Åtta veckor med hela familjen!

Igår började Mickes ledighet, vi ska ha 8 veckor tillsammans hela familjen och det är så skönt. Blir lite blandat i detta inlägg så häng med. Förra veckan så fick Emma prova sin nya badrock när hon badat, så här söt var hon i den, lite stor men vad gör väl det?



I fredags var det midsommarafton och den firade vi tillsammans med pappa och Karin. De kom hit vid 12-tiden och vi började med att äta sill och potatis. Det var riktigt gott. Vi la in en egen sill som var supergod med soltorkad tomat, vitlök och parmesanost, mums! När vi dukat av och plockat i ordning så gjorde vi oss redo och tog en promenad upp till midsommarfirandet. Det började regna som det sig bör på en svensk midsommarafton så det var rätt kyligt där, på vägen hem så kom det en rejäl skur och lagom till vi var hemma igen så blev det bättre väder.
Vi drack lite kaffe och jag började med middagen som bestod av en krämig potatissallad med soltorkad tomat, grillad fransyska och sallad.

Senare på kvällen så blev det en riktigt smarrig dessert bestående av en vit chokladmousse varvat med digestivekex och jordgubbar till det. Och så kaffe förstås.


Efter en god natts sömn gick vi upp och åt en god frukost. Sen så packade vi in oss i bilarna och styrde färden mot Hjo. Vi stannade till vid Hem & Hobby och det var packat med folk så vi blev inte långvariga. Vi åkte vidare och parkerade bilarna och gick ner till hamnen. Där åt vi en riktigt smarrig lunch på "Bryggan".

När vi ätit klart så strålade solen och det blev superfint väder. Vi gick och tittade på båtarna och Emilia passade in i miljön med sin fina klänning som hon fick i 2-årspresent av morfar och Karin, den är inköpt i Monaco.

Emma hängde med i selen och mådde gott.

Sen så blev det god glass hos "Moster Elins glasskiosk"

Sen var det dags att gå tillbaka till bilen för att åka hem till Skövde igen. På vägen till bilen så passade Emilia på att plocka lite pinnar.

Sen gick hon med bestämda steg vidare...

På kvällen så gjorde vi en Västerbottenpaj som blev såååååå god och till det åt vi kallrökt lax. Sen åt vi goda ostar och kollade på "Bäst före" och skrattade hela tiden. Pappa och Karin åkte hem efter att vi ätit frukost på söndagen.

Då gick vi ut och jag klippte gräset och Micke körde ner sanden till sandlådan och Emilia blev överlycklig att få gräva i den med sina spadar. Vi plockade av den första skörden jordgubbar, det blev 2 liter härliga stora gubbar. Efter middagen så gick vi en promenad och när vi kom hem så åt vi jordgubbar och det finns verkligen inget godare än solmogna jordgubbar en varm sommardag.

I måndags så var vi i Falköping där Micke träffade sin läkare för att diskutera senaste röntgen han gjorde. För er som inte minns så har ju Micke gått på utredning för misstänkt MS sen snart 2 år tillbaka. Den senaste röntgen (MR) visade små förändringar och nu har han fått diagnosen MS och ska börja med bromsmediciner. Känns väldigt blandat, samtidigt som det är skönt att ha fått en förklaring på vad det är så känns det tungt att det är MS. Men det verkar som det är en lindrig form han har och förhoppningsvis så kommer det inga större skov.

Idag har vi varit på kalas hos Hugo som fyllde 1 år. Sen så åkte vi hem och åt mat och tog sen en promenad ner till sjön och Micke och Emilia tog sig ett dopp. Det var rätt kallt i vattnet men Emilia var överlycklig i vattnet trots att hon frös så hon skakade. Hon skulle INTE gå upp. Men till slut var det skönt att komma upp och få gosa in sig i en stor handduk hos mamma medans pappa tog sig ett riktigt dopp. Skönt att ha möjlighet till bad bara 1,5 kilometer härifrån.

Nej, nu ska jag avsluta och så får vi se när jag kommer till datorn och hinner blogga nästa gång. 

Kommentarer
Postat av: Michaela "smaragden"

KRAM. Mysigt o få krama dig häromdagen <3 Miss u

2011-06-29 @ 09:27:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0