Klickerträning för barn?!??

Jag hade på TV4 imorse och "Nyhetsmorgon Söndag" var på tablån. De pratade om att en ny uppfostringsmetod för barn var på intåg... nämligen "klicker". Ni kanske har hört talas om denna metod i hundträningssammanhang, jag har själv använt mig av denna typ av träning på Cassius (vår senaste hund). Den är superbra! Den går ut på att man belönar de possitiva beteendet. Man lär först hunden att klicket betyder godis/beröm genom att man "klickar" med klickern (en liten manick som man trycker på och då låter det "klick") och samtidigt ger man en godis. Sen börjar själva träningen, vill man t ex att hunden ska sätta sig så väntar man ut hunden tills den sätter sig på eget initiativ och PRECIS när hunden sätter ner rumpan i marken så "klickar" man och ger en godis. Så småning om plockar man bort godisen och bara "klickar" som beröm. Senare lägger man på kommando osv. Med denna metod ignorerar du det felaktiga beteendet.
Nu är det tydligen någon/några som har kommit på att använda denna metod på barn!!! Men seriöst, barn är väl ändå inget man ska "dressera"!! Det handlar väl om att visa barnet vad som är rätt och fel och ge kärlek och sätta gränser.

Ska det gå till så här med "klicker" då tro:

"Lilla Anna 1 ½ år sitter vid bordet och äter. Anna vill inte ha mer mat och börjar kasta mat omkring sig. Då ska mamma och pappa totalt ignorera detta och invänta att Anna slutar kasta mat och när hon slutar så ska de "klicka" och ge beröm"  

Nja, det tror jag kanse inte på riktigt.
Vad tycker DU om att använda denna "klicker" metod på barn?? Skriv gärna en kommentar :o)

Kommentarer
Postat av: Åsa

Helt sjukt!!!

2010-04-18 @ 16:12:44
URL: http://eklund84.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0