Fisk- & skaldjursgryta med kokos och ingefära.
400 g fiskfileér (vit fisk t ex pangius)
200 g skalade räkor
1-2 paprika
2 dl majs
1-2 äpple
2 dl vatten
4 dl kokosmjölk
2 msk limesaft
1 tsk ingefära
3 msk maizenastärkelse
Häll upp vatten, limesaft och ingefära i en gryta och låt koka upp. Skär fisken i små bitar och lägg den i grytan och koka i några minuter. Skala äpplena och hacka dem och paprikan i små bitar och lägg i grytan. Tillsätt kokosmjölken och koka tills äpplet och paprikan mjuknat. Hacka räkorna smått och lägg i dem och majsen i grytan och låt koka med i någon minut innan du reder av med maizena. Servera med ris eller cous cous.
200 g skalade räkor
1-2 paprika
2 dl majs
1-2 äpple
2 dl vatten
4 dl kokosmjölk
2 msk limesaft
1 tsk ingefära
3 msk maizenastärkelse
Häll upp vatten, limesaft och ingefära i en gryta och låt koka upp. Skär fisken i små bitar och lägg den i grytan och koka i några minuter. Skala äpplena och hacka dem och paprikan i små bitar och lägg i grytan. Tillsätt kokosmjölken och koka tills äpplet och paprikan mjuknat. Hacka räkorna smått och lägg i dem och majsen i grytan och låt koka med i någon minut innan du reder av med maizena. Servera med ris eller cous cous.
Kommentarer
Trackback