Baby thaikyckling
Det tog sin lilla tid att tillaga för det blev mycket hackande. Jag hackade och hackade och hackade i små, små, små bitar som ska vara lagom för stumpan att äta. Men till slut så blev grytan klar och det blev alltså en mumsig:
"Baby thaikyckling"
4 kycklingfileér
½ gul lök
1 zucchini
1 röd paprika
1 burk kokosmjölk
4 dl havregrädde (går givetvis att ha vanlig grädde)
2 ½ krm ingefära (eller efter smak)
olja
3 msk maizenastärkelse
2 msk vatten
Koka kycklingfileérna och låt dem svalna något. Hacka den sedan smått. Hacka sedan lök, zucchini och paprika mycket fint och stek i olja tills det är mjukt utan att ta färg. Strö över ingefäran och rör om. Häll i kokosmjölken och tillsätt sedan kyckling och grädde och låt det sjuda i 5-10 minuter. Rör ut maizenamjöl i vattnet och rör ner i grytan under omrörning och låt koka upp. Servera grytan med ris eller cous-cous.
"Baby thaikyckling"
4 kycklingfileér
½ gul lök
1 zucchini
1 röd paprika
1 burk kokosmjölk
4 dl havregrädde (går givetvis att ha vanlig grädde)
2 ½ krm ingefära (eller efter smak)
olja
3 msk maizenastärkelse
2 msk vatten
Koka kycklingfileérna och låt dem svalna något. Hacka den sedan smått. Hacka sedan lök, zucchini och paprika mycket fint och stek i olja tills det är mjukt utan att ta färg. Strö över ingefäran och rör om. Häll i kokosmjölken och tillsätt sedan kyckling och grädde och låt det sjuda i 5-10 minuter. Rör ut maizenamjöl i vattnet och rör ner i grytan under omrörning och låt koka upp. Servera grytan med ris eller cous-cous.
Kommentarer
Trackback