Låååång dag...

04.20 - det kommer en tassande liten tjej och kryper upp i vår säng. Men somna om där var tydligen inte med i hennes planering. Micke lyckades ju somna trots att Emilia flyttade runt i sängen och småbabblade, men jag kunde bara blunda med ett öga.
06.05 - går Micke upp och gör sig redo att åka till jobbet, jag och Emilia ligger kvar i sängen och Emma får lite mat innan vi går upp.
08.30 - vi har ätit frukost och planen är nu att komma iväg upp till Öppna förskolan som ska iväg på utflykt till en lekplats. Men det tar längre tid än beräknat och när vi väl kommer till ÖF så är det ingen där. Vi tar en promenad till stället jag trodde de skulle vara på men det var ingen där så vi fortsatte vår promenad istället.

Så strax innan 10 så har vi hunnit med mer än vi brukar ha gjort vid den tiden. Har till och med varit förbi affären och inhandlat lite bananer och mjölk. Helt galet vad lång dagen blir när man vaknar så tidigt och vad trött man blir. Emilia ligger och vilar i skrivande stund, det krävdes lite brottningsmatch innan hon till slut kopplade av och la sig stilla för att några minuter senare stensomna.

Vore det föresten inte rätt bra om det kom med en Instruktionsbok till varje barn. Den kunde innehålla en lista med förklaringar på utryck, gnäll, skrik och så vidare. Eller vänta föresten, det vore ännu bättre med en "mat- och sovklocka" så man visste precis när det är dags att fixa mat eller lägga för natten. Emma förstår jag mig på, men Emilia är ju en annan sak. Men det är ju jobbigt att vara 2 år för det händer ju så otroligt mycket i utvecklingen och det är inte konstigt hon blir frustrerad. Sen förstår ju inte hon att klockan är läggdags då det fortfarande är ljust ute.

Tänkte jag skulle sammanställa en liten lista på några saker som Emilia tycker om att göra:

Kasta saker i toaletten - Japp, idag åkte ena dockan ner med huvudet före.
Plaska med vatten - Står gärna och plaskar ut vatten ur handfatet när hon tvättar händerna.
Klättra - På allt!
Gräva - I planteringslåndan i trädgården
Slå med saker, på saker - Helst på tv:n så mamma och pappa blir arga ;o)
Pussla - Helst ska alla bitar kastas i golvet först.

Emma då, vad tycker hon om att göra:

Filosofera - Ligga och titta och bara vara.
Äta - Det är gott det.
Sova - Dag som natt.
Fisa och prutta - Det måste hon har fått efter sin pappa ;o)
Upptäcka - Just nu är händerna väldigt spännande.
Härmas - Ler vi så ler hon :o)

Nej, nu är det dags att snart gå ner och väcka Emilia, får inte vila för länge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0