det. Det är ju så ibland, men det blir väl bättre snart.

Idag har vi varit ute och åkt lite bil i det fina vädret och sen var vi ute lite och Micke och Emilia gungade lite. Jag och Emma gick och la oss några timmar, kände att jag behövde lite distans till Emilia och så var det skönt att sova en stund. Nu ska vi snart gå och lägga oss och sova. För det får vi göra och det är skönt. Igår natt sov Emma 8 timmar i sträck, men för det mesta sover hon 5-6 timmar i sträck på natten.

Tjing pling!

Till minne av mamma.

Tiden går otroligt fort, det är idag 17 år sedan min älskade mamma lämnade oss. När det hände så var jag övertygad om att jag inte kunde överleva utan mamma, att livet var förstört. Så sitter jag här 17 år senare med en underbar man och två underbara prinsessor. En underbar familj och massor med fantastiska vänner. Synd bara att mamma aldrig fick uppleva detta.

Saknar dig mamma!


Slut på dubbellivet...

Imorse var vi trötta trots att vi sovit bra. Har i alla fall fått tvättat lite idag. 14.15 kom BVC sköterskan hit och pratade och vägde Emma. Hon hade gått upp lite i vikt och det fanns inget att anmärka på. Vi pratade om lite allt möjligt och fick info om att det är nya rön om kudde till spädbarn, nu ska de ha fluffig kudde istället för den som vi hade när Emilia var liten som är plattare. Det är inte lätt att hänga med i kuddvärlden.
Annars var det väl inga nyheter så direkt, hon sa att vi ska tänka på RS-viruset och att det är mycket sånt nu och även olika magsjukor och så.

Micke har börjat jobba idag igen, de 10 dagarna med dubbelliv är till ända. Tiden går fort. Så nu har jag varit hemma första kvällen själv som tvåbarnsmamma och det var lite ovant. Emma fick ligga i sin säng under tiden jag nattade Emilia, när vi skulle läsa saga så började Emma skrika och gråta lite och Emilia blev orolig och det var lite jobbigt, men hon somnade gott i alla fall.

Nu ska jag krypa ner och sova för jag är jättetrött.

PS. Michaela, dockan är köpt på BR-leksaker. DS.

Den eller den eller den...?

Vi är väl så veliga som man kan bli. Först ska vi ha det ena och sen det andra och sen det ena igen och fram och tillbaka. Oftast så blir det sedan det ena som vi sa från början. Var ju på Babyproffsen i fredags och bestämde oss för en Babytravel syskonvagn som vi skulle hämta i lördags. Men när vi satt och pratade och funderade på fredag kväll och lördag frukost så blev vi mer och mer osäkra. Kände att det var för mycket nackdelar med den som att den tar massor med plats i bilen (jobbigt om vi ska iväg i sommar t ex kusten), den är relativt tung att lyfta ut och in i bilen vilket gör att jag ändå kommer vara låst här hemma ett bra tag då jag inte kan lyfta så tungt på ett tag i och med att mina magmuskler inte klarar av det ännu, sen är den jobbig att få ner för trappan och ut på altanen, vi sitter ju där mycket på sommaren och då är det ju skönt att ha lillan i vagnen om hon sover och sen kände vi även prismässigt att 7300.- är mycket pengar för en vagn med så många negativa bitar. Så vi började forska lite mer i Babyjogger City Select som vi kollade på från början. Vi hade räknat med 11000.- för den och kände att det är vääääääldigt mycket pengar. Men å andra sidan så har den vagnen bara en nackdel och det är att den är lite stum i fjädringen. Vi kollade på Blocket och hittade en del begagnade så vi bestämde oss för att åka till Babyproffsen och titta på den igen. Sagt och gjort så åkte vi dit och kollade på vagnen och kände att "vi vill ha den". Jag frågade om de kunde göra något på priset och då kunde vi få 15% på den om vi köpte skyltexet, vi bestämde att vi ville köpa den. De hade ingen liggdel hemma så den kunde vi inte få rabatt på men den kommer under april månad. Skyltexet bestod av en svart och en röd sittdel och vi ville fundera på om vi ville ha allt i samma färg eller om vi ville ha den som den stod så vi tingade vagnen och åkte tillbaka i söndags och hämtade den. Det blev en röd och en svart sittdel och en svart liggdel. Vi fick vagnen 2000.- billigare än vad vi räknat med, dels på grund av rabatten och sen hade vi tidigare räknat med att köpa en adapter för att kunna sätta babyskyddet på vagnen. Så nu har vi vagnen vi ville ha från början och det känns bra.

I lördags ringde Mickes syster och ville komma förbi och träffa lillan. Micke sa till henne att vi inte ville att Maja skulle vara för nära lilla och pussa på henne och så, han sa att det var för att Maja nyss varit sjuk och att det fortfarande är risk för RS-virus. Då tyckte Mickes syster att det var bättre att de kommer en annan dag för Maja är så förstjust i små bebisar och de kunde inte garantera att hon inte skulle vara nära och pussa. Jag trodde jag skulle svimma när Micke sa vad hon sagt, ska man inte kunna säga till ett barn på 3 år att h*n inte får göra vissa saker??!! Vi vill inte att någon mer än vi pussar och snuttar på lillan då hon är så liten. Så jag sa till Micke när hans syster var i telefon att då får de vänta länge med att träffa lillan för Maja ska inte vara och pussa på henne på ett bra tag. Vet inte om de blev sura, men det är väl upp till dem. Och jag förvånas över att de inte skulle kunna tala om för Maja att hon får vara på lite avstånd från lillan eftersom hon är så liten och så vidare. *suck*

Idag har Björn, Elisabeth och Hanna, 3 år, varit här och hälsat på och fikat lite. De ska ha en liten bebis i mitten av april och Hanna var så nyfiken på lillan. Men inte behövde hon vara på och pussa utan kunde fint nöja sig med att klappa lillan på huvudet.

Lillan har för övrigt fått ett namn, hon ska heta Emma! Har kallat henne lillan ett tag nu så det hänger väl kvar ett tag innan man vänjer sig, vet det var samma med Emilia.

Nej nu ska jag ge mig från datorn...

Ny vagn!

Idag har vi varit på Babyproffsen och kollat på ny vagn. Det blir en Babytravel Dublin syskonvagn och vi ska hämta den imorgon eller på söndag. Den är ju rätt så stor men det är ju syskonvagnar. Finns några andra som vi jämfört med men denna är bäst i pris, komfort och lätt att köra. Vill ju framförallt ha en vagn för att jag ska kunna komma ut på promenader med barnen när Micke inte är hemma. Vill kunna gå på grusvägar och så utan att barnen skakar sönder i vagnen och då finns det inte många vagnar att välja mellan.
jag var ju dum nog att testa att lyfta ur vagnen ur bilen när vi provade hur mycket plats den tog, detta ledde till att jag nu har superont i magen. Troligen har såret i livmodern gått upp  för det svider liksom, men det läker väl snart igen.

Ikväll blir det slappa och mysa i soffan och kolla på Talang. Har köpt chips och lite godis, men jag är nog mest sugen på glass. Får se vad det blir.

RSS 2.0