Ska man inte kunna lita på barnmatstillverkarna?!

För en tid sedan kom Semper med en mjölkfri gröt och välling. JIPPI tänkte jag och köpte den genast, det finns ju inget större utbud på mjölkfria produkter på barnmatsfronten. Emilia älskar gröten och vällingen blandar vi i hennes mjölkersättning på kvällen. Igår på Svenska Dagbladet läser vi följande:

"Barnmatstillverkaren Semper stoppar ett parti mjölkfri gröt och välling. De återkallar samtidigt varor som redan finns ute i butikerna eftersom de hittat mögel i maten.

Företagets egna analyser har visat att det finns otillåtet hög halt av mögel i varorna Mjölkfri fullkornsgröt, Mjölkfri välling och Mjölkfri fullkornsvälling. Sammanlagt handlar det om 12 000 förpackningar...."

Detta är inte hela texten kan tilläggas. Men vad jag funderar över är då, de skriver "otillåtet hög halt av mögel", ska det få vara mögel i maten över huvud taget???
Sen blev ju nästa tanke vad Emilia nu ska äta till frukost? Och vad ska vi ha i vällingen på kvällen? Så imorse så fick hon havregrynsgröt och det tyckte hon var supergott :o) Problemet vi funderar på är om hon får i sig tillräckligt med kalcium nu? Ska fösöka få tag på dietisten och höra med henne. Vällingen får vi lösa på annat sätt. Vi har ett annat vällingpulver hemma som funkade igår i alla fall, men det löser inte upp sig så bra så vi får se hur vi gör med det.

Har i alla fall ringt till Semper och de ska skicka ut värdecheckar för de paket som vi har köpt ur den aktuella leveransen. Men jag vet inte om jag känner för att köpa deras gröt och välling någon mer gång. Känns inte tryggt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0