Emilia klättermus?

Då var denna helgen slut. Har varit en rätt ok helg. Jag mår lite dåligt psykiskt, men det är väl hormonerna som spökar fortfarande plus att jag har saker som jag verkligen MÅSTE göra som jag inte får tummen ur att ta tag i. Det gör att ångesten stiger. Inte så lätt att hitta tid nu heller med två barn. Vi är ju ändå lyckligt lottade måste jag säga. Emilia sover mellan 12-14 timmar varje natt, hon är visserligen fartfylld och busig på dagarna, men det är ju inget konstigt eftersom hon är barn. Sen har vi Emma som är med oss uppe till vi går och lägger oss vid 22.30-tiden då hon ammar och sen sover hon mellan 5-8 timmar innan hon vaknar för att amma igen och sover sedan igen. Hon har lite magknip sena eftermiddagar och kvällen, men det är inte så jobbigt förutom när jag är själv med dem och hon skriker precis när Emilia ska läggas. Men det får gå det med.

Rubriken undrar ni kanske över. Emilia är en klättermus, hon klättrar på allt och sen plockar hon med allt också. Lite frustrerande när vi har fått plocka undan massor med saker allt eftersom hon växer och stolarna ligger ju ner sen lång tid tillbaka. Men vi funderar på att ställa upp alla stolar och helt enkelt låta henne klättra bäst hon vill tills hon tröttnar. Men vi vill ju inte att hon ska vara på borden, så vi får väl lyfta ner henne till stolen om (läs när!) hon klättrar upp på bordet fast utan att säga "NEJ NEJ NEJ" varje gång. På så sätt får hon ju klättra, upptäcka och utforska tills hon förhoppningsvis tröttnar en dag men samtidigt förstå att man inte får vara på borden. Vad tror ni om det?

I helgen har vi fixat lite i trädgården. Rensade undan och krattade löv och börjat förbereda för stenläggning på framsidan. Ska bygga staket på baksidan och göra i ordning en sandlåda.
Emilia har varit med ute och grejat och hjälpt till. Hon älskar verkligen att vara ute. Gick en promenad idag och stannade vid en lekplats och där gungade hon och åkte rutschkana, det tycker hon är superkul. Och när vi går och hon inte sitter i vagnen så går hon gärna och hjälper till att köra vagnen. Hon är såååå underbar. Hon gör så mycker grejer som man bara smälter för när man ser på henne. Hon ser ju så mycket hur vi gör med Emma när hon får sina droppar för magen, när vi tvättar och byter blöja, när jag ammar och så vidare. Så gör Emilia likadant med sina dockor, nallen och leksakskatten. Hon är verkligen helt inne i det och går och småpratar med dockorna och är så omtänksam. Tänk vad fort de lär sig.

Nej, nu är det snart dags att gå och sova. Är trött ikväll och imorgon ska vi till BVC och väga och mäta lilla Emma. Ska passa på att mäta och väga Emilia också. Återkommer imorgon...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0